Tegnap volt kis haltöpörtyű lilahagyma lekvárral, aztán meg a harcsapörkölt, amit a húg meghagyott. Csúszából több volt benne, mint halból, de legalább volt rajta elég _fűszer_. :) Lehetne egyszer egy topiktali a keszthelyi Halászcsárdában. :)
Itt is kezdett válsághelyzet kialakulni, úgyhogy a piacon a kedvenc hentesemnél kértem 3 pár kolbászt. Ehelyett eltűnt a raktárban és egyetlen, gyárilag 2,5 méteres szállal bukkant elő :-)
Bócsán jártunk ma a Tavaszi Boróka kupa tájfutó versenyen, utána ugyanott a Flóra Vendéglőben ebédeltünk. Előlem már eltűnt a bableves, Padler sajttal-sonkával-gombával töltött pulykát kért, rendes adag volt, be is kellett segítenem. Ajánljuk még ugyanitt a cappuccino-t. Tegnap a Dunán-Innen Dunán-Túl teljesítménytúra után a Dunagyöngye Halászcsárdával próbálkozunk volna, de telt ház volt.
Pár éve egy vegán palacsintabajnokságra reprodukáltam zsírmentesen (meg hát serpenyőben, mert vaslapom nincs), és komoly sláger lett - dinsztelt savanyúkáposzta töltelékkel.
Azt még hozzáfűzném hogy libazsírral és lekvárral lehetett enni, én lekvárral kértem, de feleség azt mondta hogy tényleg jobb libazsírral. :-O
Úgy is lehet menni hogy a tészta már kész van és csak sütni, mi most krumplipucolással kezdtünk, bő 3 órát töltöttünk ott így, de repült az idő, jó volt.
Aszonta a hölgy hogy szoktak jönni gyerekcsoportok, tanárcsoportok és nagyon élvezik hogy csak sütögetnek, beszélgetnek, lazulnak. Természetesen van bor és pályinka is ha kell. :-))
Érdekesség (számomra biztos) hogy hat(!) gyereket nevelt fel itt, az egyik lány most költözött vissza Terénybe lakni. És nem, nem... szóval nagyon nem az aminek ez alapján az előítéletek sejtetni engednék.
(Jaj de nehéz ezt normálisan, polkorrekt módon elmondani, hogy ne legyen áthallásos se....)