Hát igen megértem, ha ilyen rossz élménnyel kezdi az ember, szerencsére nekem ez elmaradt, így maradtam még az off Pentaxnál. Szerencsére minden kitűnőem működik eddig. Amúgy óvatos duhaj vagyok, teljesen új dolgokat soha se veszek, mert a tapsztalat, hogy a 0 szériával mindig vannak gondok. Maradtam a jól bevált 16-45-nél, mellé egy kis limited, szóval nincs hiba.
Amúgy a dpreview-n valaki panaszkodott a D90 gyenge automata wb-jére. Állítólag külsőben kékes elszíneződés figyelhető meg . Ezzel kapcsolatban tapasztalat?
A neten (adorama) rendeltem egy Pentax 17-70mm f/4 objektívet és rossz volt, majd vissza küldtem a csere még rosszabb volt, így ezek után a pénzt kértem vissza. Buktam anyagilag rendesen mert az ÁFA-t és a VÁM-ot kétszer fizettem ki (hiába volt a csomagon, hogy csere), valamint kétszer ki kellett küldeni USA-ba a csomagot.
Ha szétnéz az ember azt tapasztalja, hogy az új -Vietnámban gyártott- objektívek között sok a hibás pl.: 16-50mm f/2.8. Ezek után elvesztettem a bizalmamat a Pentax-al szemben. A K10D-re még volt jótálás és így még jobb áron el letetett adni.
Nem értelek titeket! Belenézek egy csőbe, vagy körül kell nézni a keresőbe, az nem mindegy. Főleg makrónál nagyon hasznos, hogy hol van az éles rész. Az állandó iso kijelzés, + a infók jobban látszanak. Már a D60 keresője is jobb egy picivel. Konkrétan mit akartok egy 220e váztól? D3 keresőt? Mindig lesz jobb, de a saját kategóriájában, nincs mit szégyenkeznie a D90-nek.
D80-on még nem hagytam ujjlenyomatot. D200 a kerti-partin volt, de látod akkor sem estem hanyatt. D300 meg félhomályban sörözés után/közben, szóval nem esett le az állam akkor. D700/D3 az meg tényleg beszarás, mintha nem is raknék a szemem elé semmit.