a dolog, ami miatt nem járt kb. 15.30-kor volt.
mi (illetve tuoplevék) 18.30 körül voltak útban oda, akkor már biztos hogy járt, mert én is azzal jöttem hazafelé.
És mi van a videón? Mesélhetnél egy kicsit :-)
Jó kis gép, csak kár, hogy annyira ráz. IC fordában szoktam velük menni, 3 óra után erős derékfájdalmak jelentkeznek :-(
Fibet a 32-ek terén. A csóka ott oktat mindent, de buszosok ritkán vannak, tehát nem az órákon lennél ott nálla, hanem előtte utána stb ... Megbeszélt időpontban ...
namost elmondom, hogy én egy tök "sima" automata nem digitális és semmi eksztra izével megyek, és az elkészült képeket sehova nem rakom föl a polcon kívül
Kész van a Honlapom! Már csak frissíteni kell majd. Tessék töltögetni! Bővült Képgalériával és képekkel. a Cím: http://www.zenesznet.hu/Buszhang. Előre is köszi, és várom a véleményeket.
Az első nyert. Igazság szerint ez a számitógép viinyóhűtőjének egyik légszűrője, ami gyakorlatban ekkora [viszonyitási alapnak egy ceruzaelem mellett]:
[grat!]
Ps. igazság szerint a gép makró funkciojával játszottam tegnap akkor szuletett a lenti "mű".
Tipp1: Légkondi szűrőbetétje a szívóóldalon.
Tipp2: Porszívó motorvédő porszűrője a porzsák alatt.
Tipp 3: Knorr légszárító patron oolajsár és páralecsapató rostja.
Tipp 4: Olajtükrös légszűrőbetét (D2156HM6U) szűrőrostja.
Hát azért, ha egy képet előnézeti képpel együtt 150 KB-nek veszel, akkor kb 3000 kép felfér. Tehát az összes BKV- buszról elölről és hátulról is egy kép :-)
Az ügyes :)
Grat. Mennyi kép van fent?
HB.nak van valami iszonyuan nagy lapja ha minden igaz.
Nekem 440 mega ami a gépen van itthon ebben a témában, de amiket felteszek a netre az a kis méret miatt csak 80m. igaz én fizetek a helyért
Hogyan kell érteni? Helyes mint vezetéknév vagy mint tulajdonság?
Nem hiszem. A piac mindennap 7 és 17 óra között, a "szabadfoglalkozás" csak utána kb. 19 és 22 óra között. Kell a pénz, hogy rendbe tudjam tenni a fotógyűjteményem (van egy pár kép, amit albumba kéne pakolni).
Perpillanat 401mega, de már újabb 18megával fog bővülni a köv. két hétben... És még van egy combos Borsod és Gemenc Volános album, hogy csak a legnagyobbakat említsem...
Én is valahogy hasonlóan gondolkodok, csak egyenlőre szeretném a pesti típusokat bemutatni szép képekkel. Ha már ez meglesz (és persze közben is) saját magamnak is fotózom a buszokat.
Jó neked! Bár már én is ott tartanék.
A Freewebre mennyit lehet felrakni probléma nélkül??
Viszont hogy én Olympuson kivűl mást a büdös életben nem akarok venni az tuti...:D
Elég nyomós indok kellene hogy ezen teóriámon változtassak, függetlenul attol hogy mennyire lesz pénzem a jövőben...
Ha valaki így gondolkodik, már rég rossz. Rally majd idővel rájön erre. Nekem szerencsére már inkább az okoz gondot, hogy mit tegyek és mit ne tegyek fel, annyi kép van.
Őszintén nem nagyon zavar hogy nincs optikája: amég az elektronika nem éles, ugyse lenne hajnaldó fotózni, szóval max az emlékeimben tudom eltárolni olyankor a képet, mert a gyors jármű kikerül addigra a mezőből. Viszont kellemesen drága a gép...
Igazság szerint meg amíg a C300-ast használtam, aminek volt (van) optikai keresője, sose vettem hasznát, hiszen szerintem az LCD azért van hogy használjam is. De ez teljesen megszokható, készülni kell lehetőleg hogy két másodperccel előbb már minden kész legyen és akkor nem érhet tul nagy meglepetés.
Huuha na megprobálok ott lenni de szerintem nem fog menni. Szal - leszámitva hogy nem ismerlek meg titeket és ti se engem - ne várjatok rám :)
Viszont HáBé még nem igazán irt nekem Ikarus-telep ügyben...(ugye olvasod? :) ). Azzal lesz vmi?
Az nem zavaró, hogy nincs optikai keresője?
Ha gyorsan mozgó buszt fotózol, nehéz időzíteni az exponálást, mert az elektronikus kereső késik egy picit. Vagy ez nem gond, megszokható ?
Holnap dolgozom, legalábbis 12.00 -ig élő adásban vagyunk. Saccperkábé olyan 15.00 felé tudnék odaérni én is, ha minden sikerül... Szóval én csak olyan 50%...
Ezért kell olyan SLR gépet venni, ami üzemeltethető full automata, félautomata, és teljesen manuális üzemmódban.
Illetve: A celluloidra (is) dolgozó topictársakkal korrepetáltatni Magadat fotózás témakörben. Nincs szebb, mint egy gyönyörű papírkép... A szebb témákat sokkal érdemesebb celluliodra emulzifikálni...szerintem.
Sziasztok! Kb Fél őra múlva a honlapom teljes egészében elérhető lesz, holnapra bővítem az oldalt. Kb 50 Mb-nyi hang lesz fennt. Egyenlőre a BPI-010, BPI-738, És a BPO-164 van fennt.
Nincs bizony, hisz' eredetileg troligarázs volt. Új kút létesítésénél pedig egy csomó környezetvédelmi előírásnak meg kell felelnie a töltőállomásnak, ésez igen sokat dob a költségeken. (Kb. 30 kocsiért meg nem is éri meg, ha jól sejtem).
Ezért a Troli üe. autóbuszai a Hungária krt. - Hős u (?) sarkán lévő MOL kútra járnak tankolni.
Hümm, ilyen eset nálunk is előfordult.
A történés lényege a következő volt: A járművet bevontatták a telephelyre, lefejtették belőle a benzines gázolajat, majd újból feltankolták tiszta gázolajjal. A "félrenéző" kollégának a tele tank gázolaj árát kellett kifizetnie, más retorzió nem történt. (Nameg, természetesen a kútnál a benzint -34 liter- hisz a mi kártyánkkal is csak azt az üzemenyagot lehet tankolni, amilyen üzemű a kocsi: A dieselekbe gázolajat, a benzinesekbe -általában, kevés kivételtől eltekintve- 95 -öst.)
Mellékesen kívánom megjegyezni, ha a az alanti történetben szereplő hölgyemény időben kapcsol, és mondjuk úgy 25 liternél észreveszi a tévedését, kifizeti a benyát, és továbbtankolja gázolajjal a kocsit, majd jól nem szól senkinek, semmi baj nem esik, mert egyes gyártók téli időszakban kifejezetten megengedik a benzin max. 10 -15 % -ban történő hozzákeverését a gázolajhoz, a könnyedebb téli indítás elérése érdekében.
Megjegyzés#2: Jómagam is, ha a hőmérséklet tartósan a mínusz 10 fok környékén, és az alatt van, úgy 10% benzinnel adalékolom a gázolajat.
Ezt a benzint kifizetem zsebből, az ára visszajön megtakarításban, hisz' ennyivel kevesebb gázolajat tudok felvenni az adott etapra.
Erről jut eszembe, a troli üe-nél az egyik kedves járművezető höly (szőke) a keresztnevét nem árulom el, minap megcsinálta azt, hogy az egyik gyors buszba 50liter 98-ast tankolt!
De az egészben nem az a polyén, hanem az, hogy a tankoló kártyável csak dieselt lehet tankolni és kp-ban kellett kifizetni, utána pedig vontatóval a telepre és kiüríteni ....
Ezért mi járan, ha az emberke nem valakinek a seggevége lenne?
Az állványelvileg univerzális. Csak az azon lévő fejnek kell a fényképezőgéphez passzolnia (értsd: állványcsavar), vagy némely esetben a géphez megfelelő állványcsavar beszerzése is elegendő, ha jól tudom...
("Szakmai" tapasztalatból kiindulva -értsd: TV- a kamerafejet szoktuk cserélgetni az állványon ha másféle "vasat" biggyesztünk rá).