Keresés

Részletes keresés

Malagurski75 Creative Commons License 2011.02.19 0 0 7354

Mikor volt a műtéted?Tudja hogy milyen állapotba vagy? Tudsz dolgozni?

Előzmény: similis (7353)
similis Creative Commons License 2011.02.19 0 0 7353

Sajnos...

Előzmény: Malagurski75 (7349)
Barba81 Creative Commons License 2011.02.19 0 0 7352

megnézte uh-n és azt mondta van a hólyagban pisi,pisilés után és hogy ott elszaporodtak a baktériumok,de a felfázástól nem lehet hogy nem tudom rendesen kiüríteni?Nagyon félek mert ha tényleg károsodott akkor most mi lesz,az is fura hogy a lábam fenekem javul ez meg most jön ki?Fél évig nem szaporodott el a baktérium benne most meg igen,utoljára decben volt vizelet vizsgálatom akkor semmi baktérium nem volt benne,ha pang a vizelet simán 1 -2 hét alatt panasznak kellett volna hogy legyen,a heg az nem hiszem hogy nől!Vagy igen?

Előzmény: Törölt nick (7345)
malvin82 Creative Commons License 2011.02.19 0 0 7351

Az a helyzet, hogy nem romlott, vagyis én nem érzem rosszabbnak. De az alap, a tavalyi állapot elég rossz volt már eleve, úgyhogy van okom a panaszra. Tulajdonképpen hegfelszabadító műtétről beszélt a doki, mégpedig a következőképpen:  lecsípni a kilógó porckorong- darabot, az érintett csigolyákból kíván lefaragni egy részt, hogy  a heg által nyomott idegnek legyen helye. Ugyanis a heg gyakorlatilag 75%- ban körülölelte az ideget és erre azt mondta, hogy veszélyes lenne piszkálni. Ezt mondta egy éve, meglátjuk most mi lesz a véleménye. Gondolom(remélem) először egy friss MRI- re  lesz szükség.

Előzmény: Malagurski75 (7350)
Malagurski75 Creative Commons License 2011.02.19 0 0 7350

Malvin és az elmúlt egy év alatt romlott az állapotod?Milyen műiéi várna rád ha erre kerülne a sor?

Előzmény: malvin82 (7329)
Malagurski75 Creative Commons License 2011.02.19 0 0 7349

Végülis Gica te nem jutottál odáig hogy megoperáljon ha jól figyeltem...szerencsédre,ezt a kőrt kispóroltad.Similis téged is endoszkópal műtött?

Előzmény: Törölt nick (7348)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.19 0 0 7348

Nekem azt monta a Méltán híres, hogy Neki 20 éves prakszisa alatt ilyen nem történt, hogy megoperál valakit és ilyen állapotban van mint én. itt mindenki meggyógyul aki nála megfordul. hát ahogy olvasom a kommenteket ezt meg lehet cáfolni. Ami nem sikerül neki azzal nem dicsekszik.

Előzmény: similis (7340)
Malagurski75 Creative Commons License 2011.02.19 0 0 7347

Gica nem kaptam meg.Barbanak szerintem se a gerinctől van a vérzés,felfázott.

Előzmény: Törölt nick (7346)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.19 0 0 7346

Malagurski megkaptad a tegnapi emailomat? Mert küldött az email 1 hiba üzenetet. A levél ott van az elküldött üzeneteknél, azért nem tudom, hogy elment-e.

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.19 0 0 7345

A véres pisilés az egyértelmű, hogy valami megfázásos dolog, lehet hólyaghurutod van. Ne gondolj egyből a legrosszabbra. Ha eddig nem volt, akkor tényleg lehet, hogy gerinctől független. Doki mit mond?

Előzmény: Barba81 (7344)
Barba81 Creative Commons License 2011.02.19 0 0 7344

De miért fél év múlva jelentkezik ez a dolog?A felfázástól nem maradhat bent egy kis pisi?Mármint ha be van gyulladva a húhyhólyagom és azért nem sikerül a dolog.eddig semmi bajom nem volt.A lábam már teljesen jó a fenekem sem fáj csak a farok csontom ha többet ülök,a derekam meg a hátam rosszabb,de zsibbadás sincs,de a pisiléssel eddig semmi nem volt,én nem fogom katéterezgetni magam az is tuti.A véres pisi elött azt tudom a hidegben sétálgattam és eléggé fázott a fenekem.

Malagurski75 Creative Commons License 2011.02.19 0 0 7343

Tükrözés? Szerintem ha gerinctől lenne akkor a műtét után jelentkezett volna......Mikor mész?Egyébként hogy vagy?

Előzmény: Barba81 (7333)
Malagurski75 Creative Commons License 2011.02.19 0 0 7342

Igen,minden pisilésnél és fazon gyantánál emlegetem a méltán hírest......Kozmetikusomnak szoktam mondani hogy jobb oldalt bárhogy téphet úgyse érzem........Meghúzott egy idegszálat!.......Pedig amit a blogjába feltett statisztikát abba nem nagyon szerepelünk...Gica nyugi mindjárt hétfő!

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.18 0 0 7341

Nem tudsz fejből pisilni? Ugyanez van nekem is. :-(

Előzmény: Malagurski75 (7339)
similis Creative Commons License 2011.02.18 0 0 7340

Úgy érzem hogy "méltán híres" kicsit sok ilyen érzékkiesési problámát sikerített műtétek közben. Valamelyik külföldi statisztika szerint 1000-ből egy ilyen történik, nála lényegesen rosszabb ez az arány.

Mondjuk én az ő helyében lehet hogy nem mernék már műteni...

Előzmény: Malagurski75 (7339)
Malagurski75 Creative Commons License 2011.02.18 0 0 7339

Sziasztok! Nekem a 2. műtétből maradt vissza érzék kiesés és az hogy nem tudok fejből pisilni...Méltán híres azt mondta ,mert Ő műtött,hogy majd ez elmúlik......Veres azt mondta soha nem fog ez rendbe jönni......Az OORI-ba ultrahangal nekem is megnézték marad e benn pisi,szerencsére nem.....Ezek a szövődmények már nem is érdekelnek!.....Figyeljetek!Hívtak Harkányból,kedden megyek....

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.18 0 0 7338

Én úgy tudom, hogyha nem bírod ki pisilni magad és marad bent vizelet azt az S-I okozza, nekem is van vizelési problémám is és azt mondták, hogy az S-I okozza.

Remélem nincs komoly bajod, de arra gondolni sem szabad, hogy rákos vagy. Fel a fejjel.

Majd írj, hogy mi volt a vizsgálaton.

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.18 0 0 7337

Ezen én is nagyon csodálkozok, hogy ennyire ellene vannak az orvosok a csavarozásnak. Én is találkoztam Hévízen olyan emberekkel, akik csavarozva voltak és tök jól érezték magukat, kezelések után mentek csavarogni, én meg örültem, ha a kezelésekre el tudtam totyogni.

Az unokatesómnak az egész gerince meg van csavarozva, mert nagyon csúnya gerinc ferdülése volt, 14 éves volt mikor operálták, most 20 éves és éli a világát, bulizik állandóan és semmi baja nincs.

Én már annak örülnék, ha tudnék menni meg a munkámat ellátni, sportolni már biztos nem fogok, kivéve gyógytorna, de ez, hogy budira alig bírok ki menni ez borzasztó, meg ott van a kisfiam akinek még egy kakaót sem tudok megcsinálni. Nagyon remélem, hogy most jó úton haladok. 

Előzmény: similis (7316)
Graver Creative Commons License 2011.02.18 0 0 7336

Most még eszembe jutott, hogy te alhasi fájdalomra panaszkodtál. Lehet, hogy ugyanaz okozta, mint a véres vizeletet? Sanda gyanúm, hogy nem a gerinced a ludas.
De a lényeg, hogy találják meg a bajt, és tegyenek rendbe. Drukkolok!

Előzmény: Graver (7335)
Graver Creative Commons License 2011.02.18 0 0 7335

Ó! Sajnálom, Barba!
Én még nem hallottam ilyenről, hogy a műtéti heg okozna ilyen tünetet... De ettől persze még lehet. Viszont egy ismerősöm lánya most esett át egy elég kemény vírusfertőzésen, tüdőgyulladás, miegymás, és neki is véres volt a vizelete. Antibiotikumokkal rendbe jött már.
Ne gondolj mindjárt a legrosszabbra, szívből kívánom, hogy ne legyen semmi komoly bajod.
Fel a fejjel, kitartás! (Tudom, könnyű mondani.) Majd írd meg, mi derült ki, nagyon várom.

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.18 0 0 7334

Ez érdekes számomra, mert nekem meg azt mondták, hogy addig még fáj nem kell műteni, majd, akkor, ha zsibbadok is, hát mostmár zsibbad is a lábam. Majd meglátjuk mi lesz a Veres Tanárúrnál.

Amúgy tornázol?

Előzmény: Törölt nick (7312)
Barba81 Creative Commons License 2011.02.18 0 0 7333

Sziasztok rég írtam.Sajnos nagyon nagy baj van,2 hete vért pisiltem,majd jött a csípés,a vizeletben se genny se fehérje,most voltam rendes laboron majd kiderül,a doki szerint nem pisilem ki rendesen az összes vizeletet és elszaporodnak a bacik bent,kérdezte volt e valami műtét vagy valami mostanában mondom fél éve gerinc,és azt mondta okozhatja a heg,de így fél év után?Meg azt úgy tudoma  4-5 csigolyánál van a vizelési panasz és nekem ott nem volt heg,szóval kedden tükrözés mert még a daganatot is kiakarja zárni,hát mit mondjak,már kezdtem örülni,hogy talán ennyivel megúsztam,erre lehet rákos vagyok vagy mostantól katéterezhetem magam 29 évesen.Szerintetek fél év után ilyen előfordulhat,hogy a heg okoz ilyen dolgot?

Graver Creative Commons License 2011.02.18 0 0 7332

Zo72, az a láb még jó darabig gyengébb lesz, és zsibbadást is érezhetsz, mert mint mondják, az "ideg nehezen felejt". Még csak 4 hetes vagy, türelem! Lassú a gyógyulás folyamata, de ha kitartóan csinálod az előírt torná(ka)t, meglátod, javulni fog. Négy hetesen még nekem is minden bajom volt. Ne parázz, ahogy írtad, egész jó az állapotod, s lesz még jobb is. De vigyázz még magadra, ne emelj, hajolj, ne csavard a derekad. Tartsd be az utasításokat, és sétálj. De főleg türelem, türelem, türelem. :)

Előzmény: Zo72 (7330)
similis Creative Commons License 2011.02.18 0 0 7331

Szia, küldtem PÜ-t.

Előzmény: Zo72 (7330)
Zo72 Creative Commons License 2011.02.18 0 0 7330

Szia.Nekem pont ez volt a bajom mielött kiderült,hogy műteni kell(kiszakadt,nyomta az s1-et).gyengült a lábam,nem tudtam megtartani lábújjhegyen,zsibbadt a bal talp él+meg a lábujjak.Most 4 hetesen ,JÁRÁS JAVUL,derék jó,lábujjhegyreállás megy,megtudom tartani,DE AMI ZAVAR MÉG MINDIG GYENGÉBB A BAL LÁB,HAMAR ELFÁRAD-FOG EZ VÁLTOZNI?ZSIBBADÁS CSÖKKENT, DE VAN.DE AZ NEM ZAVAR NAGYON.EGYÉBKÉNT AZ HOGY DERÜL KI HOGY MEGSÉRTETTEK IDEGET,AZ MÁR NEM IS TUD VÁLTOZNI?BOCS ,DE NAGYON PARÁZOK,HOGY JÓ LESZ-E.

Előzmény: similis (7327)
malvin82 Creative Commons License 2011.02.18 0 0 7329

Üdv mindenkinek!

Kicsit kiszálltam az írásból... De elolvastam minden hozzászólást és azt látom, hogy akad probléma elég másnál is.

Nálam a helyzet a következő:  a Rácz- katéteres kezelés után ajánlott torna végül kudarcba fulladt. Az első két alkalommal erőltették a közös tornát, majd a harmadikon, amikor már egyénire mentem, a két tornásznő eltanácsolt a további tornától és javasolták keressem meg az idegsebészt! Visszamentem a beküldő reumatológushoz és vele annyira jutottam , hogy helybenhagyta az idegsebésszel való találkozást, valamint felírta a Dolforin tapaszt. Ez a mások által is említett, Fentanyl tartalmú, kábszernek minősülő tapasz. Néhány napi kellemetlen mellékhatást leszámítva segít elviselni a fájdalmat. Nem mondom, hogy megszűnteti, de csökkenti a fájdalomérzetet. Aztán szintén a reumadoki elküldött az onkoradiológiára, sugárterápiára. Itt a felvevő orvos elmondta, hogy ez a sugárkezelés nem segít abban, hogy a heg, vagy a sérv eltűnjön, csak legfeljebb a gyulladásban lévő környékét javíthatja. Kábé ennyi. Jövő héten megyek az idegsebészhez. Már egy éve keringek a tavalyi, heget és  kiújult sérvet mutató leleteimmel orvostól orvosig, kezelésről kezelésre. Tavaly teljesen nem zárkózott el az idegsebész az újabb műtéttől, csak hát elmondta a veszélyeit és a gyógyulási esélyeket, valamint javasolta a fájdalomterápiát. Na, most meglátjuk mit mond egy évnyi keringő után.

Malagurski75 Creative Commons License 2011.02.18 0 0 7328

Ezek a rohadt hegek!..MR-t csináltak? A rivotril nyugtató,a másik a kábítószeres tapasz....én is azzal éltem már műtét elött....Írj majd mi van veled! 

Előzmény: ka-la (7323)
similis Creative Commons License 2011.02.18 0 0 7327

Szia!

Nekem megsértettek egy ideget műtétnél így az egyik vádlim elgyengült, és nm tudtam azzal a lábammal lábújjhegyen járni. Ezért volt a szelektív ingeráramos kezelés, ha Neked ilyen nincs, akkor nincs rá szükséged, ha van, akkor fordulj reumatológushoz, mert ő tud ilyen kezelést felírni.

Amúgy egyéb izomerősítésre is jó, de sajnos még nem sikerült rájönnöm hogy mondjuk fenékizomhoz, combizomhoz stb. hova kéne rakni az elektródákat.

Előzmény: Zo72 (7326)
Zo72 Creative Commons License 2011.02.18 0 0 7326

Szia!Szeretném megkérdezni,hogy ez mit jelent:pl. izomerősítésre az SI egyértelműen bevált nekem. L5-S1 nél mütöttek 4 hete.Minden segitség érdekel a felépüléshez.KÖSZÖNETTEL:ZOLI

Előzmény: similis (7316)
robertov72 Creative Commons License 2011.02.18 0 0 7325

a rivotril az ideg nyugtató! a másik gondolom meg a fájdalom ellen van!

Előzmény: ka-la (7323)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!