Sziasztok!
Lenne 2 problémám, ami lehet hogy 3.
Lehet hogy hosszan írom le, de csak azért, hogy a lehető legjobban tudjatok segíteni.
Szögezzük le, hogy ha pongyola a fogalmazás, az azért van, mert nem értek hozzá.
2006-os Peugeot 407 SW-m van 2.0 benzines. prémium felszereltség, bőrön és navigáción kívül szerintem minden van benne.
1. Probléma: Klíma
2012/11 hóban vettem az autót, akkor nem tudtam kipróbálni a klímát, mert mint megtudtam, x hőmérséklet alatt nem lehet bekapcsolni az automata klímát.
Kb 1-2 hónapja használtam volna először, még az esős időszak előtt, amikor volt egy kis jó idő. Azt vettem észre, hogy ugyan fúj, megfelelő erősséggel, de nem hideget.
Csak 1 hete volt pénzem feltöltetni, szóval feltöltettem egy házhoz hívható mobil klímatöltős emberkével. (www.autoklima-toltes.hu)
Azt mondta, hogy 2 bar alatt volt a nyomás, tehát be sem kapcsolt kompresszor (ha jól emlékszem ezt mondta).
Feltöltötte, bekapcsoltuk, kb 5 perc után bemérte a beáramló levegőt, 1 fokos volt.
Rendben volt egészen most péntekig, tehát 1 hétig, amikor is azt vettem észre, hogy nem jön elég hideg levegő.
Először csak az volt furcsa, hogy amikor jó volt, akkor auto funkción pár percig ment csak hangosan, utána úgy lehűtötte, hogy visszavett halkra, tehát kisebb befúvásra.
Most meg folyamatosan hangos volt, és langyos levegő jött csak a klímából. Ráadásul a vezető oldalon hidegebb volt a levegő, mint az utal oldalon, pedig egyforma hőfokra volt állítva.
szombaton már csak utcai levegőt fújt be, semmi hideg, vagy langyos nem volt benne, forró a levegő amit befúj mindkét oldalon.
Kérdéseim ezzel kapcsolatban:
milyen hibára készüljek, és ezeknek mi a költségvonzata?
Lehetséges, hogy csak egy hibás tömítés, vagy ilyesmi, és megúszom olcsón?
A klímás azt mondta, hogy ő nem látja hogy eresztene, mert töltés után még kb 10 perccel is megnézte, és tartotta a 6 bárt.
Tudtok esetleg valakit Budapesten, aki megbízható és nyugodt szívvel mehetnék hozzá? (XIV. ker vagy XIII. ker környéke lenne a legjobb)
2. elektromos probléma: Hátsó világítás és tolatóradar
Ez lehet hogy két külön hiba, de kb. egyszerre jelentkezett.
A hátsó világításokra panaszkodik az autó, pedig minden lámpa működik, rendszeresen leellenőrzöm.
A jelenség úgy reprodukálható a legkönnyebben, ha indexelek, és fékezek, ekkor az alábbi üzeneteket írja ki:
- Left hand break light bulb faulty
- Right hand break light bulb faulty
- Direction indicator(s) faulty
Voltam vele szervízben már, de a srác nem autovillamosságis, tehát csak egy tippje volt, az előző tulaj kicserélte a rendszámtábla világítást led-re, és az volt a tipp, hogy ez túl kevés áramot vesz fel, és talán ezért jelez folyton hibát.
Ki lett cserélve gyári izzóra, de nem oldotta meg.
Felhívtam az előző tulajt, azt mondta, hogy egyszer neki is csinált ilyet, megcsiszolgatta a dugót (fogalmam sincs hogy hogy), és megjavult, azt mondta oxidáció lehet.
Aztán kb 2 hónapja a tolatóradar is elkezdett hibát jelezni:
- Parking assistance system faulty
A fenti autószerelő ismerősöm egy ismerőse autovillamosságis, elugrott hozzám, kívülről megtapogatta a szenzorokat miközben én tolatásba állítottam a váltót, és műszer nélkül rámutatott az egyik érzékelőre, hogy az nem működik. Én csak néztem nagyokat, hogy ezt hogy, de hát ő a szaki.
Meg is rendeltük bontóból egy másikat, de mielőtt meghozták volna gyorsan lemondtam, mert egyszer csak elkezdett működni a tolatóradar.
De nem volt szerencsém, rájöttem, hogy ez is valami érintkezési hiba lehet, mert motor indításonként hol működik, hol nem. az arány kb. 5-ből 1-szer működik.
A kérdéseim itt is ugyan azok:
mi lehet a baj? összefügg a kettő (lámpa és radar), tudtok valakit aki megcsinálja a XIV. kerben vagy a XIII. kerben?
mennyibe kerülhet a javítása?
Még egyszer köszi a türelmet és a segítségeket előre is!