Pénteken megyek legközelebb, ha lehet beugranék hozzád. Kb dél körül vagyok várható. Viszem a 2X -t, amelyet ez úton is nagyon köszönök. Ha van rá lehetőség, akkor megnézném azt a "faragott" mattüveget, mert igencsak kíváncsi vagyok rá. Hátha lesz még nekem olyan... :-)
A három medvehagymás felvételed közül nekem szerkesztési szempontból az oldalnézeti tetszett, mert nem volt mögötte zavaróan egy másik virág. Úgy láttam, hogy az élessége nem volt hibátlan, viszont ezeken a kicsi képeken az élességet nehezebb jól látni.
Példaképnek mondhatom az egyik pókhálós felvételem, amit közzétéve rémisztően életlennek tűnt, holott 100 %-s nagyításban is kifogástalannak láttam az eredeti képen.
Szóval élesség tekintetében az alsót gondolom legszebbnek, de a mögöttes virág zavarja a kompozíciót.
A legkedvesebbnek a negyedik képedet tartottam, ahol a hölgy olyan hangulatosan ül a fűben, hogy rögtön kedvet kapnék én is medvehagymát enni, és beszélgetni vele. Ez a kép az örömkép kategóriájába tartozik nálam, és kevésbé számít a felvétel milyensége.
Egyszer volt arról itt szó, hogy a jó hangulatú felvételen símán elmegy az, ha a beállítás, vagy az élesség nem a legprecízebb, mert nem az akkor a lényeg. Szóval igazán megtehetné a tisztelt társaság, hogy néha egy-egy jó hangulatot kifejező velvételt tesz közzé.
A talin szó volt róla értékeljük együtt a fotókat. Nekem most hozzászólhatnékom támadt.
Figyelem most a nyugalom megzavarására alkalmas szubjektív vélemény következik... ;-) A hátrafordulós kép tetszik jobban a mozdulat is érdekesebb mint a másikon. A felső képen túl élesnek találom a hátteret és a fej/törzs arány is szerencsétlenűl alakul.
Nem sértődtem meg volna, ha a megvehagymás képeket "megköpköditetek". Az igazság szerint csak az egyikkel vagyok megelégedve. Na melyikkel? ;-))) (Nagyon kajánul igyekszem kacsintani)
Kaposvártól pár Km északra. De szerintem minden nehezen megközelíthető, löszös parton fúrhat magának lukakat fészek gyanánt. Főként ha valami kis víz is van a közelben.
Nálunk is sötét volt, de én megvártam, amíg kivilágosodik :-)
Természetesen "nyúzom" de képtelen vagyok élesre állítani. Vagy a szemem nagyon rossz, vagy be ell szereznem nekem is egy spéci mattüveget. Erről még ma (DU) írok neked.
Megválnék a következő objektívemtől: Minolta AF 50/1,7 - az első generációs szériából (masszívabb felépítésű). Eredeti hátsó és Soligor első sapka van hozzá. Ára 25e Ft. Érdeklődni emailben.
A Tamron egy nagyon stabil és jó rajzolatú darab. Én viszont a Sigma 105-höz jutottam hozzá. Röhej, de alapvetően portrézáshoz használom. Eddig az összes rendelkezésemre álló optikát veri (ja az enyém még a nem DG-és). Állítólag mindössze egy plussz bevonatot jelent a hátsó lencsén mely a digi gépeknek kedvez. Szerintem és mások szerint is marketing, mert különbséget még az aprólékos hivatalos tesztek sem tudtak kimutatni. mondjuk ha kekec az ember egy Hoya HMC szűrővel ezt a kitételt meg teheted. A tubus kivitele is azonos csak az arany DG felirat meg a fókuszgyűrű gumibordázatban van különbség. szóval portrénál tehát 1m feletti gyujtótávnál villámgyors az AF veri az 1,7/50 alapot is. Macro tartományban valóban belassul. Nagyon tetszik a fokusz gyűrű szabadonfutásra tétele mely tehermentesíti a fokusz motort. ha nem vagyok szorított helyzetben, hogy zoom optika keljen (lehet előre hátra sétálgatni) szinte le sem veszem a gépről tök mindegy mi a téma (kivéve ha nagylátó hatásra vágyom). A lényeg a jó ár érték arány bár ez a Tamronnál is fenn áll. Amiért szeretem, hogy filmes géphez is tökéletes darab és a jövőbeni nagyobb képérzékelőkhöz is. Tehát hosszútávú társ lehet. használtan 50-70 között meg lehet szerezni a nem DG-ést. Újonnan húzós 130 ezer (persze hol van a Sony 250 ezres árától). Én is büszkébben lógatnék egy gyári macro obit, de a használtak esetében 40-50 rugó a különbség új esetén 120. A végeredményen nem nagyon látszik a gyári obik előnye. és végül nézd meg ezt:
Of A Kálvin térrel most óvatosan. A metró építés miatt korlátozásokat vezettek be. Csak a főbb irányok járhatóak. Azóta nem jártam arra. Az Erszébet tér alatt fél órás időszámítás van, utóljára ez 200Huf / fél óra körül volt. On
A Kálvin térre most csak a taxikat és a BKV-t engedik be!!!!! Az egész fel van túrva a 4-es metró miatt. Szerintem gyere a rakpartról aztán menj tovább egy kicsit és a Bajcsira ráfordúlva keress valamelyik utcában parkolót! az első jobbos utca a Révay ott max délelőtt kapsz hejet. Ha picit visszasétálsz az nem baj.
Sigmával nincs tapasztalatom, de a Tamront bátran merem ajánlani. Én ezt suttyó módjára AF-fel használom ( csaknem kizárólag ) és nincs ezzel semmi gondom. Nem egy villám, de nekem megfelel. Kirajzolja a teljes képkört és mindig pontosan fókuszál. ( Ha jól megtalálja a tárgyat, mivel ez makrónál sokszor kérdés. )