Keresés

Részletes keresés

.Guriga. Creative Commons License 2010.08.06 0 0 327
.. na bizony ezt már nem engedhetem!!!

sako kartás!
maga bizony topicrombolást végzett itt!!!!
ez egy offolós topic!! ide nem járja behozni a szakmai dolgokat!!
megáll az ember esze!, hogy mire képesek egyesek!!

(..naaa akkor fogok izzadni, ha komolyan is veszi :)))
Előzmény: sako (326)
sako Creative Commons License 2010.08.06 0 0 326
De bizony volt 5,5-s is.
Ha jól emlékszem a futóvadlövő D-75 5,5-s volt. A képen felülről a harmadik.d
Előzmény: mastersergeant (313)
Gamergabor Creative Commons License 2010.08.06 0 0 325
Nem akarok senkit megsérteni és nem akartam úgyhogy váltsunk témát mert nem tudok szépen fogalmazni elnézést ám:).
Előzmény: norinco (322)
Maci1963 Creative Commons License 2010.08.06 0 0 324
Csak a nagynéném! Vag Ilonát látod olyan fiatalnak vagy engem olyan idősnek! ( az utóbbi esetben nevezd meg a segédeidet! )
Előzmény: norinco (322)
Maci1963 Creative Commons License 2010.08.06 0 0 323

Brumm és a kamat brumi. ( azért Jákon megizzasztalak, ja és Tatabányán a sziluetben is! )

Részben igazad van a pénzbehajtással, de a ma beiratkozott új tag csak 3 év múlva tejel nekik, itt egy kicsit  ellent mond a dolog. ( csak csipetnyit, ahony Édesanyám mondaná a só hozzáadásakor! ) Pedig van még néhány fiatal vagy kevésbé fiatal titán aki szívesen űzné valamelyik lövész sportot. Pontlövőként könnyebb helyzetben van, de ott van még az FT, HFT, trap, skeet, dinamikus, sziluett, stb. ahol bizony saját fegyverre lenne szüksége a versenyzéshez. De ugye ezt majd 3 éves tagsági után kaphatja meg. Bezzeg, ha vadász lenne akkor azonnal. ( Nem bántom a vadászokat, de semmivel nem tartom kivételezett személyeknek a sportlövőknél. )

Előzmény: norinco (320)
norinco Creative Commons License 2010.08.06 0 0 322
idefigyelj Te játékos!:-)
személyre nem akasztjuk az az mutatószót! maximum "a táncosnő" agyhelyen csaplak minggyá! Neve is van és ráadásul világhírű is! Medveczky Ilona és igen brumimaci tesója.
Előzmény: Gamergabor (315)
Gamergabor Creative Commons License 2010.08.06 0 0 321
Aha ha ez igaz akkor talán hamarosan tényleg lehet egy kis enyhülés.
Előzmény: norinco (320)
norinco Creative Commons License 2010.08.06 0 0 320
még kérek egy brummogást... és megbocsátok.:-D
de mit is?
azt, hogy a fegyverboltos, aki tisztában van a fegyvertörvénnyel és úgy hirdeti, ill. mutatja be az áruját, hogy messze magasan tudja amit nálunk lehet, vagy azt, hogy egy laikus (nem sértés) aki feltehetően sok webshopot átnézve el akarja adni a légpuskáját és felhasználja azt az infót amit lehet éppen egy magyar kereskedő oldaláról ismert meg?

azt gondolom, ha mi magunk végre nem növünk fel, és nem mi magunk hívjuk fel magunk ellen a figyelmét azoknak akik pont ilyen atrocitásokat keresnek az ilyen és ehhez hasonló forumokon, addig a saját félelmeinket fogják felhasználni ellenünk. azaz: amitől félsz, meg fog történni.

a legutóbbi sportlövőket érintő szigorításhoz szvsz nem a megtörtént balesetek, lövöldözések vezettek, - az csak causa bellum volt (ürügy)- hanem a költségvetés bevételi oldalának növelése volt a cél. sok kicsi sokra megy. ugyanolyan ez mint az autosok tábora: állandó létszámmal számolható fix bevétel, ugyanis: navigare necesse est. aki sportlövő igen kevéstől eltekinte, vicsorogva, de be fogja fizetni az ujjabb ördögadót, mert nem akarja abbahagyni a sportolást több okból sem, az állam meg ujabb bevételhez jut.
Előzmény: Maci1963 (314)
Maci1963 Creative Commons License 2010.08.06 0 0 319
Nem tesz semmit, ez Mással is előfordúl! Egyébként a rokoni - és egyéb - kapcsolat ezzel ki is merűlt, már 47 éve.
Előzmény: Gamergabor (317)
.Guriga. Creative Commons License 2010.08.06 0 0 318
Ez szép volt!!!!..
..

"...a fegyverektől nem félni kell, hanem azokat tudatosan kezelni kell tudni, mint sportolóként, mint jogalkotónként..."

"...és ha netán arra jön a gólya, akkor vége a 650 éves múltra visszatekintő lövész múltja kis Hazánknak..."

Gamergabor Creative Commons License 2010.08.06 0 0 317
Hoppá ahhoz képest hogy nem gondoltam komolyan a saját kérdésem most meglepődtem:).
Előzmény: Maci1963 (316)
Maci1963 Creative Commons License 2010.08.06 0 0 316
Nem sértesz meg, a nagynéném.
Előzmény: Gamergabor (315)
Gamergabor Creative Commons License 2010.08.06 0 0 315
Nem akarlak megsérteni, de neked nem rokonod véletlen az a táncos????
Maci1963 Creative Commons License 2010.08.06 0 0 314

Megpróbálom kicsit világossá tenni azon olvasóknak, akik esetleg nincsenek tisztában néhány dologgal. Először is nem kívántan gúnyolódni senkivel sem, de a magyar törvényhozás emberei ( és néhány más hatóság is ) az információkat népszerű fórumokról, közösségi és adok-veszek oldalakról is begyűjtik. pl. Vatera oldalon jó arányban található fekete vagy szürke gazdaságot folytató személyek sokasága, fegyverekkel foglalkozó oldalakról tipp szerezhető olyanokról, akik törvénytelen vagy tudatlansága, figyelmetlensége miatt felhívja magára a figyelmet. Csak egy példa az Orvostudományi Egyetemre leadott lövés, amit a szakértő ( szerintem nem teljesen magabiztosan, mivel a lövedéket nem találták meg, ami pedig a portál üveget átütötte!!! - ez sem 7,5J volt, de szerintem akár parittyából kilőtt kavics, vagy egyéb anyag is lehetett ) légfegyverből leadott lövésnek tulajdonított és ezt a média persze jól ki is kürtölte ( Mondjuk Sidi Petya VB-n elért aranyáról a napokban nem igen hallottam ilyen hangzatosan, vagy a megszerzett olimpiai kvótájáról sem, de a többi lövőink eredménye is csak az MSSz oldalán vagy a VB oldalán tekinthető meg, stb. ). Az infók birtokában elsuhannak a megfelelő képviselőkhöz, magasabb beosztású emberkékhez és készülnek a 'megalapozó' jelentések, arra az esetre, ha valaki visszaélne a birtokában jogosan vagy jogtalanúl lévő fegyverével. Erre a munkához biztosít jó tápanyagot az a hirdető aki nem korrekt, hanem 'gyári' adatokkal reklámozza portékáját, és természetesen ezt támasztja alá a forumozó közönség, ha azonnal nem reagál az ilyen félreérthető hirdetésre. Guriga jól fogalmazta meg azt, hogy szívügyem a légfegyveres ( vagy akár természetesen a fegyveres, lőfegyveres sport is ). Nálam komolyabb személyek fogalmazták már meg azt, hogy a fegyverektől nem félni kell, hanem azokat tudatosan kezelni kell tudni, mint sportolóként, mint jogalkotónként. A 150 éves (írott)sporttörténelemben KETTŐ sportoló által elkövetett bűncselekmény volt, ennek ellenére a sportolókat vágták hátba. A tiltás és meggondolatlan szigorítások eredménye a megsokasodó törvénysértés lesz, még akaratlanúl is. És ameddig vannak nálunk rosszabb helyzetben lévő sporttársaink is az Unióban, addig minden szívfájdalom nélkül húzhatnak még a szigor nadrágszíjján. Legalább mi saját magunknak ne ássuk a sírgödröt mert a végén még tényleg onnan pisloghatunk, mint béka a mocsárban, és ha netán arra jön a gólya, akkor vége a 650 éves múltra visszatekintő lövész múltja kis Hazánknak.

Szóval a sem a hirdetőt sem a mellé álló fórumtársa(ka)t nem kívántam megbántani, csak felhívni a figyelmet, hogy figyelmetlen hirdetés milyen következménnyel járhat.

Ha valakit pedig megbántottam, attól bocsánatot kérek itt és most.

Medveczki Zoltán

mastersergeant Creative Commons License 2010.08.06 0 0 313
Szerintem nem. De kérdezd Sakót.
Előzmény: Gamergabor (310)
.Guriga. Creative Commons License 2010.08.06 0 0 312
.. no.. igazságod van... (egyébiránt..)
..valóban nem amilyen a sportlövők helyzete, hogy a fórumokon mi megy, de (és itt a DE...).. de esetleg ronthat rajta!! Ronthat az egész légfegyveres társadalmon, ha csak 1-2 homályos, "értelmileg alúlkvalifikált tehén férje" (megfejtéseket privátban elárulom :)) képes és az ilyen elrontott hirdetéseket felfújni (jobb dolga nemlévén), amiből megint azt hozza le a "T."sajtó és az erre harapós egyének, hogy itt bizony emberéletek forognak kockán.
Nem beszélve arról, hogy ilyenkor egy kalap alá vonnak minden lődözős emberkét... az olimpikont, téged, engem... mindenkit. Remélem, hogy eltúlozva látom a dolgot..

..a válaszborítékot Robertó intézi.. én még külföldön vagyok kb. 1,5 hétig..
Előzmény: norinco (307)
mastersergeant Creative Commons License 2010.08.06 0 0 311
Lobbizni? Talán a torkolati energia emelésében, 16 J-ra?
Előzmény: norinco (309)
Gamergabor Creative Commons License 2010.08.06 0 0 310
Könyörgöm legyen szabad a 16j:)

Diana 75ösből létezik 5.5es????
D75
Előzmény: norinco (309)
norinco Creative Commons License 2010.08.06 0 0 309
talán lesz vmiféle változás
a HFTA is úgy tudom probál lobbizni
Előzmény: Gamergabor (308)
Gamergabor Creative Commons License 2010.08.06 0 0 308
"nos ezt a forrás tutira nem az index adásvétel topicja."
Ez jó csak ugye kit könnyebb ba..ogatni ilyen téren?naná hogy a kisembereket.
Előzmény: norinco (307)
norinco Creative Commons License 2010.08.06 0 0 307
no... nem emiatt olyan a sportlövők helyzete amilyen, mert itt a forumon vannak ilyen hirdetések, amikor a kereskedők évek óta így hirdetik reklámozzák az áruikat. a szövetségek gyengék, mert képtelenek lobbizni, hogy a sportlövők fegyvertartása ésszerűen legyen szabályozva.
ha figyeltétek a rendőrgyilkosság kapcsán megszólaltatott riportalanyokat, mindegyik /Sándor papa, Vas Gábor is /gvas// úgy nyilatkozott, hogy ma a lőfegyverhez jutás Mo.-on pusztán pénzkérdés, ha ismeri vki a forrást. nos ezt a forrás tutira nem az index adásvétel topicja.

nem jött még válaszboríték
Előzmény: .Guriga. (305)
bosijani Creative Commons License 2010.08.06 0 0 306
virtuálisan elkelt!
Előzmény: bosijani (300)
.Guriga. Creative Commons License 2010.08.06 0 0 305
Mivel ez egy beszólós topic, így a nemrég adok-veszek részben kialakult vitára (dee.. miértnem itt???:)), én is beszólok :)
Csupáncsak azért, hogy javítsatok ki, ha rosszul gondolnám.

Tehát a vita azon ment, hogy az eladó miért (csak) a gyári sebességet írta ki, ezzel megtévesztve esetleg, vagy nem azt aki olvassa, vagy félre értelmezi.. és ez jó vagy nem jó..
Maci szólt, hogy ez nem jó, majd macinak szóltak be, mert "beszólt"..

Sajnos kis hazánkban elindult (szerintem) egy folyamat, egy fegyverellenes, aminek kezdeti szelét már érzik is a sportlövészek.
Annyira érzik, hogy némelyik olimpiai sportág veszélyben is van. Bár ne lenne igazam, de szerintem ami jön, (jöhet) az a mostani szabályozásokhoz képest egy teljes fegyverletétel.

Maci nem tett mást, mint féltette a még meglévő szabadságunkat (fegyverhasználat), ugyanis ha valamelyik okostojás ilyen hirdetést lát és azt nem követi legalább korrekció, vagy hasonló, akkor nyugodtan minősíthetik ezt a fórumot illegális fegyverkereskedelmi hirdetőközpontnak :)
Szerintem ne bántsuk se a hirdetőt, mert kulturáltan elismerte, hogy "...bocsi, a gyári adatot másoltam be és természetesen 7,5 J alatti..."és biztos, hogy nem fog ilyet máskor tenni és macit se, mert csak ő védte a (jelenlegi)lövészetet (amit TALÁN jobban ismer mint ezen a fórumon lévők átlagának összessége) és jobban is félti.

Csak ennyit gondoltam, lehet hogy hibásan, de remélem akkor kijavítotok! :)
..bocs, hogy belevaúztam a témába !!..
Blackbirdxx Creative Commons License 2010.08.06 0 0 304
Jééé! Ilyenem volt. Most Gaga mesternél teljesít szolgálatot :)
Előzmény: bosijani (298)
bosijani Creative Commons License 2010.08.06 0 0 303
igen.
Előzmény: norinco (302)
norinco Creative Commons License 2010.08.06 0 0 302
:-D
ez volt a dianán?
Előzmény: bosijani (301)
bosijani Creative Commons License 2010.08.06 0 0 301
ja és Neked is 20,de Neked házhozszállitással!+ajándék padlóval+főzhetsz egy kávét!!!kell ennél jobb bolt?
amugy nekem postával 30 körül volt tavaly.
Előzmény: norinco (299)
bosijani Creative Commons License 2010.08.06 0 0 300
ilyen
http://www.scvector.biz/english/productmore.asp?id=3448
Előzmény: norinco (299)
norinco Creative Commons License 2010.08.06 0 0 299
amit eladsz az milyen (nem kép, hanem paraméterek) ja... én nekem mennyiért?;-)
Előzmény: bosijani (298)
bosijani Creative Commons License 2010.08.06 0 0 298
:-)) imádtam az éjjeles műszakot...
megvan az uj tcs-m.ilyen:
http://www.door2doorshop.com/wholesale/Xd-10-40x60-ESF-Y-Reticle-Rifle-Scope-Russia-Technique-416.html
Előzmény: norinco (297)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!