nincs kedved az elado skiccet kozkinccse tenni, a helyzet hasonlo, padlofutes+radiatorok+takarekos vezerles/szabalyzas (ezt sosem tudom megjegyezni) szuksegessege
Aha.
A legkisebb utólagos felelősséggel általában az a fajta tanács jár, ami azt magyarázza el, hogy mit miért nem lehet megcsinálni!!!!
Ezt a trükköt számítógépes (leginkább programozó) szakemberektől tanultam!
:-))))))))))))))))))))))))D
Szóval az én kérésem arra vonatkozott, hogy amennyire rendszeresen tudod, kísérd figyelemmel a topicot (Kedvencekbe vedd fel), és ha látod, hogy valaki gépészeti kérdést tesz fel, lécci SZAKSZERŰEN, DE TAKTIKUSAN TÉRJ KI A VÁLASZ ELŐL!! :))))))))))))))))))))
Erre sajnos nem érek rá. Örülök, ha Kedvencekből az utolsó nemolvasottakat figyelemmel tudom követni.
Azért kicsit visszalapoztam, de látom Tündérlala fűtésszabályozási problémája megoldódott.
Egy mondat erejéig azért általánoság:
Ha a kazán szobatermosztátról szabályozzuk, és emellett termosztatikus radiátorszelepeket is alkalmazunk, akkor abba a helyiségbe, ahol a szobatermosztát van oda nem szabad termosztatikus radiátorszelepet tenni.
A padlófűtés szabályozására dupla bekeverő kapcsolást lehet alkalmazni.
Az s1 szelep fix fojtásán lehet beállítani azt a visszatérő bekeverési tömegáramarányt, ami ahhoz szükséges, hogy névleges állapotban a radiátoros kazán melegvizéből előállítsuk a padlófűtési előremenő hőmérsékletét. A névlegestől eltérő állapotban az s2 háromjáratú szeleppel további bekeveréssel csökkenthetjük a padlófűtési kör vizének hőmérsékletét.
Az ábrán a radiátoron termosztatikus radiátorszelep van (TR). Ez a léghőmérséklet emelkedésével fojtja a radiátor áramkörét, kevesebb vizet enged a radiátorba. Ekkor a kör ellenállása megnő. Ez akkor lehet probléma, ha emiatt a radiátorszelepre túlságosan nagy nyomáskülönbség jut, mert ekkor a radiátorszelep zajossá válhat.
A nyomáskülönbség nemkívánatos megnövekedésének elkerülésére építhetünk be túláramszelepet (ts). Ez bypasst nyit egy nyomáskülönbség felett, megakadályozva annak további növekedését.
Szia Tom!
Én is már mint boldog lakástulajdonos fedeztem fel ezt a topicot, csak én eddigre már túljutottam a felújításon.
Konkrétan a kérdéseidre válaszolva azt mondhatom, hogy nem valószínű, hogy bárki is így látatlanban tudna neked négyzetméter árakat mondani. Erre nálunk sem volt hajlandó egyik mester sem, csak miután felmérte a terepet. Mert pl. a festés ára függ attól, hogy hányszor kell lefesteni, ill. milyen állapotban van a fal (le kell-e kaparni, vagy tisztasági festés elég stb.)
A mázolásnál dettó: ha le kell égetni az előző rétegeket, akkor az drágább, mint egy sima mázolás.
Ha nincs semmi különleges eset, akkor általában ilyen árakra lehet számítani:
festés: 360 Ft/nm
tapétázás (fűrészporos): 700 Ft/nm
csempézés: 800 Ft/nm
Csempe+padlólap vásrlásakor azt tapasztaltuk, hogy a Zalakerámiának vannak nagyon szép és a legjobb árú termékei - sok helyen van mintaboltjuk, ott érdemes vásárolni. Az OBI és a Baumax akcióit is érdemes figyelni, nagyon jó szaniteráraik szoktak lenni.
És érdemes böngészgetni a Budapesti Piac újságot (nálunk mindig bedobják a postaládába)
Hát, hirtelen ennyi. remélem segít vmennyit
Rengeteg helyen van (a reklámokújságokban sok Mapei logo van). A raktáruk a budaörsi benzinkút mögött van, de nem biztos, hogy ott kapsz egy kilót, hanem esetleg egy raklapnyi kilós csomagot. Tel.: (23) 414-030 vagy mapei@mail.elender.hu
Viszont mint tudod, a cég a biciklisport nagy támogatója. A raktárházban k. jó bringáscuccokat lehet kunyerálni.
A #$%^&^% kömüves egy helyen megsértette a bergman-csövet. Mit lehet ilyenkor csinálni? Ha valaki tudja, kérem, segítsen, mert hétvégén jönnek vissza, és bevakolják (amit sérülten nem akarok hagyni).
Hát, le vagyok törve. Lehet, hogy mégsem lehet galériánk?
Bár a szomszédunkban, ahol ugyanezek a méretek, ott beválti a galéria. Alul van egy ülőgarnitúra, felül az ágy - igaz, azt nem próbálhattam ki, hogy ott milyen aludni.
Ha minden kötél szakad, marad a megemelt ágy, amiben alul kis szekrénykék, fiókok vannak - az IKEA-ban láttam egy ilyen megoldást.
Esetleg tudtok vmi praktikus megoldást, hogy minél több helyet nyerjünk?
Kedves Kiseszter!
Hacseknak teljesen igaza van.
Csináltam odahaza 3.40-be galériát, inkább emelt ágy volt alul 1.90, azután a szerkezet.
Cak alvásra szántam, annak se volt jó a túl közeli mennyezet levegőtlenség-érzetet adott.
A 3,50-es belmagasság általában kevés a galériázáshoz (amitől még persze meg szokták próbálni).
Az a probléma, hogy akárhogyan is osztod ketté a belmagasságot, igazából egyiket sem lehet teljesen kihasználni. Igazából ilyenkor nem nyersz, hanem veszítesz az alapterületből.
Példák: (10 cm-t levontam a szerkezet vastagságára)
Alul 160: csak alacsony szekrény fér el alatta, másra nem jó.
Felül 180: az alacsonyabb emberek fel tudnak állni, de öltözni-vetkőzni-nyújtozkodni már kényelmetlen.
Alul 180: Lehet mondjuk étkezni és ülve dolgozni.
Felül 160: Felállni már nem lehet, mindent görnyedve kell fenn csinálni.
Alul 200: Elfér a normál szekrény, lehet használni a teret.
Felül 140: Ez már veszélyesen kevés: esetleg álmodból felriadva bevered a buksid.
Köszönöm a hozzászólásokat! Tök jó ez a topic.
Kedves bd! Te egy galériaépítő szaki vagy?
Na szóval: a szoba, ahol lenne, kb. 17 nm, belmagasság 3,5 m. Nem födémre támaszkodna, mert az túl vékony, hanem a főfalra. Igazából csak alvásra akarjuk használni, de nem szeretnénk, ha úgy nézne ki mint egy emeletes ágy, ezért inkább a lépcső mint a létra hívei vagyunk.
Ha esetleg a mostanában "divatos" galéria-négyzetméterárakról tudtok vmit, akkor ne kíméljetek!
Köszi!
Ha a legkisebb kiszerelés érdekel, akkor a Mapei 1 kg-os tapétaragasztóját tudom ajánlani. A kiadósságát 250-450 g/m2-nek adták meg, így a 3 m2-t biztos ki tudja belőle gazdálkodni egy olyan ügyes ember, mint te.