A PHP anyag engem is érdekelne. Nekem is van még egy kettő, ha megkapnám az anyagot, akkor összeraknám a többivel és felraknám a http://krea.bke.hu szerverre, ahol falu kollégával egyébként is egy PHP3 fórumot kívánunk indítani. Ha nem túl nagy a cucc, akkor becsatolva elküldheted a korsos@freemail.hu címre, vagy csak küldj egy értesítést, hogy hol van, majd én leszedem.
Az ASP többféle szkript nyelvvel tud együtt működni (azért vannak megkötések). Defaultként a szerverben benne van a VBScript, JScript, de mehet PerlScript, REXX is, feltéve hogy a hozzátartozó scripting engine telepítve van. Mármost, ami a JScriptet illeti, hát nem tudom, mérföldekkel áll közelebb a C-syntaxhoz mint a PHP...
> kitalaljak, hogy platformot valtunk (aaaa, nem ilyen meg senkivel nem tortent), akkor birom vinni magammal amit eddig csinaltam.
Van Linux, Solaris portja: Chili (www.chilisoft.com) sőt elvileg akármilyen platformon futtatható, lévén van Java implementációja is (www.halcyonsoft.com)
Hat nem is tudom, bele kellene-e menni egy ilyenbe, sokat, hidd el sok mindent. Es meg tobbet fog tudni. De ez egy olyan hitvita, aminek semmi ertelme, mert nyilvan az ASP is sok olyat tud, amit a PHP nem.
Hozzam egyszeruen kozelebb all a C-style syntax, es megnyugtat a tudat, hogy ha a rendkivul hozzaerto project managereket holnap egy trainingen eppen egy masik vendor ebedelteti meg, es kitalaljak, hogy platformot valtunk (aaaa, nem ilyen meg senkivel nem tortent), akkor birom vinni magammal amit eddig csinaltam.
Az IIS konfigurálásánál beállítottam neki, hogy a php3 kiterjesztésű fájlokra a php-t hívja meg, ugyanígy paraméterezve, de akkor sem akart működni.
Elküldöm Neked mail-ben a php3.ini-t, hátha Te észreveszel benne valami bibit.
PHP3 fileok futtatására alkalmas modult telepítettem Internet Information Server 4.0 alá. Az exe-file amit vele kaptam a php állományokat csak parancssorban hajlandó végrehajtani, ha IE5.0-n keresztül hívom meg őket nem hajlandó rá, és ha Script-ként rakon be egy HTML dokumentumba akkor sem hajlandó futtatni. Mi lehet a gond? Rosszúl konfiguráltam be?