Keresés

Részletes keresés

gergo9 Creative Commons License 2004.09.23 0 0 2011

A beltérim (Midea) lemellái valahogyan felületkezeltek (fémes színű), tehát a hyposoldat nem rézzel érintkezne, hanem s bevonattal.

Gondolom ez egyrészt pont az oxidáció elkerülése végett vonták be, nehogy úgy járjon a (réz ?)- lemez, mint a "templomtetők". Ezt sem marná meg?

Előzmény: viricsi (2003)
viricsi Creative Commons License 2004.09.23 0 0 2010

Üdv mindenkinek!

Szabadidős tevékenységként meglátogattam a www.levegodoktor.hu

weboldalt.Tanulságos volt a média pont alatt lévő Aktív ill.Hiradó részleteket megnézni.Minden kommentár nélkül ajánlom mindenkinek,akit érdekel a bacitenyészet témakör töltse le és nézze meg a filmeket,elemezze az ott hallottakat.

Én bizony még szivesen elrágódnék ezen a témán,amíg nem kerül tiszta víz a pohárba.

Visszautalva ismét egy tévedésemmel kell szembesülnöm:én korábban egy Klímadoktor nevű céget emlegettem,természetesen erre,tehát a Levegődoktor cégre gondoltam.Elnézést.

Üdv: viricsi

Degeczi Creative Commons License 2004.09.23 0 0 2009
(gombaölő)
Előzmény: Pat_ (2006)
Pat_ Creative Commons License 2004.09.23 0 0 2008
Nyilván. Bekapcsolás után 1-2 órával jelentkezett neki.
Előzmény: Dr. Klíma (2007)
Dr. Klíma Creative Commons License 2004.09.23 0 0 2007

Még annyit hozzátennék, ha a környezeti szagokat "hozza" ki a gép, akkor ez általában csak akkor tapasztalható ha keletkezik a hőcserélőn páralecsapódás. Talán a kondenzvíz mennyiségével arányos a "büdösség" is.

Ventillátor funkcióban ez a típusú jelenség nem szokott előfordúlni

Előzmény: Pat_ (2006)
Pat_ Creative Commons License 2004.09.22 0 0 2006
"Nagyon meggyőzően beszélt, kimentem, persze akkor semmi rendellenest nem tapasztaltam (ő sem)." Ezt a szagra értettem.

Elmondása szerint nem kifejezetten büdös de kellemetlenül édeskés, émelyítő szagot érzett. Amit -meggyőződése szerint- okozott, attól ki kellett menekülnie az udvarra. (Annyira rosszul volt) Mit tehetnék, hiszek neki.

Dr. Klíma, kondenzcső tiszta. (Még arra is gondoltam, milyen növény van a kivezetés végénél, mert tulajdonképp a csövön keresztül külső levegőt is bekeverhet a beltéri ventillátor. De csak pázsit van ott. ) A bőr garnitúra stimmel. Lambéria van jó sok, mahagónira beeresztve valamivel (nincs lakkozva).

Azt hiszem idén ebből már nem derül ki semmi. Mindenesetre legutóbbi "fungicid" (de szép szó, nemtom mit jelent) kezelésem óta nem hívott (3 vagy 4 hete? kb.)
Előzmény: viricsi (2004)
halford Creative Commons License 2004.09.22 0 0 2005
Lehet, hogy sántít a hasonlat (mivel a hasonlatok már csak ilyenek), de mikor a 9.999 Ft/l-es Távol Kelet-i csodaszereket és egyebeket reklámozzák, hogy így meg úgy ezaztán az egyetlen hatékony gyógyír a bajokra... s eközben megvan annak a "magyar" megfelelője is mondjuk, egy 89Ft-os gyógytea formájában a drogériákban.

Tehát a fene tudja.
Előzmény: viricsi (2003)
viricsi Creative Commons License 2004.09.22 0 0 2004

Üdv. Pat!

Te is érezted a szagot?Ha igen,milyen jellegű volt?

Előzmény: Pat_ (1998)
viricsi Creative Commons License 2004.09.22 0 0 2003

Üdv mindenkinek!

Letelt a 24 órás "úszás"ideje.Az eredmény szerint a felületen enyhe oxidáció látszik(bemattult)

Mellékelem a fotót is.Számomra ez azt jelenti,hogy nyugodtan lehet a beltéri hőcserélő felületét 5%-os hypooldattal bepermetezni fertőtlenítés céljából,majd kb. tiz perc után vízzel leöblíteni a felületet.Szerintem tehát semmiféle érzékelhető károsodást nem fog a klíma felületén okozni.Sietve hozzáteszem,mielőtt bárki megkövezne,mindenki maga döntse el a fentiek alapján,hogy ezt a módszert választja e.

Ime a fotó 24 óra hypos áztatás után:

Előzmény: viricsi (1992)
Dr. Klíma Creative Commons License 2004.09.22 0 0 2002

Olyan esetről is tudok, amikor a kondenzvíz elvezető csövön felmászott az egér és a tálca csonkjánál megszorult és beledöglött.

Másik esetben egy parapetes gépnél (mennyezeti elhelyezésnél) ugyancsak a vízcsövön felmászott az egér és beköltözött a készülékbe. Itt is kertbe volt kivezetve a kondenzvíz. (TADIRAN 10kW)

Dr. Klíma Creative Commons License 2004.09.22 0 0 2001

Szia Pat!

Ez igen furcsa eset amiről itt beszámolsz. Két tippem van.

1. A klíma bizonyos idő elteltével kihozza a környezetből a szagokat amik normál esetben nem lehet érezni. Ilyen lehet pl : bőr ülőgarnitúra, padlószőnyeg, linóleum padló, állati ürülék, kitömött állatok

2 A készülék újrahasznosított műanyagból készült és a gyártás során és az egyéb adalékok miatt kellemetlen szagú, amit az állandó légmozgás szétterít a szobában. Más terméknél már találkoztam ilyennel és sajnos noncs rá megoldás :(

Már találkoztam olyan esettel is amikor az alaplap, trafó tekercselése valami fura réteggel volt bevonva és a meleg hatására "dögszaga" volt.

Az eredményre kíváncsi vagyok, kérlek írdd majd meg. Köszönöm.

halford Creative Commons License 2004.09.22 0 0 2000
:-))
Szerinted?
Előzmény: h3lls (1969)
Pat_ Creative Commons License 2004.09.22 0 0 1999
Az aerosol neve: Certified Laboratories New Alpha - fertőtlenítő, dezodoráló, baktericid, starhylocid, pseudomonicid, fungicid, penészedésgátló... (ezeket a palackról másoltam ide ;) )

van rajta tel.szám is, ha kell valakinek
Pat_ Creative Commons License 2004.09.22 0 0 1998
Kedves kollegák!

Erről jut eszembe egy számomra már érthetetlen jelenség:

Tavaly nyáron telepítettünk egy 2,5 splitet (Nile) egy magánház nappalijába. A harmadik napon már hívott a hölgy, hogy érdekes, számára émelyítő szagot áraszt a készülék működés közben. Betudtuk "kínai szagnak", mivel a készülék új.
Két hét múlva ismét telefon: nem szűnik a jelenség, enyhe rosszullétet okoz számára, stb. Nagyon meggyőzően beszélt, kimentem, persze akkor semmi rendellenest nem tapasztaltam (ő sem). Ettől függetlenül leszívattam, és leszerelve mostam át alaposan (persze teljesen új és tiszta volt). Egy holland antibakteriális tisztítószert használtam (ha beérek a munkahelyemre beírom pontosan), egyébként kórházak használják.
Száradás után a már ebben a topikban említett habbal is átfújtam.

Idén már a szezon elején csörög a telefon, most már a férje, lánya is tapasztalja ugyanazt a jelenséget (eddig ők nem, vagy nem tutira) sőt a gyorsan áthívott szomszéd is. Rosszullét, hányinger (állítólag a férjnél is). A beltéri (szemre) továbbra is makulátlan tiszta. Akkor még nem volt egy éves a gép.

Amúgy 26 fokon járatja, kikapcsolás előtt mindig leszárítja. Teljesen átlagos, szoba, egy PC -vel, ülőgarnitúra, szekrény. Cseppvíz kivezetve a kiskertbe.

Szóval: szerintetek mi lehet ez?

Előzmény: Dr. Klíma (1997)
Dr. Klíma Creative Commons License 2004.09.22 0 0 1997

A fényképek 3 helyen készültek.

könyvesbolt, konditerem, sportruházat.

Konditeremről nincs infónk. A másik kettőből kaptunk visszajelzéseket, hogy  a "büdösség" megjelenése előtt már hetekkel feltűnően volt az 1-2 napos kisebb lázzal járó kellemetlen közérzet, gyakoribb volt a trüsszögés, bőrviszketés. A nem allergiás egyéneknél is.

Megjegyzem, hogy mind a három hőcserélő 1 éve volt vegyszeresen tisztítva, (TUNAP) és tudomásunk van róla hogy a  szűrőket rendszeresen takarították....

A konditerem klímájáról tudjuk, hogy a körülmények miatt évente többször is kellene vegyszeresen fertőtleníteni. A megrendelő kérésére vártunk 1 évet.

Előzmény: viricsi (1992)
Dr. Klíma Creative Commons License 2004.09.22 0 0 1996

Szia.

Kérdésedre tökéletes választ most még nem tudok adni.

A multikban, autós boltokban lehet kapni az autó klímákhoz használatos spay-s készítményeket. Használati utmutató elvileg rajta van. Ezek nem drágák és kb annyit is érnek (tüneti kezelés). A klímás cégek, akik komolyan gondolták a fertőtlenítést és kicsit hatékonyabb módszerrel akarnak dolgozni azok külföldről hoztak be vegyszereket.

Mi a TUNAP Contra Step termékét használtuk egy darabig. Jó eredményeket értünk el, csak sajnos az esetek többségében 1 év elteltével újra jelentkezett a jelenség. Ezért most egy vegyészcsoport bevonásával egy egyedi terméket hozunk létre.Ha tökéletes lesz és már teszteltük, akkor meg fogom mutatni az eredményeket

Klímafertőtlenítési árak jelenleg 4000-7000 Ft ig terjednek. Ami szerintem abszolút megfizethető

Előzmény: gergo9 (1990)
Pat_ Creative Commons License 2004.09.22 0 0 1995
azt elhiszem, hogy megkérdezted, azt nem hiszem el amit mondtak. habár...
Előzmény: blueye (1994)
blueye Creative Commons License 2004.09.22 0 0 1994
Én sem hittem el, ezért mentem el megkérdezni.
Előzmény: Pat_ (1993)
Pat_ Creative Commons License 2004.09.21 0 0 1993
Az ötven rongyon belülit nem hiszem el.

Eleve a szerelő bruttó majd' 5ezret fizet "regisztrációs díj" -ként készülékenként. Sorolnám még, de nem...
Előzmény: blueye (1991)
viricsi Creative Commons License 2004.09.21 0 0 1992

Üdv mindenkinek!

Hát kérem pezseg itt a topic,mint a rézcső a hypoban.

Megpadlóztam ettól a kémiai futamtól.Ahogy Szalacsi Sándor mondaná,"biztos". Komolyra fordítva a szót.

Mindenki (és saját magam) megnyugtatására egy egyszerű próbát kezdtem.Egy darab 6mm-es rézcsövet 24 órára beáztattam egy 5% nátrium hypoklorit és 1% nemionos tenzid tartalmú gombaölő vegyszerbe.Holnap este beszámolok és fotóval ilusztrálom az eredményt,bármi is legyen az.

Íme ilyen a kezdő állapot:

Dr. Klíma

Kénytelen vagyok mint a nagyok,saját magamat idézni:"Amit leírsz,abban természetesen van igazság.Mégegyszer megismétlem,amit írtam,a probléma súlya van eltúlozva."..."A split klimák,vagy egyéb klímék hőcserélőjén gyakorlatilag nem alakul ki baktériumtenyészet.A hőcserélők felülete üzem közben 2-8 C fok környéki hőmérsékleten van,ami közismerten nem a bacik legkedveltebb hőfoka.Ha a kompresszor leáll,így a hűtés megszűnik,de az áramló levegő pillanatok alatt leszárítja a hőcserélő felületét,tehát nem marad nedves táptalaj a baktériumoknak."..."

Természetesen a baktériumok és gombák valóban életképesek ezen a hőmérsékleten,sőt mélyhűtve is életképesek maradnak,de nem,ill.nagyon lassan szaporodnak.Amíg a gép üzemel és van légáramlás,addig a bacik gyakorlatilag nem tudnak megtelepedni,amikor meg áll a gép akkor nincs ami behordja őket a hőcserélőre."

Mégegyszer kérlek,olvasd el mit írtam és légyszives tényeket írni a split klímák által okozott bakteriális fertőzésekről.

Nem tudom,hogy te mennyire vagy képzett splitklimatikai bakterológiából,de nekem úgy tűnik,hogy inkább te osztod az észt.(Ugye milyen sértő mondat?)

Szeretnélek emlékeztetni arra,hogy van itt néhány kérdés,amit válasz nélkül hagytál.

Végül,ha megengedsz egy bónusz kérdést:Ahol a fotókat készítetted,hány embert kezelnek bakteriális fertőzéssel?

Előzmény: gergo9 (1990)
blueye Creative Commons License 2004.09.21 0 0 1991

Van már vkinek konkrét tapasztalata az "akciós" Dimarson Elektropont klímával?

Felszerelés korrektsége?

Üzemelési tapasztalat esetleg?

Megkérdeztem: a 39.999-en felül a konzolt és a kiszállást kel fizetni, így 50-en belül marad cakkpakk.

Az 5 év gari rendszeres karbantartáskor teljes körű kiszállással együtt. Mondjuk ezen tényleg meglepődtem.

Tudtok nekem ehhez közeli áron jobb minőségüt (utószezonban ugye...) ajánlani?

gergo9 Creative Commons License 2004.09.21 0 0 1990

Üdv Dr.Klíma!

Való igaz, hogy az utóbbi két hozzászólásod, már lényegesen szimpatikusabb és bizton remélhetem, hogy a többieknek is.

Nem gondoltam volna, hogy ilyen dzsuva keletkezhet. Jómagam azért fogadtam elég szkeptikusan, mert akár hiszitek-akár nem a beltérim 2 éves és pucolás nélkül (májusban egy szűrőmosás) után most patyolattiszta (term.fizikálisan és azt is tudjuk,hogy a nyár nem volt a legkeményebb),de most összesen 1 azaz 1 db szúnyogot és szinte semmi port vagy koszt nem találtam benne, gyakorlatilag vadi újnak néz ki, szagtalan a belseje és a háló is teljesen tiszta (megint csak fizikálisan értem)Midea+plus 2.6.

De amire már nagyon kíváncsi vagyok és többször kérdeztem már:

AKKOR MI A FENÉVEL PERMETEZZÜNK ?!

Kérlek írjál már le egy típust, vagy cikkszámot és beszerezhetőségét egy jó ár/érték arányú terméknek.

Üdv.gergo9

Előzmény: Dr. Klíma (1988)
Dr. Klíma Creative Commons License 2004.09.21 0 0 1989

Igen, visszaolvasgattam és nem tagadom hogy szimpatikus jó szakembereknek tűnnek egytől egyig. De azért mert régóta itt vannak, az még nem elég indok, hogy egyes dolgok felett szemet hunyjanak, vagy ne a teljes igazságot ismertessék az ide látogató olvasókkal.

Valaki lehet, hogy nagyon jó szerelő, de attól nem biztos hogy ismeri a biológiai hátteret. Ha az adott területen nem képzett, akkor elvárható lenne, hogy ne ossza az észt!

Ha bemész egy orvosi rendelőbe, ott minden tiszta ...... és mégis ragadhat rád valami...

Mivel nem ismerem őket, így csak a leírt hózzászólások alapján tudok ítélni....

....ja, nem is vagyok annyira öreg :)))

Előzmény: boomerhu (1970)
Dr. Klíma Creative Commons License 2004.09.21 0 0 1988

Sziasztok (még ha nem is láttok szívesen)

Így utólag tényleg kicsit ingerültnek tűnik a válaszaim többsége. De úgy gondolom, hogy szakmailag helyesen reagáltam. Akit megsértettem esetleg, attol most ELNÉZÉST KÉREK, nem ez volt a célom...

A nézeteltérés a hőcserélőn megtelepedő baktériumok és gombákból indult ki, majd a következményeikről. Viricsi kolléga állította, hogy nem tud megtelepedni, én pont az ellenkezőjét (amit remélem azóta mindenki elismer).

A klímák többségében igen is alakulnak ki ilyen képződmények. A mértéke nagyon sok mindentől függ (környezet).

Én nem merem kijelenteni, hogy ha ránézésre tiszta a készülék, akkor nincs rajta különböző baci. --Ugye mi emberek boldogak lennénk, ha szabad szemmel meglátnánk a baktériumokat--

Az én tapasztalataim, mérési eredmények is azt mutatják, hogy a magánlakások többségében emberre nem veszélyes mennyiségű baktériumok jönnek létre.

Ahol fertőzésveszély áll fenn, ott mindenesetre a vegyszeres kezelés a megoldás.

Vegyszerből sokféle található a piacon (olcsó-drága...gagyi-profi)

A multikban kapható szerek inkább egy átlagos tisztítók, amire csak más van feliratozva. A klímás cégeknél már más a helyzet (merem remélni). Mert ott hozzá értő emberek kiválasztják az oldatokat, amivel kezelni kell a felületet.

pl. két féle módon lehet az autón a festést javítani, ha rohad a lemez

1: ledúrom a nagyját, majd rákenek egy adag festéket

2: felcsiszolom, kijavítom, alapozom, lefestem

Természetesen mint, mindent a fertőtlenítést is el lehet házilag végezni. Csak akkor ne legyen reklamáció, hogy ez meg az egy kalap ....

Ha az orvos felír egy gyógyszert a betegségedre, akkor az nem biztos ha másik gyógyszerekkel kezeled magad, ugyanolyan hatékonysággal meg fogsz gyógyulni. (és most itt nem az azonos összetevőjű készítményekre gondolok)

üdv.

gergo9 Creative Commons License 2004.09.21 0 0 1987

...ajaj! "vegyész Ali-k" dolgába nem keveredem,mert nem értek hozzá...

Esetleg lifebuoy "antibakteriális tusfürdő coctail", vagy mi a helyzet a patikában kapható hyperol tablettával?

k2laci Creative Commons License 2004.09.21 0 0 1986
konyhó = konyhasó .... :-))))
k2laci Creative Commons License 2004.09.21 0 0 1985

Természetesen a bomlástermék igencsak lúgos kémhatású, hiszen az előállitás során keletkező NaOCl reverzibilisen visszabomlik alkotóira:

2 NaOH + Cl2 = NaOCl + NaCl + H2O

Azonban amit én felvázoltam az okozza az erős oxidációs hatását a klór mellett.

Itt jegyezném meg érdekességképp, hogy manapság már az NaOCl-t előállítják a konyhó elektrolízisével is. A diafragma nélkül végzett elektrolizis során a katódon NaOH az anódon Cl2 képződik és ezek a fenti egyenlet szerint reagálnak.

Egy szó mint száz, én azért ezzel a klimámat nem feltétlenül szeretném bepermetezni ...

Előzmény: töky11 (1984)
töky11 Creative Commons License 2004.09.21 0 0 1984

T k2laci!

Majd nézzed meg a bomlástermék ph-ját! De voltam az üzemben ahol gyártották! A szomszédban voltunk nyári gyakszin!

gergo9 Creative Commons License 2004.09.21 0 0 1983

Fúúú ez szuper! :-))

Csak halkan kérdem: Mivel is "locsolgassuk" akkor a beltérit? :-)

Előzmény: k2laci (1982)
k2laci Creative Commons License 2004.09.21 0 0 1982

Mindazonáltal természetesen van aktiv klór-nak is oxidativ hatása, de a bomlást az alábbi képlet irja le helyesen. Nem árt még tudni, hogy a nátriumhipoklorit oxidatív hatása miatt erősen korrózív anyag. Az épület, bútor, használati tárgy, szerelvény, amit nátriumhipoklorittal takarítunk, súlyos károsító hatásnak van kitéve. Az ép kerámiazománc (csempe, WC-kagyló, mosdótál) és a speciálisan koorózióvédett acél felületek kivételével szinte minden felület gyorsabban elhasználódik rendszeres nátriumhipoklorittal való kezelés hatására. Pl. a műanyag-korrózió több nagyságrenddel gyorsabbá válik, a gumi, linóleum elemek igen hamar elöregednek, repedezetté válnak. De pl. a csempék, padlólapok közötti kitöltő anyag is hamarabb károsodik, elporlik.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!