Keresés

Részletes keresés

klímás Creative Commons License 2004.03.12 0 0 584
A Stiebel egy jó minőséget képvisel, mivel nem sokat szereltem ebből a márkából ezért a típus számból nem sok derül ki számomra a 12 gondolom a teljesítményre utal 12000 BTU az az 3.5 KW. Tényleg jó gépek csak szerintem picit drágák. A Midea nem ér említést (0)
Üdv.
sujgojo Creative Commons License 2004.03.12 0 0 583
Es a Mideat?
Előzmény: klímás (581)
GCS Creative Commons License 2004.03.12 0 0 582
Szia!

A Stiebel-Eltron ACR/CUR 12i-ről mi a véleményed? Azt hova sorolnád minőség szempontjából?

köszi:Csaba

Előzmény: klímás (581)
klímás Creative Commons License 2004.03.11 0 0 581
Rosszul fogalmaztam mikor azt írtam hogy az unióhoz semmi köze a HCFC-k betiltása. Ha jól emlékszem 1996-ban szereztem meg első zöld kártyámat akkor még csak a montreali jegyzőkönyvet emlegették és szó nem esett a csatlakozásról, ami persze nem azt jelenti hogy nem volt tervbe véve. De ehhez már tényleg nem nagyon értek. Az LG pedig tényled az a típus ami megosztja a szerelők véleményét. Mikor először találkoztam a típussal még nem volt a piacon a ma már jól ismert gagyi klíma, Daikin-t Panasonic-ot (National) Toshiba-t szereltünk elsősorban ehez képest az LG sokkal kevésbé volt szerelő barát és a minőségét is gyengébbnek éreztem. Lehet hogy ezért alakult ki bennem ez a vélemény. De tényleg az LG NEM GAGYI, őszinte leszek nem tudom hogy milyen kompresszorokkal szerelik őket ami végül is meghatározó, és nem a plsma szűrő amit tavaly bedobtak. Amit írtál az ár csökkenésről az valóban érezhető, tavaly a 09-es Panasonic 100e. +áfa a 12-es 125+áfa volt. Hát ez sem sok ugye? Csak azt nem értem hogy ha szeretnék kiszorítani a HCFC-ket miért nem viszik fel az árát az R22 nek vagy a 407c,410a,stb. árát miért nem csökkentik. Így még évekig gond lesz az R22-esekkel.(sokkal olcsóbb) Ja és nem a próféta szol belőlem de ha tudjuk hogy káros anyagokat tartalmaz akkor ne vegyük meg.
Üdv.
Előzmény: Sandorson (580)
Sandorson Creative Commons License 2004.03.10 0 0 580
Rendben, én sem vitatkozni akarok, sőt megköszönöm Neked, hogy veszed a fáradságot a beíráshoz. Amiből idéztél az a 94/2003. (VII. 2.) kormányrendeletre utal, abban tényleg az szerepel amit te mondtál, ez a rendelet azonban pont az EU jogharmonizáció jegyében született meg, ugyanakkor május 01-től értelemszerűen hatályát veszti, hiszen helyébe lép az Európai Unió 2037/2000 EC rendelete; tehát az éppen nem igaz, hogy az EU csatlakozáshoz semmi köze nincsen az egésznek; EU csatlakozás nélkül nem lenne szükséges az átmenetileg hatályos 94/2003. rendelet sem. De a lényeg az, hogy HCFC-s készüléket bizonyos kivételektől eltekintve tényleg nem lehetne hivatalosan árusítani már most sem. Dehát pont ezért lehetnek ezek most kedvezőbb árúak. :)Egyébként az országban üzemelő klímák többsége nem új gázt használ és ezzel együttis kifogástalanul és biztonságosan működik. LG témában sok véleményt hallottam, a marketingtevékenységük tényleg erős :), de azért az általad jelzett "nem azt mondom hogy totál gagyi de..." szinvonalnál "picit" jobb, ha objektíven nézed. Pl. egy lent is említett 2,6 kw (LG LS-Q096ABL) készülékért szerintem igen jó ár-érték arány a 120E, vagy te nem így gondolod? Az önmagában szerintem nem érv, hogy 13 éve nem volt LG klíma, az pl. jobban meggyőzne ha konkrét és esetleg statisztikai értelemben is jelentős hányadban előforduló, némileg objektivizálható negatív tapasztalatokra utalnál. Egyébként az általad említett Toshiba pl. csakugyan jobb lehet, csakhát fizesse meg az ember. Az ár-érték arány tekintetében nem hinném, hogy jobb lenne. A piacon alkalomszerűen feltűnő, fél évig forgalmazott, majd kivonuló ilyen-olyan készülékek tekintetében igazad van, na azok a gagyik. Egyébként nem vagyok LG ügynük , sőt HCFC téren sem vagyok érdekelt. :)))
Előzmény: klímás (578)
klímás Creative Commons License 2004.03.10 0 0 579
Vákumozásra vissza térve nem csak a levegő(idegen gáz)eltávolítás a lényeg, hanem a levegőben rejlő nedvesség. Ugyanis csekély mennyiségű víz a rendszerben a hűtőgép olaj kémhatását savassá változtatja, ez az olaj szépen megtámadja a vele egy térben levő kompresszort hajtó villanymotor tekercsének a szigetelését ami ment zárlathoz majd a motor leégéséhez vezet. Ezt a hibát egy 100e Ft-os klímánál nem gazdaságos javítani. Értékesebb készüléknél ha mégis javításra kerül a sor végig kell gondolni, hogy az előzőleg savassá vált olaj rendeltetés szerűen szét oszlik a rendszerben. Kicserélik a kompresszort és vajon a rendszerből hogy távolítják el tökéletesen a savas és a leégéstől kokszos olajat. Tökéletesen sehogy. Aki mást mond hazudik. Hát csupán ezért van szükség a vákumra.
Üdv.
Előzmény: scratch (540)
klímás Creative Commons License 2004.03.10 0 0 578
Tényleg nem szeretnék veled vitatkozni de azért azt elárulom hogy az R22 betiltásának semmi köze nincs az uniós csatlakozáshoz.(Montreali Jegyzőkönyv) http://web.axelero.hu/jakucsts/H2003_3.pdf idézem ”2003 okt. 1-től TILOS új HCFC-k (R22) töltetű berendezések forgalomba hozatala.(Hőszivattyút 2004 máj. 1-töl)”Az LG ról azért nem írtam semmit mert rosszat nem szerettem volna, nem azt mondom hogy totál gagyi de a színvonalához képest drága. LG áron jobbat kapsz, ők inkább a reklámra mentek rá. Azt meg hogy az ismerősöd megveszi ,hát lebeszélni nem akarom ,de nem is javaslom neki, Itt tényleg csak a 13 éves szakmai tapasztalatomat szerettem volna veletek megosztani. 13 éve hol volt LG klíma? Hát sehol. Szerintem porszívót se tud profit :)
scratch Creative Commons License 2004.03.10 0 0 577
Én nem vennék LG -t, az porszívóba nagyon jó, de másba nem igen! Azért mert jó a reklámja a tv -be, nem biztos, hogy az a legjobb!
Előzmény: Sandorson (576)
Sandorson Creative Commons License 2004.03.09 0 0 576
Te vagy a szakértő, de azért szeretnék megjegyezni néhány pontot. Egyrészt ahogy Te is írod, a megbízható klímákat tartalmazó listád korántsem teljes, furcsa kissé, hogy pont az LG nem jutott az eszedbe. Másrészt nem igazán a legfontosabb szempont az, hogy R22 gázzal van-e töltve vagy sem. A ma Magyarországon megbízhatóan működő klímák nagy többsége azzal van töltve és nincs is ezzel semmi gond, míg az új gázokat általában kevésbé ismertnek és feltérképezettnek tartják egyelőre, bár kétségtelenül ózónkimélet szempontjából előnyösebbek. R22-es gázzal működő klímát majd május 01. után nem lehet egyébként hivatalosan forgalmazni, de ettől még hivatalosan ezután is karban lehet őket tartani, sőt sok évig még hivatalosan újra is lehet őket tölteni, bár elvileg egy jobb klímánál erre nem is lesz igazán szükség. Pont hogy most érdemes igazán R22-vel töltött klímát venni, mert ezeket most olcsóbban adják pont amiatt, hogy hivatzalosan EU tagként már nem lehet őket értékesíteni. Ismerősöm most fogok venni egy LG LS-Q096ABL klímát, ami azért inkább a magasabb színvonalat képviseli, de (elképzelhetően) fentiek miatt kedvezőbb az ára most.
Előzmény: klímás (573)
klímás Creative Commons License 2004.03.09 0 0 575
K2Laci

Csak magam ismételgetem ha jót akarsz magadnak klímát nem közértben kell venni azt hiszem érthetően fogalmaztam. Hogy mi a különbség? Hát mi a különbség egy trabi és egy merci közt?? Most lesz a BNV a construma kiállítás itt biztos kapsz kedvező ajánlatott. A mobil klímádról csak annyit tudok mondani hogy ha jól tudom a Mizushi kimondottan mobil klímákat gyárt hát ezért nem nagyon csalódtál benne. Sajnos a mobilok mind hangosak mert a kompresszor ott van benn a szobába még azokban is amiknek ki kell rakni a kültérit.
Üdv.

Előzmény: k2laci (574)
k2laci Creative Commons License 2004.03.09 0 0 574
Mostanában a METRO-ban szoktam látni hihetetlenül jó árú klimákat (pl. 3,5 kW hütő/fütő, 70-80 eft, REGAL).... Ezek reménytelenül vackok vagy lehet velük próbálkozni ?! :-)))
Általában - mielőtt vásárolok valami komolyabb müszaki cikket - körül szoktam járni a témát, de ebben a klimás témában mindenki mást mond.
Jó lenne tisztán látni hogy pl. mennyivel kapok többet, ha az ugyanolyan teljesitményű és tudású márkás terméket veszem meg duplaannyiért mint a noname-et (ráadásul kérdés, hogy a klimáknál mi a noname, mert attól hogy én nem hallottam róla még lehet márka).
4 éve használok pl. egy mobil split klimát (Mizushi) és elégedett vagyok vele (csak éjjel kicsit hangos) ....
Előzmény: klímás (573)
klímás Creative Commons License 2004.03.08 0 0 573
Jó tanács

Szóval márkát azért nem szívesen írok mert azt hinnétek részrehajló vagyok, pedig nem. Amit mindenképp nézni kell: R22 es gázzal töltött klímát már nem lehet forgalmazni!!! Tehát ami a lényeg hogy a klíma töltete 410A vagy amit az olcsóbb klímákhoz használnak 407c legyen. Még arra is felhívom a figyelmet, hogy a klímaszerelőnek rendelkeznie kell hűtős zöldkártyával ami névre szol és fényképes ja és ne legyen lejárva mert régen mindenki kaphatott zöld kártyát, most már szakmához kötik és csak annak adnak aki tényleg szakmabeli (a most kiadott zöldkártyák 2008-ig érvényesek). Ezeket csak azért írom le mert manapság sajnos az is szerel aki nem is ért hozzá ezzel rontja a szakma hírét, és tényleg csak azért mert jót akarok pl. Panasonic, Toshiba, Daikin, Carrier, Trane, ezenkívül van még jó minőségű klíma de hirtelen ezek jutottak eszembe.
Üdv.

kiseszter Creative Commons License 2004.03.08 0 0 572
Sziasztok!
Időközben felszereltettük a klímát, és gondoltam, megosztom veletek, hogy milyen jogi buktatói lehetnek, ha társasházban akartok klímát szerelni.
Az utcai homlokzattal ne is próbálkozzatok, főleg, ha rosszindulatúak a lakótársaitok, mert az önkormányzattól megtudtuk, hogy ehhez csomó engedély, meg tervrajz, meg közös gyűlési határozat kellene.
Most olyan helyre raktuk fel, ami egy kis belső udvari szegletre néz, látja kb. 8 lakó, és elég volt tőlük beszerezni a jóváhagyó aláírásokat - csak a békesség kedvéért (ez szerencsére össze is jött).
Legjobb viszont, ha van erkélyetek,mert oda nyugodtan ki lehet rakni.
Előzmény: scratch (568)
sERi Creative Commons License 2004.03.08 0 0 571
Kösz a jó tanácsot ... Egyébként én is így gondolkodom a dolgokról ... A bökkenő csak az nálam, hogy annyira laikus vagyok a klímák területén, hogy az valami hihetetlenül elképzelhetetlen ... Ebből adódóan fogalmam sincs, hogy mi számít a légtechnikában noname-nek és mi csúcs-márkának ... Ha pedig megnézek a neten 25 forgalmazót, minimum 20 típussal fogok találkozni ... Ha személyesen felkeresek másik 5 forgalmazót, akkor ők újabb 5 különböző típust fognak nekem ajánlani ... És természetesen mindenki a saját maga által forgalmazott típusra esküszik ... És ha az egyiknek megemlítem, hogy mit ajánlott a másik, akkor meg egyből elszörnyülködnek, hogy 'jaj, csak azt ne!' ... Hogy válasszak (én mint laikus)?
Előzmény: klímás (569)
teveh Creative Commons License 2004.03.08 0 0 570
klímás:

esetleg van valami 'konkrét' ajánlatod a típust illetően? Mostanában tervezzük klíma vásárlását és nem akarjuk, hogy az csak egy-két évig működjön.

klímás Creative Commons License 2004.03.07 0 0 569
Jó Tanács

Nem szeretném senki üzletét rontani de 10 éve foglalkozom klimatizálással és az a tapasztalatom hogy csak azok a klímák maradnak meg hosszú távon a piacon amiknek nem csak jövőt jósolnak a forgalmazok hanem múltjuk is van. Ezzel remélem érthetően fogalmaztam. Sok megkeresést kapok továbbá NONAME klíma meghibásodással kapcsolatban(pedig garanciális csak nincs kinél érvényesíteni) sajna én sem tudok rajtuk általában segíteni, mert se alkatrész.... és drágább a hús mint a leves. Én jól meggondolnám mit választok ugyan csak 1 évben 2-3 hónapot kell használni de ha pont akkor nem megy az azért bosszantó. Ja és még annyi hogy ha beszerelik a klímát és mondjuk elromlik, nincs mit tenni ki kell cserélni akkor a SZAKszerelő nem fogja a régi klíma csöveit sem felhasználni, tehát mindent újra kell építeni.
üdv.

scratch Creative Commons License 2004.02.25 0 0 568
kiseszter,

ez attól függ, hova teszed fel. Ha mondjuk be a kerted fele, akkor nem. Ha ki az utca fele akkor igen.

Előzmény: kiseszter (565)
Sandorson Creative Commons License 2004.02.25 0 0 567
köszi -- persze, red?ny van, csak szegény virágok miatt nem akarom mindig lehúzni, mint ahogy eddig tettem
Előzmény: sujgojo (566)
sujgojo Creative Commons License 2004.02.25 0 0 566
szerintem boven eleg. de mondjuk nem art, ha van valami arnyekolas is.
Előzmény: Sandorson (561)
kiseszter Creative Commons License 2004.02.25 0 0 565
Sziasztok!

Olyan ügyben van valakinek tapasztalata, hogy kell-e engedélyeztetni a légkondi felszerelését? (pl. önkormányzatnál, lakótársakkal, stb.)

Köszi!

sERi Creative Commons License 2004.02.22 0 0 564
Ha jól emlékszem, akkor azt mondták, hogy az ... Csak az az érdekes, hogy a klima.lap.hu-n feltüntetett forgalmazók közül pl. egyik sem forgalmazza ...
Előzmény: Infomaker (563)
Infomaker Creative Commons License 2004.02.22 0 0 563
..az nem magyar?
Előzmény: sERi (562)
sERi Creative Commons License 2004.02.21 0 0 562
Sziasztok!

Én is kérdeznék egyet ... Klíma beszerelés előtt állok és akiktől ajánlatot kértem nagyon ajánlgatják a NIMBUSZ márkát ... Mondván nagyon sokat szereltek belőle az elmúlt években és semmi probléma nincs velük ... Kérdezném, hogy van-e valakinek tapasztalata a fenti márkával kapcsolatban és mi a véleménye róla?

Köszi.

Sandorson Creative Commons License 2004.02.20 0 0 561
sziasztok, bocs, hogy megszakítom a fórum téli álmát, dehát most bonyolítjuk a klímavásárlást, hátha olvassa ezt majd valaki.

tégla-társasházi lakás, délkeleti fekvés, délelőtt kb. 4 órát betűz a nap, összesen 4 darab normál ablak, 2 ember, 1 számítógép.

nagyszoba: 19m2 --- kisszoba: 13m2 utóbbiak külön-külön, ajtókkal nyílnak a lakóelőtérbe ami egy légtérben van a konyhával (utóbbi 2 összesen 26m2) -- belmagasság: 2,7m

szerintetek mindehhez megfelelő a két szobában elhelyezett egy-egy mono split LG, mindkettő 2,6kW teljesítménnyel?

másik kérdés: virágpor-allergiás lakóegyedek esetén lehet relevánsan előnyösebb egy plazmaszűrős készülék az egyébként minden másban megegyező, de a plazmaszűrőt nélkülőző, ugyanakkor "némileg" olcsóbb készüléknél?

köszönöm ha valakinek van ideje tippre így szezon előtt is :)

scratch Creative Commons License 2003.11.08 0 0 560
sujgojo,

utána is, klímás cégekhez nézz el! Nekem mikor szerelték be tavasszal, monda is a cég vezető, ha akarok a többi szobába is, nyár végén nagyon akciózzák.

Előzmény: sujgojo (558)
Pazár Creative Commons License 2003.11.07 0 0 559
Azért ne túlozz, az áruházak készletei fogytak csak ki. A klimás cégeknél zavartalan az ellátás, tudtommal. Igaz jóval több bors van az árban, mint az akciós nyári kínálat esetén. Például Praktikerben láttam a nyáron 5.4-es GE-t potom 150-ért, na az már vétel volt.
Előzmény: sujgojo (554)
sujgojo Creative Commons License 2003.11.07 0 0 558
kozvetlen utana talan, de most telen?...
de ha tenyleg lattal, ne kimelj:)
Előzmény: scratch (557)
scratch Creative Commons License 2003.11.07 0 0 557
Pedig, ahogy láttam az árakat, szezon után olcsóbb lényegesen.
Előzmény: sujgojo (554)
Pazár Creative Commons License 2003.11.07 0 0 556
Azért ez annyira nem új, minden képpen be kell iktatni egy hőcserélőt és illik a plafonba is építeni csöveket a hűtéshez a hatásfok növeléséhez!
Előzmény: Pitykás (555)
Pitykás Creative Commons License 2003.11.07 0 0 555
Hali,

nem olvastam végig az összes hozzászólást, szóval bocs ha már volt, de látott már valaki falhűtéses klimatizált lakást? Télen melegvíz, nyáron hütőtt víz kering a "falakban". Falfütés már megszokott, de hogy hűtésre is használják, nos ilyen megoldással még nem találkoztam itthon. Pedig 100 x jobb bármilyen légkondinál (de lehet, hogy qrva drága vagy mit tudom én, szóval ha van infotok nosza)

thx,
P.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!