Keresés

Részletes keresés

bd Creative Commons License 2000.03.09 0 0 4146
Egy jobbfajta cserépkályha 1 tonna.
Hevesen tüzelni nem szabad, mert szétreped, módjával fölmelegíteni ekkora tömeget beletellik egy kis időbe.
bd
Előzmény: oszkaar (4143)
bd Creative Commons License 2000.03.09 0 0 4145
Kedves leendő nyaralófűtők!
Nagyanyáink tudták az alábbiakat.
1.
Egy tégla (pláne vályog!) fal, ha lehült, napok alatt melegszik csak ár, sok-sok tüzelővel.
Ezért tavasszal az első lemenetel előtt megírták a falubéli Mari-nénijüknek (mert ilyen egy nyaralóval együtt működik), hogy mikor mennek, előtte 3 nappal kezdjen fűteni. Nem nagyon, de állandóan.
2. A bélelt, samottos (pláne a cserép-)kályha lassan melegszik át, és sokáig tartja a meleget.
Ezért, ha egy napra (fél napra) melegítek, a béleletlen öntöttvas "Jancsi" kályhába gyújtok be, ami tíz perc alatt süti a meleget (és ha leégett a fa, 20 perc után hideg).
bd
Előzmény: kunosp (4138)
Hacsek Creative Commons License 2000.03.09 0 0 4144
A monarchiában hazi tulajdon lett volna. :))
Előzmény: LitleBee (4142)
oszkaar Creative Commons License 2000.03.09 0 0 4143
Off!
Egyszer szilvesztereztünk egy olyan nyaralóban, ahol az alsó szinten volt egy cserépkályha, a tetőtérben alig bírtunk aludni, mert olyan meleg lett. Egy kicsit túlfűtöttünk.
On!

Ha jól tudom, a cserépkályha viszont nem ad olyan hamar meleget, vagy ez csak mesterember kérdése?

oszkaar

LitleBee Creative Commons License 2000.03.09 0 0 4142
OK.

Én azt hittem, hogy a Panoráma Kft Kazincbarcikán maygar tulajdonban van.

Előzmény: Hacsek (4120)
Hacsek Creative Commons License 2000.03.09 0 0 4141
Arra nem teccettek gondolni, hogy esetleg a kandalló lehetne nem a szoba KELLŐS közepén, hanem 30 centivel odébb???

Mert ha falban megy a kéménykürtő, akkor el lehet húzni, de ha szabadon áll, akkor nem elég merev egy görbe pillér.

Előzmény: meny sute (4140)
meny sute Creative Commons License 2000.03.09 0 0 4140
Tegnapelott gyakorlatilag is elkezdodott az epitkezes, jol. Elso anyagvasarlas soran a fatelepen rogton atvagtak (tegyuk fel, velelenul) bo 20 rugoval :)

A nappali kozepen lesz majdan esetleg egy kandallo. Ennek kemenye viszont pont a tetogerinc ala esne, azon kellene kivezetni. Ami allitolag nem nyero. MIt gondoltok, a rendelkezesre allo max. 1.5 m magassagu padlasterben (a bepitett tetoter felett) nem lehet a kemenyt egy kicsit "felrehuzni", hogy a gerinc mellett erjen ki a tetobol? Szabad ilyet, ha muszaly?

Előzmény: Hacsek (4137)
Hacsek Creative Commons License 2000.03.09 0 0 4139
Kémény van?
Mert az is kell ám!
kunosp Creative Commons License 2000.03.09 0 0 4138
Cserépkályha lesz azt hiszem az igazi, végleges megoldás. Fa beszerzése megoldható ugyanis elég könnyen. Nyáron majd körbejárom az ügyet, mi mennyi és hogyan fog beférni.

Péter

Előzmény: oszkaar (4131)
Hacsek Creative Commons License 2000.03.09 0 0 4137
Nincs a kedvencekben, úgyhogy ritkán olvasom.
Előzmény: rocher (4136)
rocher Creative Commons License 2000.03.09 0 0 4136
Jaj de szerencse, hogy ritkán szoktam fésülködni:-o))))))))

Érintett vagy Te is a témában, vagy csak azt olvasod amit írunk? Mert eléggé sűrű a gráciák jelenléte arrafele. Leszámítva Arabella jelenlegi hiányzásait.

petra

Előzmény: Hacsek (4135)
Hacsek Creative Commons License 2000.03.09 0 0 4135
Petra!
Üzenem az embernek, hogy én speciel a jólfésült kisfelnőttektől tudok falramászni.

Egyben örömmel tájékoztatom a topic közönségének azt az elenyésző kisebbségét, aki nem olvassa a Szülés, terhesség című topicot illetve nem érintett a kérdésben, hogy a téglakör egyik őstagja, Pocak (nomen est omen) szerencsésen megszülte gyermekét.

Előzmény: rocher (4133)
juci Creative Commons License 2000.03.09 0 0 4134

Á, dehogy megy el! Ilyenkor arra gondolok, hogy most aztán mindent visszakapok, amit anyukámnak el kellett szenvednie tőlünk.
Előzmény: rocher (4133)
rocher Creative Commons License 2000.03.09 0 0 4133
Azt én is szeretném tudni. Egyelőre még azt se tudom, hogy ma délután ki viszi haza a gyerekeket. Kicsit furcsán élünk, nagy a rohanás. Ember új munkahelye:-((((((((((((((

De majd szólok, ha kiderül. Bár az ember azt mondta, hogy ha Ti meglátjátok a mi két gyerekünket, akinek még nincs, vagy nem terhes, annak egy életre elmegy a kedve a gyerekvállalástól. Pedig csak elevenek:-(((((((((

petra

Előzmény: juci (4130)
Hacsek Creative Commons License 2000.03.09 0 0 4132
Úgy látom, valami kapcsolt részt nekem is illene vinnem magammal, ami gömbölyű, dorombol, kereke van vagy ilyesmi. :o))
Előzmény: juci (4130)
oszkaar Creative Commons License 2000.03.09 0 0 4131
mimike,

az összeállítást 'panel' úr készíti, nála érdeklődj!

kunosp,

az egyik barátom nyaralójában van egy plafonra szerelt villamos fűtőlap (elég nagy felületű), de nem ajánlja, mert rengeteget fogyaszt, viszont tél közepén is percek alatt befűt.
Cserépkályhára nem gondoltál még? Azt fűtheted fával, ha több szinted van, elég az alsón.

oszkaar

Előzmény: mimike (4127)
juci Creative Commons License 2000.03.09 0 0 4130

Először is a topicot ünnepélyesen átkeresztelem Építkezés-felújítás-várandósság-ra.

Szóval akkor névsor:

1. taCSAlád teljes léccámban
2. Hacsek
3. stoki + bicikli
4. Arabella + egy Kandúr + egy burkolt baba
5. Second
6. juci + ura + egy bőrbe kötött baba

Az összesen 12 kenyérpusztító. Eddig. Ha időpontmódosítás iránti kérelem fut be hozzám, fontolóra vehetem.

Petra, veletek mivan???

second Creative Commons License 2000.03.08 0 0 4129
gorilka,
a Wolf kazán nagyon jó lesz. Azonban 45 kW az nem piskóta. Hány m3 a házikó?

Sec.

Előzmény: gorilka (4128)
gorilka Creative Commons License 2000.03.08 0 0 4128
Sziasztok!
Rég jártam erre, de a tervezés egy kicsit leült. Végre találkoztunk a statikussal és az épületgépésszel. Nagyon hasznos volt. Talán az épületgépész segítségével sikerül meggyőzni az építészt, hogy akkora üvegfelületet tervezzen amekkorát mi szeretnénk és ne akkorát, amit szerinte kell. Már azért, mert szerinte úgy szép a ház.
Viszont ablaktémában lenne egy kérdésem. Mi fa nyílászárók mellett döntöttünk, többfélét megnéztünk és a FA-HÉJ mellett tettük le a voksunkat. Magyar cég gyártja. Hallott valaki már róla?
Más kérdés. Az épületgépész a Volf kazánt ajánlja. Érdekelne, hogy ár-érték arányban ez jónak számít-e? (sajnos 45KW-os kazán kell):-((
Vagy van valami más ötlet?
Szivesen elmentünk volna a talira, de két héten belül bármikor szülhetek. Majd várom a részletes beszámolót!
Üdv
gorilka
mimike Creative Commons License 2000.03.08 0 0 4127
Sziasztok !
kicsit off, vagy mégse ?
oszkaaar, kedves, lehetne arról szó, hogy azt a bizonyos topic összefoglaló 500 oldalas doksit közkézre add ?
én azt nagyon megköszönném, ...
köszi és szia mindenkinek !
mimike.

stoki Creative Commons License 2000.03.08 0 0 4126
Arabella is részt kivánna venni 2 személlyel (illetve) hárommal azzal a feltétellel, ha addig nem fog egy gyönyörű gyermeknek életet adni.

Mivel nem dolgozik, talán kapcsolattartónak jó lehetek én is. Ha készül valami térképszerű valami, akkor igyekszem valamilyen úton-módon (ezt még nem tudom) eljuttatni neki.

Előzmény: Hacsek (4123)
second Creative Commons License 2000.03.08 0 0 4125
"Agressziód" mélyen megtisztelő! Mindent megteszek az ügy érdekében. :)))

Sec.

Előzmény: Hacsek (4123)
second Creative Commons License 2000.03.08 0 0 4124
kunosp,

a fagyhatár alá fektetendő vízvezeték fektetési mélysége min. 1,2 m. Itt a mélység egy dolog, a dolog lényege a földtakarás. Úgy értem ha ások egy 1,5 m mély árkot és beleteszem a csövet attól a víz még simán megfagy bene. tehát a vezetéknek az a része, ami a kútaknában van nem igen mondható fagyvédettnek. Hacsek.. illetve hacsak (:o)) a kút nem zárt, valami (szigetelt) tetővel. Ez könnyen lehet, hogy eleve így van, hogy ne essenek bele a macskák és a gyerekek.
Villanyfűtés: Egy ismerősöm nemrégiben szerelt fel villamos konvektorokat. Nagyon kis szépek, ha jól emlékszünk, akkor 800-2000 W közötti teljesítménnyel bírnak. Falra lehet őket feltenni (de lehet, hogy van lábon álló is). Valahol 16 eFt körül volt az áruk. Van profibb cucc is, aminek pl. programozható a szabályozása, reggeli felfűtés, napközben, míg tart a nyúlvadászat, addig kicsit visszaveszel, miegymás... na ezek valahol 25-30 között lebegnek kb. De egy keravillban meg tudod nézni pl. az olajradiátorok árait is.

Sec.

Előzmény: kunosp (4121)
Hacsek Creative Commons License 2000.03.08 0 0 4123
second,
el is várjuk, hogy ottlegyél!! :O))
Előzmény: second (4122)
second Creative Commons License 2000.03.08 0 0 4122
juci,

alázatos tisztelettel jelezném részvételi szándékom, ami sajnos egyelőre nem tud igéret lenni, de mihamarabb megpróbálom kitudni mikor lesz a Reszortos táborom.

Sec.

Előzmény: juci (4111)
kunosp Creative Commons License 2000.03.08 0 0 4121
Uhh, az ember kicsit elszabadul számítógépe közeléből, és rögtön annyi de annyi olvasnivaljóa támad...

Köszönöm mindenkinek a tanácsokat:
bd:

Kunosnak gratula az uj szerzeményéhez.
Így első hallásra jónak tűnik.
Ha nyaralónak használod (=nem fűtöd egész télen), a ház és az abban lévő vízzel teli vezetékek szétfagyhatnak. Ezért víztelenítik a nyaralókat az őszvégi elvonuláskor.

Szerintem is jó szerzemény volt, vízparti ráadásul a szentem (Körös holtág). Csak messze van Bp-től. A kút fúrt (56 méterről jön a víz, a kútfúró nem győzte tolni bele a csövet!). Eddig víztelenítettem, ezentúl sem fogom megúszni. Többek véleménye szerint a ház, tetőstül mindenestül korrekt állapotban van, két-három héten belül megyek is, megnézem általatok élesített látással az egészet.

Hacsek, second:

Na szóval. Tudni kellene, hogy az a téglafal milyen tégla? Ha legalább 30 cm vastag, akkor NAGYON nem kell
A víz a KÚTBAN elvileg nem fagy meg, hiszen fagyhatár alatt van. Fagyhatár felett vezetett csőben persze megfagyhat, de a csövet lehet szigetelni.

Igen, a legnagyobb gondom az a szakasz, ami a kútra kötött szivattyútól vezet a házba, persze szivattyústúl. Egy kb. 1.5 m mély akna alján a szivattyú, és a földben megy a cső. AZ nem gond, ha vízteleníteni kell, de ha lemegyek télen 2 napra be tudjam üzemelni. Mennyi a fagyhatár? Egyáltalán ez egy pontos érték vagy helyenként változó? A fal egyébként megvan 30 centi, ablakok fakeretesek, duplák. A fűtés pedig - mivel nagyon kis időket töltenék lenn egyszerre (2-3 éjszaka) - maradna villany egyelőre, aztán majd meglátjuk. Mennyit kell költeni egy ilyen ház villanyos felfűtésére használható esköz(ök) beszerzésére? Valami komolyabbat szeretnék, mint egy hősugárzó.
:)

Mégegyszer köszönöm a válaszokat.

UI: Baracska egész jó hely, 3x30 nméteres egy vízparti cella... :) egyébként a házacskám Mezőtúr mellett van.

Péter

Hacsek Creative Commons License 2000.03.08 0 0 4120
Méhecske!

Amennyiben a Budapesten forgalmazott Big Mac-et magyar terméknek veszed, akkor a Panorama profil is lehet magyar.
Attól függ, azt nézzük-e, honnan származik a nyersanyag vagy hogy kié a profit!!

Előzmény: LitleBee (4117)
oszkaar Creative Commons License 2000.03.08 0 0 4119
Ez az ablaktéma engem is érdekel, sőt ajtó is.
Milyen karbantartást igényelnek a mostanában gyártott fakeretek és főleg milyen sűrűn?
Milyen lehetőségek vannak úgymond betörésbiztos ajtó, ill. ablak kialakítására (üveg, keret)? Az ajtón itt teleablakos kertre nyíló ajtóra gondolok egy budai zárt udvarú társasházban.

Kösz, Oszkar

Előzmény: Hacsek (4116)
hóember Creative Commons License 2000.03.08 0 0 4118
A gráciáknak:

hóMbR

LitleBee Creative Commons License 2000.03.08 0 0 4117
Szia!

Egy kicsit vitatkoznék. A PANORAMA csa volt osztrák profil, az új 3 kamrás már hazai fejlesztés (vagy vettek egy új licenszet??).

Előzmény: Hacsek (4116)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!