Persze, higyjél a Bibliának. És ha ezzel a hivéssel már végeztél, akkor lapozz egy kicsit arrébb, és kezj el egy másik dologban hinni:
5Móz 14,26 Vásárolj a pénzen bármit, amit kívánsz, marhát vagy juhot, bort vagy szeszes italt, bármit, amit csak megkívánsz, és egyél ott Istenednek, az Úrnak színe előtt, és örvendezz házad népével együtt!
Érdekes. Úgy látszik, a kérgesszívűek szerint nem lehet megittasodni a musttól, a Biblia szerint meg igen. Kinek higgyek; a kérgesszívűeknek, vagy a Bibliának...?
Úgy látszik, meg lehet ittasodni a musttól, s ezért ideges vagy. Ám még mindig nem válaszoltál, hol van a héber szövegben a "szeszes" jelző? Ugyan, kérdezd már meg a rabbidat, hogy beteljesedjék az Írás; vak vezet világtalant...
Bibliatanács: 5Móz 14,26 Vásárolj a pénzen bármit, amit kívánsz, marhát vagy juhot, bort vagy szeszes italt, bármit, amit csak megkívánsz, és egyél ott Istenednek, az Úrnak színe előtt, és örvendezz házad népével együtt!
Haszontalan ember, hamis férfiú, a ki álnok szájjal jár, A ki hunyorgat szemeivel; lábaival is szól, és ujjaival jelt ád. Álnokság van az ő szívében, gonoszt forral minden időben, háborúságot indít. Annakokáért hirtelen eljő az ő nyomorúsága, gyorsan megrontatik, s nem lesz gyógyulása.
És etetem nyomorgatóiddal az önnön húsokat, és mint a musttól, véröktől megrészegednek, és megtudja minden test, hogy én vagyok az Úr; megtartód és megváltód, Jákóbnak erős Istene! ;)
5Móz 14,26 Vásárolj a pénzen bármit, amit kívánsz, marhát vagy juhot, bort vagy szeszes italt, bármit, amit csak megkívánsz, és egyél ott Istenednek, az Úrnak színe előtt, és örvendezz házad népével együtt!
Megetetem elnyomóidat saját húsukkal, és mint a musttól, megittasodnak saját vérüktől. Akkor megtudja minden ember, hogy én vagyok az Úr, a te szabadítód, és a te megváltód, Jákob Hatalmasa.
Akkor ezt innentől kezdve beszéld meg a Magyar Biblia Tanáccsal:
Elnyomóiddal megetetem saját húsukat, megrészegednek saját vérüktől, mint a musttól. Akkor majd megtudja mindenki, hogy én vagyok az ÚR, a te szabadítód, és megváltód, Jákób erős Istene.
Nem biza, mert annak más hatása van :-) Akkor a nésznagynak azt kellett volna mondani, hogy "most, amikor már mindenki futkos a rosszabb szőlőlétől, most hozod a jobbat ?" :-)))