Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.01.04 0 0 1795

Köszi!

 

Igen, sokminden mást is számításba vettünk: a házikó mellett szól a nagy (3000nm) telek, a nagyszámú és méretű melléképület, a fúrt kút, a csendes falu, a város közelsége. Meg persze a ház kinézete, egyszerű, régi, és belül egészen jó állapotban van. Az árból azért próbálunk majd alkudni valamennyit (hivatkozva a vizesedésre is!).

 

Csak maga a vizesedés olyan riasztóan hatott (talán azért is, mert a ház fűtetlen, és ebben az időben nem volt olyan barátságos belül a vizesedéstől elszíneződött fal...).

 

Építész barátunk hétfőn nézi meg, ott lesz a tulaj is, és akkor majd többet tudunk a ház állapotáról. Majd írok!

Lacivill Creative Commons License 2008.01.04 0 0 1793

Nem ismerem a falusi árakat, de nekem soknak tünik.

Kéne egy hozzáértő is, hogy honnan vizesedik?!

Előzmény: Törölt nick (1792)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.04 0 0 1792

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Megvennétek egy olyan házat, ami 80 nm, 300 nm telekkel, kis faluban, város és munkahelytől 8 km,re, nem főútvonal mellett van, mellette nagy istálló, garázs...

 

DE: palatetős, másfél éve lakatlan fűtetlen, és az előszobafal igen vizes (úgy tűnik felülről vizesedik, valszínű beázás...). Az ára: 8,5 M HUF.

 

Nekünk nagyon bejönne még így vizesen is, de nincs tapasztalatunk sajnos....

 

Ti mit mondtok???

 

Íme egy kép róla (kívülről) (szerintünk nagyon helyes)

 

Robin Creative Commons License 2007.12.06 0 0 1791
Stomi73 - köszi a segítő szándékot, de a kérdéseim igazából magára a kivitelezésre irányultak, illetve, hogy ha ilyen tipusú kis volumenű munkáról van szó, hogyan lehet tisztességes, hozzáértő kivitelezőt találni?
az 1. kérdésedre - tételezzük fel, hogy nincs segítségem, és bár nem vagyok egy
gyenge virágszál 40 kg sok egy kicsit
a 2. nem azt kérdeztem hogy hol és hogyan, hanem hogy kell-e tömöríteni a megásott lyuk földjét mielőtt beton kerül rá - eszemben sincs máshova vinni a földet tömöríteni, de azt nem szeretném, ha megsüllyedne, és ez esetleg bajt csinál. A helyiségben meg nem fogok iszapolni, legfeljebb ugrálok a földön egy keveset, mielőtt valami egyenes lapot raktam rá.
a 3. azt hiszem elég jól leírtam nem is tudom mit nem értettél. A javító betonozásnál kérdeztem, hogy a föld és a beton közé, vagy a tovább a beton és a burkolat közé kell-e valamilyen vízzáró szigetelés - de már megkaptam rá a választ
Előzmény: Stomi73 (1788)
Robin Creative Commons License 2007.12.06 0 0 1790
Köszi, ez már többet mond arról, hogy is csináljam. de eddigi tudásom szerint a cementet szintén nem kilóra adják. még mindig egyszerűbbnek hat, ha már kész keveréket használok. azért még keresgélek, hátha találok szakembert.
Előzmény: Törölt nick (1787)
Robin Creative Commons License 2007.12.06 0 0 1789
Ez :
http://www.epitoiparikatalogus.hu/
Előzmény: Belzer (1786)
Stomi73 Creative Commons License 2007.12.05 0 0 1788
Hello!

Az én véleményem, kérdéseim a leírtak alapján:
- "a 40 kg készbetont és hasonlót nemigen tudom mozgatni" Miért nem? "Férfi segítséggel", azaz két embernek ez gondot okoz?
- "A földet az ásás helyén kell-e tömöríteni, ha igen hogyan?" Attól függ mire és mennyi idő múlva lesz használva a terület. Tömöríteni iszapolással, kézi- vagy gépi döngöléssel, esetleg hengerezéssel lehet. Ha nem épül rá semmi (járda sem), akkor én az első kettőből választanék.
- "Kell-e szigetelni, ha igen mivel és milyen lesz a rétegrend?" Pontosan mit kellene szigetelni, mi ellen? Az ivóvíz bevezetésénél látható valahol sérült szigetelés (alapnál, aljzatnál)?

Üdv.
Tamás
Előzmény: Robin (1781)
Belzer Creative Commons License 2007.12.05 0 0 1786
Milyen katalógus ez?
Előzmény: Robin (1784)
Robin Creative Commons License 2007.12.05 0 0 1785
Ja pont az elsőre nem válaszoltam - persze elvégzik házilag, de csak maguknak! Másnak nem! Ezt az árokásót ajánlották, hogy rendes, meg tisztességes - na hozzám nem jön többet, az biztos. A villanyos tényleg rendes volt, jól is dolgozott, de villanyosban még nem csalódtam. Bp-en burkolót is tudok, nagyon jót, de ő biztos nem jön ki 2 nm követ lerakni, meg beépíteni egy zuhanytálcát. Jó lenne, ha végre a mesterek is ráéreznének, hogy itt hiány van a piacon, és ráállnának a kis munkákra - de erre várhatok azt hiszem...
Előzmény: Törölt nick (1783)
Robin Creative Commons License 2007.12.05 0 0 1784
Köszi, de pont a mennyiség kicsisége miatt gondoltam, hogy jó lesz a készbeton is, amit 40 kg zsákokban lehet kapni. Ezt csak vízzel kell megkeverni és nem kell keverő berendezés hozzá (mert olyan nincs). Na és az ilyen kis munkához mit gondosz (ha keverném) mennyi sóder és cement kellene? ugye azt is adott mennyiségre csomagolva/mérve lehet kapni. A fuvar többe van, mint maga az anyag.

A feltörést, meg megbeszéltük, de persze nem álltam a mester háta mögött mialatt vésett, és nagyobb lyukat vágott(kb 60x80 cm, de meg kell néznem a zuhanytálca alatt mit bűvészkedett, mert beállította, de azt mondta, az egész ajzatot a régi tálca alatt kiöntötték betonnal, és azt kivéste - nem emlékszem, hogy maradt még beton, vagy föld van csak), azt mondta másképpen nem jött ki a régi szerelvény, zuhanytálca - most hogy vitatkozzam vele, amikor már ott a lyuk?
Az ottani szerelőkről meg annyit, hogy az aki az árokásást bevállalta, nem akarta a kialkutott árért(ami elve vagy 30%-kal több volt mint helyénvaló, helybéli emberről lévén szó az általa mondott árért Bp-it is kaptam volna, de naivan azt gondoltam ez jobb lesz) betakarni, merthogy azt nem beszéltük meg és az nincs benne az árban.

De mesélj, az ilyen megvezetést hogy véded ki? Akkora gyakorlatom nincs az ilyen tipusú munkákban, családom szűkebb részében nincs akinek ebben nagyobb gyakorlata/hozzáértése lenne, a szélesebben meg olyanok vannak, akikkel még egy tiplit sem furatnék, mert én jobban megcsinálom.

Szóval akkor kell szigetelés vagy nem kell, és milyen ha már kell?

A megfizetést meg elfogadom, de ésszerű határok között, de olyan árakat mondanak, amitől a levegő is megáll bennem - és persze semmilyen papirt nem akarnak adni. Ha kiejtem a számon a számla, nyugta szót, már nem is érdekli a munka. De volt olyan szerelő is, aki kijött, felmért, azt mondta csak 2 hét múlva tudja küldeni, mert másnap vidéki munkát kezd, és csak igy tudja megoldani, aztán két hét után, hogy kerestem, jelezte, hogy sajnos nem ér rá. De sokszor már az is elég, ha nem Bp-en kell dolgozni, vagy nem azon a településen ahol a 'Mester' lakik.

Van a neten egy építőipari katalógus, ezt használta már valaki?
Előzmény: Törölt nick (1783)
Robin Creative Commons License 2007.12.05 0 0 1781
T. Szak-, és hozzáértő emberek!
előre is elnézést, a hosszúságért
A nyáron tulajdonosa lettem egy nyaralónak, ami egy kis faházat takar, beton alapon. A vizet újra kellett vezettetnem, mert a korábbi tulajdonos felszínen vezette, ezért a zuhanyzó-wc-ben fel kellett törni az alap-betont. Végigásták a telket, hogy a szükséges fagyhatár alá tegyék a csövet, és a ház alapja alatt hozta be a vizes a zuhanyzó-wc-be. Szerinte a feltört beton kb 15 cm vastag volt, de a kihordott sitt alapján semmilyen szigetelést nem láttam. Annyit tudok, hogy sávalapra épült a házikó, úgy, hogy a közbezárt területet tisztességgel köntötték sikbetonnal, kb 15 cm vastagon.
A legnagyobb baj, hogy a településen, amely Nógrád megyében van, kb 50-60 km-re Bp-től, nem találok megfelelő szakembereket, ill. csak a szűken vett szakmai munkát hajlandóak megcsinálni. Igy a vizes nem ajánlott sem kőművest, sem burkolót és ő maga sem végzett ilyen munkát. A településen az ilyen tipusú munkákat házilag végzik el, és helyi lapot sem találtam helyi hirdetésekkel, az ottlakókat sem ismerem, és nincs olyan ismerősöm, aki segíteni tudna. Most itt állok, hogy le kellene betonozni a felvert részt, utánna burkolni, de az egész csöppnyi terület (zuhanytálcával együtt az alapterület nincs 3nm), hol találok szakembert, aki ilyen kis munkát is vállal? Amig ilyen enyhe az idő, akár most is meg lehetne csinálni.
Jut eszembe az ereszcsatornával is csinálni kellene valamit, mert mintha félkészen maradt volna az elvezetés és csöpög is néhány helyen.

Kérdés - ha megpróbálnám magam elvégezni, némi férfi segítséggel (a 40 kg készbetont és hasonlót nemigen tudom mozgatni) mi a módja? A földet az ásás helyén kell-e tömöríteni, ha igen hogyan? Kell-e szigetelni, ha igen mivel és milyen lesz a rétegrend? A zuhanytálca alatt kell-e betonozni, már nem emlékszem mekkora terület esik alá, ahol szintén felverték a betont?
A másik kérdés a teraszhoz kapcsolódik, úgy tűnik, azt utólag építették a házhoz, mert elmozdulás látszik. Lehet-e valahogy javítani a ház alapjával való összekapcsolást, ha igen hogyan? Az elmozdulás a kövezésen a legszembetűnőbb, mert két teljes sor is fel van fagyva, a kimozdulás 4.-5. sorban van, kb. ott, ahol fedettlenné válik. A két sor között kb 2 cm-re nőtt a fél cm-s hézag és a felfagyott lapok mozognak.
binlaci5 Creative Commons License 2007.08.27 0 0 1780

Új radiátorokat szereltem fel néhány helyiségben, de nem mindegyikben. Ott ahol hidegnek éreztem a helyiséget. A termosztátos hőfokszabályozóról szeretnék érdeklődni amit vásároltam a radiátorhoz. Igényel-e beszabályozást? Hogyan kell beszabályozni?  Mert ha most felcsavarozom és megszorítom, akkor már simán zárt helyzetbe kerül a szelep.

charmen Creative Commons License 2007.08.26 0 0 1777

Szia!

 

Hú, de nagyon szégyellem magam, hogy nem jelentkeztem. Igazából azt gondoltam, hogy ha érdekel valakit a dolog, akkor privátban megkeres. De elképzelhető, hogy pont akkor nem voltam publikus!  Bocs.  

Biztos, hogy meg tudtatok volna egyezni, vagy legalábbis beszélni a dologról!  Ha van azóta valami, illetve most ami aktuális lenne, szivesen venném, ha jelentkeznél!:-)

 

köszi

 

Előzmény: lostrider (1767)
suriani Creative Commons License 2007.05.09 0 0 1776
Meg tudná nekem mondani valaki melyik a jobb a Bramac Duna tetőcserép vagy pedig a Dunacenter Azzuro Primo? Erről a fajtáról még nem igazán hallottam.
Bulu1 Creative Commons License 2007.05.09 0 0 1775
Hátha itt kapok választ:

Sziasztok!
Tud esetleg valaki képet küldeni arról, hogy egy fedetlen teraszt hogyan kell csatlakoztatni egy ház lábazatához (felújítás)? És mi a rétegrend?

(Előzetes terv, hogy az íves teraszhoz 5 db. pontalapot ásatunk, az alapba meg betüskézünk. Sittet tömörítünk alá, majd egy vasalt (kell?) beton lemezt öntünk és rá hidegburkolat, az ívet meg régebbi téglából kirakjuk. Jó ez így, vagy inkább pl. beton zsalutéglák kellenének, vagy szükséges-e vízszigetelés rá, elég-e egy betonlemez, vagy kell ide is szerelő beton meg felső?)
Előre is köszi.
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.23 0 0 1772

Sziasztok, azt kérdezném Tőletek, hogy fehérváron szerintetek, melyik az olcsobb. Ha egy családi ház tetőterét épitjük be, kb 36 nm2 re, vagy ha egy különálló épületet, ujitunk fel, és bövitjük, 26 nm2 ről 36 nm2 re. Előre is köszi

 

Üdv

denisa

Szerelő1 Creative Commons License 2007.04.19 0 0 1771

Nagyábból ki hozható ebből az árból.

Ha a közművek is már a telken vannak

Előzmény: gluki23 (1769)
crawen Creative Commons License 2007.04.14 0 0 1770
Erősen függ a helyi sajátosságoktól, de 120e/nm-ből ki lehet hozni, ha nincs semmi extra igény.
Előzmény: gluki23 (1769)
gluki23 Creative Commons License 2007.04.14 0 0 1769
Épitkezni szeretnénk (egy kb.80-100m2-es házra gondoltunk),van egy telkünk, kb. mennyire jön 1 m2 ára, amennyiben nem szeretnénk semmi extrát? Létezik az, hogy 1m2 kb. 120e -ből megvan? Vagy esetleg keveseből is megáll?
Lacivill Creative Commons License 2007.04.10 0 0 1768
Nem akarom senkinek rombolni az üzletét, de aki itt nagyon ajánlgatja magát az gyanus. Ha valaki ajánl egy szakit az más.
lostrider Creative Commons License 2007.04.10 0 0 1767

kedves charmen!

ha generál kivitelezés is érdekli idén nyáron szentendrén, akkor küldjél léci egy mailt privátban, és arra megküldöm a dokumentációt, amire várom majd az ajánlatot. már ha persze érdekel... :)

Előzmény: charmen (1762)
Benkri Creative Commons License 2007.04.10 0 0 1766

Hello!

 

Építömérnök hallgató vagyok, egy dolgozathoz keresem azokat, akiknek prokoncept elemekböl van a háza. Szeretném tudni hogy vannak megelégedve a technológiával. Minden válasznak örülnék.

Köszi

Niki

magmulat Creative Commons License 2007.04.10 0 0 1765
Kedves Charmen!

XV. kerületi családi házban külső lépcső bontás-épités illetve tornác vakolási munka lenne. Kérlek add meg a telefonszámot. Üdvözlettel: mag
Előzmény: charmen (1762)
falat Creative Commons License 2007.04.06 0 0 1764
udvozletem.

tudna valaki sugni, hogy manapsag egy komuves mennyiert megy el egy napra dolgozni?
kosz
noivezetes Creative Commons License 2007.04.04 0 0 1763
Helló!

Tudok olcsó villamos szerelvényeket, ha érdekel valakit.

üdv:csomós
charmen Creative Commons License 2007.03.19 0 0 1762

Sziasztok!

 

Olvasgattam a különböző topikokban a tanácstalanságot különféle lakásfelújitási kérdésekben és munkálatokban.Ehhez szeretnék egy kis segítséget nyújtani!

 

Férjemék építőipari cége korrekt áron, rövid határidővel és megbizható, jó szakmunkásokkal vállalja házak, lakások komplett felújítását, ill. új házak teljes épületgépészeti munkálatait. Nagyon sokrétű a tevékenységük, festés, mázolás, viz, gáz fűtésszerelés, nyilászárócsere, burkolás , gipszkartonozás , stb.  Ingyenes felmérés és árajánlat készités!  A munkák nagy részét Bp.-en és környékén végzik! De minden megoldható.

Priviben megadom a tel. számot, ha valakit érdekel!  Hivjatok!

 

gircso Creative Commons License 2007.02.08 0 0 1761
Lenne valakinek ötlete,hogy mennyire macerás a födémkiváltás porotherm födém esetében?Jól jönne a segítség.Előre is köszi!
Selindek Creative Commons License 2006.08.01 0 0 1760

Csak felig ontopic:

 

Hazfelujitas nagyjabol kesz, viszont a kert egy oriasi dzsuva. De nagyon.

Kellene 1-2 ember, aki kiszedi az embermagas gazt, eltakaritja a sittet, kivag 1-2 fat esetleg, aztan felassa az egeszet, stb.

Tud valaki olyan kiprobalt embert, aki vallal ilyen szar melot es nem ker sokat?

XV. kerulet.

 

(Tipikus moszkva-teri segedmunkas feladat, de azert oda nem akarok menni.)

kustraerika Creative Commons License 2006.04.23 0 0 1759
Szerintetek hol lehet szurkot kapni?Járdalapok közé kéne...
babi1 Creative Commons License 2006.04.22 0 0 1758
Üvegtéglában nem gondolkodtál, mert olyat most láttam padlón és nagyon mutatós volt!
Előzmény: karlo10 (1756)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!