Keresés

Részletes keresés

Hacsek Creative Commons License 2000.03.08 0 0 4116
Szia Méhecske! De rég láttunk!

Arról nem beszélve, hogy a Panorama is osztrák profil.

Előzmény: LitleBee (4114)
stoki Creative Commons License 2000.03.08 0 0 4115
Gyerekek elcsíptem Arabellát...:)))

Még mindig a munkalappal vesződik, talán holnap már lesz konyhai munkalapja...

NAgyon vidám...::)))

A tali részvételre rákérdezek...

Előzmény: Hacsek (4113)
LitleBee Creative Commons License 2000.03.08 0 0 4114
Sziasztok!

Kedeves Orsi!

ACTUAL, REHAU, PANORAMA, VEKA, KÖMERLING : ezek müanyag profil rendszerek amikbol több cég is gyárt ablakot/ajtót kis hazánkban (és itt igazat kell adnom Hacseknak, bármilyen jó alapanyagból is lehet "kevésbé jó" készterméket gyártani).

ALBALUX : nem a legolcsóbb ablak gyártó, DE én csak jókat hallottam róla, kb 3 évvel ezelött csak PANORAMA (magyar) profilból gyártottak, de úgytudom, hogy ma már valamelyik másik profilból is készítenek nyílászárót.

Előzmény: Orsi (4085)
Hacsek Creative Commons License 2000.03.08 0 0 4113
juci!
Nehogymá engem írjál előre!

1. Tacsáné
2. Tacsakata
3. tacsa
4. ...na, ide talán mint topicgazda beférek

Előzmény: juci (4111)
bd Creative Commons License 2000.03.08 0 0 4112
Cirko:
nekem Ocean Luna van, 120 m2-es lakást befűt és fürdőszobai memegvizet ad két éve gond nélkül.
Most már bánom, hogy ezt vettem, aminek őrlángja van, és nem szántam rá még egy párezret az őrláng nélkülire. Az őrláng fogyasztja a gázt.

Nem kaptam magyar leírást, a szerelők is akkor ismerkedtek a készülékkel.

Ablak:
egy évztizede vizsgáltam és minősítettem a M.o-i ablakokat és gyártókat.
A műanyagnak ugyanazt kell tudnia, mint a fának lég- és vízzárás tekintetében.
A műanyag nem igényel festést, mázolást.
A hazai gyártáskultúra egyenetlenségei miatt a soproni SOFA megbízhatóbb volt, mint bármelyik másik fa-ablak gyártó.
Ha most van ilyen szolgáltatás, jó, ha a gyártó cég embere építi be az ablakot.
bd

Előzmény: GPF (4099)
juci Creative Commons License 2000.03.08 0 0 4111

Akkor:

1. Hacsek
2. stoki
3. juci

Tessék, tessék, folyton folyvást!!

Hacsek Creative Commons License 2000.03.08 0 0 4110
Kora délutánt említett...
Előzmény: stoki (4109)
stoki Creative Commons License 2000.03.08 0 0 4109
Juci, Hacsek
Akkor valahol lemaradtam, mert mintha Juci azt mondtad volna, hogy kora délelőtt...

Ha 17:00 körül, akkor tisztelettel lehet, hogy benevezek, de ez sok mindentől függ...

Előzmény: juci (4107)
Hacsek Creative Commons License 2000.03.08 0 0 4108
Télleg nem tudod?
Osztap Bender, a Nagy Kombinátor.
Kb. Stirlitz-hez hasonlítható.
Előzmény: juci (4107)
juci Creative Commons License 2000.03.08 0 0 4107

Stoki, ez délután lenne (lesz), úgyhogy odakerekezhecc!

Tacsa, Osztap Bender az Osztap Enko unokája?? És mivel foglalkoz?

Hacsek Creative Commons License 2000.03.08 0 0 4106
Stoki! Várjcsak! A bicajtúra után kb. 5-től lesz teástali, úgyhogy ahelyett már jöhetnél tacsához!
Előzmény: stoki (4105)
stoki Creative Commons License 2000.03.08 0 0 4105
Juci (tacsa)
Nekem bizti nem jó, mert pont 25-én délelőtt megyek az index kerékpáros bandájával egy bemelegítő, ismerkedő túrára...

MAjd integetek, mert nem leszek nagyon messze...

Arabellát megpróbálom meginterjúvolni, de nem egy könnyű eset...

Előzmény: juci (4090)
hóember Creative Commons License 2000.03.08 0 0 4104
Eztet asztán lyól mekkaptad:-)))))))))

hóMbRrrrrrrrrrr

Előzmény: Hacsek (4102)
meny sute Creative Commons License 2000.03.08 0 0 4103
Ugy erted, hogy muszakilag tenyleg hozzak a fa ill. mua. ablakok ugyanazokat a muszaki parametereket?

Ami a karbantatast illeti, ha nem tevedek, egy muanyag ablakot nemigen kell/lehet karbantartani. Igy van ez?

Előzmény: bd (4087)
Hacsek Creative Commons License 2000.03.08 0 0 4102
Mér, a többiek odatalálnak maguktól, csak én nem? :))
Előzmény: tacsa (4101)
tacsa Creative Commons License 2000.03.08 0 0 4101
Kedves Nyájas Mindnyájan!De főleg Osztap Bender képében Juci!

A 25-e részünkről OK, majd Hacseknak küldök egy térképet, amin oda lehet találni. Jó lenne tudni, hányan ( kik ? ) leszünk, hogy fel lehessen készülni. Még beszélünk, csak péntek délután jövök!

Sziasztok
tacsa

Hacsek Creative Commons License 2000.03.08 0 0 4100
Bocs, nem szoktam ilyet mondani, de:

Az Ocean nem fehér embernek való, hanem ahol sosem kell fűteni.

Előzmény: GPF (4099)
GPF Creative Commons License 2000.03.08 0 0 4099
A fene, eddig nem hallottam rosszakat a Berettáról. Sőt, a pisztolyaik állítólag nagyon jók.

Nem köteleztem el magam, tájékozódó stádium van. Ár/teljesítmény alapján az Ocean, meg a Beretta jött szóba. Az olcsóbb Junkers-ek állítólag nem olyan jók, meg sokkal régebbi technológia (ami nem biztos, hogy baj persze).
A szerelő, akivel beszéltem, éppen a Beretta szuper exclusive-ot ajánlotta. Valahogy azt azért nem szeretem, ha a kazán eldönti, hogy ő most rossz, és leáll, és nem lehet mit csinálni.
Nem tudom.
Egyéb tapasztalatok?

second Creative Commons License 2000.03.08 0 0 4098
"- kötelesek-e magyar használati utasítást mellékelni (én eddig nem láttam)?
- ki ért ezekhez kis hazánkban? "

Minden Magyarosrszágon forgalombahozott műszaki berendezéshez kötelező magyar nyelvű használati utasítást adni.

Vásárlás előtt érdemes arról is tájékozódni, hogy van-e szakszervíz. Persze, ha van is még nem biztos, hogy azok minden tekintetben a helyzet magaslatán állnak, de legalább nagyobb esélye van, hogy az anyacégtől hozzájutnak a szükséges információkhoz. Itt elsősorban hazai képviseletekre gondolok, ott erős a kapcsolat a gyátmányoló céggel.

Sec.

Előzmény: bd (4096)
Hacsek Creative Commons License 2000.03.08 0 0 4097
bd!

Az elektromos cuccokat a MEEI vizsgálja.

Előzmény: bd (4096)
bd Creative Commons License 2000.03.08 0 0 4096
panel hozzászólására és amúgyis:

A Beretta is, az én cirkóm is meg a manapság behozottak bonyolultabbak, mint amit egy átlagszerelő megért. Találgatnak, próbálgatnak, nagy magyar buhera megy.

Ezért kérdeztem és kérdezem ujból:
- ki vizsgálja be, mielőtt kereskedelmi forgalomba kerülnek (nem az ÉMI!)?
- kötelesek-e magyar használati utasítást mellékelni (én eddig nem láttam)?
- ki ért ezekhez kis hazánkban?
Nem akarok egy ilyen drága kütyüt karbantartás nélkül és buherálgatásokkal lestrapálni (amúgyis a gáz veszélyes).
bd

Előzmény: panel (4093)
second Creative Commons License 2000.03.08 0 0 4095
GPF,
éppen akartam mondani, hogy panel kolléga nemrég panaszkodott a saját Berettájára...
Azért én nem vonnék le messzemenő következtetéseket egy hibás készülék esetéből. Nyilván nem reprezentatív minta egy problémafelvető fórum, hiszen olyannal ritkán jelentkezünk, hogy "a készülékemmel minden rendben van, mi tévő legyek"...
Tudomásom szerint a Beretta amúgy jó minőségű készüléket jelent...

Azt elmondanád, hogy a széles gázkazán-palettáról miért a Beretta fogott meg?

Sec.

Előzmény: panel (4093)
second Creative Commons License 2000.03.08 0 0 4094
oszkaar,

"te nem alszol el valami korán az biztos"
Na ja... rosszul viselem a napfényt, a fokhagymát és az ezüstöt... :))))

"...szívesen megmutatom, ... Küldjek egy telefonszámot?"
Kérlek szépen, hogy tedd meg! (second@index.hu) Hátha még haszomat is veheted... :)

Sec.

Előzmény: oszkaar (4089)
panel Creative Commons License 2000.03.08 0 0 4093
Szia GPF!
Néhány nappal ezelőtt én is éppen a Beretta cirkó felől érdeklődtem, de már csak utólagosan.
Mi ősszel telepíttettünk egy ilyen super exclusiv nevezetű csodát. A témában hozzáértő rokoni ajánlatra választottuk ezt a típust, s a szerelő is dicsérte: mondván ez olyan, mintha egy trabantba Bentley-motort tennénk. (Természetesen az éppen friss szerzeményű házunkat hasonlította az NDK-s masinához)
Az biztos, hogy nagyon dizájnos, meg szuper, meg digitálisan kijelzi minden búját és bánatát (én volt panellakóként nem értek hozzá), viszont a kezdetek óta elég hektikusan viselkedik, rendszertelenül leáll, s újra kell indítani, olyankor megint működik valameddig. A szakszerviz is csak találgat, már becsukott szemmel odatalálnak hozzánk, de általában csak szöszmötölnek valamit, összevonják szemöldöküket és a vállukat vonogatják...
Az viszont hozzátartozik a dologhoz, hogy ez egy parapettes készülék, nem tudom, hogy ez hátrány-e?
Second szerint elképzelhető, hogy a túl intelligens elektronika az oka mindennek, ezt már mondták a szervizesek is, s már két hónapja hozzák egyfolytában az újat, hogy kicseréljék.
Szóval, nekem nincsenek vele jó tapasztalataim, de lehet, hogy ez egyedi eset. (A garanciális idő azonban telik szépen...)
Üdv
panel
Előzmény: GPF (4091)
Hacsek Creative Commons License 2000.03.08 0 0 4092
Orsi! Amit eddig felsoroltál, az mind-mind minőségi ablakszerkezet. (bár meg kell mondani, mindegyikük gyártott már selejtet nyilván)

Arra volnék kíváncsi még, mit jelent, hogy jót hallottál valamelyikről! Érdemes tudni, hogy pl. a műanyagablakok szerkezetét majdnem minden cég ugyanazokból a nemzetközileg elismert profilokból gyártja. Úgyhogy még meg kell említeni a Veka profilokat, mivel az általad felsoroltak közt is több az. Ha szakember néz rá egy műanyag ablakra, lehet ráírva mondjuk bármely márkanév, egyből tudja, mi az alap.
Kicsit ahhoz hasonlatos a helyzet, mint hogy a különböző "márkájú" benzinkutaknál ugyanazt a naftát mérik, mégis van, aki esküszik egyik vagy másik cégre.

GPF Creative Commons License 2000.03.08 0 0 4091
Köszi Hacsek! Köszi stoki.

Be tudtam indítani a régi kazánt, úgyhogy van pár nap laufunk.
(Lehet, hogy az asszony örült volna, ha nem sikerül?)

Tudtok valamit a Beretta kazánokról?

Előzmény: stoki (4086)
juci Creative Commons License 2000.03.08 0 0 4090

Na, akkor most márc. 25 igen vagy nem? Kéretik nyilatkozni mindenkinek, elsődlegesen TACSA et.-nek.

Hacsek, neked akkor lehet egy utólagos boldogságos névnapot kívánni??(Az uram meg dec. 29-én tartya. Meg a bátyám is.)

oszkaar Creative Commons License 2000.03.08 0 0 4089
Second,

te nem alszol el valami korán az biztos.
Azért csak azt az egy (ill. kettő egymás alatt) csövet rajzoltam be, mert ez az, ami zavar majd minket a nappaliban, nameg igazából azért készültek, hogy lássuk az elrendezést. A többi csövet, ami az előszobában fut, úgyis eltakarjuk álmennyezetel. Tegnap beszéltem telefonon a régi tulajjal (aki anno ott lakott), náluk is álmennyezet volt.

Ha egyszerűen megoldható a részedről, akkor szívesen megmutatom, most is ott lakunk a közelben. Küldjek egy telefonszámot?

Oszkaar

Előzmény: second (4088)
second Creative Commons License 2000.03.08 0 0 4088
oszkaar,

a Kende utcától kb. negyed órányira lakom... :)
Egyre kíváncsibb vagyok... a belinkelt rajzokat megnéztem, de csőből kevés van rajtuk. :)))

Sec.

Előzmény: oszkaar (4078)
bd Creative Commons License 2000.03.07 0 0 4087
Én tíz évvel ezelőtt vizsgáltam a M.o-i ablakokat, akkor egyértelműen a SOFA vezetett.
A fa-műanyag eldöntendő kérdés nem műszaki paramétereken múlik.
Esztétika, karbantartás évtizedekre...stb
bd

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!