Keresés

Részletes keresés

joy Creative Commons License 1999.06.19 0 0 96
Vagy...
Ha én főzöm, mire kész elmegy a kedvem a kajálástól és csak este a maradékból szoktam bekajálni. Egyébként az még jobb is, mert lehet válogatni a zsírosa- szaftosa között.
Előzmény: Girafe (95)
Girafe Creative Commons License 1999.06.19 0 0 95
Borzasztóan hangzik, de nemigen ettem bográcsos birkát. Te főzni is tudod, vagy inkább enni.
Előzmény: joy (94)
joy Creative Commons License 1999.06.19 0 0 94
Bográcsos birkaoörkölt RADEBERGER sörrel, friss fehérkenyérrel!
És a ménkű üssön az összes reformkosztajánlóba!
Előzmény: Girafe (93)
Girafe Creative Commons License 1999.06.19 0 0 93
Akkor már értem. Egyébként mi a kedvenc ételed?
Előzmény: joy (92)
joy Creative Commons License 1999.06.19 0 0 92
Nem, csak magamból indultam ki: én, ha éhes vagyok, akkor nagyon zabos is!
Előzmény: Girafe (91)
Girafe Creative Commons License 1999.06.19 0 0 91
Azt hiszem félreértettél, én nem zabos vagyok csak éhes, és a kacsasült hallatán csorog a nyálam.
Előzmény: joy (90)
joy Creative Commons License 1999.06.19 0 0 90
Mééé? Nem zabot mutogatok, hogy zabos legyél!
Előzmény: Girafe (88)
joy Creative Commons License 1999.06.19 0 0 89
Milyen ennivaló vagy!
Előzmény: Csúnya Kiskacsa (87)
Girafe Creative Commons License 1999.06.19 0 0 88
Legyünk tekintettel az érzékeny kacsalélekre illetve az éhes zsiráfok gyomor működésére. Az ilyen kacsasültek emlegetése felettébb ingerlő.
Előzmény: joy (85)
joy Creative Commons License 1999.06.19 0 0 86
T. RonTás!
Azért ne neheztelj rám! Én soha nem tudnálak levágni!
Legföljebb...
Van egy ezresed?
joy Creative Commons License 1999.06.19 0 0 85
Vagy hidegen:
A ha-maradékról leszedjük a húst, kis csíkokra vagdossuk, megmosott-lecsurgatott-összetépett salátával, csíkokra vágott retekkel, uborkával, almával elkeverjük, 1 pohár kefír, 1citromlé, 1kk cukor, csipetke só összekeverve, és a slátára önteni. 1ó hűtő után finom hideg csemege.
Előzmény: Girafe (84)
Girafe Creative Commons License 1999.06.18 0 0 84
Van aki forrón szereti.
Előzmény: joy (83)
joy Creative Commons License 1999.06.18 0 0 83
Kacsasült egyben:
A megtisztított, alaposan kitokúzott madarat megsózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük friss nagyon apróra vágott bazsalikom-, rozmaring-, majorannával, két almát teszünk béleje, tepsiben tesszük a lernibe, alatta egy kispohárka vízzel, és közepes höfokon 1-2 óra alatt pirosra sütjük, miközben időnként meglocsoljuk saját zsírjával. Azért nem írok pontos időt, mert mindenki másképp szereti!
Girafe Creative Commons License 1999.06.18 0 0 82
Szia Kiskacsa!
Örülök, hogy nem faltak még fel!
A lótetű izlés dolga, van aki szereti van aki nem. A zsiráfok utálják.
Előzmény: Csúnya Kiskacsa (81)
Girafe Creative Commons License 1999.06.18 0 0 80
Csak nem gondolod, hogy testőröm van? A kihalóban lévő állatfajokat mindenütt védik!
Előzmény: Újlaki (75)
joy Creative Commons License 1999.06.18 0 0 79
Bocs a dadogósért, de ez egy másik gép, és MSExplorer, és másképp reagál mint a Netscape. Az enyémről lerúgdostak!
Előzmény: joy (78)
joy Creative Commons License 1999.06.18 0 0 78
Illatot?
Akkor iknább egy adag rostonsültet !!
Előzmény: Újlaki (76)
joy Creative Commons License 1999.06.18 0 0 77
Illatot?
Akkor iknább egy adag rostonsültet !!
Előzmény: Újlaki (76)
Újlaki Creative Commons License 1999.06.18 0 0 76
Gyere át a HTML_suliba, ott megmutatom, hogyan lehet illatot belinkelni a topicba...
Előzmény: joy (74)
Újlaki Creative Commons License 1999.06.18 0 0 75
Ez a vadőr ott horkol a másik szobában?
Előzmény: Girafe (68)
joy Creative Commons License 1999.06.18 0 0 74
Ha lesz időm, majd megtanulom a képlinkelést is.
De most leesek a Tasztalról egy jó órára, mert a főnököm reggel átharapja a torkom, ha nem lesz kész egy féléves elemződiagram.
BYBYBYP!
Előzmény: Girafe (72)
Girafe Creative Commons License 1999.06.18 0 0 73
Mindenkinek jó éjszakát és finom álmokat kívánok!
Girafe Creative Commons License 1999.06.18 0 0 72
Igen, ez már lassan kínzás. Virtuális gyomoringerlés, szerencs, hogy nincs kép és illat....
Előzmény: joy (71)
joy Creative Commons License 1999.06.18 0 0 71
Gonosz dolog ezt hajnal3kor így leírni!
Busszúúúú:
1/2rész darált marha felsál, 1/2rész darált disznócomb, *0,1rész föl[]kázott füstöltszalonna, együtt darálva, só, bors, frissen vágott majoranna, bazsalikom, tárkony - aki szereti oregano (pizzafűszer) is -, alaposan átgyúrva. Másnapig hűtöben érlelni.
Sütés 1/2 cm vastag tenyérnyi pogik, rácson, faszénparázs fölött. Köret: apró []-ra vágott veres, és lilahagyma, parázsközött sült kolompér, hideg Radeberger Sör!
joy étvágyat!
Előzmény: Újlaki (64)
Girafe Creative Commons License 1999.06.18 0 0 70
Az előbb még azt akartad, hogy főzzünk meg, most meg elrepülsz a sütés elől? Pedig egy finom sült kacsa az nagyon finom.
Előzmény: Csúnya Kiskacsa (69)
Girafe Creative Commons License 1999.06.18 0 0 68
Jelenleg vadászati tilalom van a zsiráfokra, ezért nem ajánlom, hogy vadászatával akár csak elméletben is foglalkozz. Gondold el milyen kellemetlen, ha begyűjt a vadőr. Ezenkívül nehéz észrevétlenül megközelíteni a zsiráfokat. Régebben megjelent egy könyv ajánlom figyelmedbe: Amit a zsiráfokról tudni kell címmel
Előzmény: Újlaki (66)
Girafe Creative Commons License 1999.06.18 0 0 67
Egy apró problémát látok, ami miatt nem próbálom ki azonnal. A konyhában nincs tűzrakóhely, ezért a tűzoltók nem engedélyeznék. Talán valami szabad területen ki lehetne próbálni, de csak Medárd végeztével, mert annyi eső esett, hogy csónakázi előbb lehet majd mint tüzet rakni.
Előzmény: Újlaki (64)
Újlaki Creative Commons License 1999.06.18 0 0 66
Következő receptem a főtt zsiráfnyak lesz (nem tudjátok, hogy jobb egy zsiráfnyak tíz, de még száz tyúknyaknál is?), de előbb elmegyek megfelelő sütőt keresni. Itt nálunk négy és fél méteres a legnagyobb, az csak zsiráfbébihez (girafon) jó.
Előzmény: Újlaki (64)
Girafe Creative Commons License 1999.06.18 0 0 65
Sajnos szeretek enni, mégpedig finomakat, és ennek legegyszerűbb módja, ha megfőzöm. Persze ettől még veszélyes üzem a konyha, a munkavédelmi és tűzvédelmi szabályok pontos ismerete nélkül nem ajánlott a megközelítése. Javasolt védőruha alkalmazása is.
Előzmény: Csúnya Kiskacsa (63)
Újlaki Creative Commons License 1999.06.18 0 0 64
Ha el akarod kerülni a konyhát, végy egy pár csirkemellet, de lehet közte comb is. Jól fűszerezd be, mehet bele majoránna, oregánó, sok-sok durvára tört bors, de kakukkfű, bazsalikom és minden más is.Úgy tűnik, sokkal hatásosabb a dolog, ha vékonyan bekened a húst - lehetőleg oliva- - olajjal. Éredemes 24 órán át így bepácolva hagyni.

Akkor a húsdarabokat egyenként papírvékony baconszalonna-csíkokba tekered, aztán veszel annyi fóliát, lehetőleg duplán hajtva, ahány húsod van, és vékonyan olajjal bekened őket. Krumplikarikákkal kikövezed, arra kicsit vastagabbra vágott hagymakarikákat teszel, majd óvatosan begöngyölöd a húsokat egy-egy ilyen fóliába, hogy alul-felül beborítsa a hagymás krumpli. Ja, gombaszeletek is mehetnek a hagymára, ha úgy gondolod. A csomagolásnál vigyázni kell, hogy a lé ne tudjon majd kicsurogni a fólia alól.

Most valami nagy-nagy tüzet kéne rakni... Valóban, temérdek fát el kell égetni, míg annyi parázs nem lesz, hogy a felét félrekotorva, a maradékba be lehessen rakosgatni a csomagokat. A nagyobbakat középre, a kisebbeket a szélére. Aztán a félrekotort parazsat visszateszed tetejére, és vársz. Nem szabad túl soká várni, akkor nagyon száraz lesz a hús, de nyers se maradjon. Mindenesetre amíg "énekel", addig nincs nagy baj, addig még a saját levében sül. Ha kevés a parázs, csak nagyon óvatosan szabad a tetején tüzelni, mert felülről hamar átég a fólia, és akkor már csak a gőzmozdony eszi meg.

"Vad" salátát lehet hozzá adni, tehát paradicsomot, paprikát, uborkát felszeletelni, felcsíkozni, és csak úgy, minden nélkül enni. A húst mindenki maga bontja ki, és a fóliából kell enni, hogy ki ne hűljön, a hagymával és a fóliáról lekapart krumplikarikákkal. A köret kenyér, és szabad tunkolni!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!