Keresés

Részletes keresés

templomhegyi Creative Commons License 2013.08.01 0 0 87679

 de ez a Papandovalorokomdui a legszebb és legegyszerübb:)

MIkor ezt irtad"válaszoljatok a kérdésemre köcsögfejű tirpákok" remélem én nem jutottam eszedbe

Előzmény: szilvakukc (87665)
snapszmester Creative Commons License 2013.08.01 0 0 87678

Nem tudom mi a baj. Nekem try-nal megy. Nem váltottam semmit. A hekkert megvesztegetem egy kis barackkal és megnézi.

Egy kérés. Menjél a nevemre és az adatlapomon kattints a webcímre. Mi történik? Légyszíves.

Előzmény: jatti1 (87670)
jatti1 Creative Commons License 2013.08.01 0 0 87677

A 15 fokosat is tudom használni, elvégre ugyan úgy kell mint a 20-ast, csak más táblázat kell hozzá. :) Az pedig van!

jatti

Előzmény: Tucso69 (87673)
csalitos Creative Commons License 2013.08.01 0 0 87676

   De tényleg, el tudnád mondani szép kerek mondatokkal, hogy mire is vagy kiváncsi? Számomra furcsának tűnik az ideböfögött, sokat sejtető, de semmit nem mondó provokatív jellegű megjegyzéseid. Ezt valahol tanitották néked, vagy csak úgy jött magától? Megvallhatnád szépen és ha lehetne indulatok nélkül.

   Minden jót.

   Józsipapa.

Előzmény: minekfőzmindenki (87667)
jatti1 Creative Commons License 2013.08.01 0 0 87675

Az uw nálam is megy, a try.hu nemműkődik, de a kezdőlapon a try. hu-s cím van.

jatti

Előzmény: pálinkaüst (87674)
pálinkaüst Creative Commons License 2013.08.01 0 0 87674

Nálam tökéletesen megy a http://snapszmester.uw.hu/.

Előzmény: jatti1 (87670)
Tucso69 Creative Commons License 2013.08.01 0 0 87673

Tehát a 20 C-ra kalibráltat jobban fogod tudni használni, nem akkora probléma. :-)

Én inkább eltenném emlékbe!

Előzmény: jatti1 (87517)
citrus04 Creative Commons License 2013.08.01 0 0 87672

Pálinkás szép estét kivánok!

 

Igazad van a kérdésedben, hogy szakértelem nélkül minek fog bele valaki, merthogy az egészség veszélyeztetése nem egészséges:-)))

 

Én például kötelességből főztem, anyagiak hijján. Meg népi szokás is volt errefelé...

 

Aztán elfelejtettem, és most újra kezdtem. Ezért kérek tanácsot a fórumon.

 

Pláne most, hogy engedélyezték:-)))

 

Előzmény: minekfőzmindenki (87590)
pálinkaüst Creative Commons License 2013.08.01 0 0 87671

Ha kisebbek a paradicsomok, akkor próbáld meg aszalni, aztán az aszalt paradicsomot még mindig beleteheted a pálinkádba ágynak. :)

Előzmény: Kezdőcefrész (87656)
jatti1 Creative Commons License 2013.08.01 0 0 87670

Szia Mester! Nálam nem megy a try.hu csak az uw.hu végű honlapod, de ott még a 

SNAPSZMESTER.TRY.HU felirat fogad. Múltkor ugyan írtad, hogy nagylelkű fórumtárs rendezte egy évre, de nekem nem derült ki, hogy lejárt az egy év, a szolgáltató váltott nevet vagy Te váltottál szolgáltatót, esetleg valahol nálam van a hiba? (Nem bennem!)

jatti

Előzmény: snapszmester (87662)
snapszmester Creative Commons License 2013.08.01 0 0 87669

Észre vetted, hogy a provokatívnak tűnő kérdéseknél nincs emilcím. Mindig megnézem az ujjakat válasz adás előtt és meglepő az eredmény.

Előzmény: szilvakukc (87665)
jatti1 Creative Commons License 2013.08.01 0 0 87668

"Én szénát használtam ,igaz nem a cefre leégése ellen hanem a vidéki menyecskéket húztam bele " 

És nem égtél le egyszer sem? :) Mert akkor mégis jó a szalma leégés ellen! :)

jatti

Előzmény: templomhegyi (87647)
minekfőzmindenki Creative Commons License 2013.08.01 0 0 87667

Annyira azért nem vagyok törzstag. Maradjunk a kiakadt tőrzsolvasóban.

Előzmény: szilvakukc (87665)
snapszmester Creative Commons License 2013.08.01 0 0 87666

Őszintén kíváncsi vagyok a fórumozási szokásokra.

Pl. mikor dől el hogy itt komolyan vesszük a pálinka főzést.

A fórum címe, életkora befolyásol?

A felajánlott irodalom hitelesnek tűnik?

Ha elolvastad az ajánlottakat és visszakérdezel azoktól akik írták hitelesebb a válasz?

Azért mert a tananyag ingyenes értéktelen is?

 

Előzmény: Kezdőcefrész (87641)
szilvakukc Creative Commons License 2013.08.01 0 0 87665

Igazából, akik itt törzstagok, azok általában felvállalják magukat.

Abban egyetértek Veled, hogy, ha csirkét akarok tartani, előbb az ólat csinálom meg, csak azután veszem meg az állatokat, és, hogy sok az ide írogató dilettáns, aki szarik olvasni, csak a " válaszoljatok a kérdésemre köcsögfejű tirpákok" vonalat képviselik, de, ha köpködök valakit, vagy valakiket, felvállalom magam. Én pölö sok nicknéven írogatok, a Mcgárgyulttól kezdve a Dartvéder Jenőn át, a Papandovalorokomduig, de sosem, és ezt kihangsúlyozom: SOSEM! rejtett az emilje egyiknek sem. Na ez a gáz, még akkor is, ha törzstag vagy!

Üdv

Szilva

Előzmény: minekfőzmindenki (87663)
sogi01 Creative Commons License 2013.08.01 0 0 87664

Jó látni,hogy van aki olvas és értelmezi aleírtakat...

Előzmény: minekfőzmindenki (87663)
minekfőzmindenki Creative Commons License 2013.08.01 0 0 87663

Onnét tanultam a pálinka főzést én is. Arra is volt válasz amit még kérdezni sem tudtam.

Vagyunk néhányan akik beirogatás nélkűl is boldogultun. Megpróbálom hátha megy ezután is.

Előzmény: snapszmester (87662)
snapszmester Creative Commons License 2013.08.01 0 0 87662

Azzal a megállapítással hogy ide tanulni járnak erősen vitatkoznék.

Megnéztem snapszi oldalát. Ma több mint 100 látogató volt. Ők akarnak tanulni. Kíváncsi vagyok a mai kérdésfeltevők tudnak e róla.

Előzmény: emGeza (87651)
sogi01 Creative Commons License 2013.08.01 0 0 87661

Lehet kipróbálom én is.. csak szedek mellé paprikát kicsi hagymát megszórom pirospaprikával és kész a lecsópárlat:))

Tavaly csináltam belőle többet soha!

Előzmény: Kezdőcefrész (87658)
Feriba51 Creative Commons License 2013.08.01 0 0 87660

Üdv zolik77!

 

Az utolsó kovácsolt réz. Az ilyennek az alja vastagabb szokott lenni. Szinte biztos, hogy maradhat szimpla falu és nem ég le benne semmi.

Jó nedűt!!!

Előzmény: zolik77 (87593)
Krissz03 Creative Commons License 2013.08.01 0 0 87659

Igen... Idén én is megtiltottam anyámnak a kajszi lekvár főzést! Szerinted? Amikor nem voltam itthon, szépen sunyiban megcsinálta! Ennyi gyümölcsöt elb@szni! :D Na jó, viccet félretéve. Télen jó lesz majd még az a kis házi lekvár, de a pálinka jobb lenne! :)

Előzmény: Kezdőcefrész (87658)
Kezdőcefrész Creative Commons License 2013.08.01 0 0 87658

Egy jó kis pálinkás spagetti  hmmm.. nincs is annál jobb :D

 

Na majd kipróbálom először kicsibe, egy diszperzites vödörnyit becefrécek... Ha jó lesz, akkor sajnos nem lesz paradicsomlé az idén :DD

Előzmény: templomhegyi (87657)
templomhegyi Creative Commons License 2013.08.01 0 0 87657

A bolonyai(fonetikusan) spagettire meg majd paradicsom pálinkát öntünk igaz-e ,tegyetek a cefrébe egy kis bazsalikomot meg majorannát és kész is .

Viccet félre téve pariból lehet páleszt főzni,hogy milyen ne tudom de vannak itt olyan szaktársak akik kóstolták .

Allitólag a zeller az jobb

Előzmény: Kezdőcefrész (87656)
Kezdőcefrész Creative Commons License 2013.08.01 0 0 87656

A vegyes alapból lehet finom pálinka, a paradicsom-ágy talán nem ront rajta annyit.

 

A nagy kérdés viszont az, hogy nem az ágy lenne a paradicsom, hanem az egész cefre, majd a párlat... Gondolom egy kis cukorral megspékelve, s tán valamicske élesztő adagolással erjedésnek indulna a paradicsom is...

 

Tavaly anyósoméknál vagy két mázsa paradicsom a szemétre került, nem győztek paradicsomlét főzni, még mindig van a tavalyiból, de már szépen pirosodik az új paradicsom is, nem beszélve arról, hogy idén már nálunk is van egy csomó...

 

Tavaly is sajnáltam kihajítani a szemétre azt a rengeteg paradicsomot, de ha lehet belőle pálinkát csinálni, akkor mégjobban sajnálnám :)

Előzmény: Tan-csi (87653)
Tan-csi Creative Commons License 2013.08.01 0 0 87655

Na jó ott könnyű, ahol annyi a széna, hogy egy menyecske is belefér! :)))

Előzmény: templomhegyi (87647)
Krissz03 Creative Commons License 2013.08.01 0 0 87654

Ez a szöveg után még részletezzem is? :D De az a legjobb, ha ez nem vicc volt, hanem a múltból merítettél! :D

Előzmény: templomhegyi (87652)
Tan-csi Creative Commons License 2013.08.01 0 0 87653

Vegyes volt az alap, és tényleg iható volt, a smile csak az itt szokásos gyümölcspálinkáktól való elrugaszkodottságnak szólt.

Egyébként tényleg bármit csinálhatsz, ha nem beteg a cefre és nem követsz el szarvashibákat a főzés alatt, mindenképp iható pálinkád lesz.

Előzmény: Kezdőcefrész (87644)
templomhegyi Creative Commons License 2013.08.01 0 0 87652

Ja, az Miért-is?:)))

Előzmény: Krissz03 (87649)
emGeza Creative Commons License 2013.08.01 0 0 87651

Szia !

 

"Nem leltároztam miket írtál eddig, ..." ezzel mind azonosulok mint emGeza ,amit más oldalakon is használok .

 

Szerintem aki ezen oldalt olvassa (?) vagy kérdez azt 1 cél vezérli , hogy tanuljon. 

Mert pálinkát mindenki tud csinálni,de jó a minőségű már nem mindenkinek adatik meg.

 

"Azt állítod hogy sunyi vagyok" - igen . Mivel fantázia névvel fútsz.

 

"és aki sósavval akar pH beállítani annak milyen jelzőt adnál?"- ...hát .

Ebbe a témába már én is beégtem (sósav).

 

Hülye kérdésre az értelmes válasz az nagy segítség ! Én is kaptam ... 

Előzmény: minekfőzmindenki (87637)
rézműves1 Creative Commons License 2013.08.01 0 0 87650

...létezik bizony...1-hét ilyen melegben  a cefrében serénykedő és közben szaporodó élesztőbaciknak nagy idő...kérdezd csak Snapszit, még most is emlegeti a 3-nap alatt kierjedt kajsziját...

Előzmény: B.tibor1 (87642)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!