Keresés

Részletes keresés

HFBandi Creative Commons License 2009.06.08 0 0 5419

Ez bizonyosan egy megfontolt és jó döntés volt, úgyhogy köszönöm, kb öt év, és több mint 4000 hsz. után, a "további jó fórumozás", és az "olvasgatás" is elmarad.

A CB-s topik meg majd pörög valahogy nélkülem is.

A technikai jellegű hozzászólásaimat a közönségre való tekintettel nagyon szívesen! :-)

Üdv:

T.

Előzmény: Murder Incorporated (5418)
Murder Incorporated Creative Commons License 2009.06.08 0 0 5418
Ha rákattintottál volna nickedre, láttad volna, hogy szép szürke. Tudod miért? Mert azzal te már vissza nem jöhetsz. Ugyanis (az itteni balhé után) a Hobbi fórumcsoportban, a Rövidhullámú rádiózás topikban elszálltál.

További jó fórumozást.
És olvasgathatnál.
Tudnivalók
<----------
Előzmény: HFBandi (5417)
HFBandi Creative Commons License 2009.06.08 0 0 5417

Üdv!

Köszönöm a Gépháznak, hogy visszaengedett, mint "DeTomaso".

Tanulság levonva, bünti letöltve.

Viszont az Indásokkal próbáljuk összekötni a fenti nicket, az egyébként működő - a nickhez tartozó - emaillel, illetve ugyanazon indapass-szal.

P. Ádám, L. Andris is próbál segíteni, az összekötés nem sikerül. (jelszavak, küldjem el mindkettőt, lassan végtelen ciklusnak tűnik...)

Elképzelhető hogy ez itt OFF, de kérdezem, lehet valami gond a Gépház visszaengedése körül?

Köszi, Üdv!

T.

Murder Incorporated Creative Commons License 2009.06.08 0 0 5416
Tudod mit? Regisztráltál már a magyarorszag.hu-ra? Fórumozol ott? Mert ha ott valakinek rossz tanácsot adsz és emiatt nem sikerül egy képe, vagy elromlik a gépe, akkor beperelhet. Téged. Nem az index.hu Zrt jogászai fogják elküldeni a fenébe, nem az index.hu Zrt lesz az alperes, hanem te. És ha buksz, gatyád nem marad.

Na, ez az egyik nagy különbség egy anonim és egy névvel vállalt fórum közt.
Előzmény: panabubus (5415)
panabubus Creative Commons License 2009.06.08 0 0 5415
Vettem.
Tud. is.

Igyekezni fogok korlátozni a hsz.-aimat a rekeszérték vs.ekvivalens objektív-gyújtótávolság viszonylatára. És örülni annak a lyuknak amit az ánuszgyűrűm ölel körül. :)

Persze (és ez nem éppen a tech. témát érinti) majd arra is vigyázok, nehogy óvatlanul leírjam azt, hogy melegedik az akksim, és ez nem teccik. Mert a végén tényleg kereshetek új nicket. Habár akkor annak e neve valszeg a "harci helikopter" lesz...:D

Üdv:

az anonim
Előzmény: Murder Incorporated (5414)
Murder Incorporated Creative Commons License 2009.06.08 0 0 5414
Géza bácsi nem lesz IDENT. Erről szól az a redvedék állásfoglalás, amit ezek szerint el sem olvastál, de támadsz.




Nem reagálok rá, mert képtelen vagy felfogni az alapot: Ez_egy_anonim_fórum.
Előzmény: panabubus (5413)
panabubus Creative Commons License 2009.06.08 0 0 5413
Köszönöm, hogy egyáltalán válaszra méltattál, tekintve a "ranglétrát"..:)

De annak még jobban örültem volna, ha pár szóval reagálsz a komment jól elkülöníthető másik felére...

"Úgy fejlődik a közösség." írod. Itt benne van annak a csoportosulásnak a neve... Amelyet tekintve a válasz nélkül hagyott felvetésem támája bizony hogy "őt" is érinti.. :)


"De ha bejelentkezik az a Sólyom László (mégpedig úgy, hogy nem mi hívjuk meg, mert akkor VIP lesz)" írod. Akkor ezt úgy értsem, hogy ha "csak" Szalacsi Sándor jelentkezne be, és ragaszkodna hozzá hogy Jókai u. 27, meg Zoxigén, meg egyéb, akkor ő vele nem érdekes foglalkozni, mert csak egy.....

Bocsi, én csak válaszoltam, nem is fűzök hozzá egyebeket, mert ez ugyebár nem a PoliDili..:)
Előzmény: Murder Incorporated (5410)
61antana Creative Commons License 2009.06.08 0 0 5412
Köszönjük szépen :)
Előzmény: somi (5399)
Murder Incorporated Creative Commons License 2009.06.08 0 0 5411
Gyáva vagy.
Előzmény: Törölt nick (5407)
Murder Incorporated Creative Commons License 2009.06.08 0 0 5410
Kedves, a lényeget megérteni képtele olvtársam!

Tudod, a fontos az, hogy az IDENT státuszt kinek adjuk.
Ez egy anonim fórum, az, hogy te vagy bárki azt mondja, hogy felvállalod/ja IRL lényét, az engem nem érdekel. És ha a többiek rám hallgatnak, őket sem. Ugyanis nem tudod bizonyítani. Nem tudod bizonyítani, hogy nem lopták el jelszavadat, nem „maradtál bejelentkezve”, nem szórakozik a kollégád/rokonod/szobatársad. Tehát nem tudod bizonyítani, hogy az egy nick alatt megjelenő hozzászólásokat valóban egy személy írta. Pláne olyan személy, aki személyiség
Persze találkozhatsz fórum- és topiktársaiddal, bevallhatod nekik, ki vagy (akár miniszterelnök is lehetsz...), az úgy van jól. Úgy fejlődik a közösség. Igen, akkor már arcoddal is vállalod a véleményed. De ehhez az index.hu Zrt-nek semmi köze. A moderatúrának sem. De ha bejelentkezik az a Sólyom László (mégpedig úgy, hogy nem mi hívjuk meg, mert akkor VIP lesz), akkor ha ellenőriztük, hogy valóban a Köztársasági Elnök osztja meg gondolatait velünk és ha igen, identáljuk.
Tehát ha felfogod, mit is jelent az IDENT státusz, akkor gondold újra az egészet.
Előzmény: panabubus (5409)
panabubus Creative Commons License 2009.06.08 0 0 5409
Szia!

Bocsi' hogy beleszólok. De nem hiszem, hogy ezzel túl nagyot off-olnék, vagy más módon megsérteném a MM-t... :S

"/nem fogom a világ összes nemecsekének bekérni a személyi igazolványát, nekem nincs annyi időm/" írod. Ez a gáz. Ez a kiséé ex-kathedra kinyilatkoztatás. Vagy pedig, amint "mezőgazdasági tevékenység" nickje mögé helyezkedő kollégádé. "a topikot bekedvenceltem" írja egy más topikban, történetesen éppen a soros kis "takarítása" után. Aminek természetesen semmi kézzel fogható előzménye az illetékes "panaszfal" topikban. Sem ún. "moderátori indokolás"... Csak ennyi, éreztetve a plebs-el, hogy ki az Úristen ebben a templomban..:(
Ugyanígy a tegnapi, köztiszteletben és megbecsülésben "szenvedő" fotós kollégánk esetében. Csak egy tollvonás, slussz...:(

Én vállalom bármikor magamat. Kész lennék vállalni azonosítást, identifikálást, stb. Bármikor. Mégha nemecsekernő is vagyok, a ti olvasatokban. Nem vagyok egyedül. Sokan vagyunk, akik mailcímükben, elérhetőségükben vállalják nevüket, elérhetőségüket.... Az én olvasatomban meg ezek a tisztességesebb emberfajták. Mert a nevük vállalása ellenére (vagy mellett) is vállalják a véleményüket is.

Tudom, hogy ezzel belenyúlok a 380V-os konnektorba:
De ameddig egy békésen ritkítgató akárki (legyen az persze bárki) csak úgy lege artis törölget néha a saját feje után, és ez mellett az adatlapja szerint maximálisan arctalan, és elérhetetlen, stb., addig miben különbözik etikailag, erkölcsileg egy fikanick-től vagy hivatásos szét- offolótól?

Ismereteim szerint pedig (és vannak normák is azért még talán) egy közösség vezetőjének, vagy ügyei intézőjének illene etikailag (is) példát mutatni, hogy tetteinek, szavainak súlya lehessen.


Ennyi.

(Nah, most már felmerül a logikus kérdés: írhatok majd még akárhová ebben a fórumban ezek után?)
Előzmény: Murder Incorporated (5406)
Murder Incorporated Creative Commons License 2009.06.08 0 0 5408
amiket te a bemutatkozásodba írni szoktál...
Operator válasz | megnéz | könyvjelző | törlés 2006.03.28 21:35:28 © (14)
Az IDENT nickek

Mint ahogy a legtöbb fórumozó tudja, vannak úgynevezett IDENT nickek, azaz a Státusz megjelölésnél ez a kifejezés található. Ez pontosan azt jelenti, hogy a nick valóban az akinek kiadja magát. Általában (de nem mindenkinél) a nicknév egyúttal az IRL (azaz valódi) neve, például Szanyi Tibor mszp-s képviselő, ellenpéldaként kizsgé csepeli képviselő.

IDENT státuszt általában közszereplők, közismert emberek kapnak, akik itt felvállalják szavaikat, valós mivoltukban óhajtanak hozzászólni az őket is érintő kérdésekben. Az ügy jelentőségét az adja, hogy szélhámosság jelleggel így nem lehet visszaélni egy közszereplő nevével, nem lehet a nevében ostoba, hazug dolgokat mondani.

Az illető azonosítását a moderatura végzi emailes kapcsolatfelvétel után. Általában addig a nick ideiglenesen letiltásra kerül a biztonság kedvéért, hátha mégis csak visszaélés. (Engedelmetekkel a hideg levest is megfújjuk.)

Ez a kis "note" (megjegyzés, kiegészítés, azaz ez a kis beírás) azért született, mert sokan úgy gondolják, hogy csak úgy alapon IDENT státuszt kérnek. Nem, nem jár IDENT státusz csak azért, mert egy közismertségnek nem örvendő átlag fórumozó saját néven óhajtja osztani az észt. A fórum alapvetően anonim hely, az IRL név nicknévként való választása ab ovo ellenjavallt, ráadásul ha nem IDENT az illető akkor még baj is lehet belőle, pl. egy gyakori név esetén, mondjuk Kovács László.

Az az ellenvetés, hogy van pár fórumozó IDENT státuszban aki nem is közszereplő az a válaszom, hogy ez a fórum nagyon régi, a kezdetekben más szabályok voltak, pár ezer regisztrált nick volt, azóta a szabályok is változtak, kikristályosodtak, letisztultak az irányelvek, viszont a régi motorosok ilyen dolgait visszamenőleg már nem piszkáljuk meg.

Teccettek volna 8 évvel ezelőtt regisztrálni és IDENTet kérni akkor.:-)
Előzmény: Törölt nick (5407)
Murder Incorporated Creative Commons License 2009.06.08 0 0 5406
Itt bárki bármit állíthat magáról. Ident pedig annak jár, aki tényleg az.
Úgysem olvasod el, de a Tace-pao erről (is) ír.
/nem fogom a világ összes nemecsekének bekérni a személyi igazolványát, nekem nincs annyi időm/
De azért köszönöm figyelmességed. És továbbra is csak annak hidd el hogy államfő, akit mi is igazolunk :-)
Előzmény: Törölt nick (5405)
nemethla Creative Commons License 2009.06.07 0 0 5404
Mindenkinek köszönöm a sorait és egyéb tetteit az "érdekemben". Azt se tudtam egyébként - nem jött róla értesítés -, hogy milyen korlátozás alá estem. Erre értettem "...a tudtom és megkérdezésem nélkül" kitételt, ti csak arról kaptam emilt, hogy kimoderáltak egy hsz-t. Ennyit erről, legközelebb nem leszek félreérthető....

Előzmény: speedlight (5402)
y3k Creative Commons License 2009.06.07 0 0 5403
speedlight Creative Commons License 2009.06.07 0 0 5402
Nemethla is pont ezt szerette volna mondani. :]
Előzmény: somi (5400)
speedlight Creative Commons License 2009.06.07 0 0 5401
Köszi!
Előzmény: somi (5399)
somi Creative Commons License 2009.06.07 0 0 5400
javaslom hogy a helyreallitasig ne latogassatok mate bence honlapjat, mert trojait szeretne letolteni a latogatoknak.
somi Creative Commons License 2009.06.07 0 0 5399
elnezest kerunk, felreertes volt. korrigaltam.
61antana Creative Commons License 2009.06.07 0 0 5398
Hát... én is formálok vélemnyént nemethla ügyében.

Pont ő az a személy, aki techniaki tudásával nagyban segíti a fórumot. Kitiltással így nagyon mellé lőttetek, már bocs. Az még érthető lenne, ha töröltök egy hsz-t, de pont őt kitiltani... :(
speedlight Creative Commons License 2009.06.07 0 0 5397
Én kérek elnézést... :)
Előzmény: Törölt nick (5396)
resolv.conf Creative Commons License 2009.06.07 0 0 5394
Azért félreérthető volt az a kép, én is félreértetem, csak én poénnak vettem. De elég lett volna törölni a hozzászólást moderátori kommenttel, oszt csókolom...
Előzmény: speedlight (5393)
speedlight Creative Commons License 2009.06.07 0 0 5393
Egyetértek, én is ismerem személyesen is nemethla-t. Tényleg nem értem miért kellett kitiltani...
Előzmény: Törölt nick (5390)
panabubus Creative Commons License 2009.06.07 0 0 5391
Szia!
Bocsi, hogy beleszólok, de talán éppen itt nem off a dolog.

Volt már azért arra példa, hogy egy nick teljesen más tekintetben, más vonatkozásban (és éppen egy prominens személlyel való vitája okán) tett hsz.-ai miatt ki lett moderálva az egész fórumból. Még a nyoma is sóval felszórva, a Gonosz kiűzve...

Csak az a gáz, hogy az illető fórumozgatott kifejezetten szakmai és technikai szempontból egy egész közösséget érintő/foglalkoztató topikban is. Ahol ugyebár mások is nagyon sokat meríthettek a tapasztalatokból, elért és publikált eredményekből... Tehát mese nix: közhasznú is lehetett ez a ráésze a dolognak. Na, a teljes szellemírtást követően azoknak is, fotóknak is, a vele kapcsolatos hsz.-oknak is annyi lett.

Ki járt jobban?


(Fotós irányultságú internetes újságírást nem akrsz támogatni? :D Ha már annai felesleges akad...:S)
Előzmény: Törölt nick (5386)
speedlight Creative Commons License 2009.06.07 0 0 5389
Látom nem csak gondolkodtál, hanem meg is csináltad ma hajnali kettőtől kb. délután háromnegyed egyig. :)
Előzmény: Murder Incorporated (5387)
Murder Incorporated Creative Commons License 2009.06.06 0 0 5387
Én a fórum törlésén szoktam...
Előzmény: Törölt nick (5386)
Murder Incorporated Creative Commons License 2009.06.06 0 0 5385
Konkrét dolgot kértem.
Előzmény: Törölt nick (5382)
Lencseválogató Fluxus Bizottmány Creative Commons License 2009.06.06 0 0 5383
Nicked remek példázat a tabuk és társadalmi kötöttségek határainak keresésére :-) Ha eltűnsz, átléptél az indexes határokon :-)
Előzmény: Törölt nick (5381)
resolv.conf Creative Commons License 2009.06.06 0 0 5380
Bearanyoztad a napomat, rég szórakoztam ilyen jól! Köszönöm! De komolyan!
Előzmény: Törölt nick (5379)
Állomásfőnök Creative Commons License 2009.06.06 0 0 5378
Kitöröltem az összeset...

Holnap - ha még aktuális - újra beírhatja egyszer, normális színnel és betűmérettel.
Előzmény: oldrad (5377)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!