Keresés

Részletes keresés

tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.09.19 0 0 15636
Jaj, a remekek tegnap voltak persze. A BK-Panda meg már szerepelt korábban, a Matyi eltűnését megelőző streetfight szemtanújaként.
Előzmény: tejbegrrr!!! (15629)
Infomaker Creative Commons License 2006.09.19 0 0 15635
Bakó Márta for prezident!

:DDDDDDDDDDDDDDD
gasperini Creative Commons License 2006.09.19 0 0 15634
Na, amíg bejelentkeztem megelőztél.:-)
Előzmény: MacPet (15631)
gasperini Creative Commons License 2006.09.19 0 0 15633

Már megint egy ekkora baromság! Szerintetek mekkora a valószínűsége, hogy valaki ne tudja egy kollégájának a keresztnevét, akivel ezer éve együtt dolgozik?

Nitro1 Creative Commons License 2006.09.19 0 0 15632
Na meg Géza bácsi! :-DDD
Előzmény: Infomaker (15630)
MacPet Creative Commons License 2006.09.19 0 0 15631
Hát ez már viccnek is rossz, hogy dr. Magenheim nem tudta az Öreg keresztnevét.
Infomaker Creative Commons License 2006.09.19 0 0 15630
Deutsch Anita is megjelent mint nővérke (BarátokKözt)
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.09.19 0 0 15629
Két remek a postástól és még valakitől.
Előzmény: MacPet (15628)
MacPet Creative Commons License 2006.09.19 0 0 15628
Egy rémes Lillácskától.
bikficke Creative Commons License 2006.09.19 0 0 15627
Na most lesz szomsza vagy tüntetni fognak helyette.
zöld dió Creative Commons License 2006.09.19 0 0 15626

Ritka értelmes arca van ennek a libának. Talán épp azon gondolkodik, hogy mi is jön a három után???

Előzmény: sun007 (15620)
Mrs Fred Weasley Creative Commons License 2006.09.18 0 0 15625
Ahogy elnézem ezt a képet, azon sem csodálkoznék, ha kiderülne, hogy Ábel Anita IRL is rokona Csűrös Karolának!
:)
ALacka Creative Commons License 2006.09.18 0 0 15624
Bizony, kedves sun007, az egy PRAG könyv! Nézd meg a 15426. hozzászólásomat, és örülni fogsz, hogy jól silabizáltad ki a könyvet. A fenti számú szösszenetem keletkezésekor (na jó, nem on-line) ugyanezt a könyvet jobban lehetett látni. Úhy látszik, otthagyták díszletnek. De várj, beszúrom az akkori szövegemet:

"... láttam neked egy "PRAG" feliratú képeskönyvet a fejezet végén, amikor a lakásban Julcsibe mondja a bölcsességét. (A háta mögött jobbra, a könyvespolcon van.)"
Alpári Gnác Creative Commons License 2006.09.18 0 0 15623

Olyannyira, hogy GG-nak kétszer romlott el a kamerája és mindkétszer Juli világosította fel, hogy bérelni is lehet.

Majdnem betűre ugyanúgy történt, csak az első esetnél szétszórta a névjegykártyáit, a másodiknál meg a mobiljával arcoskodott.

Előzmény: tejbegrrr!!! (15612)
sun007 Creative Commons License 2006.09.18 0 0 15622
És, ez bónusz (különösen előnyös) kép a fülbevalós Etusról (ugyan, nem fürdőruhás, de majdnem olyan elrettentő...)
sun007 Creative Commons License 2006.09.18 0 0 15621
Most, hogy kerestem róla ezt a fotót, tünt fel, hogy mit is csinált a drága: egy Budapest térkép felett filózott a majdani útvonalról...
Mert, Budapesten egyáltalán nem rendeztek még futóversenyt, hogy ezt is NEKI kell kitalálni....Javasolnám a Rákóczi tér-Mátyás tér-Kisfuvaros utca-Dankó utca-Lujza utca térségét....
sun007 Creative Commons License 2006.09.18 0 0 15620
Beszéltünk már sokat a Szomszában dúló erkölcsi viszonyokról (mindg mindenkit megcsalnak, mindenkit megkísértenek), de mennyire valószerű az is, hogy egy olyan kategóriájú nő, mint az ügyvédnő, úgy rámozduljon Mágenre, hogy a lakásán zaklassa? Pláne, ha állítólag naponta jár kezelésre hozzá...

És, itt a kis OScar díjas vészmadár (háttérben, legalbis, én annak silabizálom, egy Prága utikönyvvel)

sun007 Creative Commons License 2006.09.18 0 0 15619
Nahát, ő meg a "Sofőr" volt.
Kit is érdekelne, hogy hívják, ha már tudta, hogy ő a hiénák réme, TAkibá megmentője, stb. :o)))))
Előzmény: MacPet (15618)
MacPet Creative Commons License 2006.09.18 0 0 15618
Taki bá mondta, hogy a 'feleségem', ebből már tudhatta a sofőr, hogy Takács Istvánné a becsületes neve, így szerintem elfogadható, hogy csak Lenke néniként mutatkozik be.
Előzmény: sun007 (15616)
sun007 Creative Commons License 2006.09.18 0 0 15617
Miért, eddig az eszéért és a műveltségéért szeretted?
És előtte olyan vészjósló képet vágott, mint, mikor a presszóban összefutott az apjával, aki a röggönyorvosnővel beszélt Etussal.
Egy pillanatig azt hittem, még majd adja is a lovat a jó anyja alá.
Előzmény: MacPet (15614)
sun007 Creative Commons License 2006.09.18 0 0 15616
Érdekes, nekem csak az tünt fel, hogy Lenke sem egészen az illemkódex szerint mutatkozott be. (akárcsak Hapcibenőnek, anno)
Előzmény: MacPet (15613)
sun007 Creative Commons License 2006.09.18 0 0 15615
"Nem értem, hogy a lakásfelújítás során miért válik hajléktalanná az ember"
A lakásfelújítás mértékétől függően előfordulhat ;o)
Mi két éve csináltunk egy nagyot, amikor nagyon sok dolog mellett az összes vizes dolog is szét lett verve a házban.
Az eredeti terv szerint benn laktunk volna, de, mivel a szomszéd ház üres lett, és megkaptunk "albérletbe" oda átköltöztünk.
Aztán, amikor a munka már ment, elgondolkoztunk, hogyan tudtuk volna végigcsinálni víz-fürdés és wc, konyha nélkül ezt az egészet.
Igaz, nem is két hét volt , mint a Szomszában Károly és Virágh felújítása, hanem vagy hat-nyolc.
Előzmény: Neonvadász (15609)
MacPet Creative Commons License 2006.09.18 0 0 15614
Julcsi Canossa-futást mond. Ez olyan mint a Canossa-járás, csak gyorsabb?
MacPet Creative Commons License 2006.09.18 0 0 15613
Taki kollégája nem mutatkozott be Lenke néninek. Lenke néni mondta a nevét, kezet fogtak de a taxis csak köszönt. Soha nem mondták még eddig a nevét, de azért ilyen esetekre kitalálhatnának valamit, hogyne tűnjék nagy tahónak. Az sem baj, ha pl. egy leeső pohár zaja elnyomja a nevét, de legalább nem bunkó.
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.09.18 0 0 15612
Számtalanszor előfordult már a sorozatban, hogy a szereplők teljesen kézenfekvő és egyértelmű dolgokat tanácsolnak másoknak, akik ezt kitörő lelkesedéssel fogadják.
:DDD Mennyire igaz!
Ma nálam egyébként ismét Julcsi érdemelte ki a bakancsot az arcába. Egyrészt ahogy otthon körmölgeti a nyomorult ötleteit, mintha a munkahelyén bármi más dolga lenne ezen kívül, azt meg nekem ne mondja senki, hogy csak úgy dől belőle a tengernyi világjobbító javaslat, de ha mégis, miért egy füzetbe és nem a szövegszerkesztőbe?
Másrészt az utcára sóhajtott panasza a várható családi konfliktusokról épp oly mesterkélt volt, mint a sirám bevezetése: (kb.) Budapesten Művészeti Hetek vannak, nálunk féltékenységi napok lesznek. A NEVI azzal használt volna a legtöbbet a kilencvenes évek derekán tévéző honfitársainknak, ha leparancsolja reklámemberét a képernyőről...
Neonvadász Creative Commons License 2006.09.18 0 0 15611
Dénes bácsi biztos eladta a telkét, és az árát kisüstire meg borra költötte (természetesen demizsonos kiszerelésben!).
Előzmény: MiJu (15367)
Neonvadász Creative Commons License 2006.09.18 0 0 15610

Két kérdés a 242.-kel kapcsolatban:

– Milyen zene szólt az első presszóbeli jelenet alatt?

– Az epehólyag-problémával bajlódó ügyvéd (az érszűkületes, dohányzó ügyvédnő kollégája) nem ugyanaz az ember volt, akit pár éve már bevittek Mágenék, és tőle került Pongráckához a Misi papagáj?

Neonvadász Creative Commons License 2006.09.18 0 0 15609

Megnéztem a 242. fejezetet is. Eddig ez volt a leggyengébb szerintem! Egy halom bakit és idiótaságot fedeztem fel, egy csomó másikra fel sem figyeltem, csak itt a fórumon szembesültem velük.

– Először is: nagyon béna volt, ahogy Matyi elmagyarázta a nézők kedvéért, hogy az olimpia az, amit nem engednek nézni a szülei: "tart a tévében az olimpia." Ráadásul trágár nyelvet engedett meg magának a fiatalúr: tévé, nem televízió!

– Nem értem, hogy a lakásfelújítás során miért válik hajléktalanná az ember: múltkor Virágh, most meg Károly. Előbbi lakását láthattuk, utóbbiéról pedig csak sejthetjük, hogy nem egy helyiségből áll. A nyaralóra pedig nem is gondoltam, csak a fórumot olvasva jutott eszembe, hogy olyan is van.

Amikor Etus próbálta rábírni Károlyt a költözésre (vajon miért? :->), egyszerűen borzadály volt, ahogyan hangsúlyozott! Talán még a korai Pongráckát is sikerült alulmúlnia a Nyűvésznőnek!

– Lovag Dani is magyarázott a nézők kedvéért: elmondta Julcsinak, hogy ott van a főbérlő! Ha addig nem tudott róla Julcsi, akkor miért halkan jöttek be az ajtón? Borzalmasan amatőr rendezői munka!

Ráadásul az is iszonyatos baromság volt, hogy amíg a főbérlőnő az ajtó előtt figyelt és hallgatózott, Julcsi elkezdett hisztizni és hangosan pánikolni, ahelyett hogy kussolt volna.

Az meg nagyon tapló dolog volt Julcsi részéről, hogy a lovagja szobáját elkezdte becsmérelni (ahogy azt Macsek-007 topiktárs már említette a 15400-as hozzászólásban).

– Erőltetett volt, ahogy Kutya zavarában összekeverte a pénzt a virággal a postán póóstán. Hasonlóan izzadságszaga volt annak is, hogy Virágh egyszer sem találta el Ernő bácsi nevét, és ráadásul mindig más nevet mondott (Benő, Dezső stb.)!

– Milliószor elsütötték már azt, hogy Etus Bűvésznő pont a legkomikusabb pillanatban jelenik meg Virágh doktor előtt. Iszonyat unalmas már! Persze, tudom, Etus csókos szereplő, kellenek neki a "jófejség-pontok".

– Virágh doktor háromszor is Művésznőnek nevezte Etust. Ez is mennyire idétlen! Vajon Vágási Feri a nyári iskolai táborban a többi tanár előtt Szöllőssy tanárnőnek vagy Vágási tanárnőnek nevezi a nejét? Taki bácsi pedig kezitcsókolommal köszön Lenke néninek, ha mások is tartózkodnak a Madaras(i)-féle kisboltban?

– A Gáborék előtt modellkedő férfi nekem elég gusztustalannak tűnt: a stílusa is és a szövege is. Szerencsére nem szerepelt túl sokat.

– Erőltetett, hogy "az ügyvédnő" pont ott dolgozik, ahová Mágenék épp kivonultak. De az ilyet már megszokhattuk...

– Góliát nagyon örült Feri ötletének, hogy bérelje ki az egyik autót. Számtalanszor előfordult már a sorozatban, hogy a szereplők teljesen kézenfekvő és egyértelmű dolgokat tanácsolnak másoknak, akik ezt kitörő lelkesedéssel fogadják.

– Taki bácsi honnan a búsból tudta, hogy a Madaras(i)-féle közért pénzügyei teljesen rendben vannak, és Ágika könyvelése hibás? Lenke néni és kedves főnöke tévedhetetlen? Nem tudnak hibázni egyetlen egyszer sem, amikor a pénzügyeket intézik?

– Magdi megérdemelné hogy Laci lelője, vagy hogy az arcán törje szét a presszó teljes üresüveg-készletét!

– A NEVI nagyon megtámogathatta a stábot: az előző részben Jutka a családi kirándulást népszerűsítette, ebben pedig kiderült, hogy Alma belépett valami egészségvédelmi szervezetbe, sőt egyből szidni kezdte a dohányzást.

– ALacka topiktárs említette Gábor Gábor "pompás"-át, és ha már szóba került a nyelvi kérdés, muszáj megemlítenem Károly modorosságát: levitte a szemetet, hogy ne büdösödjék!

– A fejezet mélypontja Rezső megtámadása volt: a gonosztevőről már messziről lerítt, hogy támadni készül. Roppant "életszerű" volt, de ez még hagyján ahhoz képest, hogy berontott a presszóba, és elkezdte kergetni az idióta felszolgálót. Mit akart tőle? Meg akarta ölni az egész presszó szeme láttára, vagy micsoda? És az neki miért lett volna jó azon kívül, hogy még egy pár gyilkossági ügy a nyakába szakad? Ha azt akarta, hogy Rezső vonja vissza a vallomását, akkor miért nem diszkréten kereste meg, miért kezdte szánalmas módon hajkurászni őt, mint egy debil?

tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.09.18 0 0 15608
Úgy rémlik, hogy ez az epizód is Sárközy-történet...
Egyébként megint tanulhattunk valamit: hogy fogjunk taxit egy presszóban üldögélve? :)
Előzmény: MacPet (15607)
MacPet Creative Commons License 2006.09.18 0 0 15607
Etus milyen büszkén mesélte, hogy kiitta vagyonából Szikszayt. Négy konyak meg se árt.
Csóringer Creative Commons License 2006.09.18 0 0 15606

Eme szerencsétlen baleseteket megelőzőendően javaslom,hogy

a) vagy a képmagnetofonodat/egyéb mozgóképrögzítésre alkalmas szórakoztató és híradástechnikai audiovizuális berendezésedet időzítsed be a megfelelő időpontra

vagy

b) állítsd be a hordozható rádiófrekvenciás távbeszélő kézi készülékeden az ébresztő/emlékeztető funkciót kb. 15:50-16:00 közötti időintervallum valamelyikére.

:-DD

Én így csinálom, mert különben elfelejteném én is ezt az idétlen kezdési időpontot !

Előzmény: Macsek-007 (15599)
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.09.18 0 0 15605
Szerintem pedig kifejezetten mókás volt a két öreg, ahogy a másikon röhög, amiért az szerelembe esett...
Ritka pillanat tanúi voltunk, a bűvésznő nem csupán gyermekkarvastagságú nyakláncai egyikét viselte, hanem fülbevalókat is!
A presszókban zajló jelenetek elég suták voltak, Rezső rostos üdítőt kért a két tikkadt öregnek, akik almalevet kaptak, minden látható rost nélkül.
Takácsné egy Lenke a nevemmel vétette észre magát, meg azzal, hogy bár már rendeltek, tüstént el akart indulni a sofőr után a vendéglátóipari szolgáltatóegységből.
Előzmény: sun007 (15604)
sun007 Creative Commons License 2006.09.18 0 0 15604
Nekem a számítógép veszi, annak meg az a baja, hogy áramszünetnél "lelövi" a gépet, ami nem indul újra, pedig a tv tuner meg csak úgy megy...

Na, még egy megjegyzés is (ne legyen teljesen off topik)
A Kutya-Sümi zárójelenet is nagyon óvodás volt (mindkettő arról monologizált, hogy a MÁSIK teljesen beleesett szíve hölgyébe, ami ebben a korban nem ildomos (aztán miért???), bezzeg ő, nem.
De, Kutya még extra bunkó is volt, amikor Lillácskát, akit ezer éve ismer "kis butikos hölgy"-nek titulálta....
Előzmény: MiJu (15603)
MiJu Creative Commons License 2006.09.18 0 0 15603
Én is amiatt aggódom mindig, hogy áramszünet lesz, sajnos a szuperjó kis gép egyetlen hibája, hogy áramszünet esetén elfelejti a programozott felvételek beállítását.
Előzmény: sun007 (15601)
sun007 Creative Commons License 2006.09.18 0 0 15602
JA, még néhány kritikai megjegyzés:
micsoda végtelen fantázia, hogy Etus patrónusának titkárnőjét itt is, akárcsak az Életképekben, SZILVIÁ-nak hívják.
Igaz, itt meg is mutatták.

És, Almától is besokalltam,a mikor természtesen pártfogást ígért a nyugdíjas színészek pályabérletéhez...
De, azt sem értem, miért van többfajta tarifája Hapcinak: színészek, ugye, alig fizetnek, de majd Dezső túristái... netán, miért olyan biztosak benne, hogy a majdan Desiré által beömlesztett túristákegész nap befoglalják majd a pályákat...
sun007 Creative Commons License 2006.09.18 0 0 15601
Hát, ahogy írtam, nekem pénteken 7,5 perc után leállt, pont a Szomsza elején.
Többek közt ezért is jobb volt a hét óra: ha felvétel, az nem bizos, hogy mindig bejön (ma pl. 10-15 óráig áramszünet volt itthon, persze, ilyenkor a megnézés sem menne, nem csak a felvétel...)
Előzmény: MiJu (15598)
sun007 Creative Commons License 2006.09.18 0 0 15600
Köszönöm!
Előzmény: MiJu (15596)
Macsek-007 Creative Commons License 2006.09.18 0 0 15599
Ez még a jobbik eset.
De én itthon voltam, csak újra megfeledkeztem a korai kezdésről, így a mai fejezetről is lemaradtam. :(
Előzmény: Törölt nick (15594)
MiJu Creative Commons License 2006.09.18 0 0 15598
Én meg csak reménykedni tudok, hogy a mozdóképrögzítő készülék azt veszi fel, amit szeretnék!
Előzmény: Törölt nick (15594)
infásnő Creative Commons License 2006.09.18 0 0 15597

Köszönöm szépen Neonvadász.:-)

Egyébként a mai részen teljesen felhúztam magam. Ez az állandó siránkozás már az agyamra megy.....kiváncsi lennék, ha ebben a mai súlyos politikai válsághelyzetben mi történne a Szomszával, ha ezt meg kellene élniük?

Felháborító volt az a jelenet is, ahol Lillácska meghívja Sümit, Kutyát és Mimit egy ebédre, aholis az egész ebéd alatt sopánkodtak, hogy milyen drága ebédet esznek, ők ezt nem engedhetik meg maguknak, stb. stb....

Egyébként az ebéd 1 azaz egy darab sültcsirkéből és salátából állt. Hát tényleg valami horribilis összegbe kerülhetett..:-D

A szegénység kihangsúlyozása szinte minden szereplőnél a Gazdagréten már egyenesen mottóvá vált. Valaki tán fentről diktált H.Á-nak?

Juli szokásos féltékenysége az ügyvédnőre, persze Klarissza mesterkedése volt. A miszfeleség egyébként megengedett magának egy "lovag" megjegyzést.

Julcsi megint fontoskodik, Jutkának nyiltan udvarol Bujáki. Lenke nyanya és Taki bá betér egy presszóba, de nem azért, hogy fogyasszon, hanem Taki meglátta Kránitz kollega kocsiját.....ő meghívja őket egy üditőre, viszont hirtelen elhívják, így kénytelenek az öregek nemcsak az ő fogyasztásukat, hanem a kollega kávéját is kifizetni. (Micsoda borzalom, nahát?!)

János és az öreg az erdőben meglátnak két kikötött lovat, János kicsit körülnéz és felfedezi Helgát egy régebbi udvarlójával. Valószínű szakítás lesz az egészből.

Ezeket csak azért írtam le, mert hátha nem tudtátok a mai részt nézni. Egyszer én is segíthetek, Ti már ezt milliószor megtettétek.

Előzmény: Neonvadász (15490)
MiJu Creative Commons License 2006.09.18 0 0 15596
Mikor Mágenék a Balatonnál nyaraltak Károly befizetet szobáiban, véletlenül arrajárt GG és meglátta a vitorláson jótékonykodó Klárit.
Előzmény: sun007 (15593)
MiJu Creative Commons License 2006.09.18 0 0 15595

Ha nem válaszoltam, akkor nem kaptam meg:-(

Előzmény: Mrs Fred Weasley (15591)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.18 0 0 15594
Én sem tudom nézni,akárhogy sietek,nem érek haza.Képmagnóm nincs.
Előzmény: MiJu (15590)
sun007 Creative Commons License 2006.09.18 0 0 15593
Ja, Gábor Gábor hol és mikor fényképezte le Klarisszát a suhogós csákóval a vitorláson? Netán Juli kapta le? Ez kimaradt a felhőtlen tévézésemből...
Előzmény: sun007 (15592)
sun007 Creative Commons License 2006.09.18 0 0 15592
Nos, minden rosszban van valami jó: ma legalább láttam "egyenesben" a Szomszát.

-Fruzsit rúgjuk fejbe a "nekem minden férfi udvarol" eszmefuttatásért. Meg azért is,hogy több pénzt akar, mert a többiek voltak pihenni, ő meg nem. Pedig, ugye alkalmazottként FIZETETT szabadság jár, nem???
-Julit is rúgjuk fejbe, aki most hirtelen felfedezte magának az ügyvédnőt, de, aki azt mondja, hogy, ha minden női paciensre féltékeny lenne, akkor a diliházban kötne ki. Miért, nem féltékeny minden nőre, aki szerencsétlen Mágen közelébe kerül?
-jogos lenne Etus fejberúgása is, akit nem érdekel, hogy támogató barátját óriási anyagi kár éri (de együtt mutatkozott Károly és az korábbi patrónus!), fő az, hogy ő el tud menni a "családhoz" és tud végre pihenni
-opcionáisan egy kisebbfajta járna Jutkának is, aki MOST kezd rádöbbenni, hogy Bujáki udvarolgat neki (amúgy nekem vannak olyan férfikollégáim, akiknek EZ az alapmodoruk minden 18 és 70 közti kolléganővel, tehát, eleve nem biztos, hogy Bujáki valóban udavarolni akar...)

Julcsi ismét igen "értékes" munkát végez a NEVI-ben.
De végre kaptak SZÁMÍTÓGÉPEKET! (igaz, az egész iroda már nem tünik ilyesfajta munkára alkalmas helynek, se alaprajzában, sem berendezésében, de, hát ne figyeljünk minden lényegtelen részletre...)
Vizsont a főnöke is egy kőbunkó, ahogy minden ötletét leminősíti (még, ha azok nem is világrendetőek)!
Csak azt nem tudom, a sok cigarattáról leszoktató,meg sportos életmódot propagáló kampány mellett miért nem jut eszébe SOHA az alkoholizmus, mint Magyarország egyik fő-fő egészségügyi problémája????
Ja, hogy most is azt a pozitív mintát mutatták, hogy a gondokra a megoldás A PIA? (a megvágott Etus lovag kijelenti, hogy a gondjaira az a legjobb,ha leissza magát)

Helga és a Gálvölgyi-ember ölelkezése az erdőben nagggggyon gyenge volt. Már a szitu is (ha irodaházat üzemeltetne János, biztos akkor odamentek volna randira, hogy lebukhassanak? Miért nem ölelkeztek a lovardában vagy egy kis presszóban???), de, az előadásmód is tragikus volt....

Megtudhattuk, hogy Hapcibenő két törzsvendége NYUGDÍJAS SZÍNÉSZ...tehát, a karakterek új szerepet kaptak, mint már annyiszor, hiszen már nem Juli szövfőnökét és Zsuzsaát a lakásából kiforgató emberét láthattuk...
Mrs Fred Weasley Creative Commons License 2006.09.18 0 0 15591
OFF
Küldtem neked pár hete egy privát levelet, megkaptad?
Előzmény: MiJu (15590)
MiJu Creative Commons License 2006.09.18 0 0 15590

Kezd elegem lenni az mtvből! Az egyetlen nézhető műsoruk a Szomszédok, és ez sem nézhető!:-/ Remélem,azért adják, hogy legalább felvételről megnézhessem!

Előzmény: tejbegrrr!!! (15589)
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.09.18 0 0 15589
Nem. :(((
Előzmény: MiJu (15588)
MiJu Creative Commons License 2006.09.18 0 0 15588
Nem működik az online adás???:-(
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.09.18 0 0 15587
Vérlázító! A Jabo (Rezső jazzpróbálkozása) énekesnője Micheller Myrtill saját weboldalán agyonhallgatja múltja Szomszédok-vonatkozású szeletét! Szégyen! :)
Infomaker Creative Commons License 2006.09.18 0 0 15586
Lehet, hogy fagylaltárusnak álcázom magam :)
Előzmény: zöld dió (15584)
zöld dió Creative Commons License 2006.09.18 0 0 15585

akciónak=akciónk

Előzmény: zöld dió (15584)
zöld dió Creative Commons License 2006.09.18 0 0 15584

:DDDDD

Elsőrangú És kitűnő, továbbá jópofa ötlet! Akciónak tutira kapna akkora nyilvánosságot, hogy akár még célt is érhetnénk :)))

Az ismertetőjelünk (mármint, hogy egymást megtaláljuk) legyen egy üveg konyak ÉS felhúzott szemöldök!

Előzmény: Infomaker (15581)
ALacka Creative Commons License 2006.09.18 0 0 15583
Oké! Benne lennék, de messzi vidékről írok, így kicsit ráfizetéses lenne nekem az akció. Az aktív részvételt rád bízom! És vigyél magaddal még egy embert! :-) Lehetőleg Szomszédok-mániást! ;-)
Előzmény: Infomaker (15581)
ALacka Creative Commons License 2006.09.18 0 0 15582
Etusról jut eszembe, ahogy örömtől csillogó szemmel összegezte a "mindenki máshol lakik 2 hétig" akciót. Flóráról nyilatkozott valahogy úgy, hogy a lányka napközben eljátszogatott nála a kertben. Elém tárult egy kép, amint Flóra csoportba rendezi a nekünk (a kerttel egyetemben) soha nem mutatott (mert egy Szikszay számára vállalhatatlan kategóriát képező) kerti törpéket, és lejátsza velük a komplett Hófehérkét, de legalább egy laza papás-mamást. :-)
Előzmény: zöld dió (15577)
Infomaker Creative Commons License 2006.09.18 0 0 15581
Távol álljon tőlem, és a topiktól a politika, de a tömegpszihózisban a tömeg jobb esetben :) átveszi amit bekiabálunk :)

Tehát ha mostanában megint lesz valami a parlamentnél, ki kellene mennünk és "Vissza a Szomszédokat este 7-re!", "Vissza a Szomszédokat este 7-re!","Vissza a Szomszédokat este 7-re!"

:DDD
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.09.18 0 0 15580
:DDD Így van. Fagylalt csak úri betonteknőkben kapható, étlapról. :)
Előzmény: zöld dió (15579)
zöld dió Creative Commons License 2006.09.18 0 0 15579

(ami egyébként folyton emlegetnek, de sosem esznek igaziból FAGYLALTOT. vajon miért? :-)

Szerintem nem tudják, hol lehet kapni. Mindenhol csak fagyit árulnak... :))

Előzmény: moni80 (15534)
zöld dió Creative Commons License 2006.09.18 0 0 15578

Ez már megint olyan volt, mitha ovis gyerekek rendetlenségeset játszottak volna. Odateszünk 3 tányért, és kijelentjük, hogy disznóól van. Hasonló helyzetben anno velünk az is előfordult, hogy már csak a fürdőkádban tudtunk mosogatni a kupac mértei miatt. :))) jó, nem állítom, hogy az normális, na de az sem, ami Julcsiék után maradt.

Előzmény: Macsek-007 (15512)
zöld dió Creative Commons License 2006.09.18 0 0 15577

Etus rémes!!! Állítólag abból él (persze éppen hogy nem hal éhen, mint tudjuk), hogy kerámiákat állít elő sk. Ehhez képest gyakorlatilag megsértődik, ha valaki munkát szerez neki. Károly helyében úgy fejbe rúgtam volna, hogy kiesik az ablakon, utána gondolkodhat, hogy mennyire taplóság nyilvánosan megsértődni azon, hogy munkát szerez neki, ami esetleg - uramisten!!! - magával hoz  még több megrendelést.

Etusnál az jár szerencsével, aki a megfelelő helyen, a megfelelő pillanatban megfelelő megrendeléssel áll elő, szereti, ha kiosztják, kápéval fizet (+ ajándék pálinka természetesen), de csak olyan bankókkal, amelynek sorszámai alapján 5 évre visszamenőleg egészen biztosan lehet tudni, hogy nem ment át csirkefogók kezén.

Előzmény: ezekiel 2517 (15522)
Macsek-007 Creative Commons License 2006.09.17 0 0 15576
Lenke néni az MNB tanácsadója?

A spórolásáról is közismert Szomszédok sztár rendbe tette az MNB költségvetését. Ahogy arról a mai napon meggyőződhettem az épület valamennyi izzója - ha nem is 40 W-os - de energiatakarékos (néhol nagyon nem illik a gyönyörű csillába ugyan, de Lenke nénitól tudjuk, hogy fő a spórolás - és itt azért nem 3-4 db izzó van...)
Neonvadász Creative Commons License 2006.09.17 0 0 15575

Még egy dolog, kedves Sun007, ha már hiányoltad az eszmefuttatásaimat. :->

Fruzsit a kettőszázhatvannyolcadik vőlegénye végül elvette, furamód nem csütörtökön, hanem hétvégén. Az újdonsült férj egy makói származású aberrált, mazochista volt tsz-elnök. Szülőhelyén óriási hagymaültetvénnyel rendelkezik, és most végre állandó piacot talált felesége személyében. Sőt, az átkosból való kubai elvtársi összeköttetés révén olcsón tud szivart importálni, ami jól jön, ha meg akarja lepni szíve hölgyét. Fruzsi nem marad hálátlan: a lelki megalázásokra szomjazó férfival olyan hangnemben beszél, hogy ahhoz képest a Gábor Gáborhoz intézett beszédei ünnepi szónoklatok.

Én ezt az egy variációt látom reálisnak, más balekot nem nagyon tudok elképzelni, aki elvenné a hagymától és szivartól bűzlő, nagyszájú, amúgy sem túl szép Fruzsit.

Előzmény: sun007 (15230)
Cesare Gonzago Creative Commons License 2006.09.17 0 0 15574
Így van, a "felszenteltük az alapkövet" aranyköpés a templom alapkövének felszentelésére utal. Ekkor sakkoztak és iszogattak. Bőhm bácsi attól tartott, hogy "elveszíti a közmegbecsülését".
Előzmény: Neonvadász (15572)
Neonvadász Creative Commons License 2006.09.17 0 0 15573
Lehet, hogy a biciklitárolót kerékpártárolót nevezik pincének a lakók?
Előzmény: Attiska (15293)
Neonvadász Creative Commons License 2006.09.17 0 0 15572

Kedves Sun007 és Quantumleap!

Böhm bácsi és Szelényi János sakkozással egybekötött italozása Almáék esküvője után volt. A főmérnök úr valószínűleg az elmaradt esküvőt megelőző italozással keverhette össze az emléket, amikor a közös képviselő mirtuszkoszorút vitt Almának, Taki bácsi pedig kapott az alkalmon, és kóserpálinkával kínálta Böhmöt, aki meg is jegyezte: "felborult a világ: református esküvő és kóserpálinka!"

Előzmény: sun007 (15216)
Neonvadász Creative Commons License 2006.09.17 0 0 15571

Kedves Hamby!

Azt hiszem, nekem megvan a Szomszédok zenéje mp3-ban, még anno a tv-zenek.uw.hu oldalról szedtem le. Érdekel még?

Előzmény: hamby (15171)
Neonvadász Creative Commons License 2006.09.17 0 0 15570
Az kimaradt, hogy ribanc Magdi saját bevallása szerint "úri életet" él, mert fagyit fagylaltot eszik a szálloda éttermében. Ennél már csak Lenke néni volt viccesebb, amikor a betonüdülő aljában közölte, hogy úri dolga van.
Előzmény: Neonvadász (15569)
Neonvadász Creative Commons License 2006.09.17 0 0 15569

Megvolt a 241. is. Észrevételek:

– Erőltetett volt, hogy II. Mátyás nem tudja, mi az, hogy kirándulni: az óvodástársa jut eszébe a szóról, akinek kirándult a lába. Szegény gyereket még nem vitték ki soha a szabadba?

– Klaudia "Disznó!" beszólása mosolyt fakasztott az arcomra: ez most vajon bemutatkozás volt? Vagy netán arra vonatkozott, hogy disznó dolog, ha egy nő és egy férfi együtt mosakszik? (Ezek tényleg nemek szerint oszthatták be a sátrakat!)

Julcsi meg ellenállhatatlan vágyat érzett, hogy mosogathasson: a pénzfeldobás elsőre nem hozott eredményt, és a Magenheim lánynak erre nem az volt a reakciója, hogy dobják fel mégegyszer az érmét, hanem az, majd akkor hogy közösen végzik a munkát, és a lányoké a dzsuvázás, a fiúké a törölgetés. Julcsi nem Lenke nénitől kapta el a kóros sztahanovizmust? (Anyjától biztosan nem örökölhette.)

– Sümeghy megint nagyon meggyőző látvány lehetett: az általa karon fogott benzintolvaj még csak meg sem próbált kiszabadulni a szorításból és kereket oldani. Miért nem megy el Oszkár Almáék presszójába? Ott van zongora, fel is léphetne, szabad idejében pedig a bűnözőket csípné nyakon.

– A benzintolvajokhoz a szokásos bajuszos, "pihentagyúzó" rendőr szállt ki, aki már számtalanszor dolgozott együtt Mágennel.

Mikor megkérdezték az egyik benzintolvajt, mi történt a társával, csak ennyit mondott: félrenyelte a benzint. Aha! Tehát nem az volt a baj, hogy lenyelte, hanem hogy félrenyelte. Magyarán: inni akart belőle, csak véletlenül cigányútra ment!

– Kenéz elvtárs azt mondta Ferinek, hogy imádkozik magában, hogy ne szűnjön meg a kézbesítői állása. Egy szűk évtizede még a kommunista diktatúráért harcolt, most meg imádkozik magában? Ez Hofit juttatja eszembe, neki volt az a beszólása, hogy: "Szűzmáriám, aki a mennyben lakozol – titokban!"

– A 241. a világtörténelem talán "legfagylaltosabb" Szomszédok-epizódja: megfagylaltoztatjuk (Dani); fagylaltozni (Alma); fagylaltospohár (ribanc Magdi); fagylalt (Alma); fagylalt (Flóra). A végén Etus Művésznő elrontotta az egészet egy trágár "fagyi" szóval – de tudjuk, hogy ő nagyon fiatalos figura, ellentétben a többi felsorolt szereplővel.

– Taki bácsi ezúttal egy "lovag"-gal vétette észre magát, Virágh doktor pedig egy vajszínű 2106-os Ladát vezetett.

MiJu Creative Commons License 2006.09.16 0 0 15568

Ez már felháborító!!!!!!!

26-án, kedden a Magyar Televízió 16 órától 16:30-ig a Katolikus krónikát adja a Szomszédaink helyett!!!!!!!!!!!!

Pénteken,29-én pedig 15:50-kor kezdik.

Mivel 25-én elutazunk 10 napra, most állítgathatom a felvételek időpontját:-(

Mi van/lesz 26-én, hogy ennyire kell az a félóra  a katolikusoknak?

FFeri Creative Commons License 2006.09.16 0 0 15567

Mágenék meg úgy látszik, átköltöztek, mert a tegnapi részben még egy kis házban volt a szobájuk, most meg egy nagy szállodából jöttek ki...

Ez még megmagyarázható.. Lehet, hogy a kis ház is a hotelhez tartozik, de kijelentkezni csak a portán lehet, ami pedig a főépületben van.

Azt észrevettétek, hogy Flóra már indult is a kabinba, amikor még meg sem kérdezte a tulaj, hogy meg akarja-e nézni? (Nem várta meg a végszót...)

Előzmény: ezekiel 2517 (15522)
tomikgb Creative Commons License 2006.09.16 0 0 15566

Persze hogy le lehet tölteni! Sőőt! :)

Ja és nem győzöm mondani, hogy akinek megvan valamelyik a hiányzó részek közül (VHS-en is jó), az írjon már a tomikgb@index.hu -ra.

Kössz!

Előzmény: sun007 (15563)
tomikgb Creative Commons License 2006.09.16 0 0 15565

Hát a szerver decemberig biztosan elérhető lesz, aztán utánna majd meglátjuk. Igazán nem az eléréssel lesz majd gond hanem a sebességgel, mert a kollégiumi háló most még kevésbé leterhelt, de egy-két hét múlva boldog-boldogtalan netezni fog aztán akkor majd jól belassul az egész :(

Előzmény: Teddy_KGB (15560)
Quantumleap Creative Commons License 2006.09.16 0 0 15564
Kösz.

Nos, mint írtam, én Oli kilépéséig vettem fel a sorozatot. De azt is írtam, hogy elvétve megestek hiányok. Két epizód kellene, hogy hanyas számú, és hogy a letölthetők között van e. Az egyik, amelynek a végefele Laci majdnem nekimegy Dezirének (pont a héten emlékezett vissza rá!), a másik pedig, amikor az általános isiben egyik gyerek megszúrja a másikat. Most nincs türelmem a VHS-eket nézegetni, hogy mikor van epizódszámeltérés. :)
Előzmény: tomikgb (15559)
sun007 Creative Commons License 2006.09.16 0 0 15563
De jó, rajtavan a Szomsza paródia is.
Ehhez volt kép is anno, vagy ez a teljesen eredeti verzió?

Tényleg szép kis gyűjtemény, és rengeteg meló....
Köszönjük!

Lehet, hogy butaságot kérdezek, de a részek csak itt nézhetőek vagy valahogy le is lehet őket tölteni (majd a januártól eljövendő szomsza mentes napokra)?
Előzmény: tomikgb (15559)
Neonvadász Creative Commons License 2006.09.16 0 0 15562

Hoppá, tévedtem! Pedig fogadni mertem volna rá, hogy a Bailey az eredeti neve. Abban mondjuk nem tévedtem, hogy a Rose-ra Baileyről módostotta a nevét, csak azt nem tudtam, hogy a Baileyt megelőzően is Rose-nak hívták.

Kösz az infót!

Előzmény: Kövezett (15120)
Neonvadász Creative Commons License 2006.09.16 0 0 15561

Megvolt az első "korai vetítésű" Szomszédok is, a 240. fejezet. Kommentárok:

– A stúdióban az Abba Money Money Money c. dalának instrumentális változata szólt. Igen szép kis kollekciója lehetett a stábnak ilyen dalokból.

– Klaudiának egyszer volt emberi kinézete, most megint rémes volt.

– Julcsi "bandája" nem kicsit volt pofátlan: egyedül Kristóf vett tudomást Károlyról, de talán ennél is súlyosabb, hogy kitörő örömmel fogadták, hogy Etus Bűvésznő tízezer forinttal hozzájárult a nyaraláshoz. Egy szóval nem mondta senki, hogy a közösbe adja, egyébként is: mi köze a Bűvésznőnek az unokája haverjaihoz? Vagy azok már ismerik a Művésznő legendás jószívűségét?

– Amikor Károly odaadta a pénzt a Nyűvésznőnek, megkérdezte, stimmel-e. Az pedig azt válaszolta: fillérre, holott meg sem számolta!

– Számomra nem világos a Sümeghy lábfájása körüli mizéria. Még hónapokkal ezelőtt panaszkodott, hogy mennyire fáj a lába. Akkor nagy nehezen hagyta magát megvizsgáltatni Magenheimmel (talán ultiztak is egyet), és megígérte, hogy elmegy szakorvoshoz. Pár héttel később Ádám rá is kérdezett, elment-e már, mire Sümy bevallotta, hogy nem, mert fél az orvosoktól. Mágen ekkor a lelkére beszélt, mondván, minél később megy, annál súlyosabb lesz a probléma. Újabb pár hét múlva megint összefutott Sümy és Ádám, és akkor a Művész úr azt mondta, hogy már volt orvosnál, de később kiderült, csak lódított, mert csak egy-két nappal később fog menni.

Namármost. Itt abbahagyták az egész lábfájás-sztorit, és hónapokkal később elővették, és Ádámtól-Évától elölről kezdték (azaz csak Ádámtól), mintha semmi nem történt volna: az ismerősök azt tanácsolták Sümynek, hogy vizsgáltassa meg a lábát Magenheimmel, a Művész nagy nehezen kötélnek állt, Ádám pedig szakorvoshoz küldte őt. Vagyis most egyből bevitette a kórházba, hogy azért mégse teljesen ugyanaz legyen a sztori.

Egyébként a 04-es (most már 104-es) telefonszámot valóban lehet betegszálltásra is használni? És hány diszpécser lehet, hogy Mágen egyből letegezte őt?

– Vicces volt, hogy Taki bácsi kivitte a szomszédnője volt főnökét a leendő veje teniszpályájára, ahol a teniszpartner épp az unokával melegített be. (És az unoka egy fagylaltot kér a szívességért cserébe az élettársától.)

– II. (Vágási) Mátyás a strandon odament anyjához, és csak annyit mondott: "Szomjas vagyok!" Ejnye-ejnye, Matyi! Te nem nézted a régi időkben a Szomszédokat? Ebből egyszer már baleset volt: a járókában a gyermek kimondta az ominózus mondatot, az anyja szó nélkül elindult kifelé, és rajta hagyta a vasalót a ruhán. Valamiben megbotlott, elesett, és felgyulladt a ház. Pompásan volt kivitelezve! :-> És természetesen oda is Magenheimék vonultak ki. (A Róbert Károly körúti felüljáró alatt, a XIII. kerületi oldalon volt az eset emlékeim szerint.)

– Csodálom, hogy Lenke néni ezúttal nem bocsátott meg Ágikának! Meg tudott bocsátani az ő Terike barátnőjének, sőt egyszer már Ágikának is, amiért az fel akarta borítani a Lantos utca 8. békéjét., amikor közös képviselő akart lenni.

– Az sem volt semmi, hogy a Madaras(i)-féle kisközértben csak papírzacskót tartanak, környezetvédelmi megfontolásból. Ja, persze, pont egy ilyen kisboltnak van arra pénze, hogy száműzze a jóval olcsóbb nejlont!

És vicces volt, hogy az Ágika előtti vásárló kért egy szatyrot, meg is kapta, de az árut már nem rakta bele, kézben vitte ki a boltból a zacsival együtt. Sok értelme volt akkor kérni! (Persze, muszáj volt Lenke néniék környezettudatosságát bemutatni a nézőknek!)

– Elég erőltetett volt az úrnő az inasával! Ráadásul annak sem volt értelme, hogy a komornyik lekommunistázta Ferit. Inkább a szomszédait kellett volna megvizsgálnia, biztos talált volna pár vastag nyakú, virsliujjú vörös milliárdost.

– Rémes volt, ahogyan a főügyelő úr viselkedett a főmérnökékkel. Úgy látszik két dudás (fő-valami) nem fér meg egy csárdában! Szerintem inkább fizess, Szelényi János, mert ha Kutya úr begurul, a végén még elkezd sóvárogni Helga után, és akkor aztán hallhatjuk az órákig tartó nyálcsorgatós monológot.

– Taki bá azt mondta, hogy ha hármat kívánhatna egy jótündértől, akkor az a három az egészség, a munka és a szeretet lenne. Az első és az utolsó oké, de ezek tényleg nem bírnak más elfoglaltságot keresni, mint a munka? Kirándulni például nem vágynak? Vagy azért lenne a munka az egyik kívánság, hogy ne kelljen húszwattosra cserélni a negyvenes izzókat? Ez logikus magyarázat lehet, hisz a jótündértől a talpig becsületes Takácsék biztos nem kívántak volna vagyont, inkább csak munkát, hogy legyen valami szerény keresetük! :->

– Lenke azt mondta, hogy nem tud elmenni nyaralni, mert nem tudja otthagyni a boltot. És a Lenke nénit megelőző hetekben hogy ment a bolt? Mitől ennyire nélkülözhetetlen Lenke néni?

– Az epizód végén Rezső továbbította a rendelést a pultba: két konyak, két kávé, két kísérő. Nem tudom, utóbbi alatt mit érthettek, ez olyan "konkrét gyűjtőnév" lehet, mint "a rostos". A tálcán aztán mintha két víz lett volna.

Teddy_KGB Creative Commons License 2006.09.16 0 0 15560
Nem semmi kis gyűjtemény..kb. mennyi ideig lesz ez elérhető?
Előzmény: tomikgb (15555)
tomikgb Creative Commons License 2006.09.16 0 0 15559

Felhasználónév: szomszedok

Jelszó: szomszedok

Előzmény: Quantumleap (15558)
Quantumleap Creative Commons License 2006.09.16 0 0 15558
Milyen felhasználói nevet és milyen jelszavat?
Előzmény: OldDirty (15557)
OldDirty Creative Commons License 2006.09.16 0 0 15557
Operával működik. Mozillánál talán ha beírod a felh. nevet és a jelszavat, akkor menni fog ;)
Előzmény: Quantumleap (15556)
Quantumleap Creative Commons License 2006.09.16 0 0 15556
Eplorerrel a lap nem jeleníthető meg, Mozillával pedig felhasználói nevet és jelszavat kér. Vagy ez csak nálam van így?
Előzmény: tomikgb (15555)
tomikgb Creative Commons License 2006.09.16 0 0 15555

Sziasztok!

Belőttem újra a Szomsza szervert, de sajna még mindíg csak a kolis cucc működik, az Adatparkos eléréssel baj van. Addig is ez van, lehet izzítani a világhálózati eléréseteket! :D

cím: ftp://157.181.186.74

User: szomszedok

Pass: szomszedok

Jó töltögetést!

ALacka Creative Commons License 2006.09.16 0 0 15554
Én meg arra a kérdésemre nem találok/kapok választ, hogy ehhez a jelenethez miért kellett (fel- és levezetésként) gyanús, avagy bűntényzene? Egyirányú utcába hajtott be Takibá a végéről? Esetleg azért, mert a gazdag taxis múltkor említette, hogy személyesen érdekelt a repülőtéri taxis hiénák körében? :-)
Quantumleap Creative Commons License 2006.09.16 0 0 15553
Senki nem említi Taki bá ominózus kifejezéssel megtoldott kérdését:

"Esetleg nincs e üresedés a GÉPKOCSIVEZETŐI HELYEN?"

Nem ám sofőrposzton, vagy a fuvarosok között.
ALacka Creative Commons License 2006.09.16 0 0 15552
Nem az volt a baja Kutyának, hogy Pattogi nem Főházmesternek szólította, hiszen a fickó távozása után így durrogott: "Méghogy én házmester!" Sokkal inkább az fájt neki, hogy görcsemberke nem FŐÜGYELŐ ÚRNAK titulálta. El lehet képzelni, hogy mennyire szívbe markoló ez a probléma egy ebnek! :-)
Előzmény: tejbegrrr!!! (15551)
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.09.16 0 0 15551
Nem ebben a tömbben lakott. A modora mondjuk valóban hagyott kívánnivalót maga után, de Kutya túlontúl rövid úton intézte el. Mondhatta volna, hogy megértem, hogy ideges, kedves uram, de ne aggódjon, felmegyünk Mágenheimékhez és telefonálunk. Egy csőtörés nem csupán az elsőként érintett lakónak lehet kellemetlen. Lehet, hogy az volt a baj, hogy nem FŐHÁZMESTERnek szólította az illető? :)
Előzmény: MacPet (15549)
MacPet Creative Commons License 2006.09.16 0 0 15550
Piri gyerekei közül is lehetett az egyik. Vagyis csak a kislány.
Előzmény: ezekiel 2517 (15531)
MacPet Creative Commons License 2006.09.16 0 0 15549
Ez a csőtörést reklamáló pasas miért új lakó? Eddig is itt lakott, nem? Vagy csak a  környéken vásárolt és pattogott mindenért? Egyik panelházból a másikba költözöt?
ALacka Creative Commons License 2006.09.16 0 0 15548
Jaj, de szigorú vagy! ;-) Nem a hozzávalók alkotják a kutyaetikettet, hanem azok felkínálása! (Tényleg, miért nem csonttal vagy kutyaeledellel kínálta meg?) Szóval, a lényeg, hogy az etye-petye alanya el legyen kényeztetve, mint vendég. Oda is b...hatná elá a bögrét (Nesze, igyál, de ne szürcsölj!), viszont ő udvariasan felkínálja az adalékanyagokat és bekeveri Mimikének a teát. Hú, de részletes voltam így éjfél után! :-)
Előzmény: tejbegrrr!!! (15545)
titolesz Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15547
Lenke néni teljesitménye is megsüvegelendő,5 másodperc alatt púposra pakolta a művészúr szatyrát.
Kövezett Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15546
Egy főügyelő az olvasószobában is úr, kérlek! Még ha panaszkodott is a körülményekre.
Előzmény: tejbegrrr!!! (15545)
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15545
Nem is igazán értettem, hogy amikor megkérdezte a nőt, a teába vajon cukrot, édesítőt, mézet, citromot vagy rumot (finom kacsintás) kér-e, úgy folytatta, hogy mert itt úri modor dívik... Mi köze a hozzávalóknak az etiketthez?
Előzmény: Kövezett (15544)
Kövezett Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15544
Ma volt az olvasószobában a postáskisasszonnyal. Kutya teát is főzött villanyrezsón. Valld be, hogy téged is levett volna a lábadról! ;-)
Előzmény: sun007 (15543)
sun007 Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15543
Ha mai volt az etye meg a petye, akkor nincs.
Ahogy öfo sincs :o((((
Az előző négyből meg nem emlékszem etyére-petyére, csak undorító gatyisapira....
Előzmény: Kövezett (15542)
Kövezett Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15542
Kutya etyepetyéjéről bezzeg nincs képed! ;-)
Előzmény: sun007 (15541)
sun007 Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15541
Előzmény: sun007 (15539)
Macsek-007 Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15540
Alma és Magdi evett fagylaltot!
(kehelyből, hogy Vágási anyuka irigykedjen)
sun007 Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15539
Tegnap pl. evett az egész Mágen család, pont, mikor Klarit és a homeless hapiját meglátták a vitorláson.
Amúgy, meg a fagylalt gyorsan olvad, biztos nem volt annyi pénz, hogy annyiszor vegyenek újat (vagy akkora gyomor, ami annyi fagylaltot be tudott volna fogadni), amennyiszer ismételni kellett egy jelenetet, míg tökéletes nem lett ;o)
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15538
Amúgy újabb Szomsza-szereplő tündökölt a BK-ban Vilibá, HeroFeri, Klaudia és Helga után. István, a nyomozó ma rendelt el vastagbéltükrözést LúzerLászlónak.
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15537
GG inkább vonatozik, mert a disznósajtmérgezettel Mágün megvárja a mentőt, és csak azután indulnak. Úgy tűnik, Évikének, az ország egyetlen másik mentősének azért tovább tart leérni a Balatonra. :)
Macsek-007 Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15536
Még szép, hogy jár a jutalom!!!
Az iskola - gondolom - egyetlen számítógépe lefagyott (megnyugtatásul: a diri már hívta a szerelőket) ők pedig hősiesen (igaz egymást hátráltatva, hiszen Béla bácsi egyedül hamarabb végzett korábban), a nyári melegben (fagylalt és sör! nélkül) elkészítették TITOKBAN az órarendet. Legalábbis az igazgatónek ezzel meglepetést okoztak.
Előzmény: tejbegrrr!!! (15535)
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15535
Persze, az anyuka Pesterzsébetről! Annyira érdekfeszítő jelenet volt, hogy ahogy vége lett a fejezetnek, el is felejtettem... :)))
Az viszont megütötte a fülemet, hogy a derék pedagógusok elvárnák az augusztus végi jutalomosztást... A hómunkások már biztos kaptak júliusban, nem? :)))
Előzmény: ezekiel 2517 (15531)
moni80 Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15534
ja....és hiányolom hogy senki nem említette a jelentet, amikor Mágenék jönnek ki a szép reklámmal ellátott szállodából, amikor is a csemete megszólal hogy útközben szeretne FAGYLALTOT, amire a drága jó szülők legalább még 2x elismétlik kedvenc élelmi anyagunk egyetlen becsületes nevét. (ami egyébként folyton emlegetnek, de sosem esznek igaziból FAGYLALTOT. vajon miért? :-)
moni80 Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15533
Azt csípem ahogy a Bűvésznő 'vonul'... Nem megy, nem fut, nem siet, hanem a hatalmas műgonddal megrendezett műjelent műproblémáját megoldva hősies tekintettel ÁTVONUL a szomszédba mosogatószerért, mert pont véletlen nincs otthon egy csepp sem, amire ő isteni jóstehetséggel ráérzett...
Előzmény: Jedkelly (15513)
moni80 Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15532
Ez az izzadtságfolt egy új 'csoda' amivel nap mint nap (ööö...kéthetente) elkápráztatnak minket ... ennyire igénytelen szintre eddig nem süllyedtek az alkotók. 2x jött be a srcác, 2. alkalommal már tenyérnyi volt a folt...biztos fel kellett venni párszor a jelenetet és picit ideges lett a lelkem... Ennél még az is jobb lett volna ha leveti a pólóját.
Előzmény: tejbegrrr!!! (15526)
ezekiel 2517 Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15531
Szerintem az anyukát játszotta, az volt az egyetlen plusz "szerep"
Előzmény: tejbegrrr!!! (15530)
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15530
Stáblista: ki volt az az Oláh Jetti? Mecsoda név!

Szöveges szerepe az ismerősökön kívül szerintem csak a portásnak volt, de a Jetti női név. Talán a vitorlásé? :)))
Előzmény: ALacka (15507)
szomszédos Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15529

Mágen abban a gyerekgumicsónakban nagyon nyomorultúl mutatott,ahogy félig hanyatt dőlve,oly szerencsétlenül kapaszkodott a vitorlásba....

János a közértben Lenkenéninek:

"-Lenkenénit a múzeumban kellene mutogatni."

Egyet értek. A múzeumban (természetesen kitömve) és nem itt a TV-ben..

Sümeghy,a FŐvadász,FŐerdész,FŐmérnök,FŐfavágó,FŐnek:

"-Hol tudnék tüzifát venni?"

Te meszes agyu szerencsétlen vén f.sz . TÜZÉP telepről még az életben nem hallottál? Százezrek szerzik be onnan a téli tüzelőt.

Nincs probléma? Akkor csinálunk!!

A végén, a lift előtt valóban kész volt a felállás egy swinger partyra. Utána biztos nem ment volna ki az erdészházba aludni János sem. De hát ezek olyan mulyák...

tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15528
Megmondom őszintén, Sümeghy ma egymás után két mondatot is úgy kezdett, hogy Megmondom őszintén... Megmondom őszintén, ez engem zavart. :)))
Kutya ma, sokfejezetnyi kihagyást követően ügyelői pultról beszélt! Persze még ez sem FŐÜGYELŐi, de azért végre valami!
sun007 Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15527
Basszus, ez nem lehet igaz!
7perc 39 mp a felvétel, PONT a Szomsza előtti reklámokig tart.
Ez a rohadt Pinnacle megint kiakadt..vagy a drága gyermekem működött, mert most esik le, hogy mondott vmt, hogy volt valami a géppel, míg ő játszott rajta.
NA, megyek nevelni....
ÉS kérnek egy beszámolót a mairól.....
Előzmény: sun007 (15525)
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15526
Mosni viszont valóban nem lehetett idő, Dániel bal hóna alatt gigantikus verejtékfolt setétlett! :)
Előzmény: Macsek-007 (15512)
sun007 Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15525
Bocsánat, én még csak most készülök megnézni ;o)
Előzmény: Kövezett (15523)
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15524
Itt a nyilvánvaló bizonyíték arra, hogy Csűrős Karola rosszul emlékezett a Napkeltében, nem csak egy közös jelenetük volt Taki bácsival! Egyszer ugye ez, aztán a Mol-reklámos, cipekedős, benzinkifogyós, és elmélkedtünk azon is, hogy talán az egyik nagytakarítás utáni rendrakásban segédkezhetett a jó taxis...
Előzmény: Macsek-007 (15504)
Kövezett Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15523
A tehetségtelen forgatókönyvírók kihagyták a pompás alkalmat, hogy megalkossák a Szomszédok legeslegpompásabb jelenetét. Julcsiéknál kellett volna csőtörésnek lennie, és akkor Etus nem Takácsékhoz megy át pityizálni, hanem lemegy az olvasószobába, és rajta kapja Kutyát etyepetye közben.
Ismétlem: Etus rányitja az ajtót az etyepetyéző Kutyára!
Filmtörténeti jelentőségű mozzanat mellett mentek el az alkotók! Nagyon csalódott vagyok, mindjárt eszek egy nagy adag disznósajtot lenkepálinkával, vagy a folyónak megyek. :-)
ezekiel 2517 Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15522

A művésznőnek mi a fa** köze van ahhoz, hogy valaki miből fizeti ki az eredeti és pompás Szikszay-kandallókat? Fejbe tudtam volna rúgni!

Mágenék meg úgy látszik, átköltöztek, mert a tegnapi részben még egy kis házban volt a szobájuk, most meg egy nagy szállodából jöttek ki...

Amúgy rájöttem (micsoda felfedezés!), miért olyan furcsa a folytonos művésznőzés, főmérnökurazás, doktorurazás... Mert ezek minden köszönésnél hozzáteszik a megszólítást is. Lenke néni "Jó napot, művész úr!"-ral köszönt, Péter "Jó napot, Kenéz úr!"-ral, Sümeghy "Jó napot, főmérnök úr!"-ral, a Mercis taxis "Jó napot, Takikám!"-mal, stb. Senki nem köszön csak úgy, megszólítás nélkül, miközben harmadik személy szinte soha nincs jelen...

Macsek-007 Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15521
Feri ma sem jeleskedett a munkában...
(vagy lehet, hogy ő is szerelőre vár, mint az iskolában?)
Macsek-007 Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15520
az építész volt az az ismerős. (szerintem)
Előzmény: sun007 (15518)
Macsek-007 Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15519
Kandalló + radiátor! (a már majd nem kész épületbe utólag tervezik a kéményt)

A kandalló biznisz már régen volt, biztosan nem emlékszik rá.

Előzmény: ALacka (15517)
sun007 Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15518
Az nem az előző, hasonlóan gazdag, de hasonlóan jóravaló vállalkozó ismerőse volt?
A névre sajnos nem emlékszem (sed a színészére), de tuti, hogy Károly "friss" ismerettség, és volt előtte egy nagyon hasonló karakter.
Azaz, vele csakis üzleti kapcsolatban volt Etus, semmi kirándulgatás, meg majdnem leánykérés+Szikszayról mesélés nem volt.
Amaz adott partikat, ahol mindig csupa sznob, bunkó kőgazdag vendég volt, és Etus Virághgal karöltve mindig menekülőre fogták.
Előzmény: ALacka (15517)
ALacka Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15517
Amikor Karel plusz az építészmérnök bemennek Etuskóval abba az üres lakásba, csodálkozik az építész, hogy a Bűvésznő kandallót is készít. Szerintem meg anno ő szerzett egy rakás kandalló után áhítozó újgazdag megrendelőt Tyúkanyónak, amikor elvitte ilyen-olyan partikra. Vélemény? Esetleg Neonvadász?
Macsek-007 Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15516
Janka nénit megsajnáltam, hogy neki nem szedett Matyi virágot, de én is utáltam kiskoromban, amikor össze-vissza csókolgatott a nagymamám.
ALacka Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15515
Így már más! Ki is hívtalak volna a hóra! :-)
Előzmény: Macsek-007 (15514)
Macsek-007 Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15514
ez lemaradt:
:)
Előzmény: ALacka (15511)
Jedkelly Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15513
Ezért a mosogatós dumáért megérdemelt volna egy fejberúgást, minimum.
Előzmény: Macsek-007 (15506)
Macsek-007 Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15512
2 hét alatt 3 piszkos tányér???
ALacka Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15511
De GAZ reklám! Ott van az oldalán (ajtó) a GAZella felirat. A ponyváról már nem is beszélve. Kifejtenéd?
Előzmény: Macsek-007 (15510)
Macsek-007 Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15510
Ez nem Gaz reklám!
ALacka Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15509
Én a szalmonella hallatán megkérdeztem volna a dokitól: Úristen, és ezt nálunk ette?
Előzmény: Macsek-007 (15508)
Macsek-007 Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15508
A szálloda portása pályát tévesztett!
Ránézett a fickóra és egyből diagnosztizált! Erre még Mágen sem képes...
ALacka Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15507
Helgácska SándORRnak: "... jól is lovagolok!" Majd kisvártatva: párcsere előszele a lépcsőházban. Utolsó pár előre fuss?

Stáblista: ki volt az az Oláh Jetti? Mecsoda név!
Macsek-007 Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15506
Lenke néni ismét jó kedvű :)

ALacka Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15505
Drága Lenke néne megint benyomott!!! Jó is az a pályinka! :-)
Macsek-007 Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15504
Etus ismét találkozott Taki bácsival
ALacka Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15503
Mi van? Egyedül nézem? :-)
ALacka Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15502
És pont egy GAZellás bácsi esett el! ;-)
ALacka Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15501
Mr. Reklamáció beköltözött a Lantos utcába?
ALacka Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15500
Taki bácsi estére nem ehet nehezet (töltött káposzta), mert nem tud aludni. Érdekes, jó pár fejezettel előbb Lenke néni bőszen feltálalta ugyanezt vacsira.
ALacka Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15499
Szép Ilonka utcájába miért kell bűnügyi zenével begördíteni Taki bácsit?
ALacka Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15498
Az ügyvéd mindent elrendezett. Péter: "Most már összeházasodhatunk." Miért? Egyszeriben a gyerekek is elfogadták őt?
ALacka Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15497
Bujáki Vilmácskának: "Minden évben rövidebb! Ez már az öregség jele!" Vagy ezt Vilma felelte? Mindegy, így is, úgy is poén!
ALacka Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15496
Béla bácsi panaszkodik Jutkának: "Lelassultam!" Az eddiginél is jobban?
ALacka Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15495
A kis pedofil nagybácsi Flórának! "Megmutassam neked a kabint?"
Neonvadász Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15494
Helga régi családi ismerőse, Hámori Balázs nem az az ember, aki régebben a GP elemeket és a Mr. Hairt reklámozta? (Utóbbi terméket először egy kopasz fickó hirdette, aztán jött a világos, hullámos hajú, szemüveges emberke.)
Előzmény: MacPet (14995)
Neonvadász Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15493
A Favágó-dalt nem a L'art Pour L'art Társulat, hanem a Holló Színház játszotta.
Előzmény: szomszédos (15034)
Neonvadász Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15492

Ha a Szomszédokat kérdezték volna meg, mi legyen az e-mail magyar neve, akkor bizonyára az "elektronikus drótpostai villám-levélküldemény" kifejezést kapták volna válaszul.

A szimpla "drótposta" kifejezés egyébként nekem kifejezetten tetszik, és amikor csak lehet, használom.

Előzmény: MiJu (15032)
Neonvadász Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15491

Szomszédos, megint nagyot röhögtem a nyers stílusú hozzászólásodon (15043)! (Legközelebb nem munkaidőben fogom olvasni, mert kicsit hangos volt a röhögésem! :->)

Gábor Gábor telefonálása nekem is feltűnt: egyszerűen rémes volt! Előkapta a készüléket a zsebéből, vaktában benyomott pár gombot, olyan mozdulatokkal, amilyeneket senki sem használ gombnyomásra a kisbabákon és a szellemi fogyatékosokon kívül. Nem számoltam, hány gombot nyomott meg, mindenesetre ha hetet, akkor az frankó volt, csak a gombok nem stimmeltek, ugyanis akkor még hatjegyűek voltak a mobilszámok. (A 06-60-asok talán végig azok is maradtak.) Mindenesetre Gábor Gábor tovább folytatta a "zseniális" produkciót: az utolsó gomb lenyomása után egyből el is kezdett beszélni: semmi kapcsolás, semmi kicsöngés, semmi beleszólás a vonal másik végén.

Mindez azt jelzi nekem, hogy ekkor már a stáb is leszarhatta a sorozatot. 1996-ra már eléggé ellaposodott, nem csoda, hogy az emberek egyre kevésbé nézték.

Előzmény: szomszédos (15044)
Neonvadász Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15490
Kedves Infásnő! Gratulálok az esküvődhöz, így utólag is.
Előzmény: infásnő (14996)
Neonvadász Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15489
Arra a Győri Keksz-reklámra emlékszem, 1993 körül ment, és az volt a szlogen, hogy "Kóstold meg a csodát!"
Előzmény: Vesalius (14991)
Neonvadász Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15488

Megnéztem az utolsó esti kiadást, azaz a 239. részt. Kommentárok:

– Az epizód elején mutatták a tanári kar évzáró ülését, amelyen szóba került a táboroztatás. A teljes tantestület (kb. 20 fő) jelen volt, mégis csak öten (Jutka, Vilma, Hável, Csaba, Bujáki) vállaltak táboroztatást, a többiek szokás szerint csupán szénhidrogén alapú díszletek voltak.

– A telefonbekötés után Vágási Feri első dolga az volt, hogy telefonbetyárkodjon: felhívta az 1234566-os számot.

– Etus valami hihetetlenül bénán hangsúlyozott a kerámiapakolós jelenetben. Basszus, szerintem még az óvodai ünnepségeken a megszeppent kisgyerekek is sokkal természetesebben beszélnek! Wazze, Művésznő, vegyél már példát a kisebbik unokádról, ő hogyan beszél!

– Röhejes, hogy Rezső hónapok után is magázódik Magdival, Almával és Lacival. Főleg az utóbbival való magázódása nagyon életszerűtlen!

Ebben a fejezetben egyébként Rezső gyarapította a magyar nyelvet egy új szóval: könyörgik. (Bár az igazat megvallva nem Rezsőé az "érdem": sajnos elég elterjedt a helytelen "könyörgöm" szó.)

– Egy videofelvételért elkérni tízezer forintot nem semmi, ráadásul mindezt tíz évvel ezelőtt! És minek kellett videófelvétel a nőnek, ha csak állt a képen a két unokájával: meg sem szólaltak és meg sem mozdultak!

– Vicces volt, ahogy Janka néni megpróbálta magát beállítani a kommunizmus üldözöttjének, aztán Jutka révén kiderült róla, hogy nem is volt rossz dolga a szoci diktatúrában! (Mintha ilyennel a közéltben is találkoztunk volna!)

– Julcsi csak a vége-főcím alatt szerepelt. Annyira, de annyira hiányzott már az okossága és a televíziózáshoz való hihetetlen tehetsége!

(Tisztelt Stáb! Nem lehetne ezt rendszeresíteni? Én megelégednék azzal is, ha Julcsi és a nagyanyja csak az epizódok végén szerepelne.)

Infomaker Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15487
Hát azért Kutya durva volt, hogy "Nem fogyasztok fagylaltot"
Előzmény: káBell (15486)
káBell Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15486
Kezd a sorozat nyelvhasználata életszerűbbé válni. A tegnapi rész forgatása előtt Horváth Ádám átfuthatott egy étkezési szlengszótárat, mert Jutka megeresztett egy "kaját", Mágenheim meg "bezabált".
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15485
6. János 1 mp alatt visszaért a kávéval. Tehát tudta előre, hogy Helga fel fog ébredni?
Az tea volt és azt általában nem szokás egyetlen pohárral csinálni tudtommal. :-)

Ez az oly annyira jellemző bénaságok egyike a Szomszában. Ha hideg sörért kell menni a konyhába és onnan ér vissza a párbeszédkényszer miatt egy szempillantás alatt pl. Jutka, még azt mondom, érthető, bár szerencsétlen megoldás De a tegnapiban miért nem bírtak egy gőzölgő teáskancsót az asztalra rakni, hogy Jánosnak csak annyit kelljen kérdeznie: tölthetek???
Előzmény: Nitro1 (15484)
Nitro1 Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15484

1. Kutyát és Mimit PONT bevárta a busz.

Én azt hittem az a végállomás, mert a gépkocsivezető csak akkor indította be a motort, amikor felszállt a duó. :-)

6. János 1 mp alatt visszaért a kávéval. Tehát tudta előre, hogy Helga fel fog ébredni?

Az tea volt és azt általában nem szokás egyetlen pohárral csinálni tudtommal. :-)

7. Alma blúza hátul is gombolós volt. SZÖRNYŰ! És miylen áttetsző!

Az utóbbi még szörnyűbb. :-))

Sok kitartást a HAT epizód egyben történő megtekintéséhez. :-)

Előzmény: Ordas (15420)
zagild Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15483
Ráadásul a múltkor Mágün a bokájánál "hallgatózott", most meg a térde alatt. Bár nem értek hozzá, de gondolom azért ez nem mindegy.
Előzmény: tejbegrrr!!! (15464)
GLASZLO Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15482

Szia Ordas!

Biztos igazad van, én nem értek a Peugeot-hoz. A kereső GTI-t írt....

A Kocka új eredeti rendszáma: EAA-634.

Laci

Előzmény: Ordas (15470)
ARic Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15481

pont azért késem, mert ikes ige :)) mint az eszem, iszom, alszom stb.

(báár, még akár kivétel is lehet, mint pl. a válok, hiába ikes ige)

Előzmény: sun007 (15451)
imray Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15480
Neonvadásznak Nejlonvadásztól...
Előzmény: káBell (15475)
MacPet Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15479
Attiska Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15478
GLASZLO,

Csak Mágen Pug 205-je nem GTI.
Előzmény: GLASZLO (15449)
káBell Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15477
Előzmény: káBell (15476)
káBell Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15476
Előzmény: káBell (15475)
káBell Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15475
Neonvadásznak szeretettel:
Előzmény: Neonvadász (15115)
FFeri Creative Commons License 2006.09.15 0 0 15474
Egy dolog még nem hangzott el a szerdai résszel kapcsolatban: 3. szerepében láthattuk Balázsi Gyulát (de ha jobban belegondolok, egy karakter is lehet): Egyszer volt szimpla presszóvendég, egyszer egy új stúdiót akart eladni Gáboréknak, most pedig az autószerelőműhelyben melózott.
ALacka Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15473
Tudom! De mondd csak, mennyit láttál belőle? Fantomképre elég lenne? :-) Na, erről beszéltem! Az, hogy "szerepelt", merő túlzás.
Előzmény: Ordas (15467)
Ordas Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15472
Na, mentem utazni... bírjátok ki nélkülem, PLÍZ :)
Ordas Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15471
MágÜn nem nagyon szokott innii ha jól emlékszem
Előzmény: sun007 (15454)
Ordas Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15470

MágÜnnek a csúcsmodell 205-s lenne? Kötve hiszem! 98 LE-t hogyan uralna, Azonkívül a Pug GTI-k akkoriban 3 ajtósak voltak csak, spoilerral, ködfényszóróval és küdzárófénnyel! Ez nem olyan!

Mi a piros taxi Lada eredeti rendszáma? Régi az KV-91-92 volt.

OFF: ma volt Fábry és ismételtek 2000. novemberi részt, Zenthe volt benne. Hihhhhetetlen milyen friss volt akkor!

Ordas Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15469
Elég béna cipő az ügyvédnőn :(
Előzmény: sun007 (15447)
Ordas Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15468

de a belvárosi mozik akkor már játszottak mindenféle hálivúdi újdonságot.

Mint előtte 20 évvel is :)

Előzmény: Fafara (15429)
Ordas Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15467

Alber már szerepelt a sorozatban!!!

Az ominózus garázs-járó motor-szobalány :)

Előzmény: ALacka (15435)
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15466
Figyeljük a rendszámokat, szaktársak, bizsergető érzés belegondolni, hogy János szponzornivája vagy Mágenék részletpözsója még vígan falják a kilométereket! :)
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15465
Csodálkoztam is, hogy moziba készülnek és nem filmszínházba... :)
Előzmény: sun007 (15455)
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15464
Mint látható az ügyvédnő nem vette le a kecses szandált karcsú bokázatairól. Akkor mégis mit matatott odalent a vizsgálat végeztével oly hosszasan?
Azért nagy firma ez a Mágen, bár biztosra fogadni korántsem ildomos... :)
Előzmény: sun007 (15447)
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15463
Julcsi több szabadságot vett ki, mint, ami járt neki?
OSztán, hogy????

És még le voltam kekecelve meg szőrszálhasogatózva, pedig lám-lám, a NEVI még a saját munkatársai egészségét is úgy óvja, hogy extra szabadságokkal kényezteti a dolgozót! :)
Előzmény: sun007 (15440)
sun007 Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15462
Szerintem, ez már 96-ban sem volt trendi, pláne annyira, hogy Klarissza egy ilyen alakkal hasítsa a vizet.
Meg, ez a festett szőke haj...
Talán csak nem Fruszi szbadult rá az ürge fejére ;o) ????
Előzmény: MacPet (15460)
sun007 Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15461
Ja.
De, azért a kikötési hangulatot nagyon eltalálta, aki ezt a jelentet megírta...
Be kell valljam (mint Kövezett olvtárs tegnap leleplezett, hogy magamból indulok ki), de mi is mindig piálunk kikötés után (meg előtt).
Igaz, nem whiskyt, hanem jó kis borocskát, de ENNEK azért tényelg van hangulata, és nekem ez a jelenet -minden borzalmas suhosgós tréning ellenére- ezt idézte fel inkább....
Előzmény: P.stephenson (15458)
MacPet Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15460
Ez az utolsó jelenet lemaradt, nem vettem fel. Ez a suhogós melegítő nagyon ronda. Jajj.
Előzmény: sun007 (15457)
MacPet Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15459
Ha Julcsi példaképe az anyja, akkor a srác visítva szalad vissza az albérletbe.
Előzmény: sun007 (15456)
P.stephenson Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15458

Mint egy hajléktalan...

P.s

Előzmény: sun007 (15457)
sun007 Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15457
Klarissza igen vonzó lovagja, Újlaky Károly:

sun007 Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15456
Julcsi meg úgy fog élni, mint egy háziasszony...
Szegény Dani....vonzó perspektíva....
sun007 Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15455
JA, és Kutya nem eszik FAGYLALTOT.
Én se.
Csak fagyit.
sun007 Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15454
Aszondja a Nagy Fehér a Balcsinál, hogy SZOKÁSÁVAL ELLENTÉTBEN este majd iszik valami töményet....
A nap vicce...
sun007 Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15453
Hapci nem tudja, hogy milyen kavar van a Magdi-Laci-Dezső háromszögben?
Akkor, miért ODA szervez üzleti tárgyalást???
Amúgy, meg mindenki tegye akezét a szívére: hány fontos üzleti partnerét rendelte már ilyen lepukkant, életveszélyes presszóba, mint ez a szomszédokbeli????
Nem tudom, demifelénk tárgyalókban szokás tárgyalni....
sun007 Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15452
Nesztek, műkörmös nykánc megint ;o))))

Károly balatoni kongresszusi központja, mint hatalmas üzleti lehetőség, azóta sem nagyon épült meg...
sun007 Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15451
A nemzet színésze (Kutya) a magyar nyelv szabályaival nem nagyon van tisztában...
Én sohasem késem, mondta.
Késik, azaz, ikes ige. Ha késem, akkor tárggyal kellene mondania, nem? ("sohasem késem le az előadásokat")
De ő sohasem KÉSIK....
sun007 Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15450
Jókis bámészkodók a háttérben ;o))))
GLASZLO Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15449
Szia Ordas!

Mágen nemrégiben felbukkant új rendszáma stimmel: élénkpiros Peugeot 205 GTI. Még mindíg forgalomban van.
Taki bá EAD-123-mas rendszáma ma forgalomban van, de nem 2105-ös Ladán. Egy régebbi részben látható volt a piros Kocka eredeti rendszáma, melyhez ma (már) nem tartozik gépkocsi.

Laci

Előzmény: Ordas (15423)
sun007 Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15448
Mert, ez a való világ, mi??? ;o)
Előzmény: MacPet (15446)
sun007 Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15447
Ha az Életképek topikban már megszokott lábfetisiszták itt is előfordulnának:

MacPet Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15446
Azt gondolták, hogy a gyerekeket már estére hazaviszik, a gyors ügyvédi fellépésnek köszönhetően. Ügyvéddel rendőrségre, férjet előállítják, gyerekek mehetnek haza.
Előzmény: sun007 (15443)
sun007 Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15445
Így nézett Mágen a szügyvédnő után.
Hát, nem sokatmondó??? ;o)
sun007 Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15444
Fruzsi extra vonzó munkapólója:

A két boszorkánynak persze nem jó, hogy szabit kapnak.
Julinak meg TÖBB állásajánlata is van. Honnan és miért, ha utál dolgozni????
sun007 Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15443
NA, vajon Ferencünk milyen hatalamas technikai trükköt osztott meg Péterrel a hatalamas családi botrány előtt?
És, miért lenne vigyasz Pirineka gyerekek azonnali visszaszerzésére, hogy felhívnak egy ügyvédet?
sun007 Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15442
Lillácska tényleg komikus ebben a kalapban, de, valószínűleg, csak mi vagyok szellemileg elmaradottak, akik nem értik meg őt...
Pedig, tiszta Erzsébet királynő...
sun007 Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15441
Klarissza hapija valóban a főfőerdész fia irl.
NYertem magam ellen ;o)
sun007 Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15440
Julcsi több szabadságot vett ki, mint, ami járt neki?
OSztán, hogy????

Ez a Mágen nyaralás valóban nem túl valószínű: Károly kivesz két szobát(minek, kinek kettő???), de megrendelést is szerez, tehát, evidens, hogy a füvésznő nem megy.
Marad a kérdés: minek????
És, ha a múltkor ennyire vigyázott a füvésznő pénzére, most miért olyan jótékony, hogy ő finanszírozza a "család" nyaralását"?
És, kinek lehetett a telke a stábból, ekkora kerttel? vagy, tényleg üdülő???
sun007 Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15439
Jánoséknál megint minden rendben. Azaz, egy kis piszkálódás, de, azok után, hogy Helga elkapta Almát, ez igazán minimális.
Almáéknál is minden oké.
MacPet Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15438
Kutya jól megnézte a buszra szálló Mimike se popsiját.
MacPet Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15437
Nekem mindegy mikor van, majdnem mindig videóról nézem.
polar0101 Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15436

"orr és alma" megszakadok :DDDDDDDDDDDD

amióta 4-kor kezdik egyet sem láttam,pedig ez a film főműsoridős teljes relaxálás,már nem járnak az autók sem annyira,teljes a csend és az esti nyugalom,nem való ez déálutánra. 

ALacka Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15435
Azért amikor Clarissimamijjját megláttam a hajókán azzal a hirtelenszőke pasival (a tényleg gáz melegítőjében), pillanatra megállt bennem az ütő, hogy netalán Albertet ismerhetjük meg végre? De aztán csattant a pofon, hogy a Szomszédokban is 1:1-ben működik a Columbo-effektus, miszerint ott a felségéhez nem volt soha szerencsénk, itt pedig Albihoz nem lesz. Bár emlékezhetünk, a nyomozós sorozatban is voltak olyan szituációk, amikor elhúzták előttünk az amcsik a mézes madzagot, hogy pl. ott volt a neje, de éppen háttal állt vagy valaki takarta, vagy éppen nem lépett ki még egy ajtón stb. Szóval, így jártam Alberttel... ;-)
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15434
Kutyától ma is csak annyira futotta, hogy régen naponta járt színházba, de már csajozási céllal sem említi, hogy FŐÜGYELŐKÉNT. Tizenharmadszorra!
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15433
A dezirés feszkózást nem egészen értettem. Az tiszta, hogy Magdival kavar és ez gáz, de ha jól emlékszem, néhány millióval beszállt a presszóba, tehát üzlettárs, akitől azért nem vehető zokon, ha benéz. Ráadásul illene neki legalább odaköszönni, nem? Rezső viszont remek volt a kendővel meg a mosogatási rohammal... :)))
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15432
Schell Judit tényleg gyönyörű és nekem a hangja is nagyon bejön!
Orr és Alma ma egy kérdés-feleletben hozták a Szomsza két alapmelléknevét:
-Hát nem remek ötlet?
-Egyszerűen pompás!
Aztán még Juli is elsütött a végén egy remeket a vacsoráról szólva...
sun007 Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15431
Kösz, majd megnézem ;o)
De, nem akartam, csak most ültem gép elé,és már megyek is...
Előzmény: ALacka (15426)
sun007 Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15430
Az a hapi, akivel Klarissza ült a vityin, nem a volt főfőfőerdész alakító színész fia irl?
Vagy keverem-kavarom?
Fafara Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15429
hm hm. nem a duna plazában volt az első multi? az meg 96 októberében nyílt, szóval talán még nem volt.
de a belvárosi mozik akkor már játszottak mindenféle hálivúdi újdonságot.
Előzmény: ALacka (15427)
ALacka Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15428
Janka sajnos nem ivott semmit, de rettentően "ízlésesen" tukmálta rá drága Jutkámra az összes pirulakiutalását, gondolom kifizetés céljából.
ALacka Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15427
1996. augusztus 15.
Előzmény: Fafara (15425)
ALacka Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15426
Bocs, sun007, ha 66 másodperc múlva pont az előzőmben vázolt jelenetet szeretted volna elmondani! Kárpótlásul láttam neked egy "PRAG" feliratú képeskönyvet a fejezet végén, amikor a lakásban Julcsibe mondja a bölcsességét. (A háta mögött jobbra, a könyvespolcon van.)
Fafara Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15425
hm. mikor is járunk a szomszédokban most?
Előzmény: Ordas (15422)
ALacka Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15424
És a nap poénja? GG "lelibázta" a két HP-t! Hirtelen, egyik napról a másikra szabadságra küldte őket, mert titokban Vicacicával akart Németországa kiruccani. Természetesen Albert társaságában, médiatárgyalás céljából. De nem is ez a lényeg, hanem az, amikor Juli+Fruzsi azért kezdték el cibálni GG-t, hogy micsoda dolog, hogy most hirtelen szabadságra engedi őket? Hol a sok - millecentenáriumra beígért - turista? GG válasza volt a nagyon találó. Kb. így (ez csak a lényege!):

"- Láttam én már rajtatok, hogy kivagytok, mint a libák. Elnézést a találó hasonlatért!"

Na, ezen én dobtam egy hátast, nagy röhögés közepette! :-)
Ordas Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15423

A Lada 2121 az stimmel, emrt ez a Niva gyári kódja.

Az EAD-123-ra kéne rákeresni, az Taki rendszáma, de jól látszik, hogy utángyártott.

MágÜnéknek is meginbt új rendszáma van a Pezsotnak

Előzmény: tejbegrrr!!! (15406)
Ordas Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15422
Akkor voltak már multiplexek?
Előzmény: Fafara (15413)
Ordas Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15421
Állítása szerint most volt a 20 éves diplomaosztó találkozója. 23+20=43. Háááát... ő sem fiatal. Ilyen korúaknak már 10-15 éves gyerekük szokott lenni.
Előzmény: tejbegrrr!!! (15406)
Ordas Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15420

Mai rész állat volt! sok-sok figyelemreméltó dolog volt.

1. Kutyát és Mimit PONT bevárta a busz.

2. Séta közben kutya nyakkendőjét felcsapta a szél és szépen pofán BASZTA Mimikét :)

3. Nevetséges volt mágÜnék hirtelen nyaralása. Gábor PONT kiadja a szabit, Károly PONT foglal szobát, MágÜn PONT kap szabit, Etus PONT nem megy le, Károly PONT nem mondja le a szobát, és még PONT kifizette. De így Etus lódit, mert nem ő küldte nyaralni a családot, hanem Krollyal KÜLDETI :)

4. Schell Judit gyönyőrű. Lesz olyan rész, amikor a szexi harisnyatartóját húzza le MágÜn előtt. :) Ja, és bordó Golf III-a van.

5. Lillácsak kalapja nagyon SZIGORÚ volt. Mi a fasz volt ez, ő Neptun hitvese? Mi volt az a sok kagyló???

7. Alma blúza hátul is gombolós volt. SZÖRNYŰ! És miylen áttetsző!

8. Klarissza új gazdag lovagjának nagyon SZIGORÚ volt a susogósának a színe. Tipikus 90-es évekbeli maffiózó vállalkozó (mint a jól ismert 600SEL Merci átalakítása Merdzsóvá szöveg :) )

9. Virág most milyen soká ért be a kapuból Etushoz. Eddig 1 mp volt a szint idő, mire most valóidőben ért oda. mi történt?

És mostannal búcsúzom, jövő hét pénteken leszek, azaz jövő hét végén HAT részt fogok egybe megnézni :)

Quantumleap Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15419
Tényleg nem fasza ez a négyórás kezdés. Máskor ennyivel a vetítés után már vagy másfél oldalnyi hozzászólás összegyűlt.
Jedkelly Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15418
Akkor megnyugodtam. :)))
Előzmény: tejbegrrr!!! (15417)
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15417
Semmi gond, otthon dolgozik a videó! :)
Előzmény: Jedkelly (15414)
Macsek-007 Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15416
A francba! Itthon vagyok és lemaradtam a szomszédokról!!! Arrgh!
Infomaker Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15415
Presszó zene: Living on video (asszem a Trans-X-tól)
Jedkelly Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15414
Sajnálhatod. Megint kitört belőle a világfájdalom. :))
Előzmény: tejbegrrr!!! (15411)
Fafara Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15413
kutya és a postás hölgy moziba mennek. nem akarom elképzelni. melyik multiplexbe fognak eltévedni? :)
macimano Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15412

azt hiszem, ez a jobb változat :-))

én is nézem, de jó! !!

Előzmény: tejbegrrr!!! (15411)
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15411
Tényleg! Látom Jankát! De nem hallom... :(((
Előzmény: Infomaker (15409)
Jedkelly Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15410

Aki bélyeggyűjtő az nem a leáztatott bélyegeket gyűjti, nem?

Vagy volt már erről szó?

Infomaker Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15409
Hát a szomszát lehet nézni online.

http://www.hirado.hu/cikk.php?id=104222
Előzmény: tejbegrrr!!! (15408)
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15408
???
Előzmény: Infomaker (15407)
Infomaker Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15407
hihi megy online :)
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15406
A szerepe szerint csak harmincas...
Sikerült elérnem GLASZLO kollégát, aki utánanézett két rendszámnak, de ha többet is össze tudunk halászni, rákeres majd azokra is. Az eddigi eredmények:

FRW-349 (Góliát kisteherautója)
-----------
A megadott rendszámhoz nem tartozik gépjármű.

GAY-714 (János erdészgépkocsija)
----------
Rendszám: GAY-714
Gyártmány: LADA
Típus: 2121-5
Szín: KÖZÉPOLÍV
A jármű körözés alatt áll? NEM

:D
Előzmény: Ordas (15405)
Ordas Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15405
Akkor Kutya mi a pék faszáért fiatalemberezi le? Ez min. középkor, sok 50 éves ember már nagypapa!
Előzmény: szomszédos (15403)
szomszédos Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15404

Az a magastalpú női körömcipő/szandál utánzat (nem tudom mi a pontos neve) is sportos volt Julcsin?
Előzmény: sun007 (15222)
szomszédos Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15403

János (Trokán Péter) 1946 juli. 4-én született. Született Július Negyedikén.Tom Cruise.  Nem oltári nagy poén? Oké,nem...De az a rész amikor ünnepeltek július 18-án ment le. János azt mondta, holnap leszek 50 éves. Nem lehet,hogy 4.-én vették fel és csak 2 hét múlva tették adásba?
Előzmény: Kövezett (15191)
ARic Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15402
ja, abszolút nem volt gáz az a szoba, sőt, teljesen korrekt méretű, tiszta és rendes volt
Előzmény: Macsek-007 (15400)
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15401
Az viszont érdekes volt, amikor Dani bejelentette, hogy akkor most no fürdőszoba. Talán amikor az öregasszony leviszi sétálni a kutyát, amely állat azonban hasonlóan élemedett korú lehet, ha fel se nyiffant egy vadidegen betolakodót észlelve... :)))
Előzmény: Macsek-007 (15400)
Macsek-007 Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15400
Julcsi picsogását sem értettem, milyen alapon szólja le az albérketi szobát?
mintha az ő szobája olyan tutin be lenne rendezve...
Előzmény: Macsek-007 (15399)
Macsek-007 Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15399
Julcsi számítógépes barátja miért lakik együtt egy vénasszonnyal?
Nincsenek barátai, akikkel közösen bérelhetne lakást?

Előzmény: Nitro1 (15398)
Nitro1 Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15398

Én még soha nem láttam eddig még csak egy képet sem az Életképekből, de most, a szomszédok előtt láttam a reklámját, hát nagyon durva így az összehasonlítás, hogy a színészek hogy megöregedtek. :-o Ugyan eddig akartam nézni, csak nem tudtam, hogy mikor van, de most, hogy megláttam, el is rettentem tőle. :-))

Egyébként szerintem azért tagadta le számítógépes Dani Julcsit, mert állatot nőt nem lehet az albérletbe vinni. ;-)

tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15397
Ja és egy egyszerű ötlet: Virágosbanya meg Bördibandi cseréljenek üzlethelyiséget, akkor virágosbanya a maga tömbjében azt trükközik a közösköltséggel, ami jól esik, Bördiék meg nyithatnak egy állatkertet Kutyával kiegészülve....

Akkor viszont profilt is cseréljenek, mert a virágüzletbe csak egy-kétféle csemege fér be, az élelmiszerboltban viszont egész pálmaerdőket is árusíthatna Ágika... :)))
Előzmény: sun007 (15393)
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15396
De azt is mondta, hogy ha a vénasszony marad, menjenek inkább kempingbe! Onnan járna a NEVIbe? Egészségesnek mondjuk egészséges... :)
Előzmény: Ordas (15389)
sun007 Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15395
Azt tudom, de engem EZ a FEHÉR irritál nagyon.
A többi akár még jót is tehet: kevesebb látszik a fejéből ;o)
Már, csak ezért sem támogatom a tökvédő tök viselését ;o)))

Amúgy, vessetek a mókusok elé, de most vettem színházjegyeket, és, mikor nézegettem a programot, az egyik szóba jöhető opuszt azért lőttem ki, mert Kutya is játszott benne... Úgy éreztem, ez a sokk a napi fix adag után már hidegre tenne ;o))))
Talán, majd, ha vége lesz a Szomszának, és még játszák a darabot....
Előzmény: Ordas (15384)
sun007 Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15394
ÉS, ha csak a kötelező átvizsgálásra hozták be? ;o)
Az én három és fél éves autóm eddig egyetlen egyszer volt azért szervízben, mert valami nem stimmelt vele (akkor is saját lábon "mentünk"), a többi az éves átvizsgálás, olajcsere, ilyesmi volt..
Előzmény: Ordas (15385)
sun007 Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15393
Még egy alapvető dolgora vonatkozó szónoki kérdés:
normális dolog az, hogy Kutyával kapcsolatban sosem kerül képbe egyetlen egy ember sem a SAJÁT lakótömbjéből (ahol, talán szintén közösképviselő, mint Takiéknál?)
Nincs egy rohadt szomszédja, aki ráköszönne az utcán, nincs egy idős néni, akinek ONNAN befizetné a villanyszámláját?
VAgy, csak Takiék házában ilyen szenvedélyesen jó és szívélyes ember, aki aholtudsegít?

Ja és egy egyszerű ötlet: Virágosbanya meg Bördibandi cseréljenek üzlethelyiséget, akkor virágosbanya a maga tömbjében azt trükközik a közösköltséggel, ami jól esik, Bördiék meg nyithatnak egy állatkertet Kutyával kiegészülve....
sun007 Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15392
Na, ezt a nemcsak Károly-t úgy olvastam, hogy Nemcsák Károly....
Előzmény: Ordas (15388)
sun007 Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15391
Könyörgök NEEEE!!!!
Ez még a bikinis Etusnál is rosszabb ÉS gusztustalanabb lenne....
Gondolj bele!!!!
Előzmény: MacPet (15383)
jacint70 Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15390
Mimike érdekesen "egyeztette" a listát... Közben sem a csekkeket sem a címleteket nem nézte, csak a sajtpapíron pipált...
Ordas Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15389

Ráadásul honnan van ennyi szabadsága?

Mondjuk Danitól jár be dolgozni? Hm... ne keressünk már a kákán is csomót!

Otthon meg asszongya vidékre küldték melózni.

Előzmény: tejbegrrr!!! (15371)
Ordas Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15388

nemcsak Károly nyaralója tünt el, hanem Dénes bácsi leakótelepi lakása is. Amikor még az ő telkén akartak építkezni Almáék, akkor emlegette. Most meg az erdészházban él és dolgozik, hogy éhen ne haljon a nyugdíjból. És hova lett a telek?

Elvitte a kiscica lakásmaffia :)

Előzmény: MiJu (15367)
Ordas Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15387

mikor az Öreg mentős "alma, alma, alma"-vál búcsúzik, a következő jelenet meg azzal kezdőik, hogy LAci (vagy REzső???) rikkant, hogy "Alma!"

Noha poén volt, de mennyire kiszámítható sablon!!! :)

Előzmény: sun007 (15355)
Ordas Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15386

mikor az Öreg mentős "alma, alma, alma"-vál búcsúzik, a következő jelenet meg azzal kezdőik, hogy LAci (vagy REzső???) rikkant, hogy "Alma!"

Noha poén volt, de mennyire kiszámíthat sablon volt!!! :)

Ordas Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15385

A rákövetkező autószerelő-műhelyes jelenetben Feriék háta mögött egy ugyanilyen márkájú/feliratozásó ex baráti szocialista gépcsoda virított.

Azért valljuk be, kurv@ szar reklám egy kocsit úgy hírdetni, hogy elromlott, szervízben a helye!!!

Előzmény: ALacka (15344)
Ordas Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15384
Kutyu IRL is ilyen desszantos sapkát hord. Pár hónapja láttam a móriczon. Mint egy békefenntartó Libanonban :)
Előzmény: sun007 (15327)
MacPet Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15383
Hegyi Bernát is hordjon lopótökszárat! :-)
Előzmény: MiJu (15379)
Ordas Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15382
Hogy lenne már űkutya féle olimpiai vetélkedő gyerekeknek, mikor éjjel volt az az olimpia? Minden rendes ÉS tisztességes gyereknek olyankor ágyban a helye :)
Előzmény: káBell (15289)
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15381
FRW-349 és GAY-714, ezek egyértelműek, a Gazelláét legfeljebb tippelni tudom...
Előzmény: tejbegrrr!!! (15380)
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15380
Ha GLASZLO itt lenne, utánanézhetne ennek a rendszámnak is... Meg a GAYes erdészautónak. Tényleg nagyon bonyolult lett azon az oldalon a regisztráció... :(((
Előzmény: Macsek-007 (15374)
MiJu Creative Commons License 2006.09.14 0 0 15379

Ki tud az ingre figyelni, ha fején van az a bugyi!?

Eszembe jutott róla, hogy az indonéz kormány egyszer megelégelte, hogy valamelyik pápua törzs férfiainak összes ruházata 1 lopótökszár(féle) a nemiszervükön és kiosztottak nekik alsónadrágokat. Lelkesen hordták is -a fejükön!

Előzmény: Macsek-007 (15376)
Neonvadász Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15378

Nem valószínű, hogy külön emberek írnák a karakterek szövegeit, még azt is elképzelhetetlennek tartom, hogy egy szövegíró több karakternek ír. Szerintem az aktuális forgatókönyvíró/rendező írja a szövegeket, bizonyíték erre a valószerűtlenül népszerű kifejezések, pl. lovag, számítógépes stb.

Előzmény: Macsek-007 (14858)
Neonvadász Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15377

Már a múlt csütörtökin, a 238.-on is túl vagyok. A nagyját már kivesézték a kedves topiktársak, pl. Lenke néni "pompásan"-ját, Dani "számtógépes" voltát, Alma hipergyors megreggelizését (ami után persze kéz- és fogmosás, vécézés, egyéb készülődés nélkül elindul dolgára). Sun007 azt is megemlítette, hogy Helga és János csak hónapok után fedezte fel a házuk aljában (vagy szomszédjában) lévő kisboltot, arra viszont senki sem hívta fel a figyelmet, hogy János azt mondta: "Itt egy élelmiszerbolt!" Nem kisközért, nem bolt vagy kisbolt és nem csemegeüzlet, hanem élelmiszerbolt!

További észrevételeim:

– Klaudia életében először (és lehet, hogy utoljára) embernek nézett ki.

– Matyi elég mély közönnyel hallgatta, hogy a nagyanyja balesetet szenvedett: fel sem nézett, csak rajzolta a piros majmot. Ennyire nem szereti a nagymamáját?

– A bögrecsárda tulajdonosának ismételt fenyegetőzése egyszerűen kritikán aluli! Mi értelme van az egésznek azon kívül, hogy Rezső szánalmas picsogását felerősítse? A forgatókönyvíró szerint a bankrabló az akciója előtt felkeresi a célpontul kiszemelt pénzintézetet, és fenyegető hangon közli, hogy hamarosan ki fogja rabolni? Ezek nem normálisak! Ez körülbelül a Hupikék törpikék Hókuszpókjának szintjén van!

Macsek-007 Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15376
Inkább értékelnéd, hogy ma normális ing volt rajta!
Előzmény: MiJu (15365)
P.stephenson Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15375

akkor onnantól én is történészdoktorúrnak szólíttatom magam...

Helyesen: FŐŐŐŐŐtörténészdoktorúr

:-)))

P.s

Előzmény: LeifEriksson (15373)
Macsek-007 Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15374
Vajon milyen autóra cseréli le Góliát a vén Zuk-ot?

LeifEriksson Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15373
No, akkor ha majd jövőre (insallah) megszerzem a PhD-t, akkor onnantól én is történészdoktorúrnak szólíttatom magam... :))
Előzmény: sun007 (15347)
ALacka Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15372
És hol volt ott vaddisznó? Mert a makkosba elcsörtetni nem hallotam. Vagy Fruzsi játszotta? :-)
Előzmény: tejbegrrr!!! (15371)
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15371
Ráadásul honnan van ennyi szabadsága? És mi lesz a televíziós villámkarrierrel, ha folyton utazgat? Gábornak most is kellett volna egy jobban idomítható vaddisznókoca... :)))
Előzmény: sun007 (15370)
sun007 Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15370
Szónoki kérdést teszek fel:
vajon miért kellett Julcsinak hazudnia, hogy vidékre megy?
Eddig mindannyian alapvetésként fogadtuk el a dolgot, de, miért is?
Miért nem mondta azt, hogy Danival van programja és egy hétig nem lesz.
Hiszen,
- a szüzességét nem sok minden veszélyezteti,
- épp most jött meg egy vele eltöltött kéthetes szabiról, ahol ki tudja mit csináltak
- huszonéves felnőtt nő (amit máskor előszeretettel hangoztat is), akinek csak lehetnek már a leckeíráson kívül ilyen elfoglaltságai is.
sun007 Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15369
Az adekvát válasz az lett volna, hogy az elkövetkező 12356 este egyike sem alkalmas, mert van programja.... ;o)
Engem Kutya sapija a bébisapkákra emlékeztet, de egyrészt, valóban hasonlít bugyira is, másrészt abszolút undorító....
Előzmény: ALacka (15368)
ALacka Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15368
Nekem is borzolta a kedélyemet Kutya "eleganciája", ahogy Sümi nevezte, mármint az a hányás fehér zacskó a fején. Öltönyhöz! Olyan pékes volt az a sapka, nem? Mimikének erősebb szemüvegre lenne szüksége, mert elsőre boldogan igent mondott a "randez-vous"-ra. Amikor tankodott, hogy jó-e neki aznap este, komolyan azt hittem, kihasznája a poént, ami nekem eszembe jutott: "Sajnos ma nem jó, már elígérkeztem a férjemnek. Moziba megyünk." Vagy: "Sajnos ma nem jó, a férjem nem örülne!"
Előzmény: MiJu (15365)
MiJu Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15367
A Szomszédokban elég hanyag az ingatlannyilvántartás, nemcsak Károly nyaralója tünt el, hanem Dénes bácsi leakótelepi lakása is. Amikor még az ő telkén akartak építkezni Almáék, akkor emlegette. Most meg az erdészházban él és dolgozik, hogy éhen ne haljon a nyugdíjból. És hova lett a telek?
MiJu Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15366

Az állatkerti forgatáskor Juli megjegyezte, hogy gyerekkorában volt utoljára az állatkertben! 20 éves a nagyobbik gyereke, 20 év alatt egyszer sem volt képes kimenni vele??? Mit csinál(t) ez a nő hétvégeken?

MiJu Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15365
Na végre más is ellenzi Kutyának azt az ótvaros sapkáját! Mintha egy bugyit húzott volna a fejére! Különösen a fekete öltönyhöz gusztustalan!
Előzmény: sun007 (15327)
ALacka Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15364
73 perc 27 másodperc lett volna. Mellényomtam!
ALacka Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15363
Én ugyan már nem lövöm le az almás átvezetés poénját (ami tényleg feldobta kicsit a sorozatot), mert tejbegrrr!!!! olvtárs a 15307. hozzászólásában megtette, 63 perc 27 másodpeccel korábban! ;-) Jól számoltam? :-)

Így: "Viszont mennyire komoly volt már az átvezetés a mentős öreg almázásáról Almára! :)"
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15362
Semmi gond, ez a frappantisztikus megoldás megérdemli a kiemelt figyelmet! :)))
Előzmény: sun007 (15361)
sun007 Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15361
Bocsánat, viszakerestem, és valóban: az utolsó mondaton valahogy átugrottam.
Elnézést.
Előzmény: tejbegrrr!!! (15358)
Csóringer Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15360

Jaja, én is attól félek, hogy kezdődik elölről a sok régi FŐŐŐŐügyelői szerelmecske-etyepetye felidézése, néminemű nyáladzással körítve, amit bizony nemcsak a bélyeg felnyalására fog használni... ;-)

Előzmény: MacPet (15354)
sun007 Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15359
És érdekes módon most nem voltak tömegek a postán, nem voltak elégedetlen várakozók, hanem Mimike pultja előtt sem állt senki, csak a FŐŐŐügyelőre várt.
(mennyit fizethetett ezért a posta????)
Aki meg nyilván szintén kabaré-i hangulatot kelteni, mikor lebukni ugyan nem akar, hogy "szerelmecske" vana láthatáron, de azért Sümivel megy sétálni, ahelyett, hogy azt mondta volna neki, hogy dolga van a postán, 10 prec múlva ott találkoznak....
Előzmény: MacPet (15354)
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15358
Jaj, és még egy poén, hacsak ALAcka ezt is le nem lövi 66mp-cel előbb), mikor az Öreg mentős "alma, alma, alma"-vál búcsúzik, a következő jelenet meg azzal kezdőik, hogy LAci (vagy REzső???) rikkant, hogy "Alma!"

Azt én lőttem le, uszkve egy és negyed órával ezelőtt... :)))
MacPet Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15357
Egyszer valamikor egy riportban Kézdy Gyurciburci nevetett azon, hogy ő, a láncdohányos kapott olyan szerepet a Szomszédokban, aki gyűlöli a cigarettát.
Előzmény: tejbegrrr!!! (15352)
Csóringer Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15356

Azt nem értem, hogy ennek a szerencsétlen Matyesznak nem hagynak sohase tévét televíziót nézni ? Még az olimpiát se ? Vagy csak most kezd öntudatra ébredni,de a szülei lefojtják ezt az ösztönét ?

Ráadásul HeroFeri hiába hallgatózik a fülessel, ha utána az asszonykát meg kell dolgoznia, és a nagy sivalkodásra esetleg felébredhet a poronty, aki azt hihetné hogy a fatert megint megkövezte valaki. Eme rémes gondolattól vezérelve benyit a szülei szobájába, és amit ott meglát attól talán véletlenül megáll a fejlődésben, sőt visszaretardálódik az 1.0-ás verzióvá. :-)

sun007 Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15355
MErt Julcsi biztosan agymosott rajta egyet, és ALmácska csatlakozott valamilyen "mozgalomhoz".
Legalább Rezső megjegyzése poénos volt, hogyaszonja, tiltsák be az alkoholt meg a kávét is, és nem lesz mit árulnunk...

Jaj, és még egy poén, hacsak ALAcka ezt is le nem lövi 66mp-cel előbb), mikor az Öreg mentős "alma, alma, alma"-vál búcsúzik, a következő jelenet meg azzal kezdőik, hogy LAci (vagy REzső???) rikkant, hogy "Alma!"
Előzmény: tejbegrrr!!! (15352)
MacPet Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15354
A környéken már nincs senki akinek mesélhetne a színházi múltjáról, ezért csípi föl a gyanútlan postás nénit. Neki mesél majd a szép időkről.
Előzmény: tejbegrrr!!! (15339)
MacPet Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15353
Az imdb szerint a 88. fejezetben egy madarakat etető néni, a 131.-ben pedig egy részeg nő anyja.
Előzmény: ALacka (15326)
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15352
Ráadásul nem az öreg ügyvédet szerelte fel némi útravalóval, csak azzal törődött, hol vannak az akták... :)))
Amellett, hogy a Szomsza a mindennapi élet természetes velejárójaként ábrázolja az állandó alkoholizálást, most egész rendesen ráfeküdt a dohányzásellenességre. Az ügyvédnő érszűkülete és almadiétája mellett Alma is nyühögött egy sort a presszó nemdohányzóvá alakításáról.
Előzmény: sun007 (15350)
Kövezett Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15351
No de Etus maga a megtestesült erény, Bujáki meg egy beszélő név ugyebár. ;-)
Előzmény: sun007 (15348)
sun007 Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15350
De most elég valószínűtlen volt ez a magakelletés.
Mintha csak a soha nem mentőző Évikét hallottam volna, de ő legalább ezer éve ismeri Mágent és évődik vele.
Az ügyvédnő azonban eddig nem igazán mutatott évődésre utaló jeleket, most, meg épp csak le nem teperte Mágent a hordágyra az öreg ügyvéd mellé...
Előzmény: ALacka (15345)
sun007 Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15349
Feltünt, de az istennek sem tudtam elolvasni a feliratot...
Viszont, azt hittem, arra fog kimenni a jelenet, hogy SIKERÜL ilyen gépet bérelniük, és Gólinak annyira megtetszik, hogy vesz is egyet (reklám kiteljesedik)
sun007 Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15348
Na, aki bikinis Etusokkal álmodik, engem ne kritizáljon, mert maga esikbele ;o))))
Előzmény: Kövezett (15343)
sun007 Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15347
Ellenben legnagyobb gönyörűségemre Juli negyvenháromszor is FŐŐŐŐmérnöknek szólította János a VAdasparkban.
Tudom, hogy már kifejtettem az ügyben a nézeteimet, miszerint, mi itt a szomszédságban (mármint az irl-ben) bunkó módra kresztnéven hívjuk egymást, bármi is legyen a foglalkozásunk, de azt talán még nem mondtam, hogy, lehet, hogy bunkó vagyok, de fogalmam sem lenne róla, hogy egy erdészt főmérnöközni kell....
(pedig a diplomám hazájában engem is csúnyán lemérnöknőznének a megszólításban, lévén, aktívan használták és használják az egyetemi végzettség után ezt a titulust)
ALacka Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15346
Az egzÓtikus helyszín kiejtés nekem is tetszett, és később GG túladott egy "pompás"-on is!

No és Antónia mijja új sérója azért csábibébi volt! ;-)
Előzmény: tejbegrrr!!! (15329)
ALacka Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15345
Lehet, hogy holnap folytatódik a Magenheim+ügyvédnő románc további kibontása? Tudniillik ma említette a tetthelyen a hölgyike a doktor úrnak, hogy éppen két hét múlva kell majd visszamennie hozzá kontrollra.
ALacka Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15344
Mivel még senki nem tette meg, hadd említsem én, hogy mai "bújtatott" reklámadagunk volt az erdei forgatáshoz használt stúdiós stábkocsi, amelyen mindenhol a "GAZella" kisteherautó-családot kívánták eladni nekünk. Volt azon cégnév, cím, telefonszám, de mind az oldalán, amit a kamera kevésbé látott, lévén a kocsi velünk szemben állt meg.
De sebaj! A rákövetkező autószerelő-műhelyes jelenetben Feriék háta mögött egy ugyanilyen márkájú/feliratozásó ex baráti szocialista gépcsoda virított.
Kövezett Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15343
Ki mint él, úgy ítél... (khm). ;-)
Előzmény: sun007 (15337)
ARIBOY Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15342
Igy van ,1998-ban kezdte a Szomszédokat ismételni az MTV2,és hétköznap délelőtt.
Előzmény: hila (15278)
Kövezett Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15341
Mondott valamit a Bohéméletről meg Mimiről is.
ALacka Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15340
Etuson (a nappalijában) meg mi volt az a fehér gönc? Már esti hálópöndölyre volt vetkezve? Hogy Karelnek ne kelljen sok cuccot lehámoznia?

A végén Etus említette a bölcsességében, hogy Csibének nem jött be az albérletben meghúzódás. Én úgy emlékszem, Julcsi 1 hetes vidéki kiszállást lódított otthon, tehát elvileg még Tyúkanyó sem tudhatott arról, hogy Piroska néni közelsége és folyosói kurjongatása zavarná a testnedvei beindulását. Bocs, ez malac volt! ;-)
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15339
A mait újfent HÁ rendezte. Nyomta is rendesen a kultúrmissziót: Suttogások és sikolyok, kevés operaközvetítés. Viszont Kutya tizenkettedszerre is megfeletkezett FŐÜGYELŐI múltjáról. Tényleg elvette az eszét a szerelem...
ALacka Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15338
Nekem ma az "Ágikám a kisboltban osztja az észt" jelenet feszegette a vérnyomásmérő felső küszöbét. Ahogy Etuskó mondta múltkor: "ökölbe szorult az agyam" tőle. Még egy ilyen boszorkányt. Hogy át akarta k...ni a palánkon Bördi Bandit meg drága Lenkémet, mi?! De emberére és öregasszonyára akadt ám a csemegésekben! Lenkice egymaga, fél kézzel legyűrte volna, de Madarasival duóban még erősebbek voltak. Aztán Takker bácsi szépen elhajtotta a virágost a búsba. Következtetés? A kis élelmiszerbolt nem a Kutya által felügyelt/körbepisilt 7 tömbben van! Vagy ez nem is új felfedezés?
Előzmény: MacPet (15295)
sun007 Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15337
Már úgy értem, rágondolt az aktusra, ez volt a csábítás, de aztán eszébe jutott, hogy ez nem Bujáki, és akkor vissazkozott...
Előzmény: sun007 (15336)
sun007 Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15336
Nem lehet, hogy míg Feri cipekedett, őt meglátogatta a még két héttel ezelőttről kanos Bujáki és jól meghajtotta, és most csak az emlék dolgozott????
Előzmény: ALacka (15330)
ALacka Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15335
Le bizony! Ahogy nézem, 66 másodperc különbséggel jár az agyunk! Na, és most mit fogok beírni?
Előzmény: sun007 (15331)
sun007 Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15334
Meg azt is, hogy ilyen gyönyörű időben nincs ott senki...
Na, próbálna csak odamenni egy szép tavaszi v. őszi hétvégén, elcsodálkozna....
Előzmény: tejbegrrr!!! (15329)
ALacka Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15333
Alma Sancija ma bORRostás volt izomból! Mindig a pályán ül, fenn a székben, ott meg se hab, se tükör, se borotva.
Előzmény: sun007 (15324)
sun007 Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15332
Hát, nem lelőtted a poént ;o))))
Előzmény: ALacka (15330)
sun007 Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15331
Tényleg, ezt el is felejtettem.
A múltkori után (mikor Góliátnak az Apeh-be kellett pótlólag befizetnie, emiatt elmaradt Feri bérével), ezek után én soha töbet nem álltam volna vele szóba.
Vagy, ne nevezze magát a BARÁTJÁNAK....

Jaj! És Jutka csábítási kísérlete is a kabaré határát súrolta....
CSábos mosoly, szöveg, kacérság, aztán épp rá nem adta a fülhallgatót Ferire, hoyg inkább nézze tovább. Valamiért az a vicc jutott eszembe, mikor a feleséget elrabolja a férje mellől egy szafarin egy gorilla, és a bozótban rögtön magáévá is teszi. A férj meg még utánaszól: Na, most panaszkodj, hogy fáj a fejed!
Előzmény: tejbegrrr!!! (15328)
ALacka Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15330
Hero Feri olimpiás rajongási jeleneténél nagyon bírtam, ahogy Jutka elszínlelte, hogy muszáj-e férjének az olimpik géjmszt nézni, merthogy neki éppen viszket, aztán kuncogott egyet, hogy csak tesztelte a nyomdászt, mennyire készségesen ugrik a bármely olimpiai számnál ígéretesebb szórakozást nyújtó atlétikai gyakorlatsorra. Nem voltam túl bonyolult?
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15329
GG: "milyen remek egzóóóótikus helyszín ez"! Hogyne, a budakeszi vadaspark... Kész szafari, az egyszer biztos. Juli azért ledarálta a végén a reklámszöveget... :)))
Előzmény: sun007 (15320)
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15328
Góliát nem tudom minek veszkődik Ferivel, úgy kell könyörögni neki, hogy melózzon, amikor meg lerobban a verda, azért még levágja némi pénzre, mert "ő pakolt fel", miközben apuskám meg a motort nézegette. De ha már akkor látszott, hogy nem kerek a történet, minek rakodtak mégis a kocsiba? És hogy került a szervízbe az autó mindezek után?
Előzmény: sun007 (15317)
sun007 Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15327
Az sem volt túl udvarias, ahogy Sümiről az elején úgy beszéltek, mintha ott sem lett volna.
És,nem is túl valószínű, hogy valaki öregségében egyszercsak ilyen kis szociális ÉS joviális emberré váljon.De, Sümi azért király.
Kár, hogy Kutya a barátja...
(akinek ezt a fehér bébisapkáját valami szögesbakkanccsal kellene leszedni a fejéről, mert ez már merénylet a jó ízlés ellen)
ALacka Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15326
Szóval a részegség stimmel, csak nem ő, hanem a lánya volt az?
Előzmény: MacPet (15319)
ALacka Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15325
Az számomra is rejtély, hogy a szomszéd kocsmai "gyilkos" (ahogy a presszóban aposztrofálták) honnan tudta, hogy itt szendvicsszállítmányt várnak, viszont a presszó nem volt zárva, hanem amikor meglátták a közeledő ürgét a nagy bádoggal a vállán, akkor még kollektíve nem látták jól, hogy ki közeledik, és Rezsőpincér sietett az ajtóhoz, hogy kinyissa az áruszállítónak. De odaérve felismerte az alakot és nagy hirtelenséggel ráfordította a kulcsot, majd megjegyezte, hogy ő most inkább mégsem nyit ajtót, meg célszerűbbnek látja elbújni. Szerintem így volt.
Előzmény: sun007 (15311)
sun007 Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15324
Szokott vesszőparipám a konfliktusok meg nem beszéléséről: Alma és HApcibenő, uyge összekülönböztek, Alma erre elment egyedül nyaralni, de mostmár teljes a béke, és Hapci jön fuvarral Almáért.
De, nem csak ők, hanem Jánosék is jegelik a problémát, mert, mintha a mai részben erről sem lett volna egy szó sem...
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15323
Én frottírtürcsinek néztem. Mintha kicsit is lett volna Mátyásra.
Előzmény: MacPet (15312)
sun007 Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15322
Nem lehet, hogy Millerzé intézte így a dolgot, hogy hmmm... NE kelljen neki levetetnie azt a sárga bigyót? ;o)
Előzmény: Jedkelly (15321)
Jedkelly Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15321

Azok után, amit eddig láttunk Julcsiból te el tudnád képzelni, amint nekiesik nagy hévvel az aktuális faszijának? Főnéni ide-oda Miller Z-nek szerintem még vagy két órán át kellett volna könyörögni, hogy levegye azt a sárga hacukát magáról. :))

Különben sem értem mit kellett az öerg nőtől így megijedni. Kulcsra kell zárni az ajtót, és kész. :))

Előzmény: sun007 (15317)
sun007 Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15320
Persze, a stúdiós boszorkányok ismét elemükben voltak.
HIhetetlen, hogy ahelyett, hogy örülnének, hogy vannak megrendeléseik, állandóan a nyafogás megy. Mégis, mire gondoltak, mikor egy filmes emberrel álltak össze? És nem érdekesebb EZ a meló egy kicsit, mint Klarissza fejét gyurmázni????
Ráaádsul, ahogy tegnap is írtam, a rendszeres nyafogásnak egyetlen elfogadható indoka lenne, ha azon rinyálnának, hogy emiatt vendégeket kellett volna lemondaniuk.
De ezek permanens szabadnapot akarnak maguknak, full pénzért.....

MacPet Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15319

Egy részeg nő anyját játszotta valamikor.

Előzmény: ALacka (15313)
sun007 Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15318
Tuti ez a vonzereje a presszónak: egy korai valóságshow ;o)
Előzmény: MacPet (15316)
sun007 Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15317
Julcsi is iszonyat béna volt az albérletben előadott magánszámával.
Azon gondolkodtam, hogy miért vette ilyen szűzlányosra a figurát??? (nekem legalábbis ez volt a benyomásom)
Netán, ennyi tellett a színészi képességeiből arra a rendezői instrukcióra, hogy "zavarban vagy"?????
Na, meg az a vodkás jelenet.... Finom és nőies dolog vodkákat legurítani szeretkezés előtt...
MacPet Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15316

Rezső az ajtónál volt, amikor észrevette, hogy új szendvicsfutár van, és ráfordította a zárat. Vagy bent volt a kulcs, vagy csak egy gombot kell eltekerni.

A kedves vendégek, meg csak ültek, mintha semmi különös nem történt volna. De ha belegondolunk nem is történt, az ilyen esemény mindennapos errefelé. Már megszokták.

Előzmény: sun007 (15311)
sun007 Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15315
Nekem az ért az is fura volt (azon az alapvetésen kívül, hogy, akinek van háza, amit anno Mágen és Julcsi is könynedén BKV-val elért a városból, miért nem ott lakik), hogy Etus ugyan összecuccolt, hogy Mágenékhez költözik, de Károly rögtön letelepedett, pedig nem is tudta, hogy itt fog maradni....
Előzmény: MacPet (15309)
sun007 Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15314
Büntetésből, mert az igazságra hivatkozott, megvontál tőle ;o)
Egyébként megint az jutott eszembe, hogy a régi Matyi szegény, végigaludta volna az olimpiát egy szó nélkül, ez meg itt lamentál ;o)
LEhet, Jutkáék már meg is bánták az upgrade-t? Folyton csak a baj van a gyerekkel azóta, hogy önálló gondolatai vannak, meg beszél és mozog ;o))))
Előzmény: tejbegrrr!!! (15308)
ALacka Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15313
Ja, és ő volt az, aki pár évvel ezelőtt részegen óbégatott a Lantos u. 8. akárhányadik emeletén, ahova kivételesen még Taki bácsi is felment, hogy rendet tegyen, vagy legalábbis érdeklődjön az ordítozás oka felől.
Előzmény: MacPet (15299)
MacPet Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15312
Szerintem ez egy nyári takaró. Vagy annak látszó törölköző.
Előzmény: tejbegrrr!!! (15308)
sun007 Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15311
Nekem azért sok ez a Benő bácsizás, mert Virágh mostanra elég "normálisra" volt hangszerelve: fogatlan oroszlán, aki mindig morog, de van szíve, ez a mai (bármennyire is utálom jenő DezsőRezső bácsit én is), azért tahóság volt.

A mai rész tényleg kabarisztikus volt, ami végülis nem lenne nagy baj, ha nem egy végtelenül (néha már idegesítően) élethű sorozatnak nem aposztrofálnák a Szomszát. Mert, Rezső bácsi beszólása, mikor Etus elmondta, hol éri utol, Károly is, erre megszólalt az öreg is, hogy őt is hol, de Virágh belefojtotta a szót, szintén bohózati elem volt...
Pontosan, ahogy írtátok, az albérleti jelenetről, a presszós jelenetről...

Egyébként, presszós jelenet: nem értettem, miért volt zárva a presszó, ha ültek bent vendégek (ez tisztán látszott, mikor Laci telefonálni ment). Ha nem volt zárva, akkor miért nem jött be egyből a rosszfiú? AKi egyébként is, honnan tudta, hogy szendvicset várnak, és azzal kell magát álcázni?
Szemben a sok-sok kabaré jelenettel, legalább annyi realizmus volt a mai részben, hogy a rendőrök nem a bejelentésre érkeztek meg 30mp-en belül, hanem csak egy kávét inni ugrottak be.
LEgalább valami.
Előzmény: tejbegrrr!!! (15306)
ALacka Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15310
Viszont Sümeghy felajánlotta neki, hogy kössenek fogadásokat, és most mindenét el fogja nyerni. Tudom, hogy mindig ez a szöveg megy, de ez esetben kifejezettem az olimpáról volt szó - mármint tegnap/két hete.
Előzmény: MacPet (15291)
MacPet Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15309

A nyaraló nem heverte ki a Művésznő látogatását.

Károly kénytelen elfogadni, mert így legközelebb ő segíthet Szikszaynénak.

Előzmény: Kövezett (15305)
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15308
Figyeltétek, hogy Matyi egy törölközővel volt betakarva? Nem futja egy plédre se? Vagy nincs otthon legalább néhány nagyobb boríték? :)))
Előzmény: káBell (15287)
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15307
ÁNTSZ nekem is eszembe jutott! A gyilkos meg mit trükközik azzal a szendvicses tállal? Egyáltalán honnan szerezte? Vagy ha már megszerezte, miért nem takarta el vele az arcát? A rendérek meg igen kevéssé tűntek motiváltnak... :)))
Viszont mennyire komoly volt már az átvezetés a mentős öreg almázásáról Almára! :)
Előzmény: MacPet (15294)
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15306
Ráadásul a lakásfelújítós-odaköltözős kavart már eljátszották Virágh doktorral is. Jó volt a "Mi ez? Kommuna?" beszólás az öreg fül-orr-gégésztől, és azt külön bírom benne, hogy ki nem állhatja Ernő-Benő-Jenő-Dezső bácsit! :)))
Előzmény: Kövezett (15305)
Kövezett Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15305
Ennyi kénnyszeredett álcselekményt! Most nem szólok az elcsépelt albérleti jelenetről, Kutya szánalmas postai performanszáról, a primitív presszós kergetőzésről, Gáborék szokásos videós bénázásáról.
De Károly miért nem a saját nyaralójába megy amíg tatarozzák a lakását, miért dúlja fel két család életét?
szomszédos Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15304

A spontán röhögés a tábortűznél volt?

Nem volt világos, Kristóf mire gondolt? Leginkább semmire?

Kristóf:

"-Minek menjek haza ha nincs kedvem..."

Előzmény: Fafara (15152)
Alpári Gnác Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15303
Virág doktor mekkora király volt ma!
sun007 Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15302
Hát, ez valóban feydau-i szituáció, bár, hogy mennyiben illik a Szomszába...
Persze, a komornyik után, ne csodálkozzak már ilyesmin, mi?
Na, majd este kiélvezem a bohózati helyzet minden elemét ;o)
Addig csak eléképzelem, ahogy Julcsi épp mászik be az ablakán (jó, az emeleten laknak, de, annál jobb, lehet, most ő kérte kölcsön a létrát ;o), feküdne be az ágyába, de ott már alszik valaki.
Sikítás, Etus berántja a Csibét az ágyba (azt hiszi vmlyik "lovagja", aki végre nekidurálta magát), erre megjelennek a szülők: Mágen puskával, hogy megvédje anyósa és/vagy leánya becsületét.
De ekkor csöngetnek, az ajtóban Virágh egy virágszállal, jön Etust látogatni, de letagadják neki, mert Etus azt a látszatot akarja kelteni, hogy Károllyal éjszakázott (és szégyelli, hogy annak nem kellett)
Na, inkább megyek haza!
Előzmény: MacPet (15300)
sun007 Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15301
Dani albérletben?
Persze, attól, hogy Julcsi osztálytársa volt, még el is költözhetett a szüleitől...
Előzmény: MacPet (15299)
MacPet Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15300
Igen Julcsiék hazaértek, és most Daninál próbálnak lakni (dani és Julcsi). Az egy hetes együtlét nem jön össze, mert a házinéni otthon marad, az előzetes tervek ellenére. Julcsi otthon vidéki útnak füllenti, hogy nincs otthon, a Művésznő így a csibe szobájában alszik, míg Károly a Művésznő lakásában. Ez dr. Virág megjelenésével tovább bonyolódik.
Előzmény: sun007 (15297)
MacPet Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15299

Piroska néni- Bakó Márta- Dani főbérlője.

Előzmény: sun007 (15298)
sun007 Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15298
Ki az a Piroska néni?
Előzmény: dr. Agy (15296)
sun007 Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15297
Azért enynire nem kell komolyan venni ;o)
Mesélj!
Lehet, már Julcsiék is hazaértek a nyaralásból? (ha két hét alatt jutottak le a tisztásra, gondolom, min. ennyi kell visszafelé is)
Volt fagyi / konyak-sör-bor-pályinka????
Előzmény: MacPet (15292)
dr. Agy Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15296
Piroska néni nagyon király volt.
Meg a Virág doktor is, ahogy szívatta magát.
A többi egy kalap szamóca, megint.
MacPet Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15295
Taki bácsi ritka erélyes volt.
MacPet Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15294
Csodálom, hogy a presszót még nem zárta be az ÁNTSZ. A konyha állapota kritikán aluli.
Attiska Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15293
A vicc az a pincés dologban, hogy ezekben a házakban, ahol a film is játszódik, nincs pince. :) Legalábbis a Csiki hegyek u. 6-ban nincs.
Előzmény: Neonvadász (15280)
MacPet Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15292
Amikor én nem tudom nézni élőben, akkor ti lőttök le minden poént. Most végre elsőként vehetnék észre egy pompás pompást, akkor nem szabad.:-)
Előzmény: sun007 (15290)
MacPet Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15291
Négy éve volt egy lakótelepi vetélkedő, most nem említette a vén kutya.
Előzmény: káBell (15289)
sun007 Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15290
Szerencsések, készüléket izzítani, poénokat (ha vannak) nem nagyon lelőni, csak kíváncsiságot kelteni ;o)))) !!!
káBell Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15289
Takibá tegnap a Taxisok Világa című újságot olvasta...

Kezdődik az olimpia, Kutya szervezheti a vetélkedőt a lakótelepi gyerekeknek. Vagy az máskor volt?
MacPet Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15288
Néhány éve megdézsmálták Takácsék télire vásárolt krumpliját. Lehet, hog azóta csak egy kulcs van, így a közös képviselő szemmel tarthatja ki, mikor, mit visz  pincébe/ből.
Előzmény: káBell (15286)
káBell Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15287
Mikor Matyi kinyitotta a hűtőt, hogy kivegye a gyümölcslevet, az a rész ami látszott, tök üres volt. Ez vagy baki, vagy Vágásiék mindent a hűtőszekrény bal oldalában tartanak.
káBell Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15286
Létra: tulajdonjogilag talán Takácséké, Kutyára csak a pince nyitásához-zárásához van szükség. Mint, mikor Takibá a kerekeket cserélte. Mondjuk, ennek sincs sok értelme, hogy csak egy kulcs van a pincéhez.
Előzmény: Neonvadász (15280)
káBell Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15285
Végzős főiskolás voltam 1998-ban, így gyakran volt időm délelőttönként nézni az ismétléseket, ha nem , akkor meg vette a videó. Én is az m2-re emlékszem, de szerintem 9-körül adták.
Előzmény: hila (15278)
káBell Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15284
Azt hiszem 12 szám, de nem rendszeresen jelentek meg. Még pár éve is volt friss belőle.
Előzmény: Ordas (15264)
Ordas Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15283

Jaj, én is felröhögtem. Bár végül kiderült vmimás baja volt, mert kipurcant. De nem merte HÁ megkockáztatni milyen baja lehet. Legalább nem akarták most szervízbe vinni és az egyik srác is közölte múltkor neki is csinált ilyet. :)

Előzmény: cyber.greg (15281)
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15282
Mennyi időbe került? 3-4 nap? :)))
Előzmény: cyber.greg (15281)
cyber.greg Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15281

Nem fogjátok kitalálni, mi történt tegnap az Életképekben.

Lefagyott a számítógép, és meg kellett javítani! :))

Neonvadász Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15280

Szép lassan pótolok: ma reggel megnéztem a 237.-et is.

– Számomra érthetetlen volt, hogy kié tulajdonképpen a létra. Lenke megkérdezte a férjétől, hol "a létra", mire ő azt válaszolta, hogy a pincében. Amikor pedig Alma lement érte a pincébe, akkor megígérte Kutya úrnak, hogy hamarosan visszaviszi.

Namármost: ha a lakóközösségé, akkor mit keresne Takácséknál, ha pedig Takácséké, akkor miért kell sietve visszaadni a közös képviselőnek?

– Megtudhattuk, hogy pandúrból lesznek a rablók: a volt nyomozó Piri agresszív exférjévé vált, aki még a hős Vágási Ferit is meg merte fenyegetni.

– Etus Ernő bácsinak nevezte Ernő bácsit, pedig nem nagy korkülönbség lehet kettőjül között! Sőt, lehet, hogy Ernő bácsi csupán 40 éves, és csak az ital miatt néz ki 60–70-nek. Bár azért a Művésznő is feltagadhatna pár évet... :->

– Helga és János vitája után Kutya magában beszélt a lépcsőház aljában.

– A páratlanul tehetséges Julcsitól hallhattunk egy "televíziózás" szót. Basszus, és amit művelt! Ennek a nőnek a kezébe nagyjából annyira való a mikrofon, mint Antóniájéba a Biblia.

– A Rezső-vadász gonosztevő balhézása a presszóban egészen rémes volt! Miért jó az neki, ha ország-világ füle hallatára fenyegetőzik? Legközelebb egy táblát is a nyakába akaszthatna az ember, hogy: "Bűnöző vagyok!"

– Sümeghy azt mondta, hiányoznak neki a haknik. Jó múltkor még azt fejtegette Lillácskának, hogy nem akar többé fellépni, mert már kiöregedett, és nem akarja, hogy az emberek azt mondják, "a Sümeghy még jó." Szerinte tudni kell időben és méltósággal abbahagyni. Most akkor mégis vállalna fellépést?

Quantumleap Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15279
Csak akkor engem valahogy nem annyira érdekelt. Csak kb. a 87-93-ig terjedő epizódokból néztem meg egyet-kettőt. Nem többet.
Előzmény: Ordas (15275)
hila Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15278
Akkor az már valami 2. ismétlés lehetett. Először biztosan 98 tavaszán ment!
Előzmény: Ordas (15277)
Ordas Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15277
Egész pontosan 99 nyarán kezdték ismételni az m2-n 12:00és 13:00 közt.
Előzmény: Quantumleap (15274)
hila Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15276

Igen!  Én vagyok aki az ebéd elfogyasztása közben néztem a képmagnóról. Valóban 98-ban ismételték a fejezeteket és gondolom 11:20 vagy 11:25-kor kezdődhetett hogy a 12:00-kor a harangszóra már a dátumon is túl legyünk!

Majd valamelyik 98-as fejezeben a Takibácsi említést is tesz róla...

Előzmény: ALacka (15272)
Ordas Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15275

Nem gond, ez a 4 is épp olyan tökéletes, mint a 7es kezdés.

6 éve mikor ismételték (gey nap két epizód) délbn volt, ráadásul már a nem földi sugárzású m2-n.

Előzmény: Quantumleap (15265)
Quantumleap Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15274
98-ban ismételték, ha jól emlékszem, amíg be nem érte az eredetit.
Előzmény: bikficke (15273)
bikficke Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15273
Én nem emlékszem rá, hogy az eredeti adáséven kívül máskor ismételték volna. Akkor meg azt hiszem, kéthetente ment. Most azért olyan furcsa, hogy rohannak az évek. Azt veszem észre, hogy már megint nyári szünet van benne és üdülni mennek.
Előzmény: MacPet (15271)
ALacka Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15272
Valaki mesélte itt korábban, hogy fél 12-től (vagy déltől?) nézte, ebédelés közben.
Előzmény: MacPet (15271)
MacPet Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15271
Nekem úgy rémlik, hogy az ismétlés délelőtt volt az m1-en. Hogy milyen gyakran, azt nem tudom, talán naponta akkor is.
Előzmény: sun007 (15267)
ALacka Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15270
Na, erre vártam tegnap óta, hogy egy ősladás felvilágosítson! Köszönöm! ;-)
Előzmény: Ordas (15263)
sun007 Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15269
A kirándulásukban az is tecc, hogy mikor pakoltak, mindenfelé szárítókötelek lógtak, tele ruhával. Klódija még sóhajtozik is, hogy több napot tudna még ittmaradni.
Tehát, valóban, mintha ezen a tisztáson töltöttek volna két hetet (az előző fejezet óta), itt tartották a nagymosást (akkor még volt víz???)
De, ha itt töltötték a két hetet, nem is mentek sehová a tisztásról? (akkor minden nap le kellett volna bontani a sátrat, nehogy azt is ellopják, nem?)
Amúgy, jó alvókájuk lehet (ha csak nem mással voltak elfoglalva...), ha lefűrészelték a láncot a bringalopáskor, ők meg fel sem ébredtek rá az erdő csendjében....
Előzmény: tejbegrrr!!! (15242)
sun007 Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15268
Sándorr alias Hapcibenő egy oltári barom.
Nem talál helyettest, és július a főszezon a teniszpályáján....

Csak azt nem értem, miért nem tudtak ezeknek a szerencsétleneknek egy rendes konfliktust kitalálni, amin összeveszhetnek Almával. (Helga és János legalább surlódtak mindig is!)
Eddig hót rendes volt, jött Almáért, sőt, még szabadnapjai is voltak (pl. mikor vitorlázni voltak, és a többi szabadnapokon vajon ki vigyázott a pályára???), amikor megpróbálta Almát rábírni a presszóban való meg nem jelenésre, de nagyon toleránsan vette, ha nem sikerült, és elüldögélt egy sarokba támasztva, most meg bekeményít, és két ráérő öregúr miatt nem viszi el nyaralni a babáját...
Előzmény: tejbegrrr!!! (15249)
sun007 Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15267
Emlékszik rá valaki, hogy az utolsó (magyarán ezelőtti) ismétellése mikor és melyik csatornán történt a Szomszának?
Csak azon filóztam, hogy anno nekem teljesen elkerülte a figyelmemet, a sok száz epizódbólfejezetbl egyetlen egyet sem sikerült elcsípnem soha, pedig tényleg nagyon szerettem a szomszát.
Az is így délután volt?
Csak ezt tudom elképzelni.
Igaz, lehet, világhálózat és index híján, lehet, fele annyira sem élveztem volna azt az újrázást, mint a mostanit ;o)
sun007 Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15266
Az egy darabig akkor foglalt jelzést ad, ami zavarhatja a szendergőket.
A legtutibb tényleg a kihúzás ;o)
Előzmény: tejbegrrr!!! (15241)
Quantumleap Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15265
Ez a délután négy csakugyan nem a legkóserebb időpont. Én ugyan jelenleg munkanélküli vagyok, de attól még szoktak adódni dolgaim, hétfőn és szerdán délután pedig suli. Így gyakran kénytelen leszek alkalmilag felvenni a sorozatot videórarögzítős képmagnetofonra. Rendszeresen csak Oli kilépéséig vettem, néha véletlen kihagyásokkal. De ne csüggedjünk, topiktársak! Jobb, mintha nem volna. :D
Ordas Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15264

Húúú, de emlékszem ezekre. Ill. csak egyre, nekem csak az első van meg.

Ilyen sok volt belőle?

Mindben egy vicces, egy sci-fi és egy nyolcvanas évek beli képregény volt?

"Te vagy az Töreki?"

"Kellett az izgalom!"

Előzmény: káBell (15253)
Ordas Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15263
Ugyan, ugyan... már a mi 1987-es Lada 1200s személygépkocsinkban is volt hátsó biztonsági öv. z volt az egyik extra (500 Ft). Másik a ködzárófény volt, szintén egy Adyért. S Virágnak a burzsuj "ezerötös" Zsigája volt, a maga könyöktámaszával, fordulatszámmérőjével, olajnyomásműszerével (!) :) 
Előzmény: ALacka (15233)
Ordas Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15262

Nem is ollan vadidegen! Hiszen az exem exe! ;-)

Kérem, bekapcsolás után eőszőr futassa le az exem.exe alkalmazást :)

Előzmény: ALacka (15224)
Ordas Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15261

És legalább BB italokat szolgáltak fel?

Ez majdnemolyan reklám, mint a Szomszában :)

Előzmény: infásnő (15208)
Ordas Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15260
Kicsit belejavítottam a Wikipédiába, pontatlan volt
káBell Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15259
A történet röviden, bár hosszan nem nagyon lehetne, hiszen nekem 4 villamosmegállónyi időbe telt elolvasnom:

A Kron bolygón néhány tudós titokban időgépet szerkeszt. Társaságuk szimbóluma egy ősi jelkép, a horogkereszt. A bolygó feletti ellenőrzést a Bizottság nevű szervezet gyakorolja. Ez meg akarja szerezni az időgépet, ezzel gonosz módon befolyásolva a történelmet. A Csillagközi Szövetség Tanácsa Perseus kapitányt küldi a helyszínre, hogy miután a tudósokat egy másik korba küldte, semmisítse meg a szerkezetet. Az egyik feltaláló lánya és szerelme (Rila, Val) el is jut a 20. századba, Perseus pedig lézerfegyverével szétlövi az időgépet. Ez után következik az a képkocka, amit már betettem. Végül pedig ez:
Előzmény: káBell (15256)
Ordas Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15258

ott a medence is, mint további olyan veszélyforrás, amire figyelniük kellene, erre Béla bácsi és Jutka (nem hivatalosan) ernyedten napoznak a medence partján, és söröznek...

Term. háttal a medencének :)

Előzmény: sun007 (15127)
lorito Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15257
Ilyen fizetések és áremelések mellett nem telik képmagnetofonra...
Előzmény: Ordas (15190)
káBell Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15256
Igaza volt rettentó topiktársnak, mikor az 1398-as hozzászólásában ezt mondta:

"Egyetlen képkocka alapján megítélni egy képregényt - ez illik Jutka kockafejűségébe:-) Aki nem látta, annak nem fogom lerajzolni, de 2-3 pasas megy az utcán, a háttérben horogkeresztes zászlók lobognak, és valami olyasmit mondanak, hogy "Ez végre egy olyan világ, ahol szabadság és demokrácia van!" Ez a képregény utolsó oldalán volt hátulról a második vagy a harmadik kép, tehát valószínűleg tényleg náci volt a képregény (úgy értem, ha ez a végső konklúziója a szereplőknek), de azért lehetett irónikus is a kontextus (ti. az olvasó már tudja, hogy a szereplők marha nagyot tévedtek). Jutka magyartanár létére már nem jutott el idáig, hanem rögtön lecsapott a horogkeresztre. Mondjuk, elhiszem, hogy abban az időben a horogkereszt hihetetlenül rémisztő volt, de számomra a ki nem mondott tanulság az, hogy sose ítéljünk meg egy könyvet a borítójáról"
Előzmény: káBell (15254)
Ordas Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15255

– Taki azt mondta, hogy Kránitz nem cserélt kocsit. Hohó, Pista bácsi, önnek is kihagy a memóriája? Kránitz taxisnak már többféle színű 2106-os Ladája volt, sőt egy időben Suzukival is mászkált.

A sötét kék Peugeot 309-est miért hagyod ki? :)

Előzmény: Neonvadász (15114)
káBell Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15254
Óra közben elveszi Vágásiné a képregényt az egyik tanulójától. Pont azt a képet látja meg a füzetben amin a szereplők egy horogkeresztes zászló előtt mondják:

-Nézd Val! Szervezetünk szimbóluma!

-Hurrá! Ezen a bolygón szabadság és demokrácia van! Itt boldogok leszünk Rila!

A következő jelenetben már a tanáriban "elemezgetik" a képet.

Jutka: Mit csináljunk ezzel a képregénnyel?

Másik tanár (nem tudom ki, a jelenet leírását is egy másik fórumról másolom): Semmit. Kihez forduljak a tanácshoz vagy a minisztériumhoz? Nem az ő dolguk nem tehetnek róla

Jutka: Ezt akkor sem hagyhatjuk szó nélkül. Ez lélekmérgezés. Én írok a rádiónak vagy valamelyik lapnak.

Másik tanár:Csak azt ne. Rögtön itt lesz egy csomó újságíró, meg a riporterek is letámadnak. Bármit teszünk az ennek a szemétnek csinálja a propagandát. Ma a legjobb reklám a botrány.

Jutka: Igaza van (a magázódásból következik, hogy a másik tanár valószuínűleg Béla bá). Csak tudja nem térek magamhoz. Minden jónak induló dolog mellett muszály, hogy ott legyen az aljasság is, és pont gyerekeket tesz tönkre. mire jó ez nekik?
káBell Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15253
Egy képregényes fórumban találtam meg a megoldást. A Botond képregénymagazin 3. számának hátsó borítóján szerepelt ez a jelenet. Arról van szó, amelyiknek Roger Moore van az elején.
Előzmény: káBell (15252)
káBell Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15252
Kb. fél éve keresem ezt a képregényt, hogy be tudjam ide rakni a képét. A legnehezebb az volt, hogy befogjam addig a pofámat, amíg nem tudok illusztrációval szolgálni. Ez az, amit a tavaly december 15-én vetített részben az iskolában elvettek egy gyerektől.
Ordas Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15251
Ugye nem mondod komolyan, hogy a XXI. szd-ban annyira megoldhatatlan lenne egy képmagnetofon-készükéket használni????  :-o
Előzmény: Törölt nick (15090)
Macsek-007 Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15250
lehet, hogy parlagfű volt, vagy ilyesmi.
Előzmény: tejbegrrr!!! (15249)
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15249
Megnéztem, Fruzsi valóban azt mondja, kb. idézem: Várom, hogy a férjem hívjon. Nehezen hitte el, hogy ebben a műfajban éjszakázni kell. Mivel Fruzsi eddig több vőlegényt fogyasztott, mint hagymát ÉS szivart összesen, de házasságról, esküvőről szó sem volt korábban, szerintem az történhetett, hogy HÁ egész egyszerűen összekeverte Antóniával... :)
SándOrrt viszont egészen megsajnáltam ma. Mekkora gáz lehet hazamenni a barátnőnk nagyszüleihez, úgy, hogy a csaj nélkülünk nyaral valahol...
A nejem nem egészen értette, hogy miért kell gyomot írtani az erdőben, és igazán én sem találtam erre megnyugtató magyarázatot. Mit mondjak neki? :D
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15248
Igen, idén is lesz még, aztán a jövő évet kihagyja, de 98-99-ben újra látjuk majd, örök hála a forgatókönyvírónak! :)))
Másnak is feltűnt, hogy a mai fejezetet HÁ maga rendezte? Vajon mi volt benne, amiért fenntartotta magának? Vagy Bujtás és Bujtor is nyaralt? :)))
Előzmény: MacPet (15247)
MacPet Creative Commons License 2006.09.13 0 0 15247
Panni szerepel még?
Előzmény: ALacka (15245)
Macsek-007 Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15246
Ha Lenke néni nem tud ébren maradni egy éjszakára, még megértem, de egy Antónia korabeli nő (aki korábbi foglalkozása alapján meglehetősen sokszor tölthette ébren az éjszakát) ne bírja ki alvás nélkül, az már gáz.
Előzmény: tejbegrrr!!! (15243)
ALacka Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15245
Alternatívák:
1.) Antónia koffeinmentes kávét kapott.
2.) Őrá is olyan hatással van a kávé, mint énrám. (Bár én is szívesen hatással lennék őrá, de maradok Panninál.)
Szóval, ha nem is a kávéivást követő másfél percben, de én is hajlamos vagyok e folyadék legurítása utáni kb. 1 órában eszméletlenül hárahanyatlani. Ezt másra soha nem tudom ráfogni, csak a kávéra. (Nemrég világosult fel tudatlanságom, hogy jobb helyeken a kávé hatásának tényleges kifejtése céljából kap az ember 1 dl szódát, vizet a kávéhoz, mert a kettő kimondottan együtt ütős. Ez tényleg így van? Volt énnekem gyerekszobám?)
Előzmény: tejbegrrr!!! (15243)
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15244
Nem volt Akció Kaszkadőr Bt., pedig én is számítottam rá... :)))
Előzmény: Macsek-007 (15209)
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15243
Ezt az éjszakázáson való rinyálást én sem értettem. Ráadásul Antónia a kávé ledöntését követő másfél percben el is szunyókált... Aztán meg GG átengedte a kávéját a biztonsági őrnek, amikor azonban Vica visszatért az előtérből, még mindig volt a tálcán egy teli pohár! :)))
Előzmény: sun007 (15196)
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15242
A kirándulás több sebből vérzett. Egyrészt két hete mennek ugye, de este még ott tartottak, hogy majd másnap lebicikliznek a Velencei-tóhoz, pedig az mentőautóval pár perc csupán Pesttől. Aztán az odébbparkolást már beszéltétek, de a lopás reggeli konstatálásától vajon miért tart vacsoraidőig a legközelebbi faluba beérni? Végül miért tetet fel valaki műkörmöket, ha tizennégy napos sátorozásra, bográcsbanfürdésre készül? :)))
Előzmény: sun007 (15194)
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15241
Én azt sem értettem, miért kell a telefont kihúzni. Az nem elég, ha melléteszik?
Előzmény: ALacka (15180)
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15240
Ráadásul előbb beszélt pár szót a napjáról a senkinek, aztán keltette csak fel a nejét... :)))
Előzmény: MiJu (15161)
MacPet Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15239

Nem volt a közelben valamilyen tó vagy patak? Vagy volt még egy-két kanna víz a sátorban. Ha a fürdést nem tudják megoldani természetes vízben, le kell róla mondani, mert kerékpáron annyit vinni nem lehet. (sátor, matrac, hálózsák, ruha, kaja, gáztüzhely stb.)

Apropó gáztűzhely: minek vitték, ha tüzet raktak?

Előzmény: ALacka (15235)
ALacka Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15238
Az igaz! Az egyik legszimpibb szereplőm Floretta! Nem is "bántásiból", csak "játszásiból" mondtam. Még szimpibb Panni lenne, de kerül. :-Ö)

Kicsit OFF, de ma történt és a Szomszédok italozásáról, illetve a gyerekszájról jut eszembe: Néztük unokaöcsémmel a "János vitéz" című rajzfilmet (a mai meseförmedvények stílusára fittyet hányó alkotást naponta többször képes végigülni), s a zsiványtanyás jelenetnél (amikor a betyárok már alig vannak maguknál a sok piálástól), a "berúg" igét visszaható módba transzformálva megjegyzi a drága, hogy: "Ezek meg jól berúgták magukat, mert sok bort ittaK!" Na, feküdtem tőle! :-)
Előzmény: sun007 (15236)
ALacka Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15237
Ja! Ma Vicacica haja nálam megkapta a "Nap Sörénye" díjat!
sun007 Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15236
Flórát kéretik nem macerálni!;o)
Lehet, nem egy anorexia reklám, de legalább "él"...
Előzmény: ALacka (15233)
ALacka Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15235
Az elején a közös disznófürdésre vonatkzó utalás/poén kétszeresen is elhamarkodott volt.
1.) Annyi vízből elmosogatni és négyüknek lefürdeni? Hááát! Még ha nem öntik ki a zsíros-turhás löttyöt, szóval akkor is művészet.
2.) Nem tudom, a közös pancsi alkalmával (kicsi egy olyan kondér, a közelség elengedhetetlen), ki kinek a bájaitól szaladt volna messzebbre?
Vagy - a disznónál maradva - kiöntötték volna a földre, és dagonyáznak?
infásnő Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15234

Hááát az igazsághoz tartozik, hogy erős lelkiismeretfurdalásom van a két éjszakás nászút miatt nem beszélve arról, hogy szegény szüleimet, ill. nagyszüleimet nem hantoltattam ki a sírból, hogy ők is élvezhessék a mi boldogságunkat!...bár nem lett volna ilyen kegyetlen a sors, főleg mindkettőnk szülei miatt!

Kolleganőim szerencsére nincsenek, viszont furdal a lelkiismeret a szomszédok miatt, őket illett volna meghívnom, egészen kétségbe vagyok esve....:-((((...de most dolgozik bennem a konyak, ezért nem veszem annyira tragikusra a dolgot.

Most már végképp elköszönök mára, mindenkinek kellemes szomszédolást, Sziasztok!:-)

Előzmény: jacint70 (15231)
ALacka Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15233
Tényleg nem tudom, hogy volt-e benne öv?! Nekem gyanús. Egyébként HÁ szerint biztosan volt, mert Gyurciburci csak felmondta a szövegét, amit leírtak neki. Privátim számára mindegy volt, hogy Dundika be- vagy felköti-e magát a létező vagy nem létező övvel, mert a jelenet addig terjedt, hogy kiönti Etusra a lelkét.

Apropó! Hogy mondhatta a dogdorúr, hogy ős (is) éppen fél órája végzett az éjszakai műszakjával (mint Magenheim), amikor nemhogy fényes nyári nap volt, de Floretta és Etus már utána voltak egy városi barangolásnak sok-sok programmal?
Előzmény: MacPet (15232)
MacPet Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15232
Biztos volt, ha már a doktor azt mondta, hogy kösse be magát. (Vagy kösse fel magát? :-D)
Előzmény: ALacka (15226)
jacint70 Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15231

Bocsi, de nem érzed erkölcstelennek, hogy ilyen luxust megengedsz magadnak? ;-)

És fogadjunk, hogy sem a nagyszüleidet, sem a kolléganődet nem vitted magaddal!

Előzmény: infásnő (15228)
sun007 Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15230
Azért is kérdeztem, mert elfelejtődött ez a fontos ÉS kínzó probléme ;o)))
De, úgy látszik, nem csak mi néztünk itt felhomályosítatlanul, hanem senki nem tudja a választ.
Neonvadász, segíts!!! ;o)
Előzmény: ALacka (15229)
ALacka Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15229
Apuka búcsúzkodása nekem azt az aranyláncos erőcsávós karaktert juttatja eszembe, akinek átlagember beszólt. Mit is modott Péter felé? "Megkereslek!" Ja, "Megtalállak, kiccsávó, aztán lenyomlak."

Fruzsi férje? Pont ezt kérdeztem a 15169-ben! Akkor már ketten nem fogunk tudni elaludni a dilemma miatt?
Előzmény: sun007 (15227)
infásnő Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15228

Képzeld el, hogy mennyire belejöttek a vendéglátásba, ha én még a Szomszédokról is elfelejtkezdtem?!....pedig én is az állandó nézőjük vagyok, persze ha időm engedi, de ez a négyórás kezdés nekem sem jön be. Az élményfürdőzés annál jobban!:-DD...és engem is lehet kritizálni, mert volt egy üveg pezsgő-bekészítés a szobában, amit 1/2 óra alatt simán lehúztunk!

Még az is lehet, hogy a sori alatt züllöttem el, de most is megittam egy konyakot, de azért Bűvésznőtől távol állok.:-)

Előzmény: sun007 (15213)
sun007 Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15227
Majd, ha ígérete szerint "házhoz megy " Piriékhez balhézni, biztos így lesz, hiszen ki más védhetné meg a szerencsétlen Pétert, mint a szomszédba épp zongorát szállító Góliát ;o)
Utána, meg csettinthetünk elégedetten: mecsoda véletlen! (mint a Balatonnál életet mentő Mágen, vagy a stúdióba térő Robiné)

De, könyörkök, tényleg mondja meg valaki, mikor ment férjhez Fruzsi, és (bonus pontokért) , ki volt az a barom, aki elvette...
Előzmény: MacPet (15225)
ALacka Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15226
Miért? Abban a szerencsétlen Ladában volt hátul öv? Nekem még nem volt ilyen kocsim és tapasztalatom sincs erről a márkáról. Csak kérdezem.
Előzmény: MacPet (15219)
MacPet Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15225
..vagy éppen Góliát jár arra aki erősebb, és ő veri meg Piri férjét.
Előzmény: ALacka (15223)
ALacka Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15224
"vajon, mennyi az esély, hogy egy egy szinte vadidegennek teregetem ki a szerelmi gndolataimat, ráadásul, egy olyan idegennek, aki épp dolgozik a saját presszójában"

Nem is ollan vadidegen! Hiszen az exem exe! ;-)
Előzmény: sun007 (15215)
ALacka Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15223
Személy szerint méltatom az akciójelenetet. Sőt! Amikor Apuka #1 elszáguldott a kocsijával, és a másik még fel sem tűnt, én (de szemét!) vártam is egy nagy balesetet, vagy katasztrófát. Aztán csak ennyi: egy csikorgó fékezés. Amúgy a jelenet hitelessége úgy szenvedett csorbát, hogy a hirtelen fékező statisztának (nőnemben statisztika, mert nem lehetett kivenni a nemét) elfelejtették megmondani, hogy a fékezést követően vagy lengesse ki a bal kezét az ablakon (alternatíva: bemutatás), vagy kurjantson ki egy "Anyád!"-at. Így "szebb" lett volna, nem?
sun007 Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15222
JA, tudom, mit akartam még:
kövezzetek meg, de a maiban Julcsi elég emberinek, fiatalosnak, sportosnak, aranyosnak nézett ki. Minden baseballsapka ellenére, csak egészen a megszólalásig....
(érdekes, aztán a mai Életképekben is mindenkin baseball sityak volt ;o)
Macsek-007 Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15221
Úgy emlékszem Alma azt mondta, hogy a fagylaltra Magdi vendége volt. Gondolom ezzel kellett megvenni a hallgatását.
Előzmény: Quantumleap (15210)
sun007 Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15220
Ellenben otthagyták a gyereket a sebtiben, az úton, nyitott ajtókkal leparkolt autóban, és aztán rá sem bagóztak, beszélgettek nyugodtan....
Előzmény: MacPet (15219)
MacPet Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15219
Virág doktor figyelmezteti Flórát, hogy kösse be magát. Miért nem mutat jó példát? Ő ugyanis nem volt bekötve.
Jedkelly Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15218
Nem láttam, hogy lett volna kiírva. De ezek az autós eksönök, nagy fékezések, elütések lassan megszokottak. Nem úgy mint egy jó kis bunyó. Feri nagyon visszafogja manapság magát. :))
sun007 Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15217
Elegáns????
Ez komoly?
;o)
Előzmény: MacPet (15214)
sun007 Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15216
Ez az időzítés nekem sem stimmelt.
De, majd jön Neonvadász és eldönti, hogy jól emlékszünk-e...
Előzmény: Quantumleap (15210)
sun007 Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15215
Én balga, komolyan azt hittem, hogy a konfliktust majd az a terepjáró oldja meg.
Persze, az előrelátható volt, hogy az ideges távozás után, ha autóba vágódik az embör, a kereszteződésben jön majd valaki, csakén hittem azt, hogy "jobban" időzítve... ;o)
Pedig, akár ehhez az esethez is kiszálllhatott volna Mágen.
Ja, nem, akkor már aludt.

AZért a mai részben is rendesen folyt az italozás! ;o)
Konyak Kutyánál és Süminél (nem akarom tudni, hogy részegen mit csinálnak egymássak sümi lakásában), kisüsti Jánosnak és Lacinak (vajon, mennyi az esély, hogy egy egy szinte vadidegennek teregetem ki a szerelmi gndolataimat, ráadásul, egy olyan idegennek, aki épp dolgozik a saját presszójában...bár, ahogy mutatták a presszót nagytotálban, nemigen volt ott mit csinálnia két embrenek, nem is értem, mitől amortizálódott le Rezső ennyire.
MacPet Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15214
Egy ilyen nagyon elegáns stúdióban miért papírpohárból isznak kávét?
sun007 Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15213
off
Hát, én még nyitáskor voltam náluk, akkor még nem ment minden flottul, bár, kétségtelen tény, hogy a szobák, meg az egész elképzelés elég jó volt.
De, örülök, ha azóta belejöttek a dolgokba
on
Előzmény: infásnő (15207)
sun007 Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15212
Céda????
Ilyen modern kifejezést doha nem írna bele HÁ.
Max. cemende..
:o))))
Előzmény: ALacka (15203)
sun007 Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15211
Nem, nem, szerintem tuti, hogy Helgácska-sárkányocska együttes nyaralásra gyanakodott.
AMúgy, ez is olyan légből kapott jelenet volt: eddig semmi jele nem volt, hogy gyanakodna arra, hogy Almával szűri össze a levet János, illetve, hogy ő nagyon akarja, hogy maradjanak Jánossal a dolgai...
Előzmény: ALacka (15202)
Quantumleap Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15210
Alma kijelenti, hogy munka közben a presszóban eszébe nem jutna FAGYLALTozni. Magdi fenyegeti Dezirét, hogy fejéhez vágja a FAGYLALTospoharat, ha cukkolja. Majd Alma kijelenti, hogy ő állja mindkettejük FAGYLALTját.

Heroszupermen Feri! Nem tartalékolod már elég régóta a szupererődet?

János: "Emlékszem, 8-9 éve Bőhm bácsival bekisüstiztünk. Ez még az esküvőnk előtt volt."
Ez úgy, ahogy van, nem stimmel. 90-ben vagy 91-ben volt. És János már egy ideje házas volt Almával. Vagy a kisüstitől János már annyira bekészült az életigazság végblokkra, hogy összekavarodtak az emlékei?
Macsek-007 Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15209
Az akció jelenetet senki nem méltatja? Piri férje elhúzott és a jobbról jövő autó majd nem beleszaladt. Öcsém, ennyi izgalmat! (A végén volt Kaszkadőr Bt vagy valami?)
Előzmény: Jedkelly (15206)
infásnő Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15208

Nem szeretnék tovább offolni, de örülnék, ha más is ilyen jól járna, mint mi a férjemmel.

A hotel weblapja: www.caramell.hu

infásnő Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15207

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon köszönöm a jókívánságokat, már a "nászút" is megvolt, viszont lemaradtam a szomszáról, amit most kívételesen nem bánok, főleg a bűvésznő piros pöttyös blézerére és az állandó méltatlankodó Lenke mama dumájára nem voltam kíváncsi. Már rég rájöttem, hogy ebben a soriban csupa méltatlankodó, begyöpösödött agyú szereplő játszik H.Á. jóvoltából. A nyaralás meg állandóan "Ismerd meg Hazádat" kempingmozgalmon alapul.

Visszatérve a 3 nap 2 éjszakás programunkra mindenkinek ajánlom Bükfürdőn a Hotel Caramell-t, mert az 1+1 gratis csomagukat a neten találtam meg. Hallatlanúl szinvonalas 4 csillagos szálloda extra szolgáltatásokkal /élmény-pezsgőfűrdő, sóbarlang, masszázsok, fürdőköpeny stb. helyben/ ez is benne volt a csomagban persze félpanzióval mindössze: 35.900.-HUF/2 fő/2 éjszaka.

Egyébként történt valami érdekes hétfő-kedden a szomszában?

Esetleg Kutya úr már rászánta magát a fogcsináltatásra?:-)

Juli meg a doki még mindig húzzák az igát? Alma kibékült a pinocciójával?

Puszi Nektek, majd visszaolvasok.:-)

Jedkelly Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15206
Bizony, két bunyó is benne maradt a mai részben. Túl erőszakosra sikeredett volna, és hát ez mégiscsak a Szomszédok, nem holmi amerikai akció sorozat. :))
Előzmény: Csóringer (15201)
Csóringer Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15205

Remek ÉS pompás jelenet lett volna !

:))

Előzmény: ALacka (15203)
ALacka Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15204
És Almától a bugaci étteremben volt még egy "fagylaltozom". Nagggyon elegáns, csak ember nem mondja így!
ALacka Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15203
Ja, már előttem is van, ahogy Helga nekiesik Almának és meghámozza: "Kikaparom a szemedet, te céda, te cafat!"
ALacka Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15202
Szerintem nem arról van szól, hogy János tartósan megpattant volna Helgától. Nem maradtál le semmiről. Mindössze a presszózás miatt még nem sikerült hazaérnie a srácnak, talán ezt sérelmezte a műlovarnő. Bár logikusan gondolkodva ezt is csak akkor tehette meg, ha ő (munkaideje letelte óta) már volt fenn a laksában, s konstatálta, hogy Jani sehol. Viszont ha még csak most jött haza, akkor nem tudhatta, hogy a főmérnök úr nincs a szerelmi fészekben. Apropó, van ezeknek telefonjuk? Mert azt nem vehette fel János ha kisüstizett. Ha van, akkor ebből is tudhatta Helgácska, hogy üres a kéró. De szerintem nincs nekik, ugye?
Előzmény: sun007 (15198)
Csóringer Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15201

Másik nagy kérdése a sorozatnak, hogy a fiatalok miért kb. 50 méterre a sátruktól kötik ki a bringáikat, illetve, hogy ki a bús rossz nyavalya tévelyeg arra az erdőben éjszaka...

Ezek szerint Te nem láttad a Blerviccsprodzsektet ?... :-)

Egyébként ha jól számoltam, mai epizódban 5 "fagylalt" és 1 "fagyi" volt.(az az 1 is pont a Bűvésznőtől)

Helgácska meg Almácska igazán egymásnak eshetett volna ott a lift gombnyomászati teheremelentyű előtt... Azt hittem látok végre egy kis csajbunyót.

:-(

SzuperHeroFerencünk meg nyuszi volt.

sun007 Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15200
Alkalmazott pszichológia: hiába akarsz különbözni ;o)
Előzmény: Jedkelly (15197)
Jedkelly Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15199

Hozzátenném:

-miért nem bolondult még meg GG három ilyen hülye folyton elégedetlen, morgós nő mellett, akiknek igazából az a bajuk, hogy egyszerűen csak nem akarnak dolgozni?

Előzmény: sun007 (15196)
sun007 Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15198
Ja, és lehet tudni, János hová pattant meg Helgától?
Vagy, csak nekem maradt ki?
Ha DNS bácsinál volt, Helga nyilván tudott volna róla.
Netán megint két hétig tartott vm külföldi konferencia?
De, dolgozott is (a mindenáron vegyszerezni akaró erdésszel), meg akkor hogyan került a presszóba?
Jedkelly Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15197
Julcsi az esti evészet alatt a nagyanyja volt (lásd Etus kontra Virágh doki nyomulásás)a táskabepakolásnál meg az anyja stílusát vette fel.
sun007 Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15196
További "nemértem"-eket halmoztam fela stúdió-beli jelenet során:
- ha ilyen értékesek az ékszerek, miért abban az ótvar stúdióban fotozzák őket?
- felnőtt emberek valóban enynire leakadnak egy éjszakázástól?
- miért nem kapja szájon GG a két boszorkát?
- Julinak vajon miért az volt a reakciója a másnapi szabadnapra, hogy "na, még szép", Nem voltak neki bejelentett vendégei, mert enynire nem megy a bolt? Ha nem, akkor meg nem jó, hogy GG szerez munkát, amiből meg tudnak élni?
- miért felejtik el folyton, hogy minimum Juli, de lehet Fruzsi is TULAJOK abban a szerencsétlen stúdióban (itt is állandóan a proletár öntudat jelenik meg, különösen Juli Etusnak és Mágennek tartott mai kiselőadásában a kizsákmányoló tőkésekről...)?
- Fruzsi torkán miért nem nyomnak le egy szivart és egy hagymát egyszerre????
sun007 Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15195
Mágen még álldigált egy keveset ott az ajtófélfánál, nyilván némi spättel cselekedett.
Ami meglepett, hogy azt hittem, balhé lesz, hogy Julcsi nem tudott bejelentkezni, legalábbis minden nagyon elő volt rá készítve (Ti vagytok a tanuim, Virágh sem tudott telefonálni stb.), de, úgy látszik, végül összeszedtek elég történést, és erre a konfliktusra már nem kellett, hogy sor kerüljön....
Előzmény: Kövezett (15192)
sun007 Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15194
Azt hittem, lepadlózok, mikor Etus fagyit említett Flórának.

Másik nagy kérdése a sorozatnak, hogy a fiatalok miért kb. 50 méterre a sátruktól kötik ki a bringáikat, illetve, hogy ki a bús rossz nyavalya tévelyeg arra az erdőben éjszaka...

Kristóf meg jó tahó volt Kaludiával (nehogy má` meghízzá megin`), mintha már Kertész Géza szerepére gyúrna erősen.
Persze, ha arra a képre gondolok, amit az eheti nemt`om milyen pletykamagazin reklámjában láttam róla, akkor végülis meg is bocsátom neki a dolgot...)
Kövezett Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15193
Szerintem Juli nevezte altatónak.
Előzmény: ALacka (15185)
Kövezett Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15192
Lehet, hogy úgy értették: "Húzzatok ki...!" :-)
Kövezett Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15191
A főerdésznek jelenleg egyetlen rokona sincs, így kénytelen a volt feleségének egykori krapekjával kisüstizni az ötvenedik születésnapján.
Előzmény: ALacka (15181)
Ordas Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15190
Ne mondjuk már, hogy a XXI. szd-ban ilyen megoldhatatlan problémát okoz a képmagnetofon készülék rendszeres használata.
Előzmény: lorito (15064)
Kövezett Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15189
Öregem, ezekért a képekért fogadd őszinte nagyrabecsülésemet!
Az a legkevesebb, hogy benevezzük őket a World Press Photo horror kategóriájába. A Topicnagydíjra is esélyesek, ám a kerámiafogsorral ékesített változathoz egy közös Etus-Kutya kép kellene, ami nem könnyű, de te lehetnél az örökös topickirály. :-))
Előzmény: Macsek-007 (15164)
Macsek-007 Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15188
Ferenc nem váltja be igéretét.
Macsek-007 Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15187
Igen, valóban nem húzták ki a telefont (virágh doki biztos fel is ébresztette Julit)
MiJu Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15186
ez az, magától megy, Jánossal kevésbé:-)
Előzmény: ALacka (15184)
ALacka Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15185
A stúdióban Vangelis volt, most már emlékszem. Ezt nevezte Fruzsi altatónak. A hüle!
Előzmény: ALacka (15183)
ALacka Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15184
Ja, és az erdőben erősen röfögött a NIVA, amikor János elindult vele? Ez már nem az új csodaautó, ami magától megy?
ALacka Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15183
Bocs, nem a stúdióban, hanem a presszóban!
ALacka Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15182
Neonvadász társunk lehet, hogy nem most keríti sorra a mai részt, de hagyok itt egy megjegyzést, miszerint a stúdióban Jean-Michael Jarre szólt. Természtesen itt most instrumentális változatban. :-)))))))))) Szerintem.
ALacka Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15181
János milyen bátran puszilta befelé a kisüsitket, mi? Nem kocsival volt vagy nem tud nemet mondani?

Laci egészséges gyanakvása nem picit jogos! ;-)
ALacka Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15180
Na most! Amikor Juli - lefekvés előtt - Etusnál benyögte, hogy "Húzzátok ki a telefont!", szerintem senki nem húzta ki. Kimentek az ajtón és kész! Cakát, Juli! Nem?
Előzmény: MiJu (15161)
MiJu Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15179

Kriszta nővér rávicsorgott volna Kutyára, többé biztosan nem jelenik meg a sorozatban:-)

Előzmény: hamby (15176)
ALacka Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15178
Vagy egy másik Szomszédok-tokiban volt? Már nem tiszta a kép!
ALacka Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15177
Ráadásul úgy, hogy az HÁ egyéni akciója lett volna, vagyis más nem tud róla. Biztos, hogy a jelenlevők mindegyike lepadlózik "Údótól"! "Birkamann professzor" meg segített volna keccsölni a hordágyat. (Vészhelyzetet az életben egyszer sem láttam, azért hoztam ilyen példákat.)
Előzmény: hamby (15176)
hamby Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15176
Milyen meglepő lett volna ha mondjuk pl. a Vészhelyzetből vagy a Fekete-erdő klinikáról jön a doki:)))
Előzmény: MiJu (15174)
Macsek-007 Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15175
Kutya azt mondta, a doktor szolgálatban van.
De csak a rendőrséget hívta, a rendőrök szóltak a mentőknek (a doki szerint így megmentve a szegény tolvaj életét, ami Kutyának nem számított...)
Előzmény: ALacka (15172)
MiJu Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15174
Mintha azt mondta volna Kutya, hogy a doktor szolgálatban van és ő a rendőröket hívja, a rendőrök hívták a mentősöket. Természetesen Mágenék kocsija ment ki!
Előzmény: ALacka (15172)
ALacka Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15173
Úgy emlékszem, ennek a topiknak valahol még a kezdetén (vagy utána nem túl sok száz hozzászólással) van egy link, onnan lehet mp3.ban letölteni. Picit torzít, de nem rossz.
ALacka Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15172
Bizony, hogy résen volt a két öreg. Csak azt nem tudom, hogy Kutya honnan rángatta elő Magenheimet, amikor elment szólni neki? A Nagyfehér ugyanis köpenyben, teljes menetfelszereléssel jelent meg. Ezek szerint műszakban volt (később mondta is), ugyanakkor Kutya úgy mondta, hogy megnézi, otthon van-e a doktor (a Lantos 8. felé indult, nem?). Bár mit agyalok én itt ezen. Ugyan nem ezt mondta, de egyszerűen mentőt hívott és mindenki legnagyobb meglepetésére ÉS örömére pont Magenheim jött ki. No meg a nagybajszú rendőr bácsi!
Előzmény: MiJu (15151)
hamby Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15171

http://hu.wikipedia.org/wiki/Szomsz%C3%A9dok

Amúgy tudja valaki, a zenéjét hol lehet megszerzni? Letölteni vagy esetleg megvenni? (Hidas Frigyes)

MiJu Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15170
jújjj, ezzel a sapkával még rémesebb és borzasztóbb!
Előzmény: Macsek-007 (15165)
ALacka Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15169
Mindig lelkesen bámulom a sorozatot, így nem éretem, miért nem ismerős nekem, hogy Fruzsinak férje van? Mert szó szerint így mondta: "férjem"!
OldDirty Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15168
Még mindig jobb mint Vérestollú Stefi. ÁÁÁÁÁ!
Előzmény: zagild (15166)
MiJu Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15167

Azért én továbbra is felveszem és otthon nézem meg, itt, a mhelyen nem mindig lehet zavartalanul élvezkedni a szomszédokon:-)

Lenkéből elegem van, 9 éve nyavalyog, hogy nincsenek otthon Almáék vacsorára, emiatt ők sem ehetnek!

Előzmény: Macsek-007 (15159)
zagild Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15166
Az hagyján, hogy Helga ronda, de ha jól láttam, szőrös volt a hónalja! A szemöldöke meg borzalmas! Hátha végre János kidobja.
Az előző részhez még annyit, hogy miért egyértelmű, hogy a Zsiró (vagy Giro) Rt-nek az a címe, ahová a hűtőszekrényt kellett szállítani? Egy Rt-nek a címe általában nem egy lakás címe szokott lenni.
Előzmény: MiJu (15156)
Macsek-007 Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15165
Előzmény: Macsek-007 (15164)
Macsek-007 Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15164
Én és a postás kisasszony?!
Macsek-007 Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15163
A mai részben Desiré és Virágh beszólásai jók voltak.
A dolgozók kedvéért nem lövöm le a poént.
MiJu Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15162

Nem jó az a munkahely, ahol nem biztosítanak lehetőséget a Szomszédok megtekintésére!:-)

Előzmény: sun007 (15158)
MiJu Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15161
Mágenheim milyen tapintatos volt, ő már kialudta magát, ezért felébreszti Julit is!
Előzmény: Macsek-007 (15154)
Macsek-007 Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15160
Előzmény: MiJu (15156)
Macsek-007 Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15159
Így van az, ha valaki a munkanélküliek boldog és gondtalan életét éli...
Előzmény: sun007 (15158)
sun007 Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15158
Ez a négyórás időpont duplán kibabrálás a dolgozó néppel: nem elég, hogy nem látjuk, de, még olvashatjuk is a szerencsésebb olvtársak megjegyzéseit az aktuális epizódról ;o)))
Nem baj, legalább ez is hajt haza: semmi kocsmázás (konyakkal, fagylalttal) :o)))
Előzmény: Macsek-007 (15153)
Macsek-007 Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15157
Előzmény: Macsek-007 (15155)
MiJu Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15156

Hú, a mai részben aztán volt mindenféle izgalom! Féltékenység, biciklilopás!

Este normál méretben is meg kell néznem.

Ez a Helga most nem csak hülye volt, de csúnya is!

Macsek-007 Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15155
Kissé piszkos az ajtófélfa
Lenke nénitől ezt nem vártam volna
Macsek-007 Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15154
Julinak jó a fodrásza, ha egész napos alvás után ilyen hajjal ébred
Macsek-007 Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15153
Itt a világ vége!!!
Etus fagyit mondott!!!
Előzmény: Fafara (15152)
Fafara Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15152
volt két fagylalt meg egy spontán röhögés, amitől meglepően életszerűvé vált a jelenet
MiJu Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15151
Kutya-Sümegi kommandó megint résen volt, életet mentettek és bűntényt akadályoztak meg az esti sétán.
MiJu Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15150
itt konfliktus lesz, Deziré megjelent Bugacon
P.stephenson Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15149

Ebbe a Matyi XP-be nem lehet belekötni. Vissza a Matyi 98-at! :-)

P.s

MiJu Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15148
Úgy látom, ma időben kezdték
Jedkelly Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15147

:)))))

Most résen vagyok, és ha azóta nem tették át új időpontba látni fogom. :)

Előzmény: zöld dió (15143)
káBell Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15146
Taki bácsi megérdemel egy vállveregetést, mert emlékezett rá, hogy Alma Jánossal a nyaralás miatt veszett össze.
káBell Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15145
Etus nyugdíjas? Az életkora alapján annak kell lennie, de erről soha nincs szó.
káBell Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15144
Az inas "Szerintem a kisebbik kommunista"-megjegyzése inkább illet volna valami 60-as évekbeli, Horthy-rendszerben játszódó filmbe a tegnapi Szomszédok helyett. Életszerűbb lett volna, ha Feri helyett Láng Vincére, vagy Bors Mátéra mondta volna valaki.
zöld dió Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15143

Etiópiában

huh, még jó, hogy nem előrébb került véletlen az az n betű... :)

Előzmény: zöld dió (15142)
zöld dió Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15142
Ha jól emlékszem Almáról írta vk, hogy amikor meghaltak a szülei, nem akarta átvenni az örökségét, merthogy a szülők halálából ő nem profitál... Ezek után csoda, hogy egyáltalán Bugacig hajlandó elmenni, amikor Etiópiánban meg gyerekek éheznek. :))
Előzmény: MiJu (15140)
MiJu Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15141
 Etus volt már egyszer a Mátrában a Szikszaival az egyetlen nyaralásuk alatt, nyilván azóta is szoros barátságot ápol a helybéliekkel:-)
Előzmény: tejbegrrr!!! (15134)
MiJu Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15140
Ó, elnézést, nem jól emlékeztem! Így már érthetőbb, én is inkább 1 bugaci csárdában nyaralnék egy kolléganővel, mint Barcelonában a LOVAGommal:-)))
Előzmény: Quantumleap (15139)
Quantumleap Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15139
Az Barcelona. Csak pontosan idézzünk. Egy pincérnő igazán megérdemli, aki ennyit gondol a NAGYIÉKRA. :))))
Előzmény: MiJu (15138)
MiJu Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15138
Nem lehet, hogy Alma is Etus leszármazottja? Ő is előnybe részesíti a mátrai/bugaci nyaralást egy sevillaival szemben.
Előzmény: zöld dió (15132)
szomszédos Creative Commons License 2006.09.12 0 0 15137

Rendben,el kell fogadnom. "De gustibus non est disputandum."

Mert arra gondoltam,hogy Mágenheim vonzó hatása a nőkre, olyan mint Etus gyakorolta hatása a férfiakra...Csak a sorozatban létezik.

Engem ez a fej, a Muppet Showból emlékeztet egy vastag szemöldökű figurára...

Előzmény: zöld dió (15062)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!