Keresés

Részletes keresés

rr81 Creative Commons License 2012.03.05 0 1 3633

1. A kazán akor érzi jól magát, ha egyenletes a hőmérséklet, soha nincs jelentős hőingadozás. Lehetőleg mindez a füstgáz harmatpontja felett legyen, mert ha alatta van, akkor kátrányos kirakódások keletkeznek. Ideális lenne, ha a forró füstgáz a lehető legkisebb sebességgel haladna és a lehető legalacsonyabb hőfokon lépne ki, hogy egységnyi idő alatt a legkisebb veszteség menjen ki a kéményen.

 

Ez így van. A hőingadozásról később, a levegőmennyiséget megoldja a ventilátor és a szabályzás.

 

2. Az ilyen fej folyamatos üzemben egy teljesítményen ég jól és akkor jó a hatásfoka, ha eléri az üzemi hőfokot. Kérdés milyen teljesítménynél következik ez be egy adott fejméret esetén és mekkora levegőigénye van ekkor?

 

OAndorka jóval nagyobb méretű feje ~10 perc után érte el az üzemi hőmérsékletét (http://forum.index.hu/Article/addBookmark?a=116460062&t=9200024 ), szerintem ennek sem kell több idő. A teljesítmény ami a csövön kifér. Illetve szerintem (de ezt majd a gyakorlat dönti el) minimum 50%-i vissza lehet szabályozni a fejet a hatásfok különösebb romlása nélkül. Pont emiatt jó a külső, jó hőszigetelt fej: már kisebb bevitt hőmennyiség képes magát a fejet melegen tartani.

 

3. Tapasztalatom szerint, egy mai, normál szigetelésű ház teljesítmény igénye a hőntartáshoz 3..8kW. Ez azt jelenti, hogy a tűz az alsó tartományban alig, de a felsőben is csak szép tisztán nyugodtan kb egy tenyérnyi területen ég. 100gramm anyag kb. 3..8percig képes égni.

 

Már nem emlékszem, hogy mennyi a maximális hőigény (mindent kiszámoltam, amikor a fűtést terveztem, majd előkeresem a papírokat), legyen az egyszerűség kedvéért 10 kW.

 

Ha a fej egy állandó és magas hőfokon tud csak jól égni, akkor az meghaladhatja a ház hőigényét, ami szakaszos üzemhez (lángtartások) vezet, ami hőingadozást, azaz lerakódást okoz a kazánban (tapasztalat, megtörténik). Szakaszos üzemben a fej nem tud rendesen bemelegedni a sűrű kihűlés miatt. Ez a fej szerintem csak egy adott teljesítményen képes jól égni a geometriája miatt. Vagy ég majd mint a pokol tüze, vagy lángtartásban lesz.

 

Leginkább égni fog mint a pokol tüze. A pufferem 5000 literes, ezt 45 °C hőlépcsővel számolva (95 °C max, 50 °C min. pufferhőmérséklet), a fejet csak névleges teljesítményen járatva a leghidegebb napokon napi egyszer kell felmelegítenem, ősszel-tavasszal a heti egy is elég lesz. Már fentebb is írtam, hogy nem hiszem, hogy ne lehetne visszaszabályozni, így - bár nem fog egész télen égni - meglesz az üzemideje. Mellékesen megcsinálja majd a melegvizet is.

 

Ha meg nem válik be, akkor csinálok kisebbet. Vagy nagyobbat :-)

 

A kazánom. 55x67x127 cm, névlegesen 50 kW. Még szigelteletlenek a csövek, mostanában fejezem be a bekötését.

 

A puffer, még szigetelés nélkül.

 

 

A HMV-puffer. 500 literes, kisebbet szeretttem volna, de csak ekkorát tudtam szerezni.

 

 

Mindkét tartály rozsdamentes acél.

 

 

 

 

Előzmény: Totya3 (3631)
Totya3 Creative Commons License 2012.03.05 0 0 3632

Szia! Tetszik a beöntőd! Ötletes! Ez 100literes hordó ugye? Jó lenne nekem is egy ekkora kinti tartály, egy hétig elég lenne! :)

Előzmény: Dzsudimano (3623)
Totya3 Creative Commons License 2012.03.05 0 0 3631

Szia! A kérdés összetett. Vegyük sorra mi a jó a kazánnak, mi a jó a fejnek és mire van nekünk szükségünk.

 

1. A kazán akor érzi jól magát, ha egyenletes a hőmérséklet, soha nincs jelentős hőingadozás. Lehetőleg mindez a füstgáz harmatpontja felett legyen, mert ha alatta van, akkor kátrányos kirakódások keletkeznek. Ideális lenne, ha a forró füstgáz a lehető legkisebb sebességgel haladna és a lehető legalacsonyabb hőfokon lépne ki, hogy egységnyi idő alatt a legkisebb veszteség menjen ki a kéményen.

 

2. Az ilyen fej folyamatos üzemben egy teljesítményen ég jól és akkor jó a hatásfoka, ha eléri az üzemi hőfokot. Kérdés milyen teljesítménynél következik ez be egy adott fejméret esetén és mekkora levegőigénye van ekkor?

 

3. Tapasztalatom szerint, egy mai, normál szigetelésű ház teljesítmény igénye a hőntartáshoz 3..8kW. Ez azt jelenti, hogy a tűz az alsó tartományban alig, de a felsőben is csak szép tisztán nyugodtan kb egy tenyérnyi területen ég. 100gramm anyag kb. 3..8percig képes égni.

 

Ha a fej egy állandó és magas hőfokon tud csak jól égni, akkor az meghaladhatja a ház hőigényét, ami szakaszos üzemhez (lángtartások) vezet, ami hőingadozást, azaz lerakódást okoz a kazánban (tapasztalat, megtörténik). Szakaszos üzemben a fej nem tud rendesen bemelegedni a sűrű kihűlés miatt. Ez a fej szerintem csak egy adott teljesítményen képes jól égni a geometriája miatt. Vagy ég majd mint a pokol tüze, vagy lángtartásban lesz. A lángtartások utáni újraindulásokkor gázrobbanásra is lehet számítani, ahogy nálam is előfordult a hagyományosnál, amikor a forró fejben visszafolytott fűrészpor gáza berobbant (radiátorok remegtek, füsttel volt tele a pince és még fent is érzni lehetett).

 

Mindezt most így látom, de lehet, hogy tévedek...

Előzmény: rr81 (3628)
rr81 Creative Commons License 2012.03.04 0 0 3630

Ja, a szekunder levegő csöve kapni fog egy rendes szőkítő idomot, de persze így is érthető a rajz.

Előzmény: rr81 (3629)
rr81 Creative Commons License 2012.03.04 0 0 3629

Bocs, a képek lemaradtak.

Előzmény: rr81 (3628)
rr81 Creative Commons License 2012.03.04 0 0 3628

Itt van pár kép a készülő fejem előzetes modelljéről. Kéretik véleményezni!

Alig pár alkatrészből áll, abból is a legtöbb a lehető legegyszerűbb. Az égéstér 180-as átm. samott kéménycső (vettem kettőt), a többi rozsdamentes acél. A hátlap 4-es vagy 5-ös lesz. A két nagyobb átmérőjű cső a levegőbevezetésen kívül az égésteret is tartja. A tömítés hőálló paszta. A lyukak a samottcsövön csak jelzésértékűek, azok helyét majd az első anyagos teszt mutatja meg. A levegővezetékek csonkjai 80-as auflex csőhöz (kisebb átmérőjűt nem találtam) illeszkednek, azokon jön a levegő a kazán fölötti bekötőcsőre épített füst/levegő hőcserélőről (légkör->vent.->hőcserélő->égéstér). A szekunder levegő bevezetésének majd a lambdaszondás tesztelésnél lesz értelme (kap egy pillangószelepet modellszervóval vezérelve), addig kézzel állítom be a pillangóját. A csőben levő helix szépen megtekeri a levegőt, így jobb lesz a keveredés. A fejnek valószínúleg csak az utolsó 5-10 centimétere lóg majd be a kazánba, a kinn maradó rész kap egy izmos hőszigetelést - a cél a minél magasabb égéstér-hőmérséklet, így a lehető legjobb hatásfok.
Vélemény?

Totya3 Creative Commons License 2012.03.04 0 0 3627

Szia! Ennek örülök! Álmomban nem gondoltam, hogy CO mérés nélkül sikerül olyan vezérlést kitalálni, ami ilyen tökéletesen működik!

Én is vizessel fűtök, bár 1hónap alatt kicsit száradt a zsákban is. Nincs gazdaságos ötletem a szárításra. Sajnos elvileg ugyannyi energiába kerül, mint amennyivel kisebbet ad le elégésekor. Egyetlen ésszerű megoldás a nap. Tehát időben kell beszerezni és a napon szárítani. Esetleg olyan fejet érdemes készíteni, ami elégeti bár veszteségesen...

Előzmény: stadler7 (3624)
Dzsudimano Creative Commons License 2012.03.04 0 0 3626

Szia !Ahogy hozod fólia sátorba kiöntöd mire jön a következő adag megszárad!Nyáron könnyen megvan 40-50fok is szóval hamar szárad!

Előzmény: stadler7 (3624)
Dzsudimano Creative Commons License 2012.03.04 0 0 3625

Szia!Nekem bevált az időalapú,de mint írtuk bizonyos kompromisszumokat azért kell kötni ezen azt értem,hogy nem biztos,hogy mindíg az ideális füsthőhokon megy a szerkezet .A lényeg az ,hogy kapjon elegendő anyagot a fej a kellő teljesítményhez ,de ne olyan sokat ami már nem győz elégni és elégetlenül leesik a hamutérbe.Egyébbként üzemmeleg fejnél ez nem olyan nagy gond mert ahogy a fejbe ér az anyag az szinte megis gyullad ,begyujtásnál kell ügyelni nem szabad siettetni míg hideg a fej!Nekem üzemmeleg fejnél nem igen voltak nagy eltolódások max.annyi hogy a 40cm hosszú fej utólsó 10cm-én esetleg már csak hamu volt vagy azért 1-1ízzó hamu darab azért lehullt a hamutérbe,ez még elfogadható!Lehet hogy menne az időalapú füsthőre szabályzott légbefújással ,de ez attól is függ,hogy menyire nagy a füsthőérzékelő szonda tehetetlensége ha túl nagy akkor nagyon le kell csökkenni a fejben a tűznek,hogy rászabályozzon!

Előzmény: Mokuss84 (3622)
stadler7 Creative Commons License 2012.03.04 0 0 3624

Szia!

Köszönöm, nagyon jól működik. Inkább a vizes fürészporral kűzdök elég nehezen ég. Most ilyet tudtam venni, de a következő szezonra ki akarom szárítani. Esetleg a szárításra tudtok valami jó módszrt?

Előzmény: Totya3 (3599)
Dzsudimano Creative Commons License 2012.03.04 0 0 3623

Sziasztok itt vannak,a képek!

Mokuss84 Creative Commons License 2012.03.04 0 0 3622

Szia.Köszi szépen. Neked volt gondod az idö alapu vezérlésel? Mit szólsz az idö alapu kombinálva a füsthore alakulo levegö befujás szerinted hogy müködne?Én csak fürészporal meg forgácsal fütenek.

Előzmény: Dzsudimano (3619)
Dzsudimano Creative Commons License 2012.03.04 0 0 3621

Szia!Én is csigás megoldásban gondolkodom ,én tavaly január végén  emeltem meg a kazánom és képeztem ki alul hamuteret ugyanis a tűzelő ajtó nyílásába lógó 1.táska miatt csak a hamutérbe tudtam tenni a fejet.De nem bántam meg így jobb a hatásfok és az égés is könnyen figyelemel kísérhető.Ha hosszába teszed a csigát akkor nagyobb területről tudja kihordani a hamut mint ha keresztbe rakod,de végül is hagyományos fejnél a hamu nagy része úgy is a fej végén távozik oldalra csak az amit kifúj!Úgy hogy a keresztben a fej végén túl elhellyezett csiga is jó megoldás,nekem nincs is más lehetőségem mert elől nincs hellyem,láttam olyan gyári megoldást is ahol 2 párhuzamosan elhellyezett csiga van a hamutérben.Nekem ez is csak úgy megoldható ahogy a szerkezet 2 csigás megoldással mert kicsi a helly a kazán házban (1 vízszintes csiga kihozza a hamutérből a salakot bele egy ferdébe ami a kazán házon kívűl elhellyezett fém ládába viszi).A vezérlését 555-tel fogom csinálni elég lessz ha kb.30percenként megy egy kicsit.Üdv.

Előzmény: Luiggi70 (3620)
Luiggi70 Creative Commons License 2012.03.04 0 0 3620

Szia ! Hogy gondoltad a hamukihordót megcsinálni?Mint lejjebb írtam át szeretném alakítani a kazánomat én is.Badigo kiskazánom van vizes ajtóval és vizes rostéllyal egy olyan ötlet jött most elő mint az egyik kollégánál ,hogy megemelem a kazánt  és kivágom a vizes rostélyt és a hamuzó ajtón keresztül rakom be az égőfejet.Ha már ennyi munkát rakok bele akkor érdemes lenne hamukihordót építeni ,mert ha az idén nem sikerül fűrészport szerezni akkor marad a napraforgó szemét és annak sok a hamuja ,napi 3-4 vödörrel volt ezen a télen,érdemes lenne automatizálni csak még azt nem tudom hosszába vagy keresztbe tegyem bele a csigát ,mert csigás kihordóra gondoltam.Meglátás?

Előzmény: Dzsudimano (3618)
Dzsudimano Creative Commons License 2012.03.04 0 0 3619

Szia gratulálok,hozzá szép konstrukció,ügyesen megoldottad!Ha fej beválik akkor nem igen lessz vele gond.Hogy vezérlést milyet raksz rá az meggondolandó ,legjobb a konbinált füsthőfok /időalap mint  Totya3-é!Az enyém az tisztán időalapú ,de nekem bevált.Hozzá kell tegyem hogy saját gyártmányú teljesen magam csináltam hozzá az időzítő áramköröket így nagyon kicsi pézből kijött szerintem olcsóbban mint egy időrelé .De ha mindenképpen készen kell vegyed a vezérlést akkor meggondolandó,hogy mennyi pénzt adsz ki rá és milyenre!Üdv.

Előzmény: Mokuss84 (3609)
Dzsudimano Creative Commons License 2012.03.04 0 0 3618

Szia kolléga!Örülök,hogy újra találkozunk a fórumon és,hogy jól üzemel a fűtésed!Jó hajtatást és üzemzavar mentes fűtést kívánok!Valahogy már kihúzom az idei szezont pár bolygató cserével ,nyáron aztán majd próbálok szerezni valami hőálló anyagot és abból megcsinálni.Hőálló acél,öntöttvas vagy valamilyen kerámiából bár a kerámia hőálló,de nem tudom,hogy bírná e a mozgáskor fellépő csavaró igénybevételt, nem hiszem!Azután mint már írtam akarok csinálni egy kúpos belsejű fejet azért hogy ne kelljen a bolygatással kínlódni ha polyvával fűtök.Más anyagnál nekem nincs ilyen gondom,de bolygatóval legalább ez is eltüzelhető!Úgy akarom kivitelezni ,hogy gyorsan cserélhető legyen a fej akár a hagyományos akár a kúpos könnyen csavaros rögzítéssel szerelhető legyen!Annyi,hogy úgy kell megcsináljam hogy az új fejjel egyben a csiga és a háza is toldva legyen mert ehhez a fejhez jobban  be kell menjen a csiga a fejbe hogy jó helyre kerüljön az égő fej!Ugyanis alulról középen fogja kapni a tüzelőt!Még az is egy kicsi gondot okoz ,hogy kicsi a  kazánajtóm (kivett ajtónál21X21cm a hely),de találtam rá megoldást:2darabból csinálom a fejet ,a nagyobb felső részt külön fogom rátenni úgy hogy az alsó hamuzó fiókom nyílásán át rakom a kazánba ott van hely bőven!Na meg még az automata hamukihordót kell megcsináljam a könnyebb üzemeltetés érdekében.Rakok fel még ma néhány képet a tartály feltöltőmről.Üdv.:Lajos

Totya3 Creative Commons License 2012.03.04 0 0 3617

Szia! Az a vezérlő tisztán időalapú. Sokat írtunk róla, hogy ez milyen problémákat okoz a felhasználónak. Röviden, táblázatokat kell vezetned az időkről külön a begyújtási, bemelegítési szakaszban, valamint az anyagoktól függően és azon belül is, hogy vizes, vagy nem stb. Ha ezzel együtt tudsz élni, valamint tanácsot kérsz azoktól, akik időalapúval vezérelnek és az neked megfelel, akkor biztosan meg leszel elégedve a végeredménnyel. (Meg akarsz ölni? "mijen" :-) )

Előzmény: Mokuss84 (3615)
Mokuss84 Creative Commons License 2012.03.04 0 0 3616

A Fürészpor azért ijen darabos mert direkt kiakartam probalni a csiga teherbirásat a 3szor3centis fadarab meg se kotyan neki szétmorzsolja könnyen.:) .A motorom 220 voltos kb 900watos 3000forog a felsö csigám 27forog az also 60 percenként a bojgatom 10 pervenként. A csiga is szépen megy és NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNOM AZ ÖTLETEKET AMIKET ADTÁL NEKEM!!!!!!!!

Előzmény: Totya3 (3613)
Mokuss84 Creative Commons License 2012.03.04 0 0 3615

A porszivomnak nem lehet álitani a teljesitményét és ojan minimális levegöt kel befujni a fejbe ,hogy alig tudtam megoldani a porszivoval a probat.Csak egy csövön fujtam neki a levegöt és a masikat szabadon hagytam plusz a porszivo szivorészét elzártam. A fejbe 6mm jukakat furtam ahogy te javasoltad csak én zártszelvényel oldottam meg a levegö bejutasát a fejbe és kb 35 jukat furtam. De letömtem belöle vagy 6darabot. A vezérlésel kapcsolatosan a véleményedet kérnem mivel te profi vagy ebben is. Aszt irtad ,hogy felhivtad azt a cséget aki árulja a hu 37 vezérlőt mivel én nemértek az elektronikához ezért én joban szeretném eszt a vezérlöt  mert ezt készen áruljak és nem kel programozni.Te mit szolsz nem vallami jo ez a vezérlö neked mit mondtak mikor beszéltel velük? szerinte eltudna vezérelni az égetömet?

Előzmény: Totya3 (3611)
Mokuss84 Creative Commons License 2012.03.04 0 0 3614

Nagyon jol esik töled a dicseret megfigyeltem ,hogy te nemszoktad asz csak ugy szorni:)

Előzmény: Totya3 (3610)
Totya3 Creative Commons License 2012.03.04 0 0 3613

Még egy észrevétel, hogy ha nem rostálod meg a fport, akkor elképzelhető, hogy a nagyobb darabok el fognak akadni! 1cm-es rostán szoktam szitálni zsákba(nem porol annyira), csináltam egy rezgőszitát, de más meg a tartályba rostálja egyből, sok lehetőség van...

Előzmény: Mokuss84 (3608)
Totya3 Creative Commons License 2012.03.04 0 0 3612

Eseteg még annyit, hogy ha nem menne le néha a fpor a tartályban, akkor nagyobb tárcsát kellene tenni, nem baj, ha rátakar kicsit a nyílásra!

Előzmény: Mokuss84 (3608)
Totya3 Creative Commons License 2012.03.04 0 0 3611

Most látom, porszívóval próbáltad ki!? :-) Lehet állítani a teljesítményét, vagy ami a csövön kifért? Hány furatot fúrtál egy oldalra végül? Vezérlést hogyan tervezed?

Előzmény: Mokuss84 (3607)
Totya3 Creative Commons License 2012.03.04 0 0 3610

Szia! Szerintem ez hibátlan, már amit a képekről meg lehet állapítani! Ha a szabadban ilyen szépen ég benne a fűrészpor, akkor az a kazánban még tökéletesebb lesz! A felépítmény kisebb labirintus, de mindent a helyén látok, am egfelelő áttételekkel, stb! Nagyon szép munka, gratulálok! Ha kicsit le is fested, akkor nagyon profin fog kinézni is, de ez másodlagos szempont mert sok megoldás szép, csak nem jó! :) Mikor próbálod ki?

Előzmény: Mokuss84 (3609)
Mokuss84 Creative Commons License 2012.03.04 0 0 3609

Mit szóltok hozá? mi nem jo?

Mokuss84 Creative Commons License 2012.03.04 0 0 3608

Mokuss84 Creative Commons License 2012.03.04 0 0 3607

Jelenleg igy állok a égetöm épitésével mitszolsz  ?

Előzmény: Totya3 (3579)
karvas77 Creative Commons License 2012.03.04 0 0 3606

szevasztok azt szeretném kérdezni,hogy kukorica szár aprittékal probálkozott-e már valaki,mert az én égetöm az fürészpor,forgácsra az ideális,de nehéz a beszerzése és erre az alternativára gondoltam

Süsü1983 Creative Commons License 2012.03.03 0 0 3605

Szervusz Kertész Kolléga!

 

Jó munkát! Aztán csak óvatosan, mert sérülékeny az emberi test. Nálam is megy a nagyüzem rendesen.  Nem unatkozom. :) Vetek ezerrel mindent. A petúniától a zellerig mindent gyakorlatilag. :) Rá akarnak venni gyógynövényekre is, de már március végéig be se fér a palántanevelőbe. Sajnos kevés a 40 m2 asztalfelület....na majd meglesz az is valahogy...legyen valami burján is a piacon. :)

GRATULÁLOK A SIKERES ÁTALAKÍTÁSOKHOZ!!!

A hőálló bolygató jó dolog. Én egy osztrákban dolgozó ismerőstől kaptam ezt a 20 mm-es rudat. Nagyágrendekkel jobb, mint a vasbeton. Ez is elég, elkopik, de jóval lassabban. Rájöttem, nem árt ha vastagabb, 25-30 mm. Rögzíteni ekkor már nem könnyű. Esztergálni lehetne azt a végét ami a csigába megy (mondjuk 20 mm-re, a többi 25-30 mm ami a tűztérbe megy). Úgy oldottam meg, nehony kiesessen a csiga tengelyéből, hogy egy vékony lemezdarabbal beszorítottam. Én jelenleg úgy oldottam meg, hogy kb 25 cm-t betoltam a csiga tengelyébe. Kb 50 cm lógott be a fejbe, csapágyazás nélkül. A végéből kb 15 gyakorlatilag leégett, de így is még működik, főleg akkor ha nem kis teljesítményen megy a kazán és nem pang a fejben a hamu. Lehetne még a csiga tengelyéből egy 15 cm-t előre húzni, de nem foglalkozok vele. Röviden ennyi.

Üdv.:

Előd

Előzmény: Dzsudimano (3600)
Süsü1983 Creative Commons License 2012.03.03 0 0 3604

Szervusz!

 

Még fűtöm a sátrakat. Fogom is fűteni, amig nem lesz éjjel stabilan 10 °C felett. Ez általában április közepét jelent.  Lesz olyan sátram amit szinte május második feléig-végéig fűteni fogok (15°C feletii éjszakák). 

Fogyni kb 8 esetleg 10 zsák fogy mostanában (ez most 300 kg körül) (a 12-15 helyett). Kb. 3-4 °C-kal melegebbet csinálok mostanság minden sátorban. Jó fényviszonyok vannak ilyenkor lehet is/kell is melegebbet csinálni a növényeknek.  Pótolni kell azt az aprócska lemaradást, amit a februári hideg okozott. Sok palántám van aminek nem jó a 15 °C alatt. Eddig sinen van minden ezen a téren. :)

Már elmennék 6-8 zsákkal is, de sok a fiatal növényem, így nem spórolhatok. Mondjuk megvan még a fűtőanyagom fele, kb 30 t. Szóval nyomhatom neki bártan. :) Maradni is fog belőle. Javítottam is sokat a rendszeren, mind a kazánoldalon, mind a sátrak oldalán. Remélem meg is lesz az eredménye (10-12t marad köv szezonra, ez jó lenne).

Ennek a vas fejnek ez lesz az utolsó szezonja. Mondjuk ha még kihúzza ezt a néhány hónapot, akkor a két szezon alatt elégettem vele 80 t anyagot, ami egy sima, nem hőálló anyagból készült fejnél remek. Tegyük hozzá, hogy élhajlítással készült. Már eléggé oda van. Felújítani csak úgy tudnám hogy levágnék belőle 10 cm-t legalább. De nem éri meg. Ha ráteszem a flexet, széthullana az egész. Az a tanulság a fej letakarásból hogy ahol kilépnek a lángok a fejből, ott is minden hajlított kell legyen, szóval ahol láng van ott nem lehet hegesztés. Nálam most úgy van, hogy a fej vége egy U alakú véggel van lezárva, természetesen hegesztve. El is nyílt mint a tubarózsa. .) Nem is hegesztem meg. Fogtam ezt a tűzálló zsinort, valami vékonyabb fejtát, összetekertem pár szálat belőle, beletömködtem a nyílásba és bekentem pasztával. Már több mint két napja bírja. Jobban mint a paszta magában.

A lángterelemőm megadta magát. Szétégett benne samott, laposvas., zártszelvény, minden. :) Csináltattam egy lakatos ismerősömmel 10-es kazánlemezből és vastag falú zártszelvényből egy ideigleneset.

Nyáron, hőálló betonból szeretnék egy strapabíróbbat. Röviden ennyi.

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!