Keresés

Részletes keresés

juci Creative Commons License 2000.02.21 0 0 3712

Hát, igazából az OTP Ingatlan Rt. Pest megyei Csoportjának teljes műszaki személyzetét is móresre kéne tanítani, utána a KK-t. Ugyanis a mellékvízmérőt nekik kellett volna bejelenteni, amire eddig vártunk, de most már rájöttünk, hogy úgyse fogják, most meg bosszankodhatunk a Vízművek rugalmasságán. (Dunamentiregionális). A KK meg nem hajlandó lakógyűlést összehívni, pedig le akarjuk váltani.

Möglátod, milyen jó lesz majd a vidéki élet! Minden elismerésem mrs. Öregmedvének, a kivitelezési munkálatokban történő személyes közreműködéséhez!!

Arabella, hallasz minket??

Előzmény: oregmedve (3705)
Hacsek Creative Commons License 2000.02.21 0 0 3711
Alászógája, Sajókám!

Erre mondtam a múltkor, hogy a tulajdonságokat kell a követelményekhez igazítani, nem pedig fordítva.
Azaz: természetesen lehet olyan óvatosan tenni-venni a konyhában, hogy nehogy kiömöljön a leves, mert tönkretenné a padlót. Az én álláspontom viszont: csináljunk olyan megoldást, hogy még a véletlen se okozzon bajt.
Ez már filozófiai kérdés, nemde?

Előzmény: Sajó (3709)
rizo Creative Commons License 2000.02.21 0 0 3710
Nem szeretnék Hacsek mesterrel vitatkozni, de... :)
felhő: a kollegám Ytongból építette a tetőteret, aztán most szív, mert kicsi a súlya, így a hőtehetetlensége is, és 2-3 +30C nap után heveny "falfűtése" van, pedig nem kérte.
Rizo
Sajó Creative Commons License 2000.02.21 0 0 3709
Szia Buksi,

Vitatkozom Hacsekkel,

Szerintem a hajópadló nagyon is jó a konyhában. Nekünk pld. szintén az van, kb. másfél éve muködik hibátlanul. Azt elismerem mondjuk, hogy nem locsoljuk borsólevessel.
A hajópadló vs. laminált ügyében azt mondanám, hogy nézzél meg valahol egy készet. Saját vélemény csupán, de a hajópadló jóval "igazibb" hatást nyújt.
Jótanács: Mint mindenbol, ebbol is érdemes jó minoségüt és foképp szárítottat venni. Ezeknek az ára 30-40%-al magasabb, mint a fatalepi, viszont csak egyszer kell lerakni.

Hacsek Creative Commons License 2000.02.21 0 0 3708
Ilyen bőbeszédű a Mojo? :)))
Előzmény: Buksi (3706)
Hacsek Creative Commons License 2000.02.21 0 0 3707
Szia Rabo!
A támfal már most megvan, vagy csak később lesz?
Előzmény: Rabo Karabekian (3704)
Buksi Creative Commons License 2000.02.21 0 0 3706
Igen, igen Kedves Hacsek!

Csak az volt a baj, hogy közbejött néhány telefon és sokáig tartott mire el Ok-ztam az írást jucinak! Közben Te válaszoltál!

Buksi

Előzmény: Hacsek (3703)
oregmedve Creative Commons License 2000.02.21 0 0 3705
Szia juci!
Közös képviselő: nevet, cimet, probléma rövid leirását!

A barlang: az összes nyílászáró lecserélve kivül-belül, jövő héten burkonak, ha minden OK! Szigetelés, gipszkarton a tetőtérben mindenütt kész, az asszony meg én megcsináltuk a padlást. Még feljáró is van!

Áprilisra (v. májusra) kész lesz, és vidéki medvévé változom.

Üdv,
öregmedve

Rabo Karabekian Creative Commons License 2000.02.21 0 0 3704
Sziasztok!

Garázslehajtó készítéshez kérnék segítséget.
Helyzet:
-90-en van a garázsszint
derékszögű rákanyarodás
egyik oldalon támfal (íves) mögötte föld
Kérdéseim:
van szabványa a lejárónak (az ívére gondolok)
a támfal szigetelését hogyan érdemes megoldani
kb milyen vastag legyen a támfal

köszönöm előre is
RK

Hacsek Creative Commons License 2000.02.21 0 0 3703
Buksi! Buksikám!
Olvastad az iménti szösszenésemet?
Előzmény: Buksi (3702)
Buksi Creative Commons License 2000.02.21 0 0 3702
Szia juci!

A hétvégénket a Pesten található barkácsáruházakban töltöttük, és a laminált cuccal kapcsolatban amit lehetett megtudtunk.

A hajópadló lerakásához kell-e valami trükk, vagy megy simán is? Hasonlít esetleg a laminált lerakásához? Kb. milyen áron lehet kapni nm-ét?

Buksi

Előzmény: juci (3700)
Hacsek Creative Commons License 2000.02.21 0 0 3701
Kedves Buksi!

Vitatkozom Tacsával(!!!!).

Azért a konyhába nem ajánlom a hajópadlót. Mert egy konyhában előfordulhat, hogy az egyébként ügyes és szemrevaló háziasszony véletlenül elejti a forró zöldbosólevessel teli lábast. A hajópadló anyaga a lakkozás ellenére esztétikai sérelmet szenvedhet, ha forró dolog ömlik rá. A padló rései közé kerülő főtt zöldborsó, csipetke, petrezselyem stb. és egyéb kisebb mikrorészecskék eltávolítása elég nehézkes.

A laminált padló kifejezetten hólyagosodással válaszol a forró folyadék érkezésére. Hallottam már olyat, hogy valaki egy kiömlött csésze tea miatt burkolhatta újra a szobáját.

Előzmény: Buksi (3697)
juci Creative Commons License 2000.02.21 0 0 3700

Íme, egy újabb elismerő főhajtás, ezúttal Felhő kitartása előtt!

Buksi, a hajópadló tök jó lenne! Szerintem - hálószobai tapasztalatok alapján - a laminált nem olyan strapabíró, plusz van neki egy kis kopogó hangja, szerintem gyakran használt helyiségbe nem olyan jó, bár 2ségkívűl olcsóbb (hacsek nem a drágább lamináltat veszed :-))

Öregmedve, hol vagy? Azonnal intézkedni kéne közösképviselő-megfélemlítés ügyben!!!

Hacsek Creative Commons License 2000.02.21 0 0 3699
Kedves felhő!

Nem értem, mi a kérdésed! Ha a terveződ Ytongot ajánl, nyilván megvan rá az oka. Például a kis önsúly, mert esetleg bizonytalan a meglévő alapok és falak teherbírása.

Az Ytong jó építőanyag. Sőt nagyon jó. A statikai teherbírásán, épületfizikai jellemzőin belül tökéletesen megbízható. Az említett határértékeken kívüli alkalmazása viszont súlyos hiba.
A Porotherm jó építőanyag. Sőt nagyon jó. A statikai teherbírásán, épületfizikai jellemzőin belül tökéletesen megbízható. Az említett határértékeken kívüli alkalmazása viszont súlyos hiba.
A Budatherm jó építőanyag. Sőt nagyon jó. A statikai teherbírásán, épületfizikai jellemzőin belül tökéletesen megbízható. Az említett határértékeken kívüli alkalmazása viszont súlyos hiba.

Ugye, ne folytassam?
Az ember azért bíz meg egy építészt, hogy ezeket a dolgokat összhangba hozza a kívánságaival és a pénztárcája állapotával.

Előzmény: felhő (3698)
felhő Creative Commons License 2000.02.21 0 0 3698
Sziasztok !
Végigolvastalak benneteket.Hasznos építkezéssel, Marika néni hatástalanítással, stb. ötleteiteket, javaslataitokat szorgalmasan jegyzeteltem.
Tavasszal vágjuk emeletráépítés+tetőtérbeépítésbe "fejszénket".
Már az építőanyagok kiválasztásánál megakadtunk. A tervező az Ytongot javasolja. A különböző forgalmazók,stb. Porotherm, Budatherm, Mártratherm téglát, bár volt náluk Ytong is. Elolvastuk a szakirodalmat(archiweb).A helyi felmérés alapján a legdrágább az Ytong, amelyet a tervezőn kívül senki sem javasolt,a legolcsőbb a Budatherm. Az alsó szint, amelyre ráépítünk B30 téglából épült, cca: 27 éve, statikus+építész szerint ytong30 vagy Porotherm30+szigetelés az alsó+felső szinteken, vagy Porotherm38.
Tanácstalanok vagyunk. Van valamilyen javaslatotok?
Előre is köszönjük, és bocs' ha hosszúra sikerült.
Buksi Creative Commons License 2000.02.21 0 0 3697
Szia Tacsa!

Köszönöm, hogy írtál! A hétvégén mi is arra jutottunk, hogy vagy hajópadló lesz vagy laminált padlólap. Most ezen gondolkozunk, de legalább már szűkül a kör!:)

Tegnap mesélte egy burkoló ismerősünk, hogy legutóbb ahol dolgoztak, a járólap és a falicsempe alá (azt már elfelejtettem, hogy a ház mely helyiségeibe) vékony fűtőszálat tettek. Ez mostanság valami újfajta megoldás a hidegburkolat ellen, de gondolom használat közben a villanyóra majd' leszédül a helyéről, úgy pörög.

Hallottatok erről valamit??

Buksi

Előzmény: tacsa (3694)
Hacsek Creative Commons License 2000.02.21 0 0 3696
Tacsa Barátom!

Én nem igazán politizálok itt a törzsasztalon (egyáltalán nem), ezért aztán ilyen könnyen félreérthető nevű társadalmi rétegekkel kapcsolatban nem szeretek megnyilvánulni. Mert lássuk csak:

1. ha azt írom, hogy "Le a szabad közművesekkel!", akkor kirekesztőleg viselkedem;

2. ha viszont "Minden hatalmat a szabad közműveseknek!" felkiáltással élek, könnyen rám ragaszthatják az álliberális kozmopolita címkéjét.

Szégyellem magam a lusta Tom nevében. Hát milyen macska az, aki eltűri az egerek cincogását???

:))

Előzmény: tacsa (3694)
rizo Creative Commons License 2000.02.21 0 0 3695
tacsa:
egér ellen ajánlanám a BIOTOLL - deratizacijsko lepilo-t :)
A mienket kevesebb mint 8 óra alatt elkapta. A vegyihadviselés azon terméke, amely ellenőrzött körülmények között, demonstratíve dolgozik. Magyarul: valami ragacs. :) felkened vmi nem-nedvszívó felületre (én:20*20 vaslemez) az egér meg beleragad és megdöglik.
A demonstartivitás egyik mellékhatása, hogy neked kell levakarni...
Rizo
tacsa Creative Commons License 2000.02.19 0 0 3694
Szia Mindenkinek!

Szokásos elmaradásos elolvasásom után a következőket ajánlanám mélyen tisztelt figyelmetekbe, remélem nem utólag.

Paty-nak:
* Hacseknek - szokás szerint igaza van - de azért annyi a dologhoz tartozik, hogy az minősül igazán ráépítésnek, amit az arra hivatott annak minősít. Szerintem egyelőre az Önkormányzatnál csak azért kellene az engedélybe ez szerepeljen, hogy később nehogy elutasítási alap legyen a "ráépítés" szócska hiánya az illetékes pénzintézetnél. Szerintem is ráépítés egyébként a leírtak alapján, de erről a hölgyeket is meg kell győznöd. Ha mégsem sikerül, akkor jogászilag érdemes a határozat ellen esetleg fellebbezni.

Buksi-nak:
* Ha már eccer az embörfia vidéki lett, ami szerintem nem szégyen, akkor tudomásul kell vegye, hogy bizonyos kényszerpályák vagynak a saját ház tekintetében. Állandó fenntartás - javítgatás - kiegészítés stb. szükséges, meg csatorna / eresz pucolás , emellett a használat is más, mint egy városi panelszerűben: itten a nagy előny a természet közelsége, ami adott esetben többszöri takarítást is igényelhet, meg sárrázó szőnyeget. Szóval szerintem a Te problémádra az egyik jó megoldás a hajópadló. Ez ugyanis sem a rakás, sem a "lakás" tekintetében nem túl kényes. Ha lerakod, némi hetzek eltelte után meg szépen lecsiszolod és megfelelően lakkozod stb. , akkor előáll egy olyan burkolat, ami egyrészt megfelelő akár mezitlábhoz is, másrészt mosható ( ezt garantálom saját példámon ) , használható akár konyhában is, egyedül talán a fürdőt nem célszerű ezzel burkolni. A lerakás stb. techniológiája ügyében sokféle lehetőség van, minőség , ár, küllem és egyebek szerint csoportosítva. A nagyobb szennyeződések kiküszöbölésére jó megoldás a vastag , tömött szőnyegsáv elhelyezése a ki- és belépési pontokon, ezek közül vannak spéci , akár ragasztható fajták is, az egyik legegyszerűbb az IKEÁ-ban kapható sötétbarna "kókuszszőnyeg".

Hacsekem: nem reagáltál arra, hogy kell-e nekünk szabad közműves, vagy sem?

Üdv mindenkinek:

tacsa

P.s.: Egér működik még

Hacsek Creative Commons License 2000.02.18 0 0 3693
Paty figyelj!

Az engedély után még lehet változtatni. Új tetőt amúgy sem lehet kiviteli terv nélkül csinálni.
Ha az építési engedélyben megadott párkány- és gerincmagasságtól nem tértek el, akkor nem szabálytalan a manzard. Ilyenkor érdemes az építési hatóságnál szólni, hogy utólag ne kekeckedjenek.

Előzmény: paty (3691)
Buksi Creative Commons License 2000.02.18 0 0 3692
Hát ez az kedves Hacsek!

Ezért nem tudjuk, hogy mit tegyünk a nappaliba!!!
Olyan burkolat kellene, amelyre nyugodtan bemehetek akár a kertből is a papucsommal, könnyen tisztán tartható, de télen ne "süsse" a hideg a lábunkat, ha pl. leülünk tv-zni.

Na mindegy!

A hétvégére én elköszönök, holnap megyünk méricskélni, a helyszínen majd még tovább járatjuk a "kerekeket".

Kellemes hétvégét Mindenkinek! Köszönöm, hogy időt szakítottak a kérdésem megválaszolásához.

Sziasztok:

Buksi

paty Creative Commons License 2000.02.18 0 0 3691
Kedves Hacsek!

Köszönöm mégegyszer, hogy válaszoltál, egyben meg is nyugtattál.
Manzárd jó ötlet, de már késő, a tervet bármelyik héten elfogadhatják.

Köszi
Paty

Előzmény: Hacsek (3685)
Hacsek Creative Commons License 2000.02.18 0 0 3690
Ok, Buksi, egyet beszélünk.

Azt, hogy egy helyiségben milyen lábbelit célszerű hordani, a helyiség funkciója döntse el, ne pedig az, hogy mivel burkoltuk.
Azaz a burkolatot kell a követelményekhez igazítani, nem pedig fordítva.

Előzmény: Buksi (3689)
Buksi Creative Commons License 2000.02.18 0 0 3689
A cipőváltás nélküli közlekedés eszünkbe jutott mint lehetőség, ha pl:
....nyár van, kint vagyunk a kertben (pl.:papucsban) , ebédidő tájékán bemennék a házba, hogy rendezzem a teendőket. Ha a burkolat olyan bemegyek a konyhába, az étkezőbe (ez együtt van a nappalival) ide-meg oda cipő/papucscsere nélkül, de ha olyan akkor mielőtt bemegyek a házba át kell libbennem a "benti" papucsba.

Ne értsetek félre, nem akarok kötözködni, csak hát...

A lenti részen a nappalin kívül nincsen szoba, azok az emeleten vannak, azok padlószőnyegesek, de oda úgyis csak az megy fel, aki ott alszik...

Buksi

Előzmény: juci (3687)
Hacsek Creative Commons License 2000.02.18 0 0 3688
Ma nem ajánlom az Archiwebet. Szerelik a servert.
Előzmény: bd (3686)
juci Creative Commons License 2000.02.18 0 0 3687

De tényleg, miért kéne cipőben járkálni a lakásban? Max. a konyhába megyek be, hogy lerakjam a szatyraimat, meg a garderobe helyiségbe (!), hogy otthagyjam a kabátomat, de itt landol végül a cipő is. Utána papucs, nyáron barefoot.
bd Creative Commons License 2000.02.18 0 0 3686
Legelősszöris körbe kell nézni az Archiweb-en.
Hacsek vezet.
Ha még keresnél:
DIEGO Bp-en hét helyen van.
Ha ez se elég, kereshetek még.
bd
Előzmény: Buksi (3680)
Hacsek Creative Commons License 2000.02.18 0 0 3685
Így van, ez ráépítés, hiszen szerkezetátépítéssel (térdfal és új tetőszerkezet) jár a beavatkozás.

Viszont ha már így van, érdemes lenne még idejében elgondolkodni azon, hogy a jobb kihasználhatóság érdekében ne nyeregtető legyen, hanem manzárd (ez azt jelenti, hogy a tetőfelület mindkét oldalon egy meredekebb és egy laposabb síkból áll).

Előzmény: paty (3683)
Hacsek Creative Commons License 2000.02.18 0 0 3684
Hogy juciéknál hogysmint van, majd ő leírja.

Nálam a következő a metódus.
Előszobában cipő le, papucs fel.
Konyha, előszoba, fürdő, kamra - papucs fenn.
Szobába be (faltól falig szőnyeg): papucs le.

Miért jó utcai cipőben járkálni bárhol a lakásban?

Előzmény: Buksi (3681)
paty Creative Commons License 2000.02.18 0 0 3683
Szia Hacsek!

Köszönöm, hogy válaszoltál.

Valószínűleg nehéz eset vagyok, de még most sem teljesen tiszta, hogy akkor
most konkrétan a miénk az minek felel meg.
Ugyancsak nyeregtetős szerkezetet szeretnénk, csak 1 - 1,1 méterrel az egész
meg lesz emelve. Tehát ha geometriailag nézem, akkor egy négyzet alapú
gúlából lesz egy szintén négyzet alapú gúla, amely alatt viszont egy négyzet alapú
haság lesz. Ez alapján lehet ráépítés?

Köszönettel:
Paty

Előzmény: Hacsek (3673)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!