Keresés

Részletes keresés

heki Creative Commons License 2000.02.01 0 0 149
na mi vót?
ennyi? nem láttam!

ace!
műxik a nagy nagy magyar átok.
Hogy miért szűnt meg a KÖR?
Arról is szó van, hogy ahol két magyar összehajol, ott előbb-utóbb veszekede lesz?
kisváros:
Inkább arról lehet szó, hogy vagy baráti társaság, vagy minőség... ha az utóbbin van a hangsúly, akkor előbb-utóbb sértődések lesznek, mivel azért túlnyomórészt elfajzott, kisebbrendűségi érzéssel viaskodó fél-művészkékről volt szó.
alkotócskákról.
aki meg minőséget képvisel és nem politikusan, hanem erővel, olykor erőszakosan követeli azt, az bizony nagyon bántó lehet nekünk, szegény fájó kicsi beteg alkotócskáknak.
de ezt titokban mondom, csak neked.
mindenesetre tisztességesebb, ha nem beszélünk, mint ha egymás szemébe hazudunk, és kiharcolnánk egymásnak a kiállítás, hangverseny, kiadás stb. jogát, és lassan a jóbarátság mámoros fénye elfedné tehetségtelenségünk szürke kudarcos lápvilágának homályát, hogy egy képzavarral küszködő írót idézzek.
mert úgy tűnik ez a vidéki kultúr: "tudom, hogy tudod, hogy tudom...hogy te is félteheccség vagy, de segiccsük egymást... és lám, működnek a dolgok!"
néha arra gondolok, hogy azért géczi jános akármilyen nehéz ember volt, azért kellett ennek a városnak. (elment pécsre)

de te forogtál Pesten is, az is belterj nem?

Xikita Creative Commons License 2000.02.01 0 0 148
Ennyi vót.
moly Creative Commons License 2000.02.01 0 0 147
Székesfehérváron a Digital Regia keretében már évek óta lehet ingyenes emilje a polgároknak.
Egyébként veszpréminek vallom magam, mert ott nevelkedtem a nagymamámnál, régen. A Beloiannisz utcában. Sajnos mostanában ritkán állok meg, nincsenek ismerősök, rokonok. De azért nagyon szeretm a várost.
Előzmény: macarpi (99)
Xikita Creative Commons License 2000.02.01 0 0 146
Elkezdődött!!!!!!!
Xikita Creative Commons License 2000.02.01 0 0 145
Ma reggel 9 órakor kezdik ismételni. Az hogy a mesternégyes mikor lesz nem tudni, sajnos muszály lesz végignézni.

Én tapadok a képernyőre!

aCece Creative Commons License 2000.01.31 0 0 144
Szintén sajnos... :(

Esetleg ha valaki felvette... Vagy: mikor ismetlik az adast? Ugyebar szoktak...

Cece

Előzmény: Eddybubci (143)
Eddybubci Creative Commons License 2000.01.31 0 0 143
Sajnos, lemaradtam az adásról. Ha nem ciki, szólnál ( írnál ) egy-két szót a történtekről ?
Előzmény: ace (139)
.Tito Creative Commons License 2000.01.31 0 0 142
Heki,

OK, OK, de addig is kerunk tobb Mesevarost a web-re!

Tito

Előzmény: aCece (141)
aCece Creative Commons License 2000.01.31 0 0 141
Elnezest a rengeteg gepelesi hibaert, de ma valami nagyon 'erdekes' gepet fogtam kis, es amit begepelek az korulbelul 20mp-es kesesse jelenik meg. Igy aztan az onellenorzes nem igazan megy. Remelem, azert elolvashato amit irtam.
Tehat nem valami Csopaki bor hatasa a jelenseg. :)
Megegyszer bocs
aCece Creative Commons License 2000.01.31 0 0 140
Hello!

Nekem ezek a 'fura' dolgok tetszettek mindig is. Neha tortennek is olyan dolgok, amik eloszor furak, aztan idovel hagyomanyookka valnak. Szoval idovel ellaposodnak. Epp ezert talan nem is az egy nagy fura dolgon van a lenyeg, mert az nem megy egykettore, hanem a sok ki apro 'furcsasag', amit inkabb enevezzunk erdekessegnek. Epp ezt szoktam emlegetni, hogy meg a bulizasis a hetkoznapomk resze lesz a torzshelyek, es a szokasos programok altal, ezert egypar evente elkel minddig egy uj, viszonylag nagyobb szabasu kezdemenyez. AMinel nagyszabasyubb egy dolog, annal lassabban evul el, mit erdekesseg.
Viszont ezejk a nagy dolgok lassan is szuletnek. Az Eiffel torony is nagy befektetes volt, de azi inkabb penzben merheto. Egy karneval felfutasa viszont peldaul leginkabb ido kerdese, no meg persze aze, hogy mennyire erdekes az a valami.

Veszpremnek itt van egy var, ami termeszetesen erdekes a maga modjan, de ettol meg nem jonnek ide a latogatok mas varak helyett, vagy nem hagyjak ott egy napra a Balatoni nyaralasuket, hogy Veszpremben verjek el a penzuket. Nyaron a var itt nalunk csendes, eltekinte egy-ket szorvanyos programtol, ugyanugy, mint a belvaros. No de nem ismetlem magam.

No de igaza van Muraknak, beszelni konnyu. Viszont ettol fuggetlenul rosszul esett az a Nepszabis cikk kicsit, mert bennem van tettvagy, csak egyedul keves az ember. Osszefogni kellene, erre volt egy kezdemenyezesem a 'Veszpremi Fesztival Bizottsag' felallitasa. Termeszetesen ez csak neveben bizottsag, mert jol hangzik. :) Valojaban azokat az embereket gyujthetne magaba, akik tennenek valamit, hogy Veszprem jobb legyen, de klon-kulon kevesek ehhez, es keresik a hasonlo embereket sikertelenul.

No, hogyom a szonoklatot, remelem nem csak itt a forumban
talalkoznak ossze a nagy szellemek :))))

Mar csak 11-et kell aludni a Fintor-talalkozoig :)

Cece

Előzmény: heki (138)
ace Creative Commons License 2000.01.30 0 0 139

hekinek!

Ha jól rémlik, te csináltál egypár "fura" dógot többed magaddal ( A Kör ). Miért is maradt abba...? Az alapítók majdnem mind-mind elhagyták a várost, vagy ha nem, egymással félévente ha beszélnek.

A vita szerintem sem lesz tul konstruktív. Megvallom kicsit félek, mi a f.....k mondtam rá igent.
A Karcsi át fog gázolni rajtam a TV nyílvánossága előtt.

Tudtad, hogy városunk egy jeles művésze a művelődési tárca minisztériumában tanácsadó/referens vagy valami hasonló pozíciót tölt be?

ace

Előzmény: heki (138)
heki Creative Commons License 2000.01.29 0 0 138
eddybucihoz csalatkozva még, mert jókat írt.
egy város attól "pezseg":

1. a legkönnyebben kivitelezhető: ha ún. fura dolgok vannak benne. A fura dolgokra bátorság (és pénz) kell. Ezekre aztán jönnek a turisták, fényképeznek, közben fogyasztanak és fellendítik a város pénz-forgalmát. mittudomén, ha a Kossuth utca tele lenne órákkal, vagy szobrokkal, ennek pár év után kimutatható haszna lenne. Párizs is sokat nyert az Eiffel-toronnyal, noha minden művelt ember utálta akkoriban, mikor épült. Emblematikus jelleget kell adni a városnak.
2. ha szellemi műhelyek működnének. Nincs(enek) igazán nagy mestere(i) a városnak, aki(k) körül holdudvar kiépült volna, mint mondjuk jó pár éve Kaposvárt megváltotta a színház gárdája. Ez meg pl. szerencse kérdése.
3. ha fiatal, friss erőknek valami célja lenne itt: ha a város magához édesgetne egypár "radikális" ifjú titánt, egy pár "nehéz" embert.( Ezt a legnehezebb objektív mércével megítélni. Itt egy jó műgyűjtő érzéke és egy oknyomozó riporter frissesége egy személyben, ha valakiben meglenne, az tudna tenni valamit...)
4. ha lenne nagypolgárság=ami vidéken még nem létezik.

Kikának is igaza van, arról nem is beszélve, hogy a kapcsolatok milyen belterjesek egy kisvárosban...
Például hétfőn a városi tévében Asztalos, Nagykarcsi, Murak, mindegyiket ismerem, és/vagy hallottam, valahogy sejtem, hogy mennyire lesz konstruktív vita...pedig még úgymond kívül is vagyok köreiken.

De a város proletárosodik el, valahogy az az érzésem. Mink itten Kádár-korszakban felnőtt emberek vagyunk és a new generation asszem alapjában véve szarik, vagy szarni fog ezekre, meg ránk, illetve menekül innejt el a pénz és siker irányába.
De az Óváros teret vissza kellene adni a veszprémi polgároknak, ha már úgyis az a terv, hogy a várdomb melletti utcák lesznek az új központok.

kössz, hordós

mrwolf Creative Commons License 2000.01.28 0 0 137
En azt gondolom, hogy a Sz. kavehaz az elso pillanattol lefedheto volt a
zeneiskolas-vegyeskaros-lovassys kulturkorrel, illetve azok rokonaival/barataival/uzletfeleivel
ugyanakkor ez a dolog egy kisse mara megvaltozott.
Egyebkent en nem feltetlenul minositem bajnak, hogy stabil az osszetetel, ennek
vannak elonyei/hatranyai egyarant.

mrwolf

Előzmény: kika (133)
EmPí Creative Commons License 2000.01.28 0 0 136
Sz. most nincs itt, nem is lesz egy darabig mivel Bp. - ről írok és egyébként is én írtam a bejegyzést, a nevében is. Mint báty, ez úgy gondolom megengedhető :)
allthesame!
Miért ne menne? Félnie kellene? Vagy nem méltó a társasághoz?
P.
Előzmény: allthesame (135)
allthesame Creative Commons License 2000.01.27 0 0 135
M.SZ,

Oda lehetőleg ne melcsiben menj, ha lehet.
Már ha elmész.

Előzmény: EmPí (134)
EmPí Creative Commons License 2000.01.27 0 0 134
Helló mindenki!
Némiképp érintettként és megkésve szólnék a topichoz.
OFF
A topic elején egy ifjú játékos furcsákat kérdezett a Metro nevű közkedvelt szórakozóhelyről.(trigyike; 33. sy. és 36. sz. beírás)
Nos nem tudom olvassa- e még, azt azért elmondanám az érintettek nevében, hogy ay ott leírtak/kérdezettek hát ... kimerítették az erős túlzás kategóriáját, és a tulaj csókoltatja a fiatalembert és üzeni, hogy ő személy szerint mindent megtesz a vendégek biztonságáért, gyakrabban fog borotválkozni, és nem vesz fel ujjatlan pólót :)))))))
OFF
ace!
Kitűnő a találkozó ötlete, remélem mi is ott tudunk lenni, ötleteink vannak bőven ;).
M.Sz.& M.P.
kika Creative Commons License 2000.01.27 0 0 133
Én azt gondolom, hogy egy ilyen "kis" városban, minden szórakozóhely illetve rendszeres program egy idő után belterjessé válik (pl. Fintor, Bárka, Kanyon, Szaxofon Kávéház...). Mindenhol kialakul egy állandó vendégkör, akik minden héten, minden rendezvényen ott vannak. De ez ellen sajnos nem lehet mit tenni... Ez van. Ennek én sem örülök túlságosan...
Előzmény: mrwolf (131)
ace Creative Commons License 2000.01.27 0 0 132

Helló!

Bocs a távolmaradásért.

Hamarabb olvastátok a cikket mint én. Szar voltam,na mindeggy lények a publicitás.
Folyt köv.: hétfőn este a Városi Tv-ben. Asztalos tanár úr, Nagy Karesz, Muraközy,
Próbáltam meggyőzni őket, hogy nem lehet érteni mit mondok, de hajthatatlanok.

Tényleg lecsendesedett a Topic. A Polgármester Úr javasolta, hogy készüljünk rá a "bulira".
Hogy ott a nagy megilletődéstől ne csak udvariaskodjunk nem ártana egy-két vitaindítót felvázolni. Kérjük meg Őket, hogy egy picit ne olvassanak belénk :-),
vagy lobbizzunk személyesen nélkülük, vagy csak ne törődjünk velük és mindent bele itt a fórumon.

ace

Előzmény: aCece (120)
mrwolf Creative Commons License 2000.01.27 0 0 131
Hello !

A Szaxofon-kavehaz egy eleg specialis kepzodmeny.
En speciel nagyon orulok neki, nem zavar, hogy stabilan tudom kivel talalkozhatok ott.

Egyebkent, mellekesen, azert van egy lassu valtozas a torzsvendegek osszeteteleben.
Azert ha valaki egy kisse belterjesnek erzi, azt megertem.
Ha valaki meg nem volt, es kedvet erez hozza, az nagyobb tarsasaggal menjen
(vagy csapodjon hozzajuk) es foglaltasson elore asztalt/helyet.

mrwolf

Előzmény: borka (128)
ace Creative Commons License 2000.01.27 0 0 130
Szeva petofirokk!

Ennyire, egyébiránt szerintem jó.

A Mikit nem hiszem, hogy itt lenne.

11-én ?

ace

Előzmény: petofirokk (100)
Daoldin Creative Commons License 2000.01.27 0 0 129
Szaxofon kávéház most volt 15-én, ha jól tudom...

D'aoldin

Előzmény: borka (128)
borka Creative Commons License 2000.01.27 0 0 128
Szaxofon kávéház létezik, működik. Havonta egyszer van még mindig, olykor kéthetente. De szerintem már egy kicsit unalmas. Mindig ugyanaz a zene, ugyanaz a közönség. Persze lehet, hogy nincs igazam, de én így érzem.
Előzmény: Thomas (127)
Thomas Creative Commons License 2000.01.27 0 0 127
Mar egyszer probaltam kerdezni, de latom, hogy nem sikerult, (biztos a hoakadalyok miatt) ;))

Mi van a szaxofon kavehazzal, azzal ami havonta egyszer szokottttt lenni, van meg?
Esetleg a Cholnoki Pennyvel szembeni elektronyos boltban tudjak a valaszt?
Ez ha gyakrabban lenne akkor jo alternativaja lenne a dizsinek vagy a nem igazan szinvonalas kocsmaknak.
Udv: Tom

aCece Creative Commons License 2000.01.26 0 0 126
Hmmm, hat igen...
Dunantuli melleklet. :)
aCece Creative Commons License 2000.01.26 0 0 125
Hmmm, hat igen...
Dunantuli melleklet. :)
FotexZoli Creative Commons License 2000.01.26 0 0 124
jól van, két nap alatt csak leesett nekem, hogy miért nem találtam az újságban a cikket........
mert "budapesti" Népszabadságban kerestem
aCece Creative Commons License 2000.01.26 0 0 123
regol=regrol :)
aCece Creative Commons License 2000.01.26 0 0 122
En ilyenre meg regol emlekszem, ugy 1989 elottrol.
Amugy gondolom leginkabb a kozteruleten valohangoskodasrol van szo itt. Az biztos, hogy keves az
olyan hely Veszpremben, ahol lehetne hangos bulit/fesztivalt csinalni, mivel 1-2 azonnal ide-oda telefonalo lakos mindenhol adott. Ezt sok helyn meg is lehet erteni, de pl a belvarosban aki lakik...

Igazabol egy fele tolerancia letezik itt, megpedig az hogy:
"Meg kell ertenetek, van, akit zavar a Ti hangos fesztivalozasotok itt ejszaka"

Ez igy rendjen is van, de a masik oldalnak is kellene neha mukodni:
"Meg kell erteniuk, hogy a fiataloknak is szukseguk van szorakozasra, es ez idonkent hanggal jar, kerjuk megertesuket."

Ezt foleg olyan helyre ertem, mint pl a belvaros, ahol azert aki lakik, annak ezzel szamolnia kell...
No persze nem minden nap az evben, es nem ossze-vissza,
hanem jo elore tudott napokon. Igy betervezheti addigra a fuldugot, testverhez koltozest, stb...
Evente 1-2 ilyen alkalmat toleralhatna a lakossag, hisz veluk szemben a tolerancia egesz evben mukodik.
... hellyel-kozzel ... :)

No csak egy gondolat volt.
Az a legfobb baj, hogy itt nincs egy Sziget, ahova el lehetne vonulni par napra neha hangos rendezvenyeket szervezni.

Daoldin Creative Commons License 2000.01.26 0 0 121
Oké :o)
Murak a cikkben emlitett valami este 10 utáni csöndrendeletet. Mi ez egyáltalán, hogyan, miért, és egyáltalán ?!
Ahogy kivettem, elég durvának tünt...

D'aoldin

aCece Creative Commons License 2000.01.26 0 0 120
Fel kene vazolni valami temat.
Nagyon elcsondesedtunk :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!