Keresés

Részletes keresés

Hacsek Creative Commons License 2000.03.07 0 0 4072
Petra! Felköszöntötted már kicsi fiadat?
Előzmény: rocher (4071)
rocher Creative Commons License 2000.03.07 0 0 4071
És petra lelked, de írni nem mindenhova. És runaway összest is, de ez már OFF.

petra

Előzmény: Hacsek (4070)
Hacsek Creative Commons License 2000.03.06 0 0 4070
Úgy-úgy, Petra lelkem!

architect, te ezt honnan tudod? Eddig azt hittem, hogy csak juci olvassa a Hacsek-összest!

Előzmény: rocher (4067)
architect Creative Commons License 2000.03.06 0 0 4069
panel kartársat megkérem, hogy ne szítsa a feszültséget Hacsek és a törzsasztal többi vendége között, megvan neki a maga baja az érdes stílusa miatt.
Bár a boxpartnerei sem kímélik, a múltkor az egyik topicban kapott egy olyan véleményt, hogy ha már farok, legalább ne csóválja a topicot...
Előzmény: rocher (4068)
rocher Creative Commons License 2000.03.06 0 0 4068
Dehogynem illik kedves panel olvtárs, itt az új húsok dobják fel a topikot, mi régi csontok, csak figyelünk. Kapott itt már Arabella és juci annyi szoptatási tanácsot, hogy ihaj...

A Hacsek-mások párharc csak néhány esetben éles, amúgy igencsak baráti.

petra

Előzmény: panel (4063)
rocher Creative Commons License 2000.03.06 0 0 4067
Ezt úgy érted ugye imádott Hacsekom, hogy ha én gyomlálnék, akkor tőlem alig maradna hozzászólás, úgy-e?:-o))))))))

petra

Előzmény: Hacsek (4060)
rocher Creative Commons License 2000.03.06 0 0 4066
Nem, én csak néző és az idevágó topikok olvasója.

petra

Előzmény: Hacsek (4058)
Hacsek Creative Commons License 2000.03.06 0 0 4065
second!

Úgy tűnik, tacsáék rezidenciáján végre bekövetkezik a már többször halasztott 1. Téglakörös Buli. Természetesen Neked is ott a helyed. Naná!

Előzmény: second (4064)
second Creative Commons License 2000.03.06 0 0 4064
Elnézést, de azt hiszem, nem figyeltem.
Mi történik folyosó..., akarom mondani folyó hó 25-én?

Sec.

Előzmény: juci (4057)
panel Creative Commons License 2000.03.06 0 0 4063
Bocs Hacsek!
Nekem erre (friss kibicként) még nemigen illik reagálnom - úgy érzem... Viszont Petrától úgyis megkapod a magadét! :-))
Előzmény: Hacsek (4060)
second Creative Commons License 2000.03.06 0 0 4062
oszkaar,
A társasházi tulajdonú fűtési rendszer átalakítására a Főtáv Rt.-vel nem nagyon kell egyezkedni. (A te esetedben biztos nem, más kérdés lenne, ha ez az átalakítás mondjuk leválást jelentene... de ebbe ne menjünk bele, mert csak elképzeléseim vannak...) De az ürítés és töltés miatt egyeztess időpontot az üzemegységgel is, meg a házzal is, mert ha ez még a fűtési szezonban lesz (kb. ápr. közepéig) akkor esetleg zokon veszik a lakók, ha hideg marad a radiátor, aztán a területi kollégákat kezdik zaklatni telefonon. Egyelőre nem tudok olyanról, amit feltétlenül egyeztetni kellene az üzemegységgel (Egyébiránt melyik területen laksz/fogsz lakni?), hacsak nem készül olyan térleválasztás, hogy az eddig a Főtáv számára hozzáférhető szerelvény, berendezés a lakásodon belülre kerül. (A sima csőszakasz kevéssé érdekes, de azért nem fognak lelkendezni, hogy ha a távvezeték egy része magánlakáson át fog húzódni.)
Az átalakítás rajzaira kíváncsi vagyok. Esetleg küld el elevélben!

Sec.

Előzmény: oszkaar (4053)
juci Creative Commons License 2000.03.06 0 0 4061

Jé, Hacsek, neked van 1 bátjád? Ő is műszakiban utazik? Nekem is van, de ő nem.

Van 1 örömhírem: meg fogjuk oldani a szunyogháló-problémát, így nem kell majd lehendő gyermekem előtt szégyenkeznem a gyávaságom miatt: a nappaliba redőnyt fogunk csinyáltatni, és ehhez csatlakoztatva lőn majd egy ugyanúgy redőnyszerűen lehúzható szunyogháló is. Ez már csak azért is fontos, mert jó gazdasszony módjára virágokat fogok ültetni az erkélyládákba (futó petúnia az álmom), amik tudvalevőleg odavonzzák a minimum hatlábú élőlényeket is. A szúnyoghálóval biztosítva lesz a békés (békás?) egymás mellett élés is.

Tegnap már edzettem a lelkemet egy hártyás szárnyú, közepesen ijesztő kinézetű állattal harcolva.

Hacsek Creative Commons License 2000.03.06 0 0 4060
panel!

petra viccelt nyilván, hiszen akkor tőle nemigen maradna hozzászólás :o))

Előzmény: panel (4059)
panel Creative Commons License 2000.03.06 0 0 4059
Kedves Petra!
Szerinted ki kellene törölni az off-okat? Szerintem nem, hiszen ezek dobják fel az egészet, ettől olvasmányosabb és színesebb ez a "tankönyv".
Ráadásul ha van közte egy kis sóder, az sem baj, hiszen az is egy építőanyag - állítólag...
Előzmény: rocher (4055)
Hacsek Creative Commons License 2000.03.06 0 0 4058
Nem én, a bátyó. Mér, te is?
Előzmény: rocher (4054)
juci Creative Commons License 2000.03.06 0 0 4057

Ja, igen. Tehát folyó hó 25-én, szombat délután egy kellemes kora délutáni időpontban, Csobánkán... Kinek lyó? (reméljük, Tacsának igen...)

1. Hacsek
2. juci
(...)

Előzmény: rocher (4056)
rocher Creative Commons License 2000.03.06 0 0 4056
2000 március 25, jucika? Csak azér, mert a téglásoknak sosenincs idejük:-)))

petra

Előzmény: juci (4049)
rocher Creative Commons License 2000.03.06 0 0 4055
A rengeteg offolást nem gyomláltad ki????

petra

Előzmény: panel (4044)
rocher Creative Commons License 2000.03.06 0 0 4054
Te is?????????????????????????????????

petra

Előzmény: Hacsek (4041)
oszkaar Creative Commons License 2000.03.06 0 0 4053
Hello Mindenkinek!

Off
Most tudtam atolvasni az elmult 1,5 het termeset. Elofordul, hogy el-eltunok egy idore, de ez egyre ritkabb lesz, mert a fiam nyomul ezerrel anyuci pocakjaban. Ha a kesobbiekben valaki valaszolna a kerdeseimre es en nem reagalok hamar, az a (net)tavolletnek tudhato be.
On

Second!
Megkaptam a Tavfuto 'csoportvezeto'-jenek vagy 'illetekes elvtars'-anak az elerhetoseget, aki a hazban levo tavfutos problemak eseten intezkedni szokott azok kijavitasarol. Mit erdemes vele megbeszelni a radiatorok es a csovek athelyezeserol? Egyaltalan hol kell ezek athelyezeset engedelyeztetni? Azt irtatok, hogy az eloszto mögötti szakasz mar a tarsashaz tulajdona. A leresztesnek es feltoltesnek a tavfutosok nelkul viszont gondolom nem allhatunk neki.
Jobban szemügyre vettem a korabban emlitett athelyezendo csoveket. A hokozpontbol jonnek at egyenesen, eleg nagy atmerovel (az eloremeno vastagabb), aztan az eloszobai reszen egy szukites van beepitve, majd egy kis egyenes szakasz es egy kanyar, aztan tovabb az udvari homlokzat felé. Valahol a kanyar utan meg egy szukites is van. Tulajdonkeppen a kanyart kellene mashol elhelyezni, vagy korabban az eloszobai szakaszon, vagy kesobb hogy a csovek a lakas oldalfala melle simuljanak. Ez igy nem tul sokatmondo, ugyhogy nem is ragozom tovabb. Mar berajzoltam a meglevo allapot es az altalunk tervezett elosztast, megprobalom minnel elobb feltenni valahova es akkor jobban kepben lesztek. Tervezem, hogy letrehozok egy oldalt, ahol majd nyomon lehet kovetni a felujitast, hatha erdekel valakit.

A topic kinyomtatasahoz es archivalasahoz: En beallitottam hogy 500-asaval és idoben novekvo sorrendben toltodjon le, aztan az igy kapott oldalakat szepen lementettem html file-okba. Igy offline is megnezhetem barmikor egy bongeszovel. Onnan nyomtathato is. Intelligensebb nyomtatoknal megadhato, hogy tobb oldalt nyomtasson egy lapra, igy talan nem lesz olyan terjedelmes. Persze egy indexelt word-doksival nem veszi fel a versenyt.

Oszkaar

Előzmény: second (3897)
Hacsek Creative Commons License 2000.03.06 0 0 4052
Az jó.
Előzmény: juci (4051)
juci Creative Commons License 2000.03.06 0 0 4051

Kora délután, mongyuk.
Előzmény: Hacsek (4050)
Hacsek Creative Commons License 2000.03.06 0 0 4050
Melyik napszak?
Előzmény: juci (4049)
juci Creative Commons License 2000.03.06 0 0 4049

Tacsa + mindenki! Március 25. megfelel?
panel Creative Commons License 2000.03.06 0 0 4048
Nem tudom, mert az otthoni gépen van, de ha jól emlékszem, olyan 2-3 mega között van.
Előzmény: Hacsek (4047)
Hacsek Creative Commons License 2000.03.06 0 0 4047
Talán nem kellene elölről kezdeni. Mekkora a word file Byteban?
Előzmény: panel (4046)
panel Creative Commons License 2000.03.06 0 0 4046
Na ja! Ettől tartottam :)
Akkor kezdjem előlröl? Jó, de akkor még most kellenek egyéb ötletek, és egy kis idő is persze... (pl. kit kell csupa kisbetűvel, illetve nagybetűvel szedni, kinek a nevét kell bearanyozni stb.)
A végére már tudni fogom kívülről is az egészet. (sebaj: Repetitio est mater studiorum)
Előzmény: Hacsek (4045)
Hacsek Creative Commons License 2000.03.06 0 0 4045
Szerintem 9-10 pontos elég lenne a papírtakarékosság miatt.
Viszont az érthetőség miatt az előzményekre utalás az hasznos lenne.
Előzmény: panel (4044)
panel Creative Commons License 2000.03.06 0 0 4044
Kedves tacsa, Hacsek!
Még egy kis türelmeteket kérem, mert bár végig készen van wordben a két topic, (közel 700 oldal 12-es betűmérettel), de szerintem kellene még egy kicsit cifrázni!
Eredetileg csak házi olvasmánynak szántam, de úgy gondolom, ez annál többet ér, (közkincs-effektus okán). A házihasználat miatt azonban - rövidítésképpen - kitöröltem a sorszámokat, időpontokat, illetve nem látszanak a hivatkozások és az ábrák, vagyis „közkézen-kézen közön" ez így nem annyira használható.
Lehet, hogy kellene egy tárgymutatót is csinálni, s valamiképpen a hivatkozásokat is beletenni, hogy megfelelően használható legyen. Illetve, ha van más, egyszerűen kivitelezhető szerkesztési ötletetek, akkor azzal is fel lehet tupírozni.
Üdv panel
Előzmény: tacsa (4034)
Hacsek Creative Commons License 2000.03.06 0 0 4043
Nálam minden lejön.
Előzmény: bd (4042)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!