Evri, szegény bátyád!!! :( Jobbulást és okulást neki, hogy minél előbb váltson orvost!!! Én sem hallottam még ilyenről, hogy gyökérkezelés előtt, ill. közben nincs rtg...és csak úgy vaktában szúrkál. Magándoki?? Meg ez a sós víz, és szívogatás...tragédia. Mindenképp keressen új dokit!!!
Devil!! Ha a fogszabályzóra érted ezt a szerkentyűt, akkor erről csak jót mondhatok! Barátnőm anyuja 36 éves korában tetetett fel, igényes, szép nő, senki sem csúfolta ki, ez csak hozzáállás kérdése. Pedig ő csak esztétikai okokból rakatta fel. Mindenképp ajánlom!!! Igaz nem olcsó, 100 ezer körül van és plusszban a havi állítgatás, de megéri, főleg, ha ilyen gondjaid vannak! Ja, a nyelvfelölit felejtsd el, mert nehezebben tudja állítgatni a doki->több ideig kell fenn lennie, és szétvagdalja a nyelved. Így sem kellemes az állandó seb jelenléte a szádban, de még mindig jobb, mintha a nyelved lenne sebes. Szóval hajrá, hajrá, hajrá!!!
Tudja valaki, hogy mitQl barnul be pár nap alatt valakinek a foga? Meg persze fáj az ínyem és vérzik. Csak jövQ héten tudok dokihoz menni. P látatlanban azt mondja, hogy ez a terhességtQl van. 8 hónapja szültem. Szóval nem tudom. Volt már valakinek ilyen?
halihó :)
ma bátran és önszántamból elmentem egy törött tömést kicseréltetni (miután a topikból erőt gyűjtöttem :). a törött töméseket az okozza, hogy az élet egy kicsit hülyén szabályozta a fogsoromat és amellett, hogy éjszaka összeszorítom a fogsoromat, ezt még összevissza is teszem (értsd ezalatt azt, hogy nem ér össze mindenhol az alsó és a felső fogsorom). utánaolvasgattam a témának, tehát elméleti infóim már vannak, most csak arra lennék kíváncsi, hogy a harmincas évei elején pakoltatott-e valamelyikőtök a szájába ilyen szerkentyűt - pláne nyelvoldalit - és hogy milyen tapasztalatai voltak, el kellett-e adni a feje felől a házat, csúfolták-e óvodáscsoportok, meg ilyenek.
ez elég nagy és költséges válallkozás lenne, nem merek belevágni csak úgy... habár ha nem teszem, akkor tönkremennek a fogaim 10 év múlva :(
Csodálkozom én is a rtg hiányán, mert az mindenképpen kell egy gyökérkezelés elött is, sőt gyt. közben is (tűs rtg). Meg hát ha fáj az a fránya fog, miért kell rögtön betömni?????? a gyk. annál hatásosabb,minnél többször kivan tisztitva, mert netalán eltömödik újra jelentkezik a fájdalom.
télleg kontár lehet. Nem akarod elrángatni a tiédhez? vagy más melójába nem nyúlnak bele? Mintha erről lett volna szó!De akkor mit lehet csinálni, ha megingott a bizalmad?
Szia! Ez a kontár brutál-dentál nem röntgenezte meg sem előtte, sem közben, sem utána, sőt még a tavalyi gyökértömésnél sem. Csak megnyugatatásul közlöm, hogy tesóm nem ahhoz a fogdokihoz jár, akihez én, mert az enyémet már ajánlottam itt. Őt továbbra is csak ajánlani tudom.
Sziasztok! Olvasgatlak benneteket már egy ideje, ennen merítek erőt, mert én is most járkálok dokihoz, igaz velem nem történt még semmi olyan szörnyűség, amikről itt olvasok, de azért kell a bátorság:-)
Hogyhogy nem vette észre? Nem röngenezte meg közben? Szegény tesód, biztosan nagyon fájhat neki. Jobbulást neki!
Én szerdán megyek, igaz már csak töméseket cserélünk, de a para így is megvan előtte. Szerencsére sikerült találnom normális dokit, szóval ott már no para :-)
Sziasztok Kedves Virtuális Barátaim!
Gondoltam, leírom, mi történt a bátyámmal, hátha tudtok valami okosat mondani az ügyben. Már a múlt héten elkezdett fájni a foga (jobb felső 5-ös), de nagyon, halomra szedte be a Cataflamokat. Tanakodtunk, mi lehet a baja, de semmi elváltozást nem láttunk a fogon. Gyökérkezelt fog volt, kb. egy éve csinálták neki. Arra gondoltam, nem volt sikeres a gyökértömés, vagy esetleg begyulladt a gyökércsúcs körül. Én biztos voltam benne, hogy röntgenre küldik majd. (Még szájsebészre is gondoltam, gyökércsúcsrezekció gyanújával.) Aztán hétfőn elment a fogdokinőjéhez, aki felnyitotta, és hosszas tűvel való turkálás után észrevette, hogy van még egy gyökércsatornája (a normálistól eggyel több), amit nem gyökérkezelt tavaly, mert nem vette észre, hogy ott van. Nosza rajta, azt is betömte. (Röntgenre nem küldte, mondván az csak a legvéső esetben kell. /????/) Aztán már tegnap reggelre megint iszonyatosan fájt tesóm foga. Akkor megint elment a fogdokihoz, aki megint felnyitotta, és megállapította, hogy ez bizony be van gyulladva (mármint a gyökér). Most gyökérkezeli neki, de azt mondta, hogy csak egy hét múlva (???) menjen átöblítésre (esetleg lezárásra), addig sós vízzel öblögesse, szívogassa. A gyulladás ellenére sem küldte röntgenre - hogy is van ez, akkor mi a legvéső eset? Egyelőre most nem fáj a foga. De én teljesen kiakadtam, hogy hogy lehet ekkora hibát elkövetni, hogy nem vesz észre egy gyökércsatornát, és amikor felfedezi, sem küldi röntgenre - és mi van, ha mondjuk van még egy gyökércsatorna (ezek után?!) És még akkor sem röntgenezteti meg, amikor kiderül, hogy gyulladt. Na meg ez az egy héten egyszeri átöblítés! Én anno kétnaponta jártam a gyulladt fogammal. És nem holmi sós vizes marhaságokkal öblögettem, szívogattam... Mit szóltok ehhez? Ez így van rendjén? Ettől azért alaposabbnak gondoltam a fogdokinőt...
Két héttel ezelőtt húzták ki a jobb alsó 6-os fogamat, és az a panaszom, hogy a helyén maradt üreg még mindig elég nagy, és 2 nappal ezelőtt valamilyen fehér csont jelent meg benne. Fájdalmat szerencsére nem okoz.
Örülök, hogy örülsz!! :) Igen, félévente kellene kontrollra járni. Olvasd azért továbbra is a topicot, és biztos lesz olyan, akinek majd segíthetsz a tapasztalataiddal!
Köszi szépen!
Tegnap voltam a fogdokimnál. Nem kaptam injekciót(!), megfúrta (jobb alsó 6-ost), aztán egy kis fogszínű tömőanyaggal kijavította (a betét és a fog szélét), így már egyáltalán nem is látszik. Tök jó lett. Van egy jó és egy rossz hírem. A jó: már teljesen készen vannak a fogaim, mindegyik szép, tök jó. A rossz hír: így már most nem kell járnom többé - pedig már olyan jó volt, mióta ezt a fórumot is olvasom, teljesen belejöttem - , csak majd 5-6 hónap múlva ellenőrzésre megyek. Úgy határoztam, innentől minden félévben elmegyek majd kontrollra! Ugye, Darlyn,kb. ennyi időközönként kell eljárni, ha nincs panaszom? Sajnos így már nem lesznek beszámolóim itt, nem tudok majd aktuális fogorvosi élményeimről mesélni , de azért mindig itt leszek, olvaslak Titeket, és ígérem, írok is.
Kedves Fórumtársaim! Mindenkinek ezt a jó érzést kívánom, hogy legyenek készen a fogaitok és legyenek szépek. Hihetetlen jó érzés!!!
Hát szép jó napot, Minden Kedves Fogorvosjárónak!
Újra itt, újra én, újra Köztetek. :-) Már régen írtam ide, mert nem történt Velem semmi érdekes. De azért nyomon követtem az eseményeket. Ma megyek a fogdokimhoz, a jobb alsó hatosom esztétikai tömésére, a fogam és az inlay (inkább már onlay) közötti szürkés csík eltüntetése végett. Remélem, sikerül kulturáltan megoldani, és nem fog látszódni.
Más téma. Nem ide kapcsolódik, de muszáj szétkürtölnöm Nektek, Kedves Virtuális Barátaimnak, hogy felvettek az egyetemre, ahová első helyen jelentkeztem! (Igaz, nem fogorvosi kar.) Ennek örömködök már tegnap óta. :-)
További szép napot Nektek!
A fogdokiról holnap beszámolok!
"Aztán lejött egy brakett a fogszabályzómról, és újat ragasztott fel, de a ragasztót fúróval szedte le!!! Először kicsit megijedtem, de rájöttem, tényleg nem félelmetes! :) Ez az a nagy dolog! :))))" Jólvanna...:)
Semmiképp sem váltanék most már dokit, kezdünk a vége fele járni, ha több, mint 2 évet kibírtam, kibírom már a hátralévő időt. Kísérletezgetni sincs kedvem. Egyszer el is mentem egy másik dokihoz, de úgy kezdte, hogy 2 fogamat kihúzná a fogszabályzáshoz, erre mondtam, hogy akkor a viszontlátás. :) És mondom, a munkájával semmi bajom, nagyon ügyes, és szép fogaim lesznek, de utána majd Pécsen keresek dokit, ott úgyis sok van! :)
Hát nem a dokimtól tudok dolgokat a fogakról, az is biztos!! :) Aha, csomót olvastam róla, itt a neten szinte mindent, meg a fórumból is lehet sokat okulni! Meg az is segít, hogy eügyben tanulok.
A fogszabályozás nagyon orvoshoz kötött, nem vállalná másik orvos? Nem mehetnél át valakihez előbb? Helyben is tudnál nagyon jó orvost találni? Másik városba jársz orvoshoz? Amikor azt írtad, hogy nagy dolog történt, már azt hittem, hogy megszólalt a dokid, és beszélgetett veled egy kicsit. De egyébként bátor vagy. Bár a ragasztót leszedni (ha jól értem, erről volt szó) fúróval szerintem más, mint egy lyukas fogat kifúrni, de érzéstelenítéssel az sem fáj. Tehát jól mondod, nem olyan nagy dolog. (Azt hiszem, én sem ettől parázom állandóan.) De ez a kibeszélősdi akkor sem tetszik, főleg, hogy mint embert beszélik ki a pácienst. Ha nem beszélget veled az orvos, akkor honnan tudsz ennyi mindent a fogászati dolgokról, azon kívül, hogy gondolom, mivel érdekel, sokat olvasol róla?
Örülök, hogy írtál, és hogy nem adtad fel! Ilyet még nem is hallottam, hogy mélyebb barázda van egy fogban, és amiatt fáj, szóval profi a doki!!! Mindenképp írd meg a fejleményeket!