2013evjaratu ducato maxi 2.3mj-m folyamatos uzemmelegen hibatlan,viszont leallitas utan,ha visszahul kicsit a motorja (20-30perc is eleg) beinditom es egyenetlenul jar kb 2-3-4percig mikor egy halk kattanast (szelep levegos hang) hallani es ezzel azonnal kisimul es meg is emelkedik az alapjarat.Reggel total hidegen meg szinten hibatlan egyenletes (gondolom a dusitas miatt)mig fel nem melegszik kicsit,majd egyenetlen es ahogy megjobban felmelegszik ismet hibatlan az alapjarat.
Semmi hibat nem ir es egr-legmennyisegmero-folytoszelep tisztitva.
Levegős a fékrendszer. Fékolaj csere és a szivárgás megszüntetése amilyen hamar lehet. Hátsó fékmunkahenger gumija alá kukkants be ott lesz a fékolaj. Kerék le, dobfedél le és szezám tárulj, magad is megnézheted, 10 perces meló.
Ducato 2,3 maxi olyan fékproblémát csinál hogy néha a fékpedál sokkal beljebb fog, és gyengébben utána pedig mintha mi sem történt volna teljesen tökéletes! Volt már valakinek hasonló tapasztalata. Fékolaj nem fogy, látszólag semmi tömítetlenség.
Sziasztok! 1998-as Ducato maxi szoros a váltókar. Nehéz ebben a típusban a bowdent kicserélni? Gondolok itt arra, hogy magam kicserélném ha nem kell hozzá mindent burítani. Vagy más gond lehet? 15 ropi egy ilyen bowden újan, addig nem venném meg
Szia . Nekem ugyanez volt , és a magasnyomásu szivattyum szorult meg néha. Probáld ki ha inditozol és nem megy , valkaki inditozzon temeg kopogtasd meg valamivel , egyböl indul. Nekem kikellett cserélni de ugyanigy kezdte. Azota már az öninditom is csere volt ugyanigy rákelllett koppintani.... Ezek néha megszorulnak sajna. Igy kezdik.
Sziasztok! Hátha tud valaki segíteni! Van egy 2008-as 2.2 HDI Boxerem. Egyetlen hibája van, de már az őrületbe kerget. Hetekig semmi baja, utána napközben leállítom, majd egy két óra múlva indítanám, de hiába tekerem akár az aksi lemerüléséig is, se kép se hang. Másnap reggel pöccre indul! Utána napokig semmi baja. Természetesen ezt mindíg akkor produkálja, mikor sürgős dolgom lenne! Már háromszor elhúztuk szervizbe, de semmit sem tudnak mondani, mert mikor megnézik, megint pöccre indul.
Sikerült visszaforrasztanom a szenzorban a lábra a vékony fémszálat. A jelenség viszont megmaradt.
Ez úgy néz ki hogy az olajszintet tökéletesen jelzi a műszerfalon. Azonban inditás után 5-ször felvillan az olajnyomás visszajelző lámpa. Elméletileg az olajminőség miatt figyelmeztet hogy, cserélni kellene.? Olajcsere után gépen nullázták a szervízintervallumot, azonban új olajjal szűrővel is a fent leírtat produkálja. Az olajam TOTAL Quartz 9000 5W-40.
Következő cserénél megpróbálom a TOTAL Quartz Ineo ECS 5W-30-at, jobb ötlet híján.Olajat kb.:10 000 km-enként szoktam cserélni.
Kiszereltem az olajszint jeladót, nem volt egyszerű mert le kellett vennem a katalizátort a turbóról mert 2 cm miatt nem lehetett kihúzni a szenzort. Kimostam benzinnel és akkor láttam hogy a belsejéből kiáll egy nagyon vékony fényes fémszál. Ezt a fémszálat majd megpróbálom visszaforrasztani a kihívás kedvéért, majd lepróbálom egy flakon olajba mit mutat.
Tudnátok nekem segíteni a következő problémámmal kapcsolatban? Megadta magát az olajszintjelző szenzorom 2007-es 2.2 hdi 4HU motorkódú peugeot boxerben.Végignéztem az összes alkatrészforgalmazó honlapját de sehol sem találtam.Szerintetek lehet kapni ezt a szenzort, vagy bontóban próbálkozzak?