Használsz adalékot vagy tervezed a használatát? Tartasz tőlük és soha nem tennéd az autódba? Vitassuk meg! Várom az értelmes, fikázástól mentes véleményedet.
Közben belement a másik 2 tubus is, kb 700 km mentem vele, továbbra sem érzek külömbséget. De hát mint tudjuk ha nincs hír az jó hír :D Remélem nem ártottam vele a motornak :O .
Én se vettem észre változást tőle, pedig régen a metabond vagy energy release használatakor érezhető volt. Halkabb járás, egyenletesebb alapjárat. Persze azokat nem hdi motornál használtam mint ezt.
Ma kipróbáltam a Xado-t, sima 9 ml. Egy tubus délelőtt előírás szerint, aztán kb. 120km kocsikázás jött. Nem éreztem változást, bár eddig sem volt baja a járgánynak, ez csak megelőzést szolgál(na). Berlingo 2002, 2.0 hdi, 260000km, olajat nem eszik, bár mióta nálam van kb 100e km-et mentem vele, 10000km-enként olaj, olajszűrő , levegőszűrő, gáolajszűrő cserélve. Holnap jön a következő adag gél.
Szerintem nem nézz szét az olajok között találsz olcsóbbat is és akkor a 4 liter vagy 5 liter olaj árához adj hozzá még 2300 ft-ot a xadó árát sokkal ólcsóbb lesz,
Mukibá: XADO-nak vannak nagyon jó olajai. API SM/CF besorolású is. És FULL szintetikus. Az összes komoly szabványt teljesítik, és árban még mindig kedvezőbb mint sok konkurense. És pont olcsóbbá teszi, hogy már van benne 1 adag adalék. Vagy nem jól gondolom?
A xadó motorolajban csak 1 db 9 ml -es adalék van az egész 4- vagy 5 liter olajban , ezért sokkal jobb megoldás a magasabb minőségü olaj adalékolása mint a rész szintetikus vagy ásványi xadó olaj betöltése .A xadó olaj tul drága és nem a legjobb minőség, de kinek a pap kinek a papné.
94-es évjáratú 1.9TD citroen zx-em van, amibe először a 9ml-es tubusokból 3-at használtam egymás után 200 km-enként beadagolva a motorolajba. Különösebb változást nem észleltem. Persze tettem még Xado adalékokat a sebváltóba, szervóba és a gázolajba is. 10000 km után olajcsere és az adalékolt Xado motorolajat töltöttem be a motorba. Olyan 5000 km után éreztem, hogy most már kezd hatni az olajadalék, valószínűleg ekkorra töltötte ki az adalék a kopottságot. Az alapjárat olyan egyenletessé vált, mint az "Anker óra"járása. Szerintem érdemes kipróbálni bárkinek, elrontani nem fog semmit. Sokan nem is tudják, hogy létezik ilyen fajta olaj, aztán amikor mesélek róla és a tapasztalataimról, csak néznek, mint borjú az új kapura. A tapasztalatom az, hogy érdemesebb (még olcsóbb is!) és főként hatékonyabb a már adalékolt Xado motorolajat használni, mint utólag adalékolni az akármilyen márkájú olajat.
De van az AMC (Atomic metal conditioner) termékek , ami a fenti 1 stagen kívül, még olajadalékot is tartalmaz, tehát javulnak az olaj kenési tulajdonságai is. Ezek a revitalizáló faktorban (hatékonyságban ) különböznek egymástól. A leghatékonyabb a AMC Maximum.
Van egy 2001-es Renault Thaliam amibe egy 1.4 8V benzines motor van. Szeretnék egy teljes revitalizálást az autón, mivel már ~300ezer km van benne. Olvasgattam itt a fórumon hogy eléggé jók ezek a Xado gélek. Tud valaki nekem egy részletes úgymond leírást adni hogy mit hogy csináljak és melyiket érdemes venni? Ártani gondolom nem árt, de örülnék neki ha még jó pár évig elmenne az autó! Előre is köszi!
Tapasztalatom, csak annyi hogy hidegen csendesebb a motor. Fogyasztásban semmi különbség, és erőben sem érzek semmit. Majd most tavasszal lesz chiptuningom, na arra kiváncsi vagyok. Legalább egy literrel kevessebbet fog enni. Lehet kettővel is, majd kiderül.
Benne van, de csak a már xado-val kezelt motorba elég. Első xado motorolaj feltöltés esetén kell bele adalék is, de elég az előírt mennyiség fele. Ezt mondták nekem, és én is így használom.
Valószínű a keveredés miatt, hogy jó sok cucc ráfolyjon és már akkor keveredik. De szerintem ha nincs tele a tartály és úgy megy bele, egy budapesti séta az utakon és habzik az üzemanyag a tankban olyan turmixot csinál:-)
Üdv ! Vettem Xado adalékot üzemanyagrendszerhez, az a kérdésem lenne hogy ajánlatos tényleg kevés üzemagyagra tölteni a szert és aztán teletankolni vagy lehet 3/4 tankra is tölteni, ugyanaz marad a hatás?
Lehet de kicsit érdekesnek találom. Ha így lenne akkor a spuri leold mindent ami fém és kerámia meg ami még útjába kerülhet. Viszont utánnanéztem a spuri cuccnak az is tartalmaz fémkeményítő valamilyen nanométeres szilicium-szén vegyületet ami beépűl. szóval lehet, hogy ütik egymást. Vagy az egyik vagy a másik de ezek szerint együtt nem.
Nem érzéki csalódás volt a tapasztalatom. Ugyanis mikor együtt dolgozott a két anyag 50 km/h-nál 5. sebességben kis gázzal is erőteljesen kezdett el húzni a gép, utána legalább 70-ig kellett kihúzatni, hogy egyáltalán fel lehessen kapcsolni. Érintkezni pedig a henger falán mindenképpen tudnak. Szóval az elmélet miszerint nem lehetnek egymásra hatással alapvetően téves. Csak az a kérdés milyen módon?
Szerintem a napi használatban hozzászokik az ember. Amikor hirtelen javúl az szembeötlik de utánna sokáig nem történik semmi egyszerüen hozzászokunk a tartós állapothoz és unalmassá válik. Azt nem lehet elvárni, hogy minden nap meglepetést okoz és minden nap egy kicsivel jobban megy a verda. A spurinak meg a Xadonak szerintem semmi köze egymáshoz, hogy bántanák egymást. A Spuri égésjavító a Xadó fémkerámia naoszemcsés cucc ami a nyomás és hő hatására bedifundál /felszívódik/ a fém külső felületére.
Most fogom kipróbálni a xadót. Ezelőtt a ristore-t tettem bele a gépbe, ami jónak is tűnt. Aztán kb. 3000 km megtétele utám elkezdtem a spurit használni . Az első pár száz km-ig mintha megtáltosodott volna aztán hirtelen elmúlt a hatás. Szerintem a spuri lepucolta a ristore-t. Hasonló megtörténhet a xadónál is? Van valakinek tapasztalata a xadó és a spuri egyidejű használatával?