Tudom Gehenna, már korábban leírtad.Az nagy lelkierőről tesz tanúbizonyságot, hogy ilyen feltételek mellett is folytatod.Köszönjük és neked is sérülésmentes, sikeres edzést kívánok!
Cyklop, gaby2, fel a fejjel, tudom, hogy sovány vígasz, ám olvassátok el, mi történt velem 18 évesen, az ilyen esetekről nem nagyon cikkeznek sehol, holott jópáran kerültek hasonló helyzetbe, a "sérülésemet" követően (már, ha lehet 3 hátközépi csigolya ékalakban történő szétroncsolódását és 4 év rekreációt egyáltalán sérülésnek, nem pedig balesetnek nevezni) azt sem tudhattam, lesz - e belőllem valaha olyan ember, akinek nem azzal telik a napja, hogy a mozdulataire kell vigyázzon. A mai napig nem szabad futnom és a hasizomgyakorlatokat is mellőznöm kell (1. - nél folyamatos rázkódás, ütődés, míg a másodiknál a kopásveszély az állandó előrehajlások következtében). Meglehet, hogy lószar vagyok azokhoz viszonyítva, akik nem úgy mennek le a terembe, mint a magamfajta hogy "arra kell koncentráljak a maximális szabályosság elve mellet, hogy az izomzatom vigyen minden mozdulatot, még véletlen se csináljak olyan terheléssel gyakorlatot, ahol közrejátszhat a rásegítés". Lesnek is rendesen, mikor a 80 kg - al végzet 20 ismétlés olyan lassú felállásokkal és leengedésekkel történik, hogy a sok pattogjunk a "120 - al" típusú marhának már rúdnál is izomláza lenne. Tudom, verseny, stb, de egyet tartsatok szem előtt. Nincs verseny, ami megérne egy , a velem történtekhez hasonlatos kálváriát, mert az a 4 év minden volt, csak nem leányálom a 3 havonta történő rtg - vel és kontrollvizsgálatokkal, mikor nincs megállás és azért küzdessz, hogy normális életet élhess és mindezt úgy, hogy előtte versenyezni szerettél volna. Ja: Az alkarom: VICC! Egészségügyi helyzet. Megvizsgál, nem tud semmit mondani, de ezt már írtam. Elküld vérképre (nehogy valami beső szervi elváltozás okozza, no komment...) Mindegy, megcsináltattam, kicsit alacsony a vasam, ennyi, ám ez nálam elő szokott fordulni. Ma vagy holnap mehetek vissza, de azóta már jobban kezdek lenni. Szerintetek, miután várakozom majd 3-4 órát a rendelőben (Ugyanis egyetlen! orvos van jelen esetben az egész kerületre!!!) , mit fog mondani? Hmm. Megerőltette... Pihentesse. Meg anyád... 4* 300 ft. -nál tartok és már több, mint egy hete próbálok a végére járni.
elolvastam én is a cikket. és egy lényegtelen rész megfogott. az edzőpartner jelenlétének kérdése: általában egyedül edzek, de amikor az egyik jó barátommal mentem le akkor a kemény edzés sem tűnt fárasztónak, sőt... tényleg ad egyfajta motivációt.
tehát szerintem nagyon fontos lehet az edzőpartner!
Gondolom a gabonapehely különböző féle gabona fajták kollekciója, míg a zabpehely csak egyféléből: nevezetesen zabból van.A logika törvényei szerint ez a helyes válasz, mert olyan gabona nem létezik, amelynek gabona a pontos neve.Ellenben létezik búza, árpa, rozs, zab, stb..Ezek mind gabonafélék.
Nekik is máshogy néz ki és nekem is, de kompetens vagyok a kérdésben, mert állandóan alacsony tartományban dolgozok.Szombaton a lökés és széles fogású felhúzás után guggoltam tarkón:
2x3x105,3x115,3x125,3x135-ekkor éreztem, hogy már fáj a belső temérdekizom fellállás végén, de azért csak megcsináltam a 3 munkasorozatot(melyet lehet, hogy nem kellett volna): 3x3x145.
mielőtt olvastam a cikket már én is tapasztaltam ezt edzésen (több szettet csináltam kevesebb ismétléssel) és jobban éreztem dolgozni az izmaimat. ha nagy súlyokkal dolgozok, akkor nem érztem, hogy konkrétan az adott izomcsoport dolgozik.
nektek hogy néz ki a bemelegités? hány szett és hány ismétlés?
A cikket már korábban olvastam az újságban.Maximálisan egyetértek vele: ez meg is magyarázza, hogy miért is vastagodtam tovább a súlyemeléstől a testépítés után.A sorozatonkénti 2-3 ismétlés, nem egy tömegépítő klasszikus, csakhogy ezekből marha sok sorozat volt.
A cikkben leírt össz-ismétlésszám tartományt, mindig a munkasorozatokra értsd!
Nincs mit!Ezt a maltdextrint, nagyon veszik mostanában; a tömegnövelők szénhidráttartalmának nagyobb részét ezt teszi ki.Ez úgy hiszem, bagatell áron 700 ft mostanában a Shop.Builder webáruházban.Bpesten és Szegeden ez az áruház helyileg is létezik, ott személyesen megvásárolhatod.Egy kb.20-30 grammot tehetnél hozzá vízzel, vagy tejjel keverve minden étkezéshez, de figyeld nem rakódik-e le feleslegként! 20 g pl. 20x4,2 =több mint 80 kalória, ha ezt napi négyszer megteszed mondjuk, az csak szénhidrátból 330 kalória körül van.Ha kevés és nem nagyon nő a testsúlyod és az izomzatod, akkor 25-30, vagy még több kell, de persze az étkezések megtartása mellett.Az is jó lehet, ha csak egyszer-kétszer(egyiket az edzés után) alkalmazol napjában egy 70-100 g-os adagot önálló étkezésként, valami fehérjével kombinálva.A 6 kg-os Whey Pro(Cytogen), amit nagyon favorizálnak mostanában, mert kielégítő a hatása és relatív olcsó.Alap fehérje forrásként, a szilárd kajákon kivül én a tejre esküszöm.Ha tehát bírod a tejed, azt tedd hozzá a fehérjekészítményhez és a maltodextrinhez!
Úgy el vagyok keseredve, wazze, nem is hiszed...!Mások örülnek, hogy tudnak járni és nem fáj, mi meg ezen vagyunk elkámpicsoródva.Azért öszinte részvétem neked is!A szakértelmek nekem azt mondták, hogy a célizom edzésével ne kísérletezzek, de még azt sem próbálgassam, hogy egy súly nélküli guggolásnál fáj-e ha felállok.Jegeljem. Jelentem: jegeltem.Kenegetem svéd cseppel, utána meg bedörzsölöm ilyen Ben-gay nevű mentolos "szarral".Aszonták' azért nyomgassak állva, esetleg felhúzást(magasra), de szakgyakorlatot, guggolást ne végezzek, még súly nélkül sem.Várhatólag nem fogok Augusztus 12-ig legyengülni.Pénteken esetleg megpróbálhatok egy könnyebb szakedzést (szakítás, lökés, guggolás). Hipernyújtást, lábhajlítást tudsz csinálni, talán...lábnyújtást is, nem tudom az a felső szakaszon mennyire fáj.Tudom, hogy te is készülsz a versenyre és ez kellemetlen, de vigasztaljon, hogy még van egy jó pár heted.Szerintem szépen rendbejön, és nem fogsz nagyon tömeget veszíteni.
Köszi, hogy mondtad, jó tudni. szerinted az alap kajákon kivül (rizs, hús, zabpehely) mivel tömegelhetek még, amit egy magamfajta halandó kibír anyagilag?
a tömegnövelőket azért nem preferálom, mert nincs 20 napra 20e ft-om, szart meg ugye nem érdemes venni, mert egy józan ember a kocsiját sem h*ggyal tankolja...
Ezek a súlyzós sportok tele vannak sérülésekkel, kisebb-nagyobb fájdalmakkal, nyavalyákkal: nekem se tejfől, szombaton húzodott meg a jobb combomon a belső temérdekizom, ebből fakadóan lehet, hogy a fő versenyt kénytelen leszek kihagyni.
A szójafehérjét egy Mass Power nevű (Americsan Muscle) termék részeként fogyasztottam, de a fehérjerész nemcsak szójából állt, hanem ezt kombinálták tejsavóval.Nem egy minőségi termék, de nekem jó erőt adott.
Ettől eltekintve ma már kerülöm a szóját ételként, táplálékkiegészítő részeként egyaránt.Akármit csinálnak vele vegyészeti szempontból, maradnak benn toxikus anyagok.A másik ami ennél is rosszabb, hogy még a szójafehérje-izolátumban is fellelhetők ún.fitoösztrogének.Ezek a női ösztrogénekhez hasonlatosan hatnak, és egyeseknél valami közvetett úton csökkentik a tesztoszteronszintet.Ezekre a cikkekre már nem emlékszem pontosan.Mivel csak a tesztoszteron emelésében vagyok érdekelt biztos, ami biztos alapon kihagyom a szóját.
A szölőcukor egy erősen savasító vegyület(a káros hatást évekig lehet, hogy évekig nem észleled), miként a többi cukor is, jóllehet feltöltik a glikogénraktárakat edzés után, és az inzulinkibocsátás gyors kiválasztásával, közvetve segítenek a kreatint beépíteni, de emelett ölik a hasznos baktériumokat a belekben, míg kiváló táptalajt nyújtanak a rothasztóknak.Ezért a sok "fingás, pukkanás, fosás, " inkább betudható a dextróznak, mint a rosszabb minőségű savóproteineknek. A maltodextrin ma már ugyancsak hozzáférhető, ez több szölőcukor molekulából áll össze(csak néhányból-nem keményítő), és nem mutatja elöbbi káros hatásait.