Lehet, hogy nem pont ide tartozik. A közös képviselőn kívűl honnan lehet megszerezni egy társasház alapító okiratát? Amit nekem ma adtak az minden volt, csak hiteles nem, bár remélem, hogy az igazi azert hasonlít rá.
>Oszkaar lakásához: ha akarod, továbbküldöm neked is az alaprajzát, jó kis szuterén, szerintem tévedés volt lakássá nyilvánítani.
A tulajdoni lapon az elsö bejegyzés 1952-ből származik, akkor államosították, aztán '78-ban átkerült az IKV-hez, majd '92-ben megvették az akkori lakók az önkormányzattól. Elég régóta tévedésben éltek akkor már előttem is. Lehet, hogy már azelőtt is lakás volt, hogy a fűtőcsövek bekerültek?
Tényleg, pontosan mi számít szuterénnek? A miénk aljzata kb. 10 centivel van az udvar szintje alatt. Ne vedd el a lelkesedésem Hacsek, a végén kiderül hogy pincerekeszt vettünk.
Mert a lerakódott égéstermék-maradványokat a felszálló párás gőz jól aktiválná, és nehezebb lévén a levegőnél lyól lefele türemkedne a szmötyi, amitől a szellőzködni vágyó lakók lyól megfulladnának, de onnantól kezdve télleg nem lenne más bajuk.
Akkor már egy korrekt kis szoborcsoportot kellene alkotmányozni: Hacsek tacsa nyakában, körülöttük mi, mint három grácia (bár már többen vagyunk, lásd piglet, Buksi, felhő) olajágakat lengetünk, a háttérben second tanulmányoz egy cirkót, mellette Öregmedve ütlegeli a közös képviselőnket és a Pest megyei Csoportot, esetleg Marika nénit, oldalt stoki tekerne (szoba)bicajon, totla meg sötétben bujkálna és hivatali kiskapukat kínálna jutányos áron.
Szia Tacsa!
A szoborcsoporthoz kellene egy ló is. Vállalod? :o)))))))
Ad rem:
Buksiéknál konyháról volt szó tényleg, de tündérlala már egyenesen fürdőről beszélt ugyebár. Namármost a faanyagnak igazából nem a víz árt szerintem, hanem a nedvességtartalom állandó ingadozása. Szerintem ha Lala barátom látott volna már különböző gombafajokat fapadló alatt, sose lelkesedne iránta.
Oszkaar lakásához:
ha akarod, továbbküldöm neked is az alaprajzát, jó kis szuterén, szerintem tévedés volt lakássá nyilvánítani.
Az Üllői úton az OBI-ban több termékre volt felírva az akció, s lehet, hogy a kisebb alapterület miatt, de
1. úgy tűnt több termékre van kiírva az "akció" s azok pénztárcánknak kedvezőbbek voltak mint a Közvágóhíd-nál találhatóak,
2. Több vásárló (nem csak nézelődő) volt, lényegesen több, mint eladó.
Egyébként helyi ács és aztalos szakembereket is faggatunk, hogy hol érdemes vásárolni, bízva tapasztalatukban...
Minenek előtt: Hacsek lovasszobrát ( mármint a mellszobrát egy ló hátára állítva ) ábszolúte pártolom.
Buksinak és a hajópadlósoknak, meg kicsit Hacseknak:
Szerintem is bármit bárhová lahat tenni, ami valakinek teccik, és elvben szakamilag sem igazán támadható. Mármost évszázadokig pl. Skandináviában is sok helyen hajó típusú padló volt a sparhelt környékén is, persze tűzvédelmi parázsfogóval.Nekünk is otthon hajópadló lesz a konyhában, de a lakkozást-csiszolás csak tavasz végén, addig érlelődjük.
Ribo Karabekian:
A kocsi fordulás adja - kínálja a geometriát, szerintem kb. 5m-es sugárral a későbbi nagyobb autóval is le tucc lavírozni, de a tulsó oldalon is kell hely, tehát min. 3 m szélesség kellene. A támfal burkolása esetén tényleg célszerű ha nem is szigetelés, de a víz kivezetés, aminek három összetevője lehet/van:
1. felszíni vizek > ezt egy ún. övárokkal alább kell vezetni a támfal mentén, a terepen
2. ha jön rétegvíz, talajvíz, akkor lehet szivárgót készíteni ( a támfal alap mögé perforált cső, kb. 8-10 cm átmérővel, felette egyre kisebb átmérőjű kavics kb. 80 cm mélységben. Így víznyomás nem éri a támfalat.
3. Csurgalék víz keletkezhet azért mögötte, azt meg helyenként ( becslés: 2 m2-enként ) ki kellene egy apró csővel előlre vezetni, netán vízköpővel, mely nem balesetveszélyes végződésű.
oszkaar:
Vitatkoznék Hacsekkkkkal, szerintem elvi iránymutatás adható : biztos hogy áthelyezhető a vizesblokk ( magam is most hajtottam végre ilyetén action-t ) kérdés a műszaki megoldás. és ezzel szoros összefüggésben a pénzügyi keret. A szellőzés a lépcsőházba nem szerencsés, jobb volna olyan helyet találni, ahol az anyatermészetbe vezethető ki a légnemű ájer, ezt egy kb 100-as átmérőjű csővel pl. meg lehet oldani, végébe egy 100-as TUBO ventillátorral, kényszer kapcsolva a világítással + időzítő. A cső szépsége kérdéses lehet, erre is van megoldás, mely szerint el rejthető egy fa vagy rabic burkolás mögé.
pigmet:
a falra már adott választ tanult barátunk, a leendő mellszobor, a parafára talán elfelejtődött a válasz: szerintem vélhetően nem kell a követ felszedni, feltéve, hogy alatta korrekt a szigetelés, tehát nem párásodik a felülete, mert a parafa, mint természetes anyag , hamar rohadna. Valószínű, hogy valamilyen párazáró réteg fektetése ( fólia ??? ) fölé a parafa lerakható a kő eltávolítása nélkül. Ajánlanám, hogy a forgalmazó/gyártó cég képviselőjével egyeztess a végső döntés előtt. Egyébként szép és jó a parafa, szigetelésileg is kellemes.
Kézcsókom a különböző ( tetszőleges, ki ki ahogy akarja ) sorrendben leledző valamennyi hölgyeményeknek.
Hacsek !
Szombaton, kb. 12.30-kor voltunk ott, bár a vele majdnem szemben lévő (sarok) helyi "tűzép"-nél jártunk, s tőle kérdeztük meg a Kölcsey utcát. Ő mondta, hogy már megszünt, bezárt, s mutatta hol van. Elmentünk elé, zárva volt, nyitvatartás, stb. nem volt kiírva, az udvar elég rendezetlen volt, régi ponyva, korhadt falapok, stb.
Az OBI akciónak én is örülök, bár az meglepett, hogy OBI és OBI között sem azonosak az árak. (Pl. Közvágóhíd, Üllői út)
Macsi már mesélte az esetet, de ő lakótelepen lakik, a macska velük együtt a lakásban. Mi kertes házba költözünk, tehát a kutya-macska páros ha majd lesz, a kertben fog táplálkozni, inni, mosakodni,....
A következő forrás még a gyerek lehet, de amig olyan pici, hogy a pohárból kiborított vizet nem tudja feltörölni, úgyis csak szülői/rokoni felügyelett alatt lesz, tehát akkor ott vagyunk mi akik orvosolhatjuk a problémát.
Hacseknek ezer kösz a maganban törtent tajekoztatasert.
A többieknek tajekoztatasul: a jelenlegi eloszoba plafonjan irdatlan vastag es sok cso fut (valszeg a tavfutes) amit almennyezettel takarnank majd el. Hacsek tajekoztatasa szerint ezek az alapvezetekek meg almennyezettel sem lehetnek egy lakas legtereben.
Mi van, ha ezeket meg sem emlitjuk az engedelyezesi tervben, hanem egyszeruen majd a vegen felteszzuk az almennyezetet?
A nagyobb gond az, hogy fut ket kisebb atmeroju cso egymas alatt a jelenlegi konyhaban a valaszfal mellett. Ezek az atalakitas utan azonban a nappali kozepen mennenek vegig. Az also cso 50 centit log be a 3 meter belmagassagbol. Ezek athelyzesehez valszeg gepesztervezo kell, de kivancsi vagyok a ti velemenytekre is.
Nem vagyok torzstag, de beleszolhatok, ugye?
A legtobb elszivo altalaban atalakithato elszivo (kurtos) / visszaforgatora.
Az aktivszenes stb stb. visszaforgato szerintem gagyi: Gondold el hogy csak gozbol
fel kellene szippantania a szuronek 1 bogrenyi vizet minden fozesnel.
Egy jó konyhában szvsz fontos a szellőzés/elszívó szerepe, pláne a ma divatos "amerikai konyha" jellegű egyterű (nagy) helyiségekben.
Sok kóklerség tapasztalható a konyhai elszívók adatlapjain.
Elöljáróban azt tartom nagyon fontosnak, hogy - talán a németetek kivételével - egyszerűen HAZUDNAK a köbméter/óra adatokkal! Szóval minnél nagyobb (min.600-700 köbm/óra) adatot keress, és ezt igazán a kétmotoros (pl.SIEMENS) gépek tudják. Ezek persze gyakran beépítendő típusok, cserébe ezekhez viszont egy asztalossal/gipszkartonossal sokkal szebb/konyhádhoz illő felépítményt csináltathatsz, mint a rozsdamentes üzemi konyha design (+ráadásul nehéz tisztán tartani), és a vége forintban is kevesebb.
El ne hidd, hogy lehet használható elszívót építeni min. 100 mm-es KIVEZETŐ CSŐ NÉLKÜL!!! (aktív szenes és hasonló marhaságok, - semmit sem érnek). Egyébként a legegyszerűbb teszt, ha valahol ki tudod próbálni, hogy feldobsz a bekapcsolt elszívó felé egy papírlapot, - ha fennmarad rajta, OK!
Ja és még valami! Feltétlenül nézd a zajszint adatokat is - baromi zavaró a hangos elszívó!
Örülök, hogy elhatároztátok magatokat. De lécci érdeklődd meg Mf-nél, mi történik a laminált padlóval, ha egy macska pont olyankor borítja ki a vizestálkáját, amikor órákig nem megy haza senki...
Az hogy az elszívó mennyire hatékony, attól függ, hogy a szívóerő és a gravitációs szívóhatás öszzhangban van-e.
Anyám borogass! Ennyi hozzászólást! És Hacsek, drága, mit kerestél tegnap este 21:15-kor a munkahelyeden!? És még szmájlikat is használtál!!!!!!!!!!
Különben meg Archiweb - a szánk íze szerint.
Piglet szomszédasszony, nemrég láttam egy prospektusba', hogy téglafalra szereltek gipszkartont :-))) Döntésképtelenség esetén ajánlott! De azt is láttam, hogy a giszkarton két rétegben szerelik mindkét oldalon (insgesamt négy réteg + töltelék közötte), úgy már biztos, hogy nem engedi át annyira a hangot (kérdés, hogy árban jól veszi-e ki magát). Nálunk az egy+egy réteg+töltelék tényleg nem annyira jó hangszigetelő, mint a téglafal.
Hajópadló-lerakásról szinte doktori értekezés szinten tájékoztattak a nagymenők, valamikor nyáron-ősszel, megpróbálom előkeresni.
Tündérlala, ez a hanyattfekvés a fürdőszobában realizálódik?
Az alsó szinten (úgy tűnik) laminált burkolat lesz. A konyhában nincs nagy sütés-főzés, nem rotyog a tűzhelyen állandóan a 15 l-es fazékban a kaja, tehát a nagy párától, a szétfröccsenő forró borsólevestől nem tartok... A lehetőségekhez képest megpróbálunk jó nagy páraelszívót beszerelni, ezzel is csökkentve a "veszélyt".
Jó a gipszkarton is meg a válaszfaltégla is. Dönts nyugodtan bármelyik mellett, a lényeg, hogy szakszerűen legyen megcsinálva. Ha mégsem mersz dönteni az egyik mellett (shy piglet), akkor az ebbőlisegykicsit, abbólisegykicsit megoldást válaszd!