Hát ezt a fizetést nem kapkodják el, lehet nem is 170 megtekintés után díjaznak. Nekem több videóm is van túl a 170 en, aztán mégsem kerestek pedig tudják az e címem
Ezért lett ez a fórum ,ne tartsd magadba amit tudsz hát én nem tudom ezeket ,sőt sehol nem olvastam róla ,pedig több napig állandóan a szivattyúkat lestem a neten ,meg a yutubon is ! Akár a yutubra is csinálhatsz filmet róla 170 megtekintés után fizetnek érte ,nem is rossz pénzt !
Minden szivattyú meg van mire való és hol dolgozik optimálisan, én amikor lecseréltem a leót pedrollo jet-re még gyártmányon belül a jet-ek között azonos leadott teljesítmény mellett is többféle karaktersztikat lehetett választani . Na ez a nem mindegy mindenki a felhasználási módhoz vegye a szivattyút. Sokan meg úgy vannak ez szar de fogalma nincs mit vett és mire, már bocs de ez kijött én a saját környezetemről írtam
Biztos jó ha azt mondod de én a szivattyúk hozamával nem vagyok elégedett . Alig nyomja a vizet ,kevés ha egy feltöltött krumpli sorba húzatnám vele, egész éjjel menne se érne a sor végére ! A Káma meg odateszem két óra múlva már a másik sorokban is áll a víz ! Tehát nekem ez a hozam hiányzik sok szivattyúból . Ha vennék vagy 2colos tömlőt kb 20m-t akkor árasztásban ez a gagyi búvár leverné még tán a kámát is . Jól tolja a vizet ,pedig néha a fosó homokkal jön együtt . Az 1 coloson is !!
Én hidrofort soha nem használtam mivel csak öntözés és állatok, ott nincs néhány deci használat ezért ott célszerűbb az áramlás érzékelő szárazon futásgátló.
Ne szidd a "kerámia tömbszelencés" ezek nagyon sokáig bírják nem mennek tönkre a sima szimering gyorsan kopik. Természetes a kerámi-szén páros a szárazonfutást nem bírja, főleg mikor az user rájön s gyorsan rátölt rögtön reped. Az önfelszívó is csak úgy igaz ha maga a szivattyúház vízzel töltött na persze a levegő kidolgozásához idő kell. Sok helyen a fúrt kutak vize gázos(főleg alföldön de felénk is) na ott főleg célszerű a jet
A bazi nagy szivattyúház azért van rajtuk, mert ez buborék leválasztó funkciót tölt be.
Ez azt jelenti, hogy a Venturi cső körül kiválik a vákum által kicsapódó buborék. Nálam úgy érezhető, hogy amíg a bajai szivattyúk hidrofor tartályát hetente vagy kéthetente pumpálni kellett levegővel (mert már egy pohár vízre is bekapcsolt), addig a JET szivattyúkat a felszerelésük óta nem kellett pumpálni. (sok éve)
Akkor a lista:
3 JET hidroforon. Ebből egy kis gagyi Praktikeres (használtan vettem bagóért) a szőlőben hordó mosó. Nagyon gyengusz, de oda elmegy. Ha ellopják nem fogom megsiratni.
Másik kettő hidroforon Pentax. Amikor az elsőt vettem a kedvenc vizes boltomban, érdeklődtem a származása iránt. Számomra ismeretlen név volt. Elővette a szivattyú kiskönyvét, hogy nézzem meg hátul ki írta alá. Az aláírás: Alessandro Pedrollo.
Ezek szerint a Pedrolló is gyárt másod gépet ami olcsóbb, de jó.
Ezek helyén volt egy 3 fázisú Bajai és egy NDK gyártású Apolló. Ezek sufni művekben pihennek. Ők voltak a pumpálósok.
Van egy kis Káma 8 vagy 10 ez tölti az 1000 literes IBC tartályt. Valamikor csepegtettem róla.
Van egy Elpums 4274 merülő. Erre csak egyszer volt szükség. Elárasztott minket a zuhé. Garázsban készültségi.
Ne tartsd magadban milyen fajták ,véleményed ? Még van egy harmadik szivattyúm is ami felszíni az olyan kínai pedrollo jellegű önfelszívó ,de jobb ha felöntöd másként ott öregedsz meg mellette mire felér a víz 4 méterről . Na az igazi vacak mindenféle kerámia tömszelencés ,hidroforra is jó de már 50 méter colos slagot nem tud tölteni ,locsolásra alkalmatlan ,vagy kisszéket is vinni kell a slagvégre !!! Megpróbáltam a szórófejet üzemeltetni vele de csak pisilt ,nem tudja felnyomni a rendszert ,pici a szállítása . Már azon is gondolkozom műanyagból kéne valami fedelet esztergáltatni rá olyasmit mint a kámáé hátha jó lenne . kb akkora járókereke van meg még hasonló is mint a káma járókereke ,de hozzá képest egy 0-a W-ilag meg a duplája pedig . Egyébként nem értem minek van ezeket az a nagy szivattyú ház ha semmit sem tud vele !?
Akkor "gazdag" vagy, nekem csak 2db egy pedrollo a fúrt kúton a vezérlő kütyüvel meg egy szenyvíz(szennyezettvíz) szivattyú a szenyvíz to trágyadomb(szarvas)-hoz.
Sok, van 3 felszini és a búvárból 5 darab . Abból 1 nem üzemel . Van egy nagynyomású 24 voltos búvárom is . Két káma a front és a legtöbbet használt . Két búvár amik mindig a kutakban vannak azok addig mennek amig mennek aztán kuka és dobok bele megint valami 10000 forintos 3-400 w-t . Ezek úgy vannak a kúton megoldva hogy télen nyáron üzemben vannak . Oszlop van a kút betonjához csavarozva azon egy áttoló 110 pvc gyűrűben van egy konektor fejjel lefelé, és abba van a szivattyú madzagja bedugva, és a kábelje végén egy kapcsolós dugasz van . Így a konektor bármire másra is jó ,a szivattyú meg kapcsolásra bármikor vizet ad ,akár a csizmát akár valamit meg kell mosni pl.
Nóném kínai 1100 W-os szerintem ugyanaz a motor van benne mint a makitában . OBI árulja eddig jó . De ebbe is bele kellett nézzek egy műanyag elemet ki kellett vegyek mert már tele volt homokkal .