Keresés

Részletes keresés

Miklós1 Creative Commons License 2013.07.27 0 0 87348

Ugye megmondtam, hogy mindent egyenként fogsz kérdezgetni, ha nem olvasod el az egyszeregyet. Ott van mindjárt az első oldalon, aztán a Finomításnál is...

Előzmény: Norbi... (87347)
Norbi... Creative Commons License 2013.07.27 0 0 87347

Az alszeszt lehet sima csapvízzel hígítani vagy arra is desztilált víz kell?

HondaKiller Creative Commons License 2013.07.27 0 0 87346

köszi nektek a hozzászolásokat és illusztrációkat. Hasznos 5let-nek látszik mind2. El fogok kezdeni "tesztelgetni" remélem minnél kevebb cefre fogja bánni. Majd nem öntök sokat az üstbe ha esetleg a tesztelés kudarcba fulladna. :D

sleves Creative Commons License 2013.07.27 0 0 87345

A sóder jó, de ezzel még jobb: 

 

A pöcs nem feltélenül szükséges, az üst alját bekenni zsirral és ha így is leégeted akkor tényleg válts duplafalúra. Én már rég váltottam volna duplára csak várom még, hogy egyszer végre valahára legalább egy kicsit odakapja :DD

Előzmény: HondaKiller (87343)
templomhegyi Creative Commons License 2013.07.27 0 0 87344

Hali

Alternativa ,sokáig igy csináltam nem nagyon volt gond.

Fütésre figyelni és kellőképen higitani ,egy próbát megér 

Előzmény: HondaKiller (87343)
HondaKiller Creative Commons License 2013.07.27 0 0 87343

Köszi az őszinte választ :) Én furó géppel nem mertem féltettem az üstöt inkább kézzel dörzsöltem órákat egy puhább eszközzel :S
A felsorolt dolgokon agyalok én is lehangolóan olvasom h nem vált be egyik se :) soderen agyaltam legtöbbet, mert ugy gondolom a szalma felúszik ugyis, a homok tul apro elkavaroghat benne, rácsom meg nincs vagyis rézből nincs. 
Már nagyon félek a következő baracktól pedig muszály, lesz mert van 4db 50literes hordóm ami lassan kiforr.

Előzmény: Babar66 (87319)
HondaKiller Creative Commons License 2013.07.27 0 0 87342

Hasznátam zsíroldót is talán az segített legtöbbet. Terv-be van az átalakítás csak még terv nincs hozzá meg kivitelező :)

Előzmény: bojsziwww (87291)
HondaKiller Creative Commons License 2013.07.27 0 0 87341

Igazad van valóban csak ion-cserélt a víz amit használok nem desztilált...:)

Előzmény: antó (87300)
templomhegyi Creative Commons License 2013.07.27 0 0 87340

Hali

TEgyél ,baja nem lessz tőle de csodát se várj

Esetleg főzz anélkül is, majd hasonlitsd össze

Előzmény: edding1100 (87339)
edding1100 Creative Commons License 2013.07.27 0 0 87339

Sziasztok!
Most fogunk először sárgabarackot főzni, az lenne a kérdésem, hogy érdemes e barackot tenni az aromakosárba? Ha jól tudom, nem mindegyik gyümölcsnél van értelme.

kupeci Creative Commons License 2013.07.27 0 0 87338

Értik, de csak Neked hiszik el!:)))) 

Előzmény: Miklós1 (87336)
csep-el Creative Commons License 2013.07.27 0 0 87337

Köszönöm a választ!!!!

Előzmény: Miklós1 (87336)
Miklós1 Creative Commons License 2013.07.27 0 0 87336

Az egyszeregy 11. oldalán a Finomítás fejezet erről szól, igaz nem írtam bele azt a magyarázó mondatrészt hogy "...azért, hogy a rossz alkotórészek jobban elválaszthatók legyenek." Majd pótolom. Viszont akkor felesleges ott az ábra, meg a magyarázgatás az illékonyságról, ha úgysem értitek:-(

Előzmény: csep-el (87334)
Babar66 Creative Commons License 2013.07.27 0 0 87335

He-he...

Itt igen büszkek a cseresznye parlatukra (Zuggerkirsch), majd probalok "haza exportalni" valamennyit a ZD-re, fikazas celjabol   :)))

Udv. 

Előzmény: templomhegyi (87323)
csep-el Creative Commons License 2013.07.27 0 0 87334

Üdv mindenkinek!

 

Kiváncsi vagyok arra,hogy Pl a 35fokos alszeszt miért kell behigitani 25 fokra, miért nem lehet 35,vagy akár 40 fokosan tisztázni?A miértjére lennék kiváncsi.  Átnéztem a linkgyüjteményt,és nem találtam benne,csak,hogy higitani kell.Vagy csak figyelmetlen voltam? A válaszokat előre is köszönöm

sogi01 Creative Commons License 2013.07.27 0 0 87333

                                                      vf1 linkgyüjteménye 

 

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.try.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (87284)
barkócza Creative Commons License 2013.07.27 0 0 87332

Minden főző és minden cefre más, neked kell kikísérletezned. Ökölszabályként úgy kell melegíteni, hogy egy óra legyen a fölfűtés, és további két óra, amíg lejön az anyag. De ez csak ökölszabály. Ne a legdédelgetettebb cefréddel kezdd, az első adagot úgyis leégeted. Aztán majd megtanulod.

 

Takarítás vízforralással, hűtővíz nélkül a legegyszerűbb. Inkább többször, mint kevésszer. Mondjuk, minden feltöltés után.

Előzmény: Norbi... (87318)
barkócza Creative Commons License 2013.07.27 0 0 87331

Sziasztok, én is előkerültem, sőt, már egy pár napja itthon vagyok, úgyhogy nem is töröm a madzsart. :) Sőt, szereztem egy kis barackot is, már forr. Ugye, a vadgyümölcsöket szeretem a legjobban, csak tavaly cefréztem először barackot, Zsuzskának köszönhetően. Az előnyei vitathatatlanok: a.; könnyű cefrézni, b.; könnyű főzni, c.; jól ad, d.; ismerősök, rokonok imádták. (Persze, nekem is ízlett.) :) Úgyhogy kihagyhatatlan.

zozomax Creative Commons License 2013.07.27 0 0 87330

Köszi. Pedig kinyitottam már a  művet több alkalommal is.... :-)

Előzmény: Miklós1 (87320)
sogi01 Creative Commons License 2013.07.27 0 0 87329

Kedves Foxrodi!

Legközelebb legyél oly kedves ,ezt írd:sogi  reggel linkeli!

 

Előzmény: foxrudi (87326)
vasbicikli Creative Commons License 2013.07.26 0 0 87328

Hú de megijedtem. Kicsit megszunnyadtam a gép előtt, és erről a posztról azt hittem, hogy már reggel van :D

Előzmény: foxrudi (87326)
foxrudi Creative Commons License 2013.07.26 0 0 87327

Igaz van, amin átsiklik az ember,de kezdem érteni, a néha kissé nyersebb kommenteket.

   Olvasni,olvasni,olvasni......!

Előzmény: foxrudi (87326)
foxrudi Creative Commons License 2013.07.26 0 0 87326

  A tudás forrása

                                           

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: Norbi... (87318)
truffle Creative Commons License 2013.07.26 0 0 87325

Néhány napig nem gyarapítom a profik ősz hajszálait kérdéseimmel. Elmegyek s..get áztatni. De, hogy ne legyek nagyon off, berakok egy élesztős képet. Cukrot is kaptak egy mokkáskanálnyit. Nehogy má' a balatoni felfújt kenyeret kelljen ennem öt napon keresztül!;)

 

 

Acetonmentes szép napokat minden főzőnek! 

 

 

TINTUS Creative Commons License 2013.07.26 0 0 87324

semmi különös. Én nem a földről szedtem -nem permeteztem semmivel- nem kellett megfürdetnem. Leaprítani, 2-3 % felolvasztott és kihült cukrosvizzel indítani, majd élesztő (egyszerü budafoki) és pektinbontó. műhelybe erjesztem 22-23 fokba.

Előzmény: Érdi_bőtermő (87321)
templomhegyi Creative Commons License 2013.07.26 0 0 87323

hali babar

Basszus még csak pár napja .hogy elmentél és máris töröd a magyart ,ez nem semmi:))

Na mindeggy, neked megbocsájtjuk és sacc/kb értjük miről pamporászol:)

Vigyázz ott a messzi távolban jóccakát

 

Előzmény: Babar66 (87319)
picurj Creative Commons License 2013.07.26 0 0 87322

Hello mindenki,

most meg tudom erositeni hogy van ertelme a forumnak es leteznek itt hozzaerto emberek. 

Tegnap este kerdeztem hogy mitol lehet illetve mit lehet csinalni azopalosodassal. Most megoldodott a Ti segitsegetekkel. Nagyon egyszeru volt betenni az opalos palinkat a melyhutobe es masnap leszurni kavesfilteren es lass csodat kristalytiszta.

 

Mindenkinek meg egyszer koszonom az epito hozzaszolasat.

 

jo ejszakat

Érdi_bőtermő Creative Commons License 2013.07.26 0 0 87321

Sziasztok!

Olvastam már, hogy vannak  itt a fórumon, akik fügepárlatot is készítettek már.

Tőlük szeretném megtudni a Titkot, hogy hogyan lehet jó cefrét készíteni belőle?

A részletek érdekelnek (élesztőfajta, ph, enzym, cukor hozzáadás, hőmérséklet, stb)

Talán a faepresek is tudhatnak valamit, mert szerintem elég hasonlatos a két gyümölcs (könnyen romló, savtalan)

 

Köszönöm előre is!

 

Miklós1 Creative Commons License 2013.07.26 0 0 87320

Az egyszeregy 5. oldalán (A gyümölcsök kimagozása) van két link, ami a magozógépek feltalálójának eredeti cikkeire visz, ott vannak méretek is ("tervrajz").

Norbi...

Neked is ajánlom a fenti olvasmányt, és akkor nem kell mindent egyenként megkérdezned. Nem kell minden főzés után fémtisztára maratni mindent, elég egy előpárlatos átmosás a páracsőnek, sisaknak, vizes öblítés, szárítás. Persze vannak akik iszonyú zöldes dzsuvákról számolnak be, akkor komolyabb tisztítás kell, de én még ilyet nem láttam.

Amikor előpárlatot veszel el akkor csöpögés, máskor egérfarkinca... szóval olvasd el.

Előzmény: zozomax (87317)
Babar66 Creative Commons License 2013.07.26 0 0 87319

Regen, mikor meg a szimpla savallo kozos fozon foztem, en is rendszeresen jartam igy. (Bocs, egy svab geprol irok, egy rohadt ekezet sincs rajta.) 

Spakli, furogepbe fogott drotkorong hozta ki csak. Aztan meg jobban odaegett. Probalkoztam mindennel, szalma, soder, homok, apro lyuku lemez, semmi sem segitett. A vegen mar a cefre szurese es a le higitasa sem. Na, akkor rahagyomanyoztam a tobbiekre, es csinaltam egy duplafalu sajatot. Azota viszonylag jok a palinkaim.

Udv.

Előzmény: HondaKiller (87265)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!