Keresés

Részletes keresés

Octi19 Creative Commons License 2012.03.04 0 0 19

OK. Akkor ácsi!

 

Te nem telefont vettél! Te egy WP7 "okostelefont" vettél, amit történetesen a Nokia gyártott. Ennek pusztán annyi köze van a korábbi Nokiákhoz, hogy ezzel is lehet telefonálni. Ez egyszerűen más kategória és erre gondolnod kellett volna akkor amikor megvetted, de legalább az eladónak fel kellett volna hívnia a figyelmedet. Mindez nem a készülék hibája, egy sebész-szike sem krumplihámozásra való, még akkor sem ha ez is, az is éles.

 

Hogyan rakok rá másik böngészőt? - net kell hozzá! - hát persze hogy net kell hozzá, mint általában az összes okostelefonhoz amikor valamit fel akarsz rá tölteni... de használhatod az otthoni WiFi hálózatodat is és akkor legalább adatforgalom nem kell hozzá.

Bing helyett hogyan állítok be másik kezdőlapot? - Jó Neked, nekem sajna a bing jön állandóan. - A böngészőnek NINCS kezdőoldala! (az más kérdés, hogy ha a keresés gombot megnyomod akkor a bing kereső jön be, de én spec azt a gombot nem is szoktam használni. A böngészőt a megfelelő csempéről indítom és akkor az utolsó lap jön fel ismét)

Hogyan tehetek fel a telóra .doc fájlokat? - ahhoz is net kell! - igen kell, de nem is az volt a kérdés, hogy kell-e...

Hogyan rakok a névjegyhez mp3 csengőhangot? - eléggé bonyolult, és megint csak net kell! - már miért kellene? Csak a Zune kell hozzá... hacsak nem a netről akarsz letölteni valamit.

Net nélkül hogyan mutatja a pontos helyzetedet? - Szóval akezdethez itt is kell, sőt oflinehez is kell elsőnek. - Igen kell, de pont ezért jön az offline navigáció, aminek csak a telepítéséhez kell majd a net, de szintén használhatod a WiFi hálózatodat, sőt ekkora állományt szinte csak azzal érdemes.

Miért akar állandóan netre menni? - Te is elhiszed? - nincs ezen mit elhinni, tiltsd le az adatkapcsolatokat és akkor is fogod tudni használni, mint telefon... bár akkor minek vettél okostelefont?

Miért kommunikál sokkal többet a hálózattal mint egy normál Symbianos teló? - Enyém 810-es, 24 órát alig bír ki! - ez NEM egy Symbian rendszerű telefon, tehát nem is lehet a kettőt összehasonlítani. Te, csinálj már egy képet a telefonodról mert én eddig még csak (forgalomban) 710-est és 800-ast láttam, de 810-est még nem. Egyébként átlagos használat mellett egy okostelefonnak a 24-órás akku kapacitás teljesen átlagos. vannak ennél jobbak és rosszabbak is, de olyan nem nagyom ami a régebbi "csak" telefonokhoz hasonló 1-2 hetes üzemidőt tudna. Ez bizony ilyen, és erre szintén valakinek fel kellett volna hívnia a figyelmedet.

Zenelejátszója is gyenge. Hangszínhiány+ hangerő csekély  - Akkor megint net kell. - erre már nem is érdemes reagálni... persze, hogy kell...

Ha a szgépen nincs Zune.... - sajnálom is a régi telómat! - szó ami szó, nekem is hiányzik a régi Nokiámból néhány olyan apróság ami egy Nokiában természetes volt...

A-GPS vevő gyári állapotban elérhetetlen. - A román határ mellett vannak a földjeim. Karók pozíciója miatt. - Létezik olyan app, több is ami megoldja a problémádat. Például: WinGPS Info GPSInfo és még rengeteg hasonló...

most próbáltam ki a kedvedért és mindkettő működik adatkapcsolat és wifi nélkül is, és mindkettő teljesen ingyenes!

 

nekem is szoknom kellett ezt a telefont, és én is elkövettem azt a hibát, hogy azt gondoltam, ez egy Nokia, de amikor rájöttem, hogy ez egy nokia gyártmányú WP7-es telefon azóta megpróbálom használni és egyre jobban tetszik. Persze, folyamatosan küldöm a visszajelzéseket, a Nokiának és másoknak is (és még válaszolni is szoktak... érdemben!), hogy miként lehetne jobbá tenni ezt a telefont... ami valójában nem is egy telefon. Pont azért nem értem, hogy te miért ezt vetted, amikor nem erre lenne szükséged... kicsit olyan ez, mintha vennél egy babettát és azon bánkódnál, hogy biciklinek csak alig használható, ha meg beindítod akkor tankolni kell bele... holott ha biciklit vettél volna akkor teljesen meg lennél vele elégedve...

Előzmény: Abdhul (13)
LSB Creative Commons License 2012.03.04 0 0 18

Minek vettél okostelefont net nélkül?

Előzmény: Abdhul (13)
Abdhul Creative Commons License 2012.03.04 0 0 17

Ha már csak 1 ember elgondolkodik a vitánkon, akkor már jó.

Még ha nokiás fejlesztő akkor a legjobb!

Előzmény: Octi19 (12)
Abdhul Creative Commons License 2012.03.04 0 0 16

A térkép netről megy a hely alá.

Előzmény: Abdhul (15)
Abdhul Creative Commons License 2012.03.04 0 0 15

Tornyok háromszögeléses módszere alapján.

Előzmény: Octi19 (11)
Abdhul Creative Commons License 2012.03.04 0 0 14

No a kijelző az tényleg tetszik a szobában, de szabadban, napfénynél.....pocsék!

Előzmény: TRACTORUL (8)
Abdhul Creative Commons License 2012.03.04 0 0 13

ÁCSI !!!

 

Én telefont vettem, és jogos elvárásom, hogy alapból tudja a dolgokat, mint az elődei.

 

Hogyan rakok rá másik böngészőt? - net kell hozzá!

Bing helyett hogyan állítok be másik kezdőlapot? - Jó Neked, nekem sajna a bing jön állandóan.

Hogyan tehetek fel a telóra .doc fájlokat? - ahhoz is net kell!

Hogyan rakok a névjegyhez mp3 csengőhangot? - eléggé bonyolult, és megint csak net kell!

Net nélkül hogyan mutatja a pontos helyzetedet? - Szóval akezdethez itt is kell, sőt oflinehez is kell elsőnek.

Miért akar állandóan netre menni? - Te is elhiszed?

Miért kommunikál sokkal többet a hálózattal mint egy normál Symbianos teló? - Enyém 810-es, 24 órát alig bír ki!

Netről miért nem tudok menteni .pdf-et? - 1:0

Zenelejátszója is gyenge. Hangszínhiány+ hangerő csekély  - Akkor megint net kell.

Ha a szgépen nincs Zune.... - sajnálom is a régi telómat!

A-GPS vevő gyári állapotban elérhetetlen. - A román határ mellett vannak a földjeim. Karók pozíciója miatt.

 

 

Utálom ezt a NOKIÁMAT!

 

 

Az eddigieket nagyon szerettem!








Előzmény: Octi19 (6)
Octi19 Creative Commons License 2012.03.03 0 0 12

Azért, még ne temessük a Nokiát... egyike a világ 10 legismertebb márkájának, azonkívül továbbra is készít symbian alapú készülékeket.

A MicroSoft most nagyon elkötelezett, hogy felépítsen egy Apple-hoz hasonló szolgáltatási hálózatot, a WP8 és a Windows-8 azonos kódokra épülő hub-okat fog tartalmazni, ami minden eddiginél egyszerűbb kommunikációs kompatibilitást fog jelenteni. A Live szolgáltatás is öles léptekkel halad a legteljesebb integráció felé, és most ez a két, óriási tapasztalattal rendelkező fejlesztő csapat fog együttműködni.

A jelenlegi WP7.5 Mango operációs rendszer még egy általános verzió, de például a Lumia800 a gyermekbetegségei ellenére is (akku problémák, stb...) és annak ellenére, hogy nem egy tucat készülék, -már az árazása miatt sem- sorra döntögeti az eladási csúcsokat a megjelenése óta és az egyes piacokon nem éppen mostanában volt.

Előzmény: sa-gx180 (10)
Octi19 Creative Commons License 2012.03.03 0 0 11

"...a navi internet alapon megy."

 

Ezt mostanáig nem sikerült kitalálnom, hogy egy helymeghatározás hogyan működhet internet alapon... ? Áruld már el, hogy ez milyen elvek mentén lehetne megvalósítható?

Előzmény: TRACTORUL (8)
sa-gx180 Creative Commons License 2012.03.03 0 0 10

Ez az okostelefon széria óriási bukás lesz a Nokiának.

 

 

Végük van.

 

 

 

 

Octi19 Creative Commons License 2012.03.03 0 0 9

"Az amoled kijelzőn a szinek egész más minőségben jönnek, mint a tft-n"

 

Ez igaz, de a TFT LCD is szép képet ad és az AMOLED-nek is vannak hátrányai, (a PenTile Matrix kialakításúaknak).

 

Én egy MM-ben néztem egymásmellett a két kijelzőt (710 TFT LCD vs. 800 S-AMOLED PenTile Matrix) és mikor mindkét készüléken azonos beállításokat alkalmaztam (mert a kis huncutok a drágább 800-as háttérvilágítását maxra, a 710-ét meg minimumra állították és így valóban sokkal élénkebb színei voltak az AMOLED-nek...) akkor már nem volt annyira egyértelmű az AMOLED előnye, sőtt a konstrukciós hibái is jobban kijöttek. (mondjuk, ezek észrevételéhez nem árt tudni, hogy mit nézzél, de ha egyszer megláttad akkor már mindig szúrni fogja a szemedet)

 

"A 710-nek nincs GPS vevője(ezt úgy mondják el, hogy ál gps vevője van, de ez egy marhaság)a navi internet alapon megy."

 

Ezt nem tudom, hogy honnan vetted, de ez egyszerűen nem igaz. Íme a bizonyíték:

 

Navigációs funkciók és szolgáltatások

  • 3D gyorsulásmérő
  • Nokia Térképek alkalmazás

GPS funkciók

  • A-GPS
  • GPS
  • CellID
  • WiFi helymeghatározás

Forrás:http://www.nokia.com/hu-hu/termekek/telefon/lumia710/termekjellemzok/

 

Az viszont igaz, hogy a jelenlegi navigációs alkalmazások használatához az útvonal tervezésénél kell internet kapcsolat, de már készül egy teljesen offline verzió is.

Előzmény: TRACTORUL (8)
TRACTORUL Creative Commons License 2012.03.03 0 0 8

A feleségemnek van 710-e én egy szintén phone7-es Samsungot használok vagy másfél éve.

Az oprendszer sokat javult a Nokia a navival lehet nyerő.

Az amoled kijelzőn a szinek egész más minőségben jönnek, mint a tft-n

A 710-nek nincs GPS vevője(ezt úgy mondják el, hogy ál gps vevője van, de ez egy marhaság)a navi internet alapon megy.

Nemtom hogy a 800-ban van -e antenna és hogy milyen.

Előzmény: Octi19 (0)
Octi19 Creative Commons License 2012.03.03 0 0 7

"SajnosÚgy találta ki a Nokia, hogy minden alapművelethez igénybe kelljen venni valamilyen hálózatot, lehetőleg pénzért."

 

Ennek a Nokiához nem sok köze van, itt a Nokia "csak" a hardvert adja. Az összes szolgáltatás, és az operációs rendszer (kivéve persze a telefon és adat forgalmazást) a MS biztosítja. Az operációs rendszer szabja meg a telefon specifikációinak javát is.

 

"emlékezve egy Blackberry váltásnál milyen nehéz volt a nokiás telefonkönyvemet a PC Suite ról átmásolni. Na ez most sem sikerült, egy fél napom elment rá mire a neten keresztül össze jött."

 

Pedig létezik egy Nokiás app a Névjegymásoló (ez a Lumiákon alapban rajta van) amivel nekem kb 5 perc alatt át volt másolva a az összes névjegyem, azután már csak a Live.com-on kellett kicsit rendbe szednem a névjegytárat, kipucolni a felesleges és duplázott névjegyeket stb... és már készen is voltam. Igazából ez most ment a legkönnyebben mióta mobilom van. 

Előzmény: Törölt nick (5)
Octi19 Creative Commons License 2012.03.03 0 0 6

Hogyan rakok rá másik böngészőt? Piactér-> SurfCube (magyar fejlesztésű böngésző beállíthatod akár a google-t is alapértelmezett keresőnek. Magyar LiveID-vel a Nokia Lumiára optimalizált változatát Április 15.ig ingyen letöltheted!

Bing helyett hogyan állítok be másik kezdőlapot? Nincs kezdőlap! Az utóljára használt oldalt tölti be ismét...

Hogyan tehetek fel a telóra .doc fájlokat? Live fiókban felteszed a SkyDrive-ra és onnan megnyitva mentés másként, célként beállítva a telefon.

Hogyan rakok a névjegyhez mp3 csengőhangot? Így...

Net nélkül hogyan mutatja a pontos helyzetedet? A navigálás kezdetén kell neki csak adatkapcsolat, azután már nem, de hamarosan érkezik a Nokia Vezess Ofline változata is.

Miért akar állandóan netre menni? Nem akar állandóan a netre menni...

Miért kommunikál sokkal többet a hálózattal mint egy normál Symbianos teló? - ezért az aksigond Mert ez nem Symbian... és nem ezért az akksi gond, hanem a 800-as egy hibás fw-je okozta a kezdeti akki lemerüléseket.

Netről miért nem tudok menteni .pdf-et? Ezt passzolom... a mailben kapott pdf fájlok gond nélkül letöltődnek és megjelennek!

Zenelejátszója is gyenge. Hangszínhiány+ hangerő csekély A zenelejátszó hangszín problémáit a hírek szerint a következő frissítésben orvosolva lesznek.

Ha a szgépen nincs Zune akkor kommunikáció sincs. Még pendrive-nek sem használható. Ez biza így van... de ez nem egy telefonba itegrált táttértár, hanem egy interface a virtuális világba amivel még telefonálni is lehet.

A-GPS vevő gyári állapotban elérhetetlen. Miért kellene elérni...

Office alkalmazások (Excel, Word, PowerPoint, One Note) nem másolhatók a telóra. Nekem még Zunevel sem. Ha itt fájlokra gondolsz akkor azt már fentebb leírtam, hogy miként lehet, (persze lehet hogy megy a dolog a SkyDrive nélkül is...) ha viszont nem fájlokra gondolsz akkor nem értem a kérdést.

 

lumina 810 nem ajánlom senkinek Hát, azt ne is... csak a Lumia 800-ast vagy a Lumia 710-est ;)

Előzmény: Abdhul (4)
Abdhul Creative Commons License 2012.03.03 0 0 4

Hogyan rakok rá másik böngészőt?

Bing helyett hogyan állítok be másik kezdőlapot?

Hogyan tehetek fel a telóra .doc fájlokat?

Hogyan rakok a névjegyhez mp3 csengőhangot?

Net nélkül hogyan mutatja a pontos helyzetedet?

Miért akar állandóan netre menni?

Miért kommunikál sokkal többet a hálózattal mint egy normál Symbianos teló? - ezért az aksigond

Netről miért nem tudok menteni .pdf-et?

Zenelejátszója is gyenge. Hangszínhiány+ hangerő csekély

Ha a szgépen nincs Zune akkor kommunikáció sincs. Még pendrive-nek sem használható.

A-GPS vevő gyári állapotban elérhetetlen.

Office alkalmazások (Excel, Word, PowerPoint, One Note) nem másolhatók a telóra. Nekem még Zunevel sem.

 

lumina 810 nem ajánlom senkinek

 

Előzmény: Octi19 (0)
Octi19 Creative Commons License 2012.03.02 0 0 3

Több mint másfél óra állt a rendelkezésre hogy valaki nyomjon egy 0-ás hozzászólást... hát, majd legközelebb ;-)

Előzmény: Törölt nick (2)
Octi19 Creative Commons License 2012.03.02 0 0 0

Kicsit összegyűjtöttem a jelenleg kapható két Lumia specifikációit:

 

Lumia800

Operációs rendszer Windows Phone 7.5

Kijelző 3,7”-es ClearBlack AMOLED érintőkijelző, 800x480 képpont, 16 millió szín, kapacitív

Fotó 8 megapixeles kamera, automatikus és érintéses fókusz, kettős LED-vaku

Videó Videofelvétel HD minőségben (720p/30 képkocka másodpercenkén)

Internet Szélessávú internet (HSPA 14,4/5,76 Mbps) és Wifi

E-mail E-mail (IMAP4, POP3, Mail for Exchange), automatikusan beérkező e-mailek (push)

Zenelejátszás Zenelejátszás (MP3, AAC),sztereó FM-rádió

Memória 16 GB belső tárhely

Navigáció A-GPS-vevő, Bing térkép (internetkapcsolatot igényel), Nokia térképek elérhetők a Piactéren, Nokia Autóval ingyenes autós és gyalogos navigációval, digitális iránytű

Egyéb Bluetooth 2.1, USB 2.0 kapcsolat, microUSB-csatlakozó, 3,5 mm-es AV csatlakozó, gyorsulásmérő szenzor, közelségérzékelő, környezetifény-érzékelő, Micro SIM. Integrált Twitter és Facebook elérés. Office alkalmazások (Excel, Word, PowerPoint, One Note), 25 GB Skydrive tárhely a dokumentumokhoz és a jegyzetekhez (internetkapcsolatot igényel), XBOX Live Hub (internetkapcsolatot igényel)

 

 

Lumia710

Operációs rendszer Windows Phone 7.5

Kijelző 3,7”-es ClearBlack TFT érintőkijelző, 800x480 képpont, 16 millió szín, kapacitív

Fotó 5 megapixeles kamera, automatikus fókusz, LED-vaku

Videó Videofelvétel HD minőségben (720p/30 képkocka másodpercenkén)

Internet Szélessávú internet (HSPA 14,4/5,76 Mbps) és Wifi

E-mail E-mail (IMAP4, POP3, Mail for Exchange), automatikusan beérkező e-mailek (push)

Zenelejátszás Zenelejátszás (MP3, AAC),sztereó FM-rádió

Memória 8 GB belső tárhely

Navigáció A-GPS-vevő, Bing térkép (internetkapcsolatot igényel), Nokia térképek elérhetők a Piactéren, Nokia Autóval ingyenes autós és gyalogos navigációval, digitális iránytű

Egyéb Bluetooth 2.1, USB 2.0 kapcsolat, microUSB-csatlakozó, 3,5 mm-es AV csatlakozó, gyorsulásmérő szenzor, közelségérzékelő, környezetifény-érzékelő, Micro SIM. Integrált Twitter és Facebook elérés. Office alkalmazások (Excel, Word, PowerPoint, One Note), 25 GB Skydrive tárhely a dokumentumokhoz és a jegyzetekhez (internetkapcsolatot igényel), XBOX Live Hub (internetkapcsolatot igényel)

 

Tehát elmondható, hogy a formát és az árat nem tekintve a két készülék között igencsak csekély eltérés.

A kijelző technológiáját tekintve: S-AMOLED (Pen Tile Matrix) vs. TFT LCD de mindkét esetben ClearBlack technológiával támogatva és Gorilla Glass borítással

A kamerát tekintve: 8Mp vs. 5Mp de mindkét esetben Carl Zeiss lencse

A belső tárhely tekintetében: 16GB vs. 8GB egyik esetben sem bővíthető memóriakártyával, de mindkét esetben rendelkezésre áll a 25GB kapacitású privát internetes tárhely a SkyDrive de ez internet kapcsolatot igényel.

A gombok tekintetében: kapacitív vs. fizikai

 

Most ennyi jut az eszembe... és b0cs a n0tórius nullázóktól.

Előzmény: Octi19 (-)
Octi19 Creative Commons License 2012.03.02 0 0 topiknyitó

Én nemrég lettem gazdája egy Lumia710 telefonnak és gondoltam, nyitok egy topikot ahol kibeszélhetjük ezt a készüléket töviről-hegyire. Az esetleges kérdéseket is fel lehet tenni amire a legjobb tudásom szerint megpróbálok válaszolni, illetve előbb utóbb biztosan lesznek itt olyanok is akik nagyon "pengék" a témában.

 

Kicsi sztorizás ide az elejére:

Bár az MS mobil operációs rendszerei már nem újdonságok, sőt a jelenleg elérhető legújabb változat, a Mango kódnévre keresztelt 7.5-ös verziószámú változata sem egy nagyon ropogós darab, mégis viszonylag kevéssé elterjedt és ismert megoldás az almás iPhone-ok, és a kicsi zöld droidok erdejében,  és a lassan kihalófélben lévő (azért még nem temetném...) symianok árnyékában, de azért biztosan erősítgeti a pozícióit. A Nokia és a MS együttműködésével és az új Lumia termékcsalád piacra kerülésével minden bizonnyal jelentős szeletet fog kihasítani magának a tortából és várható a dömpingszerű elterjedése. A Lumia család első tagja az N9 formavilágát öröklő Lumia800-as már szép sikereket ért el világszerte, és az új formákkal operáló Lumia710-es is szépen hasít, de már bejelentették a várhatóan "olcsó" tömeg mobilnak szánt Lumia610-est és az új nagyfiút a Lumia900-ast is. Tehát a Nokia valóban belead apait-anyait, hogy behozza a többiek előnyét, és az MS is jelentősen nyomja az új változatait az operációs rendszernek. A jelenlegi információk szerint áprilisban várható a Tango névre keresztelt jelentős frissítése (???) a WP7-nek és már bejelentették hogy a nyárra várható a WP8-is ami jelentősen össze lesz fésülve az MS új PC-s operációs rendszerével a Windows-8-cal.

Tehát mozog a felszín, és fortyog a mély, majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég, addig is beszélgessünk!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!