Hát a szerver decemberig biztosan elérhető lesz, aztán utánna majd meglátjuk. Igazán nem az eléréssel lesz majd gond hanem a sebességgel, mert a kollégiumi háló most még kevésbé leterhelt, de egy-két hét múlva boldog-boldogtalan netezni fog aztán akkor majd jól belassul az egész :(
Nos, mint írtam, én Oli kilépéséig vettem fel a sorozatot. De azt is írtam, hogy elvétve megestek hiányok. Két epizód kellene, hogy hanyas számú, és hogy a letölthetők között van e. Az egyik, amelynek a végefele Laci majdnem nekimegy Dezirének (pont a héten emlékezett vissza rá!), a másik pedig, amikor az általános isiben egyik gyerek megszúrja a másikat. Most nincs türelmem a VHS-eket nézegetni, hogy mikor van epizódszámeltérés. :)
De jó, rajtavan a Szomsza paródia is. Ehhez volt kép is anno, vagy ez a teljesen eredeti verzió?
Tényleg szép kis gyűjtemény, és rengeteg meló.... Köszönjük!
Lehet, hogy butaságot kérdezek, de a részek csak itt nézhetőek vagy valahogy le is lehet őket tölteni (majd a januártól eljövendő szomsza mentes napokra)?
Hoppá, tévedtem! Pedig fogadni mertem volna rá, hogy a Bailey az eredeti neve. Abban mondjuk nem tévedtem, hogy a Rose-ra Baileyről módostotta a nevét, csak azt nem tudtam, hogy a Baileyt megelőzően is Rose-nak hívták.
Megvolt az első "korai vetítésű" Szomszédok is, a 240. fejezet. Kommentárok:
– A stúdióban az Abba Money Money Money c. dalának instrumentális változata szólt. Igen szép kis kollekciója lehetett a stábnak ilyen dalokból.
– Klaudiának egyszer volt emberi kinézete, most megint rémes volt.
– Julcsi "bandája" nem kicsit volt pofátlan: egyedül Kristóf vett tudomást Károlyról, de talán ennél is súlyosabb, hogy kitörő örömmel fogadták, hogy Etus Bűvésznő tízezer forinttal hozzájárult a nyaraláshoz. Egy szóval nem mondta senki, hogy a közösbe adja, egyébként is: mi köze a Bűvésznőnek az unokája haverjaihoz? Vagy azok már ismerik a Művésznő legendás jószívűségét?
– Amikor Károly odaadta a pénzt a Nyűvésznőnek, megkérdezte, stimmel-e. Az pedig azt válaszolta: fillérre, holott meg sem számolta!
– Számomra nem világos a Sümeghy lábfájása körüli mizéria. Még hónapokkal ezelőtt panaszkodott, hogy mennyire fáj a lába. Akkor nagy nehezen hagyta magát megvizsgáltatni Magenheimmel (talán ultiztak is egyet), és megígérte, hogy elmegy szakorvoshoz. Pár héttel később Ádám rá is kérdezett, elment-e már, mire Sümy bevallotta, hogy nem, mert fél az orvosoktól. Mágen ekkor a lelkére beszélt, mondván, minél később megy, annál súlyosabb lesz a probléma. Újabb pár hét múlva megint összefutott Sümy és Ádám, és akkor a Művész úr azt mondta, hogy már volt orvosnál, de később kiderült, csak lódított, mert csak egy-két nappal később fog menni.
Namármost. Itt abbahagyták az egész lábfájás-sztorit, és hónapokkal később elővették, és Ádámtól-Évától elölről kezdték (azaz csak Ádámtól), mintha semmi nem történt volna: az ismerősök azt tanácsolták Sümynek, hogy vizsgáltassa meg a lábát Magenheimmel, a Művész nagy nehezen kötélnek állt, Ádám pedig szakorvoshoz küldte őt. Vagyis most egyből bevitette a kórházba, hogy azért mégse teljesen ugyanaz legyen a sztori.
Egyébként a 04-es (most már 104-es) telefonszámot valóban lehet betegszálltásra is használni? És hány diszpécser lehet, hogy Mágen egyből letegezte őt?
– Vicces volt, hogy Taki bácsi kivitte a szomszédnője volt főnökét a leendő veje teniszpályájára, ahol a teniszpartner épp az unokával melegített be. (És az unoka egy fagylaltot kér a szívességért cserébe az élettársától.)
– II. (Vágási) Mátyás a strandon odament anyjához, és csak annyit mondott: "Szomjas vagyok!" Ejnye-ejnye, Matyi! Te nem nézted a régi időkben a Szomszédokat? Ebből egyszer már baleset volt: a járókában a gyermek kimondta az ominózus mondatot, az anyja szó nélkül elindult kifelé, és rajta hagyta a vasalót a ruhán. Valamiben megbotlott, elesett, és felgyulladt a ház. Pompásan volt kivitelezve! :-> És természetesen oda is Magenheimék vonultak ki. (A Róbert Károly körúti felüljáró alatt, a XIII. kerületi oldalon volt az eset emlékeim szerint.)
– Csodálom, hogy Lenke néni ezúttal nem bocsátott meg Ágikának! Meg tudott bocsátani az ő Terike barátnőjének, sőt egyszer már Ágikának is, amiért az fel akarta borítani a Lantos utca 8. békéjét., amikor közös képviselő akart lenni.
– Az sem volt semmi, hogy a Madaras(i)-féle kisközértben csak papírzacskót tartanak, környezetvédelmi megfontolásból. Ja, persze, pont egy ilyen kisboltnak van arra pénze, hogy száműzze a jóval olcsóbb nejlont!
És vicces volt, hogy az Ágika előtti vásárló kért egy szatyrot, meg is kapta, de az árut már nem rakta bele, kézben vitte ki a boltból a zacsival együtt. Sok értelme volt akkor kérni! (Persze, muszáj volt Lenke néniék környezettudatosságát bemutatni a nézőknek!)
– Elég erőltetett volt az úrnő az inasával! Ráadásul annak sem volt értelme, hogy a komornyik lekommunistázta Ferit. Inkább a szomszédait kellett volna megvizsgálnia, biztos talált volna pár vastag nyakú, virsliujjú vörös milliárdost.
– Rémes volt, ahogyan a főügyelő úr viselkedett a főmérnökékkel. Úgy látszik két dudás (fő-valami) nem fér meg egy csárdában! Szerintem inkább fizess, Szelényi János, mert ha Kutya úr begurul, a végén még elkezd sóvárogni Helga után, és akkor aztán hallhatjuk az órákig tartó nyálcsorgatós monológot.
– Taki bá azt mondta, hogy ha hármat kívánhatna egy jótündértől, akkor az a három az egészség, a munka és a szeretet lenne. Az első és az utolsó oké, de ezek tényleg nem bírnak más elfoglaltságot keresni, mint a munka? Kirándulni például nem vágynak? Vagy azért lenne a munka az egyik kívánság, hogy ne kelljen húszwattosra cserélni a negyvenes izzókat? Ez logikus magyarázat lehet, hisz a jótündértől a talpig becsületes Takácsék biztos nem kívántak volna vagyont, inkább csak munkát, hogy legyen valami szerény keresetük! :->
– Lenke azt mondta, hogy nem tud elmenni nyaralni, mert nem tudja otthagyni a boltot. És a Lenke nénit megelőző hetekben hogy ment a bolt? Mitől ennyire nélkülözhetetlen Lenke néni?
– Az epizód végén Rezső továbbította a rendelést a pultba: két konyak, két kávé, két kísérő. Nem tudom, utóbbi alatt mit érthettek, ez olyan "konkrét gyűjtőnév" lehet, mint "a rostos". A tálcán aztán mintha két víz lett volna.
Belőttem újra a Szomsza szervert, de sajna még mindíg csak a kolis cucc működik, az Adatparkos eléréssel baj van. Addig is ez van, lehet izzítani a világhálózati eléréseteket! :D
Én meg arra a kérdésemre nem találok/kapok választ, hogy ehhez a jelenethez miért kellett (fel- és levezetésként) gyanús, avagy bűntényzene? Egyirányú utcába hajtott be Takibá a végéről? Esetleg azért, mert a gazdag taxis múltkor említette, hogy személyesen érdekelt a repülőtéri taxis hiénák körében? :-)
Nem az volt a baja Kutyának, hogy Pattogi nem Főházmesternek szólította, hiszen a fickó távozása után így durrogott: "Méghogy én házmester!" Sokkal inkább az fájt neki, hogy görcsemberke nem FŐÜGYELŐ ÚRNAK titulálta. El lehet képzelni, hogy mennyire szívbe markoló ez a probléma egy ebnek! :-)
Nem ebben a tömbben lakott. A modora mondjuk valóban hagyott kívánnivalót maga után, de Kutya túlontúl rövid úton intézte el. Mondhatta volna, hogy megértem, hogy ideges, kedves uram, de ne aggódjon, felmegyünk Mágenheimékhez és telefonálunk. Egy csőtörés nem csupán az elsőként érintett lakónak lehet kellemetlen. Lehet, hogy az volt a baj, hogy nem FŐHÁZMESTERnek szólította az illető? :)
Ez a csőtörést reklamáló pasas miért új lakó? Eddig is itt lakott, nem? Vagy csak a környéken vásárolt és pattogott mindenért? Egyik panelházból a másikba költözöt?
Jaj, de szigorú vagy! ;-) Nem a hozzávalók alkotják a kutyaetikettet, hanem azok felkínálása! (Tényleg, miért nem csonttal vagy kutyaeledellel kínálta meg?) Szóval, a lényeg, hogy az etye-petye alanya el legyen kényeztetve, mint vendég. Oda is b...hatná elá a bögrét (Nesze, igyál, de ne szürcsölj!), viszont ő udvariasan felkínálja az adalékanyagokat és bekeveri Mimikének a teát. Hú, de részletes voltam így éjfél után! :-)
Nem is igazán értettem, hogy amikor megkérdezte a nőt, a teába vajon cukrot, édesítőt, mézet, citromot vagy rumot (finom kacsintás) kér-e, úgy folytatta, hogy mert itt úri modor dívik... Mi köze a hozzávalóknak az etiketthez?
Tegnap pl. evett az egész Mágen család, pont, mikor Klarit és a homeless hapiját meglátták a vitorláson. Amúgy, meg a fagylalt gyorsan olvad, biztos nem volt annyi pénz, hogy annyiszor vegyenek újat (vagy akkora gyomor, ami annyi fagylaltot be tudott volna fogadni), amennyiszer ismételni kellett egy jelenetet, míg tökéletes nem lett ;o)