Már megint egy ekkora baromság! Szerintetek mekkora a valószínűsége, hogy valaki ne tudja egy kollégájának a keresztnevét, akivel ezer éve együtt dolgozik?
Bizony, kedves sun007, az egy PRAG könyv! Nézd meg a 15426. hozzászólásomat, és örülni fogsz, hogy jól silabizáltad ki a könyvet. A fenti számú szösszenetem keletkezésekor (na jó, nem on-line) ugyanezt a könyvet jobban lehetett látni. Úhy látszik, otthagyták díszletnek. De várj, beszúrom az akkori szövegemet:
"... láttam neked egy "PRAG" feliratú képeskönyvet a fejezet végén, amikor a lakásban Julcsibe mondja a bölcsességét. (A háta mögött jobbra, a könyvespolcon van.)"
Most, hogy kerestem róla ezt a fotót, tünt fel, hogy mit is csinált a drága: egy Budapest térkép felett filózott a majdani útvonalról... Mert, Budapesten egyáltalán nem rendeztek még futóversenyt, hogy ezt is NEKI kell kitalálni....Javasolnám a Rákóczi tér-Mátyás tér-Kisfuvaros utca-Dankó utca-Lujza utca térségét....
Beszéltünk már sokat a Szomszában dúló erkölcsi viszonyokról (mindg mindenkit megcsalnak, mindenkit megkísértenek), de mennyire valószerű az is, hogy egy olyan kategóriájú nő, mint az ügyvédnő, úgy rámozduljon Mágenre, hogy a lakásán zaklassa? Pláne, ha állítólag naponta jár kezelésre hozzá...
És, itt a kis OScar díjas vészmadár (háttérben, legalbis, én annak silabizálom, egy Prága utikönyvvel)
Taki bá mondta, hogy a 'feleségem', ebből már tudhatta a sofőr, hogy Takács Istvánné a becsületes neve, így szerintem elfogadható, hogy csak Lenke néniként mutatkozik be.
Miért, eddig az eszéért és a műveltségéért szeretted? És előtte olyan vészjósló képet vágott, mint, mikor a presszóban összefutott az apjával, aki a röggönyorvosnővel beszélt Etussal. Egy pillanatig azt hittem, még majd adja is a lovat a jó anyja alá.
"Nem értem, hogy a lakásfelújítás során miért válik hajléktalanná az ember" A lakásfelújítás mértékétől függően előfordulhat ;o) Mi két éve csináltunk egy nagyot, amikor nagyon sok dolog mellett az összes vizes dolog is szét lett verve a házban. Az eredeti terv szerint benn laktunk volna, de, mivel a szomszéd ház üres lett, és megkaptunk "albérletbe" oda átköltöztünk. Aztán, amikor a munka már ment, elgondolkoztunk, hogyan tudtuk volna végigcsinálni víz-fürdés és wc, konyha nélkül ezt az egészet. Igaz, nem is két hét volt , mint a Szomszában Károly és Virágh felújítása, hanem vagy hat-nyolc.
Taki kollégája nem mutatkozott be Lenke néninek. Lenke néni mondta a nevét, kezet fogtak de a taxis csak köszönt. Soha nem mondták még eddig a nevét, de azért ilyen esetekre kitalálhatnának valamit, hogyne tűnjék nagy tahónak. Az sem baj, ha pl. egy leeső pohár zaja elnyomja a nevét, de legalább nem bunkó.
Számtalanszor előfordult már a sorozatban, hogy a szereplők teljesen kézenfekvő és egyértelmű dolgokat tanácsolnak másoknak, akik ezt kitörő lelkesedéssel fogadják. :DDD Mennyire igaz! Ma nálam egyébként ismét Julcsi érdemelte ki a bakancsot az arcába. Egyrészt ahogy otthon körmölgeti a nyomorult ötleteit, mintha a munkahelyén bármi más dolga lenne ezen kívül, azt meg nekem ne mondja senki, hogy csak úgy dől belőle a tengernyi világjobbító javaslat, de ha mégis, miért egy füzetbe és nem a szövegszerkesztőbe? Másrészt az utcára sóhajtott panasza a várható családi konfliktusokról épp oly mesterkélt volt, mint a sirám bevezetése: (kb.) Budapesten Művészeti Hetek vannak, nálunk féltékenységi napok lesznek. A NEVI azzal használt volna a legtöbbet a kilencvenes évek derekán tévéző honfitársainknak, ha leparancsolja reklámemberét a képernyőről...
Milyen zene szólt az első presszóbeli jelenet alatt?
Az epehólyag-problémával bajlódó ügyvéd (az érszűkületes, dohányzó ügyvédnő kollégája) nem ugyanaz az ember volt, akit pár éve már bevittek Mágenék, és tőle került Pongráckához a Misi papagáj?
Megnéztem a 242. fejezetet is. Eddig ez volt a leggyengébb szerintem! Egy halom bakit és idiótaságot fedeztem fel, egy csomó másikra fel sem figyeltem, csak itt a fórumon szembesültem velük.
Először is: nagyon béna volt, ahogy Matyi elmagyarázta a nézők kedvéért, hogy az olimpia az, amit nem engednek nézni a szülei: "tart a tévében az olimpia." Ráadásul trágár nyelvet engedett meg magának a fiatalúr: tévé, nem televízió!
Nem értem, hogy a lakásfelújítás során miért válik hajléktalanná az ember: múltkor Virágh, most meg Károly. Előbbi lakását láthattuk, utóbbiéról pedig csak sejthetjük, hogy nem egy helyiségből áll. A nyaralóra pedig nem is gondoltam, csak a fórumot olvasva jutott eszembe, hogy olyan is van.
Amikor Etus próbálta rábírni Károlyt a költözésre (vajon miért? :->), egyszerűen borzadály volt, ahogyan hangsúlyozott! Talán még a korai Pongráckát is sikerült alulmúlnia a Nyűvésznőnek!
Lovag Dani is magyarázott a nézők kedvéért: elmondta Julcsinak, hogy ott van a főbérlő! Ha addig nem tudott róla Julcsi, akkor miért halkan jöttek be az ajtón? Borzalmasan amatőr rendezői munka!
Ráadásul az is iszonyatos baromság volt, hogy amíg a főbérlőnő az ajtó előtt figyelt és hallgatózott, Julcsi elkezdett hisztizni és hangosan pánikolni, ahelyett hogy kussolt volna.
Az meg nagyon tapló dolog volt Julcsi részéről, hogy a lovagja szobáját elkezdte becsmérelni (ahogy azt Macsek-007 topiktárs már említette a 15400-as hozzászólásban).
Erőltetett volt, ahogy Kutya zavarában összekeverte a pénzt a virággal a postán póóstán. Hasonlóan izzadságszaga volt annak is, hogy Virágh egyszer sem találta el Ernő bácsi nevét, és ráadásul mindig más nevet mondott (Benő, Dezső stb.)!
Milliószor elsütötték már azt, hogy Etus Bűvésznő pont a legkomikusabb pillanatban jelenik meg Virágh doktor előtt. Iszonyat unalmas már! Persze, tudom, Etus csókos szereplő, kellenek neki a "jófejség-pontok".
Virágh doktor háromszor is Művésznőnek nevezte Etust. Ez is mennyire idétlen! Vajon Vágási Feri a nyári iskolai táborban a többi tanár előtt Szöllőssy tanárnőnek vagy Vágási tanárnőnek nevezi a nejét? Taki bácsi pedig kezitcsókolommal köszön Lenke néninek, ha mások is tartózkodnak a Madaras(i)-féle kisboltban?
A Gáborék előtt modellkedő férfi nekem elég gusztustalannak tűnt: a stílusa is és a szövege is. Szerencsére nem szerepelt túl sokat.
Erőltetett, hogy "az ügyvédnő" pont ott dolgozik, ahová Mágenék épp kivonultak. De az ilyet már megszokhattuk...
Góliát nagyon örült Feri ötletének, hogy bérelje ki az egyik autót. Számtalanszor előfordult már a sorozatban, hogy a szereplők teljesen kézenfekvő és egyértelmű dolgokat tanácsolnak másoknak, akik ezt kitörő lelkesedéssel fogadják.
Taki bácsi honnan a búsból tudta, hogy a Madaras(i)-féle közért pénzügyei teljesen rendben vannak, és Ágika könyvelése hibás? Lenke néni és kedves főnöke tévedhetetlen? Nem tudnak hibázni egyetlen egyszer sem, amikor a pénzügyeket intézik?
Magdi megérdemelné hogy Laci lelője, vagy hogy az arcán törje szét a presszó teljes üresüveg-készletét!
A NEVI nagyon megtámogathatta a stábot: az előző részben Jutka a családi kirándulást népszerűsítette, ebben pedig kiderült, hogy Alma belépett valami egészségvédelmi szervezetbe, sőt egyből szidni kezdte a dohányzást.
ALacka topiktárs említette Gábor Gábor "pompás"-át, és ha már szóba került a nyelvi kérdés, muszáj megemlítenem Károly modorosságát: levitte a szemetet, hogy ne büdösödjék!
A fejezet mélypontja Rezső megtámadása volt: a gonosztevőről már messziről lerítt, hogy támadni készül. Roppant "életszerű" volt, de ez még hagyján ahhoz képest, hogy berontott a presszóba, és elkezdte kergetni az idióta felszolgálót. Mit akart tőle? Meg akarta ölni az egész presszó szeme láttára, vagy micsoda? És az neki miért lett volna jó azon kívül, hogy még egy pár gyilkossági ügy a nyakába szakad? Ha azt akarta, hogy Rezső vonja vissza a vallomását, akkor miért nem diszkréten kereste meg, miért kezdte szánalmas módon hajkurászni őt, mint egy debil?
a) vagy a képmagnetofonodat/egyéb mozgóképrögzítésre alkalmas szórakoztató és híradástechnikai audiovizuális berendezésedet időzítsed be a megfelelő időpontra
vagy
b) állítsd be a hordozható rádiófrekvenciás távbeszélő kézi készülékeden az ébresztő/emlékeztető funkciót kb. 15:50-16:00 közötti időintervallum valamelyikére.
:-DD
Én így csinálom, mert különben elfelejteném én is ezt az idétlen kezdési időpontot !
Szerintem pedig kifejezetten mókás volt a két öreg, ahogy a másikon röhög, amiért az szerelembe esett... Ritka pillanat tanúi voltunk, a bűvésznő nem csupán gyermekkarvastagságú nyakláncai egyikét viselte, hanem fülbevalókat is! A presszókban zajló jelenetek elég suták voltak, Rezső rostos üdítőt kért a két tikkadt öregnek, akik almalevet kaptak, minden látható rost nélkül. Takácsné egy Lenke a nevemmel vétette észre magát, meg azzal, hogy bár már rendeltek, tüstént el akart indulni a sofőr után a vendéglátóipari szolgáltatóegységből.
Nekem a számítógép veszi, annak meg az a baja, hogy áramszünetnél "lelövi" a gépet, ami nem indul újra, pedig a tv tuner meg csak úgy megy...
Na, még egy megjegyzés is (ne legyen teljesen off topik) A Kutya-Sümi zárójelenet is nagyon óvodás volt (mindkettő arról monologizált, hogy a MÁSIK teljesen beleesett szíve hölgyébe, ami ebben a korban nem ildomos (aztán miért???), bezzeg ő, nem. De, Kutya még extra bunkó is volt, amikor Lillácskát, akit ezer éve ismer "kis butikos hölgy"-nek titulálta....
Én is amiatt aggódom mindig, hogy áramszünet lesz, sajnos a szuperjó kis gép egyetlen hibája, hogy áramszünet esetén elfelejti a programozott felvételek beállítását.
JA, még néhány kritikai megjegyzés: micsoda végtelen fantázia, hogy Etus patrónusának titkárnőjét itt is, akárcsak az Életképekben, SZILVIÁ-nak hívják. Igaz, itt meg is mutatták.
És, Almától is besokalltam,a mikor természtesen pártfogást ígért a nyugdíjas színészek pályabérletéhez... De, azt sem értem, miért van többfajta tarifája Hapcinak: színészek, ugye, alig fizetnek, de majd Dezső túristái... netán, miért olyan biztosak benne, hogy a majdan Desiré által beömlesztett túristákegész nap befoglalják majd a pályákat...
Hát, ahogy írtam, nekem pénteken 7,5 perc után leállt, pont a Szomsza elején. Többek közt ezért is jobb volt a hét óra: ha felvétel, az nem bizos, hogy mindig bejön (ma pl. 10-15 óráig áramszünet volt itthon, persze, ilyenkor a megnézés sem menne, nem csak a felvétel...)
Egyébként a mai részen teljesen felhúztam magam. Ez az állandó siránkozás már az agyamra megy.....kiváncsi lennék, ha ebben a mai súlyos politikai válsághelyzetben mi történne a Szomszával, ha ezt meg kellene élniük?
Felháborító volt az a jelenet is, ahol Lillácska meghívja Sümit, Kutyát és Mimit egy ebédre, aholis az egész ebéd alatt sopánkodtak, hogy milyen drága ebédet esznek, ők ezt nem engedhetik meg maguknak, stb. stb....
Egyébként az ebéd 1 azaz egy darab sültcsirkéből és salátából állt. Hát tényleg valami horribilis összegbe kerülhetett..:-D
A szegénység kihangsúlyozása szinte minden szereplőnél a Gazdagréten már egyenesen mottóvá vált. Valaki tán fentről diktált H.Á-nak?
Juli szokásos féltékenysége az ügyvédnőre, persze Klarissza mesterkedése volt. A miszfeleség egyébként megengedett magának egy "lovag" megjegyzést.
Julcsi megint fontoskodik, Jutkának nyiltan udvarol Bujáki. Lenke nyanya és Taki bá betér egy presszóba, de nem azért, hogy fogyasszon, hanem Taki meglátta Kránitz kollega kocsiját.....ő meghívja őket egy üditőre, viszont hirtelen elhívják, így kénytelenek az öregek nemcsak az ő fogyasztásukat, hanem a kollega kávéját is kifizetni. (Micsoda borzalom, nahát?!)
János és az öreg az erdőben meglátnak két kikötött lovat, János kicsit körülnéz és felfedezi Helgát egy régebbi udvarlójával. Valószínű szakítás lesz az egészből.
Ezeket csak azért írtam le, mert hátha nem tudtátok a mai részt nézni. Egyszer én is segíthetek, Ti már ezt milliószor megtettétek.
Nos, minden rosszban van valami jó: ma legalább láttam "egyenesben" a Szomszát.
-Fruzsit rúgjuk fejbe a "nekem minden férfi udvarol" eszmefuttatásért. Meg azért is,hogy több pénzt akar, mert a többiek voltak pihenni, ő meg nem. Pedig, ugye alkalmazottként FIZETETT szabadság jár, nem??? -Julit is rúgjuk fejbe, aki most hirtelen felfedezte magának az ügyvédnőt, de, aki azt mondja, hogy, ha minden női paciensre féltékeny lenne, akkor a diliházban kötne ki. Miért, nem féltékeny minden nőre, aki szerencsétlen Mágen közelébe kerül? -jogos lenne Etus fejberúgása is, akit nem érdekel, hogy támogató barátját óriási anyagi kár éri (de együtt mutatkozott Károly és az korábbi patrónus!), fő az, hogy ő el tud menni a "családhoz" és tud végre pihenni -opcionáisan egy kisebbfajta járna Jutkának is, aki MOST kezd rádöbbenni, hogy Bujáki udvarolgat neki (amúgy nekem vannak olyan férfikollégáim, akiknek EZ az alapmodoruk minden 18 és 70 közti kolléganővel, tehát, eleve nem biztos, hogy Bujáki valóban udavarolni akar...)
Julcsi ismét igen "értékes" munkát végez a NEVI-ben. De végre kaptak SZÁMÍTÓGÉPEKET! (igaz, az egész iroda már nem tünik ilyesfajta munkára alkalmas helynek, se alaprajzában, sem berendezésében, de, hát ne figyeljünk minden lényegtelen részletre...) Vizsont a főnöke is egy kőbunkó, ahogy minden ötletét leminősíti (még, ha azok nem is világrendetőek)! Csak azt nem tudom, a sok cigarattáról leszoktató,meg sportos életmódot propagáló kampány mellett miért nem jut eszébe SOHA az alkoholizmus, mint Magyarország egyik fő-fő egészségügyi problémája???? Ja, hogy most is azt a pozitív mintát mutatták, hogy a gondokra a megoldás A PIA? (a megvágott Etus lovag kijelenti, hogy a gondjaira az a legjobb,ha leissza magát)
Helga és a Gálvölgyi-ember ölelkezése az erdőben nagggggyon gyenge volt. Már a szitu is (ha irodaházat üzemeltetne János, biztos akkor odamentek volna randira, hogy lebukhassanak? Miért nem ölelkeztek a lovardában vagy egy kis presszóban???), de, az előadásmód is tragikus volt....
Megtudhattuk, hogy Hapcibenő két törzsvendége NYUGDÍJAS SZÍNÉSZ...tehát, a karakterek új szerepet kaptak, mint már annyiszor, hiszen már nem Juli szövfőnökét és Zsuzsaát a lakásából kiforgató emberét láthattuk...
Kezd elegem lenni az mtvből! Az egyetlen nézhető műsoruk a Szomszédok, és ez sem nézhető!:-/ Remélem,azért adják, hogy legalább felvételről megnézhessem!
Oké! Benne lennék, de messzi vidékről írok, így kicsit ráfizetéses lenne nekem az akció. Az aktív részvételt rád bízom! És vigyél magaddal még egy embert! :-) Lehetőleg Szomszédok-mániást! ;-)
Etusról jut eszembe, ahogy örömtől csillogó szemmel összegezte a "mindenki máshol lakik 2 hétig" akciót. Flóráról nyilatkozott valahogy úgy, hogy a lányka napközben eljátszogatott nála a kertben. Elém tárult egy kép, amint Flóra csoportba rendezi a nekünk (a kerttel egyetemben) soha nem mutatott (mert egy Szikszay számára vállalhatatlan kategóriát képező) kerti törpéket, és lejátsza velük a komplett Hófehérkét, de legalább egy laza papás-mamást. :-)
Távol álljon tőlem, és a topiktól a politika, de a tömegpszihózisban a tömeg jobb esetben :) átveszi amit bekiabálunk :)
Tehát ha mostanában megint lesz valami a parlamentnél, ki kellene mennünk és "Vissza a Szomszédokat este 7-re!", "Vissza a Szomszédokat este 7-re!","Vissza a Szomszédokat este 7-re!"
Ez már megint olyan volt, mitha ovis gyerekek rendetlenségeset játszottak volna. Odateszünk 3 tányért, és kijelentjük, hogy disznóól van. Hasonló helyzetben anno velünk az is előfordult, hogy már csak a fürdőkádban tudtunk mosogatni a kupac mértei miatt. :))) jó, nem állítom, hogy az normális, na de az sem, ami Julcsiék után maradt.
Etus rémes!!! Állítólag abból él (persze éppen hogy nem hal éhen, mint tudjuk), hogy kerámiákat állít elő sk. Ehhez képest gyakorlatilag megsértődik, ha valaki munkát szerez neki. Károly helyében úgy fejbe rúgtam volna, hogy kiesik az ablakon, utána gondolkodhat, hogy mennyire taplóság nyilvánosan megsértődni azon, hogy munkát szerez neki, ami esetleg - uramisten!!! - magával hoz még több megrendelést.
Etusnál az jár szerencsével, aki a megfelelő helyen, a megfelelő pillanatban megfelelő megrendeléssel áll elő, szereti, ha kiosztják, kápéval fizet (+ ajándék pálinka természetesen), de csak olyan bankókkal, amelynek sorszámai alapján 5 évre visszamenőleg egészen biztosan lehet tudni, hogy nem ment át csirkefogók kezén.
A spórolásáról is közismert Szomszédok sztár rendbe tette az MNB költségvetését. Ahogy arról a mai napon meggyőződhettem az épület valamennyi izzója - ha nem is 40 W-os - de energiatakarékos (néhol nagyon nem illik a gyönyörű csillába ugyan, de Lenke nénitól tudjuk, hogy fő a spórolás - és itt azért nem 3-4 db izzó van...)
Még egy dolog, kedves Sun007, ha már hiányoltad az eszmefuttatásaimat. :->
Fruzsit a kettőszázhatvannyolcadik vőlegénye végül elvette, furamód nem csütörtökön, hanem hétvégén. Az újdonsült férj egy makói származású aberrált, mazochista volt tsz-elnök. Szülőhelyén óriási hagymaültetvénnyel rendelkezik, és most végre állandó piacot talált felesége személyében. Sőt, az átkosból való kubai elvtársi összeköttetés révén olcsón tud szivart importálni, ami jól jön, ha meg akarja lepni szíve hölgyét. Fruzsi nem marad hálátlan: a lelki megalázásokra szomjazó férfival olyan hangnemben beszél, hogy ahhoz képest a Gábor Gáborhoz intézett beszédei ünnepi szónoklatok.
Én ezt az egy variációt látom reálisnak, más balekot nem nagyon tudok elképzelni, aki elvenné a hagymától és szivartól bűzlő, nagyszájú, amúgy sem túl szép Fruzsit.
Így van, a "felszenteltük az alapkövet" aranyköpés a templom alapkövének felszentelésére utal. Ekkor sakkoztak és iszogattak. Bőhm bácsi attól tartott, hogy "elveszíti a közmegbecsülését".
Böhm bácsi és Szelényi János sakkozással egybekötött italozása Almáék esküvője után volt. A főmérnök úr valószínűleg az elmaradt esküvőt megelőző italozással keverhette össze az emléket, amikor a közös képviselő mirtuszkoszorút vitt Almának, Taki bácsi pedig kapott az alkalmon, és kóserpálinkával kínálta Böhmöt, aki meg is jegyezte: "felborult a világ: református esküvő és kóserpálinka!"
Az kimaradt, hogy ribanc Magdi saját bevallása szerint "úri életet" él, mert fagyit fagylaltot eszik a szálloda éttermében. Ennél már csak Lenke néni volt viccesebb, amikor a betonüdülő aljában közölte, hogy úri dolga van.
Erőltetett volt, hogy II. Mátyás nem tudja, mi az, hogy kirándulni: az óvodástársa jut eszébe a szóról, akinek kirándult a lába. Szegény gyereket még nem vitték ki soha a szabadba?
Klaudia "Disznó!" beszólása mosolyt fakasztott az arcomra: ez most vajon bemutatkozás volt? Vagy netán arra vonatkozott, hogy disznó dolog, ha egy nő és egy férfi együtt mosakszik? (Ezek tényleg nemek szerint oszthatták be a sátrakat!)
Julcsi meg ellenállhatatlan vágyat érzett, hogy mosogathasson: a pénzfeldobás elsőre nem hozott eredményt, és a Magenheim lánynak erre nem az volt a reakciója, hogy dobják fel mégegyszer az érmét, hanem az, majd akkor hogy közösen végzik a munkát, és a lányoké a dzsuvázás, a fiúké a törölgetés. Julcsi nem Lenke nénitől kapta el a kóros sztahanovizmust? (Anyjától biztosan nem örökölhette.)
Sümeghy megint nagyon meggyőző látvány lehetett: az általa karon fogott benzintolvaj még csak meg sem próbált kiszabadulni a szorításból és kereket oldani. Miért nem megy el Oszkár Almáék presszójába? Ott van zongora, fel is léphetne, szabad idejében pedig a bűnözőket csípné nyakon.
A benzintolvajokhoz a szokásos bajuszos, "pihentagyúzó" rendőr szállt ki, aki már számtalanszor dolgozott együtt Mágennel.
Mikor megkérdezték az egyik benzintolvajt, mi történt a társával, csak ennyit mondott: félrenyelte a benzint. Aha! Tehát nem az volt a baj, hogy lenyelte, hanem hogy félrenyelte. Magyarán: inni akart belőle, csak véletlenül cigányútra ment!
Kenéz elvtárs azt mondta Ferinek, hogy imádkozik magában, hogy ne szűnjön meg a kézbesítői állása. Egy szűk évtizede még a kommunista diktatúráért harcolt, most meg imádkozik magában? Ez Hofit juttatja eszembe, neki volt az a beszólása, hogy: "Szűzmáriám, aki a mennyben lakozol titokban!"
A 241. a világtörténelem talán "legfagylaltosabb" Szomszédok-epizódja: megfagylaltoztatjuk (Dani); fagylaltozni (Alma); fagylaltospohár (ribanc Magdi); fagylalt (Alma); fagylalt (Flóra). A végén Etus Művésznő elrontotta az egészet egy trágár "fagyi" szóval de tudjuk, hogy ő nagyon fiatalos figura, ellentétben a többi felsorolt szereplővel.
Taki bácsi ezúttal egy "lovag"-gal vétette észre magát, Virágh doktor pedig egy vajszínű 2106-os Ladát vezetett.
Hát a szerver decemberig biztosan elérhető lesz, aztán utánna majd meglátjuk. Igazán nem az eléréssel lesz majd gond hanem a sebességgel, mert a kollégiumi háló most még kevésbé leterhelt, de egy-két hét múlva boldog-boldogtalan netezni fog aztán akkor majd jól belassul az egész :(
Nos, mint írtam, én Oli kilépéséig vettem fel a sorozatot. De azt is írtam, hogy elvétve megestek hiányok. Két epizód kellene, hogy hanyas számú, és hogy a letölthetők között van e. Az egyik, amelynek a végefele Laci majdnem nekimegy Dezirének (pont a héten emlékezett vissza rá!), a másik pedig, amikor az általános isiben egyik gyerek megszúrja a másikat. Most nincs türelmem a VHS-eket nézegetni, hogy mikor van epizódszámeltérés. :)
De jó, rajtavan a Szomsza paródia is. Ehhez volt kép is anno, vagy ez a teljesen eredeti verzió?
Tényleg szép kis gyűjtemény, és rengeteg meló.... Köszönjük!
Lehet, hogy butaságot kérdezek, de a részek csak itt nézhetőek vagy valahogy le is lehet őket tölteni (majd a januártól eljövendő szomsza mentes napokra)?
Hoppá, tévedtem! Pedig fogadni mertem volna rá, hogy a Bailey az eredeti neve. Abban mondjuk nem tévedtem, hogy a Rose-ra Baileyről módostotta a nevét, csak azt nem tudtam, hogy a Baileyt megelőzően is Rose-nak hívták.
Megvolt az első "korai vetítésű" Szomszédok is, a 240. fejezet. Kommentárok:
A stúdióban az Abba Money Money Money c. dalának instrumentális változata szólt. Igen szép kis kollekciója lehetett a stábnak ilyen dalokból.
Klaudiának egyszer volt emberi kinézete, most megint rémes volt.
Julcsi "bandája" nem kicsit volt pofátlan: egyedül Kristóf vett tudomást Károlyról, de talán ennél is súlyosabb, hogy kitörő örömmel fogadták, hogy Etus Bűvésznő tízezer forinttal hozzájárult a nyaraláshoz. Egy szóval nem mondta senki, hogy a közösbe adja, egyébként is: mi köze a Bűvésznőnek az unokája haverjaihoz? Vagy azok már ismerik a Művésznő legendás jószívűségét?
Amikor Károly odaadta a pénzt a Nyűvésznőnek, megkérdezte, stimmel-e. Az pedig azt válaszolta: fillérre, holott meg sem számolta!
Számomra nem világos a Sümeghy lábfájása körüli mizéria. Még hónapokkal ezelőtt panaszkodott, hogy mennyire fáj a lába. Akkor nagy nehezen hagyta magát megvizsgáltatni Magenheimmel (talán ultiztak is egyet), és megígérte, hogy elmegy szakorvoshoz. Pár héttel később Ádám rá is kérdezett, elment-e már, mire Sümy bevallotta, hogy nem, mert fél az orvosoktól. Mágen ekkor a lelkére beszélt, mondván, minél később megy, annál súlyosabb lesz a probléma. Újabb pár hét múlva megint összefutott Sümy és Ádám, és akkor a Művész úr azt mondta, hogy már volt orvosnál, de később kiderült, csak lódított, mert csak egy-két nappal később fog menni.
Namármost. Itt abbahagyták az egész lábfájás-sztorit, és hónapokkal később elővették, és Ádámtól-Évától elölről kezdték (azaz csak Ádámtól), mintha semmi nem történt volna: az ismerősök azt tanácsolták Sümynek, hogy vizsgáltassa meg a lábát Magenheimmel, a Művész nagy nehezen kötélnek állt, Ádám pedig szakorvoshoz küldte őt. Vagyis most egyből bevitette a kórházba, hogy azért mégse teljesen ugyanaz legyen a sztori.
Egyébként a 04-es (most már 104-es) telefonszámot valóban lehet betegszálltásra is használni? És hány diszpécser lehet, hogy Mágen egyből letegezte őt?
Vicces volt, hogy Taki bácsi kivitte a szomszédnője volt főnökét a leendő veje teniszpályájára, ahol a teniszpartner épp az unokával melegített be. (És az unoka egy fagylaltot kér a szívességért cserébe az élettársától.)
II. (Vágási) Mátyás a strandon odament anyjához, és csak annyit mondott: "Szomjas vagyok!" Ejnye-ejnye, Matyi! Te nem nézted a régi időkben a Szomszédokat? Ebből egyszer már baleset volt: a járókában a gyermek kimondta az ominózus mondatot, az anyja szó nélkül elindult kifelé, és rajta hagyta a vasalót a ruhán. Valamiben megbotlott, elesett, és felgyulladt a ház. Pompásan volt kivitelezve! :-> És természetesen oda is Magenheimék vonultak ki. (A Róbert Károly körúti felüljáró alatt, a XIII. kerületi oldalon volt az eset emlékeim szerint.)
Csodálom, hogy Lenke néni ezúttal nem bocsátott meg Ágikának! Meg tudott bocsátani az ő Terike barátnőjének, sőt egyszer már Ágikának is, amiért az fel akarta borítani a Lantos utca 8. békéjét., amikor közös képviselő akart lenni.
Az sem volt semmi, hogy a Madaras(i)-féle kisközértben csak papírzacskót tartanak, környezetvédelmi megfontolásból. Ja, persze, pont egy ilyen kisboltnak van arra pénze, hogy száműzze a jóval olcsóbb nejlont!
És vicces volt, hogy az Ágika előtti vásárló kért egy szatyrot, meg is kapta, de az árut már nem rakta bele, kézben vitte ki a boltból a zacsival együtt. Sok értelme volt akkor kérni! (Persze, muszáj volt Lenke néniék környezettudatosságát bemutatni a nézőknek!)
Elég erőltetett volt az úrnő az inasával! Ráadásul annak sem volt értelme, hogy a komornyik lekommunistázta Ferit. Inkább a szomszédait kellett volna megvizsgálnia, biztos talált volna pár vastag nyakú, virsliujjú vörös milliárdost.
Rémes volt, ahogyan a főügyelő úr viselkedett a főmérnökékkel. Úgy látszik két dudás (fő-valami) nem fér meg egy csárdában! Szerintem inkább fizess, Szelényi János, mert ha Kutya úr begurul, a végén még elkezd sóvárogni Helga után, és akkor aztán hallhatjuk az órákig tartó nyálcsorgatós monológot.
Taki bá azt mondta, hogy ha hármat kívánhatna egy jótündértől, akkor az a három az egészség, a munka és a szeretet lenne. Az első és az utolsó oké, de ezek tényleg nem bírnak más elfoglaltságot keresni, mint a munka? Kirándulni például nem vágynak? Vagy azért lenne a munka az egyik kívánság, hogy ne kelljen húszwattosra cserélni a negyvenes izzókat? Ez logikus magyarázat lehet, hisz a jótündértől a talpig becsületes Takácsék biztos nem kívántak volna vagyont, inkább csak munkát, hogy legyen valami szerény keresetük! :->
Lenke azt mondta, hogy nem tud elmenni nyaralni, mert nem tudja otthagyni a boltot. És a Lenke nénit megelőző hetekben hogy ment a bolt? Mitől ennyire nélkülözhetetlen Lenke néni?
Az epizód végén Rezső továbbította a rendelést a pultba: két konyak, két kávé, két kísérő. Nem tudom, utóbbi alatt mit érthettek, ez olyan "konkrét gyűjtőnév" lehet, mint "a rostos". A tálcán aztán mintha két víz lett volna.
Belőttem újra a Szomsza szervert, de sajna még mindíg csak a kolis cucc működik, az Adatparkos eléréssel baj van. Addig is ez van, lehet izzítani a világhálózati eléréseteket! :D
Én meg arra a kérdésemre nem találok/kapok választ, hogy ehhez a jelenethez miért kellett (fel- és levezetésként) gyanús, avagy bűntényzene? Egyirányú utcába hajtott be Takibá a végéről? Esetleg azért, mert a gazdag taxis múltkor említette, hogy személyesen érdekelt a repülőtéri taxis hiénák körében? :-)
Nem az volt a baja Kutyának, hogy Pattogi nem Főházmesternek szólította, hiszen a fickó távozása után így durrogott: "Méghogy én házmester!" Sokkal inkább az fájt neki, hogy görcsemberke nem FŐÜGYELŐ ÚRNAK titulálta. El lehet képzelni, hogy mennyire szívbe markoló ez a probléma egy ebnek! :-)
Nem ebben a tömbben lakott. A modora mondjuk valóban hagyott kívánnivalót maga után, de Kutya túlontúl rövid úton intézte el. Mondhatta volna, hogy megértem, hogy ideges, kedves uram, de ne aggódjon, felmegyünk Mágenheimékhez és telefonálunk. Egy csőtörés nem csupán az elsőként érintett lakónak lehet kellemetlen. Lehet, hogy az volt a baj, hogy nem FŐHÁZMESTERnek szólította az illető? :)
Ez a csőtörést reklamáló pasas miért új lakó? Eddig is itt lakott, nem? Vagy csak a környéken vásárolt és pattogott mindenért? Egyik panelházból a másikba költözöt?
Jaj, de szigorú vagy! ;-) Nem a hozzávalók alkotják a kutyaetikettet, hanem azok felkínálása! (Tényleg, miért nem csonttal vagy kutyaeledellel kínálta meg?) Szóval, a lényeg, hogy az etye-petye alanya el legyen kényeztetve, mint vendég. Oda is b...hatná elá a bögrét (Nesze, igyál, de ne szürcsölj!), viszont ő udvariasan felkínálja az adalékanyagokat és bekeveri Mimikének a teát. Hú, de részletes voltam így éjfél után! :-)
Nem is igazán értettem, hogy amikor megkérdezte a nőt, a teába vajon cukrot, édesítőt, mézet, citromot vagy rumot (finom kacsintás) kér-e, úgy folytatta, hogy mert itt úri modor dívik... Mi köze a hozzávalóknak az etiketthez?
Tegnap pl. evett az egész Mágen család, pont, mikor Klarit és a homeless hapiját meglátták a vitorláson. Amúgy, meg a fagylalt gyorsan olvad, biztos nem volt annyi pénz, hogy annyiszor vegyenek újat (vagy akkora gyomor, ami annyi fagylaltot be tudott volna fogadni), amennyiszer ismételni kellett egy jelenetet, míg tökéletes nem lett ;o)
Amúgy újabb Szomsza-szereplő tündökölt a BK-ban Vilibá, HeroFeri, Klaudia és Helga után. István, a nyomozó ma rendelt el vastagbéltükrözést LúzerLászlónak.
GG inkább vonatozik, mert a disznósajtmérgezettel Mágün megvárja a mentőt, és csak azután indulnak. Úgy tűnik, Évikének, az ország egyetlen másik mentősének azért tovább tart leérni a Balatonra. :)
Még szép, hogy jár a jutalom!!! Az iskola - gondolom - egyetlen számítógépe lefagyott (megnyugtatásul: a diri már hívta a szerelőket) ők pedig hősiesen (igaz egymást hátráltatva, hiszen Béla bácsi egyedül hamarabb végzett korábban), a nyári melegben (fagylalt és sör! nélkül) elkészítették TITOKBAN az órarendet. Legalábbis az igazgatónek ezzel meglepetést okoztak.
Persze, az anyuka Pesterzsébetről! Annyira érdekfeszítő jelenet volt, hogy ahogy vége lett a fejezetnek, el is felejtettem... :))) Az viszont megütötte a fülemet, hogy a derék pedagógusok elvárnák az augusztus végi jutalomosztást... A hómunkások már biztos kaptak júliusban, nem? :)))
ja....és hiányolom hogy senki nem említette a jelentet, amikor Mágenék jönnek ki a szép reklámmal ellátott szállodából, amikor is a csemete megszólal hogy útközben szeretne FAGYLALTOT, amire a drága jó szülők legalább még 2x elismétlik kedvenc élelmi anyagunk egyetlen becsületes nevét. (ami egyébként folyton emlegetnek, de sosem esznek igaziból FAGYLALTOT. vajon miért? :-)
Azt csípem ahogy a Bűvésznő 'vonul'... Nem megy, nem fut, nem siet, hanem a hatalmas műgonddal megrendezett műjelent műproblémáját megoldva hősies tekintettel ÁTVONUL a szomszédba mosogatószerért, mert pont véletlen nincs otthon egy csepp sem, amire ő isteni jóstehetséggel ráérzett...
Ez az izzadtságfolt egy új 'csoda' amivel nap mint nap (ööö...kéthetente) elkápráztatnak minket ... ennyire igénytelen szintre eddig nem süllyedtek az alkotók. 2x jött be a srcác, 2. alkalommal már tenyérnyi volt a folt...biztos fel kellett venni párszor a jelenetet és picit ideges lett a lelkem... Ennél még az is jobb lett volna ha leveti a pólóját.
Te meszes agyu szerencsétlen vén f.sz . TÜZÉP telepről még az életben nem hallottál? Százezrek szerzik be onnan a téli tüzelőt.
Nincs probléma? Akkor csinálunk!!
A végén, a lift előtt valóban kész volt a felállás egy swinger partyra. Utána biztos nem ment volna ki az erdészházba aludni János sem. De hát ezek olyan mulyák...
Megmondom őszintén, Sümeghy ma egymás után két mondatot is úgy kezdett, hogy Megmondom őszintén... Megmondom őszintén, ez engem zavart. :))) Kutya ma, sokfejezetnyi kihagyást követően ügyelői pultról beszélt! Persze még ez sem FŐÜGYELŐi, de azért végre valami!
Basszus, ez nem lehet igaz! 7perc 39 mp a felvétel, PONT a Szomsza előtti reklámokig tart. Ez a rohadt Pinnacle megint kiakadt..vagy a drága gyermekem működött, mert most esik le, hogy mondott vmt, hogy volt valami a géppel, míg ő játszott rajta. NA, megyek nevelni.... ÉS kérnek egy beszámolót a mairól.....
Itt a nyilvánvaló bizonyíték arra, hogy Csűrős Karola rosszul emlékezett a Napkeltében, nem csak egy közös jelenetük volt Taki bácsival! Egyszer ugye ez, aztán a Mol-reklámos, cipekedős, benzinkifogyós, és elmélkedtünk azon is, hogy talán az egyik nagytakarítás utáni rendrakásban segédkezhetett a jó taxis...
A tehetségtelen forgatókönyvírók kihagyták a pompás alkalmat, hogy megalkossák a Szomszédok legeslegpompásabb jelenetét. Julcsiéknál kellett volna csőtörésnek lennie, és akkor Etus nem Takácsékhoz megy át pityizálni, hanem lemegy az olvasószobába, és rajta kapja Kutyát etyepetye közben. Ismétlem: Etus rányitja az ajtót az etyepetyéző Kutyára! Filmtörténeti jelentőségű mozzanat mellett mentek el az alkotók! Nagyon csalódott vagyok, mindjárt eszek egy nagy adag disznósajtot lenkepálinkával, vagy a folyónak megyek. :-)
A művésznőnek mi a fa** köze van ahhoz, hogy valaki miből fizeti ki az eredeti és pompás Szikszay-kandallókat? Fejbe tudtam volna rúgni!
Mágenék meg úgy látszik, átköltöztek, mert a tegnapi részben még egy kis házban volt a szobájuk, most meg egy nagy szállodából jöttek ki...
Amúgy rájöttem (micsoda felfedezés!), miért olyan furcsa a folytonos művésznőzés, főmérnökurazás, doktorurazás... Mert ezek minden köszönésnél hozzáteszik a megszólítást is. Lenke néni "Jó napot, művész úr!"-ral köszönt, Péter "Jó napot, Kenéz úr!"-ral, Sümeghy "Jó napot, főmérnök úr!"-ral, a Mercis taxis "Jó napot, Takikám!"-mal, stb. Senki nem köszön csak úgy, megszólítás nélkül, miközben harmadik személy szinte soha nincs jelen...
Az nem az előző, hasonlóan gazdag, de hasonlóan jóravaló vállalkozó ismerőse volt? A névre sajnos nem emlékszem (sed a színészére), de tuti, hogy Károly "friss" ismerettség, és volt előtte egy nagyon hasonló karakter. Azaz, vele csakis üzleti kapcsolatban volt Etus, semmi kirándulgatás, meg majdnem leánykérés+Szikszayról mesélés nem volt. Amaz adott partikat, ahol mindig csupa sznob, bunkó kőgazdag vendég volt, és Etus Virághgal karöltve mindig menekülőre fogták.
Amikor Karel plusz az építészmérnök bemennek Etuskóval abba az üres lakásba, csodálkozik az építész, hogy a Bűvésznő kandallót is készít. Szerintem meg anno ő szerzett egy rakás kandalló után áhítozó újgazdag megrendelőt Tyúkanyónak, amikor elvitte ilyen-olyan partikra. Vélemény? Esetleg Neonvadász?
Taki bácsi estére nem ehet nehezet (töltött káposzta), mert nem tud aludni. Érdekes, jó pár fejezettel előbb Lenke néni bőszen feltálalta ugyanezt vacsira.
Helga régi családi ismerőse, Hámori Balázs nem az az ember, aki régebben a GP elemeket és a Mr. Hairt reklámozta? (Utóbbi terméket először egy kopasz fickó hirdette, aztán jött a világos, hullámos hajú, szemüveges emberke.)
Ha a Szomszédokat kérdezték volna meg, mi legyen az e-mail magyar neve, akkor bizonyára az "elektronikus drótpostai villám-levélküldemény" kifejezést kapták volna válaszul.
A szimpla "drótposta" kifejezés egyébként nekem kifejezetten tetszik, és amikor csak lehet, használom.
Szomszédos, megint nagyot röhögtem a nyers stílusú hozzászólásodon (15043)! (Legközelebb nem munkaidőben fogom olvasni, mert kicsit hangos volt a röhögésem! :->)
Gábor Gábor telefonálása nekem is feltűnt: egyszerűen rémes volt! Előkapta a készüléket a zsebéből, vaktában benyomott pár gombot, olyan mozdulatokkal, amilyeneket senki sem használ gombnyomásra a kisbabákon és a szellemi fogyatékosokon kívül. Nem számoltam, hány gombot nyomott meg, mindenesetre ha hetet, akkor az frankó volt, csak a gombok nem stimmeltek, ugyanis akkor még hatjegyűek voltak a mobilszámok. (A 06-60-asok talán végig azok is maradtak.) Mindenesetre Gábor Gábor tovább folytatta a "zseniális" produkciót: az utolsó gomb lenyomása után egyből el is kezdett beszélni: semmi kapcsolás, semmi kicsöngés, semmi beleszólás a vonal másik végén.
Mindez azt jelzi nekem, hogy ekkor már a stáb is leszarhatta a sorozatot. 1996-ra már eléggé ellaposodott, nem csoda, hogy az emberek egyre kevésbé nézték.
Megnéztem az utolsó esti kiadást, azaz a 239. részt. Kommentárok:
Az epizód elején mutatták a tanári kar évzáró ülését, amelyen szóba került a táboroztatás. A teljes tantestület (kb. 20 fő) jelen volt, mégis csak öten (Jutka, Vilma, Hável, Csaba, Bujáki) vállaltak táboroztatást, a többiek szokás szerint csupán szénhidrogén alapú díszletek voltak.
A telefonbekötés után Vágási Feri első dolga az volt, hogy telefonbetyárkodjon: felhívta az 1234566-os számot.
Etus valami hihetetlenül bénán hangsúlyozott a kerámiapakolós jelenetben. Basszus, szerintem még az óvodai ünnepségeken a megszeppent kisgyerekek is sokkal természetesebben beszélnek! Wazze, Művésznő, vegyél már példát a kisebbik unokádról, ő hogyan beszél!
Röhejes, hogy Rezső hónapok után is magázódik Magdival, Almával és Lacival. Főleg az utóbbival való magázódása nagyon életszerűtlen!
Ebben a fejezetben egyébként Rezső gyarapította a magyar nyelvet egy új szóval: könyörgik. (Bár az igazat megvallva nem Rezsőé az "érdem": sajnos elég elterjedt a helytelen "könyörgöm" szó.)
Egy videofelvételért elkérni tízezer forintot nem semmi, ráadásul mindezt tíz évvel ezelőtt! És minek kellett videófelvétel a nőnek, ha csak állt a képen a két unokájával: meg sem szólaltak és meg sem mozdultak!
Vicces volt, ahogy Janka néni megpróbálta magát beállítani a kommunizmus üldözöttjének, aztán Jutka révén kiderült róla, hogy nem is volt rossz dolga a szoci diktatúrában! (Mintha ilyennel a közéltben is találkoztunk volna!)
Julcsi csak a vége-főcím alatt szerepelt. Annyira, de annyira hiányzott már az okossága és a televíziózáshoz való hihetetlen tehetsége!
(Tisztelt Stáb! Nem lehetne ezt rendszeresíteni? Én megelégednék azzal is, ha Julcsi és a nagyanyja csak az epizódok végén szerepelne.)
Kezd a sorozat nyelvhasználata életszerűbbé válni. A tegnapi rész forgatása előtt Horváth Ádám átfuthatott egy étkezési szlengszótárat, mert Jutka megeresztett egy "kaját", Mágenheim meg "bezabált".
6. János 1 mp alatt visszaért a kávéval. Tehát tudta előre, hogy Helga fel fog ébredni? Az tea volt és azt általában nem szokás egyetlen pohárral csinálni tudtommal. :-)
Ez az oly annyira jellemző bénaságok egyike a Szomszában. Ha hideg sörért kell menni a konyhába és onnan ér vissza a párbeszédkényszer miatt egy szempillantás alatt pl. Jutka, még azt mondom, érthető, bár szerencsétlen megoldás De a tegnapiban miért nem bírtak egy gőzölgő teáskancsót az asztalra rakni, hogy Jánosnak csak annyit kelljen kérdeznie: tölthetek???
Egy dolog még nem hangzott el a szerdai résszel kapcsolatban: 3. szerepében láthattuk Balázsi Gyulát (de ha jobban belegondolok, egy karakter is lehet): Egyszer volt szimpla presszóvendég, egyszer egy új stúdiót akart eladni Gáboréknak, most pedig az autószerelőműhelyben melózott.
MágÜnnek a csúcsmodell 205-s lenne? Kötve hiszem! 98 LE-t hogyan uralna, Azonkívül a Pug GTI-k akkoriban 3 ajtósak voltak csak, spoilerral, ködfényszóróval és küdzárófénnyel! Ez nem olyan!
Mi a piros taxi Lada eredeti rendszáma? Régi az KV-91-92 volt.
OFF: ma volt Fábry és ismételtek 2000. novemberi részt, Zenthe volt benne. Hihhhhetetlen milyen friss volt akkor!
Figyeljük a rendszámokat, szaktársak, bizsergető érzés belegondolni, hogy János szponzornivája vagy Mágenék részletpözsója még vígan falják a kilométereket! :)
Mint látható az ügyvédnő nem vette le a kecses szandált karcsú bokázatairól. Akkor mégis mit matatott odalent a vizsgálat végeztével oly hosszasan? Azért nagy firma ez a Mágen, bár biztosra fogadni korántsem ildomos... :)
Julcsi több szabadságot vett ki, mint, ami járt neki? OSztán, hogy????
És még le voltam kekecelve meg szőrszálhasogatózva, pedig lám-lám, a NEVI még a saját munkatársai egészségét is úgy óvja, hogy extra szabadságokkal kényezteti a dolgozót! :)
Szerintem, ez már 96-ban sem volt trendi, pláne annyira, hogy Klarissza egy ilyen alakkal hasítsa a vizet. Meg, ez a festett szőke haj... Talán csak nem Fruszi szbadult rá az ürge fejére ;o) ????
Ja. De, azért a kikötési hangulatot nagyon eltalálta, aki ezt a jelentet megírta... Be kell valljam (mint Kövezett olvtárs tegnap leleplezett, hogy magamból indulok ki), de mi is mindig piálunk kikötés után (meg előtt). Igaz, nem whiskyt, hanem jó kis borocskát, de ENNEK azért tényelg van hangulata, és nekem ez a jelenet -minden borzalmas suhosgós tréning ellenére- ezt idézte fel inkább....
Hapci nem tudja, hogy milyen kavar van a Magdi-Laci-Dezső háromszögben? Akkor, miért ODA szervez üzleti tárgyalást??? Amúgy, meg mindenki tegye akezét a szívére: hány fontos üzleti partnerét rendelte már ilyen lepukkant, életveszélyes presszóba, mint ez a szomszédokbeli???? Nem tudom, demifelénk tárgyalókban szokás tárgyalni....
A nemzet színésze (Kutya) a magyar nyelv szabályaival nem nagyon van tisztában... Én sohasem késem, mondta. Késik, azaz, ikes ige. Ha késem, akkor tárggyal kellene mondania, nem? ("sohasem késem le az előadásokat") De ő sohasem KÉSIK....
Mágen nemrégiben felbukkant új rendszáma stimmel: élénkpiros Peugeot 205 GTI. Még mindíg forgalomban van. Taki bá EAD-123-mas rendszáma ma forgalomban van, de nem 2105-ös Ladán. Egy régebbi részben látható volt a piros Kocka eredeti rendszáma, melyhez ma (már) nem tartozik gépkocsi.
Azt gondolták, hogy a gyerekeket már estére hazaviszik, a gyors ügyvédi fellépésnek köszönhetően. Ügyvéddel rendőrségre, férjet előállítják, gyerekek mehetnek haza.
Fruzsi extra vonzó munkapólója: A két boszorkánynak persze nem jó, hogy szabit kapnak. Julinak meg TÖBB állásajánlata is van. Honnan és miért, ha utál dolgozni????
NA, vajon Ferencünk milyen hatalamas technikai trükköt osztott meg Péterrel a hatalamas családi botrány előtt? És, miért lenne vigyasz Pirineka gyerekek azonnali visszaszerzésére, hogy felhívnak egy ügyvédet?
Lillácska tényleg komikus ebben a kalapban, de, valószínűleg, csak mi vagyok szellemileg elmaradottak, akik nem értik meg őt... Pedig, tiszta Erzsébet királynő...
Julcsi több szabadságot vett ki, mint, ami járt neki? OSztán, hogy????
Ez a Mágen nyaralás valóban nem túl valószínű: Károly kivesz két szobát(minek, kinek kettő???), de megrendelést is szerez, tehát, evidens, hogy a füvésznő nem megy. Marad a kérdés: minek???? És, ha a múltkor ennyire vigyázott a füvésznő pénzére, most miért olyan jótékony, hogy ő finanszírozza a "család" nyaralását"? És, kinek lehetett a telke a stábból, ekkora kerttel? vagy, tényleg üdülő???
amióta 4-kor kezdik egyet sem láttam,pedig ez a film főműsoridős teljes relaxálás,már nem járnak az autók sem annyira,teljes a csend és az esti nyugalom,nem való ez déálutánra.
Azért amikor Clarissimamijjját megláttam a hajókán azzal a hirtelenszőke pasival (a tényleg gáz melegítőjében), pillanatra megállt bennem az ütő, hogy netalán Albertet ismerhetjük meg végre? De aztán csattant a pofon, hogy a Szomszédokban is 1:1-ben működik a Columbo-effektus, miszerint ott a felségéhez nem volt soha szerencsénk, itt pedig Albihoz nem lesz. Bár emlékezhetünk, a nyomozós sorozatban is voltak olyan szituációk, amikor elhúzták előttünk az amcsik a mézes madzagot, hogy pl. ott volt a neje, de éppen háttal állt vagy valaki takarta, vagy éppen nem lépett ki még egy ajtón stb. Szóval, így jártam Alberttel... ;-)
A dezirés feszkózást nem egészen értettem. Az tiszta, hogy Magdival kavar és ez gáz, de ha jól emlékszem, néhány millióval beszállt a presszóba, tehát üzlettárs, akitől azért nem vehető zokon, ha benéz. Ráadásul illene neki legalább odaköszönni, nem? Rezső viszont remek volt a kendővel meg a mosogatási rohammal... :)))
Schell Judit tényleg gyönyörű és nekem a hangja is nagyon bejön! Orr és Alma ma egy kérdés-feleletben hozták a Szomsza két alapmelléknevét: -Hát nem remek ötlet? -Egyszerűen pompás! Aztán még Juli is elsütött a végén egy remeket a vacsoráról szólva...
hm hm. nem a duna plazában volt az első multi? az meg 96 októberében nyílt, szóval talán még nem volt. de a belvárosi mozik akkor már játszottak mindenféle hálivúdi újdonságot.
Bocs, sun007, ha 66 másodperc múlva pont az előzőmben vázolt jelenetet szeretted volna elmondani! Kárpótlásul láttam neked egy "PRAG" feliratú képeskönyvet a fejezet végén, amikor a lakásban Julcsibe mondja a bölcsességét. (A háta mögött jobbra, a könyvespolcon van.)
És a nap poénja? GG "lelibázta" a két HP-t! Hirtelen, egyik napról a másikra szabadságra küldte őket, mert titokban Vicacicával akart Németországa kiruccani. Természetesen Albert társaságában, médiatárgyalás céljából. De nem is ez a lényeg, hanem az, amikor Juli+Fruzsi azért kezdték el cibálni GG-t, hogy micsoda dolog, hogy most hirtelen szabadságra engedi őket? Hol a sok - millecentenáriumra beígért - turista? GG válasza volt a nagyon találó. Kb. így (ez csak a lényege!):
"- Láttam én már rajtatok, hogy kivagytok, mint a libák. Elnézést a találó hasonlatért!"
Na, ezen én dobtam egy hátast, nagy röhögés közepette! :-)
Állítása szerint most volt a 20 éves diplomaosztó találkozója. 23+20=43. Háááát... ő sem fiatal. Ilyen korúaknak már 10-15 éves gyerekük szokott lenni.
Mai rész állat volt! sok-sok figyelemreméltó dolog volt.
1. Kutyát és Mimit PONT bevárta a busz.
2. Séta közben kutya nyakkendőjét felcsapta a szél és szépen pofán BASZTA Mimikét :)
3. Nevetséges volt mágÜnék hirtelen nyaralása. Gábor PONT kiadja a szabit, Károly PONT foglal szobát, MágÜn PONT kap szabit, Etus PONT nem megy le, Károly PONT nem mondja le a szobát, és még PONT kifizette. De így Etus lódit, mert nem ő küldte nyaralni a családot, hanem Krollyal KÜLDETI :)
4. Schell Judit gyönyőrű. Lesz olyan rész, amikor a szexi harisnyatartóját húzza le MágÜn előtt. :) Ja, és bordó Golf III-a van.
5. Lillácsak kalapja nagyon SZIGORÚ volt. Mi a fasz volt ez, ő Neptun hitvese? Mi volt az a sok kagyló???
6. János 1 mp alatt visszaért a kávéval. Tehát tudta előre, hogy Helga fel fog ébredni?
7. Alma blúza hátul is gombolós volt. SZÖRNYŰ! És miylen áttetsző!
8. Klarissza új gazdag lovagjának nagyon SZIGORÚ volt a susogósának a színe. Tipikus 90-es évekbeli maffiózó vállalkozó (mint a jól ismert 600SEL Merci átalakítása Merdzsóvá szöveg :) )
9. Virág most milyen soká ért be a kapuból Etushoz. Eddig 1 mp volt a szint idő, mire most valóidőben ért oda. mi történt?
És mostannal búcsúzom, jövő hét pénteken leszek, azaz jövő hét végén HAT részt fogok egybe megnézni :)
A szerepe szerint csak harmincas... Sikerült elérnem GLASZLO kollégát, aki utánanézett két rendszámnak, de ha többet is össze tudunk halászni, rákeres majd azokra is. Az eddigi eredmények:
FRW-349 (Góliát kisteherautója) ----------- A megadott rendszámhoz nem tartozik gépjármű.
GAY-714 (János erdészgépkocsija) ---------- Rendszám: GAY-714 Gyártmány: LADA Típus: 2121-5 Szín: KÖZÉPOLÍV A jármű körözés alatt áll? NEM
János (Trokán Péter) 1946 juli. 4-én született. Született Július Negyedikén.Tom Cruise. Nem oltári nagy poén? Oké,nem...De az a rész amikor ünnepeltek július 18-án ment le. János azt mondta, holnap leszek 50 éves. Nem lehet,hogy 4.-én vették fel és csak 2 hét múlva tették adásba?
Az viszont érdekes volt, amikor Dani bejelentette, hogy akkor most no fürdőszoba. Talán amikor az öregasszony leviszi sétálni a kutyát, amely állat azonban hasonlóan élemedett korú lehet, ha fel se nyiffant egy vadidegen betolakodót észlelve... :)))
Én még soha nem láttam eddig még csak egy képet sem az Életképekből, de most, a szomszédok előtt láttam a reklámját, hát nagyon durva így az összehasonlítás, hogy a színészek hogy megöregedtek. :-o Ugyan eddig akartam nézni, csak nem tudtam, hogy mikor van, de most, hogy megláttam, el is rettentem tőle. :-))
Egyébként szerintem azért tagadta le számítógépes Dani Julcsit, mert állatot nőt nem lehet az albérletbe vinni. ;-)
Ja és egy egyszerű ötlet: Virágosbanya meg Bördibandi cseréljenek üzlethelyiséget, akkor virágosbanya a maga tömbjében azt trükközik a közösköltséggel, ami jól esik, Bördiék meg nyithatnak egy állatkertet Kutyával kiegészülve....
Akkor viszont profilt is cseréljenek, mert a virágüzletbe csak egy-kétféle csemege fér be, az élelmiszerboltban viszont egész pálmaerdőket is árusíthatna Ágika... :)))
Azt tudom, de engem EZ a FEHÉR irritál nagyon. A többi akár még jót is tehet: kevesebb látszik a fejéből ;o) Már, csak ezért sem támogatom a tökvédő tök viselését ;o)))
Amúgy, vessetek a mókusok elé, de most vettem színházjegyeket, és, mikor nézegettem a programot, az egyik szóba jöhető opuszt azért lőttem ki, mert Kutya is játszott benne... Úgy éreztem, ez a sokk a napi fix adag után már hidegre tenne ;o)))) Talán, majd, ha vége lesz a Szomszának, és még játszák a darabot....
ÉS, ha csak a kötelező átvizsgálásra hozták be? ;o) Az én három és fél éves autóm eddig egyetlen egyszer volt azért szervízben, mert valami nem stimmelt vele (akkor is saját lábon "mentünk"), a többi az éves átvizsgálás, olajcsere, ilyesmi volt..
Még egy alapvető dolgora vonatkozó szónoki kérdés: normális dolog az, hogy Kutyával kapcsolatban sosem kerül képbe egyetlen egy ember sem a SAJÁT lakótömbjéből (ahol, talán szintén közösképviselő, mint Takiéknál?) Nincs egy rohadt szomszédja, aki ráköszönne az utcán, nincs egy idős néni, akinek ONNAN befizetné a villanyszámláját? VAgy, csak Takiék házában ilyen szenvedélyesen jó és szívélyes ember, aki aholtudsegít?
Ja és egy egyszerű ötlet: Virágosbanya meg Bördibandi cseréljenek üzlethelyiséget, akkor virágosbanya a maga tömbjében azt trükközik a közösköltséggel, ami jól esik, Bördiék meg nyithatnak egy állatkertet Kutyával kiegészülve....
nemcsak Károly nyaralója tünt el, hanem Dénes bácsi leakótelepi lakása is. Amikor még az ő telkén akartak építkezni Almáék, akkor emlegette. Most meg az erdészházban él és dolgozik, hogy éhen ne haljon a nyugdíjból. És hova lett a telek?
Hogy lenne már űkutya féle olimpiai vetélkedő gyerekeknek, mikor éjjel volt az az olimpia? Minden rendes ÉS tisztességes gyereknek olyankor ágyban a helye :)
Ha GLASZLO itt lenne, utánanézhetne ennek a rendszámnak is... Meg a GAYes erdészautónak. Tényleg nagyon bonyolult lett azon az oldalon a regisztráció... :(((
Ki tud az ingre figyelni, ha fején van az a bugyi!?
Eszembe jutott róla, hogy az indonéz kormány egyszer megelégelte, hogy valamelyik pápua törzs férfiainak összes ruházata 1 lopótökszár(féle) a nemiszervükön és kiosztottak nekik alsónadrágokat. Lelkesen hordták is -a fejükön!
Nem valószínű, hogy külön emberek írnák a karakterek szövegeit, még azt is elképzelhetetlennek tartom, hogy egy szövegíró több karakternek ír. Szerintem az aktuális forgatókönyvíró/rendező írja a szövegeket, bizonyíték erre a valószerűtlenül népszerű kifejezések, pl. lovag, számítógépes stb.
Már a múlt csütörtökin, a 238.-on is túl vagyok. A nagyját már kivesézték a kedves topiktársak, pl. Lenke néni "pompásan"-ját, Dani "számtógépes" voltát, Alma hipergyors megreggelizését (ami után persze kéz- és fogmosás, vécézés, egyéb készülődés nélkül elindul dolgára). Sun007 azt is megemlítette, hogy Helga és János csak hónapok után fedezte fel a házuk aljában (vagy szomszédjában) lévő kisboltot, arra viszont senki sem hívta fel a figyelmet, hogy János azt mondta: "Itt egy élelmiszerbolt!" Nem kisközért, nem bolt vagy kisbolt és nem csemegeüzlet, hanem élelmiszerbolt!
További észrevételeim:
Klaudia életében először (és lehet, hogy utoljára) embernek nézett ki.
Matyi elég mély közönnyel hallgatta, hogy a nagyanyja balesetet szenvedett: fel sem nézett, csak rajzolta a piros majmot. Ennyire nem szereti a nagymamáját?
A bögrecsárda tulajdonosának ismételt fenyegetőzése egyszerűen kritikán aluli! Mi értelme van az egésznek azon kívül, hogy Rezső szánalmas picsogását felerősítse? A forgatókönyvíró szerint a bankrabló az akciója előtt felkeresi a célpontul kiszemelt pénzintézetet, és fenyegető hangon közli, hogy hamarosan ki fogja rabolni? Ezek nem normálisak! Ez körülbelül a Hupikék törpikék Hókuszpókjának szintjén van!
Ráadásul honnan van ennyi szabadsága? És mi lesz a televíziós villámkarrierrel, ha folyton utazgat? Gábornak most is kellett volna egy jobban idomítható vaddisznókoca... :)))
Szónoki kérdést teszek fel: vajon miért kellett Julcsinak hazudnia, hogy vidékre megy? Eddig mindannyian alapvetésként fogadtuk el a dolgot, de, miért is? Miért nem mondta azt, hogy Danival van programja és egy hétig nem lesz. Hiszen, - a szüzességét nem sok minden veszélyezteti, - épp most jött meg egy vele eltöltött kéthetes szabiról, ahol ki tudja mit csináltak - huszonéves felnőtt nő (amit máskor előszeretettel hangoztat is), akinek csak lehetnek már a leckeíráson kívül ilyen elfoglaltságai is.
Az adekvát válasz az lett volna, hogy az elkövetkező 12356 este egyike sem alkalmas, mert van programja.... ;o) Engem Kutya sapija a bébisapkákra emlékeztet, de egyrészt, valóban hasonlít bugyira is, másrészt abszolút undorító....
Nekem is borzolta a kedélyemet Kutya "eleganciája", ahogy Sümi nevezte, mármint az a hányás fehér zacskó a fején. Öltönyhöz! Olyan pékes volt az a sapka, nem? Mimikének erősebb szemüvegre lenne szüksége, mert elsőre boldogan igent mondott a "randez-vous"-ra. Amikor tankodott, hogy jó-e neki aznap este, komolyan azt hittem, kihasznája a poént, ami nekem eszembe jutott: "Sajnos ma nem jó, már elígérkeztem a férjemnek. Moziba megyünk." Vagy: "Sajnos ma nem jó, a férjem nem örülne!"
A Szomszédokban elég hanyag az ingatlannyilvántartás, nemcsak Károly nyaralója tünt el, hanem Dénes bácsi leakótelepi lakása is. Amikor még az ő telkén akartak építkezni Almáék, akkor emlegette. Most meg az erdészházban él és dolgozik, hogy éhen ne haljon a nyugdíjból. És hova lett a telek?
Az állatkerti forgatáskor Juli megjegyezte, hogy gyerekkorában volt utoljára az állatkertben! 20 éves a nagyobbik gyereke, 20 év alatt egyszer sem volt képes kimenni vele??? Mit csinál(t) ez a nő hétvégeken?
Én ugyan már nem lövöm le az almás átvezetés poénját (ami tényleg feldobta kicsit a sorozatot), mert tejbegrrr!!!! olvtárs a 15307. hozzászólásában megtette, 63 perc 27 másodpeccel korábban! ;-) Jól számoltam? :-)
Így: "Viszont mennyire komoly volt már az átvezetés a mentős öreg almázásáról Almára! :)"
Jaja, én is attól félek, hogy kezdődik elölről a sok régi FŐŐŐŐügyelői szerelmecske-etyepetye felidézése, néminemű nyáladzással körítve, amit bizony nemcsak a bélyeg felnyalására fog használni... ;-)
És érdekes módon most nem voltak tömegek a postán, nem voltak elégedetlen várakozók, hanem Mimike pultja előtt sem állt senki, csak a FŐŐŐügyelőre várt. (mennyit fizethetett ezért a posta????) Aki meg nyilván szintén kabaré-i hangulatot kelteni, mikor lebukni ugyan nem akar, hogy "szerelmecske" vana láthatáron, de azért Sümivel megy sétálni, ahelyett, hogy azt mondta volna neki, hogy dolga van a postán, 10 prec múlva ott találkoznak....
Jaj, és még egy poén, hacsak ALAcka ezt is le nem lövi 66mp-cel előbb), mikor az Öreg mentős "alma, alma, alma"-vál búcsúzik, a következő jelenet meg azzal kezdőik, hogy LAci (vagy REzső???) rikkant, hogy "Alma!"
Azt én lőttem le, uszkve egy és negyed órával ezelőtt... :)))
Egyszer valamikor egy riportban Kézdy Gyurciburci nevetett azon, hogy ő, a láncdohányos kapott olyan szerepet a Szomszédokban, aki gyűlöli a cigarettát.
Azt nem értem, hogy ennek a szerencsétlen Matyesznak nem hagynak sohase tévét televíziót nézni ? Még az olimpiát se ? Vagy csak most kezd öntudatra ébredni,de a szülei lefojtják ezt az ösztönét ?
Ráadásul HeroFeri hiába hallgatózik a fülessel, ha utána az asszonykát meg kell dolgoznia, és a nagy sivalkodásra esetleg felébredhet a poronty, aki azt hihetné hogy a fatert megint megkövezte valaki. Eme rémes gondolattól vezérelve benyit a szülei szobájába, és amit ott meglát attól talán véletlenül megáll a fejlődésben, sőt visszaretardálódik az 1.0-ás verzióvá. :-)
MErt Julcsi biztosan agymosott rajta egyet, és ALmácska csatlakozott valamilyen "mozgalomhoz". Legalább Rezső megjegyzése poénos volt, hogyaszonja, tiltsák be az alkoholt meg a kávét is, és nem lesz mit árulnunk...
Jaj, és még egy poén, hacsak ALAcka ezt is le nem lövi 66mp-cel előbb), mikor az Öreg mentős "alma, alma, alma"-vál búcsúzik, a következő jelenet meg azzal kezdőik, hogy LAci (vagy REzső???) rikkant, hogy "Alma!"
Ráadásul nem az öreg ügyvédet szerelte fel némi útravalóval, csak azzal törődött, hol vannak az akták... :))) Amellett, hogy a Szomsza a mindennapi élet természetes velejárójaként ábrázolja az állandó alkoholizálást, most egész rendesen ráfeküdt a dohányzásellenességre. Az ügyvédnő érszűkülete és almadiétája mellett Alma is nyühögött egy sort a presszó nemdohányzóvá alakításáról.
De most elég valószínűtlen volt ez a magakelletés. Mintha csak a soha nem mentőző Évikét hallottam volna, de ő legalább ezer éve ismeri Mágent és évődik vele. Az ügyvédnő azonban eddig nem igazán mutatott évődésre utaló jeleket, most, meg épp csak le nem teperte Mágent a hordágyra az öreg ügyvéd mellé...
Feltünt, de az istennek sem tudtam elolvasni a feliratot... Viszont, azt hittem, arra fog kimenni a jelenet, hogy SIKERÜL ilyen gépet bérelniük, és Gólinak annyira megtetszik, hogy vesz is egyet (reklám kiteljesedik)
Ellenben legnagyobb gönyörűségemre Juli negyvenháromszor is FŐŐŐŐmérnöknek szólította János a VAdasparkban. Tudom, hogy már kifejtettem az ügyben a nézeteimet, miszerint, mi itt a szomszédságban (mármint az irl-ben) bunkó módra kresztnéven hívjuk egymást, bármi is legyen a foglalkozásunk, de azt talán még nem mondtam, hogy, lehet, hogy bunkó vagyok, de fogalmam sem lenne róla, hogy egy erdészt főmérnöközni kell.... (pedig a diplomám hazájában engem is csúnyán lemérnöknőznének a megszólításban, lévén, aktívan használták és használják az egyetemi végzettség után ezt a titulust)
Lehet, hogy holnap folytatódik a Magenheim+ügyvédnő románc további kibontása? Tudniillik ma említette a tetthelyen a hölgyike a doktor úrnak, hogy éppen két hét múlva kell majd visszamennie hozzá kontrollra.
Mivel még senki nem tette meg, hadd említsem én, hogy mai "bújtatott" reklámadagunk volt az erdei forgatáshoz használt stúdiós stábkocsi, amelyen mindenhol a "GAZella" kisteherautó-családot kívánták eladni nekünk. Volt azon cégnév, cím, telefonszám, de mind az oldalán, amit a kamera kevésbé látott, lévén a kocsi velünk szemben állt meg. De sebaj! A rákövetkező autószerelő-műhelyes jelenetben Feriék háta mögött egy ugyanilyen márkájú/feliratozásó ex baráti szocialista gépcsoda virított.
Etuson (a nappalijában) meg mi volt az a fehér gönc? Már esti hálópöndölyre volt vetkezve? Hogy Karelnek ne kelljen sok cuccot lehámoznia?
A végén Etus említette a bölcsességében, hogy Csibének nem jött be az albérletben meghúzódás. Én úgy emlékszem, Julcsi 1 hetes vidéki kiszállást lódított otthon, tehát elvileg még Tyúkanyó sem tudhatott arról, hogy Piroska néni közelsége és folyosói kurjongatása zavarná a testnedvei beindulását. Bocs, ez malac volt! ;-)
A mait újfent HÁ rendezte. Nyomta is rendesen a kultúrmissziót: Suttogások és sikolyok, kevés operaközvetítés. Viszont Kutya tizenkettedszerre is megfeletkezett FŐÜGYELŐI múltjáról. Tényleg elvette az eszét a szerelem...
Nekem ma az "Ágikám a kisboltban osztja az észt" jelenet feszegette a vérnyomásmérő felső küszöbét. Ahogy Etuskó mondta múltkor: "ökölbe szorult az agyam" tőle. Még egy ilyen boszorkányt. Hogy át akarta k...ni a palánkon Bördi Bandit meg drága Lenkémet, mi?! De emberére és öregasszonyára akadt ám a csemegésekben! Lenkice egymaga, fél kézzel legyűrte volna, de Madarasival duóban még erősebbek voltak. Aztán Takker bácsi szépen elhajtotta a virágost a búsba. Következtetés? A kis élelmiszerbolt nem a Kutya által felügyelt/körbepisilt 7 tömbben van! Vagy ez nem is új felfedezés?
Tényleg, ezt el is felejtettem. A múltkori után (mikor Góliátnak az Apeh-be kellett pótlólag befizetnie, emiatt elmaradt Feri bérével), ezek után én soha töbet nem álltam volna vele szóba. Vagy, ne nevezze magát a BARÁTJÁNAK....
Jaj! És Jutka csábítási kísérlete is a kabaré határát súrolta.... CSábos mosoly, szöveg, kacérság, aztán épp rá nem adta a fülhallgatót Ferire, hoyg inkább nézze tovább. Valamiért az a vicc jutott eszembe, mikor a feleséget elrabolja a férje mellől egy szafarin egy gorilla, és a bozótban rögtön magáévá is teszi. A férj meg még utánaszól: Na, most panaszkodj, hogy fáj a fejed!
Hero Feri olimpiás rajongási jeleneténél nagyon bírtam, ahogy Jutka elszínlelte, hogy muszáj-e férjének az olimpik géjmszt nézni, merthogy neki éppen viszket, aztán kuncogott egyet, hogy csak tesztelte a nyomdászt, mennyire készségesen ugrik a bármely olimpiai számnál ígéretesebb szórakozást nyújtó atlétikai gyakorlatsorra. Nem voltam túl bonyolult?
GG: "milyen remek egzóóóótikus helyszín ez"! Hogyne, a budakeszi vadaspark... Kész szafari, az egyszer biztos. Juli azért ledarálta a végén a reklámszöveget... :)))
Góliát nem tudom minek veszkődik Ferivel, úgy kell könyörögni neki, hogy melózzon, amikor meg lerobban a verda, azért még levágja némi pénzre, mert "ő pakolt fel", miközben apuskám meg a motort nézegette. De ha már akkor látszott, hogy nem kerek a történet, minek rakodtak mégis a kocsiba? És hogy került a szervízbe az autó mindezek után?
Az sem volt túl udvarias, ahogy Sümiről az elején úgy beszéltek, mintha ott sem lett volna. És,nem is túl valószínű, hogy valaki öregségében egyszercsak ilyen kis szociális ÉS joviális emberré váljon.De, Sümi azért király. Kár, hogy Kutya a barátja... (akinek ezt a fehér bébisapkáját valami szögesbakkanccsal kellene leszedni a fejéről, mert ez már merénylet a jó ízlés ellen)
Az számomra is rejtély, hogy a szomszéd kocsmai "gyilkos" (ahogy a presszóban aposztrofálták) honnan tudta, hogy itt szendvicsszállítmányt várnak, viszont a presszó nem volt zárva, hanem amikor meglátták a közeledő ürgét a nagy bádoggal a vállán, akkor még kollektíve nem látták jól, hogy ki közeledik, és Rezsőpincér sietett az ajtóhoz, hogy kinyissa az áruszállítónak. De odaérve felismerte az alakot és nagy hirtelenséggel ráfordította a kulcsot, majd megjegyezte, hogy ő most inkább mégsem nyit ajtót, meg célszerűbbnek látja elbújni. Szerintem így volt.
Szokott vesszőparipám a konfliktusok meg nem beszéléséről: Alma és HApcibenő, uyge összekülönböztek, Alma erre elment egyedül nyaralni, de mostmár teljes a béke, és Hapci jön fuvarral Almáért. De, nem csak ők, hanem Jánosék is jegelik a problémát, mert, mintha a mai részben erről sem lett volna egy szó sem...
Azok után, amit eddig láttunk Julcsiból te el tudnád képzelni, amint nekiesik nagy hévvel az aktuális faszijának? Főnéni ide-oda Miller Z-nek szerintem még vagy két órán át kellett volna könyörögni, hogy levegye azt a sárga hacukát magáról. :))
Különben sem értem mit kellett az öerg nőtől így megijedni. Kulcsra kell zárni az ajtót, és kész. :))
Persze, a stúdiós boszorkányok ismét elemükben voltak. HIhetetlen, hogy ahelyett, hogy örülnének, hogy vannak megrendeléseik, állandóan a nyafogás megy. Mégis, mire gondoltak, mikor egy filmes emberrel álltak össze? És nem érdekesebb EZ a meló egy kicsit, mint Klarissza fejét gyurmázni???? Ráaádsul, ahogy tegnap is írtam, a rendszeres nyafogásnak egyetlen elfogadható indoka lenne, ha azon rinyálnának, hogy emiatt vendégeket kellett volna lemondaniuk. De ezek permanens szabadnapot akarnak maguknak, full pénzért.....
Julcsi is iszonyat béna volt az albérletben előadott magánszámával. Azon gondolkodtam, hogy miért vette ilyen szűzlányosra a figurát??? (nekem legalábbis ez volt a benyomásom) Netán, ennyi tellett a színészi képességeiből arra a rendezői instrukcióra, hogy "zavarban vagy"????? Na, meg az a vodkás jelenet.... Finom és nőies dolog vodkákat legurítani szeretkezés előtt...
Rezső az ajtónál volt, amikor észrevette, hogy új szendvicsfutár van, és ráfordította a zárat. Vagy bent volt a kulcs, vagy csak egy gombot kell eltekerni.
A kedves vendégek, meg csak ültek, mintha semmi különös nem történt volna. De ha belegondolunk nem is történt, az ilyen esemény mindennapos errefelé. Már megszokták.
Nekem az ért az is fura volt (azon az alapvetésen kívül, hogy, akinek van háza, amit anno Mágen és Julcsi is könynedén BKV-val elért a városból, miért nem ott lakik), hogy Etus ugyan összecuccolt, hogy Mágenékhez költözik, de Károly rögtön letelepedett, pedig nem is tudta, hogy itt fog maradni....
Büntetésből, mert az igazságra hivatkozott, megvontál tőle ;o) Egyébként megint az jutott eszembe, hogy a régi Matyi szegény, végigaludta volna az olimpiát egy szó nélkül, ez meg itt lamentál ;o) LEhet, Jutkáék már meg is bánták az upgrade-t? Folyton csak a baj van a gyerekkel azóta, hogy önálló gondolatai vannak, meg beszél és mozog ;o))))
Ja, és ő volt az, aki pár évvel ezelőtt részegen óbégatott a Lantos u. 8. akárhányadik emeletén, ahova kivételesen még Taki bácsi is felment, hogy rendet tegyen, vagy legalábbis érdeklődjön az ordítozás oka felől.
Nekem azért sok ez a Benő bácsizás, mert Virágh mostanra elég "normálisra" volt hangszerelve: fogatlan oroszlán, aki mindig morog, de van szíve, ez a mai (bármennyire is utálom jenőDezsőRezső bácsit én is), azért tahóság volt.
A mai rész tényleg kabarisztikus volt, ami végülis nem lenne nagy baj, ha nem egy végtelenül (néha már idegesítően) élethű sorozatnak nem aposztrofálnák a Szomszát. Mert, Rezső bácsi beszólása, mikor Etus elmondta, hol éri utol, Károly is, erre megszólalt az öreg is, hogy őt is hol, de Virágh belefojtotta a szót, szintén bohózati elem volt... Pontosan, ahogy írtátok, az albérleti jelenetről, a presszós jelenetről...
Egyébként, presszós jelenet: nem értettem, miért volt zárva a presszó, ha ültek bent vendégek (ez tisztán látszott, mikor Laci telefonálni ment). Ha nem volt zárva, akkor miért nem jött be egyből a rosszfiú? AKi egyébként is, honnan tudta, hogy szendvicset várnak, és azzal kell magát álcázni? Szemben a sok-sok kabaré jelenettel, legalább annyi realizmus volt a mai részben, hogy a rendőrök nem a bejelentésre érkeztek meg 30mp-en belül, hanem csak egy kávét inni ugrottak be. LEgalább valami.
Viszont Sümeghy felajánlotta neki, hogy kössenek fogadásokat, és most mindenét el fogja nyerni. Tudom, hogy mindig ez a szöveg megy, de ez esetben kifejezettem az olimpáról volt szó - mármint tegnap/két hete.
ÁNTSZ nekem is eszembe jutott! A gyilkos meg mit trükközik azzal a szendvicses tállal? Egyáltalán honnan szerezte? Vagy ha már megszerezte, miért nem takarta el vele az arcát? A rendérek meg igen kevéssé tűntek motiváltnak... :))) Viszont mennyire komoly volt már az átvezetés a mentős öreg almázásáról Almára! :)
Ráadásul a lakásfelújítós-odaköltözős kavart már eljátszották Virágh doktorral is. Jó volt a "Mi ez? Kommuna?" beszólás az öreg fül-orr-gégésztől, és azt külön bírom benne, hogy ki nem állhatja Ernő-Benő-Jenő-Dezső bácsit! :)))
Ennyi kénnyszeredett álcselekményt! Most nem szólok az elcsépelt albérleti jelenetről, Kutya szánalmas postai performanszáról, a primitív presszós kergetőzésről, Gáborék szokásos videós bénázásáról. De Károly miért nem a saját nyaralójába megy amíg tatarozzák a lakását, miért dúlja fel két család életét?
Hát, ez valóban feydau-i szituáció, bár, hogy mennyiben illik a Szomszába... Persze, a komornyik után, ne csodálkozzak már ilyesmin, mi? Na, majd este kiélvezem a bohózati helyzet minden elemét ;o) Addig csak eléképzelem, ahogy Julcsi épp mászik be az ablakán (jó, az emeleten laknak, de, annál jobb, lehet, most ő kérte kölcsön a létrát ;o), feküdne be az ágyába, de ott már alszik valaki. Sikítás, Etus berántja a Csibét az ágyba (azt hiszi vmlyik "lovagja", aki végre nekidurálta magát), erre megjelennek a szülők: Mágen puskával, hogy megvédje anyósa és/vagy leánya becsületét. De ekkor csöngetnek, az ajtóban Virágh egy virágszállal, jön Etust látogatni, de letagadják neki, mert Etus azt a látszatot akarja kelteni, hogy Károllyal éjszakázott (és szégyelli, hogy annak nem kellett) Na, inkább megyek haza!
Igen Julcsiék hazaértek, és most Daninál próbálnak lakni (dani és Julcsi). Az egy hetes együtlét nem jön össze, mert a házinéni otthon marad, az előzetes tervek ellenére. Julcsi otthon vidéki útnak füllenti, hogy nincs otthon, a Művésznő így a csibe szobájában alszik, míg Károly a Művésznő lakásában. Ez dr. Virág megjelenésével tovább bonyolódik.
Azért enynire nem kell komolyan venni ;o) Mesélj! Lehet, már Julcsiék is hazaértek a nyaralásból? (ha két hét alatt jutottak le a tisztásra, gondolom, min. ennyi kell visszafelé is) Volt fagyi / konyak-sör-bor-pályinka????
Néhány éve megdézsmálták Takácsék télire vásárolt krumpliját. Lehet, hog azóta csak egy kulcs van, így a közös képviselő szemmel tarthatja ki, mikor, mit visz pincébe/ből.
Mikor Matyi kinyitotta a hűtőt, hogy kivegye a gyümölcslevet, az a rész ami látszott, tök üres volt. Ez vagy baki, vagy Vágásiék mindent a hűtőszekrény bal oldalában tartanak.
Létra: tulajdonjogilag talán Takácséké, Kutyára csak a pince nyitásához-zárásához van szükség. Mint, mikor Takibá a kerekeket cserélte. Mondjuk, ennek sincs sok értelme, hogy csak egy kulcs van a pincéhez.
Végzős főiskolás voltam 1998-ban, így gyakran volt időm délelőttönként nézni az ismétléseket, ha nem , akkor meg vette a videó. Én is az m2-re emlékszem, de szerintem 9-körül adták.
Jaj, én is felröhögtem. Bár végül kiderült vmimás baja volt, mert kipurcant. De nem merte HÁ megkockáztatni milyen baja lehet. Legalább nem akarták most szervízbe vinni és az egyik srác is közölte múltkor neki is csinált ilyet. :)
Szép lassan pótolok: ma reggel megnéztem a 237.-et is.
Számomra érthetetlen volt, hogy kié tulajdonképpen a létra. Lenke megkérdezte a férjétől, hol "a létra", mire ő azt válaszolta, hogy a pincében. Amikor pedig Alma lement érte a pincébe, akkor megígérte Kutya úrnak, hogy hamarosan visszaviszi.
Namármost: ha a lakóközösségé, akkor mit keresne Takácséknál, ha pedig Takácséké, akkor miért kell sietve visszaadni a közös képviselőnek?
Megtudhattuk, hogy pandúrból lesznek a rablók: a volt nyomozó Piri agresszív exférjévé vált, aki még a hős Vágási Ferit is meg merte fenyegetni.
Etus Ernő bácsinak nevezte Ernő bácsit, pedig nem nagy korkülönbség lehet kettőjül között! Sőt, lehet, hogy Ernő bácsi csupán 40 éves, és csak az ital miatt néz ki 6070-nek. Bár azért a Művésznő is feltagadhatna pár évet... :->
Helga és János vitája után Kutya magában beszélt a lépcsőház aljában.
A páratlanul tehetséges Julcsitól hallhattunk egy "televíziózás" szót. Basszus, és amit művelt! Ennek a nőnek a kezébe nagyjából annyira való a mikrofon, mint Antóniájéba a Biblia.
A Rezső-vadász gonosztevő balhézása a presszóban egészen rémes volt! Miért jó az neki, ha ország-világ füle hallatára fenyegetőzik? Legközelebb egy táblát is a nyakába akaszthatna az ember, hogy: "Bűnöző vagyok!"
Sümeghy azt mondta, hiányoznak neki a haknik. Jó múltkor még azt fejtegette Lillácskának, hogy nem akar többé fellépni, mert már kiöregedett, és nem akarja, hogy az emberek azt mondják, "a Sümeghy még jó." Szerinte tudni kell időben és méltósággal abbahagyni. Most akkor mégis vállalna fellépést?
Igen! Én vagyok aki az ebéd elfogyasztása közben néztem a képmagnóról. Valóban 98-ban ismételték a fejezeteket és gondolom 11:20 vagy 11:25-kor kezdődhetett hogy a 12:00-kor a harangszóra már a dátumon is túl legyünk!
Majd valamelyik 98-as fejezeben a Takibácsi említést is tesz róla...
Én nem emlékszem rá, hogy az eredeti adáséven kívül máskor ismételték volna. Akkor meg azt hiszem, kéthetente ment. Most azért olyan furcsa, hogy rohannak az évek. Azt veszem észre, hogy már megint nyári szünet van benne és üdülni mennek.
A kirándulásukban az is tecc, hogy mikor pakoltak, mindenfelé szárítókötelek lógtak, tele ruhával. Klódija még sóhajtozik is, hogy több napot tudna még ittmaradni. Tehát, valóban, mintha ezen a tisztáson töltöttek volna két hetet (az előző fejezet óta), itt tartották a nagymosást (akkor még volt víz???) De, ha itt töltötték a két hetet, nem is mentek sehová a tisztásról? (akkor minden nap le kellett volna bontani a sátrat, nehogy azt is ellopják, nem?) Amúgy, jó alvókájuk lehet (ha csak nem mással voltak elfoglalva...), ha lefűrészelték a láncot a bringalopáskor, ők meg fel sem ébredtek rá az erdő csendjében....
Sándorr alias Hapcibenő egy oltári barom. Nem talál helyettest, és július a főszezon a teniszpályáján....
Csak azt nem értem, miért nem tudtak ezeknek a szerencsétleneknek egy rendes konfliktust kitalálni, amin összeveszhetnek Almával. (Helga és János legalább surlódtak mindig is!) Eddig hót rendes volt, jött Almáért, sőt, még szabadnapjai is voltak (pl. mikor vitorlázni voltak, és a többi szabadnapokon vajon ki vigyázott a pályára???), amikor megpróbálta Almát rábírni a presszóban való meg nem jelenésre, de nagyon toleránsan vette, ha nem sikerült, és elüldögélt egy sarokba támasztva, most meg bekeményít, és két ráérő öregúr miatt nem viszi el nyaralni a babáját...
Emlékszik rá valaki, hogy az utolsó (magyarán ezelőtti) ismétellése mikor és melyik csatornán történt a Szomszának? Csak azon filóztam, hogy anno nekem teljesen elkerülte a figyelmemet, a sok száz epizódbólfejezetbl egyetlen egyet sem sikerült elcsípnem soha, pedig tényleg nagyon szerettem a szomszát. Az is így délután volt? Csak ezt tudom elképzelni. Igaz, lehet, világhálózat és index híján, lehet, fele annyira sem élveztem volna azt az újrázást, mint a mostanit ;o)
Ez a délután négy csakugyan nem a legkóserebb időpont. Én ugyan jelenleg munkanélküli vagyok, de attól még szoktak adódni dolgaim, hétfőn és szerdán délután pedig suli. Így gyakran kénytelen leszek alkalmilag felvenni a sorozatot videórarögzítős képmagnetofonra. Rendszeresen csak Oli kilépéséig vettem, néha véletlen kihagyásokkal. De ne csüggedjünk, topiktársak! Jobb, mintha nem volna. :D
Ugyan, ugyan... már a mi 1987-es Lada 1200s személygépkocsinkban is volt hátsó biztonsági öv. z volt az egyik extra (500 Ft). Másik a ködzárófény volt, szintén egy Adyért. S Virágnak a burzsuj "ezerötös" Zsigája volt, a maga könyöktámaszával, fordulatszámmérőjével, olajnyomásműszerével (!) :)
A történet röviden, bár hosszan nem nagyon lehetne, hiszen nekem 4 villamosmegállónyi időbe telt elolvasnom:
A Kron bolygón néhány tudós titokban időgépet szerkeszt. Társaságuk szimbóluma egy ősi jelkép, a horogkereszt. A bolygó feletti ellenőrzést a Bizottság nevű szervezet gyakorolja. Ez meg akarja szerezni az időgépet, ezzel gonosz módon befolyásolva a történelmet. A Csillagközi Szövetség Tanácsa Perseus kapitányt küldi a helyszínre, hogy miután a tudósokat egy másik korba küldte, semmisítse meg a szerkezetet. Az egyik feltaláló lánya és szerelme (Rila, Val) el is jut a 20. századba, Perseus pedig lézerfegyverével szétlövi az időgépet. Ez után következik az a képkocka, amit már betettem. Végül pedig ez:
ott a medence is, mint további olyan veszélyforrás, amire figyelniük kellene, erre Béla bácsi és Jutka (nem hivatalosan) ernyedten napoznak a medence partján, és söröznek...
Igaza volt rettentó topiktársnak, mikor az 1398-as hozzászólásában ezt mondta:
"Egyetlen képkocka alapján megítélni egy képregényt - ez illik Jutka kockafejűségébe:-) Aki nem látta, annak nem fogom lerajzolni, de 2-3 pasas megy az utcán, a háttérben horogkeresztes zászlók lobognak, és valami olyasmit mondanak, hogy "Ez végre egy olyan világ, ahol szabadság és demokrácia van!" Ez a képregény utolsó oldalán volt hátulról a második vagy a harmadik kép, tehát valószínűleg tényleg náci volt a képregény (úgy értem, ha ez a végső konklúziója a szereplőknek), de azért lehetett irónikus is a kontextus (ti. az olvasó már tudja, hogy a szereplők marha nagyot tévedtek). Jutka magyartanár létére már nem jutott el idáig, hanem rögtön lecsapott a horogkeresztre. Mondjuk, elhiszem, hogy abban az időben a horogkereszt hihetetlenül rémisztő volt, de számomra a ki nem mondott tanulság az, hogy sose ítéljünk meg egy könyvet a borítójáról"
Taki azt mondta, hogy Kránitz nem cserélt kocsit. Hohó, Pista bácsi, önnek is kihagy a memóriája? Kránitz taxisnak már többféle színű 2106-os Ladája volt, sőt egy időben Suzukival is mászkált.
Óra közben elveszi Vágásiné a képregényt az egyik tanulójától. Pont azt a képet látja meg a füzetben amin a szereplők egy horogkeresztes zászló előtt mondják:
-Nézd Val! Szervezetünk szimbóluma!
-Hurrá! Ezen a bolygón szabadság és demokrácia van! Itt boldogok leszünk Rila!
A következő jelenetben már a tanáriban "elemezgetik" a képet.
Jutka: Mit csináljunk ezzel a képregénnyel?
Másik tanár (nem tudom ki, a jelenet leírását is egy másik fórumról másolom): Semmit. Kihez forduljak a tanácshoz vagy a minisztériumhoz? Nem az ő dolguk nem tehetnek róla
Jutka: Ezt akkor sem hagyhatjuk szó nélkül. Ez lélekmérgezés. Én írok a rádiónak vagy valamelyik lapnak.
Másik tanár:Csak azt ne. Rögtön itt lesz egy csomó újságíró, meg a riporterek is letámadnak. Bármit teszünk az ennek a szemétnek csinálja a propagandát. Ma a legjobb reklám a botrány.
Jutka: Igaza van (a magázódásból következik, hogy a másik tanár valószuínűleg Béla bá). Csak tudja nem térek magamhoz. Minden jónak induló dolog mellett muszály, hogy ott legyen az aljasság is, és pont gyerekeket tesz tönkre. mire jó ez nekik?
Egy képregényes fórumban találtam meg a megoldást. A Botond képregénymagazin 3. számának hátsó borítóján szerepelt ez a jelenet. Arról van szó, amelyiknek Roger Moore van az elején.
Kb. fél éve keresem ezt a képregényt, hogy be tudjam ide rakni a képét. A legnehezebb az volt, hogy befogjam addig a pofámat, amíg nem tudok illusztrációval szolgálni. Ez az, amit a tavaly december 15-én vetített részben az iskolában elvettek egy gyerektől.
Megnéztem, Fruzsi valóban azt mondja, kb. idézem: Várom, hogy a férjem hívjon. Nehezen hitte el, hogy ebben a műfajban éjszakázni kell. Mivel Fruzsi eddig több vőlegényt fogyasztott, mint hagymát ÉS szivart összesen, de házasságról, esküvőről szó sem volt korábban, szerintem az történhetett, hogy HÁ egész egyszerűen összekeverte Antóniával... :) SándOrrt viszont egészen megsajnáltam ma. Mekkora gáz lehet hazamenni a barátnőnk nagyszüleihez, úgy, hogy a csaj nélkülünk nyaral valahol... A nejem nem egészen értette, hogy miért kell gyomot írtani az erdőben, és igazán én sem találtam erre megnyugtató magyarázatot. Mit mondjak neki? :D
Igen, idén is lesz még, aztán a jövő évet kihagyja, de 98-99-ben újra látjuk majd, örök hála a forgatókönyvírónak! :))) Másnak is feltűnt, hogy a mai fejezetet HÁ maga rendezte? Vajon mi volt benne, amiért fenntartotta magának? Vagy Bujtás és Bujtor is nyaralt? :)))
Ha Lenke néni nem tud ébren maradni egy éjszakára, még megértem, de egy Antónia korabeli nő (aki korábbi foglalkozása alapján meglehetősen sokszor tölthette ébren az éjszakát) ne bírja ki alvás nélkül, az már gáz.
Alternatívák: 1.) Antónia koffeinmentes kávét kapott. 2.) Őrá is olyan hatással van a kávé, mint énrám. (Bár én is szívesen hatással lennék őrá, de maradok Panninál.) Szóval, ha nem is a kávéivást követő másfél percben, de én is hajlamos vagyok e folyadék legurítása utáni kb. 1 órában eszméletlenül hárahanyatlani. Ezt másra soha nem tudom ráfogni, csak a kávéra. (Nemrég világosult fel tudatlanságom, hogy jobb helyeken a kávé hatásának tényleges kifejtése céljából kap az ember 1 dl szódát, vizet a kávéhoz, mert a kettő kimondottan együtt ütős. Ez tényleg így van? Volt énnekem gyerekszobám?)
Ezt az éjszakázáson való rinyálást én sem értettem. Ráadásul Antónia a kávé ledöntését követő másfél percben el is szunyókált... Aztán meg GG átengedte a kávéját a biztonsági őrnek, amikor azonban Vica visszatért az előtérből, még mindig volt a tálcán egy teli pohár! :)))
A kirándulás több sebből vérzett. Egyrészt két hete mennek ugye, de este még ott tartottak, hogy majd másnap lebicikliznek a Velencei-tóhoz, pedig az mentőautóval pár perc csupán Pesttől. Aztán az odébbparkolást már beszéltétek, de a lopás reggeli konstatálásától vajon miért tart vacsoraidőig a legközelebbi faluba beérni? Végül miért tetet fel valaki műkörmöket, ha tizennégy napos sátorozásra, bográcsbanfürdésre készül? :)))
Nem volt a közelben valamilyen tó vagy patak? Vagy volt még egy-két kanna víz a sátorban. Ha a fürdést nem tudják megoldani természetes vízben, le kell róla mondani, mert kerékpáron annyit vinni nem lehet. (sátor, matrac, hálózsák, ruha, kaja, gáztüzhely stb.)
Az igaz! Az egyik legszimpibb szereplőm Floretta! Nem is "bántásiból", csak "játszásiból" mondtam. Még szimpibb Panni lenne, de kerül. :-Ö)
Kicsit OFF, de ma történt és a Szomszédok italozásáról, illetve a gyerekszájról jut eszembe: Néztük unokaöcsémmel a "János vitéz" című rajzfilmet (a mai meseförmedvények stílusára fittyet hányó alkotást naponta többször képes végigülni), s a zsiványtanyás jelenetnél (amikor a betyárok már alig vannak maguknál a sok piálástól), a "berúg" igét visszaható módba transzformálva megjegyzi a drága, hogy: "Ezek meg jól berúgták magukat, mert sok bort ittaK!" Na, feküdtem tőle! :-)
Az elején a közös disznófürdésre vonatkzó utalás/poén kétszeresen is elhamarkodott volt. 1.) Annyi vízből elmosogatni és négyüknek lefürdeni? Hááát! Még ha nem öntik ki a zsíros-turhás löttyöt, szóval akkor is művészet. 2.) Nem tudom, a közös pancsi alkalmával (kicsi egy olyan kondér, a közelség elengedhetetlen), ki kinek a bájaitól szaladt volna messzebbre? Vagy - a disznónál maradva - kiöntötték volna a földre, és dagonyáznak?
Hááát az igazsághoz tartozik, hogy erős lelkiismeretfurdalásom van a két éjszakás nászút miatt nem beszélve arról, hogy szegény szüleimet, ill. nagyszüleimet nem hantoltattam ki a sírból, hogy ők is élvezhessék a mi boldogságunkat!...bár nem lett volna ilyen kegyetlen a sors, főleg mindkettőnk szülei miatt!
Kolleganőim szerencsére nincsenek, viszont furdal a lelkiismeret a szomszédok miatt, őket illett volna meghívnom, egészen kétségbe vagyok esve....:-((((...de most dolgozik bennem a konyak, ezért nem veszem annyira tragikusra a dolgot.
Most már végképp elköszönök mára, mindenkinek kellemes szomszédolást, Sziasztok!:-)
Tényleg nem tudom, hogy volt-e benne öv?! Nekem gyanús. Egyébként HÁ szerint biztosan volt, mert Gyurciburci csak felmondta a szövegét, amit leírtak neki. Privátim számára mindegy volt, hogy Dundika be- vagy felköti-e magát a létező vagy nem létező övvel, mert a jelenet addig terjedt, hogy kiönti Etusra a lelkét.
Apropó! Hogy mondhatta a dogdorúr, hogy ős (is) éppen fél órája végzett az éjszakai műszakjával (mint Magenheim), amikor nemhogy fényes nyári nap volt, de Floretta és Etus már utána voltak egy városi barangolásnak sok-sok programmal?
Azért is kérdeztem, mert elfelejtődött ez a fontos ÉS kínzó probléme ;o))) De, úgy látszik, nem csak mi néztünk itt felhomályosítatlanul, hanem senki nem tudja a választ. Neonvadász, segíts!!! ;o)
Apuka búcsúzkodása nekem azt az aranyláncos erőcsávós karaktert juttatja eszembe, akinek átlagember beszólt. Mit is modott Péter felé? "Megkereslek!" Ja, "Megtalállak, kiccsávó, aztán lenyomlak."
Fruzsi férje? Pont ezt kérdeztem a 15169-ben! Akkor már ketten nem fogunk tudni elaludni a dilemma miatt?
Képzeld el, hogy mennyire belejöttek a vendéglátásba, ha én még a Szomszédokról is elfelejtkezdtem?!....pedig én is az állandó nézőjük vagyok, persze ha időm engedi, de ez a négyórás kezdés nekem sem jön be. Az élményfürdőzés annál jobban!:-DD...és engem is lehet kritizálni, mert volt egy üveg pezsgő-bekészítés a szobában, amit 1/2 óra alatt simán lehúztunk!
Még az is lehet, hogy a sori alatt züllöttem el, de most is megittam egy konyakot, de azért Bűvésznőtől távol állok.:-)
Majd, ha ígérete szerint "házhoz megy " Piriékhez balhézni, biztos így lesz, hiszen ki más védhetné meg a szerencsétlen Pétert, mint a szomszédba épp zongorát szállító Góliát ;o) Utána, meg csettinthetünk elégedetten: mecsoda véletlen! (mint a Balatonnál életet mentő Mágen, vagy a stúdióba térő Robiné)
De, könyörkök, tényleg mondja meg valaki, mikor ment férjhez Fruzsi, és (bonus pontokért) , ki volt az a barom, aki elvette...
"vajon, mennyi az esély, hogy egy egy szinte vadidegennek teregetem ki a szerelmi gndolataimat, ráadásul, egy olyan idegennek, aki épp dolgozik a saját presszójában"
Személy szerint méltatom az akciójelenetet. Sőt! Amikor Apuka #1 elszáguldott a kocsijával, és a másik még fel sem tűnt, én (de szemét!) vártam is egy nagy balesetet, vagy katasztrófát. Aztán csak ennyi: egy csikorgó fékezés. Amúgy a jelenet hitelessége úgy szenvedett csorbát, hogy a hirtelen fékező statisztának (nőnemben statisztika, mert nem lehetett kivenni a nemét) elfelejtették megmondani, hogy a fékezést követően vagy lengesse ki a bal kezét az ablakon (alternatíva: bemutatás), vagy kurjantson ki egy "Anyád!"-at. Így "szebb" lett volna, nem?
JA, tudom, mit akartam még: kövezzetek meg, de a maiban Julcsi elég emberinek, fiatalosnak, sportosnak, aranyosnak nézett ki. Minden baseballsapka ellenére, csak egészen a megszólalásig.... (érdekes, aztán a mai Életképekben is mindenkin baseball sityak volt ;o)
Nem láttam, hogy lett volna kiírva. De ezek az autós eksönök, nagy fékezések, elütések lassan megszokottak. Nem úgy mint egy jó kis bunyó. Feri nagyon visszafogja manapság magát. :))
Én balga, komolyan azt hittem, hogy a konfliktust majd az a terepjáró oldja meg. Persze, az előrelátható volt, hogy az ideges távozás után, ha autóba vágódik az embör, a kereszteződésben jön majd valaki, csakén hittem azt, hogy "jobban" időzítve... ;o) Pedig, akár ehhez az esethez is kiszálllhatott volna Mágen. Ja, nem, akkor már aludt.
AZért a mai részben is rendesen folyt az italozás! ;o) Konyak Kutyánál és Süminél (nem akarom tudni, hogy részegen mit csinálnak egymássak sümi lakásában), kisüsti Jánosnak és Lacinak (vajon, mennyi az esély, hogy egy egy szinte vadidegennek teregetem ki a szerelmi gndolataimat, ráadásul, egy olyan idegennek, aki épp dolgozik a saját presszójában...bár, ahogy mutatták a presszót nagytotálban, nemigen volt ott mit csinálnia két embrenek, nem is értem, mitől amortizálódott le Rezső ennyire.
off Hát, én még nyitáskor voltam náluk, akkor még nem ment minden flottul, bár, kétségtelen tény, hogy a szobák, meg az egész elképzelés elég jó volt. De, örülök, ha azóta belejöttek a dolgokba on
Nem, nem, szerintem tuti, hogy Helgácska-sárkányocska együttes nyaralásra gyanakodott. AMúgy, ez is olyan légből kapott jelenet volt: eddig semmi jele nem volt, hogy gyanakodna arra, hogy Almával szűri össze a levet János, illetve, hogy ő nagyon akarja, hogy maradjanak Jánossal a dolgai...
Alma kijelenti, hogy munka közben a presszóban eszébe nem jutna FAGYLALTozni. Magdi fenyegeti Dezirét, hogy fejéhez vágja a FAGYLALTospoharat, ha cukkolja. Majd Alma kijelenti, hogy ő állja mindkettejük FAGYLALTját.
Heroszupermen Feri! Nem tartalékolod már elég régóta a szupererődet?
János: "Emlékszem, 8-9 éve Bőhm bácsival bekisüstiztünk. Ez még az esküvőnk előtt volt." Ez úgy, ahogy van, nem stimmel. 90-ben vagy 91-ben volt. És János már egy ideje házas volt Almával. Vagy a kisüstitől János már annyira bekészült az életigazság végblokkra, hogy összekavarodtak az emlékei?
Az akció jelenetet senki nem méltatja? Piri férje elhúzott és a jobbról jövő autó majd nem beleszaladt. Öcsém, ennyi izgalmat! (A végén volt Kaszkadőr Bt vagy valami?)
Mindenkinek nagyon köszönöm a jókívánságokat, már a "nászút" is megvolt, viszont lemaradtam a szomszáról, amit most kívételesen nem bánok, főleg a bűvésznő piros pöttyös blézerére és az állandó méltatlankodó Lenke mama dumájára nem voltam kíváncsi. Már rég rájöttem, hogy ebben a soriban csupa méltatlankodó, begyöpösödött agyú szereplő játszik H.Á. jóvoltából. A nyaralás meg állandóan "Ismerd meg Hazádat" kempingmozgalmon alapul.
Visszatérve a 3 nap 2 éjszakás programunkra mindenkinek ajánlom Bükfürdőn a Hotel Caramell-t, mert az 1+1 gratis csomagukat a neten találtam meg. Hallatlanúl szinvonalas 4 csillagos szálloda extra szolgáltatásokkal /élmény-pezsgőfűrdő, sóbarlang, masszázsok, fürdőköpeny stb. helyben/ ez is benne volt a csomagban persze félpanzióval mindössze: 35.900.-HUF/2 fő/2 éjszaka.
Egyébként történt valami érdekes hétfő-kedden a szomszában?
Esetleg Kutya úr már rászánta magát a fogcsináltatásra?:-)
Juli meg a doki még mindig húzzák az igát? Alma kibékült a pinocciójával?
Bizony, két bunyó is benne maradt a mai részben. Túl erőszakosra sikeredett volna, és hát ez mégiscsak a Szomszédok, nem holmi amerikai akció sorozat. :))
Szerintem nem arról van szól, hogy János tartósan megpattant volna Helgától. Nem maradtál le semmiről. Mindössze a presszózás miatt még nem sikerült hazaérnie a srácnak, talán ezt sérelmezte a műlovarnő. Bár logikusan gondolkodva ezt is csak akkor tehette meg, ha ő (munkaideje letelte óta) már volt fenn a laksában, s konstatálta, hogy Jani sehol. Viszont ha még csak most jött haza, akkor nem tudhatta, hogy a főmérnök úr nincs a szerelmi fészekben. Apropó, van ezeknek telefonjuk? Mert azt nem vehette fel János ha kisüstizett. Ha van, akkor ebből is tudhatta Helgácska, hogy üres a kéró. De szerintem nincs nekik, ugye?
Másik nagy kérdése a sorozatnak, hogy a fiatalok miért kb. 50 méterre a sátruktól kötik ki a bringáikat, illetve, hogy ki a bús rossz nyavalya tévelyeg arra az erdőben éjszaka...
Ezek szerint Te nem láttad a Blerviccsprodzsektet ?... :-)
Egyébként ha jól számoltam, mai epizódban 5 "fagylalt" és 1 "fagyi" volt.(az az 1 is pont a Bűvésznőtől)
Helgácska meg Almácska igazán egymásnak eshetett volna ott a lift gombnyomászati teheremelentyű előtt... Azt hittem látok végre egy kis csajbunyót.
-miért nem bolondult még meg GG három ilyen hülye folyton elégedetlen, morgós nő mellett, akiknek igazából az a bajuk, hogy egyszerűen csak nem akarnak dolgozni?
Ja, és lehet tudni, János hová pattant meg Helgától? Vagy, csak nekem maradt ki? Ha DNS bácsinál volt, Helga nyilván tudott volna róla. Netán megint két hétig tartott vm külföldi konferencia? De, dolgozott is (a mindenáron vegyszerezni akaró erdésszel), meg akkor hogyan került a presszóba?
További "nemértem"-eket halmoztam fela stúdió-beli jelenet során: - ha ilyen értékesek az ékszerek, miért abban az ótvar stúdióban fotozzák őket? - felnőtt emberek valóban enynire leakadnak egy éjszakázástól? - miért nem kapja szájon GG a két boszorkát? - Julinak vajon miért az volt a reakciója a másnapi szabadnapra, hogy "na, még szép", Nem voltak neki bejelentett vendégei, mert enynire nem megy a bolt? Ha nem, akkor meg nem jó, hogy GG szerez munkát, amiből meg tudnak élni? - miért felejtik el folyton, hogy minimum Juli, de lehet Fruzsi is TULAJOK abban a szerencsétlen stúdióban (itt is állandóan a proletár öntudat jelenik meg, különösen Juli Etusnak és Mágennek tartott mai kiselőadásában a kizsákmányoló tőkésekről...)? - Fruzsi torkán miért nem nyomnak le egy szivart és egy hagymát egyszerre????
Mágen még álldigált egy keveset ott az ajtófélfánál, nyilván némi spättel cselekedett. Ami meglepett, hogy azt hittem, balhé lesz, hogy Julcsi nem tudott bejelentkezni, legalábbis minden nagyon elő volt rá készítve (Ti vagytok a tanuim, Virágh sem tudott telefonálni stb.), de, úgy látszik, végül összeszedtek elég történést, és erre a konfliktusra már nem kellett, hogy sor kerüljön....
Azt hittem, lepadlózok, mikor Etus fagyit említett Flórának.
Másik nagy kérdése a sorozatnak, hogy a fiatalok miért kb. 50 méterre a sátruktól kötik ki a bringáikat, illetve, hogy ki a bús rossz nyavalya tévelyeg arra az erdőben éjszaka...
Kristóf meg jó tahó volt Kaludiával (nehogy má` meghízzá megin`), mintha már Kertész Géza szerepére gyúrna erősen. Persze, ha arra a képre gondolok, amit az eheti nemt`om milyen pletykamagazin reklámjában láttam róla, akkor végülis meg is bocsátom neki a dolgot...)
Öregem, ezekért a képekért fogadd őszinte nagyrabecsülésemet! Az a legkevesebb, hogy benevezzük őket a World Press Photo horror kategóriájába. A Topicnagydíjra is esélyesek, ám a kerámiafogsorral ékesített változathoz egy közös Etus-Kutya kép kellene, ami nem könnyű, de te lehetnél az örökös topickirály. :-))
Neonvadász társunk lehet, hogy nem most keríti sorra a mai részt, de hagyok itt egy megjegyzést, miszerint a stúdióban Jean-Michael Jarre szólt. Természtesen itt most instrumentális változatban. :-)))))))))) Szerintem.
Na most! Amikor Juli - lefekvés előtt - Etusnál benyögte, hogy "Húzzátok ki a telefont!", szerintem senki nem húzta ki. Kimentek az ajtón és kész! Cakát, Juli! Nem?
Ráadásul úgy, hogy az HÁ egyéni akciója lett volna, vagyis más nem tud róla. Biztos, hogy a jelenlevők mindegyike lepadlózik "Údótól"! "Birkamann professzor" meg segített volna keccsölni a hordágyat. (Vészhelyzetet az életben egyszer sem láttam, azért hoztam ilyen példákat.)
Kutya azt mondta, a doktor szolgálatban van. De csak a rendőrséget hívta, a rendőrök szóltak a mentőknek (a doki szerint így megmentve a szegény tolvaj életét, ami Kutyának nem számított...)
Mintha azt mondta volna Kutya, hogy a doktor szolgálatban van és ő a rendőröket hívja, a rendőrök hívták a mentősöket. Természetesen Mágenék kocsija ment ki!
Úgy emlékszem, ennek a topiknak valahol még a kezdetén (vagy utána nem túl sok száz hozzászólással) van egy link, onnan lehet mp3.ban letölteni. Picit torzít, de nem rossz.
Bizony, hogy résen volt a két öreg. Csak azt nem tudom, hogy Kutya honnan rángatta elő Magenheimet, amikor elment szólni neki? A Nagyfehér ugyanis köpenyben, teljes menetfelszereléssel jelent meg. Ezek szerint műszakban volt (később mondta is), ugyanakkor Kutya úgy mondta, hogy megnézi, otthon van-e a doktor (a Lantos 8. felé indult, nem?). Bár mit agyalok én itt ezen. Ugyan nem ezt mondta, de egyszerűen mentőt hívott és mindenki legnagyobb meglepetésére ÉS örömére pont Magenheim jött ki. No meg a nagybajszú rendőr bácsi!
Az hagyján, hogy Helga ronda, de ha jól láttam, szőrös volt a hónalja! A szemöldöke meg borzalmas! Hátha végre János kidobja. Az előző részhez még annyit, hogy miért egyértelmű, hogy a Zsiró (vagy Giro) Rt-nek az a címe, ahová a hűtőszekrényt kellett szállítani? Egy Rt-nek a címe általában nem egy lakás címe szokott lenni.
Ez a négyórás időpont duplán kibabrálás a dolgozó néppel: nem elég, hogy nem látjuk, de, még olvashatjuk is a szerencsésebb olvtársak megjegyzéseit az aktuális epizódról ;o))) Nem baj, legalább ez is hajt haza: semmi kocsmázás (konyakkal, fagylalttal) :o)))
Az inas "Szerintem a kisebbik kommunista"-megjegyzése inkább illet volna valami 60-as évekbeli, Horthy-rendszerben játszódó filmbe a tegnapi Szomszédok helyett. Életszerűbb lett volna, ha Feri helyett Láng Vincére, vagy Bors Mátéra mondta volna valaki.
Ha jól emlékszem Almáról írta vk, hogy amikor meghaltak a szülei, nem akarta átvenni az örökségét, merthogy a szülők halálából ő nem profitál... Ezek után csoda, hogy egyáltalán Bugacig hajlandó elmenni, amikor Etiópiánban meg gyerekek éheznek. :))