Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.06.27 0 0 1065
A klímát 35-ért (áfával) kapnám, (vámraktárból csőtörés miatt át nem vett tétel, de hibátlan, csak a csomagolása ázott el) ezt az is valószínűsíti, hogy ha a kijelölt céggel rakatom fel él rá a garancia.
Amennyiben az ismerős szerelő teszi fel 10+áfa a szerelés, ha nem kell hosszabb cső, mint amit hozzá adnak. Tehát 60+áfa + 35 szerelési díj helyett 35+12500-ért lenne egy működő klímám. Feltételezem, ha a szerelő egyébként képesített klímás megéri az én verziómnál maradni, hisz a kompresszort kivéve nincs olyan részegység aminek a javítása olyan sokba kerülne, hogy fedezné a garanciális felszerelés költségét.
De ha tévedek szólj.

Ja mégvalami: Mi a gond az ablak alá helezett külső egységgel?
Azért kérdezem, mert nálam nincs erkély, így vagy a 2 egymás melletti ablak közé kell majd felrakatnom, vagy az egyik ablakom alá.

Előzmény: viricsi (1054)
viricsi Creative Commons License 2004.06.27 0 0 1064
Üdv webmaestro

Ha problémád van Flag szerelőivel elsősorban a Flag diszpécserének jelezd.Mivel én is a Flag egyik alvállalkozója vagyok,fel tudom ajánlani neked,amennyiben az email-címemre küldesz egy telefonszámot,én felhívlak és egyeztethetünk a felszerelésről.A szerelési irányár nálam is 35.000 Ft.,de ettől csak különleges esetben szoktunk feljebb menni(például 4m feletti csőhossz).Ebben benne foglaltatik a külső tartó konzolok,a gyárilag adott csövek cseréje(mivel a gyárit a gyenge falvastagság miatt be sem építem),a hosszab cső miatti esetleges gáz utántöltés.A szerelés előtti felmérés díjtalan.Természetesen teljeskörű garanciát vállalunk,ill.mint a Flag Kft.alvállalkozója érvényesitjük a szerelés után a garanciajegyet.
Egy dolog van amit nem vállalok,ez pedig a lakótelepen az ablak alá telepített kültéri egység.
Egyébként látatlanban,nem szabad minősíteni a kapott ajánlatot,lehet hogy az adott szerelési helyszinen valóban reális árajánlatot adtak.A garancia nélküli ajánlattal ne foglalkozz,nem éri meg.

Üdvözlettel: viricsi

Előzmény: webmaestro (1062)
k2laci Creative Commons License 2004.06.27 0 0 1063
De legalább olcsón vettél klimát, ez is valami ! :-)))

Másoknak viszont azt tudom javasolni, hogy kizárólag attól a cégtől vegyenek klimát aki felszereli, mert úgy egészen világos a garancia kérdése, és nincs egymásra mutogatás (mármint a forgalmazó és a szerelő között).

Előzmény: webmaestro (1062)
webmaestro Creative Commons License 2004.06.27 0 0 1062
Sziasztok.

A minap vásároltam 2 db klímát a Metró áruházban (Regal/Vestel) de csak később vettem észre (a dobozra ragaszottt cetlin olvasva), hogy a garancia kizárólag akkor érvényes, ha egy Flag nevű cég üzemeli be.
Felhívtam pár klímaszerelőt, akik netto 30-35 ezer Ft-os alapáron vállalnák a dolgot (persze ezzel elvész a garancia).
Ezután felhívtam ezt a Flag céget, ahol a telefonban azt mondták, hogy ÁTLAGOSAN netto 45 ezer Ft-ért dolgoznak, később kijöttek a szerelőik felmérni, de ők már MINIMUM 49 ezer ft-os árakról beszéltek.

Ezután megkérdezték a szerelők, hogy hol van a klímák harmadik doboza, amelyben a tartozékok vannak, mert az még 12 ezer lesz klímánként. Mondom, hogy nem kaptam ilyet. Azt mondták, hogy van amelyikhez nem adnak tartozékdobozt, de a Vestel és Regal-hoz mindig adnak.
Visszamentem a budaörsi Metróba, ahol a hölgy úgy tájékotzatott, hogy náluk sohasem adnak ilyen harmadik dobozt ezen klímákhoz.

Ja: a szerelők még azt is mondták, hogy készüljek fel, mert a fent említett két tartozékcsomagon felül a kültéri és beltéri egység között menő csövek és kábelek ára (a két klímához összesen kb 10m), ami további költség lesz.

Kérdéseim:
- kapott-e valaki ilyen tartozék-csomagot a klíma mellé, és ha igen hol?
- a jelek szerint ha a Metróban valaki vásárol 175 ezer Ft-ért két klímát, azok beszerelése (ha nem szeretné elveszteni a garanciát) újabb 170 ezer Ft-ba kerül. Reális ez? Másoknak is ennyibe került?

wind12 Creative Commons License 2004.06.26 0 0 1061
Az én esetemben nem ilyen fémes rezonancia volt, hanem búgott, rezonált az egész készülék. Ami nagyon furcsa, hogy a beindított vákumszivattyú, és a cserébe feltett kültéri is ugyanezt produkálta. Szerintem az épület szerkezete vehetett át és erősíthetett fel rezgéseket. Vagy nem tudom mi.
Előzmény: scratch (1060)
scratch Creative Commons License 2004.06.26 0 0 1060
wind12,

köszi a választ!
Ilyen rezonancia nekem is volt, de csak mikor ment a kompresszor. Én is visszahívtam a szerelőket, szétszedték, és kiderült, hogy egy fém lemet ér hozzá a kompresszorhoz, és az rezonál be. Leszigetelték valamilyen szivacsos ragasztóval, és azóta jó. Azt nem mondom, hogy nagyon csendes gép, biztos van ettől jobb is, de én simán tudok aludni mellete.

Előzmény: wind12 (1059)
wind12 Creative Commons License 2004.06.26 0 0 1059
schratch

Jók a TOYO klímák, vszínű, hogy nem lesz gondod vele jópár évig. Japán cucc (bár ezt is Kínában gyártják), jó technológia, tisztességes belső, jó ár-érték arány, szép dizájn. Középkategóriában szerintem az egyik legjobb választás.

Probléma. Telepítettünk egy 3,6 kW-os készüléket egy gázbetonból készült panelházban. Az ügyfelünk hangosnak ítélte meg, ezért kicseréltük neki. A gép szerintem is hangos volt egy kicsit (63 dB mért érték), és furcsa periodikus rezonanciát lehetett hallani(rezgéscsillapító gumik nem hiányoztak.) Csere alkalmával, az új gép beüzemelésekor a vákumszivattyú szintén ilyen hangot hallatott, és az új berendezés (bár csendesebb mint a régi) sem olyan halk, mint a többi ilyen tipus. Ami érdekes, hogy szétszerelve a régebbi gépet semmi hibát nem találtunk, és ezért aztán fel is szereltük egy másik helyre. Itt teljesen elfogadható zajszint mellett (53-54 dB)tökéletesen üzemel.

Előzmény: scratch (1058)
scratch Creative Commons License 2004.06.25 0 0 1058
Én már több mint 1éve olvasom a topic -ot, de a TOYO klímákról nem nagyon volt szó szinte soha. Most, hogy egyre több szerelő van köztünk, újra megkérdezném, erről milyen veleménnyel vagytok?

Nekem ilyen van, tavaly szinte non-stop ment, idén csak napközbe, de akkor se mindennap, mert nem nagyon akar meleg lenni. :) Eddig nem volt semmi problémám vele, de azért mégis érdekel a szakik véleménye. :)

viricsi Creative Commons License 2004.06.25 0 0 1056
Üdv Korci_PÉCS

Gondolom a lamellatörésre gondolsz.
Ez pedig a Vestel tipusú,2003.06.10.-e előtt gyártott készülékeknél fordulhatott elő,mivel a gyártó a lamellát egy nem semleges zsírral szerelte,ezért a kenés helyén a lamella anyaga "megöregedett"és eltört.A 2003.06.10.-e utáni gépeknél még semmilyen problémával nem találkoztam,bár azt hozzáteszem,hogy én nem a gyárilag adott(túl vékony falú)csövekkel szerelem fel a gépeket.Ha netán ilyen tipusod van,küldd el akár email-ben a készülék gyári számát és megirom hogy mikor gyártották a gépedet.

Üdvözlettel: viricsi

Előzmény: Korci_PÉCS (1055)
viricsi Creative Commons License 2004.06.25 0 0 1054
Üdv:Tybald

Kizárólag olyan szerelővel dolgoztass,aki tudja érvényesíteni a garancialeveled.Olvasd végig ezt a lapot és nem lesznek kétségeid,hogy melyik az olcsóbb megoldás.Egy klíma nem kinai cipő,hogy a jövő héten kidobom és veszek másikat.Ne hidd el senkinek ha azt mondja,hogy ezzel semmi baj nem lesz,senki nem látnok és a garanciát ezért találták ki.A leggondosabb szerelés mellett is előfordulnak hibák,anyag gyengeségek,működési zavarok,akár szerelési hibák is.Ez ellen egyedül a garancia véd meg,a "jóskapista"igéretei nem.Ha ennek ellenére fusiban szerelteted föl a gépedet,akkor a szerelőtől kérd el a zöldkártyáját,jegyezd fel az adatait,kérj írásos garanciát a munkájára,leírva pontosan,hogy miért vállal anyagi és büntetőjogi felelőséget,valamint köss vele szerelési szerződést,hogy milyen munkát,mennyiért,milyen határidővel,milyen minőségben végez el.
Ez így bonyolultnak látszik elsőre,de hidd el jobb előre a fölösleges óvatosság,mint utólag rágni a kefét,hogy én hülye miért nem így csináltam.
A szerelés nem attól drága,hogy garanciát vállal vagy sem,(ez kb.5.000Ft többlet),hanem attól, hogy milyen eszközökkel,anyagokkal,szakembergárdával,milyen nehézségű területen kell a felszerelést elvégezni.
Az összköltséghez viszonyitva nézd meg mennyi a külömbség a legális cég és "jóskapista"ajánlata között és akkor gondold at,hogy ennyiért mit is akarsz kockáztatni.
A gépek minőségéről itt sokan sokfélét írunk.Az én személyes véleményem az,hogy az alsó kategóriás gépekről még nincs elegendő tapasztalat,illetve ami nekem van az pozitiv,mivel ezek a gépek jelentösebb számban a tavalyi évben kerültek forgalomba és az én személyes tapasztalataim alapján nem túl jelentős a meghibásodásuk.Az általam mondjuk tavaly óta felszerelt gépeknél egyetlen kompresszorhiba sem fordult elő,kizárólag lamellatörés miatt kellett eddig kimennem,ez is a gyártó által elismert széria hiba volt.
Mint sejthető a hozzászólásomat aktív klímaszerelőként és nem kívülröl nézelődő véleményként írtam.

Üdvözlettel: viricsi

Előzmény: Törölt nick (1051)
blueye Creative Commons License 2004.06.25 0 0 1053
Nem éri meg.

Megspórolsz 5000 HUF-ot és nem lehetsz nyugodt, mert ha besz*rik 40 (meleg) nap után nincs garancia.

Előzmény: Törölt nick (1051)
quad Creative Commons License 2004.06.25 0 0 1052
Azt írja az újság, hogy a hideg időjárásra való tekintettel egyes cégek árengedményt adnak a klímákra és a szerelésre. Ki tud ilyenről?

Legalább 2,8 kw-os, csendes split kellene. Ki tud ilyet?

Törölt nick Creative Commons License 2004.06.25 0 0 1051
Ismeri valaki a Genex (split) klímákat? Tapasztalat, árak, helye a "mezőnyben"? Ja igen, és mennyi a beszerelési költsége ha garanciát is akarok rá, illetve megéri-e szakemberrel, de olcsóbban (azaz nem igazol garanciapapirt) felrakatni?
A típus konkrétan: GWMC-23GW illetve GWMA-23GW beltéri+kültéri)
wind12 Creative Commons License 2004.06.25 0 0 1050
Hello!

Egy kis reklám:(

Tekno Point 2,6 kW-os Active 59.000+Áfa (Listaár 86.000+Áfa) Öt év garanciával.
www.pannonklimatech.hu

Lmr Creative Commons License 2004.06.24 0 0 1049
Hát nálam meg klíma nélkül is olyan hideg van hogy megfagyok az irodában...

jó kis műemlék jellegű épület 60 centis falakkal...

Cseréljünk? :)

Előzmény: Karika1177 (1048)
Karika1177 Creative Commons License 2004.06.24 0 0 1048
sziasztok.

képzeljétek.
már majdnem három hete romlott el a klíma az irodánkban. valami megsült benne, elvitték, hogy holnaputánra kész. azóta is hozzák, itt az én helyemen 32 fok van most.

de a lényeg.
ezt a klímát (jó nagy Airwell készülék) úgy szerelték be, hogy a kültéri egység nem kültéren van, hanem az irodában. Egy gipszkartonnal elfedték, lent a járdánál van rács, onnan kapja a levegöt.
vagyis nem kapja, ezért sült be...
szakszerü ez vajon?

blueye Creative Commons License 2004.06.23 0 0 1046
Ismeri vki az Electrolux EPM 801 -es mobilklímát (2.1-es)?

Van ennek vmi trükkje vagy csak annyi, amit eddig olvastam egy másik topicban: egycsöves, tehát rosszabb a hatásfoka, ha lehet rövid csővel kell használni.

Nálunk a cégnél van egy ilyen 2 éve. A múlt évben már be sem kapcsoltam, úgy éreztem 1 fokot sem hűt. Igaz a szobát süti a nap, kb 8 m2.

Még egy kérdés:

a tél során eltűnt a szűkítő vége a csőnek: hol lehet ilyet kapni, univerzális-e a cső, tehát Electrolux kell rá vagy ezek a csövek egyformák?

L.Zsolt Creative Commons License 2004.06.23 0 0 1045
Szakembert keresek egy Nimbusz 2,6 KW-os split klíma beszerelésére, szerelék van hozzá, a konzolt vagy megveszem én vagy hozhatja aki szereli. Egy társasházban kell beépíteni, úgy hogy a kültéri a világítóudvarban legyen (a szoba falával közös fal kb 80 cm vastag)

Kérnék ajánlatokat, garanciálisan, garancia nélkül, mennyi idő alatt és mennyiért?

a mailcímem lzsolt.1@freemail.hu

kösz

wind12 Creative Commons License 2004.06.22 0 0 1044
Azt tudom, hogy a régebbi műanyag kültérik felszíne berepedezett az UV sugárzás hatására, de most azt a felvilágosítást kaptam, hogy ezek az újak már UV-állóak
Előzmény: Korci_PÉCS (1042)
dusan Creative Commons License 2004.06.22 0 0 1043
Az Electrolux az AEG brandet veszi meg: http://www.fn.hu/cikk.php?id=3&cid=82245

Samsung: én 130-nál olcsóbban 3,5kW-s splittet csak a daewoo dimarson vonalon láttam. Viszont 130-ért lehet venni Samsung Classic-ot. Ha ez tényleg jó minőségű, akkor elég jó vétel...

wind12 Creative Commons License 2004.06.22 0 0 1041
Én a magam részéről favorizálom a Samsung-ot, párat már felszereltünk, és nagyon pöpec, bár nem túl olcsó (erős középkategóriás ár). Úgy érzem viszont, hogy ár-érték arányban elég jó helyet foglal el, jó minőségűek, és egészen szép külleműek. A kültéri egység piszok halk, vastag műanyagból készült, gondolom jobban elnyeli ezáltal a rezonanciákat, és persze nem is rozsdál. Szóval szerelői szemmel nézve verigud.
A prémium osztály beltérije pedig az LG Artcool-jával vetekszik.
Előzmény: dusan (1039)
gergo9 Creative Commons License 2004.06.22 0 0 1040
Ja! Résen kell lenni! :))
Bár azt olvastam, hogy a fejlesztés marad az AEG-nél, csak a részvények többségét (vagy az egészet) birtokolja majd az Electrolux.
Előzmény: dusan (1039)
dusan Creative Commons License 2004.06.22 0 0 1039
Sőt, ugyanezen a Electroworld szórólapon van AEG 3,6 kW-os, ugyanazokkal a jellemzőkkel mint az Electrolux(HEPA szűrő, Toshiba kompresszor) 120-ért. Amúgy is AEG=Electrolux. Vajon a frissen megvásárolt AEG márkanevet az Electrolux úgy próbálja értékteleníteni, hogy rárakja a gagyira?

A Samsungokról még mintha senki nem írt volna kritikát. Ezekkel mi a helyzet?

gergo9 Creative Commons License 2004.06.22 0 0 1038
Kösz Korci!

Ez a ESA07PBGMB split (R407). Ez most akciós ár az Electroworldben. A listaár azt hiszem 104e, de nem biztos. A katalógus Toshiba kompresszort ír, + HEPA-filter (Azt meg a porszívós időszakomból tudom, hogy nem sokat ér) + antibakteriális szűrők. (???)

Előzmény: Korci_PÉCS (1037)
gergo9 Creative Commons License 2004.06.22 0 0 1036
Igazad lehet Wind12. Mert kiköpött olyan mint a Mideám. Még a távkapcsolója is, csak más alátétcimkével (a gombok körül).
Nem tudod véletlenül, hogy a Midea Plusokban milyen kompresszor van? (típus,tartósság..)
Előzmény: wind12 (1035)
wind12 Creative Commons License 2004.06.22 0 0 1035
Gergo9

Azt hiszem az Elektrolux is valami klónt cimkéz fel a saját márkanevével, úgyhogy azért nem lehet olyan túl nagy durranás.

Klímás

Nem Miskolcon, itt Pesten, Zuglóban. Lehet, hogy kicsit túlbiztosítjuk magunkat, de terveztünk bele két rásegítő-ventillátort, úgyhogy azt hiszem, hogy nem lesz gond a légszállítással. A jövő héten próbaüzem, úgyhogy minden elválik.

Bocs, hogy az olajba belekotyogok, de azért azt se felejtsük el, hogy a hűtéstechnikában használatos olajok nagymértékben hűtőközeg-specifikusak, valamint a hűtőkörnek vannak olyan elemei, amik nagyon érzékenyek pl. kapillárcső. Ha valami nem teljesen odaillő anyag jut az olajba, akkor nagyon könnyen dugulás keletkezhet, ami legyilkolja a rendszerünket (olajgyanta, stb.)
Az, hogy melyik szerkezetbe milyen olaj kerül, az leginkább a beszerelt kompresszortól függ.

Előzmény: gergo9 (1034)
gergo9 Creative Commons License 2004.06.22 0 0 1034
Ok! Olaj ügy részemről elfelejtve, de azt még hozzáteszem, hogy nem vagyok meggyőzve arról, hogy egy olcsóbb gépbe ugyanazt az olajat teszik, mint egy pémiumkategóriásba.

Ha „autógyár lennék” én is nagy piros betűkkel írnám le, hogy ne kutyulásszanak az olajokkal, hanem jöjjenek szépen évenként márkaszervizeltetni. (voltam már gépjármű-értékesítő is)

Egyébként rengeteg különféle adalékanyag van a dobozolt olajakban és néhány benzinben is. Sokakban az adalékanyag szó előcslogatja a sztereotípiákat, és talán mi tudjuk a legjobban, hogy a légkondícionáló szó hallatán mennyi ember rohan el sikítva:-)))

Wind, Korci, Klímás. Electrolux split 69e-ért?

dusan Creative Commons License 2004.06.22 0 0 1033
Klímás: Mail ment.
Előzmény: klímás (1031)
dusan Creative Commons License 2004.06.22 0 0 1032
http://www.aeg-haustechnik.de/index.php/de/2/4/produkte/programme/index.php?pr=4

szóval gyárt, bár a weblapon található típusokhoz képest az általam látott berendezés típuskódja egy betűvel eltért.

Ára egyébként kb Hisense színvonalú, 3,5kW 120 000 HUF.

Előzmény: klímás (1031)
klímás Creative Commons License 2004.06.21 0 0 1031
Valóban van dugattyús kompresszor is de manapság szinte egyáltalán nem gyártanak az sem az olcsó sem a drágább kategóriás splitekbe, mivel drágább az előállítása a scrollal szemben arról nem is beszélve hogy mivel több mozgó alkatrész van benne nagyobb a meghibásodási esélye, a káros teréről nem is beszélve ami meg a hatásfokát rontja. De nem is erre akartam kilukadni hanem csatlakoznék Viricsi hozzászólásához miszerint a motor olajok és a hűtőgép olajok csak a nevükben hasonlítanak egymáshoz. (Ha ezt a Takács Pistabácsi hallaná) Szerintem ezt a összehasonlítást nagyon gyorsan el kéne felejteni.

K2Laci

A kompresszor indulása után az elpárnál lehet hallani eltérő zajt de amint beállnak az üzemállapotok szinte megszűnik (kb 30 mp.) Egyébként pedig valóban halható nagyon-nagyon halk susogása beltérinél mikor megy a kompresszor.

Wind

Amit kérdeztél a FC. vel kapcsolatban azt véletlen nem Miskolcon csinálnátok?

Dusan

Elsősorban utánajárnék hogy az AEG amire asszociálsz gyárt e valóban klímát? Hozzáteszem hogy nem tudom. És még valami ahhoz hogy valami olcsó legyen kinában kell csinálni Ez nem biztos hogy igaz az általad irt márkáról is de van rá az esély.

Üdv.

Előzmény: scratch (1018)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!