Keresés

Részletes keresés

gicca Creative Commons License 2004.07.28 0 0 5049

Kedves Moka és Zsolt,

az állatorvos simán szemrevételezéssel diagnosztizált.

(nem tudom, mennyire érthet hozzá, az kicsit lesújtó volt, hogy miután megvolt a vizsgálat, fiúnak hitte a lánymacskámat. Bár igaz, ami igaz, nem egy nőies lény, de azért...)

 

Köszönöm, amit írtatok, ezek alapján, nem értem, miért mondta, arra a kérdésemre, hogy mi lehet ennek az oka, azt, hogy "szegénynek le van gyengülve a szervezete, azért jött elő".

Most akkor mit csináljak?

 

Bolha- és féregirtást csináltam a macskán. Bolha ellen valamilyen Bayer szerből egy ampullát (négy kicsi ampulla egy csomagban, 3200? Ft - most nincs nálam, hogy beírjam a nevét) dörzsöltem a lapockájánál a bőrébe, féreg ellen meg az állatpatikában kapott, 4 kilós macskáknak való tabletta 3/4-ét adtam be neki (3 kilós).

Meg kell ezeket ismételni?

Wet RinR Creative Commons License 2004.07.28 0 0 5048

Gicca!

Kicsit összekeveredtek a dolgok: az ilyen autoimmun bőrbetegséget az immunrendszer "túlműködése" okozza, vagyis olyan anyagokra is reagál a szervezet, amikre nem kellene. Ilyenkor az immunredszer további erősítése logikusan csak súlyosbíthatja a tüneteket. Gondolom, hogy a kapott injekció is valamilyen hosszú hatású szteroid lehetett, amelyik pont az immunrendszer gyengítésével enyhíti a tüneteket. Ettől függetlenül, Mokával egyetértve, ha valóban kóborlás után jelentkeztek a tünetek, érdemes lehet egy bolhairtásssal (Frontline vagy Stronghold cseppek) próbálkozni, hiszen érzékeny állatnál már akár egy bolha csípése is komoly tüneteket okozhat.   Zsolt

Előzmény: gicca (5044)
Moka25 Creative Commons License 2004.07.28 0 0 5047

Ja, erosites:

Beres Minera cseppek macskaknak

Immunovet

Vetri-DMG

Mind3 nagyon hasznos, de lehet, hogy nalatok egy kis extra vitamin-keverek is megteszi - ha amugy eszik rendesen. Ha azt se, akkor esetleg Calo-Pet paszta... (Vita-Pet paszta is letezik).

Erre rengeteg lehetosegetek van, kerdezd meg a dokitokat, mit ajanl?

Előzmény: gicca (5044)
Moka25 Creative Commons License 2004.07.28 0 0 5046

Nem ez altalaban 2 kulon dolog. Az autoimmun betegsegeknel a szervezet _sajat_ szovetei, feherjei ellen kezd antitesteket termelni, ami eleg karos eredmennyel bir jarni. Allergianak inkabb a kulso antigenek (pl. parlagfu pollen;)) ellen _indokolatlanul_, fokozott merteku antitest-termelessel jaro betegsegeket nevezik.

Ezek ott kapcsolodnak ossze, hogy allitolag a taplalekallergiak beindithatnak autoimmun reakciot.

 

Ha viszont koborlas utan jott haza ezzel a sebbel, mas dolog is ludas lehet... Haaaat... Biztos a doki a diagnozisban? Mit hasznalt, hogy erre a kovetkeztetesre jutott? Borkaparek-vizsgalat? Verkep? Megvoltak?

Nem szedett esetleg ossze bolhakat??? Bolha-allergia is tud csunya dolgokat!

Előzmény: gicca (5044)
benőbéka Creative Commons License 2004.07.28 0 0 5045
Sziasztok :) Nem macska, és még állatorvosnál sem járt, de azért beengedtek, ugye? :) 7végén befogadtunk egy kis némakacsát, kb. 1 hetes. Egyedül maradt a fészekaljból, beköltöztették a kiscsibék közé, de ezt a kotlós nem értékelte, és pár erőteljes csőrvágással a hápogó tudomására is hozta... Elkülönítették, de ezután egyáltalán nem foglalkoztak vele, nem ápolták, így hazahoztuk, és most a 4. emeleten éldegél egyelőre :) A gond, hogy a tyúk elég csúnya sebeket ejtett rajta. A fején, a szeme fölött felszakadt a bőr, és mintha a csont látszana, de erre nem esküdnék meg. A hátán pedig kb. 5cm kopasz foltban horzsolás, véraláfutásszerűség és egy lyuk formájú seb van. "Kifésültük" a sebből a tollakat, letisztogattuk, aztán beecseteltük 10%-os Betadine oldattal. Ezt eddig 3x tettük, naponta 1x. Egy nagy lavórban lakik, újságpapír az alom, gyakran cseréljük, kiselejtezett pólóból hajtogattunk neki barlangot (ezt nagyon szereti, elbújik a sötétben, úgy alszik napközben is :), kukoricadarát, apróra vágott csalánt és sok vizet kap, naponta 1x úszkálhat, de nincs oda érte, levittük a fűben rohangálni is - ez szintén tetszett neki, főleg a hangyák, lelkesen vadászik rájuk, és meg is eszi őket:) A napirendje eddig evés-ivás-alvás-sipákolás (lehet, hogy nem is némakacsa? :) körben forog, rendes háziállat :) Jól érzi magát, élénk, tolllászkodik, szóval teljesen egészséges kacsa módjára viselkedik. Jól tettük eddig, amit műveltünk vele, elég ennyi a sebek gyógyulásához? Ha tényleg a csupasz csont látszik ki a bőr helyén, van esély rá, hogy összenőnek a sebszélek? Serkenthető ez esetleg vmivel? Ha tudtok válaszolni megköszönöm, ha csak elolvastátok, azt is :)
gicca Creative Commons License 2004.07.28 0 0 5044

Köszönöm, Moka25.

Ezek szerint valami allergiával állnak összefüggésben az autoimmun betegségek?

 

Az orvos annyit mondott, hogy legyengült a szervezete (hosszú időre elkóborolt itthonról, még sebtelenül, és sebbel a combján találtam rá), és azért "kaphatta meg" ezt a bőrbetegséget (ami egyébként sem emberre, sem állatra nem fertőző).

Ebből gondoltam, hogy valahogy fel kéne erősítenem a macskát.

 

Előzmény: Moka25 (5041)
Anterrabae Creative Commons License 2004.07.28 0 0 5043

Ennek örülök!

 

Egyébként pedig elgondolkodtam azon, amit te is említettél: milyen érdekes, hogy az ember sokkal inkább ködődik egy olyan állathoz, amit/akit ő gyógyítgatott, mint egy egészségeshez... Nyilván egyszerű pszichológiai magyarázata van, de akkor is figyelemre méltó ez a "jelenség". Na de ez off.

 

Gyógyulást kívánok minden betegnek!

Előzmény: eMM (5042)
eMM Creative Commons License 2004.07.28 0 0 5042

Láttad volna azt a képet amit első nap csináltam!

Azt fel sem raktam ide,annyira brutális volt.

 

Egyébként remekül vagyunk, reggelire bevágtunk egy egész csirkeszárnyat meg némi macskakonzervet.

Előzmény: Anterrabae (5038)
Moka25 Creative Commons License 2004.07.27 0 0 5041

Szia Gicca!

 

Nekem volt egy cicam, akinel szinten autoimmun betegseget sejtettek (nem volt biztos diagnozis), ot u.n. eliminacios dietara kellett fogni. Ennek az a lenyege, hogy 6-8 hetig csak egyfele feherjet egyen a cicc - ha kozben javul az allapota, akkor arra NEM allergias. Ilyen dietahoz leteznek szaraztapok es kul. konzervek is. Mi egy darabig Hill's-t ettunk, de volt olyan idoszak is, mikor birkacombot vettem neki a piacon. (Zavarban csak akkor voltam, mikor megkerdezte a hentes: "porkoltnek lesz?";)))

Jobbulast a ciconak!

Udv,

Moka

Előzmény: gicca (5039)
Gesztenyke Creative Commons License 2004.07.27 0 0 5040

Köszönöm szépen a segitséget és az utánajárást.

Majd kiderül, sztem ha virus okozza,a szülőkön is ki fog ütközni, az emlőgyulladást nem igazán tartom valószinűnek,mert az anya rendben van.

Már csk 1 kicsi él.

G.

gicca Creative Commons License 2004.07.27 0 0 5039

Kedves macskatartók,

 

ma voltam a (kb. 1 éves, lány) macskámmal állatorvosnál, mert az egyik combján furcsa seb keletkezett, ami egy ideig gyógyulgatott, majd pár napja rohamosan rosszabbodott és nagyobbodott.

Az orvos megállapította, hogy "autoimmun dermatitis", kapott egy injekciót, amit két hét múlva meg kell ismételni, majd azután, azt hiszem egy hónap múlva. Volt már valakinek ilyenje? Mivel tudok (vitaminok, egyebek) segíteni a macskának a gyógyulásban?

 

gicca

Anterrabae Creative Commons License 2004.07.27 0 0 5038

szia, sorstárs!

én vagyok a másik "háromlábú" - vagy inkább 3 tappancsú - macs gazdája.

remélem, gond nélkül meggyógyul a cicád - aki ráadásul nagyon hasonlít a miénkre, milyen érdekes.:)

a sebe nem tűnik vészesnek a képek alapján (a mienkhez képest legalábbis)

 

amúgy a fára mászás menni fog később, e felől légy nyugodt; a mi kis háromlábúnk bekötött lábbal úgy szalad fel a fára, hogy öröm utána szaladni;) (sőt a betonoszlopra is mászik...)

Előzmény: eMM (5032)
Jokeva Creative Commons License 2004.07.27 0 0 5037
Igen megkaptam, de a fórumba már nem tudtam visszaírni, valami gond volt vele.
Előzmény: cheereck (5036)
cheereck Creative Commons License 2004.07.27 0 0 5036
Ebben a pillanatban válaszoltam:) Találtam neked keszthelyi telefonszámot is:)
Előzmény: Jokeva (5035)
Jokeva Creative Commons License 2004.07.27 0 0 5035
Cheereck a segítség érdekelne, írtam ímélt de ezek szerint nem kaptad meg... Menhely címét és weblapját (ha van) megírhatnád.
Előzmény: cheereck (5031)
eMM Creative Commons License 2004.07.26 0 0 5034

OK ha száraza  seb abbahagyjuk a betadineot.(holnap)Megvizsgáltuk az anyacica emlőit nem is olyan vészesek.

Kösz mindent!

De még nyúzlak azért mert ennyi maccsnál mindig lesz valami gond.

Nembaj?:)

Előzmény: Wet RinR (5033)
Wet RinR Creative Commons License 2004.07.26 0 0 5033

eMM!

Az emlQgyulladás tünetei macskáknál is hasonlóak: kipirult, forró, keményen duzzadt emlQk, tipikusan 1-2, a többi "normális". Kezelni nehéz, mert a tejbe kiválasztódó antibiotikumot nem nagyon kaphat amíg szoptat. Marad az ecetes vizes borogatás, naponta többször (ha hagyja).

A Betadin csak 3-4 napi kell, utána már késlelteti a sebgyógyulást. Ha kapja az antibigyót, akkor nem illik elfertözödnie a sebnek.

Zs

Előzmény: eMM (5030)
eMM Creative Commons License 2004.07.26 0 0 5032

Köszönhető ez annak hogy időben és gyorsan tudtam intézkedni,megkapja a szükséges ápolást,(jól reagál az antibiotikumra)én pedig az ahhoz szükséges informatív segítséget,amiért nem mondhatok eléxer köszönetet.

És persze a szurkolásnak is szellemi síkon biztos számít..)

Meg a dobermannak hogy nem nyelte le egészben, ámbár ha lehet megteszi.

Nem vagyok egy vérszomjas típus, de azért kipróbálnám az ellentetjét  a kutyussal.Mondjuk az ő mancsára csápol rá egy tigris vagy fekete párduc.

 

3 láb.Hát remekül szökell 3 lábon is most de azért 4 lábú lesz majd ő.(kop-kop) Hogy mennyi körmöt(bocs karmot) fog tudni azon a mancson használni az passz. 4-et biztos nem.

Kár pedig mert ez egy könnyü ciccmókus, imádott fára mászni.

Előzmény: cheereck (5022)
cheereck Creative Commons License 2004.07.26 0 0 5031
Kanizsán biztosan van, és szerintem Zalaegerszegen is. Keszthelyen nem tudom. Kanizsai ügyekben esetleg segíthetek, ha tudok.
Előzmény: Jokeva (5029)
eMM Creative Commons License 2004.07.26 0 0 5030

Vitamin ügy.

 az amúgy nagyon-nagyom egyszerü.Még itt M.O.n is lehet kapni tubusos vitamintpasztát(Ginpet pld) hát még nálatok!

Az olyan finom hogy lenyalják a maccsok még a fogváltós maccs is!

Pedig az aztán nemeszik ha rájön a dolog.

 

Zsolt!

 ilyen emlőgyulladás lehet anyamacskánál is hasonló tünetekkel következményekkel?

Ha igen mi a teendő?

Mert nekem a Foltos cicám gyanús,van amelyik emlő igen szokatlanul duzzadt eddig ilyet én még maccson nem észleltem. Most egy hetesek a kölykök amúgy(arik nagyon de azért igazán nem kelett volna az évi 2. alom) A többi anyacicc már nem igazán fog produkálni ilyet hisz megtettük a lépéseket de a foltosnál már elkéstünk.

Nagyon köszi a segítséged a sebesült cicc ügyben argumentin nélkül igen csúnya világ várt volna a cicára.

Kérdésem,betadineot meddig kell kapnia? Amig nem varrasodik a seb???

A maccs már annyira jól van hogy alig bírunk vele menne ki ökörködni (három és fél lábon!!!) de amíg nincs a seben varr addig szó se lehet róla.Egyébként ma már(éppen) nem nedves a seb.

 

 

Bolhátlanítás ügy.

Én frontline-al próbáékoztam kb 3 hete, az ugye azt igéri hogy 30. nap bolhamentességet garantál.És ez azért jó mert mexakítja a bolhák szaporodási idejét meg bla.bla.bla.És ezért elég a maccsot kezelni a környezetét nem kell.

Hát ebből kb 10 nap bolhamentesség lett ami azért nincs arányban a készítmény aranyárával.

Én szeptember/októbertől bolhanyakörvezni fogok,de az még arébb van(picik még  a maccsok ahhoz meg más oka is van) addig is jó lenne valami hatékonyabb módszer.

 

Előzmény: ZsuR (5027)
Jokeva Creative Commons License 2004.07.26 0 0 5029

CICA!

 

Zala megyében nincsenek menhelyek, vagy csak nem vagytok velük kapcsolatban?

Jokeva Creative Commons License 2004.07.26 0 0 5028

Közben kiderült, hogy mitől is volt hányás&hasmenéses a cicám...

Mikor már a másik is elkezdett bűzleni hátulról, gyanút fogtunk, és jobban odafigyeltünk, hát kiderült hogy a száraztáp az oka... azonnali hatállyal felszámoltam a még meglévő készletet, parancsba adtam hogy többet ilyet soha :)))  Sajna én 7-16-ig dolgozok, nagyim van velük otthon, de meg tudtam vele beszélni, hogy adjon nekik konzervet + szalámit :)

ZsuR Creative Commons License 2004.07.26 0 0 5027
Cheereck, ksozi! En is felek attol, mi is lesz vele. De ne tudom nem megprobalni, hiszen meg csak het eves, es nagyon eros, egeszseges cica.
Jokeva, neked is koszi az egyutterzest. . .nagyon rossz hetvege volt.

Tul vagyunk az ejszakan.
Egyszer miauzott! Ami azert erdemel !-t, mert o nem szokott. . .
Eddig csak nyogott, de nagyon csunyan, vagy morgott amikor mozdult, vagy amikor en mozditottam. A kezembe tette a fejeet es akkor jo volt. . .

Tegnap este eleg sokat massziroztam a nyakat, vallat, hatat, mellso mancsait, es szemmel lathatoan jol esett neki. Este nem etettem, csak itattam, es annyi eppen eleg volt neki a gyogyszerek es a viz utan.

Most meg neki kell gyurkozzek a kaja-viz-gyogyszerek-nek. . .

Vidka Creative Commons License 2004.07.26 0 0 5026

Sziasztok!

 

Rég jelentkeztem, és két képpel szeretném illusztrálni hol tartunk az öregmacs kontra szeleburdi kutyus összeszoktatásával.

 

Wet RinR Creative Commons License 2004.07.26 0 0 5025

Gesztenyke!

Nem vagyok kimondott degu-szakértö, így én is csak találgatni tudok: elöfordul, hogy a szoptatós anyáknál emlögyulladás alakul ki és így a tejbe toxinok jutnak. Ez okoz idegrendszeri tüneteket (és pusztulást) a kicsiknél. Az emlögyulladásnál az emlö keményen duzzadt, gyakran kipirult, fájdalmas. A nyomásra ürülö tej a szokottnál sürübb, véres jellegü (lehet).   Zsolt

Előzmény: Gesztenyke (4989)
Jokeva Creative Commons License 2004.07.26 0 0 5024

Sziasztok!

 

Hétvégén nem vagyok netközelben, ezért most olvastam vissza az elmúlt napok eseményeit - döbbenetes. Nagyon remélem, hogy rendbejönnek a cicáitok! Szurkolok nekik.

A mi Szofinkat tegnap este meglátogatta a párja (akitől a kicsik születtek), jó időre félrevonultak kettecskén... megmosolyogtam őket, de azért jó volt látni.

cheereck Creative Commons License 2004.07.26 0 0 5023

CICA!

 

Köszi mégegyszer a keppert:) Kiraktam a cicáknak, hogy nézzék meg. Először csak kerülgették, de aztán sorban mind bemásztak, a végén pedig már játszottak is benne:))

 

Küzdünk a bolhákkal, és elég tehetetlen vagyok. Nina jún 22én kapott Strongholdot. A leírásában a neten azt olvastam, hogy fertőzött környezetben is hatásos, de én már július első felében találtam benne bolhákat. Miután kinti cica, így a teljes környezetet nem tudom fertőtleníteni, csak a pokrócaikat és a kosarukat tudom kimosni. Valószínűleg a többi cicc is bolhás, de nekik sötét a bundájuk, így bennük nem veszem észre. Viszont a napokban tűnt fel, hogy Nina feje (a teste kevésbé) tele van bolhaürülékkel. Arra gondoltam, hogy megfürdetem és utána teszek rá megint valamit.... de mit? azt hittem a Stronghold az egyik legjobb - és legdrágább /már előre félek a fürdéstől:))))/ tudom-tudom, sok macska sok pénz, a porokkal nincsenek jó tapasztalataim a nyakörv nem tudom mennyire hatásos, a frontline spray tűnik jó megoldásnak, de félek, hogy lenyalogatják, lehempergik magukról a szert. Ezzel kapcsolatban mik a tapasztalatok?

cheereck Creative Commons License 2004.07.26 0 0 5022

Az események ellenére szerintem egész jól néz ki a cicc:) Végülis 3 lábon is vígan eléldegélnek a cicák, neki meg reméljük csak az egyik karma fog hiányozni:) Jobbulást!:)

Előzmény: eMM (5011)
cheereck Creative Commons License 2004.07.26 0 0 5021

ZsuR, drukkolok, hogy felépüljön a cicád!

 

Sajnos az én macsekom nem volt ilyen szerencsés:( Őt is elütötte egy autó, a combcsontja és a medencecsontja eltörött, és az orvos azt mondta, hogy nincs remény a felépülésre, így végül az altatás mellett döntöttünk:((

Előzmény: ZsuR (5019)
szuszmok Creative Commons License 2004.07.26 0 0 5020
szegény cica:-((( nagyon drukkolok, hogy rendbe jöjjön!!!:-)))
Előzmény: ZsuR (5014)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!