Jutka miért nem mondta ela kollégáknak, hogy mi baja Bujákinak? Az oké, hogy ne látogassák, de, ha ő tudja, azért nem illene elmondani, hogy szurkoljanak neki, és ne higyjék azt, nyaral a Bahamákon?
A Szomszában mindig mindenki szeret másokkal lakni: most épp DNS bácsi gyászolja, hogy János elköltözik tőle, ami azért, még egy magányos embertől is túlzásnak tünik, hizsen, agglegényként aligha van hozzászokva, hogy másokat kelljen kerülgetnie....
Azért titkosították, mert Kutya zsebből meghitelezi mindenki villanyszámláját? A notebook legyen inkább hordozható szövegszerkesztő és közös költség nyilvántartó készülék, jó? :-)
Jutka azt mondta, hogy, ha JAnka bevállalja az egéyb gondozást, akkor költözzön HAZA a lakásába, amit évek óta kiad másoknak. Azaz, most szó sincs arról, hogy eladta a lakását, és abból is vették közösen a lakást Zsuzsával.
Drága Zsuzsám is jól kivárt Jankának a magyarázattal, hogy nem Jutkától, vagy Feritől hallotta, hanem Janka úgy kiabált, hogy akaratlanul is kihallgatta: előbb Jutka mentegetőzött, aztán Feri is biztosította, hogy ő nem, és ZSuzsa csak akkor mondta el az előre is sejthető megoldást... Nem tudom, de nálunk ez a családban nem így működik...
NEm bunkóság, hogy Mágen a szülinapi köszöntés részeként, a tortával együtt adja oda a tartozásukat? VAgy ettől remélte, hogy az életben egyzser elfogadja tőlük Etus a pénzt?
GYerekek, a LÉNYEG: minek ad GErő bácsi hólapátot ajándékba, mikor Etus szerint az ilyen ház körüli munkákat mostanában ő csinálja (mármint Benő bácsi)
Ami még nagyon tetszett, mikor Alma és Rezső (ő valóban az ;o) bezárják a presszót, de a RÁCSOT, azt nem. Úgy látszik, megjavult a környéken a közbiztonság???
50 évre titkosították a ház költségvetését, befizetéseket, nem cipelheti fel az adatokat a saját lakásába ;o)))) De sajnálom, hogy Ferkónk nem vágyakozik már most egy táskaszámítógép után (Figyelitek: notebook magyarítása inspired by Szomsza), amit gond nélkül hordozhatna le,s fel ház szerte...
Milyen programok voltak benne... Főleg 96-ban a magángépek teli voltak jogtiszta szoftverekkel...
Jelzem, az is nagy baromság, hogy 96-ban el akar adni egy legalább 4 éves gépet... Akkoriban már pentiumok voltak, Ferónknak meg max. 386-osa lehetett...
Más
Szerintem az az ügyfélhez felmenetel sem biztos, hogy erőltetett. Lehet ez akár egy udvariassági gesztus is, elvégre valami gazdag pasit pereltek, esetleg a várható bevételbe ez is belefért, hogy autózzanak egy kicsit...
amikor A Presszóban Alma telefonon beszélgetett Jánossal és formális randit beszéltek meg az ottmaradt levelek kapcsán, az addig jól hallható valamelyik örök instrumentális zeneszám hirtelen elhallgatott, pedig Alma nem kapcsolt ki semmiféle hangrögzítő berendezést. legalábbis, én nem vettem észre.
Ez az Ernő bácsi csak nem hivatásos katona volt? Vagy munkásőr? Esetleg ÁVÓ-s?
A k.rv. édes anyjába kívánom az ilyen modoroskodó f.szfejt,aki nem bír a civil életben sem megszabadulni ezektől a militáns megnyílvánulásoktól. Már csak a tisztelgés hiányzott. Kívánom Ernő bácsinak örök életére,hogy sz.pj.n a honvédségnél ha ilyen szép emlékeket idéz fel benne...
Ernő bácsi,dugd a fejed a komposztáló gépbe!! A trágyához a sz@r már meglesz.
Na, tessék! Légy őszinte és beverik a fejed. Matyi kettőnek szerintem mindkét alkalommal igaza volt! Nincs az a kisgyerek, aki tűrné, hogy össze-vissza csókolgassák! Másrészt pedig, csak nem eszi meg a nyers krumplit! Janka néni tanuljon meg főzni! :)))
Két süvölvény akart véresmarit inni, amit persze Alma határozottan megtagadott, hiszen 18 éven aluliakat nem szolgálhatnak ki szeszesitallal. Mire Fenyő Iván előjött az aduval, hogy neki ma van a névnapja, amit a felmentő seregként érkező Rezső visszakézből cáfolt azzal, hogy kizárt, hogy a srác a druszája lenne, legfeljebb is csak egy béla, merthogy ő valóban ünnepelhet a fenti okból. A kölykök visszatéréssel és az üzlethelyiség szétverésével fenyegetőzve olajra léptek, zárás után Alma franciakrémessel köszöntötte Rezsőt. Vagy nem.
Hólapát fából... :DDD Valamire csak jó lesz! :) Amúgy már kezdtem azt hinni, hogy az egész rész Etus ünnepléséről szól majd, aztán szerencsére máshogy lett... Viszont szegény kórházi nővért jól megalázták. Már amikor Bujáki mondta, hogy "ha látnád, nem hinnéd", féltem tőle, hogy tényleg megmutatják és aztán tessék, meg még utána is küldtek két szívélyes mondatot. Kicsit már Mátyás is idegesít, amiért folyton beszól a mi Jankánknak...
Mindkét mondatot aláírom, utóbbit azzal a kiegészítéssel, hogy inkább Kutya nyála, mint Bujáki hálás örömkönnyei. Szánalmas, ahogy felhős tekintettel udvarolni próbál...
Megismerted volna. Én is már kezdtem gonoszkodva készülni a közelire, de (szerintem) meglepően ugyanúgy néz ki, mint most. Csak épp most nem HP-t játszik, hanem tényleg szívből mosolygott és természetesebb volt, mint a BK-ban. Képet most nem tudok feltenni, mert a tv tuner épp vesz fel, de, ha estig senki, akkor majd már tudok. Ápolónői korából (kb. 2-3 résszel ezelőttről) viszont már tettem fel akkor képet, keresd vissza!
Először én is kifogásoltam a floppyt, de mivel a régi gépében csak ez a nagy alakú lemez volt, kénytelen volt ilyenre menteni, bár az már furi, hogy az új és modern gépben sincs 3,5"-os.
Julcsinak és Julinak ma is kijárna egy szögesbakancs: Julcsi az iskolában mondott szövegéért (felvág a mindenféle egészség prgramra), Juli meg azért, hogy szerinte még nics belekeveredve Vitézzel a dologba...
Amúgy, az a pulcsi,a mi Julcsin volt Etus felköszöntésekor, nem az ügyvédnőn volt a múltkoriban? Azt meg nem értettem, hogy miért vittek "meglepetésként" szülinapi kaját Etushoz: ha ebédre/vacsorára hívta őket, akkor valószínűleg ott is volt kaja, ha meg nem, lehet, azért, mert, mondjuk előtte Károly pont egy kiskocsmában köszöntötte fel, és Etus nem is akar enni... Illik ezt?
Bravó Ernő bácsi,ritka nagy hülye vagy.Az első hólapátolás után ronggyá fog ázni. De lehet,hogy nem is fog utcára kerülni,csak ott a szobában nézegeti Bretus.
Feri, helyre kis programot ütött össze a ház költségeinek nyilvántartásához. Tökfejkém,Excelről nem hallottál még? Tökéletesen megfelel a nyilvántartáshoz. Illetve milyen nyelven írhatta ez a Feri gyerek azt a programot?
Csak nem képzett programozó is egyben?
5-1/4"-es floppy nem volt már 1996-ban egy kicsit időszerűtlen?
Elég aktuális volt Gábor szövege a parlamenttel szemben álló hajón ;o)
Feri mondja Kutyának: "....a számítógép két részre osztja a világot. Az egyik csak nézi és nem ért hozzá, a másik meg dolgozik vele" Ha ez utóbbi ő, akkor ő ugyanúgy nem ért hozzá, mint Kutya.... Amit meg épp mutatott Kutyának, mint a ház frissen áttöltött adatait, az nem DOS-ban volt? De, az biztos, hogy köze nem volt a vindóz 95-höz...
Azért ennyire hamar még egy szereplőt sem vettek újra -más személyiségként- elő: Deutch Anita két-három résszele zelőtt még az Öreg ápolónője volt a kórházban, most Sümi gyógytornásza (és Kutya csöpögteti rá a nyálát gusztustalanul, de ezt most hagyom) Netán, közben diplomázott le, mint gyógytornász? És, mióta járnak házhoz a gyógytornászok? (illetve, járnak, de mennyiért: Sümi nem tudna bekocogni a Sportkórházba a 139-es busszal, költségmentesen?) Az én emberemnek még két mankóval is be kellett járnia egy térdműtét után, én hoztam-vittem, míg nem tudott vezetni... Vagy, Süminek ilyen jól megy, hogy telik házi gyogyóra???
Összességében elég jó memóriám van (kivételes esetek azért akadnak), ugyanakkor néha szoktam jegyzetelni - bár azt is csak mostanában. Nem haszontalan dolog, ha mindenhez hozzá alar szólni az ember. De jegyzettömb nélkül sem rosszabb a helyzet. Egyrészről emlékszem jó sok dolgora, ami meg elúszna a feledés országába, arra adott esetben egy topiktárs gondolt, így mindjárt van egy ilyen mankó is. Ennyi!. De mondom, legtöbb esetben semmi jegyzetem nem volt, csak mostanában jött rám. Lehet, hoyg jövő héten már nem lesz kedvem hozzá, csak nézem. Szóval, változó!
Már akartam kérdezni főleg ALacka, Neonvadász és sun007 topiktársakat, hogy ti jegyzettömbbel, tollal felszerelkezve nézitek a fejezeteket? Nem azért, már nekem is eszembe jutott, csak úgy érdekel... :)))
- "Micsoda meglepetés" volt, hogy Albert nem tudott elmenni a saját partijára, mert lekéste a csatlakozást! Biztosan "felköpök és aláállok" (Copyright kollégám), ha személyesen jelenik meg, amikor meg kell neki. - A partin instrumentális ABBA szólt: Chiquitita. - Klarissza elragadó, édes és egyúttal mocsok gonosz volt ezzel a vitézes beszervezésel. És még arcába mondja Julinak, hogy azért sózza rá a művészt, hogy ő addig rástartolhasson Megenheimre. Csodálom, hogy Juli eközben szótlanul hallgatta ellenlábasát. Legalább annyit mondott volna negédes álmosoly közepette, hogy "Ahhoz én is kellek, cicám!" vagy "Ha megteszed, kikaparom a szemeidet, te ilyen-olyan!" (Helga és Almalé lift előtt majdnem pankrációba forduló beszélgetésének mintájára.) - Julcsi szerint meg egy ilyen partin biztosan "érdekes ÉS jó" a kaja. Valamint ott kedvesnek ÉS udvariasnak" kell lenni. (Hoppá, akkor Juli azért nem rúgott bele Klarisszába!?) S mindezt Magenheim még mindig abban a szakadt köpenyben hallgatta. Bár Julcsin is köpeny volt, kék. De rendesebb, szerintem.
- Bujáki a megmaradt tankönyvek kapcsán micsoda szabályos körbefeleltetést rendezett a tanáriban. Három kérdés, három tanártól egy-egy válasz. Mint amikor óra elején a tanár ilyen röpkérdéseket tesz fel az osztálynak, hogy ellenőrzze, tanultak-e a kölykök, nem?
- SándORR milyen ravaszul kibújt Lenke néni inkvizíciós próbálkozása elől, hogy lesz-e baba avagy esküvő?! Feláldozta a margarinos kenyerét is, és elment éhgyomorra CSAK azért, mert Taki bácsi bevitte a városba! És enni mit fog? Salakot a pályáról? Lenke mama meg erre magában beszélt nekünk.
- Sümeghynél látott valaki bármilyen cuccot,a mikor a mentők hazahozták a kórházból? Szerintem semmilyen pakkja nem volt. Előre küldte? Kutya persze megtisztelte azzal, hogy a fehér gerillás bugyival a fején fogadta. Taki bácsi meg odaállt körítésnek, hogy a hazatérő Süminek ne legyen olyan rossz az összkép, amit maga előtt lát. Bónuszként Kutya kimutatta a "foga hiányát". Egyébként Taki bácsi elvei változtak mostanra, hogy már a taxis maffiózók közé is hajlandó beállni?
- János stáblistás bölcs mondása nagyon tetszett, amikor kiírták a nevét. Vert minden eddigit. Felszólt a kaputelefonon Helgának, hogy a csizmáját meg tudom is én milyét fennhagyta. Lehozza Helga, vagy ő menjen fel? Micsoda élettapasztalat kellett ehhez!
- Julcsi megint otthon sztahanovizált. Lehet, hogy a NEVI-ben ne ér rá? Mondjuk rendszeresen feldobják a fénymásolóra és megtekerik, így ezzel megy el a munkaideje? Jut eszembe: én nem buborékokat, hanem PANNIT AKAROK!
- Juli is jó nagyot füllentette, hogy hol a fenében tekergett estig. Persze, sok volt a munka stúdióban! ;-)
- Kedves Neonvadász: talán már rég túltárgyalt dolog, de mostanában nosztalgiázás, szereplők összehasonlítása céljából letöltöttem az 1. fejezetet, amiben az utcai balesetes esti jelenetben (20 perc 12-nél) az akkor még talán nem is Szépilonka néven futó nő és a rendőr felett, mögött az éjszakában egy "MÉZESMACKÓ" neonfelirat részlete világít. Láttad ezt akkoriban? Tudod, hol vették fel? Ott van még? Nem vagyok fővárosi, csak azért kérdezem. - Mindenesetre Janka már az első fejezetben csúcs volt. Azonnal belejött a szenyázó szerepébe! Nagggyon tetszett, ahogy a kölcsönadott pénzére célzott.
És valóban, ifjabb Zenthe Ferenc és a nemrég elhunyt papája között kísérteties a hasonlóság. A Tenkes kapitánya a fiát hagyta itt nekünk, hogy soha se feledkezzünk meg róla. Hiszen ha ránézünk, ő jut az eszünkbe.
Hol volt eddig ifjabb Zenthe Ferenc? Hogyan lehetséges, hogy mindeddig nem láttuk, nem hallottunk róla? Még lapunkban is csak a gyerekkori képét mutattuk meg.
Kevesen tudják, hogy a Nemzet Színésze életének két szakasza volt. Az utolsó 18 évét a második feleségének, Gizellának ajándékozta, s boldog volt vele. De volt egy előző, ugyancsak nagyon boldog házassága, amely harminc évig tartott. Abból született a fia. Ifjabb Zenthe Ferenc örült, hogy édesanyja halála után újból boldognak látta az édesapját, nem akarta őt kisajátítani. Mindennap beszéltek egymással, születésnapokon, karácsonykor, nagyobb ünnepekkor együtt volt az egész család. És amikor baj volt, ott volt az apja mellett, fogta a kezét, s hosszasan beszélgettek, emlékeztek!
- Tényleg teljesen érthetetlen, hogy Sümeghy mi a pokolnak öltözik teljes gálába ahhoz, hogy lemenjen a Kutyaólba dominózni és pofátlanul, de pofát vágva hallgatózni, amikor Helgácska éppen a magánéletéről bunkózik Kutyának. "Rémes" volt. De kimondottan bosszantott, hogy megint beleszaladtak sablonhibájukba, ráadásul most rettenetesen csúnyán. Ugyanis Helga legfeljebb a küszöbön lépett túl távoztában, amikor a művész úr már az ő teljes hangerejével kezdte el kibeszélni Helgáékat. Borzasztó tapintatlanság. Onnan is hallhatta volna, mikor csapódik, csukódik a lépcsőház ajtaja, s ráért volna akkor pletykálkodni.
- Eszméletlenül kívánta Juli a baseballütőt arcra, amikor hepciáskodott otthon, hogy mit képzel a doktor csak úgy kimaradni, mi több: plusz munkát vállalni (az ő engedélye nélkül?), itthon meg senki stb., miközben ő már két hete hetyeg a valaki által ötletesen hangtorreádornak nevezett Vitéz úrral. Szóval, még neki áll feljebb. Micsoda egy HP, de tényleg!
- Valóban nem volt egy feltétlenül szükséges egy másik presszóban, kocsmában randevúznia Dezirének, Lacinak és Almának. Ez a hely gyenguszabb volt még A Presszónál is. Ráadásul biztosan nem cepeltem volna oda 1 milkát kíséret nélkül egy ilyen késdobálóba, nemhogy azt, vagy annak felét ott, a nyalt színen adjam át, számoljam le Dezirének. A következő sarkon leszúrtak volna a másik feléért. Mennyivel biztonságosabb lett volna mindez az Anyapresszóban, nem? Akár hátul, a mindenes helységben. Az azért tetszett, hogy Alma a saját levét rendelte. ;-) Lábvillogtatás ma is volt (Lillácska helyett most alma vett rövid szoknyát és tette ki a virgácsait.
- Remélem, Taxi bácsi csak vicces megjegyzésnek szánta azt, amit akkor mondott, amikor először beszállt a Merciba, "hogyaszongya" közé csap a 200 lóerőnek. Nagyon hallatszott induláskor, hogy ez dízel. Nem vagyok szakértő, de kétlem, hogy taxizni ilyen teljesítményű kocsival szoktak, azt meg külön kétlem, hogy egy átlagos használatra szánt dízel ilyen bikaerős lenne. Taki bácsi már első napon toplistás taxis helyezése kínosan túljátszott volt. Főleg az utána lihegő utassal. Siralmas.
- Érdekes volt Bördibandi beszámolója az optikai üzlet feltöréséről, miszerint elvittek minden drága szemüvegkeretet, csak az esztékásokat hagyták ott. Egyrészt naná! Másrészt életemben nem hallottam még róla, hogy ekkora "biznic" lenne ilyesmit megfújni. Akkora keletje van a feketepiacon? :-) Hol adja el szerencsétlen rabló?
- Szakállas, egyszerű vagy buta poén, de nekem tetszett, amikor Rezső kísérőt kérő mondatára Magdi a "Miért, egyedül fél kivinni?" kérdéssel válaszolt.
- Julcsi "használt" egy "sütemény" szót.
- Pedig annyira kívántam a végére, hogy Juli+Vitéz, valamint Magenheim+szügyésznő egyszerre érkezzenek meg a Lantos u. 8. elé. Vagy az túl szép lett volna? Mit szólt volna Juli? Vagy ez már annyira kínos, hogy inkább kussban maradt volna?
- Már volt róla szó, de nem, bírom ki: nevetséges volt Hero Feri beszólása, hogy majd megnézi, milyen programok vannak az eladó gépben! Biztosan habzó szájjal Mikroszoft 95-re számított. Meg arra, hogy a világhálózat (bár kiejtette már az internet szót is) gyárilag bele van építve, arra sem lesz gond. De, Ferikém, lesz! Fizetheted a lassú telefonvonalad után a sok pénzt! Szóval, a programok: tényleg nem értem. Jó kis illegális Photoshop után csorgott a nyála? Mert ha még a használt gépet potom pénzért meg is kapja, egy kb. negyedmillás fotóprogram pluszban nem jönne ki a családi költségvetésből. Nem mellesleg keresztrejtvény készítésére nem kifejezetten célprogram. Hülle ez, ahogy van!
Kedves ALacka, nagyon megtisztelő, hogy ennyire bízol az emlékezőképességemben, de sajnos nem tudok biztos választ adni. Szerintem ugyanaz az ember volt az építész, mint régen.
Macsek-007 topiktársnak is ez a véleménye (15520), úgyhogy valóban így lehet.
Azt sem értettem, hogy Gábor Gábor miért vonatozik. Lehet, hogy lassabban ér haza vonattal, mint a beteget ellátó, majd mellék-országutakon Budapestre totyorgó Magenheimékkel.
– Az iskola igazgatósága szerelőt hívott, mert lefagyott a gép. Biztos Jutka tanácsolta nekik, hisz a férje már járt így a Griff/Vasárnap szerkesztőségében, tehát tudja, mi a teendő. (És ez az ember akart számítástechnikát oktatni az ifjúságnak.)
– Lenke néni természetesen nem adott blokkot sem Sümeghy Oszkár művész úrnak, sem Szelényi János fő-fő-főmérnök úrnak. Nagy adócsaló lett ez a Takkerné, pedig még pár hete is hisztérikus híve volt az adózásnak.
– Ahogy Quantumleap topiktárs említette a 15553-asban, Taki bá gépkocsi-vezetői hely iránt érdeklődött a mercisnél.
Javítsatok ki, ha tévedek, de én úgy emlékszem, hogy pár epizóddal korábban is még győzködte Taki bát a mercis, hogy szegődjön el hozzá. Azóta meg saját bevallása szerint csak leépülés volt a cégénél, új sofőrt nem vett fel. Akkor most mi is van?
– Egy-két résszel korábban írtátok, hogy milyen mocskos a presszó konyhája, az ÁNTSZ biztos jól megbüntetné Lacit. Erre mi volt a 244.-ben? Tisztítás és takarítás gőzerővel, nehogy megbüntessék őket. Csak nem figyelik a fórumot a forgatókönyvírók? :->
– A presszóban a You're Always On My Mind szólt.
– Rezső miért nem mondta ki azt, hogy a Salamon töke? Egyrészt Salamonnak nem a nemi szervére, még csak nem is a fejére vonatkozik a tök szó, hanem a toronyba kitett töklámpára. De még ha a lába között lévő tökre vonatkozna, akkor sem szabadna kimondani kollégák között ezt a szót?! Bár az is igaz, hogy Rezső mindenkivel magázódik, pompásan "életszerűvé" varázsolva a sorozatot!
– Sánd-Orr két idős törzsvendége felkerekedett, hogy meglátogassa Almát és vigyen neki virágot azért, mert egyikükkel hajlandó volt bemelegíteni egy hónappal korábban! Mennyire idétlen! Aztán ittak egy-egy "rostos üdítő"-t, és elsütötték a fejezet legképtelenebb eszmefuttatását: hétvégén nem járnak teniszezni, mert akkor drágább a pályabérlet, és ők ezt nem engedhetik meg maguknak. Wazze, ha ennyire nyomorogtok, akkor miért jártok mindennap taxival a teniszpályára? Nevetséges!
– Magenheimék miért nem akartak autópályán menni hazafelé? Ádám komolyan gondolta azt, hogy jobb a mellékutakon totyorogni, mert a sztrádán úgy hajtanak, mint az őrültek? Mit zavarja ez őt a külső sávban?
– Basszus, amikor Magenheimék el akartak indulni Budapestre, 100%-ra lehetett venni, hogy Flóra kérni fogja, hogy álljanak meg fagylaltot enni! Ugyan már Moni80 topiktárs említette a 15534-es hozzászólásban, de nem lehet eleget bosszankodni azon, hogy egy 8–9 éves kislány a fagylalt szót használja a fagyi helyett. Ádámén és főleg Drága Zsuzsáén annyira nem akadok ki, de Flóráé rémes!
– Ha már a gyakran használt szavakról van szó: senki sem említette, hogy Bíró (Sudár) Laci elsütött egy "lovag"-ot.
– Janka néni megkérdezte II. Mátyást, kinek szedte a virágot, ő pedig azt mondta, hogy "Zsuzsának." Ragadós Magenheimék példája? Az unoka a keresztnevén szólítja a nagyanyját? Hihetetlen!
– Julcsiék dzsuvaeltüntetési akciója közben megint szólt az a – finoman fogalmazva furcsa – zene, ami a Peugeot ellopásakor is hallható volt.
– Ahogy Tejbegrrr! topiktárs is említette (15524), a 244. fejezetben bizonyíthatóan legalább a harmadik Etus–István találkozásnak lehettünk tanúi, tehát a Nyűvésznő a Nap-Keltében nem bontotta ki az igazság minden részletét.
Akár még igazad is lehet ;o)! Ha egyszer már a lakásán is kereste a nagy fehéret... Innen akkor már csak az nem tiszta, miért kellett megerőszakolni a valóságot azzal, hogy házhoz mentek Etushoz egy aláírásért. Vagy, most esett le: pont az volt a fedőstoryja, hogy meg akarja köszönni, hogy nem szólt a nagybátyjának a betegségéről?
De, ha leszedi a borítót, és nem talál benne SEMMIT (csak valami vacak lapos-fekete-fém agyonforrasztgatott sz@rt, meg mindenféle kusza színes drótokat, akkor nem fogja megvenni, ugye? ;o)
NA, ez volt az a pont, ahol már 1000%-ig biztos voltam, hogy a nő lelép vfizetés nélkül, és az ernyő a "biztosíték", hoyg atki azt higyje, hogy vissza fog térni... VAgy, lehet, már csak nem fért bele a végkifejlet az aznapi forgatásba, és ma majd Taki elmeséli, hogy két hete, az első munkanapján milyen kalandja volt egy nemfizető utassal? VAgy, még ilyen "hosszú"távú memóriája sincs a forgkönyvíróknak?
Szóval onnan is tudhatta, hogy megnézte mettől-meddig van rendelés, és "próba-szerencse" alapon odament a végére. Vagy esetleg olyan volt a programja, hogy útba esett neki, akkor meg nem is kellett nagyon megerőltetnie magát...
Nem tudom... Amikor korházba kellett mennem mandulaműtétre és várakoznom kellett az osztály folyosóján, akkor vittek el egy nénit aki az éjjel halt meg. (Elég borzasztó volt, egy ütött-kopott és horpadt (bocs!) tepsis kocsiban vitték el.) Akivel meg egy szobában voltam, az meg rákos műtét utáni utókezelésen volt.
Na bumm! Kell nekem ilyen hosszan hozzászólnom... Akkor még egy kérés: valaki kíméletlenül vágja tarkón Julcsit, eddig se szerettem, de sztahanovistaként utálatosabb, mint valaha!
Miért ment előre Dezirével találkozni, ha munkából jött és oda is tért vissza, miért nem mentek Lacival együtt? Minek kérte ki azt a bizonyos almalét, ha meg se várta míg kihozzák neki, így meg se ihatta? (Ez egyébként visszatérő Szomsza-motívum, egészen addig az abszurdig, amikor Mágen és a röntgennő mégcsak nem is rendelnek.) Miért magyarázza el a kísérő fogalmát most Rezső Magdinak, amikor már hónapok óta használja, és eddig nem okozott vele különösebb zavart? (Itt is olyan érzésem van, hogy értetlenkedő nézői levelek tucatjai tették szükségessé a lexikális kitérőt.) Minek vitt ki még két konyakot Almáéknak, ha azok nem is kérték, és ha már kivitte, miért kisérő nélkül?
Juli
Először előadja, hogy Gábor csak ne tegyen úgy, mintha neki titkolnivalója lenne, egységfrontba szerveződik Fruzsival, aki nyilván megértő, hiszen ő nem csupán a férjének, hanem a férjét hazudta, aztán meg lecseszi Vicát, hogy minek emlegeti a telefonokat. Reggel meg idióta otthon, éjszaka aztán háromszor körbeautózza a várost, mint a tinik, akik nem bírnak megegyezni, hogy ki kísérje haza a másikat... Babusgassa az ilyet a balástyai rém!
Vajon Schell Judit karakterét azért nem Juditnak hívják, mert már van egy Jutka a sorozatban? :-)
Ja igen, és Alma is kért almalét, de azt már nem várta meg, hogy ki is hozzák. Lehet hogy ez egy ilyen család, mert "nagyiék" is miintha ugyanebben a vendéglátóipari egységben találkoztak volna nemrég a "sofőrrel", és ők is menni akartak, mielőtt kihozza a pincér a rostost, de a sofőr náluk is hamarabb lelépett fizetés nélkül. :-)
(Mellesleg nekem arról, hogy Alma almalét kér, a "gyí, Banán" végezetű vicc jutott eszembe. Bocs, ez tényleg rossz vicc volt. :-))
Egyébként én is azt hittem, hogy Takinak fizetés nélkül lelép a plázás fuvarja. :-)
??????? Na, most nézek ám ki a fejemből tökéletesen értetlenül!!!! ??????? Ezt most MIÉRT írod NEKEM??????
ÉN, Mrs Fred Weasley vagy darilh1978 vagy az összes hülye nickem, IRL Ildikó, ÉN nem tudtam, hogy Vass Gábor Gábor Miklós fia, ÉN Mrs Fred Weasley csodálkoztam azon, hogy ÉN, Mrs Fred MIÉRT és HOGY HOGY nem tudtam eddig, amikor normál körülmények között azért tudni szoktam az ilyesmit! Ráadásul EGYES SZÁM ELSŐ SZEMÉLYT használtam, ami azt jelenti, hogy a megjegyzés RÁM, SAJÁT MAGAMRA, Mrs Fredre vonatkozott, mert TÉNYLEG új infó volt ez nekem!!!
Hú, nagyon lassan haladok. Még csak a 243.-on vagyok túl. (Ma szerintem még egyet megnézek.)
– A narancssárga Škoda helyett narancssárga VW Transporterrel indult a fejezet.
– Ordas koma 15420-as hozzászólásában említette, hogy a főmérnök úr egy szemvillanás alatt kitöltötte a teát Helgának. Juli ugyanilyet produkált, kiment a kávéért, és rögtön vissza is ért a teletöltött csészékkel.
Az sem volt semmi, hogy előtte Juli sikoltva közölte, hogy a tűzhelyen hagyta a kávét, és le fog égni a konyha, de azért a mondatot még befejezte, mielőtt kiindult volna a konyhába!
– Julihoz és Szelényihez hasonlóan Flóra is beteges gyorsaságra képes. Alighogy a Művésznő letette a telefont és közölte, hogy mégis van szoba, Flóra már jött is és közölte, hogy ő már becsomagolta a játékait.
Az pedig egyenesen rémes volt, ahogy Magenheimék nyaralása összejött – de Ordas topiktárs már ezt is alaposan kivesézte a 15420-asban.
– A fejezet negyedik sebességbajnoka Veres úr beosztottja volt: kb. 10-15 másodperc alatt szerelhette fel a kipufogóbilincset.
– Mennyire elcsépelt volt a stúdiós jelenet, körülbelül ezerszer elsütötték már a sémát: a két nő szidja Gábor Gábort, aki hirtelen megjelenik az ajtó mögül, természetesen tudja, miről van szó (tehát hallgatózott), és egyből megmagyarázza a témát, azonban kisvártata lebukik.
Az vicces volt, hogy amikor megjelent Gábor Gábor, Juli kikászálódott a fodrászszékből, pedig Fruzsi nem is mondta, hogy elkészült. Annyira nagy volt benne az indulat, hogy nem számított, hogy félbemarad a haja?
– A sorozat idősebb generációja három "fagylalt"-ot produkált, de tőlük ez simán megbocsátható.
– Lillácska kalapja valóban mosolyfakasztó volt (amint azt Ordas topiktárs a 15420-asban elég frappánsan leírta).
– Kutya úr végre nosztalgiázott egy kicsit! Mimike kellett ahhoz, hogy az elvonási tüneteink enyhüljenek!
Figyeltétek, hogy buszraszállás előtt leszegett fejjel jöttek át az úttesten, mindenfajta körülnézés nélkül? Semmi természetesség nem volt bennük.
– Nem értem, Alma miért falazik az aljas Magdinak. Ennyire gyűlöli Lacit?
– Lenke néni milyen rosszalló fejet vágott, amikor Mimike kilépett a posta póósta épületéből, és odament Kutya úrhoz! Csak nem féltékeny a jó Takácsné?!
– Klarisszának hogyhogy nem derogál a Balaton, főleg egy suhogótréninges paraszt társaságában?
– Szerintem Juli nem mondott igazat (pontosabban: nem bontotta ki az igazság minden részletét), amikor azt mondta, hogy gyerekkora óta nem volt a Balatonnál. Szerintem már volt olyan rész (talán több is), hogy Mágenék a Balcsin nyaraltak. (És persze mindig ugyanaz az idilli zene szólt!)
– Ha már zene: a presszóban a Livin' On Video szólt a Trans-X-től (természetesen instrumentális változatban), amint azt Infomaker topiktárs is említette a 15415-ösben. (Ez a dal mondjuk inkább a sorozat elején illett volna egy presszóba, mert a kilencvenes évek közepére már szinte teljesen feledésbe merült.)
– Szerintem elég nagy taplóság volt, hogy egy másik vendég kávéját odaadták Dezirének. Persze lehet, hogy csak zavarukban csinálták ezt, de ha én vendég lennék ott, valószínűleg nem túlzottan örülnék annak, hogy a felém útnak indított kávét félúton lenyúlja egy vip-emberke.
– Nekem is feltűnt, hogy Virágh nagyon lassan ért be a kaputelefontól a Művésznő előszobájába. Nem tudom, miért volt szükség arra, hogy mégegyszer elsüthessék a "Károly ott van, Virágh megdöbben és bosszankodik" szituációt.
– A fejezet csúcspontja volt, amit Tejbegrrr! topiktárs is említett a 15432-es hozzászólásában: "Remek!" – "Egyszerűen pompás!" Tehát a remek az alapfok, a pompás a felsőfok. Sümytől múltkor meg azt tudhattuk meg, hogy van rossz, rosszabb és rémes nyugdíj. :->
Különben is, milyen aljasság már, hogy ő egyből kiveri a balhét (bár inkább mást verne ki) ha Mágent felhívja egy nőismerőse (kollegina,páciens, stb.), vagy neadjisten találkozik vele az utcán és beszélgetésbe elegyednek, míg ő,a kozmetikusok gyöngye, nyugodtan Vitézkedhet a lovagjával.Vagy csak így akar bosszút állni a NagyFehéren a korábbi vélt vagy valós sérelmein ?
#2 A legjobb leetusozás az volt, mikor az ügyvédnő "véletlenül" pont összefutott Mágennel, aki megjegyezte, micsoda véletlen, hogy ETUSNÁL, azaz a MŰVÉSZNŐNÉL találkoztak. Nekem ez nagyon természetellenes volt: miért nem "az anyósomnál" vagy a "Szikszay házban"mert, hogy egy vadidegennek, aki egyetlen egyszer találkozott ETUSSAL (szerencsés ember) nem kötelező tudnia sem a becenevét, sem a fogalkozását...
Apropó, foglalkozáson emlegetés. A tegnapi tragikus Virágh jelenetben az is megütötte a fülem, mikor Virágh, mint "nyugdíjas tanárnő"-höz küldte a nővérkét a kórterembe. Tehát nem Kovács nénihez v. MAri nénihez, a kettesbe, netán a kettes kórterembe a hatos beteghez (persze, ez nem illett a jelenet pátoszához), hanem egyenest egy nyugdíjas tanárnőhöz... Valahogy ez sem volt nekem nagyon kóser, hogy egy főorvos tudja a betegei foglalkozását, hacsak nem a személyes ismerőse, de,e rről, ugye nem esett szó.
Szóval, itt mindig mindenki pontos önéletrajzot oszt szét az ismerőseinek (a pontos beosztás megjelölésével, hiszen, nem mindegy az sem, mert aóegy vezetőnek jár a FŐ előtag), hogy tudják hogyan szólítani!
Gondolom, az volt a cél, hogy vicces helyzetet teremtsenek, de szegény Flórát igen hülye színben tüntették fel, mint, aki 7-8 ves korára nincs tisztában azzal, hogy nem mindenki "hajadon" vagy "férjezett", hanem vannak pl. elváltak (tuti, hogy az osztálytársak szülei közt is), netán özvegyek. De, ha magával az "özvegy" fogalommal nincs is tisztában, kizárt dolog, hogy nem kérdezett a másik nagyanyja és a nagypapái iránt, és még hihetetlenebb, hogy Etus, aki boldog boldogtalannak mesél Szikszayról (vagy, bárki más a családból), ne mesélt volna a hiányzó három nagyszülője sorsáról.... Na, ne.... (megint csak a saját fiam hozom példának, aki soha nem kérdezte apámtól, hogy "legény"-e még, hanem belenőtt abba, hogy az anyai nagymamája meghalt, még, mielőtt ő született volna... olyanok meg pláne nem érdekelték, hogy a nagyapjának szándékában áll-e újranősülni...)
"Miért nem tudtam, hogy Vass Gábor Gábor Miklós fia???! Te jó ég, ennyire tudatlan lennék???!*"
Nem hiszem, de ez a megjegyzés nem kellett volna....ezt a "tudósítást" másoktól láttam, hiszen régen olvaslak benneteket.
Az is igaz, hogy így könnyebbé tetted számomra az elválást, mert ezentúl megkíméllek benneteket a társaságomtól. Egyébként sem tudnék állandóan itt lenni és véleményezni a történteket, mert jövő héten költözöm....nem kell senkinek ecsetelni, hogy ez mivel jár. Kutyát nem érdekli, de ahová költözünk egy jó darabig nem lesz net, mert a megrendelés után mire bekötik....az egy örökkévalóság még a mai világban is.
Az is igaz, hogy halálosan fáradt vagyok a rengeteg intéznivalóktól, ezért nyilván érzékenyebb vagyok, de ez a topic a Szomszáról szól.
Jókat szórakoztam a humoros beírásokon, sőt a férjemnek is sokszor felolvastam a találó megjegyzéseket. Ha lesz időm és netem továbbra is olvasgatlak benneteket, mindenkinek jó egészséget, boldogságot és sok manyt kívánok, Sziasztok!
Nem. A Windows 3.1-es idejében nyilván nem, mert nem is volt még IE. A Windows 95-ben sem volt még benne, csak egy külön, ingyenes csomag, a Plus! telepítésével lehetett feltenni. A 2.0-s IE az NT 4-be került bele, a 3.0-s a 95 OSR2-be, a 4.0 a 98-ba, az 5.0 a 98 SE-be és a 2000-be, az 5.5 a ME-be, a 6.0 pedig az XP-be.
Néha nem tudom, nevessek, vagy sírjak az életszerű jelenetek miatt.
Ez a mai taxis is ilyen volt.
Taki bá már legalább 4 fuvart csinált a Rubin Hoteltől a reptérre. Csak ma kezdett, de már név szerint keresik. És tényleg, végszóra érkezik is egy loholó vendég, hogy Takács Úr?
Namost hogy is képzelhető ez el?
Csakis úgy, hogy mindjárt az első vendég megkérdezte a nevét és azonnal felhívta a Rubin összes vendégét, hogy ezzel a jóravaló emberrel menjenek csak a reptérre.
Különben hogy a fenébe kereshetnék név szerint.
És a végén a csattanó, a loholó vendég mégse a reptérre akar menni, hanem a Vígszínházhoz. Mire mondja a bunkó taxis, hogy nem baj, majd kitérképezi.
A Vígszínházat, bassza meg!!!
Nem tudok mást mondani: HÁ egy fasz!!!
Aztán az is nagyon jó volt, hogy kb. 20 gyereket 3 tanár kísér a Corvin közbe.
Ha 3 tanár, akkor 3 osztálynak kellett volna lennie, hacsak a tanarak nem olyan barmok, hogy lyukas órájukon Jutkát kísérgessék.
És aztán minden kérdésre másik válaszol, szépen körbe.
Annak mennyi a valószínűsége, hogy az ügyvéd csaj éppen akkor ér a klinika elé, amikor Mágen kilép?
Jutkának hála az égnek nem jutott ma túl sok szerep, bőven elég volt az a pár "okos" mondat a forradalomról. Kezd egyre unszimpatikus lenni ez a mintatanárnő.
Annyira szeretem a Szomszás sztereotípiákat: -reggel Feri siet, mert elkésik, de gond nélkül és lazán dumál perceket a két öregúrral a társalgóban - Etusnál csengetnek, mire ő felbődül: ki az ördög lehet, nem vártam senkit! VAjon miért ez a reakció minidg minden csengetésre, telefonra v. ajtóéra*? Igaz,a harmadik sztereotípiát nem egészen találtam el: azt hittem, TAkibát átvágja az öregnyanya, és nemis a hotelből jött, és nem is bevásárolni megy, hanem csak úgy ellép majd fizetés nélkül, és akkor majd izgulhat, hogy hagyan számol el "a Taxisnak". De, a másik taxissal való konfliktus, és TAkibá gentleman-es viselkedését már eltaláltam.
Mióta jönnek az ügyvédek HÁZHOZ aláíratni egy papírt, ráaádsul egy ismeretlen ügyfélhez? Mert, mondjuk Mihályi Győző, ha elmegy ALmához, v. Feriékhez, hát, az még talán. Hacsak a szép ügyvédnő már ki nem sasolta, hogy Etus Mágen anyósa, és épp ott találkoznak...
Hero újabb hatalmas SZÁMÍTÓGÉPES zsenije megnyilvánult (egész fellélegeztem, hogy mégsem vállalta el a számtek oktatást az iskolában anno): felmegy Péterhez, akitől megveszi a gépét, és leellenőrzi, hogy MILYEN PROGRAMOK VANNAK RAJTA! Mosmár értem az én gépemen miért nincs se keresztrejtvény.exe, se crossword.exe file: nem ellenőriztem le a boltban a gépet, hogy milyen file-ok vannak rajta és volt képük enélkül eladni! ;o)
Nagyon felbosszantott a svarcban dolgozó fűtésszerelő is. Miért ne vállalná el, ha számlát kell adnia róla: 1. valami bevételt azért, ugye ILLIK felmutatnia APEH pajtásék felé, mert olyan nem nagyon van, hogy valaki bejelentett vállalkozó, egy jólmenő szakmával, és egyetlen forint hivatalos jövedelme nincs neki egy adott évben... 2. épp előtte mondta el, hogy annyival DRÁGÁBBAN csinálja számlára, amennyi plusz költsége van neki a dolgon, azaz, tök mindegy neki. Ellenben nem tudtuk meg, lett-e fűtés estére a házban, azaz, hogy tényleg bevállalta-e a számlás melót a kis zseni...
Nem tudtam belőni, Mimike mikor csináltatta a szendvicset Lenke nénivel: már volt bent a postán, mert tudja, hogy állandóan feltorlódnak a sorok. De Birdy Bandi majd csak kora délután fogja vinni a bevételt feladni. Amúgy, meg legalább annyit mondhatott volna az öreglánynak (vagy az megkérdezhette volna), MILYEN szenyót akar: párizsisat, olasz felvágottast, túrista sazlámisat, kenőmájasat, kolbászosat???? ÉS, vajon, miért kell megcsináltatni Mimikének a szenyót? Nincs a postán egyetlen kés/villa/olló????
Julit végig kéne pofozni a lakótelep összes utcáján: először, amit a családjával művelt, aztán, amit a munkahelyén lerendezett. Vagy, inkább megbocsátok neki, és azt kötném a 139 busz után, aki úgy gondolja, a lelkiismeret furdalás(????), hogy megcsalás közeli állapotba kerül ÍGY jön ki egy emberen...
Még a kettővel ezelőtti részről jutott eszembe (mai támogatással), hogy nooormális Kutya, mikor aszondja Süminek a kórházi látogatásakor, hogy "akartam hozni egy üveg bort is, de Mimike (v. Lillácska) lebeszélt róla" Nincs akkora barom, aki kórházba, látogatóba alkoholt visz..(jó, Fábry kórházas storyján kívül)
Nem igazán értem ezt a presszós dolgot. Régebben nem úgy volt, hogy Laci csak bérli a helységet, meg hogy van egy nagyfőnök akié az egész kóceráj. Most meg már arról beszélnek,hogy tulajdonos. Ez a HÁ néhány dologban tényleg elég felédékeny,ilyenekre igazán odafigyelhettek volna.
Nagyon érdekes, hogy Julinak meg a Nagyfehérnek éppen pont mindig egyszerre kerül a képbe valami új lovag, vagy nőcske. A legutóbb mikor Mágennek MALEK ANDREA volt az aktuális szerelme,Juli is pont akkor szedett öszze valami pasit, természetesen Klarissza buliján. Vagy rosszul emlékszem?
Jaj, Lenke néni szinkronja rémes volt tegnap. Valahányszor megszólalt Miss Marple, megjelent szemeim előtt Komlós J. egy papírral a kezében a mikorofon előtt, ahogy gépiesen olvassa fel a szöveget. Béna volt, na, pedig amúgy szeretem, ha ő Miss M. hangja.
Kutya tegnap hatalmas volt! Először elnyomott egy pompást, majd belekezdett FŐÜGYELŐI MÚLTJÁNAK TAGLALÁSÁBA!!!!! :D
Tegnap elég szar napom volt. Nem hittem volna, hogy valaki meg tud röhögtetni. Amikor néztem vissza este a videóról rögzítős képmagnetofonról, ezt meg is jegyeztem a tévének televíziónak.
Király Leventét gimis koromban láttam(1974-1978), egy osztálykiránduláson Szegeden a színházban megnéztük a Bál a Savoyban című operettet. Musztafa bejt játszotta, mókás szerep volt, nagyon sokat röhögtem rajta és ennyi idő után is emlékszem a nevére. De sajnos az eltelt kb. 30 évben nem láttam játszani.
Kutya viszont végre valahára FŐÜGYELŐként emlékezett tovatűnt ifjúkorára és előadta Miminek szinte szóról szóra ugyanazt a szöveget, amivel korábban Kristófot és Klaudiát terrorizálta a Lantos u. 8. ajtajában. Egy akaratlan reklám is belekerült a tegnapiba: valamelyik IRL-pedagógus egy Sketchers-cipősdobozban tartotta a füzeteit! :) Viszont a derék iskolaigazgatóból kezd elegem lenni, semmit nem csinál, csak baszogatja Bujákit, hogy miért nincs így vagy úgy, hogy aztán kiderüljön, nincs igaza, már rég úgy van, vagy sosem lehet úgy nyilvánvaló okokból, illetve akut betege a Neonvadász által oly pontosan diagnosztizált kórnak, és triviális javaslatokat ünnepel "ez nagyszerű ötlet"-felkiáltással, miközben neki magának soha semmi még nem jutott eszébe... Amikor megkérdezik, hogy hogyan írja a nevét, biztosan azt mondja: Hável, mint hülye... Valamint kérek egy perc néma csendet a busznak, mert az is odalett, biztos mert nem a GAZ gyártja vagy forgalmazza... :(((
Te vagy az első csaj ebben a topicban, aki nem hányta el magát Kutya kézcsókja hallatán, ezért jutalomból szalonna helyett lenkepáleszt, kerámia helyett pedig igazi kerti törpét kapsz. :-)
OFF Hozzátok, mit bánom én! Csak hozzatok jó kis császárszalonnát! Meg egy Szikszai kerámiát, hátha hülyére gazdagodom, ha MLM háózatot nyitok vele! :)
OFF Jönnek a könnyeim a röhögéstől! De világhálózat már van rajta, így legalább Ferivel nem kell üzletelned! :D Mondjuk, amennyit Takibá ingyen fuvaroz, abból már tényleg átkelhetett volna az óceánon is! Várlak benneteket! Délután 17.35van! :)
OFF MegaLOL! :) Amúgy az enyém NARANCSSÁRGA!!! Mehet? Vágom ki úgy az ablakon, csak úgy nyekken!! :) Bostontól 30 mérföldre esik le, ha neked ez nem probléma. :)
Biztos angol vindózod van, abban krosszvörd.exe a keresztrejtvényprogram neve. Inkább azon kellett volna felháborodnod, hogy Feri nem "pompás" gépeket mondott. :-)
Na, de ott legalább akkor tényleg a külső számít. Már, mint az interneté, mert egy szép weblap, ugye ;o)
Egyébként, megnézem már az én gépemet is, szép-e. Ha nem, máris felkeresem holnap a "pénzügyi szakembert" a cégemnél (vigaz, még ki kell találnom, hogy a kb. harminc fős pénzügyről, netán az öt fős HR-ról ki lehet az), tájékozódok a hitelek iránt, és uccu, veszek egy SZÉP gépet még karácsony előtt. Szerintem, olcsóbb is lesz, mint ez a mostani, ami mindenféle 80G-s memóriával, meg videókártyával, meg dvd íróval, tv tunerrel van felszerelve, ahelyett, hogy egyszerűen csak SZÉP lenne. (és még keresztrejtvény.exe file-t sem találok rajta)
Mégis pénzügyi szakembert mondott. Viszont Feri azt is ecsetelte, hogy "gyönyörű gépeket látott, amiken internet is van" Hú, azannya, micsoda szakember már megint! ;o) Nyilván, hogy attól lesz jobb a gép (+képes megszerkeszteni a keresztrejtvényt), hogy SZÉÉÉÉÉÉPPP! Ondjuk, már nem fekvő háza van, ahnem álló, és nagyobb is, és, mondjuk fekete (az talán még nem volt akkor "divat", belül meg lehet bármi...) És, még a nőkre mondják, hogy a külső után választanak autót maguknak!
Azért az is röhejes volt, hogy GG mondta, ő is gondolkodott, hogy "befektet" oda... Mit??? Hová??? Azt hiszem, ismét kijelenthetjük, hogy a számítógépek után már csak a pénz és a befektetések világa idegenebb HÁ-éktól. Lsd még Jutka elmés tanácsát Heronak: ha van a munkahelyén pénzügyi szakember (nem ezt a kifejezést használta,hanem, valami ide nem illőt, vicceset, de nem emlékszem rá), akkor kérdezze meg, milyen kölcsönök vannak. Ja, szinte látom magam előtt, ahogy a pénzügyön (vagy az HR-on) lelkesen taglalják neki a kamatlábakat, meg bankokat....
Vitéz színész orgánuma igen kellemes, de a hangfekvése miatt egészen beleveszett az alapzajba. Majd legközelebb... A partyn hangzott el a Duna Plaza neve is! A második bevásárlóközpont volt a Pólus Center után. Talán a DP megidézésével került térben a legközelebb a Szomsza kicsiny otthonomhoz, úgyhogy rendesen meg is hatódtam... :)))
Akkor, mostmár értem, mi volt a mindenki magából indul ki :o)))) Nekem sem feltétlen gond egy fél üveg bor, de, mondjuk, nem a rendelésIG (mert, ugye, azt akkor vette fel a pincér), hanem, mondjuk egész kaja alatt, szépen, beszélgetve...
Azok a nyugdíjasok, akiknek még egy sütire sem telik a kávé mellé? ;o) Mert, hogy EZ az állandó szöveg.... Komolyan: ilyen Prego pizza meg BB üdítős jeleneteknél nem jut eszetekbe a Hófehérke és a hét elgyötört törpe c. kabaréjelenet? (tudja Józsi, tudja Manyi, legjobb mosópor a Sanyi & mikor Szundin hevertem, nem ébredtem leverten :o))))
Off a mai Agatha Christie-ben a következő szinkronok voltak: Lenke néni, HApcibanő, DNS bácsi.
Ha egy komoly üzleti tárgyaláson a felek megéheznek a presszóban, rendelhetnek egy prego pizzát is. Vagy valamelyik nyugdíjas törzsvendég a szokásos kávé (természetesen ajándék habbal) mellé bekap egy melegszendvicset.
Kutya az étteremben még egy fél liter bort kér. Tehát egyszer már volt egy fél liter. Szerintem ez egy kicsit sok kettőnek, még ha ketten vannak is, és falatoznak is hozzá, de az egyikük egy hölgy. Mennyit iszik egy ilyen finom hölgy, hogy még nem áll föl az asztalra énekelni, de kellemesen pompásan érzi magát?
Nem tudom kinek tünt fel, de a szegénység kihangsúlyozása mellett igencsak érdekesnek találtam Kutya éttermi jelenetét Mimi kisasszonnyal.
Hát igen.....elég sűrű a vendéglői meghívások a Szomszában, szinte már vérlázító, pedig ebben az időben nemcsak Izaura felszabadítására kellett volna gyűjteni az adakozóknak, hanem szerencsétlen Gazdagrétieknek is...:-D
Ja... Etus bűvésznőn megint a pöttyös blézer volt látható, neki tán nincs sponzora?
Juli a partyn igencsak ízléstelenűl volt öltözve. Biztos ti is felismertétek Vass Gábort, aki Vass Éva és Gábor Miklós fia. Jó megjelenésű és az orgániuma is csodás.
Akkor még: - nem volt esedékes atörlesztés vagy a részesedés kifizetése - nem hagyta el Magdi ;o) Honnan akaszt le "holnapra" LAci egy milkát, úgy, hogy még a Rezső által feltérképezett igen nagy fejlesztést+ azuhanyzót megvalósítja.
By the way: - mileyn spéci eszközök kellenek egy mirelit pizza és/vagy egy mireleit melegszendvics megmelegítéséhez? Mikro? Rendes sütő??? -miért mondja Alma, hogy egy mierelit pizzá és egy mirelit melegszenya megmelegítésétől olyan büdös lesz, hogy nem tud hazamenni? (én dolgoztam diákként IGAZI étteremben, na, az büdös volt, de ennek ellenére nem volt zuhany, pedig jobb és nagyobb hely is volt, mint a presszó, továbba, ahogy írtam, valódi büdös keletkezett...) - meg a teganpi kérdésem: miért akkora nagy üzleti fellendülést ígérő akció, ha olyan pizzákat, melegszendvicseket fognak árulni, amiket a mezei ember is megvehet, és megmelegíthet otthon magának????
ÉS, ha valki elmagyarázza, legyen kedves kiegészíteni azzal is (csak mezei user vagyok), hogy miért nem bírja Herónk mostani gépe a világhálózatot? Nem volt része a kezdetektől a vindóznak az IE? Netán, memóriailag nem bírták a régi gépek a világhálózatot? (azért a modemes világhálózat nem volt egy száguldó idegbolond...)
Van egy olyan érzésem (azaz, nem csak érzés, hiszen az Életképekben 14 naponként megerősítik), hogy HÁ manapság igen nagy bajban lenne ezekkel a "számítógépes" dolgokkal....
Néha amúgy olyan érzésem van, mintha HÁ elfeledkezne bizonyos történésekről, amire jóakarói figyelmeztetik, erre ő előveszi újra a cselekményszálat. Ilyen Deziré kölcsöne, amiről a múltkori, presszóbéli látogatásakor szó sem esett, most meg ugye vezérfonal lett ismét.
Mesélje el nekem valaki, hogy milyen fordulat következett be a kilencvenes évek elejéhez képest az évtized közepére a keresztrejtvények világában, ami miatt Feri már nem tud sok kockát egymás mellé rajzolni a személyi számítógépével? Viszont amikor Alma azt mondta a taxisnak, hogy majd egy szomszédon keresztül eléri Taki bácsit, tisztára azt hittem, hogy Mágenékhez telefonál...
Az a jelenet egészen más volt, mint a Szomszédok bármely egyéb része. Másként is filmezték, nem mellszobrokat láttunk, hanem fejeket, olyan közelről, ahogy máskor sosem. Én is csodálkoztam, hogy Virágh osztályán, egy orr-fül-gégészeten miként lehet haláleset, aztán persze eszébe jut az embernek pl. Babits... És én is biztos vagyok benne, hogy valóban megtörtént haláleset indokolta a jelenetet, nem tudom pl. mikor hunyt el HÁ fia...
Valamelyik nagyszerű pletykalap reklámját láttam a tévében, és csak elkaptam, amit mondtak, hogy "miért nem ltájuk többet Zenthe Ferenc fiát" vagy valami ilyesmi a címlap story. A neten nem találom, valaki nem szúrta ki újságosnál?
Nnak azért örülök, hogy ezt a trágya barna fürdőköpenyt nem sikerült már az Életképekbe átmenteni. "Örök darab"..valahogy így adhatták el anno Mágennek. Vagy, meg van győződve róla, hogy jól áll neki, ha mutogatja a szőrös mellkasát?
Megjelent Juli "lovagja " Vass Gábor. alias Vitéz ... Nagyon szeretem a hangját, de, hogy mi vonzót talál Julioban, az rejtély. Pláne, abban a ruhában....
Az elején meghal Virágh egyik paciense, és ő pont ottvan. Valahogy az a sejésem, hogy itt a valóságot emelték be, így állíytva emléket egy szereplő (talán Kézdy GYörgy???) hozzátartózójának.
Amúgy, bár az orr-fül-gégén nem iagzán lehet gyakori a haláleset, egy cseppet tragikomikus volt, mikor Virágh azt mondta, hogy minden orvos meghal egy kicsit ilyenkor a beteggel. Én úgy hallottam, hogy pont ennek az ellenkezője az, amit a kezdő orvosoknak meg kell tanulniuk, különben beledöglenének ők is a praktizálásba...
Gagyi volt, hogy Mágen tette le a harisnyát. (ráadásul, ha jól láttam, egy olyan helyer tette le, ami eleve közelebb volt a csajhoz, mint hozzá) Még, ha tetszik is neki a szügyvédnőa, akkor is.
Jaj, ollan kis naiv vagy... Nem szoktad még meg, hogy Jutka csak hülyíti Herot? Normális az olyan ember, aki kitűzi, hogy előbb vacsora, ágyazás, Matyi *ágyba dugása, és AZTÁN majd megkívánlak???? Korábban többször reklamáltam, hogy Hero igen tapló Jutkával, de most sajnálom, hogy erre a "csábításra" nem kevert le neki egyet....
Rosszul hallottam, de, mintha úgy mondta volna, hogy " A Matyit"... Valaki hallotta esetleg? (msot nincs türelmem visszanézni)
Király Levente a Nemzet Színésze lett 2006. szeptember 20. 16:52
MNO Király Levente Kossuth-díjas színművészt választották a nemzet színészének a Zenthe Ferenc halálával megüresedett helyre szerdán - közölte a Nemzeti Színház az MTI-vel.
A Szegedi Nemzeti Színház örökös tagjának megválasztásáról a nemzet színészei aznap döntöttek szűk körben, a sajtó nyilvánossága nélkül a budapesti Nemzeti Színházban - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben. Az első ízben 2000-ben odaítélt nemzet színésze elismerést a jutalmazottak életük végéig viselik; a kitüntető címet egyszerre tizenketten birtokolhatják; ha valamelyikük elhalálozik, a címet újraadományozzák. A nemzet színészei legutóbb az év elején ültek össze, akkor Agárdy Gábor halálát követően Szabó Gyulát választották maguk közé.
A szoknyáját is. Meg a bugyiját. Most álljon fel az asztalra és táncoljon kicsit..
Honnan tudta Mágen,hogy harisnya és nem har.nadrág van a csajon? Úgy erotikusabb lett volna a jelenet? Illetve nem egy vetkőző helyiségben szokás a páciensnek vetkőződni? Ez egy drága magánklinika.Itt biztos nem telik ilyesmire...Orvos meg élvezettel nézheti a magán sztriptíz számot.
Arra számítottam,hogy végül, áhitattal végig húzza az orra alatta a harisnyát Mágen H. Nem volt túl esztétikus, záróképként betenni egy pár levetett harisnyát....
De jó,hogy itt van ez a Jutka a tantestületbe, nem is tudom mi lenne velük nélküle:-)) Kicsit unalmas már, hogy Jutka ötletei mindig jók mindig tökéletesek és persze azt fogadja el mindenki, még a drága ig. úr is.NEm is tudom miért nem váltották még le Jutkára.
- hétfőn talán Space együttes, de ebebn enm vagyok biztos - kedden viszont Pet Shop Boys-tól (anno Elvis) "You are always on my mind" instrumentálisan.
A Prego pizzánál én is reklámra gondoltam. Ezek szerint volt ilyen?
Úgy látszik, GAZelláék tartósan beszálltak a Szomszédok pénzelésébe, mert már vagy 3-4 rész óta ez a menő márka. Góliát bá be is újított rá! Tényleg nem tudom, mi lehet most Hero Ferink állapota a cégben! Annak idején felvetette Jutkának, hogy a kevés megtakarított pénzükkel beszáll Góliát üzletébe (azt hiszem, pont egy IFA tehergépjárművet kellet megvenni), mertt így, tulajdonosként jobban járnak, mintha csak alkalmazott lenne. Most meg ez az állandó pénzügyi huzavona? Furcsa.
"Rémes", hogy Taki bácsi csak a taxizással próbálkozott eddig. Hiszen fénysebeséggel visszaszerelte (és valószínűleg mindent elpakolt maga után) a szifont a mosogató alá, és már ott is volt idétLenke néni mellett. Az meg úgy tartotta a rejtvényújságot, hogy a felénk eső oldal alján, a rejtvény sarkában jól lássuk a VICO emblémáját. Már nem emlékszem, milyen költségeken sóhajtozott éppen Lenke (talán a fiataloktól nem kapott pénz miatt?), de izgalmi állapotban vártam a beszólását, hogy most már akkor talán cseréljenek le minden 20 W-os égőt 10 W-osra, mert csak így megy ez a túlélés nevű mozgalom. Egyébként én is csodálkoztam, hogy sír a szája Almáék elmaradt pénze miatt, mert azzal csalták oda a fiatalokat, hogy itt nem kell fizetni semmit, és úgy legalább takarékoskodhatnak saját lakásra. Elhiszem, hogy Taxi bá kényelmetlenül érezte magát, amikor ezt elő kellett adnia Almának. (Ő legalább így érzett. Bárcsak ismert emberek is így éreznének!)
Lillácska elereszett egy "rémes"-t, majdan a kórházban látványosan kirakta keresztbe 1 km-es virgácsait, hadd guvadjon Sümeghy, és egye a kefét, mire kijut onnan, hogy újból rámászhasson a "menyasszonyára"! Nővérke szépen beszólt Süminek, hogy ne kornyikáljon! Na, látod, Sümi bácsi, megismerik még a nagy művészt! Ha nem így lenne, akkor csak simán "Ne óbégasson mán, tata!" lett volna a dorgálás, és semmi művészurazást nem kaptál volna!
A "ménemszettétekösszemagatokutánamocskotazerdőben" jeletben minden munkáson hatalmas STIHL feliratú melós ruha volt, meg látványosan cipelte a megszólaló tagjuk a motoros fűrészt is. Lehet, hogy reklám? ;-)
János: "Van nálam zacskó!" Mert? Abba hánysz, ha felráz a NIVA és ráadásul a nődet mással látod hetyegni?
Szerencsétlen Julcsibe a NEVI-nél felvett jelenetben olyan bénán hangsúlyozta a "futómozgalom" összetételt (két szónak), mintha maga a mozgalom futna, nem pedig a benne résztvevők. Siralmas.
Klarisszimamia milyen ártatlan mosollyal kezdte el Ádámot, illetve az ügyvédnőt bemószerelni Julinál a stúdióban! Mintha nem tudná, hogy milyen féltékeny fajta. Azonnal a plafonon van. Lilult is a kozmetikus feje! Az egész arra hasonlított, mint amikor a súlyos asztmásnak eldugják a sürgősségi szájba fújó alkalmatosságát, majd pediglen jól felidegesítik vagy megfuttatják. (Aki látta a "A kéz, amely a bölcsőt ringatja - "The hand that rocks the crandle" című filmet, az tudja, miről beszélek, még ha nem is látott az életben ilyesmit.)
Egyébként az említett fejezetben HÁ szépen megtakarította Schell Judit aznapi gázsiját. A csaj kétszer "szerepelt" úgy, hogy arcát nem láttuk, hangját nem hallottuk. Üüüügyes!
Szerintem Janka azért nem kapott tegnap (azaz 2 hete) Jutkától inni, mert tegnapelőtt (4 hete) túllépték a stáb piakeretét. Hétfőn volt ott minden: kisüsti szilva, fehér szárazbor, meg amire még nem emlékszem.
Egyébként Jutka tényleg bámulatosan diplomatikus módon közölte Jankával, hogy elmész te a búsba, drága Jankám a zsarolásoddal.
Apropó! Az öregek 4 személyes vacsoráján Lillácska megtakaríthatott volna egy adagot. Egy Kutya elvan azzal is, ha csak csontot kap, nem?
Tudom, hogy miből van, de azért Mimike elég hülyén nevezte Kutya demizsonját: "Abban az üvegben meg mi van?"
Nem tudom, hogy hol vették fel Károly munkahelyét, de pazar helyen gályázik. Ameddig a szem ellát, fával burkoltak mindent. Még az ajtót is! :-))) És fogadjunk, hogy nem bútorlap? :-)
"Látszik a bokorból két nagy nyúlfül, látszik a bokorból Brekkencs orra, s még mi látszik a bokorból? Látszik egy tüskés hát!"
Az erdei "in flagranti" jelenetben Helga szövegét "véletlenül" félreértettem, amikor a szemüvegest ölelgetve magyarázkodott Jánosnak: "Régebben sokat lovagoltunk." Ez már beteg nálam, hogy mindig ilyeneket hallok ki?
Hurrá! Amúgy meg, azért tele a hócipőm, mert ezek szerint fogalmuk sem volt, miért rakják át, mennyien nézik ezt, mennyien néznének mást, csak, úgy hasraütöttek....(mert, hogy a "Bűvölet" c. sorozat amit a helyére tettek, végetér, hanem azt meg október 2.-től ELŐRÉBB hozzák, a Szomsza elé.... Így legalább azok is anyázhatnak, akik Bűvölet hívők (biztos vannak ilyenek attól, hogy én még egy percet sem láttam belőle ;o) Szokásos profizmus... Ezért aztán megérte sz@arakodniuk.
Van egy jóhirem az origo TV müsorrovata szerint Október 2.től a Szomszédok cimű teleregény 18:20 kor kezdődik,tehát visszakerült a régi kezdési időpontra,majdnem.
Amikor Zsuzsa és Janka beköltözött ebbe az új lakásba, akkor ahhoz el kellett adni a Janka néni házát is. Még volt is szó róla, hogy mennyire nem akarta eladni. Szóval az a lakás közös. Ezek után milyen alapon mondja Jutka, hogy ha elvállalja a gondozást, akkor költözzön el?
Lehet, hogy ám ez is valami rejtjeles üzenet volt HÁ részéről, amit akkor könnyedén dekódoltunk, de ma már sejtelmünk sincs a mibenlétéről. Pl. kiöntött akkortájt az Olt, vagy felment az olt ára, ilyesmi. Ferkó meg mit nyűglődik megint a számítógéppel? Nem is olyan jó a mikroszoftvindózkilencvenötös program a világhálózati csatlakozással? És hová lett a Fótról ismerős telefonszerelő, Soma?
Én viszont azt nem értem, Lenke miért küzd állandóan a keresztrejtvénnyel, szemlátomást a legegyszerűbb megfejtést sem tudja (tüzet szüntet-3 betű=olt) kitalálni.
Lehet, hogy az egyik nővér elírta vagy rosszul olvasta pl. a Gyulát és rajtamaradt a Géza név. Valami olyant mondott Mágennek, hogy itt neveztek el vagy ragasztották rám... Nekem ez még mindig hihetőbb, mint az, hogy Mágen nem tudja a kollégája keresztnevét.
Az öreg megszólítás nekem nem olyan furcsa, rokonságban is van, akit így szólítanak, pedig még nem az. Az öregnek volt régen más jelentése is: öregbetűs könyv, öreg este, öreg igazság stb, talán ehhez kapcsolódik.
Már mér nevezték volna el Géza bácsinak, ha egyszer nem így hívják?
Mágen nem tudja a nevét, ami szánalmas.
Egyébként nyilván az Öreg se szereti a nevét és Öregnek hívatja magát. De ettől még azért lehetne tudni a nevét.
De különben ezen az öreg dolgon gondolkoztam már korábban is, úgy látszik túlságosan ráérek:)
Szóval hogy Lenke is öregnek hívja az urát.
Meg ugye az Öreget is öregnek hívják.
Most azt hagyjuk, hogy micsoda szánalmasan szegényes fantáziára vall ez HÁ-tól, de mégis hány éves kortól lehet valakit öregnek hívni? Takibának mióta öreg a neve, és miért? Előtte hogy szólította Lenkeboszi?
És Takibá mér nem hívja azt a vén satrafát mondjuk nyanyának?
Miközben János a favágókat oktatta, mit tegyenek a szeméttel, a háttérben jól látható volt egy szeméttartó, de eszébe sem jutott, hogy a munkások abba is tehetik a szemetet.
"Ha nem lennének fenntartásaim, téged vennélek feleségül !"
Nem kellenek fenntartások drága FŐmérnök úr. Nagyon szép pár lennétek! ;-)) Sőt, a GáborJuliStúdió még ingyen videofelvételt is készít az esküvőről ! :-)
Julcsi addig töpreng a futóversenyen, míg apjának is Canossa- futást jósol a Canossa-járás helyett:-)
Jutka miért csodálkozik Bujáki érzelmein, nem lehet nagy újdonság, már előző évben megtudta Háveltől, hogy B. szerelmes belé és ezért akar elmenni az iskolából.
Jutka ma -egész kivételesen- ügyesen bánt Jankával. Legnagyobb megelégedésemre. Így, az a tény, hogy fel szoktam magam idegesíteni, hogy soha senki nem szól vissza neki, ma nem zavart, és végre kiélveztem Janka minden pillanatát ;o))))
Amúgy, TAkiék is valami államháztartási dologgal vesződtek tegnap. De, a savanyúcukornak sokkal több érteleme lett volna tegnap is, ma is. VAgy, esetleg CIPŐFŰZŐ....állítólag egyszer egy szavazáson külfökdiek ezt választották a legszebb magyar szónak ;o)
valamikor mostanában kamerát válthattak, mert helyenként szokatlanul kis mélységélességű kép bukkant fel. viszont a focus pullerük (ha volt egyáltalán) nem mindig állt a helyzet magaslatán... meg úgy általában, az mtv-nek a 90es évek közepén nem volt semmi használható kameramozgató eszköze? :)
Dénes bácsi többször is megmondta, hogy baj lesz Helgával, egyszer egy keddi napon, aztán hétfőn is, pénteken is, meg szombaton is... Csak azokat sosem közvetítette a tévé...
JA, és még egy kérdés: mikor mondta meg DNS bácsi, hogy Helgával baj lesz? Én csak arra emlékszem, hogy a csaj nagyon rendes volt vele, ő meg protezsálta Jánosnak. Az, mondjuk tény, hogy tegnap, ahogy a két lovat meglátták, az ő arcáról már a teljesen hülyék is leolvashatták, hogy nem Sümi és Lillácska fog a bokrok közt nyualcskát fogni, hanem Helga és a barátja, de ezelőtt mikor mondta meg????
A mai részből nem tudtuk meg, hogy: - mi lett a nyugdíjas színészek teniszpálya bérletével - bevallott-e mindent Bujáki Jutkának - mi lett a Rezsőt veszélyezető kidobóemberrel - hol fognak futni Julcsi férfi maraton futói - miért várt két hetet Juli, hogy a nyaralás kifizetéséről kezdeményezett beszélgetést befejezze - mi van az ügyvédnővel, aki az előző fejezetben annyira felizgult Mágenre, hogy már otthon hívta - van-e otthon mosolyszünet a fentiekből kifolyólag (mit tartalmazott Mágen canossa "futása"?) -hová tünt Damon Hill?
Bakker, ez már rosszabb, mint a Rabszolgasors volt. Ott is mindig nyitva maradtak a legégetőbb kérdések az epizód végén :))))
Még néhány további kérdés: -Góliátnak Feri nem üzlettársa valamilyen formában? VAgy,a zt csak ajánlotta neki egyszer? És, már annyiszor szarrágóskodott "Góliát apóval" ;o), hogy "apuskám" igazán leírhatná a haverjai listájáról, és valóban bánhatna vele úgy, mint egy utolsó trógerrel... -Prego pizza reklám??? Vajon mitől ilyen biztos Alma, hogy mindenféle számítás, kalkuláció nélkül TUDJA, hogy angyon fellendítené a forgalmat? (mirelit pizzát ehetek otthon is, és még őket sem kell elviselnem...) - Szomsza féle szociáális felvilágosítás "hogyan menjünk ingyen szanatóriumba"? (amúgy, tényleg fizetős egy szívműtét után a szívszanatórium??? Mintha a férjem nagynénjének nem lett volna az...)
A mai részből nem tudtuk meg, hogy: - mi lett a nyugdíjas színészek teniszpálya bérletével - bevallott-e mindent Bujáki Jutkának - mi lett a Rezsőt veszélyezető kidobóemberrel - hol fognak futni Julcsi férfi maraton futói - miért várt két hetet Juli, hogy a nyaralás kifizetéséről kezdeményezett beszélgetést befejezze - mi van az ügyvédnővel, aki az előző fejezetben annyira felizgult Mágenre, hogy már otthon hívta - van-e otthon mosolyszünet a fentiekből kifolyólag (mit tartalmazott Mágen canossa "futása"?) -hová tünt Damon Hill?
Azért az milyen, hogy Mágenheim a legközvetlenebb munkatársának a nevét se tudja? Amúgyis úgy beszél szegény öreggel, mintha a seggéből húzta volna ki.
Szerintem Szikszai keresztnevét se ismeri egy rokona se, még Etus se.
Viszont arra határozottan emlékszem, hogya, mikor HApci és Alma visszaköltöztek Nagyikáékhoz (és volt nagy ünneplés), akkor Nagyika DIREKTE KIKÖTÖTTE, hogy nem fizetnek semmit nekik a fiatalok, hanem azt a pénzt félreteszik lakásra. Szóval, mit aggódnak, hogy elfelejtettek fizetni??? ;o) Aggódjon a forgkönyvíró, hogy már arra sem emlékszik, mit írt korábban.... (egyébként, mivel már megint csak hallottam a cselekményeket, itt felkaptam a fejem, mert azt hittem, őket is Kutya kapta el a közösköltség miatt, de, nem...)
Kiderült, hogy Fruszi nem házas, csak kamuzott. Persze, GG simán hall mindent, ahogy ez szokott lenni, és simán bekapcsolódik a párbeszédbe. ÉS, ahogy szokott lenni, már az utolsó billentyű megnyomásakor BESTÉL Klarisszával a telefonján.
Julcsinak ragasztós kézigránátot a kezibe!!!! "Simán azt hazudja, hogy a menyasszonya vagyok....nemis tudom, akarok-e férjhez menni..." Miért, minek kellett volna neveznie a főbérlője előtt? Pláne, "kárenyhítésként", minek? Amúgy ez az albérlet dolog valamiért a Mici néni két élete c. filmre emlékeztetett (igaz, azok a szereplők egy "picivel" jobbak voltak. Kivéve Bakó Mártát :o))))
Már megint egy ekkora baromság! Szerintetek mekkora a valószínűsége, hogy valaki ne tudja egy kollégájának a keresztnevét, akivel ezer éve együtt dolgozik?
Bizony, kedves sun007, az egy PRAG könyv! Nézd meg a 15426. hozzászólásomat, és örülni fogsz, hogy jól silabizáltad ki a könyvet. A fenti számú szösszenetem keletkezésekor (na jó, nem on-line) ugyanezt a könyvet jobban lehetett látni. Úhy látszik, otthagyták díszletnek. De várj, beszúrom az akkori szövegemet:
"... láttam neked egy "PRAG" feliratú képeskönyvet a fejezet végén, amikor a lakásban Julcsibe mondja a bölcsességét. (A háta mögött jobbra, a könyvespolcon van.)"
Most, hogy kerestem róla ezt a fotót, tünt fel, hogy mit is csinált a drága: egy Budapest térkép felett filózott a majdani útvonalról... Mert, Budapesten egyáltalán nem rendeztek még futóversenyt, hogy ezt is NEKI kell kitalálni....Javasolnám a Rákóczi tér-Mátyás tér-Kisfuvaros utca-Dankó utca-Lujza utca térségét....
Beszéltünk már sokat a Szomszában dúló erkölcsi viszonyokról (mindg mindenkit megcsalnak, mindenkit megkísértenek), de mennyire valószerű az is, hogy egy olyan kategóriájú nő, mint az ügyvédnő, úgy rámozduljon Mágenre, hogy a lakásán zaklassa? Pláne, ha állítólag naponta jár kezelésre hozzá...
És, itt a kis OScar díjas vészmadár (háttérben, legalbis, én annak silabizálom, egy Prága utikönyvvel)
Taki bá mondta, hogy a 'feleségem', ebből már tudhatta a sofőr, hogy Takács Istvánné a becsületes neve, így szerintem elfogadható, hogy csak Lenke néniként mutatkozik be.
Miért, eddig az eszéért és a műveltségéért szeretted? És előtte olyan vészjósló képet vágott, mint, mikor a presszóban összefutott az apjával, aki a röggönyorvosnővel beszélt Etussal. Egy pillanatig azt hittem, még majd adja is a lovat a jó anyja alá.
"Nem értem, hogy a lakásfelújítás során miért válik hajléktalanná az ember" A lakásfelújítás mértékétől függően előfordulhat ;o) Mi két éve csináltunk egy nagyot, amikor nagyon sok dolog mellett az összes vizes dolog is szét lett verve a házban. Az eredeti terv szerint benn laktunk volna, de, mivel a szomszéd ház üres lett, és megkaptunk "albérletbe" oda átköltöztünk. Aztán, amikor a munka már ment, elgondolkoztunk, hogyan tudtuk volna végigcsinálni víz-fürdés és wc, konyha nélkül ezt az egészet. Igaz, nem is két hét volt , mint a Szomszában Károly és Virágh felújítása, hanem vagy hat-nyolc.
Taki kollégája nem mutatkozott be Lenke néninek. Lenke néni mondta a nevét, kezet fogtak de a taxis csak köszönt. Soha nem mondták még eddig a nevét, de azért ilyen esetekre kitalálhatnának valamit, hogyne tűnjék nagy tahónak. Az sem baj, ha pl. egy leeső pohár zaja elnyomja a nevét, de legalább nem bunkó.
Számtalanszor előfordult már a sorozatban, hogy a szereplők teljesen kézenfekvő és egyértelmű dolgokat tanácsolnak másoknak, akik ezt kitörő lelkesedéssel fogadják. :DDD Mennyire igaz! Ma nálam egyébként ismét Julcsi érdemelte ki a bakancsot az arcába. Egyrészt ahogy otthon körmölgeti a nyomorult ötleteit, mintha a munkahelyén bármi más dolga lenne ezen kívül, azt meg nekem ne mondja senki, hogy csak úgy dől belőle a tengernyi világjobbító javaslat, de ha mégis, miért egy füzetbe és nem a szövegszerkesztőbe? Másrészt az utcára sóhajtott panasza a várható családi konfliktusokról épp oly mesterkélt volt, mint a sirám bevezetése: (kb.) Budapesten Művészeti Hetek vannak, nálunk féltékenységi napok lesznek. A NEVI azzal használt volna a legtöbbet a kilencvenes évek derekán tévéző honfitársainknak, ha leparancsolja reklámemberét a képernyőről...
– Milyen zene szólt az első presszóbeli jelenet alatt?
– Az epehólyag-problémával bajlódó ügyvéd (az érszűkületes, dohányzó ügyvédnő kollégája) nem ugyanaz az ember volt, akit pár éve már bevittek Mágenék, és tőle került Pongráckához a Misi papagáj?
Megnéztem a 242. fejezetet is. Eddig ez volt a leggyengébb szerintem! Egy halom bakit és idiótaságot fedeztem fel, egy csomó másikra fel sem figyeltem, csak itt a fórumon szembesültem velük.
– Először is: nagyon béna volt, ahogy Matyi elmagyarázta a nézők kedvéért, hogy az olimpia az, amit nem engednek nézni a szülei: "tart a tévében az olimpia." Ráadásul trágár nyelvet engedett meg magának a fiatalúr: tévé, nem televízió!
– Nem értem, hogy a lakásfelújítás során miért válik hajléktalanná az ember: múltkor Virágh, most meg Károly. Előbbi lakását láthattuk, utóbbiéról pedig csak sejthetjük, hogy nem egy helyiségből áll. A nyaralóra pedig nem is gondoltam, csak a fórumot olvasva jutott eszembe, hogy olyan is van.
Amikor Etus próbálta rábírni Károlyt a költözésre (vajon miért? :->), egyszerűen borzadály volt, ahogyan hangsúlyozott! Talán még a korai Pongráckát is sikerült alulmúlnia a Nyűvésznőnek!
– Lovag Dani is magyarázott a nézők kedvéért: elmondta Julcsinak, hogy ott van a főbérlő! Ha addig nem tudott róla Julcsi, akkor miért halkan jöttek be az ajtón? Borzalmasan amatőr rendezői munka!
Ráadásul az is iszonyatos baromság volt, hogy amíg a főbérlőnő az ajtó előtt figyelt és hallgatózott, Julcsi elkezdett hisztizni és hangosan pánikolni, ahelyett hogy kussolt volna.
Az meg nagyon tapló dolog volt Julcsi részéről, hogy a lovagja szobáját elkezdte becsmérelni (ahogy azt Macsek-007 topiktárs már említette a 15400-as hozzászólásban).
– Erőltetett volt, ahogy Kutya zavarában összekeverte a pénzt a virággal a postán póóstán. Hasonlóan izzadságszaga volt annak is, hogy Virágh egyszer sem találta el Ernő bácsi nevét, és ráadásul mindig más nevet mondott (Benő, Dezső stb.)!
– Milliószor elsütötték már azt, hogy Etus Bűvésznő pont a legkomikusabb pillanatban jelenik meg Virágh doktor előtt. Iszonyat unalmas már! Persze, tudom, Etus csókos szereplő, kellenek neki a "jófejség-pontok".
– Virágh doktor háromszor is Művésznőnek nevezte Etust. Ez is mennyire idétlen! Vajon Vágási Feri a nyári iskolai táborban a többi tanár előtt Szöllőssy tanárnőnek vagy Vágási tanárnőnek nevezi a nejét? Taki bácsi pedig kezitcsókolommal köszön Lenke néninek, ha mások is tartózkodnak a Madaras(i)-féle kisboltban?
– A Gáborék előtt modellkedő férfi nekem elég gusztustalannak tűnt: a stílusa is és a szövege is. Szerencsére nem szerepelt túl sokat.
– Erőltetett, hogy "az ügyvédnő" pont ott dolgozik, ahová Mágenék épp kivonultak. De az ilyet már megszokhattuk...
– Góliát nagyon örült Feri ötletének, hogy bérelje ki az egyik autót. Számtalanszor előfordult már a sorozatban, hogy a szereplők teljesen kézenfekvő és egyértelmű dolgokat tanácsolnak másoknak, akik ezt kitörő lelkesedéssel fogadják.
– Taki bácsi honnan a búsból tudta, hogy a Madaras(i)-féle közért pénzügyei teljesen rendben vannak, és Ágika könyvelése hibás? Lenke néni és kedves főnöke tévedhetetlen? Nem tudnak hibázni egyetlen egyszer sem, amikor a pénzügyeket intézik?
– Magdi megérdemelné hogy Laci lelője, vagy hogy az arcán törje szét a presszó teljes üresüveg-készletét!
– A NEVI nagyon megtámogathatta a stábot: az előző részben Jutka a családi kirándulást népszerűsítette, ebben pedig kiderült, hogy Alma belépett valami egészségvédelmi szervezetbe, sőt egyből szidni kezdte a dohányzást.
– ALacka topiktárs említette Gábor Gábor "pompás"-át, és ha már szóba került a nyelvi kérdés, muszáj megemlítenem Károly modorosságát: levitte a szemetet, hogy ne büdösödjék!
– A fejezet mélypontja Rezső megtámadása volt: a gonosztevőről már messziről lerítt, hogy támadni készül. Roppant "életszerű" volt, de ez még hagyján ahhoz képest, hogy berontott a presszóba, és elkezdte kergetni az idióta felszolgálót. Mit akart tőle? Meg akarta ölni az egész presszó szeme láttára, vagy micsoda? És az neki miért lett volna jó azon kívül, hogy még egy pár gyilkossági ügy a nyakába szakad? Ha azt akarta, hogy Rezső vonja vissza a vallomását, akkor miért nem diszkréten kereste meg, miért kezdte szánalmas módon hajkurászni őt, mint egy debil?
a) vagy a képmagnetofonodat/egyéb mozgóképrögzítésre alkalmas szórakoztató és híradástechnikai audiovizuális berendezésedet időzítsed be a megfelelő időpontra
vagy
b) állítsd be a hordozható rádiófrekvenciás távbeszélő kézi készülékeden az ébresztő/emlékeztető funkciót kb. 15:50-16:00 közötti időintervallum valamelyikére.
:-DD
Én így csinálom, mert különben elfelejteném én is ezt az idétlen kezdési időpontot !
Szerintem pedig kifejezetten mókás volt a két öreg, ahogy a másikon röhög, amiért az szerelembe esett... Ritka pillanat tanúi voltunk, a bűvésznő nem csupán gyermekkarvastagságú nyakláncai egyikét viselte, hanem fülbevalókat is! A presszókban zajló jelenetek elég suták voltak, Rezső rostos üdítőt kért a két tikkadt öregnek, akik almalevet kaptak, minden látható rost nélkül. Takácsné egy Lenke a nevemmel vétette észre magát, meg azzal, hogy bár már rendeltek, tüstént el akart indulni a sofőr után a vendéglátóipari szolgáltatóegységből.
Nekem a számítógép veszi, annak meg az a baja, hogy áramszünetnél "lelövi" a gépet, ami nem indul újra, pedig a tv tuner meg csak úgy megy...
Na, még egy megjegyzés is (ne legyen teljesen off topik) A Kutya-Sümi zárójelenet is nagyon óvodás volt (mindkettő arról monologizált, hogy a MÁSIK teljesen beleesett szíve hölgyébe, ami ebben a korban nem ildomos (aztán miért???), bezzeg ő, nem. De, Kutya még extra bunkó is volt, amikor Lillácskát, akit ezer éve ismer "kis butikos hölgy"-nek titulálta....
Én is amiatt aggódom mindig, hogy áramszünet lesz, sajnos a szuperjó kis gép egyetlen hibája, hogy áramszünet esetén elfelejti a programozott felvételek beállítását.
JA, még néhány kritikai megjegyzés: micsoda végtelen fantázia, hogy Etus patrónusának titkárnőjét itt is, akárcsak az Életképekben, SZILVIÁ-nak hívják. Igaz, itt meg is mutatták.
És, Almától is besokalltam,a mikor természtesen pártfogást ígért a nyugdíjas színészek pályabérletéhez... De, azt sem értem, miért van többfajta tarifája Hapcinak: színészek, ugye, alig fizetnek, de majd Dezső túristái... netán, miért olyan biztosak benne, hogy a majdan Desiré által beömlesztett túristákegész nap befoglalják majd a pályákat...
Hát, ahogy írtam, nekem pénteken 7,5 perc után leállt, pont a Szomsza elején. Többek közt ezért is jobb volt a hét óra: ha felvétel, az nem bizos, hogy mindig bejön (ma pl. 10-15 óráig áramszünet volt itthon, persze, ilyenkor a megnézés sem menne, nem csak a felvétel...)
Egyébként a mai részen teljesen felhúztam magam. Ez az állandó siránkozás már az agyamra megy.....kiváncsi lennék, ha ebben a mai súlyos politikai válsághelyzetben mi történne a Szomszával, ha ezt meg kellene élniük?
Felháborító volt az a jelenet is, ahol Lillácska meghívja Sümit, Kutyát és Mimit egy ebédre, aholis az egész ebéd alatt sopánkodtak, hogy milyen drága ebédet esznek, ők ezt nem engedhetik meg maguknak, stb. stb....
Egyébként az ebéd 1 azaz egy darab sültcsirkéből és salátából állt. Hát tényleg valami horribilis összegbe kerülhetett..:-D
A szegénység kihangsúlyozása szinte minden szereplőnél a Gazdagréten már egyenesen mottóvá vált. Valaki tán fentről diktált H.Á-nak?
Juli szokásos féltékenysége az ügyvédnőre, persze Klarissza mesterkedése volt. A miszfeleség egyébként megengedett magának egy "lovag" megjegyzést.
Julcsi megint fontoskodik, Jutkának nyiltan udvarol Bujáki. Lenke nyanya és Taki bá betér egy presszóba, de nem azért, hogy fogyasszon, hanem Taki meglátta Kránitz kollega kocsiját.....ő meghívja őket egy üditőre, viszont hirtelen elhívják, így kénytelenek az öregek nemcsak az ő fogyasztásukat, hanem a kollega kávéját is kifizetni. (Micsoda borzalom, nahát?!)
János és az öreg az erdőben meglátnak két kikötött lovat, János kicsit körülnéz és felfedezi Helgát egy régebbi udvarlójával. Valószínű szakítás lesz az egészből.
Ezeket csak azért írtam le, mert hátha nem tudtátok a mai részt nézni. Egyszer én is segíthetek, Ti már ezt milliószor megtettétek.
Nos, minden rosszban van valami jó: ma legalább láttam "egyenesben" a Szomszát.
-Fruzsit rúgjuk fejbe a "nekem minden férfi udvarol" eszmefuttatásért. Meg azért is,hogy több pénzt akar, mert a többiek voltak pihenni, ő meg nem. Pedig, ugye alkalmazottként FIZETETT szabadság jár, nem??? -Julit is rúgjuk fejbe, aki most hirtelen felfedezte magának az ügyvédnőt, de, aki azt mondja, hogy, ha minden női paciensre féltékeny lenne, akkor a diliházban kötne ki. Miért, nem féltékeny minden nőre, aki szerencsétlen Mágen közelébe kerül? -jogos lenne Etus fejberúgása is, akit nem érdekel, hogy támogató barátját óriási anyagi kár éri (de együtt mutatkozott Károly és az korábbi patrónus!), fő az, hogy ő el tud menni a "családhoz" és tud végre pihenni -opcionáisan egy kisebbfajta járna Jutkának is, aki MOST kezd rádöbbenni, hogy Bujáki udvarolgat neki (amúgy nekem vannak olyan férfikollégáim, akiknek EZ az alapmodoruk minden 18 és 70 közti kolléganővel, tehát, eleve nem biztos, hogy Bujáki valóban udavarolni akar...)
Julcsi ismét igen "értékes" munkát végez a NEVI-ben. De végre kaptak SZÁMÍTÓGÉPEKET! (igaz, az egész iroda már nem tünik ilyesfajta munkára alkalmas helynek, se alaprajzában, sem berendezésében, de, hát ne figyeljünk minden lényegtelen részletre...) Vizsont a főnöke is egy kőbunkó, ahogy minden ötletét leminősíti (még, ha azok nem is világrendetőek)! Csak azt nem tudom, a sok cigarattáról leszoktató,meg sportos életmódot propagáló kampány mellett miért nem jut eszébe SOHA az alkoholizmus, mint Magyarország egyik fő-fő egészségügyi problémája???? Ja, hogy most is azt a pozitív mintát mutatták, hogy a gondokra a megoldás A PIA? (a megvágott Etus lovag kijelenti, hogy a gondjaira az a legjobb,ha leissza magát)
Helga és a Gálvölgyi-ember ölelkezése az erdőben nagggggyon gyenge volt. Már a szitu is (ha irodaházat üzemeltetne János, biztos akkor odamentek volna randira, hogy lebukhassanak? Miért nem ölelkeztek a lovardában vagy egy kis presszóban???), de, az előadásmód is tragikus volt....
Megtudhattuk, hogy Hapcibenő két törzsvendége NYUGDÍJAS SZÍNÉSZ...tehát, a karakterek új szerepet kaptak, mint már annyiszor, hiszen már nem Juli szövfőnökét és Zsuzsaát a lakásából kiforgató emberét láthattuk...
Kezd elegem lenni az mtvből! Az egyetlen nézhető műsoruk a Szomszédok, és ez sem nézhető!:-/ Remélem,azért adják, hogy legalább felvételről megnézhessem!
Oké! Benne lennék, de messzi vidékről írok, így kicsit ráfizetéses lenne nekem az akció. Az aktív részvételt rád bízom! És vigyél magaddal még egy embert! :-) Lehetőleg Szomszédok-mániást! ;-)
Etusról jut eszembe, ahogy örömtől csillogó szemmel összegezte a "mindenki máshol lakik 2 hétig" akciót. Flóráról nyilatkozott valahogy úgy, hogy a lányka napközben eljátszogatott nála a kertben. Elém tárult egy kép, amint Flóra csoportba rendezi a nekünk (a kerttel egyetemben) soha nem mutatott (mert egy Szikszay számára vállalhatatlan kategóriát képező) kerti törpéket, és lejátsza velük a komplett Hófehérkét, de legalább egy laza papás-mamást. :-)
Távol álljon tőlem, és a topiktól a politika, de a tömegpszihózisban a tömeg jobb esetben :) átveszi amit bekiabálunk :)
Tehát ha mostanában megint lesz valami a parlamentnél, ki kellene mennünk és "Vissza a Szomszédokat este 7-re!", "Vissza a Szomszédokat este 7-re!","Vissza a Szomszédokat este 7-re!"
Ez már megint olyan volt, mitha ovis gyerekek rendetlenségeset játszottak volna. Odateszünk 3 tányért, és kijelentjük, hogy disznóól van. Hasonló helyzetben anno velünk az is előfordult, hogy már csak a fürdőkádban tudtunk mosogatni a kupac mértei miatt. :))) jó, nem állítom, hogy az normális, na de az sem, ami Julcsiék után maradt.
Etus rémes!!! Állítólag abból él (persze éppen hogy nem hal éhen, mint tudjuk), hogy kerámiákat állít elő sk. Ehhez képest gyakorlatilag megsértődik, ha valaki munkát szerez neki. Károly helyében úgy fejbe rúgtam volna, hogy kiesik az ablakon, utána gondolkodhat, hogy mennyire taplóság nyilvánosan megsértődni azon, hogy munkát szerez neki, ami esetleg - uramisten!!! - magával hoz még több megrendelést.
Etusnál az jár szerencsével, aki a megfelelő helyen, a megfelelő pillanatban megfelelő megrendeléssel áll elő, szereti, ha kiosztják, kápéval fizet (+ ajándék pálinka természetesen), de csak olyan bankókkal, amelynek sorszámai alapján 5 évre visszamenőleg egészen biztosan lehet tudni, hogy nem ment át csirkefogók kezén.
A spórolásáról is közismert Szomszédok sztár rendbe tette az MNB költségvetését. Ahogy arról a mai napon meggyőződhettem az épület valamennyi izzója - ha nem is 40 W-os - de energiatakarékos (néhol nagyon nem illik a gyönyörű csillába ugyan, de Lenke nénitól tudjuk, hogy fő a spórolás - és itt azért nem 3-4 db izzó van...)
Még egy dolog, kedves Sun007, ha már hiányoltad az eszmefuttatásaimat. :->
Fruzsit a kettőszázhatvannyolcadik vőlegénye végül elvette, furamód nem csütörtökön, hanem hétvégén. Az újdonsült férj egy makói származású aberrált, mazochista volt tsz-elnök. Szülőhelyén óriási hagymaültetvénnyel rendelkezik, és most végre állandó piacot talált felesége személyében. Sőt, az átkosból való kubai elvtársi összeköttetés révén olcsón tud szivart importálni, ami jól jön, ha meg akarja lepni szíve hölgyét. Fruzsi nem marad hálátlan: a lelki megalázásokra szomjazó férfival olyan hangnemben beszél, hogy ahhoz képest a Gábor Gáborhoz intézett beszédei ünnepi szónoklatok.
Én ezt az egy variációt látom reálisnak, más balekot nem nagyon tudok elképzelni, aki elvenné a hagymától és szivartól bűzlő, nagyszájú, amúgy sem túl szép Fruzsit.
Így van, a "felszenteltük az alapkövet" aranyköpés a templom alapkövének felszentelésére utal. Ekkor sakkoztak és iszogattak. Bőhm bácsi attól tartott, hogy "elveszíti a közmegbecsülését".
Böhm bácsi és Szelényi János sakkozással egybekötött italozása Almáék esküvője után volt. A főmérnök úr valószínűleg az elmaradt esküvőt megelőző italozással keverhette össze az emléket, amikor a közös képviselő mirtuszkoszorút vitt Almának, Taki bácsi pedig kapott az alkalmon, és kóserpálinkával kínálta Böhmöt, aki meg is jegyezte: "felborult a világ: református esküvő és kóserpálinka!"
Az kimaradt, hogy ribanc Magdi saját bevallása szerint "úri életet" él, mert fagyit fagylaltot eszik a szálloda éttermében. Ennél már csak Lenke néni volt viccesebb, amikor a betonüdülő aljában közölte, hogy úri dolga van.
– Erőltetett volt, hogy II. Mátyás nem tudja, mi az, hogy kirándulni: az óvodástársa jut eszébe a szóról, akinek kirándult a lába. Szegény gyereket még nem vitték ki soha a szabadba?
– Klaudia "Disznó!" beszólása mosolyt fakasztott az arcomra: ez most vajon bemutatkozás volt? Vagy netán arra vonatkozott, hogy disznó dolog, ha egy nő és egy férfi együtt mosakszik? (Ezek tényleg nemek szerint oszthatták be a sátrakat!)
Julcsi meg ellenállhatatlan vágyat érzett, hogy mosogathasson: a pénzfeldobás elsőre nem hozott eredményt, és a Magenheim lánynak erre nem az volt a reakciója, hogy dobják fel mégegyszer az érmét, hanem az, majd akkor hogy közösen végzik a munkát, és a lányoké a dzsuvázás, a fiúké a törölgetés. Julcsi nem Lenke nénitől kapta el a kóros sztahanovizmust? (Anyjától biztosan nem örökölhette.)
– Sümeghy megint nagyon meggyőző látvány lehetett: az általa karon fogott benzintolvaj még csak meg sem próbált kiszabadulni a szorításból és kereket oldani. Miért nem megy el Oszkár Almáék presszójába? Ott van zongora, fel is léphetne, szabad idejében pedig a bűnözőket csípné nyakon.
– A benzintolvajokhoz a szokásos bajuszos, "pihentagyúzó" rendőr szállt ki, aki már számtalanszor dolgozott együtt Mágennel.
Mikor megkérdezték az egyik benzintolvajt, mi történt a társával, csak ennyit mondott: félrenyelte a benzint. Aha! Tehát nem az volt a baj, hogy lenyelte, hanem hogy félrenyelte. Magyarán: inni akart belőle, csak véletlenül cigányútra ment!
– Kenéz elvtárs azt mondta Ferinek, hogy imádkozik magában, hogy ne szűnjön meg a kézbesítői állása. Egy szűk évtizede még a kommunista diktatúráért harcolt, most meg imádkozik magában? Ez Hofit juttatja eszembe, neki volt az a beszólása, hogy: "Szűzmáriám, aki a mennyben lakozol – titokban!"
– A 241. a világtörténelem talán "legfagylaltosabb" Szomszédok-epizódja: megfagylaltoztatjuk (Dani); fagylaltozni (Alma); fagylaltospohár (ribanc Magdi); fagylalt (Alma); fagylalt (Flóra). A végén Etus Művésznő elrontotta az egészet egy trágár "fagyi" szóval – de tudjuk, hogy ő nagyon fiatalos figura, ellentétben a többi felsorolt szereplővel.
– Taki bácsi ezúttal egy "lovag"-gal vétette észre magát, Virágh doktor pedig egy vajszínű 2106-os Ladát vezetett.
Hát a szerver decemberig biztosan elérhető lesz, aztán utánna majd meglátjuk. Igazán nem az eléréssel lesz majd gond hanem a sebességgel, mert a kollégiumi háló most még kevésbé leterhelt, de egy-két hét múlva boldog-boldogtalan netezni fog aztán akkor majd jól belassul az egész :(
Nos, mint írtam, én Oli kilépéséig vettem fel a sorozatot. De azt is írtam, hogy elvétve megestek hiányok. Két epizód kellene, hogy hanyas számú, és hogy a letölthetők között van e. Az egyik, amelynek a végefele Laci majdnem nekimegy Dezirének (pont a héten emlékezett vissza rá!), a másik pedig, amikor az általános isiben egyik gyerek megszúrja a másikat. Most nincs türelmem a VHS-eket nézegetni, hogy mikor van epizódszámeltérés. :)
De jó, rajtavan a Szomsza paródia is. Ehhez volt kép is anno, vagy ez a teljesen eredeti verzió?
Tényleg szép kis gyűjtemény, és rengeteg meló.... Köszönjük!
Lehet, hogy butaságot kérdezek, de a részek csak itt nézhetőek vagy valahogy le is lehet őket tölteni (majd a januártól eljövendő szomsza mentes napokra)?
Hoppá, tévedtem! Pedig fogadni mertem volna rá, hogy a Bailey az eredeti neve. Abban mondjuk nem tévedtem, hogy a Rose-ra Baileyről módostotta a nevét, csak azt nem tudtam, hogy a Baileyt megelőzően is Rose-nak hívták.
Megvolt az első "korai vetítésű" Szomszédok is, a 240. fejezet. Kommentárok:
– A stúdióban az Abba Money Money Money c. dalának instrumentális változata szólt. Igen szép kis kollekciója lehetett a stábnak ilyen dalokból.
– Klaudiának egyszer volt emberi kinézete, most megint rémes volt.
– Julcsi "bandája" nem kicsit volt pofátlan: egyedül Kristóf vett tudomást Károlyról, de talán ennél is súlyosabb, hogy kitörő örömmel fogadták, hogy Etus Bűvésznő tízezer forinttal hozzájárult a nyaraláshoz. Egy szóval nem mondta senki, hogy a közösbe adja, egyébként is: mi köze a Bűvésznőnek az unokája haverjaihoz? Vagy azok már ismerik a Művésznő legendás jószívűségét?
– Amikor Károly odaadta a pénzt a Nyűvésznőnek, megkérdezte, stimmel-e. Az pedig azt válaszolta: fillérre, holott meg sem számolta!
– Számomra nem világos a Sümeghy lábfájása körüli mizéria. Még hónapokkal ezelőtt panaszkodott, hogy mennyire fáj a lába. Akkor nagy nehezen hagyta magát megvizsgáltatni Magenheimmel (talán ultiztak is egyet), és megígérte, hogy elmegy szakorvoshoz. Pár héttel később Ádám rá is kérdezett, elment-e már, mire Sümy bevallotta, hogy nem, mert fél az orvosoktól. Mágen ekkor a lelkére beszélt, mondván, minél később megy, annál súlyosabb lesz a probléma. Újabb pár hét múlva megint összefutott Sümy és Ádám, és akkor a Művész úr azt mondta, hogy már volt orvosnál, de később kiderült, csak lódított, mert csak egy-két nappal később fog menni.
Namármost. Itt abbahagyták az egész lábfájás-sztorit, és hónapokkal később elővették, és Ádámtól-Évától elölről kezdték (azaz csak Ádámtól), mintha semmi nem történt volna: az ismerősök azt tanácsolták Sümynek, hogy vizsgáltassa meg a lábát Magenheimmel, a Művész nagy nehezen kötélnek állt, Ádám pedig szakorvoshoz küldte őt. Vagyis most egyből bevitette a kórházba, hogy azért mégse teljesen ugyanaz legyen a sztori.
Egyébként a 04-es (most már 104-es) telefonszámot valóban lehet betegszálltásra is használni? És hány diszpécser lehet, hogy Mágen egyből letegezte őt?
– Vicces volt, hogy Taki bácsi kivitte a szomszédnője volt főnökét a leendő veje teniszpályájára, ahol a teniszpartner épp az unokával melegített be. (És az unoka egy fagylaltot kér a szívességért cserébe az élettársától.)
– II. (Vágási) Mátyás a strandon odament anyjához, és csak annyit mondott: "Szomjas vagyok!" Ejnye-ejnye, Matyi! Te nem nézted a régi időkben a Szomszédokat? Ebből egyszer már baleset volt: a járókában a gyermek kimondta az ominózus mondatot, az anyja szó nélkül elindult kifelé, és rajta hagyta a vasalót a ruhán. Valamiben megbotlott, elesett, és felgyulladt a ház. Pompásan volt kivitelezve! :-> És természetesen oda is Magenheimék vonultak ki. (A Róbert Károly körúti felüljáró alatt, a XIII. kerületi oldalon volt az eset emlékeim szerint.)
– Csodálom, hogy Lenke néni ezúttal nem bocsátott meg Ágikának! Meg tudott bocsátani az ő Terike barátnőjének, sőt egyszer már Ágikának is, amiért az fel akarta borítani a Lantos utca 8. békéjét., amikor közös képviselő akart lenni.
– Az sem volt semmi, hogy a Madaras(i)-féle kisközértben csak papírzacskót tartanak, környezetvédelmi megfontolásból. Ja, persze, pont egy ilyen kisboltnak van arra pénze, hogy száműzze a jóval olcsóbb nejlont!
És vicces volt, hogy az Ágika előtti vásárló kért egy szatyrot, meg is kapta, de az árut már nem rakta bele, kézben vitte ki a boltból a zacsival együtt. Sok értelme volt akkor kérni! (Persze, muszáj volt Lenke néniék környezettudatosságát bemutatni a nézőknek!)
– Elég erőltetett volt az úrnő az inasával! Ráadásul annak sem volt értelme, hogy a komornyik lekommunistázta Ferit. Inkább a szomszédait kellett volna megvizsgálnia, biztos talált volna pár vastag nyakú, virsliujjú vörös milliárdost.
– Rémes volt, ahogyan a főügyelő úr viselkedett a főmérnökékkel. Úgy látszik két dudás (fő-valami) nem fér meg egy csárdában! Szerintem inkább fizess, Szelényi János, mert ha Kutya úr begurul, a végén még elkezd sóvárogni Helga után, és akkor aztán hallhatjuk az órákig tartó nyálcsorgatós monológot.
– Taki bá azt mondta, hogy ha hármat kívánhatna egy jótündértől, akkor az a három az egészség, a munka és a szeretet lenne. Az első és az utolsó oké, de ezek tényleg nem bírnak más elfoglaltságot keresni, mint a munka? Kirándulni például nem vágynak? Vagy azért lenne a munka az egyik kívánság, hogy ne kelljen húszwattosra cserélni a negyvenes izzókat? Ez logikus magyarázat lehet, hisz a jótündértől a talpig becsületes Takácsék biztos nem kívántak volna vagyont, inkább csak munkát, hogy legyen valami szerény keresetük! :->
– Lenke azt mondta, hogy nem tud elmenni nyaralni, mert nem tudja otthagyni a boltot. És a Lenke nénit megelőző hetekben hogy ment a bolt? Mitől ennyire nélkülözhetetlen Lenke néni?
– Az epizód végén Rezső továbbította a rendelést a pultba: két konyak, két kávé, két kísérő. Nem tudom, utóbbi alatt mit érthettek, ez olyan "konkrét gyűjtőnév" lehet, mint "a rostos". A tálcán aztán mintha két víz lett volna.
Belőttem újra a Szomsza szervert, de sajna még mindíg csak a kolis cucc működik, az Adatparkos eléréssel baj van. Addig is ez van, lehet izzítani a világhálózati eléréseteket! :D
Én meg arra a kérdésemre nem találok/kapok választ, hogy ehhez a jelenethez miért kellett (fel- és levezetésként) gyanús, avagy bűntényzene? Egyirányú utcába hajtott be Takibá a végéről? Esetleg azért, mert a gazdag taxis múltkor említette, hogy személyesen érdekelt a repülőtéri taxis hiénák körében? :-)
Nem az volt a baja Kutyának, hogy Pattogi nem Főházmesternek szólította, hiszen a fickó távozása után így durrogott: "Méghogy én házmester!" Sokkal inkább az fájt neki, hogy görcsemberke nem FŐÜGYELŐ ÚRNAK titulálta. El lehet képzelni, hogy mennyire szívbe markoló ez a probléma egy ebnek! :-)
Nem ebben a tömbben lakott. A modora mondjuk valóban hagyott kívánnivalót maga után, de Kutya túlontúl rövid úton intézte el. Mondhatta volna, hogy megértem, hogy ideges, kedves uram, de ne aggódjon, felmegyünk Mágenheimékhez és telefonálunk. Egy csőtörés nem csupán az elsőként érintett lakónak lehet kellemetlen. Lehet, hogy az volt a baj, hogy nem FŐHÁZMESTERnek szólította az illető? :)
Ez a csőtörést reklamáló pasas miért új lakó? Eddig is itt lakott, nem? Vagy csak a környéken vásárolt és pattogott mindenért? Egyik panelházból a másikba költözöt?
Jaj, de szigorú vagy! ;-) Nem a hozzávalók alkotják a kutyaetikettet, hanem azok felkínálása! (Tényleg, miért nem csonttal vagy kutyaeledellel kínálta meg?) Szóval, a lényeg, hogy az etye-petye alanya el legyen kényeztetve, mint vendég. Oda is b...hatná elá a bögrét (Nesze, igyál, de ne szürcsölj!), viszont ő udvariasan felkínálja az adalékanyagokat és bekeveri Mimikének a teát. Hú, de részletes voltam így éjfél után! :-)
Nem is igazán értettem, hogy amikor megkérdezte a nőt, a teába vajon cukrot, édesítőt, mézet, citromot vagy rumot (finom kacsintás) kér-e, úgy folytatta, hogy mert itt úri modor dívik... Mi köze a hozzávalóknak az etiketthez?
Tegnap pl. evett az egész Mágen család, pont, mikor Klarit és a homeless hapiját meglátták a vitorláson. Amúgy, meg a fagylalt gyorsan olvad, biztos nem volt annyi pénz, hogy annyiszor vegyenek újat (vagy akkora gyomor, ami annyi fagylaltot be tudott volna fogadni), amennyiszer ismételni kellett egy jelenetet, míg tökéletes nem lett ;o)
Amúgy újabb Szomsza-szereplő tündökölt a BK-ban Vilibá, HeroFeri, Klaudia és Helga után. István, a nyomozó ma rendelt el vastagbéltükrözést LúzerLászlónak.
GG inkább vonatozik, mert a disznósajtmérgezettel Mágün megvárja a mentőt, és csak azután indulnak. Úgy tűnik, Évikének, az ország egyetlen másik mentősének azért tovább tart leérni a Balatonra. :)
Még szép, hogy jár a jutalom!!! Az iskola - gondolom - egyetlen számítógépe lefagyott (megnyugtatásul: a diri már hívta a szerelőket) ők pedig hősiesen (igaz egymást hátráltatva, hiszen Béla bácsi egyedül hamarabb végzett korábban), a nyári melegben (fagylalt és sör! nélkül) elkészítették TITOKBAN az órarendet. Legalábbis az igazgatónek ezzel meglepetést okoztak.
Persze, az anyuka Pesterzsébetről! Annyira érdekfeszítő jelenet volt, hogy ahogy vége lett a fejezetnek, el is felejtettem... :))) Az viszont megütötte a fülemet, hogy a derék pedagógusok elvárnák az augusztus végi jutalomosztást... A hómunkások már biztos kaptak júliusban, nem? :)))
ja....és hiányolom hogy senki nem említette a jelentet, amikor Mágenék jönnek ki a szép reklámmal ellátott szállodából, amikor is a csemete megszólal hogy útközben szeretne FAGYLALTOT, amire a drága jó szülők legalább még 2x elismétlik kedvenc élelmi anyagunk egyetlen becsületes nevét. (ami egyébként folyton emlegetnek, de sosem esznek igaziból FAGYLALTOT. vajon miért? :-)
Azt csípem ahogy a Bűvésznő 'vonul'... Nem megy, nem fut, nem siet, hanem a hatalmas műgonddal megrendezett műjelent műproblémáját megoldva hősies tekintettel ÁTVONUL a szomszédba mosogatószerért, mert pont véletlen nincs otthon egy csepp sem, amire ő isteni jóstehetséggel ráérzett...
Ez az izzadtságfolt egy új 'csoda' amivel nap mint nap (ööö...kéthetente) elkápráztatnak minket ... ennyire igénytelen szintre eddig nem süllyedtek az alkotók. 2x jött be a srcác, 2. alkalommal már tenyérnyi volt a folt...biztos fel kellett venni párszor a jelenetet és picit ideges lett a lelkem... Ennél még az is jobb lett volna ha leveti a pólóját.
Te meszes agyu szerencsétlen vén f.sz . TÜZÉP telepről még az életben nem hallottál? Százezrek szerzik be onnan a téli tüzelőt.
Nincs probléma? Akkor csinálunk!!
A végén, a lift előtt valóban kész volt a felállás egy swinger partyra. Utána biztos nem ment volna ki az erdészházba aludni János sem. De hát ezek olyan mulyák...
Megmondom őszintén, Sümeghy ma egymás után két mondatot is úgy kezdett, hogy Megmondom őszintén... Megmondom őszintén, ez engem zavart. :))) Kutya ma, sokfejezetnyi kihagyást követően ügyelői pultról beszélt! Persze még ez sem FŐÜGYELŐi, de azért végre valami!
Basszus, ez nem lehet igaz! 7perc 39 mp a felvétel, PONT a Szomsza előtti reklámokig tart. Ez a rohadt Pinnacle megint kiakadt..vagy a drága gyermekem működött, mert most esik le, hogy mondott vmt, hogy volt valami a géppel, míg ő játszott rajta. NA, megyek nevelni.... ÉS kérnek egy beszámolót a mairól.....
Itt a nyilvánvaló bizonyíték arra, hogy Csűrős Karola rosszul emlékezett a Napkeltében, nem csak egy közös jelenetük volt Taki bácsival! Egyszer ugye ez, aztán a Mol-reklámos, cipekedős, benzinkifogyós, és elmélkedtünk azon is, hogy talán az egyik nagytakarítás utáni rendrakásban segédkezhetett a jó taxis...
A tehetségtelen forgatókönyvírók kihagyták a pompás alkalmat, hogy megalkossák a Szomszédok legeslegpompásabb jelenetét. Julcsiéknál kellett volna csőtörésnek lennie, és akkor Etus nem Takácsékhoz megy át pityizálni, hanem lemegy az olvasószobába, és rajta kapja Kutyát etyepetye közben. Ismétlem: Etus rányitja az ajtót az etyepetyéző Kutyára! Filmtörténeti jelentőségű mozzanat mellett mentek el az alkotók! Nagyon csalódott vagyok, mindjárt eszek egy nagy adag disznósajtot lenkepálinkával, vagy a folyónak megyek. :-)
A művésznőnek mi a fa** köze van ahhoz, hogy valaki miből fizeti ki az eredeti és pompás Szikszay-kandallókat? Fejbe tudtam volna rúgni!
Mágenék meg úgy látszik, átköltöztek, mert a tegnapi részben még egy kis házban volt a szobájuk, most meg egy nagy szállodából jöttek ki...
Amúgy rájöttem (micsoda felfedezés!), miért olyan furcsa a folytonos művésznőzés, főmérnökurazás, doktorurazás... Mert ezek minden köszönésnél hozzáteszik a megszólítást is. Lenke néni "Jó napot, művész úr!"-ral köszönt, Péter "Jó napot, Kenéz úr!"-ral, Sümeghy "Jó napot, főmérnök úr!"-ral, a Mercis taxis "Jó napot, Takikám!"-mal, stb. Senki nem köszön csak úgy, megszólítás nélkül, miközben harmadik személy szinte soha nincs jelen...
Az nem az előző, hasonlóan gazdag, de hasonlóan jóravaló vállalkozó ismerőse volt? A névre sajnos nem emlékszem (sed a színészére), de tuti, hogy Károly "friss" ismerettség, és volt előtte egy nagyon hasonló karakter. Azaz, vele csakis üzleti kapcsolatban volt Etus, semmi kirándulgatás, meg majdnem leánykérés+Szikszayról mesélés nem volt. Amaz adott partikat, ahol mindig csupa sznob, bunkó kőgazdag vendég volt, és Etus Virághgal karöltve mindig menekülőre fogták.
Amikor Karel plusz az építészmérnök bemennek Etuskóval abba az üres lakásba, csodálkozik az építész, hogy a Bűvésznő kandallót is készít. Szerintem meg anno ő szerzett egy rakás kandalló után áhítozó újgazdag megrendelőt Tyúkanyónak, amikor elvitte ilyen-olyan partikra. Vélemény? Esetleg Neonvadász?
Taki bácsi estére nem ehet nehezet (töltött káposzta), mert nem tud aludni. Érdekes, jó pár fejezettel előbb Lenke néni bőszen feltálalta ugyanezt vacsira.
Helga régi családi ismerőse, Hámori Balázs nem az az ember, aki régebben a GP elemeket és a Mr. Hairt reklámozta? (Utóbbi terméket először egy kopasz fickó hirdette, aztán jött a világos, hullámos hajú, szemüveges emberke.)
Ha a Szomszédokat kérdezték volna meg, mi legyen az e-mail magyar neve, akkor bizonyára az "elektronikus drótpostai villám-levélküldemény" kifejezést kapták volna válaszul.
A szimpla "drótposta" kifejezés egyébként nekem kifejezetten tetszik, és amikor csak lehet, használom.
Szomszédos, megint nagyot röhögtem a nyers stílusú hozzászólásodon (15043)! (Legközelebb nem munkaidőben fogom olvasni, mert kicsit hangos volt a röhögésem! :->)
Gábor Gábor telefonálása nekem is feltűnt: egyszerűen rémes volt! Előkapta a készüléket a zsebéből, vaktában benyomott pár gombot, olyan mozdulatokkal, amilyeneket senki sem használ gombnyomásra a kisbabákon és a szellemi fogyatékosokon kívül. Nem számoltam, hány gombot nyomott meg, mindenesetre ha hetet, akkor az frankó volt, csak a gombok nem stimmeltek, ugyanis akkor még hatjegyűek voltak a mobilszámok. (A 06-60-asok talán végig azok is maradtak.) Mindenesetre Gábor Gábor tovább folytatta a "zseniális" produkciót: az utolsó gomb lenyomása után egyből el is kezdett beszélni: semmi kapcsolás, semmi kicsöngés, semmi beleszólás a vonal másik végén.
Mindez azt jelzi nekem, hogy ekkor már a stáb is leszarhatta a sorozatot. 1996-ra már eléggé ellaposodott, nem csoda, hogy az emberek egyre kevésbé nézték.
Megnéztem az utolsó esti kiadást, azaz a 239. részt. Kommentárok:
– Az epizód elején mutatták a tanári kar évzáró ülését, amelyen szóba került a táboroztatás. A teljes tantestület (kb. 20 fő) jelen volt, mégis csak öten (Jutka, Vilma, Hável, Csaba, Bujáki) vállaltak táboroztatást, a többiek szokás szerint csupán szénhidrogén alapú díszletek voltak.
– A telefonbekötés után Vágási Feri első dolga az volt, hogy telefonbetyárkodjon: felhívta az 1234566-os számot.
– Etus valami hihetetlenül bénán hangsúlyozott a kerámiapakolós jelenetben. Basszus, szerintem még az óvodai ünnepségeken a megszeppent kisgyerekek is sokkal természetesebben beszélnek! Wazze, Művésznő, vegyél már példát a kisebbik unokádról, ő hogyan beszél!
– Röhejes, hogy Rezső hónapok után is magázódik Magdival, Almával és Lacival. Főleg az utóbbival való magázódása nagyon életszerűtlen!
Ebben a fejezetben egyébként Rezső gyarapította a magyar nyelvet egy új szóval: könyörgik. (Bár az igazat megvallva nem Rezsőé az "érdem": sajnos elég elterjedt a helytelen "könyörgöm" szó.)
– Egy videofelvételért elkérni tízezer forintot nem semmi, ráadásul mindezt tíz évvel ezelőtt! És minek kellett videófelvétel a nőnek, ha csak állt a képen a két unokájával: meg sem szólaltak és meg sem mozdultak!
– Vicces volt, ahogy Janka néni megpróbálta magát beállítani a kommunizmus üldözöttjének, aztán Jutka révén kiderült róla, hogy nem is volt rossz dolga a szoci diktatúrában! (Mintha ilyennel a közéltben is találkoztunk volna!)
– Julcsi csak a vége-főcím alatt szerepelt. Annyira, de annyira hiányzott már az okossága és a televíziózáshoz való hihetetlen tehetsége!
(Tisztelt Stáb! Nem lehetne ezt rendszeresíteni? Én megelégednék azzal is, ha Julcsi és a nagyanyja csak az epizódok végén szerepelne.)
Kezd a sorozat nyelvhasználata életszerűbbé válni. A tegnapi rész forgatása előtt Horváth Ádám átfuthatott egy étkezési szlengszótárat, mert Jutka megeresztett egy "kaját", Mágenheim meg "bezabált".
6. János 1 mp alatt visszaért a kávéval. Tehát tudta előre, hogy Helga fel fog ébredni? Az tea volt és azt általában nem szokás egyetlen pohárral csinálni tudtommal. :-)
Ez az oly annyira jellemző bénaságok egyike a Szomszában. Ha hideg sörért kell menni a konyhába és onnan ér vissza a párbeszédkényszer miatt egy szempillantás alatt pl. Jutka, még azt mondom, érthető, bár szerencsétlen megoldás De a tegnapiban miért nem bírtak egy gőzölgő teáskancsót az asztalra rakni, hogy Jánosnak csak annyit kelljen kérdeznie: tölthetek???
Egy dolog még nem hangzott el a szerdai résszel kapcsolatban: 3. szerepében láthattuk Balázsi Gyulát (de ha jobban belegondolok, egy karakter is lehet): Egyszer volt szimpla presszóvendég, egyszer egy új stúdiót akart eladni Gáboréknak, most pedig az autószerelőműhelyben melózott.
MágÜnnek a csúcsmodell 205-s lenne? Kötve hiszem! 98 LE-t hogyan uralna, Azonkívül a Pug GTI-k akkoriban 3 ajtósak voltak csak, spoilerral, ködfényszóróval és küdzárófénnyel! Ez nem olyan!
Mi a piros taxi Lada eredeti rendszáma? Régi az KV-91-92 volt.
OFF: ma volt Fábry és ismételtek 2000. novemberi részt, Zenthe volt benne. Hihhhhetetlen milyen friss volt akkor!
Figyeljük a rendszámokat, szaktársak, bizsergető érzés belegondolni, hogy János szponzornivája vagy Mágenék részletpözsója még vígan falják a kilométereket! :)
Mint látható az ügyvédnő nem vette le a kecses szandált karcsú bokázatairól. Akkor mégis mit matatott odalent a vizsgálat végeztével oly hosszasan? Azért nagy firma ez a Mágen, bár biztosra fogadni korántsem ildomos... :)
Julcsi több szabadságot vett ki, mint, ami járt neki? OSztán, hogy????
És még le voltam kekecelve meg szőrszálhasogatózva, pedig lám-lám, a NEVI még a saját munkatársai egészségét is úgy óvja, hogy extra szabadságokkal kényezteti a dolgozót! :)
Szerintem, ez már 96-ban sem volt trendi, pláne annyira, hogy Klarissza egy ilyen alakkal hasítsa a vizet. Meg, ez a festett szőke haj... Talán csak nem Fruszi szbadult rá az ürge fejére ;o) ????
Ja. De, azért a kikötési hangulatot nagyon eltalálta, aki ezt a jelentet megírta... Be kell valljam (mint Kövezett olvtárs tegnap leleplezett, hogy magamból indulok ki), de mi is mindig piálunk kikötés után (meg előtt). Igaz, nem whiskyt, hanem jó kis borocskát, de ENNEK azért tényelg van hangulata, és nekem ez a jelenet -minden borzalmas suhosgós tréning ellenére- ezt idézte fel inkább....
Hapci nem tudja, hogy milyen kavar van a Magdi-Laci-Dezső háromszögben? Akkor, miért ODA szervez üzleti tárgyalást??? Amúgy, meg mindenki tegye akezét a szívére: hány fontos üzleti partnerét rendelte már ilyen lepukkant, életveszélyes presszóba, mint ez a szomszédokbeli???? Nem tudom, demifelénk tárgyalókban szokás tárgyalni....
A nemzet színésze (Kutya) a magyar nyelv szabályaival nem nagyon van tisztában... Én sohasem késem, mondta. Késik, azaz, ikes ige. Ha késem, akkor tárggyal kellene mondania, nem? ("sohasem késem le az előadásokat") De ő sohasem KÉSIK....
Mágen nemrégiben felbukkant új rendszáma stimmel: élénkpiros Peugeot 205 GTI. Még mindíg forgalomban van. Taki bá EAD-123-mas rendszáma ma forgalomban van, de nem 2105-ös Ladán. Egy régebbi részben látható volt a piros Kocka eredeti rendszáma, melyhez ma (már) nem tartozik gépkocsi.
Azt gondolták, hogy a gyerekeket már estére hazaviszik, a gyors ügyvédi fellépésnek köszönhetően. Ügyvéddel rendőrségre, férjet előállítják, gyerekek mehetnek haza.
Fruzsi extra vonzó munkapólója: A két boszorkánynak persze nem jó, hogy szabit kapnak. Julinak meg TÖBB állásajánlata is van. Honnan és miért, ha utál dolgozni????
NA, vajon Ferencünk milyen hatalamas technikai trükköt osztott meg Péterrel a hatalamas családi botrány előtt? És, miért lenne vigyasz Pirineka gyerekek azonnali visszaszerzésére, hogy felhívnak egy ügyvédet?
Lillácska tényleg komikus ebben a kalapban, de, valószínűleg, csak mi vagyok szellemileg elmaradottak, akik nem értik meg őt... Pedig, tiszta Erzsébet királynő...
Julcsi több szabadságot vett ki, mint, ami járt neki? OSztán, hogy????
Ez a Mágen nyaralás valóban nem túl valószínű: Károly kivesz két szobát(minek, kinek kettő???), de megrendelést is szerez, tehát, evidens, hogy a füvésznő nem megy. Marad a kérdés: minek???? És, ha a múltkor ennyire vigyázott a füvésznő pénzére, most miért olyan jótékony, hogy ő finanszírozza a "család" nyaralását"? És, kinek lehetett a telke a stábból, ekkora kerttel? vagy, tényleg üdülő???
amióta 4-kor kezdik egyet sem láttam,pedig ez a film főműsoridős teljes relaxálás,már nem járnak az autók sem annyira,teljes a csend és az esti nyugalom,nem való ez déálutánra.
Azért amikor Clarissimamijjját megláttam a hajókán azzal a hirtelenszőke pasival (a tényleg gáz melegítőjében), pillanatra megállt bennem az ütő, hogy netalán Albertet ismerhetjük meg végre? De aztán csattant a pofon, hogy a Szomszédokban is 1:1-ben működik a Columbo-effektus, miszerint ott a felségéhez nem volt soha szerencsénk, itt pedig Albihoz nem lesz. Bár emlékezhetünk, a nyomozós sorozatban is voltak olyan szituációk, amikor elhúzták előttünk az amcsik a mézes madzagot, hogy pl. ott volt a neje, de éppen háttal állt vagy valaki takarta, vagy éppen nem lépett ki még egy ajtón stb. Szóval, így jártam Alberttel... ;-)
A dezirés feszkózást nem egészen értettem. Az tiszta, hogy Magdival kavar és ez gáz, de ha jól emlékszem, néhány millióval beszállt a presszóba, tehát üzlettárs, akitől azért nem vehető zokon, ha benéz. Ráadásul illene neki legalább odaköszönni, nem? Rezső viszont remek volt a kendővel meg a mosogatási rohammal... :)))
Schell Judit tényleg gyönyörű és nekem a hangja is nagyon bejön! Orr és Alma ma egy kérdés-feleletben hozták a Szomsza két alapmelléknevét: -Hát nem remek ötlet? -Egyszerűen pompás! Aztán még Juli is elsütött a végén egy remeket a vacsoráról szólva...
hm hm. nem a duna plazában volt az első multi? az meg 96 októberében nyílt, szóval talán még nem volt. de a belvárosi mozik akkor már játszottak mindenféle hálivúdi újdonságot.
Bocs, sun007, ha 66 másodperc múlva pont az előzőmben vázolt jelenetet szeretted volna elmondani! Kárpótlásul láttam neked egy "PRAG" feliratú képeskönyvet a fejezet végén, amikor a lakásban Julcsibe mondja a bölcsességét. (A háta mögött jobbra, a könyvespolcon van.)
És a nap poénja? GG "lelibázta" a két HP-t! Hirtelen, egyik napról a másikra szabadságra küldte őket, mert titokban Vicacicával akart Németországa kiruccani. Természetesen Albert társaságában, médiatárgyalás céljából. De nem is ez a lényeg, hanem az, amikor Juli+Fruzsi azért kezdték el cibálni GG-t, hogy micsoda dolog, hogy most hirtelen szabadságra engedi őket? Hol a sok - millecentenáriumra beígért - turista? GG válasza volt a nagyon találó. Kb. így (ez csak a lényege!):
"- Láttam én már rajtatok, hogy kivagytok, mint a libák. Elnézést a találó hasonlatért!"
Na, ezen én dobtam egy hátast, nagy röhögés közepette! :-)
Állítása szerint most volt a 20 éves diplomaosztó találkozója. 23+20=43. Háááát... ő sem fiatal. Ilyen korúaknak már 10-15 éves gyerekük szokott lenni.
Mai rész állat volt! sok-sok figyelemreméltó dolog volt.
1. Kutyát és Mimit PONT bevárta a busz.
2. Séta közben kutya nyakkendőjét felcsapta a szél és szépen pofán BASZTA Mimikét :)
3. Nevetséges volt mágÜnék hirtelen nyaralása. Gábor PONT kiadja a szabit, Károly PONT foglal szobát, MágÜn PONT kap szabit, Etus PONT nem megy le, Károly PONT nem mondja le a szobát, és még PONT kifizette. De így Etus lódit, mert nem ő küldte nyaralni a családot, hanem Krollyal KÜLDETI :)
4. Schell Judit gyönyőrű. Lesz olyan rész, amikor a szexi harisnyatartóját húzza le MágÜn előtt. :) Ja, és bordó Golf III-a van.
5. Lillácsak kalapja nagyon SZIGORÚ volt. Mi a fasz volt ez, ő Neptun hitvese? Mi volt az a sok kagyló???
6. János 1 mp alatt visszaért a kávéval. Tehát tudta előre, hogy Helga fel fog ébredni?
7. Alma blúza hátul is gombolós volt. SZÖRNYŰ! És miylen áttetsző!
8. Klarissza új gazdag lovagjának nagyon SZIGORÚ volt a susogósának a színe. Tipikus 90-es évekbeli maffiózó vállalkozó (mint a jól ismert 600SEL Merci átalakítása Merdzsóvá szöveg :) )
9. Virág most milyen soká ért be a kapuból Etushoz. Eddig 1 mp volt a szint idő, mire most valóidőben ért oda. mi történt?
És mostannal búcsúzom, jövő hét pénteken leszek, azaz jövő hét végén HAT részt fogok egybe megnézni :)
A szerepe szerint csak harmincas... Sikerült elérnem GLASZLO kollégát, aki utánanézett két rendszámnak, de ha többet is össze tudunk halászni, rákeres majd azokra is. Az eddigi eredmények:
FRW-349 (Góliát kisteherautója) ----------- A megadott rendszámhoz nem tartozik gépjármű.
GAY-714 (János erdészgépkocsija) ---------- Rendszám: GAY-714 Gyártmány: LADA Típus: 2121-5 Szín: KÖZÉPOLÍV A jármű körözés alatt áll? NEM
János (Trokán Péter) 1946 juli. 4-én született. Született Július Negyedikén.Tom Cruise. Nem oltári nagy poén? Oké,nem...De az a rész amikor ünnepeltek július 18-án ment le. János azt mondta, holnap leszek 50 éves. Nem lehet,hogy 4.-én vették fel és csak 2 hét múlva tették adásba?
Az viszont érdekes volt, amikor Dani bejelentette, hogy akkor most no fürdőszoba. Talán amikor az öregasszony leviszi sétálni a kutyát, amely állat azonban hasonlóan élemedett korú lehet, ha fel se nyiffant egy vadidegen betolakodót észlelve... :)))
Én még soha nem láttam eddig még csak egy képet sem az Életképekből, de most, a szomszédok előtt láttam a reklámját, hát nagyon durva így az összehasonlítás, hogy a színészek hogy megöregedtek. :-o Ugyan eddig akartam nézni, csak nem tudtam, hogy mikor van, de most, hogy megláttam, el is rettentem tőle. :-))
Egyébként szerintem azért tagadta le számítógépes Dani Julcsit, mert állatot nőt nem lehet az albérletbe vinni. ;-)
Ja és egy egyszerű ötlet: Virágosbanya meg Bördibandi cseréljenek üzlethelyiséget, akkor virágosbanya a maga tömbjében azt trükközik a közösköltséggel, ami jól esik, Bördiék meg nyithatnak egy állatkertet Kutyával kiegészülve....
Akkor viszont profilt is cseréljenek, mert a virágüzletbe csak egy-kétféle csemege fér be, az élelmiszerboltban viszont egész pálmaerdőket is árusíthatna Ágika... :)))
Azt tudom, de engem EZ a FEHÉR irritál nagyon. A többi akár még jót is tehet: kevesebb látszik a fejéből ;o) Már, csak ezért sem támogatom a tökvédő tök viselését ;o)))
Amúgy, vessetek a mókusok elé, de most vettem színházjegyeket, és, mikor nézegettem a programot, az egyik szóba jöhető opuszt azért lőttem ki, mert Kutya is játszott benne... Úgy éreztem, ez a sokk a napi fix adag után már hidegre tenne ;o)))) Talán, majd, ha vége lesz a Szomszának, és még játszák a darabot....
ÉS, ha csak a kötelező átvizsgálásra hozták be? ;o) Az én három és fél éves autóm eddig egyetlen egyszer volt azért szervízben, mert valami nem stimmelt vele (akkor is saját lábon "mentünk"), a többi az éves átvizsgálás, olajcsere, ilyesmi volt..
Még egy alapvető dolgora vonatkozó szónoki kérdés: normális dolog az, hogy Kutyával kapcsolatban sosem kerül képbe egyetlen egy ember sem a SAJÁT lakótömbjéből (ahol, talán szintén közösképviselő, mint Takiéknál?) Nincs egy rohadt szomszédja, aki ráköszönne az utcán, nincs egy idős néni, akinek ONNAN befizetné a villanyszámláját? VAgy, csak Takiék házában ilyen szenvedélyesen jó és szívélyes ember, aki aholtudsegít?
Ja és egy egyszerű ötlet: Virágosbanya meg Bördibandi cseréljenek üzlethelyiséget, akkor virágosbanya a maga tömbjében azt trükközik a közösköltséggel, ami jól esik, Bördiék meg nyithatnak egy állatkertet Kutyával kiegészülve....
nemcsak Károly nyaralója tünt el, hanem Dénes bácsi leakótelepi lakása is. Amikor még az ő telkén akartak építkezni Almáék, akkor emlegette. Most meg az erdészházban él és dolgozik, hogy éhen ne haljon a nyugdíjból. És hova lett a telek?
Hogy lenne már űkutya féle olimpiai vetélkedő gyerekeknek, mikor éjjel volt az az olimpia? Minden rendes ÉS tisztességes gyereknek olyankor ágyban a helye :)
Ha GLASZLO itt lenne, utánanézhetne ennek a rendszámnak is... Meg a GAYes erdészautónak. Tényleg nagyon bonyolult lett azon az oldalon a regisztráció... :(((
Ki tud az ingre figyelni, ha fején van az a bugyi!?
Eszembe jutott róla, hogy az indonéz kormány egyszer megelégelte, hogy valamelyik pápua törzs férfiainak összes ruházata 1 lopótökszár(féle) a nemiszervükön és kiosztottak nekik alsónadrágokat. Lelkesen hordták is -a fejükön!
Nem valószínű, hogy külön emberek írnák a karakterek szövegeit, még azt is elképzelhetetlennek tartom, hogy egy szövegíró több karakternek ír. Szerintem az aktuális forgatókönyvíró/rendező írja a szövegeket, bizonyíték erre a valószerűtlenül népszerű kifejezések, pl. lovag, számítógépes stb.
Már a múlt csütörtökin, a 238.-on is túl vagyok. A nagyját már kivesézték a kedves topiktársak, pl. Lenke néni "pompásan"-ját, Dani "számtógépes" voltát, Alma hipergyors megreggelizését (ami után persze kéz- és fogmosás, vécézés, egyéb készülődés nélkül elindul dolgára). Sun007 azt is megemlítette, hogy Helga és János csak hónapok után fedezte fel a házuk aljában (vagy szomszédjában) lévő kisboltot, arra viszont senki sem hívta fel a figyelmet, hogy János azt mondta: "Itt egy élelmiszerbolt!" Nem kisközért, nem bolt vagy kisbolt és nem csemegeüzlet, hanem élelmiszerbolt!
További észrevételeim:
– Klaudia életében először (és lehet, hogy utoljára) embernek nézett ki.
– Matyi elég mély közönnyel hallgatta, hogy a nagyanyja balesetet szenvedett: fel sem nézett, csak rajzolta a piros majmot. Ennyire nem szereti a nagymamáját?
– A bögrecsárda tulajdonosának ismételt fenyegetőzése egyszerűen kritikán aluli! Mi értelme van az egésznek azon kívül, hogy Rezső szánalmas picsogását felerősítse? A forgatókönyvíró szerint a bankrabló az akciója előtt felkeresi a célpontul kiszemelt pénzintézetet, és fenyegető hangon közli, hogy hamarosan ki fogja rabolni? Ezek nem normálisak! Ez körülbelül a Hupikék törpikék Hókuszpókjának szintjén van!
Ráadásul honnan van ennyi szabadsága? És mi lesz a televíziós villámkarrierrel, ha folyton utazgat? Gábornak most is kellett volna egy jobban idomítható vaddisznókoca... :)))
Szónoki kérdést teszek fel: vajon miért kellett Julcsinak hazudnia, hogy vidékre megy? Eddig mindannyian alapvetésként fogadtuk el a dolgot, de, miért is? Miért nem mondta azt, hogy Danival van programja és egy hétig nem lesz. Hiszen, - a szüzességét nem sok minden veszélyezteti, - épp most jött meg egy vele eltöltött kéthetes szabiról, ahol ki tudja mit csináltak - huszonéves felnőtt nő (amit máskor előszeretettel hangoztat is), akinek csak lehetnek már a leckeíráson kívül ilyen elfoglaltságai is.
Az adekvát válasz az lett volna, hogy az elkövetkező 12356 este egyike sem alkalmas, mert van programja.... ;o) Engem Kutya sapija a bébisapkákra emlékeztet, de egyrészt, valóban hasonlít bugyira is, másrészt abszolút undorító....
Nekem is borzolta a kedélyemet Kutya "eleganciája", ahogy Sümi nevezte, mármint az a hányás fehér zacskó a fején. Öltönyhöz! Olyan pékes volt az a sapka, nem? Mimikének erősebb szemüvegre lenne szüksége, mert elsőre boldogan igent mondott a "randez-vous"-ra. Amikor tankodott, hogy jó-e neki aznap este, komolyan azt hittem, kihasznája a poént, ami nekem eszembe jutott: "Sajnos ma nem jó, már elígérkeztem a férjemnek. Moziba megyünk." Vagy: "Sajnos ma nem jó, a férjem nem örülne!"
A Szomszédokban elég hanyag az ingatlannyilvántartás, nemcsak Károly nyaralója tünt el, hanem Dénes bácsi leakótelepi lakása is. Amikor még az ő telkén akartak építkezni Almáék, akkor emlegette. Most meg az erdészházban él és dolgozik, hogy éhen ne haljon a nyugdíjból. És hova lett a telek?
Az állatkerti forgatáskor Juli megjegyezte, hogy gyerekkorában volt utoljára az állatkertben! 20 éves a nagyobbik gyereke, 20 év alatt egyszer sem volt képes kimenni vele??? Mit csinál(t) ez a nő hétvégeken?
Én ugyan már nem lövöm le az almás átvezetés poénját (ami tényleg feldobta kicsit a sorozatot), mert tejbegrrr!!!! olvtárs a 15307. hozzászólásában megtette, 63 perc 27 másodpeccel korábban! ;-) Jól számoltam? :-)
Így: "Viszont mennyire komoly volt már az átvezetés a mentős öreg almázásáról Almára! :)"