Keresés

Részletes keresés

nylc Creative Commons License 2009.01.25 0 0 1363
Tűzálló tömítőpaszta a neve, épületgépészeti boltokban (szerelvénybolt, víz-gáz-fűtés stb) kapható. Sziloplasztos tubusban van, kell hozzá kinyomópisztoly is.
Fekete színű és hamar szárad.
Előzmény: chevallier (1359)
nylc Creative Commons License 2009.01.25 0 0 1362
Gyönyörű darab, az már biztos. Gratulálok hozzá! :) Majd írd meg, hogy hogy válik be!

Az elhelyezéssel kapcsolatban én inkább a nappalit tanácsolnám, mert egyrészt ez olyan dolog, amire mindig jó ránézni, másrészt az átjárót túlfűtve tudnád csak a szomszédos helyiségeket melegíteni. (Magyarul ott rohadt meleg lenne, a környező szobákban meg éppen meleg)

Mondjuk arra számíts, hogy a nappaliból nem fogja rendesen kifűteni a többi szobát az átjárón át, de ha nyitva tartod az ajtókat, ott is jóval kevesebb gázzal fog működni a fűtés.
Előzmény: Bekesm (1357)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.25 0 0 1361
Szia!

Korábbi hozzászólásodban említettél jó minőségű fenyőpelletet olcsón. Megtennéd, hogy írsz nekem akár privátban is olyan elérhetőséget aki forgalmaz jó pelletet!

Mekkora helyigénye van kb 2t pelletnek?

előre is köszi
Előzmény: nylc (1354)
Bekesm Creative Commons License 2009.01.25 0 0 1360
Köszönöm!
Előzmény: Törölt nick (1358)
chevallier Creative Commons License 2009.01.24 0 0 1359
Sziasztok,

Szeretnék infót kérni, füstcsôvek illesztésével kapcsolatban. Körülbelül 1-2 mm játék van a tûztér és az elsô csô, valamint a könyök és a fûstcsô illesztése között is. Mivel kell ezeket tömíteni vagy kikenni? van valami spéci tûzálló kitt?

Köszönettel
Attila
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.24 0 0 1358

A választás jó. A cég régen forgalmaz Mo.-on.

A 90.-es évek vége felé minden "sufni" cég az ő kandallóit koppintotta.

Ezt Nyíregyházán egy TQ, nevű cég NEW YORK néven másolta. Az egyik nagy gázkészülékgyártó nevén hozta forgalomba. A gyártó már bedőlt régen, a gázkészülék gyártó éppen most jelentette a dolgozóinak, hogy Febr.15. és 106 évnek vége! Kár értük.

Vissza hozzád.

 A kéménnyel nem lesz bajod várhatóan, mert emlékeim szerint a "klónnak" sem volt nagy huzat igénye. Szerették a fogyasztók. És te is szeretni fogod!

Olyan helyre tedd, hogy rálátás legyen, mert a kandalló olyan fűtés melynek szivet lelket is melegítenie kell!

A légbevezetés kívülről megoldott akkor semmi gond nem lehet.

Használd egészséggel!

doki

Előzmény: Bekesm (1357)
Bekesm Creative Commons License 2009.01.24 0 0 1357
Kedves nylc, és pelletdoktor!

 

Köszönöm szépen a segítségeteket, nagyon rendesek vagytok! A készüléket ma délelőtt megrendeltem (nem reklám Storberg 253.17 st. fogalmam nincs, hogy jó –e?) ez egy nagy nyújtott égésterű, külső automata levegő szabályozós, 8,0kw/230 m3 -es kuv@ drága ketyere. Ezen már nem tudok változtatni. Ami még nagy kérdés hogy hova rakjam.  Már kérdeztem a  vízszintes elvezetést, azt a nappaliba helyezném el. Közben agyaltam és van a lakás közepén egy 1,5X2 m-es (én átjárónak nevezném) amiből nyílik a nappali, a háló és a fürdőszoba. Az átjáró egyik sarkába éppen, de eltudnám helyezni a kandallót, és közvetlenül eltudnám a kéménybe helyezni a fűstcsövet. Mimivel a lakás közepén van talán jó, de nem –e melegedne túl (még nyitott ajtók mellett is).

Másik dilemmám az, hogyha a nappaliba rakom és vízszintesen vezetem a csövet lesz –e tökéletes égés. Ma láttam a bemutató teremben először tökéletesen működő kandallót, hát elvoltam képedve, hatalmas rönk fa és szinte izzott, néha-néha egy-egy kékes láng, arra gondoltam ha az enyém ilyen lenne.

 

Előzmény: nylc (1354)
maci_71 Creative Commons License 2009.01.24 0 0 1356
Sziasztok!

Köszönöm a tanácsokat.

Törölt nick Creative Commons License 2009.01.23 0 0 1355

http://www.edilkamin.com/hu/stufe_a_legna_modelli.aspx

 

A három helység egy berendezéssel való fűtése kicsit bajos.

Végy egy olyan tűzteret, melynek melegét un. lég KIT.-el el lehet más helységekbe vezetni. Lehet ventillátoros, vagy konvekciós elven.

A kétméter vízszintes szakasz nem nagy gond, bár a téglalap alakú kéménynek mint méret, csak a rövidebb felét lehet figyelembe venni. Így is kijön belőle egy 20x20.-as tehát mehet a dolog.

Előzmény: Bekesm (1353)
nylc Creative Commons License 2009.01.23 0 0 1354
Kedves Mihály!

Nagyjából 7kW teljesítményre lesz szükséged, ezzel a legnagyobb hidegben is ki is tudod váltani teljes fűtési igényt abban a helyiségben, ahol a kandalló van. A többiben csak akkor, ha az ajtót nyitva tartod, és a fűtött légtérhez közvetlenül kapcsolódnak. De még ebben az esetben is jópár fok hőmérséklet-különbségre számíthatsz a helyiségek közt. Ez nem olyan vészes, mint ahogy hangzik, nálam is így működik a dolog, a hálóban úgyse kell olyan meleg, mint a nappaliban.
Viszont ha mondjuk folyosó választja el a fűtött és a fűteni kívánt helyiséget, az úgy már biztosan nem oldható meg egy kandallóval.

A kéményre mindjárt kapsz ellenvéleményt az enyémre, de azért elmondom az én álláspontomat is, válassz belátásod szerint számodra szimpatikusat, vagy középutat:

A 20x25-ös kémény, ha megfelelően működik (jó állapotban van, van huzata, ép a belseje, csak a tetején jön a füst, stb), bőven elég ehhez a teljesítményhez. Én a 2 méteres vízszintes szakaszban sem látok problémát, viszont fontos, hogy legyen hozzá elegendő függőleges is az elején. Nálam a 35 kW-os kazán másfél méteres függőleges szakasza után két és fél méternyi vízszintes jön, ezért mindjárt Pelletdokitól megkapom a magamét... :) Viszont tökéletesen működik. A vízszintes szakaszt megfelelően rögzíteni kell a falhoz, hogy esélye ne legyen szétesni.

Sok-sok éves tapasztalat után bátran ajánlom neked az SVT termékeket, ugyan drágábbak mint a barkácsbolti cuccok (bár ott is lehet SVT kályhákat-kandallókat kapni), de egy-két samottlap pár évenkénti cseréjén kívül nincs egyéb teendő. Ebben a teljesítményben az "Othello" egy nagyon jó választás, többféle variációban kapható, esztétikus és mobil is.
Bővebben a www.svt-wamsler.hu oldalon válogathatsz ezek közül.
Előzmény: Bekesm (1353)
Bekesm Creative Commons License 2009.01.23 0 0 1353

Tisztelt szakértő urak!

Lehet, hogy kérdésem nem teljesen ide vág, de szakértők jelenlétét látom.

Kandallót szeretnék vásárolni, és most a tervezés szakaszban vagyok, sokat olvasok ebben a témában, és a ti véleményeteket, javaslatotokat is ki szeretném kérni.

Családi házam kiegészítő fűtésére, (gáz konvektor mellé) légfűtéses kandalló (lehetőleg mobil) vásárlásában gondolkodom. Három helyiséget, 150 légköbmétert szeretnék fűteni. A ház szigetelése jó.

Adott egy 20X25 cm-es kémény, amibe közvetlenül az adottságokból adódóan nem tudom bekötni a kandallót, füstcsövet vízszintesen 2 m-t kellene vezetnem.
Lakás belmérete 3 méter.

Kérdésem:
1/ Lehet –e kandalló fűstcsövet ilyen távolságra vízszintesen vezetni?
2/ Ha lehet akkor milyen kandallót javasoltok? Vagy egyéb javaslat?

Segítséget megköszönve

Tisztelettel: Bekes Mihály
Kecskemétről

cb750f Creative Commons License 2009.01.22 0 0 1352
Üdv.
Itt egy kis érdekesség

http://www.olcsofutes.eoldal.hu
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.22 0 0 1351

Szépen sorban!

- tényleg nem szabad megvennem a DEMRAD kazánt?

Erre a válasz aránylag rövid: NEM! elég "érdekes" szervizhálózata van.

- kell nekem ekkora teljesítményű, vagy elég a Junkersből a 32 vagy a 36 kW-os, a DEMRAD-ból pedig a 25kW-os.

A teljesitmény szükséglet az a hatásfokkal van összefüggésben, és ha szilárd fűtésre adod a fejed, az első legyen a kémény átmérő, és utána a választás.

- azt hallottam, hogy a Termo kazán elég gázpocsékoló, Igaz!

az előző évben kb. 2700 m3 gázom fogyott el fűtésre 2007/08. telén. Jobb gázkészülékkel mennyi megtakarítás érhető el és milyet javasoltok, a fűtési rendszerem nyított és kb. 500 l víz van benne.

Ha a fűtésésedet zártá tudod tenni, a vízmennyiség amit írtál lehetővé tesz, kondenzációs gázkazán beépítést, és ezt ötvözheted egy zárt fűtési rendszerre köthető mobil, vízteres kandallóval. Az elhelyezhető a lakótérben, és "gatyaszárban" is kezelhető. Kéményszükséglete a vízteresnek 14X14 cm

Előzmény: maci_71 (1346)
Érdrobi Creative Commons License 2009.01.22 0 0 1350

Hali !

Én kb. 160 m2-t fűtök jelenleg egy Ferroli  Tantaqua CE 25 Kw-os öntöttvas gázkazánnal. 4-ik éve működik hibátlanul, minden augusztusban átnézetem a szervízessel a fűtésszezon előtt, de szinte hozzá sem kell nyúlnia , mert annyira tisztán ég, hogy még ki sem kell porszívóznia az égésteret. Pár tized nyomás elmegy a kiegyenlítő tartályból, de azt felpumpálja. Fűtés-melegvíz erről megy és nem fogyaszt sokat a teljesítményéhez képest. Percek alatt felfűti a rendszert. Csak ajánlani tudom, meg is nézheted nálam, ha érdekel. A neten azért olvass utána egy kicsit.

Üdv Érdrobi

Előzmény: maci_71 (1346)
mclasky Creative Commons License 2009.01.22 0 0 1349
Szia Hajek!

Sajnos a csuva normális. Én eddig kizárólag pellettel fűtöttem, ennek ellenére a bélelt kémény belső részén 1-2 mm vastagságú hamu rakodott le. Szenvedek is hetek óta a jelenséggel, tudniillik a kazánom a lerakódás miatt a megszokott 130-150 C' füstgázhőmérséklet helyett, épphogy 120 C' el tudott érni. Viszont a tegnapi egész napos esőzés után ismét rendesen működik. Gondolom az eső lemosta a lerakódás nagy részét.
A kukoricánál valószínű több hamu keletkezik, és így értelemszerűen a lerakódás is nagyobb mértékű. Ha sikerül végre egy megbízható kéményseprőt találnom, kipucoltatom vele az egész rendszert.
nylc Creative Commons License 2009.01.22 0 0 1348
Ugyan gondos véleményhez ismernem kellene a házad szigetelését, fűtési szokásaidat, radiátoraid teljesítményét, de én 300 m2-es házon 35kw alá biztosan nem mennék. Ha nem is kell a teljes teljesítmény mindig, nem jó folyamatosan csúcsra járatni egy kazánt sem. Hamar tönkre megy.

A Demrad egy török kazán, hallottam már róla jót és rosszat egyaránt. Egy nagy előnye biztos: picit több mint a fele bármilyen hasonló márkás kazánnak. (Viadrus, Junkers, stb.)

Ha az ár fontos tényező (miért nem lenne fontos), én megnézném a tömegét, és összehasonlítanám egy márkással. Ha hasonló, az jó jel, mert az anyag meg van benne. :)
Kinézetre is érdemes nagyobb márkákkal összehasonlítani, mert a legtöbb esetben ezek a "noname" termékek egy olyan gyárból kerülnek ki, ahol a nagy márkákat is gyártják bérmunkában, és gyakorlatilag ugyanazt kapod. Biztosan nem fognak egy új öntőformát kitalálni és megcsinálni azért, hogy a sajátjukat azon gyártsák. A csatlakozások, a kéménycsonk helye és mérete, az öntvény és a burkolat formája lehetnek segítségedre a hasonlításnál. Ha valamire feltünően hasonlít, akkor nyertél :)

Öntvénynél azért jóval kevesebb a hibalehetőség, és nagyobb a várható élettartam, mint egy hegesztett lemezkazánnál.

És végül, a márka nem biztosíték semmire, legfeljebb a magas árra. Láttam én már Vaillant gázkazánt sűrűbben lyukadni mint Berettát :)

Gázkazánt szerintem itt nem fog neked senki javasolni... :) De a fogyasztásod nem tűnik kirívóan magasnak. A gázban csak az a biztos, hogy ennél olcsóbb már nem lesz soha.
Előzmény: maci_71 (1346)
XX Hajek 1100 Creative Commons License 2009.01.22 0 0 1347
Üdv mkinek.

Csak 1 észrevételt osztanék meg veletek a kukoricás tüzeléssel kapcsolatban.

Tegnap vettem észre, hogya kéményemből barnás valami folyik vissza.
Több dologra is gondolok : vagy a kukorica nem volt rendesen kiszárítva, vagy az eső miatt jött vissza a mocsok.

Szerintetek mi lehet?

Ha valamire rájövök megosztom veletek.

Üdv.: Hajek
maci_71 Creative Commons License 2009.01.22 0 0 1346

Sziasztok!

 

Segítségre lenne szükségem. Van egy Termo ÖV 35-ös kazánom, a házam 300 m2 pincével és tetőtérrel együtt. Szeretnék egy vegyestüzelésű kazánt. Nézegettem olcsóbb öntöttvas kazánt a DEMRAD 30S típust (170 eFt), aztán hallottam róla rosszat, hogy van olyan része az áramlások miatt, ahol pang a víz és meghibásodhat. Ezt követően kutakodtam tovább és a Junkers-nak Supraclass Comfort S42-jét találtam (300 eFt).

Kérdéseim:

- tényleg nem szabad megvennem a DEMRAD kazánt?

- kell nekem ekkora teljesítményű, vagy elég a Junkersből a 32 vagy a 36 kW-os, a DEMRAD-ból pedig a 25kW-os.

- azt hallottam, hogy a Termo kazán elég gázpocsékoló, az előző évben kb. 2700 m3 gázom fogyott el fűtésre 2007/08. telén. Jobb gázkészülékkel mennyi megtakarítás érhető el és milyet javasoltok, a fűtési rendszerem nyított és kb. 500 l víz van benne.

 

Segítségeteket előre is köszönöm!

bpmcwap1 Creative Commons License 2009.01.21 0 0 1345
mondjuk ezt írnod sem kellett volna... ha Axióma írása nem csak klaviatúra koptatás lenne már észrevetted volna magad réges rég....
Előzmény: Törölt nick (1344)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.21 0 0 1344

Ha megpróbálnád magyarul leírni, érthetném.

Ez így kicsit nem érthető.

Előzmény: Axióma (1343)
Axióma Creative Commons License 2009.01.20 0 0 1343
Jujj ez nalam kiverte a biztositekot... OFF, de nem birom ki.
Az OK, hogy nem dolgozok ingyen. Ha dolgozok (valakinek). De az, hgoy arra jatsszak, hogy munkat kell adjon nekem (amit mar trivi hogy nem ingyen teszek), az egy teljesen mas kategoria! Ez akkor is penz kikenyszerites, ha te esetleg tudod, hogy minden mas megoldas is hasonloba fog neki kerulni (de ugyelsz arra, hogy pont neked kelljen kifizetnie).
Előzmény: Törölt nick (1333)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.20 0 0 1342

Olvastan valahol.

10 kW teljesítményhez, szilárd fűtés esetén, 200 cm2 légbevezető nyílás szükséges. Ezt egy épített, saját magad tervezte csempe kályha/kandalló esetében meg lehet oldani úgy, hogy közvetlenül a kályha rostélya alá a helység légterének kihagyásával vezeted be tűztér légellátásához szükséges mennyiséget.

Ezt a légszükségletet sajna a kéményészek nem hajlandók kiadni/kiszámolni.

Talán azért mert nem akarják a felelősséget magukra venni, vagy másért.

 

Előzmény: Denisz2 (1339)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.20 0 0 1341

Tökéletesen igazad van, a kód kivételével a gyártó minden dokumentumot a rendelkezésére bocsájt a kereskedőknek.

Ha elveszíti, abban az esetben letölthetően hozzáfér a netről.

Igaz innen a vevő is letöltheti, de nem ennek kellene az első feladatának lenni a vásárlás után.  Ez kicsinyesség a kereskedői oldalról. És nagyfokú fogyasztóvédelmi tájékozatlanság, ami igen költséges lehet.

És abban is igazadvan, hogy teljesen szabályokkal ellen meneteben, a beüzemelővel akarja kiküldeni a papírokat, mintegy irányítva a beszerelő kilétét.

Talán a szerviz ezért teszi közzé (net) a beépítési, tervezési segédleteket.

Én is ott atláltam a beidézett írásokat.

 

"Elhallgatni - misztifikálni - visszatartani : beteges dolgok ezek."

 

Így van!

Amit a kereskedő tud(hat)azt köteles átadni a vevőnek.

Előzmény: nylc (1337)
Érdrobi Creative Commons License 2009.01.20 0 0 1340

Hali !

Pár évvel korábban az új gázkazán beszerelésekor a kéményseprők csak úgy adták ki a használatbavételi engedélyt, hogy ha a kazán levegő igényének megfelelő szellőzőt beépítek a helységbe. Ez a saját érdeked is !!! Olyan szellőzőt tettem be a falba, ami automatikusan csak annyi levegőt enged be a lakásba, amennyire szüksége van a kazánnak, és közben figyelembe veszi a külső hőmérsékletet is. Így nem hül ki az a helység ahol a kazán működni fog. Akkor tizenvalahány ezer Ft volt az ára.

Épületgépészet v. szellőzéstechnika üzletben lehet kapni.

Üdv

 

Előzmény: Denisz2 (1339)
Denisz2 Creative Commons License 2009.01.20 0 0 1339
Sziasztok...

Szeretnék tanácsot kérni az alábbi témában....

A terveim alapján készülne egy kb. 150 csempéből álló cserépkélyha, a probléma csak annyi hogy nincs a házon kémény kialakítva /gázkonvektoros fűtés van jelenleg/.

Elkezdtem utánna nézni hogy milyen kéményt lehetne betenni a legkisebb rombolással és eljutottam a szerlet kéményekig./ami nem a külső falsíkon lenne elhelyezve hanem a lakótérből indulna el.../
/Próbáltam "kéménymestereket felhíni hogy mi kell egy ilyen rendszer beüzemeléséhez de nem igazán voltak teljes mértékig képben!!!/

A lényeg hogy hosszas utánna járás után kiderül hogy építészetileg engedélyeztetni nem kell, de a kéményseprőknél be kell jelenteni.Na ezzel sincs gond aztán elszólta magát az "úr" hogy miután nyílászáróim műanyag kivitelüek így valószínű hogy kell csináltatni valami légtechnikai tervet a szilárd tüzelésű kályha levegőigénye miatt és valami fajta szellőzőt vagy szellőzőket kell elhelyezni a lakásban.

A kérdésem hogy ez a szellőző miféle megoldású lehet, illetve valaki végigcsinált -e már ilyen engedélyeztetést, milyen költségvonzata lehet...stb...

A témával kapcsolatban minden hozzászólást megköszönök....

Üdv: Den
kormi1000 Creative Commons License 2009.01.20 0 0 1338

GÁZ? az van! Ajánlom figyelmetekbe a következő linket!Durva, már elkezdödött!

http://www.globalisgondok.eoldal.hu

nylc,jesu ,doki mi a véleményetek?

nylc Creative Commons License 2009.01.20 0 0 1337
"A baj forrása az, hogy itt nem egy olyan szerkezetről, berendezésről van szó, amit csatlakoztatsz a 220.-ba és usgyi!"
De annál nem sokkal több. Kár túlnagyítani egy pelletkandalló/kazán beépítésének feladatát egy sima vegyitüzi kandalló/kazán beépítésén. Azt meg már öregapám is csinálta, nem kevés sikerrel. :)

"Elmondható, hogy sélyesincs kiadni efféle adatokat, mivel ő sincs ezek birtokában!"
Na nehogymár azt mond, hogy egy pellentkandallót forgalmazó kereskedőnek nincsenek birtokában a beépítésre vonatkozó dokumentumok! Ha a kereskedő sem tudja, hogyan kell beépíteni, hogy tudná eladni azt bárkinek is?
És itt most nem a szervizkódról van szó, az eredeti gondolatmenetben a berendezés kémény-igényére vonatkozó leírás szerepelt, ha még elmékszünk rá. Azt pedig igenis tudnia kell a vevőnek, méghozzá ha akarja, még a vásárlás előtt, mivel enélkül hogy a lópikulába dönthetné el, hogy az ő lakásában be tudja-e építeni azt?
Ez lényeges információ visszatartása, mivel a fogyasztó döntését befolyásoló tényt hallgat el. Ráadásul a GVH hatásköre.

Elhallgatni - misztifikálni - visszatartani : beteges dolgok ezek.
Előzmény: Törölt nick (1336)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.20 0 0 1336

Mindenben igazat adok neked.

A baj forrása az, hogy itt nem egy olyan szerkezetről, berendezésről van szó, amit csatlakoztatsz a 220.-ba és usgyi!

Itt a csatlakoztatott berendezéseknek is illeszkedni kell(ene) a megvásárolthoz.

Ez aztán vagy sikerült vagy nem. A gyártó ezt vizsgáltatja többek között, és a biztonságos beszerelést, és nem utolsó sorban a helyi sajátossághoz illeszti a programot. Ez nem kirívó, és nem egyedi.

Azt már lehetne vizsgálni, hogy a vevőőkérheti e a szervízkódot.

Szerintem, amennyiben a berendezés jótállási kötelezettség alá esik, egy -két ingyenes átállítást a szerviz megtesz. Persze nem hetente.

 

"A kereskedő jelen esetben csak és kizárólag a saját anyagi hasznát féltve tart vissza olyan információt, amit a gyártó a végfelhasználónak szánt."

 

Ez nem így van!

 A kereskedő, mint a nevében van, közvetítő a gyár, és a fogyasztó között. Semmi köze az általad felvetett problémához. Kivéve, hogy a magyar törvénykezés (tévedésből) őt jelöli minden bajok fő forrásának. Ésminden reklamáció felvevőjének, lévén az un. Fogyasztói szerződés mint jogviszony közötte és a fogyasztó között áll fenn. Ha fenn áll, mert ez sem felel meg mindig a jogi követelményeknek. Ilyen pl.: az un. céges vásárlás, ahol a végvelhasználót ugyanolyan jogok illetik, mint a fogyasztót, csak itt a számla mellé, egy teljesítési szerződést is kell(ene) írni!

Tehátezek gyári előírások, melyekről a kereskedő mit sem tehet.

Elmondható, hogy sélyesincs kiadni efféle adatokat, mivel ő sincs ezek birtokában!

Ajótállási kedvezményezetségről való lemondás sem egyszerű. Ileyet a magyar törvénykezés nem ismer, a gyártó nem teheti meg a megvonását, csak különleges esetekben, de a bizonyítási procedúra nem olcsó, és nincs aki finanszírozza.

Persze a gyártón/kereskedőn kívűl. Én inkább azt javasolnám, ami működik is, hogy a beállítások finomítását végeztessük el a szakszervizekkel. Ha beállítás a rendeltetés szerű használat elősegítője, akkor bizonyára nem fizetős, de ha külső tényező az ok, akkor nem az egyedüli üdvösség a beállítási kód birtoklásával elvégzett házilagos állítgatása a berendezéseknek.

A belépő kódhoz tartozik még egy két dokumentum, amiről itt szó sem esik, csak a "szerintem megpróbálom", vagy jó lesz vagy.............????

Mégis jöhet az a leszólt szerviz. :)

 

"mindkét fél oldaláról a bizalom."

Én is erról beszélek!:)

Előzmény: nylc (1335)
nylc Creative Commons License 2009.01.19 0 0 1335
"Ha minden adatot kiad a gyártó, akkor nem tud felelni a berendezésért."
Ez nem igaz. Elég egy kis gondolkodás, valamint egy jól megírt jogi közlemény ennek szabályozásához. Pl. a gyártó leírja, hogy csak abban az esetben vállal jótállást a készülékre, ha az üzembe helyezést és az időszaki szervizt az általa meghatalmazott szerv végzi. Ha én úgy döntök, hogy ezt nem akarom elvégeztetni, maximum a jótállás ugrik, de ez az én döntésem, és ezért nem indokolt, hogy a kereskedő (és nem a gyártó) információt tartson vissza. A kereskedő jelen esetben csak és kizárólag a saját anyagi hasznát féltve tart vissza olyan információt, amit a gyártó a végfelhasználónak szánt.

Az általad ismertetett eset megoldásához elég, ha a berendezésben van egy olyan számláló, ami nem nullázható. És akkor egyértelműen kiderül, hogy mennyi fogyott. Van ilyen számláló?

Én azt vallom, hogy ha megvásárolsz valamit, akkor az a tiéd, minden információval együtt, amit a gyártó neked szánt. Abból a kereskedő, akinek az a feladata, hogy (anyagi haszon reményében) közvetítse a végfelhasználó számára a gyártó termékét, sem anyagi, sem egyéb indokkal nem tarthat vissza semmit a termékkel kapcsolatban.
Az én szakmámra lefordítva: mit szólnál te ahhoz, ha vásárolnál tőlem egy nyomtatót, mondjuk négyszázezer forint értékben. A drivereket, amit a gyártó hozzá csomagolt, és az üzembe helyezéshez nélkülözhetetlen, valamint egyéb úton nem hozzáférhető, én kiveszem a csomagolásból, és megtartom magamnak. Azért, hogy a nyomtatót csak én tudjam üzembe helyezni, természetesen vastag óradíjon kiszámlázva. Nem az a korrekt eljárás, hogy odaadom a drivert, ha értesz hozzá üzembe helyezed, ha nem, igénybe veszed a szolgáltatásomat (vastag óradíjon számlázva)?
Jótállási vitánál úgyis egyértelműen bizonyítható, ha nem rendeltetésszerű használatból eredő a meghibásodás. De nekem, mint kereskedőnek kötelességem ezt addig nem feltételezni, amíg az ellenkezője kétséget kizáróan be nem bizonyítható!

"A riasztónál is ez a helyzet. ha kitörölhetné az előzményeket a vevő, akkor egy kikapcsolt, vagy be nem kapcsolt időpontban történő behatolásnál szarrá perelné a beszerelőt. Indok? NEM működött ez a fránya szerkezet."
Hidd el, a riasztónál is marha gyorsan kiderül a turpisság, pont a naplóbejegyzések hiányából. Riasztóközpontra kötve pedig értelmeten a felvetésed, a napló mutatja, hogy ki vagy be volt kapcsolva. Ennek ellenére a riasztószerelők 90%-a nem hajlandó megadni az úgynevezett mesterkódot, azért, hogy még egy nyavalyás kódváltáshoz is ki kelljen hívni (és tejelni kelljen), nem is beszélve a programozó kódról, ami nélkül a rendszeren se te, se egy másik szerelő semmit nem tudtok változtatni (késleltetési idők, értesítési telefonszámok, zónatípusok, stb). És mi van, ha meghal a szerelő, aki fejben tartotta a kódjaidat? (Megtörtént eset) Megmondom: cumi van... Reset, újraprogramozás, sok-sok óra munka. :) Ehelyett én aláíratom az adatokkal a programozási jegyzőkönyvet, és megkapja a kódjait a vevő. Ha akar, hívhat másik szerelőt legközelebb, ha ért hozzá, megcsinálhatja maga. Ha hiba esetén hív, és a jegyzőkönyvtől eltérnek a programozott adatok, bukta.
Ez a fajta vevőim felé irányuló bizalom nekem túlnyomó részt kifizetődött: a vevőim visszatérnek hozzám, és ismerőseiknek is ajánlanak!

"A fogyasztókról alkotott véleményem jó."
LOL. Ezt vágjuk minden egyes bejegyzésedről :)))) A kereskedelemhez, szolgáltatáshoz szükséges mindkét fél oldaláról a bizalom. Ha ez nincs meg, nem kell csinálni.
Előzmény: Törölt nick (1333)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.19 0 0 1334

"Szerinted ezt a kéményesek minden esetben megkövetelik? Akkor is, ha külső légbevezetés történik? Hiszen ha valaki kicsövezi, akkor már nem abból a helyiségből szív."

 

Egyértelmű ilyen esetben nem biztos hogy kell!

Más dolog valamit nem érteni, és más dolog nem akarni érteni!

És itt van a felelősség nélküli hozzászólás problematikája!

Te, én úgy látom jobban értesz ehhez nint az átlag. És sokkal több félreinformálást tartalmaznak az írásaid mint az átlag.

És csüngnek szavaidon azok, akik azt szeretnék hinni amit te írsz, ha jó, ha nem.

Ezt kellene átgondolnod.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!