Paschkesz Samu 1895-ben Garthán kezdte tevékenységét, mint fakereskedő ezt a ténykedését 1914-ig folytatta, mikor is megszüntette a cégét.
1904-ben a Pataházi téglagyár Deutsch és Társai cégben főtelep: Györrévfalu Pataháza szerepel mint beltag a cég jegyzésére és üzletvezetésre kizárólagosan neki van joga. Weil Rezső kültag 1913-ban elhalt, vagyoni illetőségét az örökösöktől Paschkesz Samu beltag váltotta magához. Ezen társaság megszűnt.
Kösz..megnézem,viszont ezt a Hrassalkovich témát szerintem hagyd,kezd nevetségessé válni a dolog,olyan ez mint régen amikor ment a tévében a Sandokan,mindenki azt nézte aztán egy év múlva már gáz volt :-)
Ne haragudj, hogy leírom, de elkerülte figyelmedet az 62123 hsz. Ne értsd félre, ez nem kritika, bárkivel megeshet. (Ugyanis azonnal javítottam a hülyeségemet!)
Sziasztok! Ezeket a téglákat nem én tettem fel, hanem az én nevemben (meg egy pici) mentorom, Wattie :) Segíteni akart csereberélni, mivel a Paukovics tégláim nála vannak. Mélykútra hoz nekem 50.db-ot, akinek kell majd, választ magának, illetve Wattie-nak is lesznek ilyen téglái, úgyhogy szerintem jut bőven mindenkinek, akinek kelleni fog. Üdv Szabolcs, az igazi :)