Mivel neked elveid vannak, elmondom, hogy nekem is vannak, például veled nem vitatkozom. :))) Szinte semmiben nem értünk egyet, de vitába nem szállok, felesleges.
Mint korábban leírtam egy miele árán 5-6 évente lecserélem a mosógépem 20 év alatt és sosem lesz 6 évnél idősebb gépem.
Azt meg senki se állítsa hogy egy 10-15-20 éves miele jobb mint egy 0-6 éves olcsóbb típus.
Aki meg ezt állítja az mosson egy 15-20 éves mielével míg én mindig a legkorszerűbbnek mondott újabb gépekkel mosok.
ja és egy kommerszebb is elmegy-elmehet 10-15 évet komolyabb gond nélkül, példa rá az én samsungom, lehet jól kifogtam de 8 év alatt költöttem rá 6700,-Ft-ot, és gond nélkül teszi a dolgát.
Egyik ismerősöm egy whirpool-ra nem költött semmit és 14 év után adta meg magát, mielőtt belekezdenétek 2 db kisgyerekkel rendelkezett, tehát kapott a gép a pofájára rendesen.
Szóval ennyi....
300.000,-ért autót vagy számítógépet vagy 1,5 méteres tévét veszek de semmiképpen sem mosógépet. Elveim is vannak.
Hogy egy kis off is legyen... Hátha az itt levő szakik láttak már olyat aki hallott már olyanról...
Mobiljavító műhelyünket szeretnék rendezettebbé tenni, és szükségem lenne javaslatokra olyan egységes megjelenésű jól variálható falra akasztható alkatrésztároló szekrényekre amelyekben egészen apró alkatrészektől kezdve a 280 mm x 200 mm-es alkatrészek is kezelhetők.
Bocsi az offért és előre is köszönöm a segítséget!
" kommersz: ... tömegben gyártott, közepes minőségű áru..."
Ha véletlenül megnéznéd a fogyasztói megelégedettségi statisztikákat mondjuk harminc évre visszamenőleg, akkor nem modhatod azt, hogy a Miele "középszerű, olcsó tömegcikk" lenne. Ja, és nem itt csórófalván, hanem ott, ahol nem luxus a jó (kiváló) minőség.
Nem akartam a lelkedbe gázolni, csak nehezen tolerálom a hazugságot. Márpedig az, hogy a Miele kommersz termék lenne, (egyik terméke sem) az hazugság.
Érdekes, a Mielénk kezelésiében eleve leírták a vízszint emelésének módját, külön és együtt is a mosáshoz és az öblítéshez, utóbbihoz még egy fázis hozzáadásának lehetőségét is biztosítva. (Emellett a dobmozgás intenzitását is lehet változtatni bizonyos programoknál. Kádba, mosdókagylóba elvezetett víz esetén még a 75-95 °C-os víz hideg víz hozzáadásával történő lehűtésére is van lehetőség.) Ehhez képest nem értem, a többi gyártó mi a f.szért ilyen merev.
Garos a gép, kihívom, hogy szarul mos, kap egy kis fáradsági jattot és ha lehet szépen kérem, hogy állítson be magasabb vízszintet. Electrolux csoportnál tuti, hogy szoftverből lehet.
Persze, az rátölti neked jó pénzért azt, ami egyébként is rajta van. Nem fog neked szoftot írni, az szinte biztos. Illetve szabadszemmel rendkívül jól látható készpénzösszeget felajánlva talán...
De szerintem rossz a csapásirány. Én a sűrítés mértékében látok mozgásteret...
Azt azért halkan megjegyezném, hogy a javaslók mindegyike abban a hitben van, hogy kattogós szintérzékelő van a gépben. Legnagyobb elkeseredésedre a Lakatosban folyamatos frkvenciaszabályzású a szintérzékelő, ami "üres" jelzésre kalibrálja magát minden indításkor, és ahhoz viszonyítja a szintet.
Szóval szabad kisérletezni, de a kiindulási állapotot feltétlenül jegyezd meg, hogyha meguntad, akkor vissza tudd állítani. (ha szerencséd van, és nem tekergeted el a kalibrációs határon kívülre... merte akkor kapod a hibakódot)
Pedig gyárilag nem tették oda... a szerelők sem csináltak semmit, csak kicserélték.... Jó, hogy nem jutott eszembe valami szivacs... jó lesz így, ahogy csináltam.
Megtörtént a csere, le kellett venni a tehetetlen-tömeg-növelő követ és így tudtam feltenni a gumiszájat...
Viszont van egy másik alkatrész (már harmadjára kilyukadt. Eddig garanciálisan kicserélték, de a végén már nem, kaptam csereutalványt), megnéztem, hogy mi okozta a kilyukadást... mert érintkezik a belsőcső a kövel, mivel a kőnek a felülete érdes... tettem rá valamit a kőre (kétoldali ragasztószalag és nylon), hogy ne smirlizze a csövet.... ez is tervezési hiba, nem vették figyelembe az érintkezéseket...
A gumi egy alapvetően rugalmas valami. Ha jól oda van szorítva egy fémfelülethez akkor tapad is rajta és ez tartja a helyén. Amennyiben ezt a tapadást megszünteted némi kenőanyaggal, akkor erősebb rántásra képes lehet kicsusszanni a helyéről mert rugalmas...
Továbbá azt sem értem, hogyan tudna lecsúszni a peremről, amikor az meglehetősen széles, valamint rugós huzal rögzíti a visszahajló peremen. Onnan képtelenség lenne lecsúsznia.
Lehet, hogy nem egyről beszélünk? Én arról a gumiperemről beszélek ami a dob és az ajtó között van az elöltöltős gépeknél.
Kedves hozzáértők, kérdésem volna. A mosógép rendben kimos, de nem centrifugázik, 9 percet jelez a program végén a hátralévő idő, majd ugrik 1 percre, és leáll. Ugyanezt csinálja a centrifuga program esetében is. Hétfőn persze hívom a doktort. De mi lehet a hiba? Csak hogy tudjam, mire lehet számítani (AEG Lavamat) ?
Felrakás előtt a peremek tisztítása és mivel a gumi peremes azt rá kell egyengetni, nyomkodni ezért előtte vizezd meg a peremet úgy könnyebben bepattan a gumi a helyére. A többi igen úgy van le-fel kész.
Van egy régi mosógép (LG F1056ND), szeretnék cserélni üstszájgumit... két helyen van (az ajtókereten és a dobon) rúgós kör alakú fémszál, ezeket levenni, utána levenni a régi gumit és új gumit feltenni és vissza a rúgós fémszálakat - így jó?
Jah, az a másik csoda. Három vékonyka rugóra függesztik az üstöt, aztán csodálkoznak, hogy törik, meg nyúlik... hiába, az anyagtakarékosság nagy úr... két évet meg ki szokott bírni, kivéve, ha az edzés nem sikerül tökéletesen. (ha lágy marad, nyúlik, ha túl kemény akkor törik)
És még az előző szösszenetben a felhasználói hülyeségekről szó sem esett... Múlt héten piszkáltak, hogy a gép nem centrifugál. Perszehogy nem, a nagyeszű három bugyit meg két cicitartót mosott (betettem mellé két törölközőt, és kész volt a javítás - mindjárt centrifugált). A másik véglet az egy darab hat négyzetméteres pléd. Beletuszkolja az istenadta, aztán csodálkozik, hogy négy óra múlva is küszködik a gép, és ballag a fürdőből a konyha irányába. :-(
Ez olyan lehet mint a kínai Panasonic mosógépem, aminek a felfüggesztése vagy mi megnyúlt, aztán a csere alkatrész is, és csak azt követő csere alkatrész nem.
Többek közt attól, hogy ha csak a csapágyat, a szimeringet cserélik, attól még a dob kiegyensúlyozatlansága alapból szétveri a csapágyakat. Ha nincs felpolírozva a szimering tömítőfelülete (neadjisten sérült), akkor nem tömít rendesen, kijut a víz a csapágyba, az meg azt nem szereti. Például.
Tudod, van gyári tűrés a gyártásnál... aztán, ha pont rosszul jön ki a csapágyház, és a csillagtengely tűrése, akkor lesz egy "gyatrább" példány. Ha nagyon szeretnéd, tudok neked mutatni olyat is, amelyik napi három ciklussal üzemel tizenpár éve, csapágyproblémák nélkül...
Arról nem beszélve, hogy némelyik gépben nem metrikus tömítés van, hanem withworth - azaz nálunk pontos méretű szimering nem, csak közelítő értékű szerezhető be. Ami vagy lötyög, vagy túlfeszülés miatt gyorsabban kopik...
...talán csak sikerült kifognod egy gyatrább példányt...
Nem értem ezt, ha csak egy gyatrább példány lenne akkor attól miért lesz többször csapágyas 3 év alatt? ...ha egyszer kicserélik a csapágyat (ha lehet egyáltalán) vagy a mosóegységet, akkor nyilván azok is gyatrábbak voltak, vagy nem?
Egyébként én legjobban a hagyományos, tárcsás mosógépet szerettem. Ugyanabban a vízben először a világos ruhákat mostam, aztán a sötéteket. Akkor még csak betonozva volt a fürdőszobám, egy szál csappal, nem számított, hogy úszott a hétszentség is. Amikor gond volt a motorral (lehet, hogy hülyeséget írok), a férjem újratekercselte.
Még van egy régi gépem és centrifugám, tavaly nyáron használtam őket. Az öblítés a macerás, mire 3-szor kiöblítettem a ruhákat, lefagyott a kezem, és úszott minden. Ha meg melegvízzel öblítettem volna, rámegy a gatyám, mert gázbojlerem van,
úgyhogy nagy találmány az automata mosógép, csak ne ilyen vacakot vettünk volna....
Megnéztem a gép papírjait, 2011. december 20-án vettük, tehát rosszul emlékeztem a korára, de szerintem még akkor sem kellene ilyen invalidusnak lennie.
Samsung WF1602WUV ecobubble, és ha decemberben lejár a vásárolt garancia (vagy hogy híjják), lehet, hogy én is füstölőt csinálok belőle.
A "Teknő 2000" az már egy korszerűsített tipus. (értsd: kizárólag piperehasználatra gyártott szobadísz) Ha már ilyesmiben gondolkozol, javaslom a "Teknő 1985" tipusút, az évtizedekig napi három teljes ciklusú igénybevételt bír ki. :-D
(Akkor még nem ilyen "okosok" irányítottak, akik szemetet gyártatnak, hogy megvédjék a környezetünket, és ne sz@rjuk össze a földet hulladéklerakókkal.)
Eddig abban a hitben éltem, hogy egy háztartási mosógép mindennapi használatra való, ma megtudtam, hogy tévedtem.
Nemrég kaptam megint vissza a megjavított alig 3 éves mosógépemet. néhány perce hívott egy biztosítós hölgy, és kérdezte, milyen gyakran használom a gépet? Mondtam, hogy minden nap, mire közölte, hogy ezért volt már többször csapágyas a gép, ez nem mindennapos használatra készült, nem akarunk-e másikat venni? Elcsodálkoztam, mire közölte, hogy ez egy vacak konstrukció. Nem, nem veszek másikat, amíg van rajta kiterjesztett garancia. Úgy érzem, hogy egy 100.000 forintos gépnek kicsit tovább kellene rendesen működnie. Lehet, hogy nekem egy Teknő 2000 lenne ideális?
Ez 4 óra 29 perc? K. sok. Igaz, a miénk csak 5 kg-os, de a pamut 95 °C, intenzív mosás + áztatás is csak 3:57, amiből az áztatás több mint 2 óra. Ha berak egy plusz öblítést, az is csak pár perccel több.
De, urak, ez most nem ugyanaz a téma, mint amikor a hölgynek habosak maradtak a ruhái? :-D
Végén ott is abban maradtunk (vagy csak én?), hogy használjon kevesebb mosószert.
Én is tudom, hogy víz nélkül nem lehet mosni, de 1 folyó szimering is szép dolgokra képes...
Úgy akartam mondani hogy az üveg ahogy beszűkül ami benyomódik a dobhoz annak az alsó szintjéig ereszti a vizet.
Az hogy akarsz-e növelni vízszintet azt te döntöd el én emeltem és tökéletes.
Letolod a tetejét ott van valamelyik sarokban a szintérzékelő a tetején (nekem) egy db állító műanyag csavarral. Csak úgy tudod belőni a szintet hogy telerakod a szokásos ruhával és úgy állítod üresen semmiképpen.
Ha beljebb csavarod a csavart (jobbforgással) emeled a szintet, ha balra csavarod akkor csökkented. Én úgy csináltam hogy megvártam míg feltölti vízzel és eláll a víz beeresztés akkor gyorsan becsavartam egy negyed-fél fordulatot és rögtön rátöltött ezt addig csináltam amíg nem tetszett az eredmény.
Túl sokat ne adj rá mert ezzel együtt emelkedik az öblítés szintje is ami túltölthet és leengedi az egészet.
Így 1/3-ig tölt mosáskor kb. félig öblítő vizet.
Mivel a súlyautomatika is működik ha üresen próbálsz vízszintet emelni mindig ugyanott fog megállni mintha nem csináltál volna semmit, és telerakott ruhával pedig túltölt.
Nekünk nincs belső kisebb üveg (külső sem, felültöltős), de elgondolkodom a dolgon.Nagy macera ez?
Valami szintérzékelőt feljebb kell tenni, vagy átállítani?
Egyelőre a zasszonyt átállítom, használjon valami másik programot!
Ja, az nem lehet, hogy a motyógép a sok eszével (6.érzék) kevés ruhát érez, és ezért túl kevés vizet enged? Ha beletennék egy kilós súlyt, javulna? (mosógolyó :-)
Meg kell emelni a víz szintet. Én ahogy hazahoztam a gépet már toltam is le a tetejét és megemeltem a vízszintet. Most mosáskor felmegy a víz a belső kisebb üveg aljáig azóta gyönyörűen mos.
Ez az ára a sok plusznak az "a" mögött... meg a leendő bőrrák. :-(
Gyakorlatilag vegyszerzubbonyban lehet éldegélni a fenenagy takarékosság mellett... közben gyátják a sok szemetet, tüzeljük a műanyagot, gumit, és döglünk bele egyebekbe. Miért pont a mosógép lenne a kivétel? :-((
Sajna számomra úgy tűnik, meghülyült a társadalom.:-(
"Ez ára a takarékosságnak?"----IGEN! Nem újdonság, a mai takarékos gépek mindent tudnak, de mosni elfelejtettek! :)
Kevesebb mosópor, kevesebb ruha, magasabb vízszint állítás, már ha van ilyen lehetőség. Ha közel van a zuhanykar azzal is lehet bele vizet tölteni! Én néha szoktam! :)
Valamikor tavaly vettünk a zállammal közösen egy Whirpool asszem 5560, már épp 6. érzékes.
Érdeklődtem is itt akkor (is), hogy mit is kéne venni. Na, most az van,m hogy a bolondja nem jól öblít, vagy nem is jól mos, mutatja nekem a zasszony, hogy mosószeres a ruha ( a fehér folt látszik a sötét darabokon) Eddig is felmerült a gyanú, de most lett egyértelmű. Természetesen akkor felmerül, hogy mivel mos, és hogyan?
Kérdésem, hogy mi lehet ennek az oka? Túl kevés vízzel mos, vagy szarul öblít? (nem volt túlpakolva, hogy egyben forogjon az egész) Ez ára a takarékosságnak?
Mikor legutóbb Samsungot csapágyaztam a tulaj, esztergályos mester, a hátam mögött állt míg szét szedtem a gépet. Majd azt mondta: "Nem hittem volna, hogy ez ekkora munka, így szét kell szedni! Már nem sokallom amit kért! És borravalót is kaptam, ami manapság nem divat! :)
A kivett csapágyakról, simmeringről olvasd le a számokat, lakhelyedet nem ismerem, de au Orczy-nak van webáruháza, el is küldik postán.
Segítségeteket kérném! Valaki cserélt-e már csapágyat Samsung WF0508NXVG tip. mosógépben? Milyen alkatrészből, mennyit és hol érdemes venni? Szerelésnél mekkora "szívásra" kell készülnöm? A segítséget előre is köszönöm!
Adott egy elöltöltős mosógép (LG F1056ND), el szeretnék szállítani és kicsi a kocsi csomagtartója (mármint állítva nem fér be), csak fekve befér... Visszateszem a dobrögzítő csavarokat és a hátsó csöveket leveszem és simán be tudom tenni, ez így lehetséges?
Olyanra például, hogy szigetelésre mérték- e az álló és forgórész tekercseit a ház/ föld felé... Ha csak pár milliamper is szivárog, akkor borul a mutatvány, és behülyül az elektronika. Szintérzékelő is át tud vezetni, és még egy csomó más is.
Mire gondolsz?
Gyakorlatilag, tudtommal, igen.
Ugye, kezdte a vízszint-jelzővel, utána lett átszénkefézve a motor, legvégül kiszedték a reléket, és azok is teszik a dolgukat.
Jelentem, kis kollégám Goren-je még mindig nem centiz. A relék jók. Már az elektronika cseréjén gondolkodik. Próbálom lebeszélni az újról. Elég a bontott?
üdv
A felülete kell kemény legyen (felületedzés) , ha nem lenne rugalmas (lágy) szilánkosra törne mindjárt az elején... A kobaltfúró egyébként is aduász... ;-)
a szoknyát már leszereltem csak ép egy régebbi fúrószár volt benne aminek az sds része kissé megtompult a használattól s beleszorult s rövidebbre van törve , semmivel se tudom megfogni. szilánkosra tört ezért a ragasztónak se sok esélye van hogy megragad . hegyes belül a csonk
Bosch hőszivattyús szárító, panaszkodik, hogy tele a víztartálya, de nincs. Helyszínen kitakarítottam, beindítottam, jó! Két hét múlva tulaj panaszkodik, hiba ugyanaz. Elhoztam műhelybe két napja járatom mikor itthon vagyok, hiba nem jelentkezik!
Mint évek óta topikolvasó, mondhatom, MINDEGY MELYIKET VESZED MEG. Ugyanis SENKI sem tudja megmondani, hogy nálad melyik romlana el hamarabb, és miért.
Fogyasztói társadalom van.
Veszed amelyik bejön, és vegyél extra garanciát hozzá, hogy max 5 évig ne legyen gond, ha elromlik.
Mi a vélemény az AEG Lavamat 86560 TLEa felültöltős mosgépről?
Az Electrolux EWT1376HLW felültöltős mosógép centirfuga fordulata 1300 fordulat/perc. Az AEG mosógépé 1500 fordulat/perc. Programokban nem nagy eltérés van. Az AEG drágább. Megéri az árkülöbséget az AEG mosógép? Minőségben melyik felé billen a mérleg?
Az amerikai cuccok általában jók, talán olcsóbbak is (bár lehet, hogy mire ideér...), de mindig eszembe jut a tv-ből a magyar Ford Mustang-klub elnökének kijelentése: "...buta emberek csinálták buta embereknek..." :-D Ami nekünk, talán okosabbaknak - szórakoztató/bosszantó, de szerintem jó. :-)
Csak nem figyelsz.
Biztos szépek a videóid - korlátos nettel, mobillal nem fogom őket +qkk.
Tudom, hogy én csak 1 felhasználó vagyok a többi profihoz képest, viszont velem Előfordult már ilyen gond. Most mondtam itthon, párom kapásból rávágta, hogy vagy rossz a mosószered és/vagy túl sokat rax belőle. Ennyi, prózai, semmi műszaki hóqszpóqsz.
így van, a hydro plusz az emelt vízszinttel mos, különben spórolós üzemmódban szinte csak a dob alatt és lötyböli a ruhát mint régen az asszonyok vízben. Az intenzív az intenzív, utána az előmosás és az alsó az áztatás (vagy keményítés is lehet, ha másképp használod de azt nem szoktam amúgy sem). Soha nem csipogott gyárilag, ez egy alap tipus, nem jelez ki időt stb. A hydro plust akkor tettem mostanban rá, ha szerettem volna bitzos öblítésre menni, az üres járatú videó is ezzel az emelt vízzel ment. Annak ellenére most nem gyulladt ki a mosószer túladagolás lámpa, de a múlt héten 2x is kigyulladt olyan esetben amikor tiszta és habtalan volt a cucc... feladom...tényleg nem szívatni akarlak benneteket, csak annyira megfoghatatlan a dolog és azt reméltem, hátha valaki belefutott már hasonlóba. Köszi a segítséget srácok, nem borzolom tovább az idegeiteket, kihívom a szerelőt, aki a nyáron pucolta aztan....
Nem akarok sem videózgatni, sem hitvitát nyitni, csak tippelek. Az én ismereteim szerint a gyári alapbeállítás: csipog. Ha nem, akkor az nem gyári beállítás. Ennyi.
Ha ő az első tulajdonosa a gépnek akkor szerintem csak tudná, hogy csipog-e, vagy átprogramozták-e... meg a korábban linkelt videóját alapnak véve szerintem elég a víz, bár ezt így a videó alapján nehéz megmondani... meg elméletileg itt sem lett mosószer beletéve és ahhoz képest elég sok a hab...
Ha jól sejtem, akkor a plusz víz (Hyrdo plus) gomb és LED feletti gombbal lehet az extra funkciókat kiválasztani egyszerre többet is. A legfelső az intenzív mosás, ilyenkor hosszabb lesz a mosási ciklus, a középső az előmosás és az alsó a "Trempage" az extra öblítés.
A program végén alapbeállításban csipog a gép - még a dob forog, de már csipog... :-)
Ha ez nem így van, akkor valaki belenyúlt a programozásba... ugyanott, ahol az alapvízszintet lehet állítani. Szerintem a tied túl kevés vizet használ, azért a habmaradvány.
extra öblítés külön nincs, olyan opció van, hogy hydro plus, ami magas vízállásban mos. Ezt használtam az utóbbi mosásoknál. Az öblítések számát (elvileg) a víz állapota alapján állítja magának (leírás szerint).
A gumicsövet nem tudom, el fogom hívni újra egy szétszedésre és minden mozzanatot dokumentálok.
A hab a ruhában marad (érzed hogy szappanos) illetve az ajtón és alatta a gumiköpeny alatt fennmarad habos víz. Ha leengedem a vizet a szűrőnél a program legvégén, gyakran sokkal több víz jön ki onnan, mint normál esetben és habos az is, nem "csak öblítős".
Eredeti gyári programozású (első tulajdonos vagyok), nem nyúlt bele senki, költöztettük néhányszor és ennyi.
1. Ha van olyan opciód, hogy "extra öblítés", akkor azt nyomd be.
2. Indíts egy normál mosást - akármit.
3. Lemegy a mosás, utána számold meg az öblítések számát az öblítőssel együtt. (2-3-4-5)
4. Az üst alján van az a nagy gumi csőcsatlakozás. Azt is szétszedték, és a gyűrűket kitakarították, a benne levő műanyaglabdát is visszatették? Megfelelően rakták össze a három egységet, ami benne van?
5. Ha az utolső centrifugálásnál kinyitod a szivattyú tisztítóajtaját, kitekered a szűrőt, és leengeded a vizet, akkor is marad hab a gépben? Ha lecsökkented a fordulatszámot 1000- re akkor mi a helyzet?
"nyáron szedték ATOMJAIRA a gépet és tisztították teljesen ki (vannak előtte-utána fotóim)"
Talán nem figyeltél oda kellőképp a műveletekre, és beleépítettek egy habgenerátort. Talán nem túl nagy az üzemanyagtartálya - így előbb utóbb ki fog fogyni. :-))
Figyelj a mercis kolléga már leírta, hogy a víz önmagában nem habzik, a ruha önmagában nem habzik (pláne ha nincs is benne...) a mosógépben található anyagok önmagukban nem habzanak! szóval valahonnan csak kell hogy mosószer keveredjen a dobba, ráadásul elég sok, hogy ha még többszöri átöblítésre is felhabzik!
Tedd már meg, hogy amikor habzik a víz a dobban akkor állítsd meg a gépet, nyisd ki az ajtót a vésznyitóval, és vegyél mintát a folyadékból és egy párperces ülepítés után szagold meg, hogy milyen illatot érzel rajta?
Azt tudni kell, hogy forró vízzel a büdös életben nem öblíted ki a habot, a hideg víznek van habtörő 6ása.
Mi is jártunk így az öreg Foronnal, centrifugáláskor is habzott orrán-száján. Csökkentettük a mosószer mennyiségét és kész.
Ehhez a mosáshoz egyáltalán nem adtál mosószert? - NEM
- Ez a felvétel melyik mosási szakaszban készült? - MOSÁSI SZAKASZ
- A víz a csapból kiengedve habzik-e? - NEM
- A mosószer tartót kivéve a helyéről vannak-e látható lerakódások a fészekben? - NEM
- A víz beengedésekor kicsit kihúzva a mosószer tartót a megfelelő helyeken folyik-e be és nem fröcsköl-e a víz? NEM TUDOM MEGNÉZEM
Lement egy második ilyen csak az 95 heyett 40 fokon kicsit kevesebb de hab a mosási fázisban.
Csak folyékony mosószert használok, amit kis csübögében MINDIG a ruhákra dobva teszek be. A mosószer tartályba CSAK kevés (mondom kevés!) öblítő kerül. Minden mosószer/öblítő hiperszuperben vásárolt NEM piacon.
- Ehhez a mosáshoz egyáltalán nem adtál mosószert?
- Ez a felvétel melyik mosási szakaszban készült?
- A víz a csapból kiengedve habzik-e?
- A mosószer tartót kivéve a helyéről vannak-e látható lerakódások a fészekben?
- A víz beengedésekor kicsit kihúzva a mosószer tartót a megfelelő helyeken folyik-e be és nem fröcsköl-e a víz?
Próbálj meg több ilyen programot lefuttatni és ha a másodiknál is habképződés van akkor szét kell szedni a gépet, mert komoly mosószer lerakódás van valahol!
A jövőben a folyékony mosószert inkább közvetlenül a dobba a ruhákra adagold!
Avval azért legyél tisztában, hogy a hab a víz felszínén úszik, míg a szivattyú alóla szívja ki a vizet. Tehát, ha sok a mosópor, nehezebben (értsd: több vízzel) hígul fel annyira, hogy látható habzás nincs. Iktass be plusz öblítést, vagy ne adagold túl a mosóport/ gélt/ stb.
Nem NAGYON habzik, de nem ürül ki megfelelően a hab, ergo öblítésnél a hab csökkenés helyett marad vagy növekszik. A ruha nem lesz "tiszta", ha az így kimosott/öblített cuccot beleteszed egy kád hideg vizbe, az is habos lesz, 3-4 hidegvizes (kádban elvégzett) öblítés mossa ki a bennemaradt mosószer (?) maradékot. Különösen törölközőkkel szívás, de normál ruházattal is.
Mellesleg a folyékony ARIEL használati javaslata 70 ml a kevésbé szennyezet és 140ml az erősen szennyezett ruhákhot. Én a kevésbé szennyezetthez teszek 50 ml-t és az erősen szennyezetthez 75 max 100-at a teljes adaghot. Tehát nem gondolom, hogy túladagolom (víz nagyon kemény, vízmű javaslata pl a mosogatógéphez a max-ra állított sómennyiség).
Rakhatnál fel „tök sok hab”-ról is képet, mert a videó az nem tök sok hab, az biztos nem akadályozza a centrifugálást. Ellenben ha egy kis domestosos átmosást csinálnál, akkor lenne csak igazán habfürdő a gépeben. Ilyesmire gondolok.
ezen a lukpiszkáláson túl vagyok, és tiszta. Ja és most költöztünk új házba, a régiben is ezt csinálta, csak ott ráfogtam a lefolyórendszerre... és igen, a kifolyó csövet leszedtük, átmostuk (csőgörény!) ez a rész is pipa...
persze hogy egy mosógépünk van, nem ameriaki család vagyunk :-). Ha az uram indítja a mosást vele is így hisztizik a gép, nem csak rám allergias...most hívjam át a szomszédot, ne hülyéskedj..inkább a jósnő...
Ha azt a részt ahonnan a habzás jelentkezik óvatosan félrehajtod, akkor ott, az üstszájgumin látni fogsz 3-4 lyukat, na azokat kellene kicsit és rettentően óvatosan megpiszkálni, mert azokon kellene ürüljön a gumiban pangó folyadék nagy része! De nagyon óvatos legyél és ne használj hegyes dolgokat! Ha van benne esetleg valami amitől a folyadék nem képes távozni akkor az könnyen ki fog jönni! Nem szabad erőltetni, nehogy oda is csinálj lyukat ahol eredetileg nincs!
Csak ez a gépetek van? Mert ha lenne egy másik is, amelyik szintén ezt csinálja ugyanarról a víz bekötésről, vagy éppen nem ezt csinálja, akkor már okosabbak lehetünk.
Vagy, mi lenne, ha megkérnéd a barátnődet, hogy egyszer ő indítson el egy mosást nálad, ahogyan ő szokta otthon...
folyik rajta a víz a beszívás egyik fázisában. nem tudom mennyire látszik a videón amit belinkeltem, hogy a gumiköpeny alól "visszahabzik" a cucc? azt láttad esetleg? centrifugázáskor...
:-) valóban cask ő segít. A családot nem írtom ki, elhívom a szerelőt, hogy szedje szét, hátha valami érdekesség van belül, ha az sem segít akkor ...na akkor nem tudom. kösz srácok.
Hát ha egyszer nem teszel bele mosószert és mégis habzik, akkor vagy valamelyik családtag viccel veled, (elég nehezen hihető ez is, de volt már ilyen, de azért ne írtsd ki egyből őket) vagy valami csoda van a háttérben.:)
csináltam. és kiszámíthatatlan mint a kamasz fiam. de tényleg. tudom hogy total hülyén hangzik. próbáltam azt is, hogy ment pl a pulcsi mosó program, gondoltam, bolyhos pulóver annyi lesz... simán, tiszta szép.... rövid program, egyik esetben tök jó, másik esetben (kb egyforma mennyiségű cucc és mosószer!!) habos marad, nem szivattyúz és nem centrifugáz rendesen... 40 fokos fehér program... egyszer jó, egyszer habos maradt, ekkor ráküldtem újra a teljes mosás programot (persze minden mosószer nélkül) habos maradt, cask egy extra öblítés program, öblített, habos maradt és egy kicsit sem (!!!) centrifugázta ki, csak leállt... nekem vagy szivattyú gondnak tűnik vagy programhiba...és amikor tök sok hab marad, a piros lámpa nem gyullad ki mindig, az is ötletszerűen jelez... igen tudom, hülyén hangzik...de ez van.
Azt kéne tenned, hogy üresen elindítod a gépet, se cucc, se mosószer ne legyen benne, és hogy akkor habzik-e? És lehetőleg maradj ott a közelében, nehogy valaki viccből rátöltsön mosószert...:)
tettem fel korábban egy videót amit a szerelőnek küldtem el, a centrifugálás végén a maradékról ez azóta időnként és kiszámíthatatlanul fokozódik... és nem nem vagyok egydül a lakásban :-)
Akkor jó...vagy nem...mert akkor lehet, hogy más a rossz.
A ledes kérdésre tudsz valamit?
(picit vicces úgy távjavítani, hogy ti ott, én itt, a gép pedig 1 harmadik helyen...:-P)
Már a reléket akarja átnézni a srác.
1. Ha zárlatos lenne a motor, akkor a mosáskor is érdekesen viselkedne.
2. Ha a motor terhelne be, az lényegesen sűrűbb villogást produkálna: másodpercenként párszázat.
3. Ha véletlenül szikrázik, az mit jelent? Számomra azért van különbség szikra és szikra között. Kezdve a kefekopásnál, és egészen a körtűzig van pár fokozat, és bármit is jelenthet.
4. Ha a táp omlik össze, akkor először is leáll minden. (kijelzés, motor, szivattyú) Nem villan kettőt vagy akármennyit a led... de javíts ki, ha tévednék.
Urak! (ha hölgyek is vannak, akkor ők is...:-)
Asztalos kolléga gépe még mindig nem jó. Szénkefék kicserélve. Centrifugálás előtt rendez-rendez, majd +próbál felpörögni, de visszalassul és a led az alap csökkentett fényéhez képest villant 2 erőset ("mint a fénykürt az autón", hogy idézzem).
Gorenje WA61101.
Üdv
Most akkor egy kicsit szidom a Miele-t! ...mármint az én gépemet!
Már másodszor produkálja 2014 június óta a gépem, hogy leesik az ajtónyitás után a zárról a csatlakozó és amikor a következő mosásnál bepakolok és becsukom az ajtót akkor se kép, se hang...
Természetesen 3 perc alatt javítottam a dolgot és amikor majd a nyáron tervezetten szétkapom a gépet teljes körű takarítás miatt, akkor megoldom, hogy ne történjen meg többet a dolog...
Jut eszembe: nem tud valaki egy garnitúra géplábat Miele-be? Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy amikor megjött akkor egyedül próbáltam betuszkolni a helyére és egy szakaszon betonon toltam, így lenyíródott a gumi róla. Alá tudtam forgatni, így természetesen gumin áll, de legszívesebben kicserélném majd!
Csinálj már egy videót, vagy pár képet, mert ezt már nehezen tudom elképzelni is. ...ha mosószer nélkül is habosodik, akkor valahol csak lennie kell mosószermaradvány amit okozhat a túladagolás és/vagy a mosószer adagoló öblítésének hibája. Említetted, hogy nemrég szét volt szedve, érdemes lenne ránézni a területre, hátha valami nem jól működik vagy nem jól lett összerakva!
Ne add fel! Nem atomreaktor egy mosógép és ez a hiba is egyszerű okokra vezethető vissza, csak nagyon úgy tűnik, hogy alaposan túlbecsülöd és túlmisztifikálod!
Üres „mosás”, ruha és mosószer nélkül? A hab túl sok dolog miatt nem keletkezhet. Mindenképp a mosószer túladagolása. Vagy azért, mert ténylegesen, vagy azért, mert a ruha szennyezettségéhez képest, vagy azért, mert a víz keménységéhez képest, vagy azért, mert ezek bármilyen kombinációjában sokat használsz. A víz keménységét a helyi szolgáltatónál tudhatod meg (akár a neten is). Mert a túlzott habképződés ellen hat a kevés mosószer, a kemény víz és a mocskos ruha.
fejlemények: lement 4 adag mosás..ebből kettő tök jól, kettő pedig habosan. A habosodás az öblítési fázisban jelentkezik leginkább (egyik adagnál volt benne öblítő, a másiknál nem, nem jelentett különbséget..). Az utosó habos cuccot átmostam még egyszer mosószer nélkül, de ekkor is maradt vissza habos lé az ajtó alatti köpeny alatt... kész, nincs ötletem..nektek?
Nos, így is lehet értelmezni. Az én értelmezésem meg az, amit írtál. Ennyi idő alatt inkább veszel ötször újat. Tehát ennyi idő alatt pont ötször annyi hulladékot veszel, mert amíg egy Miele elhasználódik, addig te öt másikat használtál el. Röviden: ötször annyi hulladékot termeltél. Egy szóval sem írtam, hogy ipari hulladékot vettél. Bár igazából tényleg azt vettél.
Ismerős mesélte, hogy Németországban volt 25 éves egyetemi találkozó a kollégiumban. Benézett a mosodába, és ugyanaz a miele gép ugyanazzal a pici horpadással nézett vele szembe.
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy mindent a maga helyén kell kezelni, van ilyen is és van olyan is!
Én azoknak a táborát gyarapítom akik (kicsit azért ért is a dologhoz, illetve más irányú szerelési tapasztalataim alapján és a kellő önbizalommal rendelkezve elég sok háztartási gépet javítottam már, szóval láttam már ilyet is meg olyat is) sok pénzt költöttek már új mosógépekre több márkában, (de az első Fagor kivételével mindben csalódnom kellett!) ...és a végén egy használt Miele gépe lett... amiben eddig maximálisan megtalálta azt amire szüksége van, mondhatni kompromisszum nélkül!
Nem állítom azt, hogy csak a használt (vagy az új) Miele a jó, de ha valaki nem zárkózik el előle akkor és csak rábeszélni fogom egy használt jó állapotú Miele gépre, akár egy alsóbb szegmensű új gép áráért is!
...apropó, pont most kaptam egy fülest egy kivételesen szép állapotú Miele Novotronic W363 WPS gépről 1600-as centrivel, döntött kezelőfelülettel világító programgyűrűvel 70 ezerért! Elsősorban Szolnok környékiek figyelmébe!
(én még nem láttam a gépet, szóval mindenképpen ajánlatos megnézni! ...ha valakit érdekel, akkor szívesen megnézem neki!)
Nos, érdekes hozzáállás. Inkább veszel ötször annyi hulladékot. Szépnek tűnik, hogy magad szereled. De mindent megszerelsz, megjavítasz, ami a tulajdonodban van? A karórától kezdve a bútorokon át a ruhákig, mindent?
Az Eletrolux EWT 1346 tipusú mosógépem dobfedelében levő dobfedél rugó elpattant.
Megnéztem az Elektrolux web oldalán a robbantott ábráját, amelyet itt mellékelek.
Ez az alkatrész kapható.
Kérdésem az lenne, kicserélhető ebben ez a rugó? Teljesen szét kell kapni a mosógépet a rugó cseréhez? Vagyis mennyire bonyolult ennek az elvégzése egy szakszerelő számára?
Az ábrán 24-es számmal van jelőlve a rugó. Azon a dobfedélrészen pattant el, ahol a kiodó kék gomb található.
És csinálj egy 95 fokos mosást üres géppel csak vízzel, lehet hogy úgy is lesz habod, akkor viszont beleszáradhatott valami mosószer féle amit közben feloldogat.
Akár trisó maradvány vagy ecet maradvány vagy ezek lineáris kombinációja.
Hát akkor csak azt tudom mondani, hogy szét kell szedni és meg kell nézni, hogy minden jól lett-e összerakva a mosószer adagolónál, a lúgszivattyúnál, a labdánál alul, az üstguminál, stb... meg persze ellenőrizni a lúgszivattyút, hogy rendesen működik-e, nincs-e lelazulva a lapát a tengelyről.
Esetleg próbáld ki, hogy mosóporral mit csinál. Indíts egy üres 40-60°C-kos mosást extra vízzel, hogy átöblítsen mindent és próbálj ki egy vagy több mosást mosóporral!
A most indított 40C-os program (egész adag ruha, kb 60 ml folyékony ariel) elvileg az öblítési fázisban tart, de olyan mennyiségű hab halmozódott fel, hogy nem tudja kiszivattyúzni... A vizet leszívta és csak pörög a szivattyú a habon... néha teker egyet a ruhán, centrifugázná, de....
igen, tiszta. Néha (amikor nem megy ki rendesen a hab) és kinyitom, baromi sok víz van ott összegyűlve. Habos persze....Az a legnagyobb bajom, hogy nem szisztematikus...
picit lentebb részletesen leírtam a jelenséget, kérlek olvasd el.. a mosószer nem változott...köszönöm nagyon, ha segíteni próbálsz, mert tényleg lassan elfogynak a libáim...
A trisós oldat (mondjuk függ a töménységtől) egy erősen lúgos oldat, ha még ráadásul forró is akkor gyakorlatilag harapja az alumíniumot (dobcsillag) én sürgősen abbahagynám az ilyen kezeléseket. Ha már mindenáron vegyszerrel akarod tisztogatni a gépedet, akkor javaslom a citromsavat (filléres cucc, minden patikában vagy nagy áruházban beszerezhető). 100-150g-ot a mosószer adagolóba és 60-75°C-nál melegebb programot sem használnék...
Igazán nem kötözködni akarok, de tudtommal az öblítőszeres öblítés egy hideg vizes folyamat, ráadásul nem is a forró ruhákra, hanem az előzőleg 2-3 alkalommal hideg vízben kiöblített ruhákra engedi rá a gép...
Ne használj öblítőt, mert abban olyan dolgok vannak, amik alacsonyabb hőmérsékleten ráragadnak a dobra. Ezért jó, ha hetente 1X magas hőmérsékleten is mosunk.
Szóval próbáld meg öblítő nélkül, úgy mit csinál...
évente 1x max 2x mosom át vele.. de amúgy is mosok időnként 95 C-on (konyharuhák pl), tehát nem mindig a relative alacsony hőfokon megy, amiről azt tartják, nem jó....Most pl mostam egy mini nevű programot, totál jól lement..semmi hab, semmi nyűglődés... a fülem érti.... Most felteszek egy 40 fokos fehéret és megírom a fejleményeket.. addig még ötleteljetek, amíg el nem fogynak a libáim :-)
iszonyatosan kemény a víz nálunk (vízforraló ecettel való vízkőtelenítése havonta..). Egy teljes adag ruhához (farmerek, 2 gyerek koszos ruhái) 75 ml.. Ja a mosógép is kap 95 fokos mosást időnként (trisó)..
Az ország melyik felében laksz? A Dunától az osztrákokig kemény a víz, (16-os), balra pedig a románokig pedig lágy a víz (5-8) közötti a lágy víznél sokkal intenzívebb a habképződés ott az előírt mennyiség fele kell csak mosószerből.
De próbáld meg hogy kevesebb adagot teszel mosószerből csak egy feles pohárra valót, az pont a fele az általános adagnak.
sziasztok, szeretnék segítséget kérni. Miele Softronic W404-es gépem van, immár 12 éve..úgy tűnik a kamaszkor itt is nehézségeket okoz...Egy ideje nem üríti rendesen a habot, sőt inkább képzi azt. Nyáron átesett egy szerelő általi totális tisztításon (láttam előtte/utána fotókat). Közben új házba kötöztünk, ergo kifolyó/lefolyó dugulás kizárva. Kifolyó cső leszedve, tisztítva egy hete, a bekötésnél a "golyó" kiszedve, hogy szabadon mehessen ki a víz. Mosószer "jogtiszta", folyékony (Ariel)normal mennyiségben használva. Teljesen kiszámíthatatlan mikor végzi "rendesen" a programot, mikor marad egy csomó kiöblítetlen, kiüritetlen hab (pl az ajtó alatti gumiköpeny öblében a centrifugálás után is). Van hogy kijelzi piros lámpa a mosószer túladagolást akkor is ha tiszta a cucc..Most pl az adagot kimosta, de a szivattyúzáskor hallatszott, hogy a habbal küzd, amit ugye víz nélkül nyüsztet (vízet kiszivattyúzza, hab valszeg marad és próbálja..), hiába teszem rá az extra magas vízállás programot, nem változik semmi. Most ezt a piroslámpás habos cuccot próbálom csak egy öblítés programmal helyrehozni épp, de hallani ahogy küzd a szivattyú..Most abbahagyta, és nem centrifugázta ki egyáltalán ...ráteszem a csak centrifuga programot, csurog az ajtón a habos lé, nem viszi fel 1200-ra a fordulatot, sőt lelassul... ajtó alatti gumiköpenynél pedig ahelyett, hogy lemenne, jön vissza a habos víz, amikor újra felpörgeti a fordulatot...totál összevissza... .Ötletet, javaslatot (a kukázáson kívül) tudtok adni? köszönöm...
Megmondta a szerelő mennyibe került volna a szárító javítása, ha ki kell fizetned? Ezek a hőszivattyúsok csuda egy szerkezetek, javítani egy leányálom, de szimplán tisztítani is! :(
Ez az amit nem értek meg hogy miért fizetnék 80 ropit garanciára amikor azon új gépet tudok venni, és nem fogják megjavítani.
Szüleim is 8 hónapja küzdenek a kiterjesztett garanciával. Le sem szarják őket még csak nem is válaszolnak, most a fogyasztó védelem következik.
Ezért inkább veszek ezen a pénzen újat, vagy magam megjavítom/javíttatom a meglévőt.
De a korábbi gondolatra vissza térve elmondom, ha 80 ropi egy használt (akár miele) gép akkor inkább vegyen az illető ennyiért újat. Hogy mindenki értse.
Példa: Folyó, csapágyas candy aqua 1000t kicsi 3,5 kg gép.
Ha a garanciában nem tudják megjavítani, akkor cseréljék ki.
Nekem fullos lakásbiztosításom van, jött egy vihar, egy nagy villám, és az 5-6? éves Panasonic mosógépem kampeca. Lakásbiztosító felhív, szerelők kiküld, gazdaságtalan a javítás, és az anno 125-ért megvett gépért 190 körül fizetett a biztosító.
Az AEG hőszivattyús szárítógép a 2 év gyári garancia után megmurdelt, de volt hozzá extra 3 év biztosítós garancia, biztosító felhív, szerelőt küld, az megmondja mit kell rendelni, a biztosító rámondja az áment, alkatrész megjön, beszerel, örül. Közben a biztosító folyamat telefonon tájékoztatott az eseményekről. Még a végén azért is felhív, hogy megvoltam-e elégedve a szolgáltatással.
A különbség csak annyi, hogy az új SAMU vagy szinte bármi a fasorban sincs a 8-10 évvel ez előttivel... Én a Fagorral voltam így, meg utána a Whirlpool-lal, meg az AEG-gel stb... sorolhatnám napestig!
De sok sikert! Írtam is, hogy te tudod, a te pénzed...
Persze de ha veszel egy gépet újonnan nem 300.000-ért pár évig elmegy probléma mentesen, ebből a pénzből 5 évenként új gépet veszek akkor is 20 évre meg van a gondom. Nem sok embernek van 3 kilója csak mosógépre.
De a lényeg hogy itt mindenki elkezdte hogy a 10-20-100 éves miele dolgozik, és ki a faszt érdekel?
én is annyit írtam csak hogy pár db ezrest költöttem a saját samsungomra és vagy 8-9 éve megy, érdekel valakit és csak 65.000-ft volt.
Na ennyiért inkább veszek 5 évente egy új samsungot. ( Persze mai áron, 85.000-ért), nem pedig 250-300 eFt-ért, kinek van erre pénze?
Ja a hajdú energomatom 25 évig ment mielőtt fel kellett újítani......na miele?
Ez nem istenítés, hanem tények. Sokkal nyugodtabb a felhasználó még a használt Miele-nél is, mint az új "zsákbamacskáknál".
Ha lehet, én nem az autókat hoznám fel példának, hanem a telefonokat. Aki még nem használt WP-s telefont, az gyalázza, fikázza azt a rendszert. Inkább vesz egy-két évente új droidot, mert az a menő és a marketing, valamint a környezete úgy kívánja meg. Pedig akinek WP rendszerű telefonja van, az nem idegeskedik, hogy lefagy, nem azt csinálja, amit kell , vírusos lesz, belassul, laggol, stb. A Wp-re ez nem igaz. A Wp-s felhasználó tudomásul veszi, neki nem csili-vili telefonja van, hanem egy jópár évig nagyon is megbízható társa.
Na, mint használt Miele felhasználó, így vagyunk mi ezzel. Nem a csicsa a lényeg, hanem amit szeretünk, az társunk legyen jó sokáig.
Az Eletrolux EWT 1346 tipusú mosógépem dobfedelében levő dobfedél rugó elpattant.
Megnéztem az Elektrolux web oldalán a robbantott ábráját, amelyet itt mellékelek.
Ez az alkatrész kapható.
Kérdésem az lenne, kicserélhető ebben ez a rugó? Teljesen szét kell kapni a mosógépet a rugó cseréhez? Vagyis mennyire bonyolult ennek az elvégzése egy szakszerelő számára?
Az ábrán 24-es számmal van jelőlve a rugó. Azon a dobfedélrészen pattant el, ahol a kiodó kék gomb található.
Van egy probléma egy VA-561 NDK mosógéppel. Elindul, egyik irányba megy a motor, majd leáll (várakozó ciklus és irányváltás) majd amikor megindulna a dob a másik irányba, mintha "megakadna", kattan a relé, indítana, de a motor búg. Majd egy újabb kattanás, gondolom a hővédő bimetal blokkol. Utána újra állás, irányváltás, indul a motor, megy.
Az én Softtronic W435 Plus-om is tizenéves, az anyukám W842-ese meg már szerintem huszonéves!
Az én gépem napi szintem megy, amióta megvan (2014 június eleje) ~1200 órát szaporodott benne az üzemidő.
Az anyukám gépe csak kímélő üzemben van heti-két heti egy mosással, de szerintem vígan bírna ennél sokkal többet, normális vagy akár erőltetett iramot is! Magam javítottam és állíthatom, hogy kitűnő állapotban van!
"Már csak a feltűnően "segítőkész" áruházi eladók mernek ajánlgatni."
Félre ne értsük egymást: nekem nem tisztem ajánlgatni a saját életvitelemnek megfelelő gépeket. Miért beszélnélek rá egy akármilyen (új/ használt, drága/ olcsóbb) gépre... nem kapok ezért semmit. (erkölcsileg sem; azt hiszem, egykézen meg tudom számolni a pozitív visszajelzést. Ha belefut egy hulladékba, akkor bezzeg azonnal jön a "bezzeg te ajánlottad")
És ha már eladók: igen azoknak az a dolguk, ahogy a nevük is tartalmazza: eladni. Nem feltétlenül a legjobbat/ legdrágábbat, hanem :1. Azt, amit besaccol, hogy vevő legyél, és 2. Azt, amelyiken a legnagyobb a haszonkulcs, vagy nagy a raktárkészlet.
Egyszerűsítve: ha megértésre, és rábeszélésre vágysz, akkor eladók. Ha a (sokszor fájó) igazságra, akkor olvasgass a fórumon.
A felültöltényes Miele gyakorlatilag ugyanaz, mint az elöltöltős, 90 fokkal elfordítva, és a töltés a tetején van. Nem követi a mai kétoldalon csapágyazott okosságot: ugyanúgy egyoldalt duplacsapágyas, mint az elöltöltős változat...
Octizenkilenc jól emlékszik, egy Miele Novotronic 377 dolgozik jópár éve. A mostani új gép régen a qkában lesz (pardon: Nemzeti Újrahasznosító Állomáson), ez még dolgozni fog.
A V-Zug inkább kiváncsiság, mint álom - nem egyszerű dolog nálunk a mosógépcsere, a Főnöknek vagy fél évet kell tesztelni párhuzamosan a gépeket, mire eldönti, hogy melyik marad... :-))
A szárítóm a változatosság kedvéért szintén Miele, és az sem eladó.
Néztem Miele gépeket is. De továbbra is csak nézhetem, mert még egy jó ideig biztosan nem telik rá - ott a legolcsóbb felültöltős is kétszer annyi, mint amennyit most rá tudtunk volna szánni. De jók egyáltalán a felültöltőseik? Egy szárítógép pedig lehet örök álom marad ha abból is csak a horror árkategória a megbízható.
...szerintem az üstszájgumik minősége, legalább is típuson belül nem szór ekkorát... ez tipikus példája annak, hogy az AEG gépeket is utolérte a fillérb@szás!
(persze a korrektség kedvéért előfordulhat, hogy a gumi volt anyag vagy gyártási selejt, de szerintem nem)
Szerintem sajnos a 10-20 évvel ezelőtti tartós, jó termékeket gyártó márkák (Fagor, Siemens, Bosch, Whirlpool, AEG, stb...) mára már csak egy kicsit jobbak a legolcsóbbaktól. Hiába, az árverseny megtette a magáét...
Tinikorú?:) Hát ez erősen gyártó és gyártási idő függvénye. Teljesen megértem hogy nem írod le hogy milyen gép - én sem tenném. Mindennel ez van. Már csak a feltűnően "segítőkész" áruházi eladók mernek ajánlgatni.
Nekem speciel egy tinikorú gépem van, és az is marad. De ami biztos: a kép, amit betettél, vidáman megnyerheti a tizenéves agyonhasznált gépek szépségversenyét. Teljesen mindegy, hogy mivel mosol, - ha az a mosnivaló nem bontott tégla - akkor egy párnapos gép ÍGY NEM NÉZHET KI. Itt valaki valamit nagyon elcseszett, és az nem a felhasználó.
:)) De melyik a nem hulladék? Milyen mosógépe van a mosógépszerelőnek? Én nem is gondolkodok 10-20 éves használatban, csak a vásárolt garancia végéig kibírja valahogy. De az erős túlzás, hogy javítással kezdjük, még ha az "ingyen" is van.
Még DM saját termékű mosószerrel próbáltuk. A furcsa az a bizonyos szúrós, égett szag (na meg ahogy írták: miért nem a gumi egész felületén történt meg a feltételezett reakció?).
Hát igen, mi is erre gondoltunk. Persze az üstszájgumi cseréje után egy mosószer nélküli 95°C-os mosásnál hamar kiderülne az igazság, de ez a csere az átvétel utáni 15. napon fog megtörténni, vagyis éppen kicsúszunk az elállási jog 14 napos határidejéből. Magyarul ha ki is derül, hogy mégsem a mosószer okozta, akkor sem járunk túl jól: valószínűleg szervizbe viszik a gépet, szóval költöttünk tízezreket egy új mosógépre, amit máris bütykölni kell, ráadásul mosni sem tudunk.
Kb két hete írtam itt, hogy mosógép vásárlás előtt állunk, végül az AEG L74270TLE típust választottuk. Az első 95°C-os mosás közben szúrós szagú, égett gumihoz hasonlító szagot éreztünk, majd az üstszájgumi hátsó részén vöröses, rozsdaszínű elszíneződést találtunk, ami részben letörölhető volt, de teljesen nem tudtuk eltávolítani. A szag később is magas hőfoknál jelentkezett. A szerelők szerint a folyékony mosószer lépett reakcióba a gumival. (Az adagolót nem használjuk, a Perwoll mosószert hígítva közvetlenül a ruhára öntjük.) Ugyanezt a mosószert használtuk az előző mosógépnél is, de szerintük a gumi minősége nem ugyanolyan. Ki fogják majd cserélni az üstszájgumit, reméljük ez tényleg megoldja a problémát, elsőre biztos, hogy mosószer nélküli 95°C-os mosással fogjuk tesztelni, hogy valóban ez okozta-e a problémát.
Nekem az első szárítógépem Hajdú volt, nagyon sokáig jó volt, aztán hideg levegőt fújt. Ha jól mondom, a fűtőszállal volt gond, a férjem mindig megbütykölte. Akkor krepált be végleg, amikor a dob kiszakadt a helyéről. Azóta egy Elektroluxom van, szépen dolgozik.
Mivel a férjem nem netezik, elmondom, hogy az első szárítógépet a férjem szépen berakta a verandára, hiába mondogattam, hogy hova a túróba fog eltűnni az elpárologtatott víz? Válasz: ne okoskodj, nem értesz hozzá! Szépen folyt a víz a bejárati ajtón meg a falon, mire elhitte a férjem, hogy a csövet ki kell vezetni a szabadba. (nem kondenzációs volt az a gép sem). Olyan a házunk, mint egy sajt, a páraelszívóm is ki van vezetve a szabadba, sőt az első mosógépem víze is a kertbe folyt ki. (nem volt még csatornánk, az emésztő meg nem bírta a sok vizet) Ennek meg az volt a hátránya, hogy télen először jégteleníteni kellett a kinn lévő csövet.
Visszatérve a mosógépre: múlt hétfőn szóltam e biztosítónak, hogy megint rossz a gép, azt is elmondtam, mi a baja. Két nap múlva hívtak, hogy keres majd a szerelő. A szerelő felhívott, elrebegtem neki is, mi a gép baja, mire közölte, hogy ő ki se jön, majd hívnak, hogy mikor viszik el a gépet a szervízbe. Használjam addig nyugodtan a gépet. Nem használom, mert iszonyű hangja van. Azóta se hívtak. Még szerencse, hogy van egy régi gépünk, ami még használható.
Szia.Az alsó banán szűrök nincsennek megolvadva? Én jártam már így és azért állt le mindig.Tipikus betegségük.Igaz nekem a 7944 van és boltból vettem de sajna jártam már így. 10e ftért küldtek is másikat. :)
sajna, akitől vettem eltűnt, elérhetetlen... én győri vagyok, ő pesti... vagy ki tudja!? már semmi sem biztos! sajnos eltűnt.... persze, mert eladta a szart! igen, én csesztem el! Jóhiszemű voltam... milyen rendes volt... még ide is hozta a gépeket....gondoltam...
a mosógépet megpróbálták ők javítani, de mivel pancserok voltak, nem értettek hozzá, rosszul rakták össze... így csapágyazni kellett! -MONDTA A SZERELŐ!!!
de az most már jó!!! elvileg! remélem az is marad!
Sajnálom. :-(
Fújja a levegőt? Nem lehet, hogy sérült a "mókuskerék" (turbina/ventilátor)?
Mondanám, hogy ott az én Indesit mosó/szárítóm. Az se tökéletes, de legalább pontosan elmondom, hogy mik a bajai.
ismét én.... megcsinálták a gépem, (miele) csapágyas volt.... sajna... hiányzott belőle 22500 Ft :(
de most az ugynakkor/ugyanattól a csalótól vett szárítógép nem jó! teljesen ki vagyok! jól bevásároltam!
Miele az is (7744 ).... elindul a szárítás, 5 perc múlva hideg levegőt fúj, majd rá 5 percre sípol, és kiírja hogy tisztítsuk ki a levegőszűrő részt ( Luftwege reiniger) és leáll!!!
Ennyi...
Tiszta, alig van benne egy-két pöszmösz, kifújatva levegővel, minden kipucolva...
Akkor vagy tényleg a szar mosógépet fogtad ki, vagy a legszarabb szerelőt.....utóbbira jobban tippelnék.
Nekem egy f1043-as van 8 éves, cseréltem egy szivattyút és egy hajtó szíjat. Azóta is tökéletesen megy és még az eredeti csapágyazással ami még mindig tökéletes.
Nekem bevált ez a márka...igaz magam javítom ha muszáj nem adom "szaki" kezébe jót akarok magamnak és a gépnek is.
Sajnos a szakik nálam is leszerepeltek párszor bár nem csak mosógépeknél.
Akkor te ezt úgy kifogtad, mint én a Samsung porszívóval. Az másfél év alatt mindenfélén átesett a motorcserétől kezdve. Egy vietnámi gyártású ipari hulladék volt, 50 ezerért. Elajándékoztam inkább a legutolsó javítás után.
Nekem csak bajom van az említett Samsunggal, egy trágya. Még szerencse, hogy van rajta + 3 év garancia, különben már kisbaltával javítanám.
Hét szervízes címke van rajta, de ennél többször volt javítva 2012. decembere óta. Most megint csapágyas, és csak a 90 fokos programnál melegíti fel rendesen a vizet, a többin csak kézmelegre. Hibaüzenetet nem ír, mos, mintha minden oké lenne.
Volt, hogy egy hónapig állt a szervízben, és olyan is volt, hogy visszahozták a gépet, hogy semmi baja, pedig ömlött belőle a víz felül. Végül másik szerelőt kértem, aki pikk-pakk megjavította itthon.
Nekem idáig az Energomat tartott ki a legtovább, 18 évet bírt, igaz, hogy az meg feltörte a fürdőszobában a követ, úgy ugrált időnként. Próbáltam visszatartani a gépet mind az 50 kilómmal, azóta már a Titanicot is vissza tudnám tartani a mostani súlyommal.
Szét lett szedve a Gorenje, minden ép, szép és tiszta. Összerakás után üresen kicentrifugált, viszont "zümmög" a motor néha közben. A szénkefék kicsik, noha már voltak cserélve 1 pár éve. Vesznek újat, aztán próba.
Ajánlottam, hogy óvatauchan, finom csiszolóval szabályozza fel a kommutátorockat.
No, a múltkori rendezgetős, felpörgős, megint rendezgetős, megint felpörgős centrifugázós kísérlethez. Most megnéztem a mi gépünket, mert az első kísérletre hallottam, hogy nagyot mozdult, de az még csurom víz, sok ruha. No, ez egy-két fordulat, utána rendezgetett, majd újra próbálkozott, itt már pár másodperc és 2-300/perc a fordulat volt a centri, de még nem volt elégedett, így újra rendezget, majd megint centri, már kicsit magasabb fordulaton, de még itt sem tetszett neki, rendezgetett, majd elindult a végső, immár végső centrizési kísérlet.
Mai napon a 22 éves Electrolux le lett selejtezve, még mindig szépen mos, de már elrohadt az alja, plusz le kell spaniferezni centrifugáláskor.
Én használt Miele vagy használt AEG felé húzok, a család új Electrolux vagy LG felé.
Különösebb elvárás nincs, elöltöltős legyen és kb 6kilós. Ja meg jó lenne ha kihúzna 10 évet :)
Használt Mielékkel tele van a jófogás, de fogalmam sincs hogy melyik típus mikori, mit tud. Tudnátok adni tippet mely típusokat érdemes ? Méhsejtrácsról vélemény?
Használt árban 80 a nagyon plafon, újban 120. Ennyiért lehet találni inverteres gépeket ?
:-Hehe. Kíváncsi lennék, hogy a Foronra is bevállalnád-e. :-P
Viszont a lényeg: WA 61101 a hibás Gorenje típusa.
Én is arra gondolok, hogy agybaja lehet. Ha nem adna szünetjelet a szintmérő, akkor pl öblítés előtt sem adna, nem?
De +kértem a srácot, hogy várja már ki a végét, hátha villog valami hibaüzenet.
Küldd át a számlámra a 80 rugót, és bevállalom a garanciát. Persze olyan feltételekkel, ahogy a nagyok: évente kötelező megelőző átvizsgálás ingyen - csak a kiszállást kell fizetni.(!!!) :-D
Az erősen függ attól, hogy mi romlik el benne. Gondolom a komplett elektronika nem olcsó, de amivel én eddig találkoztam az mind könnyen és olcsón javítható volt, már ha kellett egyáltalán javítani. (ezek úgy kb a 10-20 éves gépek, az újakkal nincs ilyen jellegű tapasztalatom...)
Láttad már a Miele gyári alkatrészárakat?:) Ha a márkaszervíz javítja, akkor már egy szivattyúcsere is kimeríti a 80e Ft-os keretet. Mondjuk nem nagyon kell cserélni. Amire legtöbben panaszkodnak utolsó 3 év típusainál, azok a lengéscsillapítók. De olvastam már elektronikacseréröl is garanciaidön belül, de ez egy eset volt a több százból. Tény, hogy nagyságrendileg kevesebb baj van velük, mint más márkával, de ez is csak egy gép, amit emberek gyártanak, tehát kizárni nem lehet a meghibásodást.
Najó... :-D
Ha létezne olyan mosógép, ami kis plusz pénzért nem lesz hibás 10 évig, spórolnék rá. Ez is lesz. Csak maximum "ingyen" kijavítják. Megéri ez? Többe kerülne a javíttatás 8 éven keresztül, mint 80 rugó?.. :O
Ezeket a véleményeket első körben elolvasom(nem csak a mosógépeknél),de rá kellett jönnöm hogy feleslegesen. Vásárlás után 1 héten belül megkapják az értékelő emailt addig meg még a programokat se nagyon ismerték meg így aztán az ő véleményük számomra nulla.
Ezért kérdeztem itt,hátha van itt akinek hosszabb ideje van ilyen vagy hasonló LG.
Nálunk is a kezdetektől felpörög pár százas fordulatra, és úgy rendezget, majd nekiáll centrizni. Nem emlékszem, hogy egynél többször rendezgetett volna a 8,5 év alatt.
Felültöltős mosógép vásárlása előtt állok, szeretném a segítségetek kérni. Nekem a mosási minőség a legfontosabb, a víz és az elektromos energia felhasználás nem annyira sarkalatos kérdés. Nem használok túl sok programot, és a különböző késleltetés sem fontos. Az a dilemmám, hogy most vegyek pár évre egy mosógépet 100 ezer forint körüli áron, vagy egy nagyobb összegért vegyek egy Miele mosógépet? Egy Miele 300 ezernél kezdődik , de- állítólag 20 évig is "elketyeg".
Mi a véleményetek az Elektrolux mosógépekről?
Kinéztem egy számomra szimpatikus felültöltős mosógépet, kedvező áron.
A felpörgetés nem a ruharendezés része?
Emlékeim szerint ezek a viszonylag modern gépek rendezgetik a ruhát, aztán mintha rápróbálna, hogy milyen nagy fordulaton, aztán ha nem jó, újra rendez. 2-3 ilyen periódus után jön a centri.
1ébként tévedsz: a bútor tartja a gépet. :-D
Azt mondja, kiszivattyúz - üresre, aztán nekiáll rendezgetni a ruhákat ide-oda, néha felpörög gyorsra, aztán vissza a rendezgetéshez és ezt ismételgeti sokáig. Kikapcsolták, így nem tudni, mutat-e valami hibajelzést 1 idő után.
Az egy kamra, amit általában gumicső köt össze egy kattogó, kerek, sokdrótos izével, ami a vízszintet érzékeli, és kacsolgat megfelelő áramköröket... Jobbára a mosógép alján, vagy az aljához csatlakoztatva található.
Kis kollégámnak van vmi Gorenje előltöltős gépe (típusjelzést nem mondott), nem centrifugál, csak az előzetes el1engetést csinálja a végtelenségig. A vizet kiszivattyúzza.
Ha van vmi 5letetek, köszi!
Uraim! Köszönöm a segítséget,de nem hallgatok rátok ,hogy ne b.......am az asszony ,mert fogom,és azért mert csak nyugodtan dobálja kedvére a ruhákat amerre áll !:) :D:DD: Amúgy megbízható/nem túl drága pécsi szerelő tel. száma van valakinek?
Azt még nem árultad el, hogy hogyan kell normálisan bepakolni a gépbe? Élére hajtogatva, illesztve, és egymással elvágólag? (B..szhatod, az első kanyarban összekuszálja a gép... egy a lényege: amit mosni akar, az az ajtón BELÜL legyen. Akárhogy.)
Nem vészes a költség, két vagy három teló kell, darabonként két- három pénz körül, a többi a szerelőé.
Ha a kommutátor nincs megégve szemmel láthatóan és nem amperszagú, akkor valószínű megússza. Az hogy fekete nem jelenti a megégést....ha szemmel láthatóan meg van olvadva, fröcskölődve a réz, és büdös is akkor halott.
Szerintem nem lesz vészes a költség, de konkrétumot majd a szerelő mond. Az asszonyt meg ne piszkáld, mert hiába pakol gondosan, a gép akkor is összekuszálja! ...végül is ez is a dolga...
Akkor, magyarán hívjak szerelőt ?Kb mibe fájhat ha ezt teszem?Jó az asszonyt csak Én B.....tam,hogy elfelejtett normálisan bepakolni abba a gépbe !:) Köszönöm mindenkinek a gyors választ,és várom maradék kérdéseimre esetleges válaszaitokat.
Már vagy 3-5 éves(nem emlékszem),vízmérték szerint tökéletes,nincs billegés,van hogy nagyon, vagy hogy alig mozdul el centrifugálás során!Szerintem anno ki lett véve a rögzítő,és az ugrálás kb 1 éve zavaró ,mert most már sűrűbben mozdul el és zörög.Lehet asszony bepakolási probléma is?Kössz a reagálást!:)
Egy modern mosógép alá nem kell ilyesmi! Csak rendesen vízszintbe kell állítani és meg kell győződni, hogy mind a négy lába rendesen lent legyen a földön. Amennyiben továbbra is táncol, akkor vagy ki kell venni a bent felejtett szállítási rögzítőket, vagy szerelőt kell hívni, mert baja van a gépnek!
A DD motorok alapvetően más rendszerűek, sokkal alacsonyabb fordulatszámokon üzemelnek mint a szíjas gépek motorjai, hisz egy DD motornál nincs áttétel, egy szíjasnál meg úgy saccra van vagy 10:1-hez áttétel. Ez azért alapvetően képes befolyásolni a motor által kiadott hang frekvenciáit...
Ha már szóba kerültek a motorvezérlések, akkor beírnám, hogy hogy viselkedik az Indeshitem motorja.
Ha bent van a helyén (a gépben), nem indul L magától, csak vibrál, kézzel rásegítve elkezd forogni, de villog (a szénkeféknél, mert ez még(?) olyan). Ha direktbe k5öm a 230-as hálózatra (állórészt a forgóval sorban), forog, de csak ritmiqsan, pár másodpercenként hajtva, akkor is erősen húzza az íveket.
Egyébként ezt a kérdést valóban nem könnyű értelmezni, én sosem értettem, mert ha azt mondják, hogy ez a gép 6 Kg-os, akkor ezt hogyan kell érteni?
Ha száraz cuccban értendő, akkor az eleve nagyon sok, (mennyi inget kell ahhoz összeszedni, hogy 6 Kg össze jöjjön) vizesen meg hány Kg lesz, az sok mindentől függ, pl. az anyagtól is. Vegyünk pl. egy plédet, az jól megszívja magát, akár a duplája is lesz mosás közben. Ellenben egy nylon függöny szinte semmit sem vesz föl a vízből.
A magyar szövegekben az elsődleges idézőjel így néz ki: „”. A világ szerencséjére nem lettél oktató.
„Normál légköri nyomáson”
Ilyen nincs. Nemcsak azért (bár sokat mondó), mert rossz a link, hanem mert standard vagy szabványos légköri nyomásnak nevezik. Másrészt nem csak a légköri nyomás számít, hanem a hőmérséklet is. De a szabványos légköri nyomáson 3,98 °C-on, ahol a legsűrűbb a víz, ott sincs 1 kg 1 liter, csak 0,999972 kg. Tehát amit te szerettél volna írni, az így néz ki: 1 liter víz ≈0,999972 kg. És ez is csak a tiszta H2O. Minden más hőmérsékleten még kevesebb, más összetételben meg attól függ, mi a plusz összetevő.
„kell hátrálnom nagyságod előtt”
Nem kell. Azt csinálsz, amit akarsz. Ha ezentúl normálisan vagy képes és hajlandó kommunikálni, akkor én is úgy fogok.
Nyírfatekenyőt, édes szívem, nyírfatekenyőt! És a cigányoknak is lesz munkájuk, dupla haszon! Paksot se kell bővíteni! Mosás közben megtapossa az ember a vályogot, abból házat épít és szőrteleníteni sem kell a lábát!
Csaxólok, hogy így még kevésbé elfogadható a nagyképűséged. Hiszen legkevesebb három változat fordulhat elő:
1. A ruha eredeti, száraz tömegéhez képest marad benne 53% víz, tehát 5 kg ruha mellett marad 2,65 kg víz.
2. A ruha és a víz centrifugálás végére elért együttes tömegének 53% a víz.
3. A harmadik, amit most írtál. Bár jelen esetben meg csak azt kell megadni, mitől is 10 kg a kiindulási vízmennyiség. Ez az a vízmennyiség, ami a centrifugálás előtti szivattyúzás után marad a ruhában? Ez is benne van a nevében? Ügyesen olvasol a sorok között. Vagy visszakanyarodva: beképzelt, nagyképű vagy.
Az már csak hab a tortán, hogy egy latin eredetű szót két másik latin eredetűvel magyarázol. Ráadásul rosszul, mert az illiterátus szónak egyáltalán nincs funkcionális analfabéta jelentése. Legfeljebb egy illiterátusnál alakulhatott ki ilyen jelentése.
Csaxólok, hogy a ruha+víz kombó tömege = 15 kg, nem nem ennek az 53% marad, hanem csak a víznek marad vissza az 53%-a. Tehát a kicentrifugázott ruhában marad 5,3 liter víz.
Akkor még hülyeségeket is gondolsz. Ahogy korábban is hülyeségeket írtál, amikor azt írtad: „benne van a nevében”. Mert nincs benne a nevében a lényeg, viszonyítási alap. Ezen kívül még beképzelt is vagy, azt gondolván, hogy ha magyar fordítással ellátott latin eredetű szavakkal dobálózol, akkor műveltnek fogsz tűnni. Holott csak feltűnési viszketegségben szenvedsz.
A mi felfogásunkban illiterátus (funkcionális analfabéta) az, akinek az olvasási és írásteljesítménye jelentősen elmarad attól a szinttől, amelyre az illető a szóbeli kifejezésben és szövegmegértésben képes.
Köszönöm. Legfőképp erre voltam kíváncsi. Tehát nem érthetőbb, hanem érthető. Hiszen eddig magyarázat nem volt, csak lekezelő válasz. Mert így egyértelmű, hogy a ruha+víz kombó tömegének 53%-a víz, nem a száraz ruhatömegéhez képest 53%.
Azt nem értem, miért nem lehetett ezt egyből írni.
„Próbálj megbarátkozni a gondolattal”, hogy az volt az első kérdésem, amire másodszori nekifutásra sikerült csak választ adni. Pedig elsőre is érthető volt a kérdés, de valami miatt te és W124E300TDT4MATIC úgy gondoltátok, a lekezelő stílusú, nulla érdemi tartalmú válasz a megfelelő.
Hogy ezek közül nálad konkrétan melyik mondja fel előbb, és melyik 4-5 éven belül a szolgálatot, azért valszeg nem hogy a szerelők, de a tervezői sem tennék tűzbe a kezüket.
Veszed amelyik bejön, és vegyél hozzá extra garanciát, hogy a maximális 5 év garancia meglegyen.
Nem sok különbség van az áruk között. Szerintetek? Más márkát meg sem néztem, nem akarok 60-70-ért venni egyet ami 4-5 év után felmondja a szolgálatot.