Keresés

Részletes keresés

Droopy Creative Commons License 2000.02.09 0 0 3533
Hi Tunderlala

nincs kedved az elado skiccet kozkinccse tenni, a helyzet hasonlo, padlofutes+radiatorok+takarekos vezerles/szabalyzas (ezt sosem tudom megjegyezni) szuksegessege

Udv

Droopy

Előzmény: tündérlala (3510)
Hacsek Creative Commons License 2000.02.09 0 0 3532
Aha.
A legkisebb utólagos felelősséggel általában az a fajta tanács jár, ami azt magyarázza el, hogy mit miért nem lehet megcsinálni!!!!
Ezt a trükköt számítógépes (leginkább programozó) szakemberektől tanultam!
:-))))))))))))))))))))))))D
Előzmény: Arabella (3531)
Arabella Creative Commons License 2000.02.09 0 0 3531
HacseKoma!
Ezt most azonnal tessék megmagyarázn!!!!!!
Arabella.
Előzmény: Hacsek (3530)
Hacsek Creative Commons License 2000.02.09 0 0 3530
Meiner Lieber zweiter!

Szóval az én kérésem arra vonatkozott, hogy amennyire rendszeresen tudod, kísérd figyelemmel a topicot (Kedvencekbe vedd fel), és ha látod, hogy valaki gépészeti kérdést tesz fel, lécci SZAKSZERŰEN, DE TAKTIKUSAN TÉRJ KI A VÁLASZ ELŐL!! :))))))))))))))))))))

Előzmény: second (3529)
second Creative Commons License 2000.02.09 0 0 3529
"párszáz hozzászólást"
:)))

Erre sajnos nem érek rá. Örülök, ha Kedvencekből az utolsó nemolvasottakat figyelemmel tudom követni.
Azért kicsit visszalapoztam, de látom Tündérlala fűtésszabályozási problémája megoldódott.

Egy mondat erejéig azért általánoság:
Ha a kazán szobatermosztátról szabályozzuk, és emellett termosztatikus radiátorszelepeket is alkalmazunk, akkor abba a helyiségbe, ahol a szobatermosztát van oda nem szabad termosztatikus radiátorszelepet tenni.

A padlófűtés szabályozására dupla bekeverő kapcsolást lehet alkalmazni.

Az s1 szelep fix fojtásán lehet beállítani azt a visszatérő bekeverési tömegáramarányt, ami ahhoz szükséges, hogy névleges állapotban a radiátoros kazán melegvizéből előállítsuk a padlófűtési előremenő hőmérsékletét. A névlegestől eltérő állapotban az s2 háromjáratú szeleppel további bekeveréssel csökkenthetjük a padlófűtési kör vizének hőmérsékletét.

Az ábrán a radiátoron termosztatikus radiátorszelep van (TR). Ez a léghőmérséklet emelkedésével fojtja a radiátor áramkörét, kevesebb vizet enged a radiátorba. Ekkor a kör ellenállása megnő. Ez akkor lehet probléma, ha emiatt a radiátorszelepre túlságosan nagy nyomáskülönbség jut, mert ekkor a radiátorszelep zajossá válhat.
A nyomáskülönbség nemkívánatos megnövekedésének elkerülésére építhetünk be túláramszelepet (ts). Ez bypasst nyit egy nyomáskülönbség felett, megakadályozva annak további növekedését.

Sec.

Előzmény: Hacsek (3524)
stoki Creative Commons License 2000.02.09 0 0 3528
r-stones

Festő"mester"-t esetleg tudok...

Előzmény: r-stones (3521)
r-stones Creative Commons License 2000.02.09 0 0 3527
Bpesten. Sajna :-(((

Tom

Előzmény: rizo (3526)
rizo Creative Commons License 2000.02.09 0 0 3526
Tom:
Azert az elarulhatnad merre vagy, mert a Dunakanyarban 1500Ft/nm csempeznek. Meg jo, hogy a sogor ingyen csinalta :)
Rizo
r-stones Creative Commons License 2000.02.09 0 0 3525
Köszi, Kiseszter!
Segitettél sokat. Tom
Előzmény: kiseszter (3522)
Hacsek Creative Commons License 2000.02.09 0 0 3524
Köszönjük, second!

Azt javaslom, olvass bele akár csak az utolsó párszáz hozzászólásba is! Van itt téma!

Előzmény: second (3520)
rocher Creative Commons License 2000.02.09 0 0 3523
Azért ez a májdír egy kicsit erős volt:-oOOO)

petra

Előzmény: second (3520)
kiseszter Creative Commons License 2000.02.09 0 0 3522
Szia Tom!
Én is már mint boldog lakástulajdonos fedeztem fel ezt a topicot, csak én eddigre már túljutottam a felújításon.
Konkrétan a kérdéseidre válaszolva azt mondhatom, hogy nem valószínű, hogy bárki is így látatlanban tudna neked négyzetméter árakat mondani. Erre nálunk sem volt hajlandó egyik mester sem, csak miután felmérte a terepet. Mert pl. a festés ára függ attól, hogy hányszor kell lefesteni, ill. milyen állapotban van a fal (le kell-e kaparni, vagy tisztasági festés elég stb.)
A mázolásnál dettó: ha le kell égetni az előző rétegeket, akkor az drágább, mint egy sima mázolás.
Ha nincs semmi különleges eset, akkor általában ilyen árakra lehet számítani:
festés: 360 Ft/nm
tapétázás (fűrészporos): 700 Ft/nm
csempézés: 800 Ft/nm
Csempe+padlólap vásrlásakor azt tapasztaltuk, hogy a Zalakerámiának vannak nagyon szép és a legjobb árú termékei - sok helyen van mintaboltjuk, ott érdemes vásárolni. Az OBI és a Baumax akcióit is érdemes figyelni, nagyon jó szaniteráraik szoktak lenni.
És érdemes böngészgetni a Budapesti Piac újságot (nálunk mindig bedobják a postaládába)
Hát, hirtelen ennyi. remélem segít vmennyit
Előzmény: r-stones (3521)
r-stones Creative Commons License 2000.02.09 0 0 3521
Boldog lakástulajdonos felujitáshoz kér tanácsokat Tőletek.

Ami kellene:

Munkadij:
Szalagparkettázás Ft/m2
Csempézés, Járólapozás Ft/m2
Glettelés Ft/m2
Festés Ft/m2
Tapétázás Ft/ m2
Mázolás ( Ft/szobaablak, Ft/ teli ajtó, Ft/ üveges ajtó)

Jó ötleteket szivesen fogadok anyagbeszerzésre illetve mester?emberekre is.

Köszi előre, nem volt erőm az utolsó 400 hozzászólásnál többet végégbogarásznom!

Tom

second Creative Commons License 2000.02.08 0 0 3520
Hacsek, májdír!

Here I am.
Próbáljuk ki lesz-e hasznom! :)

Sec.

Hacsek Creative Commons License 2000.02.08 0 0 3519
Bocsika. Nem tudtam, hogy érdekel.
Előzmény: Arabella (3518)
Arabella Creative Commons License 2000.02.08 0 0 3518
Miket hallok!!! Bringás cuccokat kunyizni? És ezt eddig böszen elhallgattad!!!
Arabella
Előzmény: Hacsek (3516)
oregmedve Creative Commons License 2000.02.08 0 0 3517
Ez nem okozhat gondot utolag, pl. ha át kell huzni a vezetékeket?
Előzmény: Hacsek (3515)
Hacsek Creative Commons License 2000.02.08 0 0 3516
Rengeteg helyen van (a reklámokújságokban sok Mapei logo van). A raktáruk a budaörsi benzinkút mögött van, de nem biztos, hogy ott kapsz egy kilót, hanem esetleg egy raklapnyi kilós csomagot. Tel.: (23) 414-030 vagy mapei@mail.elender.hu

Viszont mint tudod, a cég a biciklisport nagy támogatója. A raktárházban k. jó bringáscuccokat lehet kunyerálni.

Előzmény: Sehonnai Bitang Ember (3514)
Hacsek Creative Commons License 2000.02.08 0 0 3515
Én ragasztanék rá egy foltot valami olyan anyagból, mint a cső maga, aztán hadd vakolják!
Előzmény: oregmedve (3513)
Sehonnai Bitang Ember Creative Commons License 2000.02.08 0 0 3514
Köszönöm ! Fellelhetősége Budapesten bárhol?
Előzmény: Hacsek (3506)
oregmedve Creative Commons License 2000.02.08 0 0 3513
Villanyos??? Hol? Segítség!

A #$%^&#&^% kömüves egy helyen megsértette a bergman-csövet. Mit lehet ilyenkor csinálni? Ha valaki tudja, kérem, segítsen, mert hétvégén jönnek vissza, és bevakolják (amit sérülten nem akarok hagyni).

Köszönet,
öregmedve

kiseszter Creative Commons License 2000.02.08 0 0 3512
Hát, le vagyok törve. Lehet, hogy mégsem lehet galériánk?
Bár a szomszédunkban, ahol ugyanezek a méretek, ott beválti a galéria. Alul van egy ülőgarnitúra, felül az ágy - igaz, azt nem próbálhattam ki, hogy ott milyen aludni.
Ha minden kötél szakad, marad a megemelt ágy, amiben alul kis szekrénykék, fiókok vannak - az IKEA-ban láttam egy ilyen megoldást.
Esetleg tudtok vmi praktikus megoldást, hogy minél több helyet nyerjünk?
Előzmény: bd (3509)
Hacsek Creative Commons License 2000.02.08 0 0 3511
Akkó maraggyá itten tündérke, te lesző a villanyos ági szagértő :))))))
Előzmény: tündérlala (3510)
tündérlala Creative Commons License 2000.02.08 0 0 3510
Ugyanmár Hacsek, a szándék a lényeg!
Semmi okod elnézést kérni. Különben is megoldódott a porbléma, és ez a lényeg.

Most már kirájul tudok elektromos vezérlődobozt tervezni fűtési rendszerekhez! :-)

Előzmény: Hacsek (3504)
bd Creative Commons License 2000.02.08 0 0 3509
Kedves Kiseszter!
Hacseknak teljesen igaza van.
Csináltam odahaza 3.40-be galériát, inkább emelt ágy volt alul 1.90, azután a szerkezet.
Cak alvásra szántam, annak se volt jó a túl közeli mennyezet levegőtlenség-érzetet adott.
Előzmény: kiseszter (3507)
Hacsek Creative Commons License 2000.02.08 0 0 3508
Kiseszter!

A 3,50-es belmagasság általában kevés a galériázáshoz (amitől még persze meg szokták próbálni).
Az a probléma, hogy akárhogyan is osztod ketté a belmagasságot, igazából egyiket sem lehet teljesen kihasználni. Igazából ilyenkor nem nyersz, hanem veszítesz az alapterületből.

Példák: (10 cm-t levontam a szerkezet vastagságára)

Alul 160: csak alacsony szekrény fér el alatta, másra nem jó.
Felül 180: az alacsonyabb emberek fel tudnak állni, de öltözni-vetkőzni-nyújtozkodni már kényelmetlen.

Alul 180: Lehet mondjuk étkezni és ülve dolgozni.
Felül 160: Felállni már nem lehet, mindent görnyedve kell fenn csinálni.

Alul 200: Elfér a normál szekrény, lehet használni a teret.
Felül 140: Ez már veszélyesen kevés: esetleg álmodból felriadva bevered a buksid.

Előzmény: kiseszter (3507)
kiseszter Creative Commons License 2000.02.08 0 0 3507
Köszönöm a hozzászólásokat! Tök jó ez a topic.
Kedves bd! Te egy galériaépítő szaki vagy?
Na szóval: a szoba, ahol lenne, kb. 17 nm, belmagasság 3,5 m. Nem födémre támaszkodna, mert az túl vékony, hanem a főfalra. Igazából csak alvásra akarjuk használni, de nem szeretnénk, ha úgy nézne ki mint egy emeletes ágy, ezért inkább a lépcső mint a létra hívei vagyunk.
Ha esetleg a mostanában "divatos" galéria-négyzetméterárakról tudtok vmit, akkor ne kíméljetek!
Köszi!
Előzmény: bd (3494)
Hacsek Creative Commons License 2000.02.08 0 0 3506
Sehonnai BE (bocs)!

Ha a legkisebb kiszerelés érdekel, akkor a Mapei 1 kg-os tapétaragasztóját tudom ajánlani. A kiadósságát 250-450 g/m2-nek adták meg, így a 3 m2-t biztos ki tudja belőle gazdálkodni egy olyan ügyes ember, mint te.

Előzmény: Sehonnai Bitang Ember (3505)
Sehonnai Bitang Ember Creative Commons License 2000.02.08 0 0 3505
Szakik, elvtársak !

Tudna-e valaki kölcsönözni (:-)) ) úgy 3 nm tapétához való tapétaragasztót ? No, jó kifizetem ! :-)

Jó ötelt is jöhet, hogy ne kelljen literszám vennem a ragasztót. Mi a legkisebb kiszerelés ?

Köszönöm !

Hacsek Creative Commons License 2000.02.08 0 0 3504
Elnézést kérek, tündérlala, hogy nem tudtam időben válaszolni, de a szakértőm külföldön volt a múlt héten.
Előzmény: tündérlala (3503)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!