Sziasztok. Olyan kérdésem lenne hogy tarsasházban adva van egy lakás ami beázott, hosszas keresgélés után derült ki hogy a felső lakás bejovő vízcsője lyukadt ki. A lyukadás a vízóra előtt van de azt mondja közösképviselő hogy mivel nem közvetlenül a főcsőhöz van csatlakoztatva a vízóra ezért a tulajdonos kára a csőtörés. A vízóra kb 1.5 méterre van a közös csőtöl. Kié a kár?
Szeretnék Ariston bojlert a kéményes gázbojler helyett mert fel vagyok szólítva kéménybéleltetésre, az meg egy horror összeg.
Viszont azon van a vita, hova kerüljön: a gázbojler helyére, ami a tusolótól kb. 5 méterre van, vagy pedig a tusoló mellé, de akkor vízvezeték miatt falat-csempét kell bontani.
Professzionális strapabíró szerszámokat kerestek? Szeretnétek a munkánál strapabíró és megbízható szerszámokkal dolgozni? A RIDGID nem fog cserben hagyni!
Most a mennyiségi kedvezményünk keretén belül akár 15% kedvezményig kombinálhatja a szerszámokat.
Kondenzációs kombi gázkazánra cseréljük a régi nyílt égésterűt, és a nappaliban a radiátorokhoz lenne egy kérdésem. 25 nm-es a szoba 2,6 m-es belmagassággal, a fal csúsztatott zsalus, magasföldszinten van és 2 oldala a utcával határos.
Kb. 3800W hőigényt számoltam (60-as szorzó), viszont a nehézség, hogy nem ablak van, hanem 3 teljes ajtó, így az utcafronton jobb és bal oldalt is csak 60-70 cm széles hely van jobb és bal oldalt.
Úgy ondolom, hogy a standard 600x900 radiátor nem elég ezért felfele kell "terjeszkedni".
3 megoldásra gondoltam, de nem tudom, hogy melyik működhet egyáltalán
A) Vertikális radiátor - nagy teljesítményűt egyszerűen nem találtam, ha valakinek van tippje, hol lehet kapni, kérem, ossza meg
B) 90°-kal elforditani normál lemezradiátort, hogy áló legyen - lehet-e egyáltalán??
C) 2 db 600x600-as radiátort tenni egymás felé és összekötni őket vagy 2 külön leállást csinálni
Persze át lehetne fordítani a hosszanti falra is és ott ez már nem jelent problémát, de akkor a térből venne el, ezért szeretném mindenáron a két 60 cm széles és 260 cm magas helyre betervezni.
Nem lenne elég, ha bekennéd valami csúszós anyaggal? Pl. van erre külön szappan, de bármi megteszi arra a kis időre, én szilikon spray-t "szoktam" használni.
Sziasztok! Panel lakás. Az mitől lehet, hogy a 90es flexibilis wc bekötő cső nem megy bele a wc kiállás pvc csövébe, túl kicsi az eredeti wc cső kiállás. Nem szabványos 90es méretű a strangból a kiállása a wc-nek? Melegítsem meg és kicsit tágítsam ki, hogy belecsússzon a flexibilis bekötő? Mellékelek egy képet.
Nézegettem és talán ez kell nekem még ami nem az általad említett általános alkatrész, hanem specifikus: "állványcsőtölcsér" vagy éppen "lefolyócső lezáró"
De pl ami nálunk van Prefa, ott ez a termék lesz az ami átmenetet tud a KG-PVC talajban levő esővíz alapcsövezés felé biztosítani:
Gumi toldokat gyartanak amikkel bármi bármivel összeköthető. Kettő vagy négy saválló awa bilinccsel huzod rá a csőre, atmeroben sok lépcsőt gyartanak, kis iranytorest is elvisel.
Mi a tapasztalatotok a réz idomokról gáz hálózatban. Megbízhatóak? Nem repednek?
Egyáltalán lehet használni? Én sok helyen látom. Nemrég cseréltük le a 25 éves tűzhelyet és az is réz könyökkel volt szerelve. A képen is azt látni. Ez még vastagabb falú mint a mostaniak.
Az esőcsatornák ejtőcsövét kulturáltan csak ilyen földbe ágyazhat csatornafogadókkal lehet átvinni a földben futó műanyag csövezésbe nem? Tehát nem véletlen nem látok olyan idomot ami konvertálná a fém cső méreteit a műanyag tokos véghez?