Új vagyok köztetek, de remélem itt tud vaki segíteni.
Szóval a gondom. :
Van egy (kettő) Smart 450 es-em. 2000 évjárat 0.6 benzin 40 kw. Nekik az első rugózása laprugós szerkezetű. A laprugó ugye 1 darabból van. A kasznihoz felfogatásnál mindkét oldalon található alul és felül egy egy "U" profilu gumi.
NA ÉN AZOKAT A GUMIKAT SZERETNÉM KICSERÉLNI CSAK. A Fédert nem.
Próbáltam kèpet is feltölteni, de valamiért nem sikerül. az úriembernek megkaphatnám az elérhetőségét? Aki foglakozik a SAM javítással. Köszönöm még egyszer a segítséget!
Köszi a segítséget! Megvan a hiba! Beázott ahogy mondtátok is! azt még nem találtam meg, hogy hol ázik be. :( de fura mert a Bizti tábla alatt egyáltalán nem vizes a padló! Viszont felette van valami cső formájú dolog, lehet h ott kapott vizet.
meg kellene keresni hol ázik be, sanszos hogy újra kell ragasztani a szélvédőt. ha a jobboldalon vizes attól semmi sem megy tönkre mivel ott csak az akku van, bal oldalon viszont a SAM modulra tud rácsorogni.
billentsd le a SAM modult (biztitáblát) és a hátulján lévő csatlakozásokat csatold ki, fújd be kontakt sprével- ha ettől nincs változás akkor csere, esetleg javítás. mindkettőben tud segíteni Ördög Zoli
Szevasztok! Esetleg történt már valakivel hasonló?!? Fortwo 450 benzin 60le 2004
nem működik az indeksz az autón, sem ballra sem jobbra.
az elakadásjelző használatakor meg az autó nyitása zárásakor meg működik. A másik próbléma meg ha bekapcsolom a fűtést , el indul az anlaktörlő elöl. a klima kapcsolón van 2 db led (nem tudom h mire szolgál) de a klímát is csak akkor tudom bekapcsolni , ha a hátsó ablakfűtés be van kapcsolva..
Szóval van egy kis gubanc az elektronikával. Az jobb tapososzőnyeg alatt vízet találtam, (olvastam
már h beázós fajta a kicsike. Gondolom ebből adódhat a probléma.
De nem látok elöl sehol beázást a műszerfal alatt. Köszi mindenkinek a segítséget előre is!!
elkopik a kuplungtárcsa egy picit, ami azt jelenti hogy még tisztán látod a porcsatornát de a kopás mértékét is látod, ezekben a szerkezetekben nincs automatika ami utántállítana, emiatt a rugótányér feljebb kerül és a kuplungmotornak nagyobb ellenállása lesz mikor kinyomkodja. a 60.000 nyivlán sehol sem látod, de ha szerelőket kérdezed akkor kb ezt fogod kapni válaszul. A motor meg időzítésre van prgramozva pl 40 ms alatt kell venni a sebességet, ha ez nem történik meg akor marad a 0, de fogadok ha előbb 1be teszed aztán hirtelen R-be mindig jó!
Szerinted mi az ami tönkremehet benne ami szabad szemmel nem látható ? Elég sok kuplungot láttam már 30 év alatt,jót és rosszat is,de talán egy sem volt amiről nem lehetett megmondani,hogy jó-e vagy nem.Ezért volnék rá kíváncsi,és miért csak a hátramenet és miért kell melegedni egy percet neki ? Természetesen minden tanácsot szívesen veszek csak azért az okát is szeretném tudni. Ez a 60.000 ezres csereperiódust egyetlen szakirodalomban sem láttam még leírva.
Nemrég volt a kuplung is lebontva a főtengely szimering miatt. A tárcsa is gyári értéken van szinte kopás sincs rajta,a szerkezet is hibátlan,meg akkor miért csak a hátramenetnél van gond és mi köze ahhoz hogy egy perc melegedés után szépen kapcsol ? Ezt Te is tudod,hogy a kuplungja ezeknek már nem olyan mint a 450-nek.
Ja és még annyi adalék,hogy amikor nem kapcsolja a hátramenetet és ennek ellenére hátramenetben van a kar akkor villog az "N",nem tudom,hogy ez segít-e valamit ?
Váltóolaj volt cserélve,kuplung adaptációt már többször megcsináltam.A fékpedál kapcsoló jó ötletnek tűnhet,de akkor az egyes miért nem hagy ki sohasem? Elvileg a kontaktokat is átnéztem,de azért az ördög nem alszik.Ja igen,és a hibatárban sohasincs semmi hiba