2,5 eve boldog tulajdonosa vagyok egy 1.5-os Daewoo Lanosnak.
Az autom tul van a 40.000km-en, ennek felet orszaguton, masik felet araszolo varosi forgatagban toltotte.
Az orszaguti fogyasztasa 6 liter, varosi 9 ami ekkora motornal atlagosnak mondhato.
A gyorsulasa nagyon jo, 12mp alatt elerheto vele a 100-as tempo, a maximalis nyomatekat viszonylag alacsony, 3400-as fordulatszamon adja le, aminel jobban nem is igen szerem porgetni a motorokat. A 8V-s motornak ez a nagy elonye a 16V-sel szemben.
Ero pedig jocskan van a motorban (csupan 86le!), magas sebessegnel is feltunoen halk az utaster.
Azaz varosi es orszaguti autozasra egyarant tokeletesen megfelel.
A belso merete az arahoz viszonyitva hatalmas, igazi 5 szemelyes auto.
A rugozasa franciasan lagy, azaz ez nem sport es ralliauto, de kifejezetten kellemesebb a varosi leromlott aszfaltot egy lagyan rugozo autoban erezni semmit egy kemeny rugozasuban. Szerintem a kozuti autozas a kenyelemrol szol nem a halatmegveto batorsaggal sebesen bevett kanyarokrol.
A valto pontos es lagyan jar, nem akad meg egy pillanatra a fokozatok elott, szinte eszrevetlenul siklik a masik fokozatba.
A kuplung atlagos, aki durvan szereti hasznalni, az nem fogja szeretni, mert ilyenkor a lagy gumibakokon fekvo motor hirtelen nyomateka kisebb rantgatast idez elo a karosszerian.
A munyag elemek 2.5ev elteletevel is zajmentesek, nem nyiszeregnek, zizegnek. Minden csendes, ami nagyon jo erzessel tolt el. Mert ez is bizonyitja hogy jo minosegben raktak ossze a Daewoomat.
A gumi atlagos, nem ismert marka , de nem volt vele gond eddig, meg talan kibir 20.000km-t es akkor majd csak akkor lesz cserelve.
A kotelezo szervizen kivul semmi masra nem koltottem (az automra akkoriban meg csak 1 ev teljeskoru garancia jart, nem ugy mint a mostaniakra!).
Rozsdasodas nem jelentkezett eddig, remelem ez igy is marad, igaz nem is volt torve az auto sosem.
Az ara nagyon barati, sot egyre baratibb ahogy a kategoriatarsaihoz viszonyitom, ugy tunik igen jo vetel manapsag is. Mert nemcsak hogy olcso, de a minosegre eddig meg semmi panaszom nem volt.
A Hyundai mar megalapozta a hirnevet a jo minoseggel, a Kia de foleg a Daewoo is velemenyem szerint minosegi ugrast produkalt az uj modellekkel.
Csak ido kell mire egyertelmuen kiderul es megvilagosodik mindenki szamara, miert is boldogok a koreai autok tulajdonosai.
Mindenkinek csak ajanlani tudom!
Minden velemenyt szivesen varok, a pozitivat orommel olvasom, a negativum sem keserit el. A komoly hozzaszolasokat nagyra ertekelem, ellenben azokat amelyek szerzoi sosem ultek koreai autoan csak eloiteletek alapjan itelkeznek, kerem, ok kimeljenek!