Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.01.18 0 0 1307

Ez helyesen így szól.

Minden (valamirevaló) gépkönyvben van, füstcső elvezetési max. távolság. 

Ezt úgy kell érteni, hogy ha 5 m az elvezethető hossz. Ott a 90-es könyök 1 m.-nek, a 45-ös 50 cm.-nek számlandó be. A 2+1 kanyar idáig 2 m.

Tehát alapesetben ha nem haladja meg a max. füstcső hoszt akkor minden akadály nélkül. 

Előzmény: nylc (1306)
nylc Creative Commons License 2009.01.18 0 0 1306
Igen!

Úgy tudom, max 3 * 90 fok lehet benne. Amit te írsz, az összesen 2 * 90 fok, pont mint a kazánomon.
Előzmény: Füredi1 (1304)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.18 0 0 1305
Milyen berendezésről van szó?
Előzmény: Füredi1 (1304)
Füredi1 Creative Commons License 2009.01.18 0 0 1304

Szervusztok!

S.O.S-ben tudna valaki választ adni arra, hogy a füstcső kiveztesben (tehát nem a kéményben) lehet-e 2db 45 fokos és 1db 90 fokos idom?

Törölt nick Creative Commons License 2009.01.18 0 0 1303

Ezt a sok gonosz gondolatot meg sem hallottam!

De valóban árt a maradék fogyasztóvédelemnek az ilyen kiohanás.

Amit én idéztem be a lapra a lapról, az ennek az ellentkezjét képviselte.

Rossz irány mindegyik.

Az említett helyen nem dolgozom, hanem védek. Ez is bizonyos munka. De jellemeket is lehet megismerni mélyrehatóan az bizonyos.

Oda-vissza!

Előzmény: nylc (1301)
Gyákos Creative Commons License 2009.01.18 0 0 1302

Kiss Bencének!

 

Szívesen elküldöm faxon vagy e-mailben a mariu használati utasítását, ha jelentkezel e-mailben.

 

Üdv

 

Gyákos

nylc Creative Commons License 2009.01.18 0 0 1301
"Ide a BT elé,általában az Így kezdődő feltételezések után kerülnek az ügyek"

Ha pedig te, mint ott dolgozó, úgy gondolod, hogy nagy többségében azért kerülnek hozzátok az ügyek, mert az a sok rohadt fogyasztó (akiknek sokszor több havi fizetése áll egy-egy ilyen elb.szott történetben) minden szegény-szerencsétlen szolgáltatóról gonosz, csúnya előítélettel rendelkezik, és csak azt várja, hogy mikor őrölheti fel az idegeit egy ilyen töréneten... Az véletlenül sem lehetséges, hogy a fogyasztó azért fordul hozzátok, mert a nevetekből fakadóan azt hitte, hogy nálatok békés megoldásra lel az őt ért sérelemre.

Már kezdem érteni, hogy miért hajtottatok el minden panaszommal a halálnak azon bizonyos részébe abban a pillanatban, amikor a segítségeteket kértem volna. Ez elég szomorú.
Előzmény: Törölt nick (1300)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.18 0 0 1300

"vagy már elszált az agyuk"

 

Ha ez a fogyasztói körültekités egy ága, akkor bocs.

De szerintem ez az előitélet egyik ága!

És persze vannak jó és kevésbé jó szervizek. Én a te szóhasználatodddal most nem élnék, de egyetértek vele.

nylc Creative Commons License 2009.01.18 0 0 1299
De az tény, hogy van szar szerviz és jó szerviz. Ezt ha kell, bármikor alátámasztom konkrét példával a saját szakmámból (informatikus).

Azt pedig nem kívánd, hogy a jelenlegi "fogyasztóvédelem"-nek nevezett valamiről leírjam a véleményem, mert nincs benne köszönet. Elég, ha annyit mondok, hogy jelenleg magyarországon nincs olyan, hogy fogyasztóvédelem. És erre a következtetésre is számtalan konkrét eset után jutottam. Ha kifizetted a pénzt, csak magadra számíthatsz. Sajnos. Vagy pereskedhetsz évekig, ami költséges és idegőrlő, és aminek a kimenetele is erősen kétséges, köszönhetően a magyar "igazságszolgáltatás" nyakatekert rendszerének. Valamilyen Sztálini időkből ránkmaradt jogszabály ügyvédi csűrés-csavarásával úgyis eljut az ügy odág, hogy a napot is átkozod, amikor belekezdtél. De ez már erősen OFF, nem is folytatom.

Persze nagyon fontos, hogy a kellő körültekintés után alapvetően bizalommal kezdjünk bele egy termék megvásárlásába vagy egy szolgáltatás igénybevételébe. De a kellő körültekintés jelen esetben ez a kérdés volt Érdrobi részéről, nem értem, hogy mi ezzel a bajod.
Előzmény: Törölt nick (1297)
nylc Creative Commons License 2009.01.18 0 0 1298
Isten ments, hogy az egész kazánt emelni kelljen. :) Épp elég volt amikor behoztuk, igazából a súly egy picit túl van a besz.ráshatáron :))

Komolyra fordítva a komolytalant, ki kell üríteni a tüzelőtartályt egy erre rendszeresített alsó ajtón át, le kell róla venni a tüzelőtartályt, kicsavarozni és kivenni az égőfejet az adagolócsővel. A legnehezebb darabot is elbírtam egymagam. Ha van elég helyed, érdemes úgy beépíteni, hogy a csigát ki tudd húzni oldalra. Nekem nem volt ennyi helyem, de így se vészes, csak előbb ki kell fordítani az adagolót, és akkor ki lehet húzni a csigát.
A tisztítás ilyenkor annyiból áll, hogy kiborítod a cső tartalmát, meg esetleg az égőfejről lekapargatod egy méretes csavarhúzóval ha van lerakódás. Aztán mehet vissza az egész. Nálam ezt kétszer kellett eljátszani, egyszer a kezdeti rossz beállítás és rossz minőségű (szalmás?) pellet miatt a csigáig leégett, és a lerakódás miatt megszorult, egyszer meg vegyitüzi módban belepotyogott minden vacak az üres égőfejbe és amiatt szorult meg.
Nem vészes, másodszor már ideje sem volt kihűlni a háznak, mire összeraktam.
Egy pár villáskulcs szükséges hozzá, és egy tecsós (legolcsóbb) krokodilemelő meg tudja könnyíteni az emeléseket. Persze némi műszaki érzék nem árt, de nagy kézügyesséket nem igényel, az nekem sincs... :)

A szerviz attól függ, kitől veszed. Én Szlovákiából vettem (ha most itt konkrét elérhetőséget írok, az reklám? Szerintem nem, mivel nekem nem hoz hasznot, csak segítségképpen írom egy leendő vásárlónak, szóval www.benat-atmos.sk), ugyan láttam picivel olcsóbban is, de egyedül ő tudta, hogy mi is az amit árul. Ha kell, korrekt áron kiszállítja, és ő szervizeli is. Javaslom, hogy a legelső begyújtást is vele együtt tegyétek meg, mert a beállításokban is sokat segít. Mindig van nála alkatrész, és maximux 1-2 napon belül ott van, ha bajod van. Nagyon segítőkész, és látszik hogy ért is hozzá. Plusz olyan tájszólással beszél, amit öröm hallgatni :)

Ha gondolod, a műhelyben (Bp. XVII) lévő kazánt élőben meg tudom mutatni neked, működés közben, vagy küldhetek fotót, videót róla.
Előzmény: Érdrobi (1296)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.18 0 0 1297

Mint azt korábban írtam, én a fogyasztó védelem egy területén, mozgok.

Sok esettel találkoztam. Ide a BT elé,általában az Így kezdődő feltételezések után kerülnek az ügyek.

 

"a szervízes szolgáltatás milyen, korrekt vagy már elszált az agyuk ?"

 

Aki ezt az ismeretlen szervizesről feltételezi, az úgy is várja! (tisztelet a kivételnek) Csak hibát keres a munkájában! (gyanítom)

Ez emberi kérdés. valószínűleg egyikőnk sem örülne, ha róla, rólunk ismeretlen ember, ismertség nélkül elővezetné, e gondolatot.

A kérdésed alapján valószínű, jól titkolod műszaki beállítottságodat.

Nem volt szép megnyilvánulás, maradjunk ennyiben.

Előzmény: Érdrobi (1296)
Érdrobi Creative Commons License 2009.01.18 0 0 1296

Köszönöm az alapos és érdekes beszámolót, ittam a szavaidat, meggyőző volt teljesen. A "csiga megszorulás " szerelésénél mit jelent pontosan a megemelés ? Az egész kazánt meg kell emelni és esetleg a vízvezetékeket is szét kell bontani vagy csak az égésteren belülel kell valamit emelni ? Minden információra éhes vagyok és kíváncsi. Volt-e valami más problémád vele, a szervízes szolgáltatás milyen, korrekt vagy már elszált az agyuk ?

Köszi Érdrobi

Előzmény: nylc (1295)
nylc Creative Commons License 2009.01.17 0 0 1295
Nekem Eko-Karbon 35-öseim vannak. De remélem azért érdekel a tapasztalat. :)

Én az öntöttvas verziót vettem meg. A különbség a lemez és az öntvény között az alapkazánon kívül annyi, hogy míg az öntvénynél az égőfej közvetlenül az öntvény kazántestre (benne a vízre) fújja a lángot, addig a lemeznél egy a kazánban elhelyezett öntvénytuskóra, ami így szétoszlatja a hőt és így melegszik a kazántest.
Az öntvénykazán így lényegesen hamarabb melegszik, mint a lemez, plusz ugye egyéb előnyei is vannak.

Maga a kazán egy jó minőségű, jó hatásfokú szlovák vegyitüzi kazán. Az alja ki van nyitva, alá egy kb. 40 cm magas lemezdoboz van berakva. Ebben van az égőfej, és ide hull a hamu, amit ha fapellettel fűtök, havonta kell kihordani.
Maga az égőfej is egy öntvény "kübli", ami egy tízes lemezből készült körítésben van. Oldalról a tízes lemezből készült csőben van a csiga, ami a kazán mellett lévő tartályból hordja a tüzelőanyagot (pellet, daraszén, kukorica, cseresznyemag, ocsú, vagy bármi ami éghető és a csiga elviszi). A ventillátor ennek a csőnek a külső felébe fújja a levegőt, ami az égőfej kétharmadánál alulról fújja a tüzelőt.
Tehát a tüzelőanyag adagolása alulról történik, ennek van előnye és hátránya is. Előnye, hogy így nem csak pellettel, hanem bármi olyan éghető anyaggal tüzelhetsz, amit a csiga be tud tekerni. Elmarad az automatikus tisztítás, nem kell forgó rostély, mivel a levegő kifújja az égőfejből a hamut. Ezért nem kimondottan érzékeny pl. a pellet minőségére, nem áll le vacakabb pellettől sem. Hátránya, hogy elvileg lehetséges visszaégés az adagolótartályba, ami ellen azonban a gyakorlatban elég jól le van védve: a tartály légmentesen záródik, hőérzékelő figyeli az adagolót, veszély esetén kihajta a csiga a tüzelőanyagot a csőből, stb.
Az adagolót két csigás Nord áttétellel egy erős villanymotor hajtja. Megszorulás ellen szakadóbiztosíték védi a motort. A csiga akkor tud megszorulni, ha valami oda nem való anyag van a tüzelőben, pl. kavics, vagy ha rosszul van beállítva a vezérlés, ÉS rossz minőségű tüzelőt használsz, így az égőfej alján történhet az égetés, ezáltal lerakódik valami szmötyi a csiga útjába.
Ilyenkor pár villáskulcs, néhány emelés és maximum 2-3 óra kell, hogy kitakarítsd és újra üzembe helyezd. Nem ördöngősség, már volt hozzá szerencsém.

Már láttam több féle vezérléssel, az enyéim egy lengyel "Ster Auto" kazánkomputerrel mennek, szlovák nyelvű menüvel. Nem kell megijedni ettől, én sem vágom a szlovákot, de baromi egyszerű a beállítás. Elmondások alapján a magyar nyelvű menüvel készülő vezérlés túl bonyolult.

A kazán nem gyújt automatikusan, de ha egyszer begyújtottad (10 perc és egy kocka gyujtós kell hozzá), és nem fogy ki a tartály, nem alszik ki. Őrláng üzemmódban tüzelőanyagtól függően 7-11 percenként reteker egy kis anyagot és megfújja pár másodpercre, így megmarad a parázs, ami be tudja gyújtani a tüzet. A vezérlésen állítható a kazán hőfoka (40-80 C), az adagolás ideje, két adagolás közti szünet ideje, a ventillátor sebessége, és ugyanezek őrláng üzemmódban. Ha egyszer beállítottad egy fajta tüzelőhöz, nem kell hozzányúlni többet. A kazán üzemelhet szobatermosztáttal, vagy fix hőfokkal. Nekem termosztát van rajta.
A gázkazánhoz képest egy kicsit lassabb a felfűtés, de ez kompenzálható egy programozható termosztáttal.

És az, ami engem meggyőzőtt : ha akarod, sima vegyitüzi kazánként is használhatod. Ilyenkor vigyázni kell arra, hogy az égőfejbe ne hulljon bele semmi, amitől megszorulhatna a csiga (rádobsz egy vaslemezt).

Én itthon egy jól szigetelt házban kb 430 köbmétert fűtök vele 24 fokra (19-re amikor nem vagyunk itthon), nagyon mínuszban napi maximum 3 zsák (45 kg) pellettel. Egy feltöltéssel ilyenkor 3-4 napig megy. Ha nincs mínusz, napi másfél-két zsák megy el, 5 nap egy feltöltéssel.

Összességében egy nagyon egyszerű, és ezért megbízható kazán, ami a tüzelőanyagok legszélesebb választékával üzemel. Hiba esetén a háznál található szerszámokkal és némi műszaki érzékkel pár óra alatt javítható.
Bátran ajánlom bárkinek!

Egy kicsit hosszúra sikerült az íromány... :) De ha van még kérdés, szívesen válaszolok.
Előzmény: Érdrobi (1293)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.17 0 0 1294

Ez a számolás olyan lenne, mintha azt számolnád, hogy az új, kissebb fogyasztású autód és a régi benzinfelhasználásának árkülönbségén.

Mikorra jön be az új autó ára!

Soha nem térül meg egy beruházás sem, a háztartásban. Mert a felhasználás kevés. Tehát csak a "továbbiakban kevesebbet fizetek" öröme, és megelégedettsége, továbbá, a függetlenség ami örömet okoz.

De ez egyáltalán nem elhanyagolható!

Előzmény: nylc (1291)
Érdrobi Creative Commons License 2009.01.17 0 0 1293

Hali Felhasználók !

EKO-KARBON 25-ös kazánnal mik a tapasztalatok ? Ne tartsátok magatokban, mondjátok el bátran !

Üdv Érdrobi

bpmcwap1 Creative Commons License 2009.01.17 0 0 1292
szerintem már semmi értelme... az én cirkom vaillant hiper szuper fél milla volt 4éve. valami aqua nem tudom milyen. Na ennyiért ma már kapsz pellet kandallót, sőt akár 300000ért is kapsz kazánt.
Előzmény: nylc (1291)
nylc Creative Commons License 2009.01.17 0 0 1291
És persze kihagytam egy átlagos pelletkazán (vagy kandalló) kb. 90%-os hatásfokát, vagyis:

18,5 MJ/kg * 0,9 = 16,65 MJ/kg

40 Ft / 16,65 MJ = 2,4 Ft/MJ

Érdekes lenne még egy olyan lista is, hogy aktuális árak mellett melyik technológia mikor hozza be a gáztüzeléshez képest a kezdeti befektetés árát. Csinált már ilyet valamelyikőtök?
Előzmény: nylc (1289)
bpmcwap1 Creative Commons License 2009.01.17 0 0 1290
csak érdekességképen...
Fűtőérték
Fűtőanyag Fűtőérték 1 GJ hőenergia előállításához szükséges mennyiség 1 GJ hőenergia előállításához szükséges mennyiség ára Hőtermelő berendezés hatásfoka
Tűzifa (20% nedv.) 15 MJ/kg 67 kg 1.467 Ft 60 %
Feketeszén 25 MJ/kg 40 kg 2.200 Ft 70 %
Barnaszén 17 MJ/kg 59 kg 1.941 Ft 70 %
Földgáz 34 MJ/m3 29 m3 3.029 Ft 85 %
Propán-bután 45,7 MJ/kg 22 kg 5.996 Ft 85 %
Villamos energia (nappali) 3,6 MJ 278 kWh 10.556 Ft 100 %
Levegős hőszivattyú n.é. 79 kWh 3.002 Ft n.é.
Szondás hőszivattyú n.é. 70 kWh 2.660 Ft n.é.
Fapellet 18 MJ/kg 56 kg 2.667 Ft 90 %
ingatlan.com

http://www.ingatlanmagazin.com/2959/Melyik_a_legolcsobb_futesi_modszer
Előzmény: nylc (1289)
nylc Creative Commons License 2009.01.17 0 0 1289
Gyorsan ki lehet számolni:

Mondjuk 1 kg pellet 40 forint (Van olcsóbb is és drágább is, de most vegyük az aktuális középárfolyamot. Tavasszal, nyár elején nagy tételben 30-33 Ft/kg is lehet kiszállítva a jó minőségű fenyőpellet.)

1 kg pellet fűtőértéke nagyjából 18,5MJ/kg

Tehát 40 Ft / 18,5 MJ = 2,16 Ft/MJ

Vagyis kb. a "Hőszivattyú talajhő" táján lenne ebben a táblázatban.

Korábbi tapasztalataim szerint csak a saját számításaidnak szabad hinni Ft/MJ tekintetében, mert mindenki a maga technológiája felé "hajlítja" az eredményeket. Pl. egy ismert automata szeneskazángyártó honlapján azt állítja, hogy a pelletfűtés a legdrágábbak közt van, drágább mint a földgáz. :)
Előzmény: andrago_ (1286)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.17 0 0 1288

Ha ezt egy pelletgyártó készítette volna abban az esetben rajta lenne.

És természetesen a legjobb eredménnyel.

Ez olyan "hőszivattyús" megnyilvánulás. Talán a bevezetésére ösztökélés.

És vegyük figyelembe az évszámot. Akkor ebben a hazában a pellet nem volt egyáltalán látókörbe.

Előzmény: andrago_ (1286)
palko55 Creative Commons License 2009.01.17 0 0 1287
Ha már van apritékégetöd legolcsobban apritékkal vagy minden apro éghetö anyaggal tudsz füteni, legyen az forgács, napraforgoocsu, kukorica, vagy otthol ledarált nyesedék. Mert jo a pelletel csak megemeli a fütésszámlát. Nem mindegy, hogy 1 zsák pellet vagy 1 vödör ocsu. De ki kell számolni.
Előzmény: D.Csaba64 (1284)
andrago_ Creative Commons License 2009.01.17 0 0 1286
Sziasztok!

Kicsit OFF, de hátha vkit érdekel...

forrás: http://www.stiebel-eltron.hu/content/futes2.pdf

A pellet hol lenne a driagramon?

üdva1
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.17 0 0 1285

Igazad van elismerem. csak te a turbós falikazán, és a parapetes gázkészülékek

 

"szerelt égéstermék-elvezető és szerelvényei "-

 

Ami nem szerelt kémény. és ez volt a legnagyobb "húzása" a kéményseprőknek, mikor kilobbizták, hogy nem csak a kémény, hanem az égéstermék elvezetés is az ellenőrízendők közé sorolódott. (pl.: tetőparapet,)

Erre az önkormányzati rendelet adta könnyítésképpen az égéstermék elvezetők engedélyezetetési procedúrájára az említett felmenteést. Ez viszont köszönő viszonyban sincs a kéménnyel.

Amúgy a rendelet sok sebből vérzik, ugyanis ráerőltették a klímák szellőző rendszerére magát a berendezést. És a rendelet nem erről szól.

Valószínűsítem, hogy a te félreértésed is hasonló.

De pl.: a tartalék kéményekről szóló rendeletet is így játszották ki, a fogyasztók hátrányára a beruházók, természetesen az önkormányzati emberek közreműködésével.

A pelletes berendezések, valóban működnek, olyan megoldással is amit te mondassz, írsz.

De pl.: egy lakhatási engedélyt egy új épületnél nem adnak ki, e féle megoldással.

És nem szabad alumínium füstcsövet, kéménybélést sem használni, szilárd fűtés esetében.

A pellet ennek számít.

 

 

 

 

 

Előzmény: Jesu (1276)
D.Csaba64 Creative Commons License 2009.01.17 0 0 1284
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy van-e valakinek zalaszentgróti gyártású apríték tüzelője??
És tüzelt-e már benne pelletet, és hogy milyen tapasztalatai vannak ezzel kapcsolatban?
Valamint mennyire gazdaságos vele tüzelni???
Pitylogós Creative Commons License 2009.01.17 0 0 1283

DIN+ pellet hamutartalma megfelelő kazánban tüzelve 0,5%. A hamutartója meg 20kgot fogad be. Egy jól szigetelet, 100-120nmes háznál az évi 2t pelletfogyasztás simán reális lehet, így az évi egy hamuürítés is hihető.

Előzmény: Törölt nick (1272)
XX Hajek 1100 Creative Commons License 2009.01.17 0 0 1282
Szia.

Nekem csak a saját tapasztalataim vannak. Én 160-m2 fűtök direktben, nincs hőtárolóm.Eddíg csak kitűnő minőségű pellettel és kukoricával fűtöttem.Tsiztítás egyszerű minden feltöltés után porszívózom, a fogyasztás meg nagyban függ a külső hőmérséklettől .0-fok körül akár 1 hét is lehet a elég lehet 1tartály.



Üdv.: Hajek
Előzmény: Érdrobi (1267)
realzaphod Creative Commons License 2009.01.16 0 0 1281
Udv topiklakok!
Legutobbi ittjartam ota kicsit mintha elmergesedett volna a topic hangvetele de azert remelem vannak meg itt joszandeku erdeklodok is nem csak habzoszaju "szakertok" :))
A gazkrizis kapcsan hirtelen emaileket kezdtem kapni olyanoktol akik a kb 1 evvel ezelotti beirasaim alapjan lattak hogy SAS pelletkazanba akarok befektetni. Nos azota a kazan mar uzemel es a levelben erdeklodoknek irt velemenyemet/tapasztalatomat ide is bekopizom (akinek inge...):
A kazan nekem nagyon bevalt. ez a Bio-eco sorozat legkisebb tagja es egy 107 nm-es csaladi hazat futok vele + HMV. Igaz ugyan hogy a behordocsigat ketszer kellett cserelni de ez valoszinuleg egyedi hiba miatt volt es viszonylag egyszeruen orvosoltuk. A Balla Sol cegtol vettem veluk is maximalisan meg vagyok elegedve (olyannyira hogy a napkollektoros rendszeremet is ok csinaltak pedig az orszag masik feleben vannak). Az hogy mennyit fogyaszt a beallitasoktol a rendszertol es az igenyeidtol fugg (lasd kesobb). Konkretabban:
Nalam van egy kemencekalyha (hasonlo egy cserepkalyhahoz) ami iden telen folyamatosan megy. Ez egy nagy legteru galeriazott nappalit fut leginkabb de alapvetoen a latvany es az erzes miatt hasznaljuk :) Tavaly telen e nelkul is remekul elvoltunk. A kazan 45 nm padlofutesre, 3 szoba radiatorara es egy 4,5 meteres szegelyfutesre dolgozik direktben. A HMV ugy van megoldva hogy egy 300 literes 2 hocserelos boilerbe dolgozik primeren a napkollektor, szekunderen a kazan es vesz esetere van benne egy 3 kW-os futopatron. 4 tagu csalad (2 kisgyerkoc) szamara boven eleg. A kollektor kulonben egy 30 csoves vakuumcsoves drain-back rendszer.
Fogyasztas: mostani eleg enyhe tel es a kemencekalyha mellett en egyszer toltom fel a tarolot hetente. Ez olyan 70 kg pelletet jelent.
Melo nem sok van vele. Hetvegente kihamuzok (20 l-es festekes vodorben kb 1/3 hetente) meg ket hetente kikormolom a hocserelo csoveket. Ez olyan 10 perc munka.
Van nemi mukodesi alapzaja ugy hogy szerencses nem a lakoterbe tenni.

Probalok majd gyakrabban benezni ha van kerdes valaszolni.
udv
au rora Creative Commons License 2009.01.16 0 0 1280

Köszönöm!!!!

Törökbálinton élünk.

Előzmény: Törölt nick (1212)
nylc Creative Commons License 2009.01.16 0 0 1279
Futószalagon kifelé, ahova akarod.
Előzmény: Törölt nick (1278)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.16 0 0 1278
Én is nézegettem ezeket a komoly kazánokat és tényleg van olyan ami évente 1-2 karbantartást igényel, automatikusan hamuz, de hogy hova azt kérdezd a gyártótól!
Előzmény: Törölt nick (1272)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!