Keresés

Részletes keresés

spokój Creative Commons License 2000.01.17 0 0 93
Megvagy, Mr Wolf. Kleint is idecsődíthetnéd. Veszprém egy klassz hely, ifjúságom, eszmélkedésem, megtérésem színtere. Ma is visszavágyom oda, remélem sikerül a hazatérés.
Veszprém magyar viszonylatban valóban polgári értékekkel és polgári öntudattal bíró város. Mindez azonban csak az egyén és a kisközösségek szintjén érzékelhető, a városi vezetést és a helyi sajtót a baloldal uralja, így a fentiek nem jelennek meg explicit módon a város mint közösség megnyilvánulásaiban. Mert ne legyenek illúzióink: a baloldal sehol Európában nem jelent polgári pártokat. Az utóbbi tíz évben ott is megpróbálnak jobbra nyitni programjukban (Blair, Schröder), de ezt 100 év, keményen a munkástömegekre és a szakszervezetekre támaszkodó szocialista és szociáldemokrata politizálás előzte meg.
Tehát vitaindítónak: Hajrá, Veszprém, jobbra át!!!
Előzmény: mrwolf (90)
petofirokk Creative Commons License 2000.01.17 0 0 92
Jé, a Murakozi.
Igazi lokalpatriota.
De mi a fasz akar lenni az a Gazella napok?
Csak nem Gizellaval ez az igen szellemes szojatek?
Berzsenyi Miki is itt van???
Pepin Creative Commons License 2000.01.17 0 0 91
Én meg remélem, hogy nem lesz fagyottabb. Mondjuk elsőre én is dobtam egy hátast, de végülis aki megszólal egy ilyen zsúfolt fórumon, gondolom belekalkulálja, hogy mindenki - tehát akár az érintett is olvashatja. Talán néhányan titokban remélik is... most meg bejött.
Hogy is mondta Woody Allen az Annie Hall-ban, amikor a mozipénztár előtti vitában odaintette magához a "véletlenül" arra járó filmrendezőt? "Bárcsak minden vitás helyzet ilyen könnyen rendeződne."
No, hajrá.
Előzmény: ace (89)
mrwolf Creative Commons License 2000.01.17 0 0 90
Hello mindenki!

Veszprém szép város, márcsak élhetővé kéne tenni.
Szerintem sok a kispolgári gondolkodó szeretett városomban.
Azért a DC körüli cirkuszok elég jól mutatták a város egyes nobilitásainak hozzáállását.
(Ez csak egy picike megjegyzés lenne.)

És azért bár van a városban egy-két nagy ace :) , local heroes , nagyot kuzdenek.
Mi hát a baj?
A fiatal értelmiségiek jó része elhúz másfelé. Saját gimnazista baráti körömnek ma már csak
egyetlen tagja lakik Veszprémben. Na jó, mostanában egy másik hazaköltözött Győrből.
Ennek a társaságnak (szűkebben kb. 8-10 ember) bármelyik tagja boldogan élne Veszprémben, ha egzisztenciálisan ebben lenne perspektíva.

Innen úgy tűnik a veszprémi elit kicsi. (Hofi poénját kifacsarva: egy elitünk van, ebből kell mindent megoldani.) Az arcok az unalomig ismertek. Mindenki ismer mindenkit ?
Talán nem de mindenki tud sztorizni mindenkiről.

Én rendszeresen hazajárok, informálódom, kacarászok egyet a Naplón, és most még azt mondom : minden ugyanolyan. Na, jó a Lajost kipöckölték a Szürkekabátból, de legalább még nem húzták fel a Mekit a kórház előtt. Legalább a kocsmák soxínűbbek (Münchausen, Drink Tracy, meg az új Art) de azért még símán kivágtak a DC-ből az ELTE-s diákommal, mer'hogy az nem veszprémi. Éles cipőügyét, meg a többi fotexes botránykát a helyi sajtó gondosan legyengíti mielőtt beadná a népnek, a pesti médiacápák persze sokkal kegyetlenebbek, úgyhogy pár dolog kicsit jobban megszellőzik. De legalább lehet a tornaterem (csarnok?) tetején lévő traverzbe kapaszkodva üvölteni, ha a mocskos bírók már megint a Barcának fújnak.

Én azért hazavágyom.

mrwolf

Ui. A lékkör lehet, hogy mosmár tényleg fagyottabb lesz.

ace Creative Commons License 2000.01.17 0 0 89

Szia Laci !

Nagyon szívesen látunk benneteket, de ha lehet kérnem a 11-ét válasszuk. 17.00. megfelel ?

Örömtelinek tartom a bekapcsolódásodat a vitába, de valószínűleg -sajna- ezek után kicsit fagyottabb lessz a lékkőr itt a neten. Sebaj majd személyesen.

Üdv: muraközy/ace

Előzmény: mayor (86)
Daoldin Creative Commons License 2000.01.17 0 0 88
noigen, enyhén szólva meglepődtem én is, de legalább nem beszélünk a vakvilágba...
Érdeklődve várom a találkozót :o)

D'aoldin

Előzmény: FotexZoli (87)
FotexZoli Creative Commons License 2000.01.17 0 0 87
ez meglepő, így kora reggel
Előzmény: mayor (86)
mayor Creative Commons License 2000.01.17 0 0 86
Érdeklődéssel olvastuk írásaitokat a város életéről, szórakozási, kulturális lehetőségeiről.
Nagyon sok jó ötletet és valós kritikát fogalmaztatok meg. Örülnék, ha vállalnátok egy személyes közös beszélgetést, ahol együttes "fejtöréssel", segítenénk egymást abban, hogy az itt élőknek és külföldieknek is érdeklődési körüknek megfelelő szórakozási és kulturális lehetőséget biztosíthassunk.
Találkozzunk nálatok az Enyhe Fintor Klubban 2000. február 11-én, vagy 18-án!
Jelezzétek, hogy társultok-e ehhez a felálláshoz és a két időpont közül melyik lenne jó nektek is.

Dióssy László polgármester

ui.: "Cece"! Feltétlenül várunk Téged is!

Eddybubci Creative Commons License 2000.01.15 0 0 85
Hello mindenkinek!

25 éve esz a fene itt, Veszprémben.( Középsuli+egyetem+meló. ).
Sajnos, tudomásul kell venni, hogy ez itt egy kisváros. Ugyan hivatalosan laknak itt vagy 63 ezren, de a „tősgyökeresek” jóval kevesebben, hiszen a népek jó része betelepülő. Ez a problémák gyökere, hiányzik a jó értelemben vett lokálpatriotizmus. Ha hozzávesszük az elmúlt évek langyoskodó, állandó konszenzuskereső városvezetését is, nagyjából meg is érkeztünk.

Veszprém kezd lemaradni abból a versenyből, ami a közel-távoli régióban levő városok között zajlik. Sikerült elpasszolni néhány jó befektetést, elég nagy az ellenállás a kívülről jövők irányába ( nem véletlen, a kártyákat már leosztották ). Pl. évek óta megy a szarakodás a szentkirályi reptérrel, a TESCO-val , a 8-as úttal. Van helyette Veszpark.

Tudomásul kell venni, hogy a két nagy ltp viszi el a népesség nagy részét, tudomásul kell venni a slumosodást, hiszen a valamivel tehetősebbek – ha lakóhelyileg is – de kezdik elhagyni a várost. Az elmúlt évek nehány szerencsétlen önkormányzati döntése miatt a népesség öregedése az országos mértéket meghaladja. A fiatalok esélye csekély, nagyon sokan elmennek. Nem tudom, hogy jelen helyzetben van-e esély a folyamat megállítására.

Szórakozás : a kocsmák léte van nem léte persze fontos, de nem ez a baj. SZVSZ az a katasztrófa, hogy pl. Óváros tér ahelyett, hogy olasz mintára tele lenne kávézóval, utazási irodával, pici boltokkal stb. jelen pillanatban 6 (!) bank és vagy 3-4 biztosító székhelye.
Rendezvények : jó sok van, általában szűk törzsközönséggel, főleg rétegműsorokkal. A durranás a májusi Gizella nap, hát már elég gagyi. A Virágos Veszprém meg már lassan csak szlogen.

Viszont nagyon tetszik a „Mit kíván a veszprémi tömeg” plakátocska. Köszi aCece ! Ha tudok segíteni, dobj emilt !

Eddybubci

Előzmény: aCece (73)
FotexZoli Creative Commons License 2000.01.14 0 0 84
jut eszembe, mrwolf nyitott egy topicot a drukkerkocsma 2.-ben, Fotex KC, VLC.....valalmi ilyen névvel

ha érdekel Titeket szeretettel várunk ott

ja, szerintem itt kellett volna nyitni

patriot Creative Commons License 2000.01.13 0 0 83
Most jut eszembe, a mai MaNcs-ban ismét van szavazólap, lehet kedvenc kocsmáitokra/klubjaitokra szavazni!
patriot Creative Commons License 2000.01.13 0 0 82
Úgy tudom, az Aral kúttol kifele, a vasműszakival bezárólag mindent ledózerolnak, oszt annak a helyén épül valami plaza, ha minden igaz, multiplex is lesz benne. Csak győzzük kivárni...
Előzmény: Xikita (81)
Xikita Creative Commons License 2000.01.13 0 0 81
Ha a moziból parkolóház lesz, akkor javasolnám legyen a huszemeletesből rakétasiló, városházából olajfinomító, a színházat meg gyujtsuk fel!!!!

Arról ki tud, hogy a bútorgyár helyén valamikor lenne valami "multiplex"? (végül is ha kiköltözik, márpedíg így van, lesz ott egy kopár terület, ami még jó helyen is van).

***Uram csak egy pici multit adj nekünk, fagyott lábbal többé ne nézhessünk filmet, esetleg értsük a szöveget is, stb.*****

Én nem megyek a HEMO-ba, filmet nézni.

Xa

Előzmény: patriot (78)
FotexZoli Creative Commons License 2000.01.12 0 0 80
na ez is egy ok, amiért pestet választottam, a kultúra
Előzmény: patriot (78)
Daoldin Creative Commons License 2000.01.12 0 0 79
Ilyesmiket én is hallottam, de csak arra az esetre ha lesz Vp.-nek is bevásárlóközpontja, vagymije, ahol lesz multiplex.
Igaz, olyat is hallottam, hogy a város atyái, amikor valaki felvetette a multiplexet, úgy reagáltak, hogy nem kell, hisz a városnak már van mozija...

D'aoldin

Előzmény: patriot (78)
patriot Creative Commons License 2000.01.12 0 0 78
Azt hiszem témába vág a mozi helyzete Vp-ben. Ha minden igaz, parkolóház lesz belőle, a HEMO-ban + a VMK-ban lesznek helyette a vetítések, ami azt jelenti, hogy nem lesz premier mozi a városban, ergo, hónapokat kell majd várni mire egy új filmet bemutatnak nálunk. No comment. Ha valaki demonstrálni akar, azt hiszem ez elég jó alkalom lesz rá.
patriot Creative Commons License 2000.01.12 0 0 77
Azt hiszem témába vág a mozi helyzete Vp-ben. Ha minden igaz, parkolóház lesz belőle, a HEMO-ban + a VMK-ban lesznek helyette a vetítések, ami azt jelenti, hogy nem lesz premier mozi a városban, ergo, hónapokat kell majd várni mire egy új filmet bemutatnak nálunk. No comment. Ha valaki demonstrálni akar, azt hiszem ez elég jó alkalom lesz rá.
Pepin Creative Commons License 2000.01.11 0 0 76
Thomas írta:
>Még két éve azt, mondtam, hogy semmi pénzért
>nem mennnék fel a "büdösbe" (BP), most meg itt
>vagyok.
>A közvetlen környezetemből 5 család költözött el
>veszprémből, minimum 3 diplomával!!/család,
>mivel nem volt megfelelő megélhetés. Nos nekünk
>sem jött össze, 12 év után el kellett jönni mert
>egy keresetből nem lehet megélni egy 4 fős családnak,...

Nos, ha a kettest hármasra cseréled, akkor az ötöst is kicserélheted hatosra.

Szószerint így cselekedtünk mi is a családdal.

FotexZoli Creative Commons License 2000.01.11 0 0 75
valóban nehéz megtartani a friss diplomás embereket veszprémben, akikkel együtt végeztem (veszrpémiek) a fősulin, azoknak 80%-ban más városban - ált. bp. -dolgoznak, és nem is akarnak visszamenni.......

én nagyon szeretem a várost, a vár, a kálvária domb, a vadas-park, gulya-domb......szinte mindig elmegyünk a kedvesemmel valahova, ha veszprémben járunk........ja és a csapat, még mindig tiszta stressz vagyok TV-s meccset nézek

KIK vannak pesten, veszprémi születéssel??

HITMAN Creative Commons License 2000.01.11 0 0 74
Sziasztok!

Én is hasonlóan gondolom ezt a veszprémi dolgot, mint a Thomas. Szerintem is a város megtartóerejének a hiánya a legnagyobb gond. És ezen nem elsősorban a kocsmák v. szórakozóhelyek számát-minőségét értem (bár ez is nagyon fontos, hiszen a buli a lényeg!)Miért kell elvándorolni, hogy egy normális melót találjon az ember? Tisztelet a szerencsés túlélőknek (pl. ace & co, hi!) Remélem, egyszer azért visszakeveredek.

Előzmény: Thomas (70)
aCece Creative Commons License 2000.01.10 0 0 73
>A tervek között szerepel tavaszra és nyárra egy "Sörök >Fesztiválja" nevű projekt illetve a régóta dédelgetett
>"Gazella Napok". Hogy megvalósúlnak e az sajnos ismét >nagyban függ a városvezetéstől.

Ebben tulsagosan nem tudok segiteni.
Civil szervezetekkel, es Pesti Lajossal van ne'mi
kapcsolatom, de asszem nem itt a gond.
Talan demonnstralni kell, mint a biciklisek.

Tudatlan vagyok, meselnel bovebben errol a ket
programrol? :))

Mindenesetre meg lehetne irni a "Mit kivan a
veszpremi tomeg?" plakatocskat...

>A Szilveszterrel nagyon beégtek, talán ez kicsit ráébreszti >őket a valóságra.

Miert, en ugy tudom, nagyon "csaladias" volt.

Szerencsere itt jon a VEN tavasszal, es az azert kicsit
feldobja az eletet 1 hetre :)

bye
Cece

Előzmény: ace (67)
patriot Creative Commons License 2000.01.10 0 0 72
Az számomra is érthetetlen, hogy a fenébe kaphat a Dióssy mindenféle díjat a polgármesterkedéséért, amikor talán Vp-ben a legszarabb a tömegközlekedés, a hóeltakarítást a tavaszi nap melegére bízzák, és ha valakit megvert egy (vagy több) diplomával az isten, még véletlenül se talál a környéken normális állást (ez sem véletlen).
Előzmény: Thomas (70)
Daoldin Creative Commons License 2000.01.10 0 0 71
Ahoj!

A MÁSról én eddig csak egy régesrégi Wantedban olvastam, de az infok szerint már kapásból nagyon teccett. Ha meg még ti is aztmondjátok... :o)
Azért a Hollywoodoo egy kicsit más tészta. 'Vidéki' együttesnek elég nehéz betörnie, ehhez talán Bp-en nagyobb esélyük lesz. Veszprémben egyszerüen nem túl sok hely van ahol felléphetnek. Jó tudom törtek már fel együttesek más vidéki városokból is - Szeged (Nyers), Pécs (Kispál), Debrecen (Tankcsapda) -, de azért ezek a városok nem hiszem, hogy egy napon emlithetőek a miénkkel, márcsak a méret tekintetében is. :o)

D'aoldin

Előzmény: ace (67)
Thomas Creative Commons License 2000.01.10 0 0 70
Üdv,
Még két éve azt, mondtam, hogy semmi pénzért nem mennnék fel a "büdösbe" (BP), most meg itt vagyok.
A közvetlen környezetemből 5 család költözött el veszprémből, minimum 3 diplomával!!/család, mivel nem volt megfelelő megélhetés. Nos nekünk sem jött össze, 12 év után el kellett jönni mert egy keresetből nem lehet megélni egy 4 fős családnak, miközben a "világ legjobb" polgármestere vezeti(?) a várost.
Szerintem európai példát is lehene venni a kulturális stb. fejlesztésekbe. Az EU-s szakértők mindig mondják, hogy milyen fontgos az eredet, ill. az eredettudat. Az Irek, nagyon irek és igyekeznek ezt népszerűsiteni, a skotok meg skotok es erre nagyon buszkék, de ez egész kistersegi szintre is lemegy. Kulon eloadast tartottak arrol - pelda gyanant - (angolok), hogy egy olyan "kisterseg" mint mondjuk Herend és vidéke kultuszt teremt maganak a termékeivel és kulturális programjaival.
Talán ezt Veszprém és környezete is megtehetné, azt Európa természetesnek tartaná, hisz ők is ezt teszik. ithon meg mi a jelen gyakorlat, ha azt, mondjuk, hogy "magyar, nemzeti stb." egyből jön a kemény ledorongolás.......irredenta...
Igaz ez is üzleti érdek, csak nem a mienk....
Dióssy pucu meg csak hülyítse tovább a Veszprémieket, ha megszavazzák, hogy ő legyen a polgármester...."megérdemlik"
De azért jó lenne visszamenni...
srábelbalambér Creative Commons License 2000.01.10 0 0 69
Hadd szögezzem le (kalapácsot nekem, emberek!!!) '92 óta sokkal ritkábban járok Vp.-ben, de az biztos, hogy a '83 és '92 közötti időben az én - meglehetősen kiterjedt - ismeretségi körömről sok mindent el lehetett mondani, de azt, hogy kollégiumi-szobában-ülő lett volna, azt nem. A maiakról semmit sem tudok.

Srábel Balambér

Előzmény: patriot (65)
kerdojel Creative Commons License 2000.01.09 0 0 68
Szvsz nem tudom, hogy miert baj az , hogy Veszprem halott varos. Nekem pont igy teccik. Raadasul rengeteg korulmeny uldozi el innen a fiatalokat, a musorok hianyan kivul. Pl a lakasarak a kedvenceim:)

Szoval a kedvenc varosom, pedig pecsi gyerek vagyok.

sotetbunkokerdojelbacsi

ace Creative Commons License 2000.01.08 0 0 67

Sziasztok!

Lebuktam. Üdv mindenkinek akivel személyesen is ismerjük egymást.

A Városunknak elvileg már van Fesztivál Bizottsága, ugy hívják valahogy,hogy Kulturális Bizottság.

Minden elismerésem Egeré. Komolyan. A MÁS Klub vezetői példaértéküek az egész ország számára. Amit a Juhász Misi csinál ott az utolérhetetlen. Hozzátartozik viszont az is, hogy ott értékelik is az Ő munkáját. Amikor a MÁS Klub lett az ország legjobb klubja az összes média az egegbe emelte őket, mikor a Fintor ( harmadik, első, második, harmadik harmadik.) le sem szartak minket. Az ottani városvezetés felismerte azt a nagyon egyszerű képletet miszerint ha egy város nem akarja, hogy csupán alkoholista tanárok és orvosok tegyék ki a város értelmiségét (mert orvosok és tanárok Pakson is vannak, oszt ennyi) akkor el kéne valahogy érniük, hogy a frissen diplomázott valaha volt Veszprémiek visszatérjenek a városba,nem pedig "elüldözni" még azt is aki próbálkozik, pl.: a Kovács Gábor, a Kelemen Marcel,
a Hoolywoodo, a Bran, Kovács Szilveszter, Vogel Robi és még sokan mások.

Nagyon-nagyon értékes emberek dolgoznak még ezek ellenére is itt. A mi feladatunk lehetne ezeknek a kortársainknak a felismerése, a városi vezérkar figyelmének felhívása mondjuk egy Áfrány Gáborra aki Budapesten díjakat kap itt meg szerintem a művosztályon azt sem tudják kicsoda. Nagyon keveseknek adatik meg, hogy kezet rázzanak a Bovie-val mert annyira jók, a Szilágyi Lacikának megadatott. A Hordós Csabi színjátszói -ha jók az infóim- sorra nyeri a fesztiválokat a saját maga írt meséivel, a Kövi Szabit legalább már ismerjük, a Vándor András ha kapna egy kis teret a tömegsport terén, lehozná a csillagokat nekünk az égről. . .

A tervek között szerepel tavaszra és nyárra egy "Sörök Fesztiválja" nevű projekt illetve a régóta dédelgetett "Gazella Napok". Hogy megvalósúlnak e az sajnos ismét nagyban függ a városvezetéstől.

A Szilveszterrel nagyon beégtek, talán ez kicsit ráébreszti őket a valóságra.

Na mára ennyi a "világmegváltásból"

ace

Előzmény: aCece (66)
aCece Creative Commons License 2000.01.07 0 0 66
>Veszpremi Fesztival Bizottsag: Nosza, tegyük azt. Kár, hogy
>egy szikra programszervezői gyakorlatunk sincs...

Dehogy nincs! :)))
En legalabbis kisebbekben mar vettem reszt, pl oszlopos tagja voltam volt kozepsulinkban a Poroltok csapat tobbszori gyozelemre viteleben. Volt vagy 50 szponzor, es a Sutoipar is adott egy Trabantnyi buktat, turos batyut, stb... A Bakony Gaszt teat, mindezert cserebe volt egy plakat, amin csak a szponzorsereg volt. 1 hetig logtunk a sulibol szponzorkeresesi uruggyel. Nem hiaba.
Es szerintem ott sem a tapasztalat, hanem a lelkesedes volt a lenyeg. Lelkesedjunk, juhejj!!!

Na majd ma este jo lelkesek leszunk a Soproniban-Fintorban...

patriot Creative Commons License 2000.01.07 0 0 65
Hali!
Természetesen a szaktársak, szobatársak stb. közül kerülnek ki a haverok/barátok, de azért nem a kollégiumi szobában kell tölteni az összes szabadidőt. Szerintem...
Ez a Fesztivál Bizottság jól hangzik! Azé' most már akad köreinkben, akinek nem kis tapasztalatai vannak e téren :) Amúgy szerintem is elég sáros a város vezetése, hogy az adottságaihoz képest olyan a város amilyen (itt most az Egerrel való összevetésre gondolok).
Előzmény: srábelbalambér (64)
srábelbalambér Creative Commons License 2000.01.07 0 0 64
Csókollak!

Akkor évfolyamtársak voltunk.

Akik meg számonkérik az egyetemistákon azt, hogy nem pezsdítik az életet, hadd kérdezzem meg, hogy ha ők elkerülnek egy idegen városba, honnan szedik az ismerőseiket? Nem a közvetlen környezetükből? (Esetleg kevés kivétellel.)

Srábel Balambér

Előzmény: Pepin (55)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!