"A Havanese egy kicsi, erőteljes, rövidlábú kutya. A szőre hosszú, dús, puha és hullámos. Magassága mindössze 23-27 cm között mozog. Színe nagyon változatos, lehet krém, pezsgő, csokoládé, fekete vagy ezüst."
forrás:http://kutya.hu/Cikk.aspx?id=5205
A bichon havanese fajtájú (+rokon fajták) kutyák topicja.
Kéretik a talált, örökbefogadható kutyusok linkjét, fotóját a "bichon mentés" topicba linkelni.
A fajtával kapcsolatos vidámságok, fotók, történetek megosztására jött létre a topic.
Ezek a kutyák vidám HOSSZÚSZŐRŰ társasági kutyák, nagyon igénylik az ember társaságát, és csak bent tarthatóak. Ettől függetlenül igényli a sétákat, mozgást, kirándulást.
Amennyiben valaki súlyosan, a fórumozókat zavaróan offtopic-tehát, személyeskedő, nem megfelelő stílust, hangnemet használó a fórumozókkal szemben-a hobbi moderátornál jelenthető, ahol kérésre a moderátor döntésétől függően kizárásra is sor kerülhet.
Itt információ kapható:
oltásokról
oltásiprogram:http://www.haziallat.hu/kutya/gondozas/kiskutya-vedooltas-147/1434/
szőrápolásról
kozmetikus, otthoni ápolás
betegségekkel kapcsolatos tapasztalatokról és sok minden másról is!
én sem látok ma képeket.... ha már mami téma: hogy szemét legyek kicsit,éppen sacher tortát eszegetek:-)))) Van egy doki,ha jön hozzánk,állandóan hoz 2 tortát.Ma éppen sachert hozott.Bearanyozta a napomat:-)))) már csak ez a rohadt hó olvadna el,és nyugodt is lennék.Beni fésülését tegnap le kellett mondanom,mert értelmetlen lett volna,mert ismét ruci van rajta.Jövő héten viszont fürdik.De addig crown royale-féle bontóspray-vel próbálkozok.Úgy látszik,működik,mert oldja a filcesedést.
Már a látványától is rosszul vagyok... :D Hamar összekapcsoltam az eszköz képét a hanggal, mint egy kutya. :D
Amúgy, mostanában nem nagyon jönnek elő nekem a képek, biztos nálam van a hiba, de nem tudom, micsoda... csak onnan tudom, hogy tett fel valaki képet, hogy jönnek rá kommentek... Vagy ha elsőre is látom, van, pl. 3 képből csak egyet, de nincs iksz, meg törött papír jellegű ikon, hanem semmi... Ha meg ráklikkelek, órákig tart, és akkor sem hozza be, csak második-harmadik nekifutásra... vagy esetleg az index kaki? Azon sem volnék meglepődve... :(
Azt mondta, ő is szokott pengézni valamikor, de én külön örültem, hogy nem azt választotta a hajamhoz. :) Kiráz a hideg néhány műanyagtól is, amik sóorjásak, ált. a kajás dobozok olyanok, az a vékony, kemény műanyag... wáá.. Szomszéd leányzó amúgy világbajnok fodrász, nagyon érti a dolgát, szerencsém van vele. Közel van, negyed annyiért megcsinálja, mint normál esetben, és eddig sosem csalódtam benne. :) Megkérem majd, mutassa már meg, hogyan vágjam szépen le a szőrt, mesélte, múltkor egy yorkinak a szőrét igazították meg ismerősével. :)
szar volt a pengéje:-))) én semmit nem hallottam.Igaz meg sem foghattam,mert annyira éles volt,ő is kesztyűt vett hozzá.Ne eldobható pengésú borotva vagy hajtépő izé volt,hanem profi élezhető.Vigyázott is rá rendesen.Mint az ollóira.
Pedig jó a penge is ha valaki ért hozzá és ritka az a fodrász aki használja.Jó hülye hangja van!Nekem hosszú a hajam,de mindig kipuhítják ollóval.Így nem lesz olyan tömbös és könnyebben kezelhetőbb.
Nekem Philips ionos hajszárítóm van.Jó pár éve vettem.Igazság szerint én utálok hajat szárítani magamnak.Beszárítani meg aztán pláne.
én is rákerestem a Zanni-s lapon. Nekem is vágták már ilyennel a hajam,pedig nincs sok.De mégis jobb lett utána.Meg már vágták borotvával,mikor tört a vége.Na akkor szuper lett.Nem változott a hosszúság,mégis sokkal jobb lett a hajam.Úgy csinálta,hogy megfogott egy köteg hajat,egyenesre húzta,majd végighúzta valahogy a borotvát és a végén csak a pici törött részek maradtak a kezében.Kutyánál lehet ilyet alkalmazni???Szebb eredménye lenn,mint egy ollós szőrvégvagdosásnak.
a bajusznyíró szerintem az az olló,amelyiknek tompa a vége.Bajusz és pofanyíró.Gondolom,hogy ne szúrja meg a kutyát,ha véletlenül megrántja a fejét. Nekem van egy tappancsnyíróm,annak kis kerek hegye van.Talán egyszer használtam...
Ilyennel csinálta most a szomszéd leányzó is a sérómat, kicsit barátságosabb, mint a penge... régi fodrászom azzal "tépett", borsódzik a hátám, még a hangjára gondolva is...
A ritkító olló arra való,ha valakinek nagyon sok a haja és főleg rövid (mikrofonfej) ezzel lehet megritkítani,vékonyítani.Az ollóval a haj tövébe vagdosol és haladsz tincsről-tincsre.Az olló fogazata úgy van kialakítva,hogy a felét vágja ki.Így lényegében egy kezelhetőbb hajat kapsz.Hosszú hajnál mondjuk már sima ollóval puhítják a hajat. Szőrnél is ez lesz az eredmény.Két féle olló van az egyiknek mindét oldalon van foga a másiknak csak az egyiken.
Beni beállítása a középmeleg,közepes erősségen:-)))) Azt imádja.Azzal lebegtetem a füleit is:-DDDD. Ha a lába nagyon vizes,akkor kicsit erősebbre kapcsolom.Az a jó,hogy közben a kezemmel buherálhatom a gombokat,tehát változtathatok a melegségen,fújóerőn.Na meg egy pozitívum,hogy nem nehéz.Régi szárítónktól majd leszakadt a kezem,mikor tartottam.Meg valami gumiféle bevonat van rajta,amitől nem csúszik.
én a Metro-ban vettem egy noname (Vinchi salon) hajszárítót,kemény 2500Ft-ért.2000 wattos,nagy,2 kapcsoló van rajta,hideglevegő gomb is.az egyik kapcsolóval 2 féle melegséget lehet állítani,a másikkal 3 féle sebességet.Van egy szűkítő rajta,meg van hozzá egy tárcsa is.Totálisan megfelel.És a kedvencem,hogy tök halk. akkor vettem,mikor murphy törvény szerint egy vasárnap hajszárítás közben beszart a hajszárítónk.Mérgemben felvettem egy sapkát és elrobogtam a metro-ba,mert csak az volt nyitva,meg a Tesco.Tesco-ban csak márkásak voltak tök drágán széttépett dobozban.Teljesítmény alacsony,viszont a gép szép csillogó.Visszarobogtam a metro-ba,és megvettem az egyszerű fekete de jó erős gépet.Már totál rászoktam,hogy nem a külsőt nézem,hanem a teljesítményt,gyógyszer esetében az összetételt.sok vitamin is csili -vili,de összetétel szempontjából egy nagy 0.
Fodrász csajszi azt mondta, végül is, mindegy milyen, a szűkítő a lényeg. De nagyon csábít a 6 fokozatos hő és sebességállító... van egy ECO verziója is, olcsóbb valamivel, és csak 5km/órával marad el, igaz, csak 3 fokozatos... jaj, nem könnyű dönteni... :)
Á nem azért tűntem el, nincs velük sok gond jól el vannak együtt és persze tanulják a rosszat főleg Mayától Ő a legrosszabb : ))
Gabyval futottam össze múlt pénteken a kórházban Maya akkor kapta féléves oltást meg kozminál is voltunk a két kicsivel.
Ő is csodálkozott, hogy megnőtt Maya.