Ma pl. annyit csináltam 8 és 13 óra között (amiben van 30 perc reggeli- és 45 perc ebédszünet :-), hogy egy darab vasba fúrtam egy 7,8mm-es furatot, dörzsáraztam 8mm-esre.
Az egészben az a poén, hogy van már egy fémforgácsoló szakképesítésünk, és most nyúznak minket a fémipari alapképzéssel... ;-)
Fél óráig bámultam a képet, de nem tudtam kivenni.
De így utólag visszagondolva valóban 00-05 lehet.
mostanság nemrég láttam, és egy ilyen kopottas kocsi jut eszembe róla, mint ez. (Nem azt mondom, hogy szar busz! :o)
Nem a sajátot, hanem egy ismerősét visszük. A miénk még ki sincs vágva (majd 2 hét múlva). Csak a lucfenyő hullik intenzíven...
Nekem kéne vezetni, mert nem hiszem, hogy a faternak lenne ehhez kedve egész napos meló után. Én meg péntekenként úgyis csak pihenni járok az iskola nevű izébe...
A Scolo kinézete az autók között olyan, mint a buszok között a Rákos termékek kinézete. Nem? Ez az én véleményem, meg az hogy a suszter maradjon a kaptafájánál.
Viszont én épp most végzem a frissítést. Hamarosan fent lesznek a képek, akkor szólok. Tuolev, neked is lesz egy-két újdonság, bár a felét Veled csináltam. Egyelőre csak a BKV-s album pattanik fel :o)
Hmm rámjött az hogy csináljak egy volános aloldalt :)))
NEm tipusok szerint rakom szét hanem volánok szerint. Főleg azoknak lesz ez jó, aki nem akar majd a külföldi "szemét" közt túrkálni :) (volános külföldi gyártású kocsik egytől egyig benne lesznek)
Ikarus Scolo
A székesfehérvári központú Ikarus már jó ideje egy kisautó projekt megvalósításán fáradozik, ennek előfutáraként került nyilvánosságra ez a terv.
Az egykori járműgyártó óriás, a magyar ipar büszkesége, az Ikarus mára gazdasági problémákkal küzd, életét sztrájkok, kifizetetlen számlák nehezítik. Ilyen körülmények között mégis eltökélte, hogy ezentúl az ország összes pontján futó buszok mellett személyautót is fog gyártani. Olyan konstrukció mellett döntöttek, amely könnyen népautóvá válhatna Magyarországon: olcsón kapható kompakt modell sokféle karosszériával. Az első tervként megjelentetett Scolo azonban korántsem tűnik reménykeltőnek. Az autó formája elavult, mikor még szó sincs a sorozatgyártás megkezdésére - ebben kísértetiesen hasonlít a Lada 110-es modelljére, melyet a kilencvenes évek elején alkottak meg, de csak mostanára sikerült összeszedni a pénzt a gyártására, holott a 110-es már megszületésekor sem számított modernnek. Ehhez hasonlóan valószínűleg a Scolótól sem várhatunk el olyan szükséges felszereléseket, mint az ABS vagy a légzsák. Megoldást talán - a Daciához hasonlóan (Renault) - egy tapasztalt külföldi partner belépése hozhatna. Ez a buszgyártás terén már meg is valósult, hiszen 1999-ben az Ikarus szövetségre lépett a nyugati Irisbusszal.
Ikarus személy- és ralikocsi
Elkészült az Ikarus Rt. személyautójának prototípusa. Az ötszemélyes jármű 1300 köbcentis Hyundai motorral, kormányművel és sebességváltóval, Ikarus futóművel és karosszériával, többféle rendeltetéssel, 19-féle változatban gyártható. A konstrukció lehetővé teszi, hogy akár más cégek motorjával is összeszerelhessék. Az eredetileg ötszemélyes kocsi haszonjárműként is használható, kisbusz változata hat személy szállítására alkalmas, más típusa taxizásra, szervizkocsinak vagy kisteherautó-fuvarozásra állítható forgalomba. Terveznek ennél kisebb és nagyobb autót is. Az új jármű - ideiglenesen - egy szelíd, növényevő ősgyíkról a Scolo nevet kapta. A gyár tervei szerint fél éven belül megindul a sorozatgyártás, és a Scolo alaptípusát kétmillió forintnál olcsóbban szeretnék piacra dobni. Másik újdonság a Ford Focus karosszériára épülő, négykerék-meghajtású Ikarus versenyautó lesz, amely már ősztől indul a hazai ralikon. Az 500 lóerős autó Ikarus márkanévvel fut majd.
Hali!
Auverland-liszengyartas? Vasarolt kettot a MOL (ha jol emlexem), egyet meg egy erdesz bacsi. Utana a projekt lekoltozott Szekesfehervarra es a gyarbezarassal egyutt szepen hamvaba is holt.
Milyen ajánlat?
Írtam, hogy kiírom a mozdonyos képeket CD-re aztán majd mazoláztok a kedvetek szerint.
Nem értem, de biztos én vagyok a hülye. El nem bírom képzelni, hogy milyen frissítés várható, ha egy Somló Volános 266-ost meg egy Nógrád Volános E95-öt mutogatsz. Majd meglátjuk...
OFF
Küldtem mailt, a géppel nincs gond, a laborban cseszték el a képeket :-(
tegnap este fél 9 körül a Budafoki úton egy frrissen ujrafényezett ZIU-t húzott egy vontató. Hol csinálják ezeket? Mert ez már nem az első amit látok. Ablakok, ülések, stb. kiszedve. Láttam már 280-asokat is, hasonló állapotban. Megyek hazafelé, kint Nagytétényben látom az ut mellett hogy ott egy ZIU ráncajtó. Hát egyértelmű honnan származott (De akkor már jó rég elmehettek)Este 11 körül mentem legközelebb arra de már nem volt ott.És nem valószinű hogy ők jöttek vissza érte. Szóval valaki gazdagodott egy nagy kinccsel:)))))
Tudtok valamit az Ikarusz szgk./terepjáró terveiről? Régebben mindenfélét lehetett hallani, de mintha behalt volna a dolog...
Van valahol a neten bővebb infó erről? Képek, adatok ilyesmi...
Azt nem ígértem, hogy mikor lesz a következő frissítés, csak megkérdeztem, mi legyen :-)
Elég nagy munka, még neki se kezdtem, aztán időm sincs. De hétvégén lesz :-.)
Elfeledtem említeni, hogy ma nekem is volt egy szívmelengető hanhatásokat adó buszom. A 19-es 9-es forgalmija, névszerint BPO-032. 260.00 Isteni prága váltó, beeső gázpedál, némi csinosítás kívül, belül, kályhacső feelinges kipuff... Jó volt :o)
Viszont ott jöttem haza, csak 16:00 kor. Nem láttam semmit.
Az ilyet meg kell buktatni. Nehogy egyszer én jöjjek vele szemben az IKARUS logót viselő, valóban autóbusz-ommal! Mert akkor gondjai lesznek! Főleg ha hozzáér a buszhoz!
Azért A MAN motorok nem rosszak. A 412-esben kimondottan szeretem, szép a hangja és jól húz. A 435-ösben kicsit "emberes" a hangja, viszont az ugyan ilyen motorral szerelt pozsonyi 400-asok vagy a Nógrád Volán 415-öse nem ilyen hangos. Szóval ez csak egy BKV jelenség.
Újsághír:
Mai nap, 10.00 tájban, egy, a rallyt imádó tanulóvezető a csepeli víztoronynál, vizsga közben nem adta meg az elsőbbséget a Szent Imre tér felől közlekedő, kivasalt oroszlánnal díszített autóbusznak látszó tárgynak, ezáltal összeütöztek. Az anyagi kár és a vizsgabiztos tetemes. A vétkes fél elmondása szerint nem látott semmiféle közelgő autóbuszt, ő az úton motorizált janicsárokat vélt felfedezni, akiket lényegesen engedékenyebbnek tartott annál, mintsem hogy befurakodjanak elé. :o))
Utaztam ma 05-38-cal (435-ös MAN motorral).
Eszméletlen hangja van.
Fülsüketítő.
Olyan a hangja, mintha két Perkins motort hangtompító nélkül építettek volna bele. Meg ráz is alapjáraton rendesen. Viszont nagyon jól ment.
Ők olyan csendeskének tűntek Szóval, nem olyan hangosak mint amilyennek az Uniont hallottam... Bár lehet azért, mert a Tiszás Unionnak épp szét lehetett esve a kipufogórendszere, amikor hallottam elindulni.
(Szolnokon történt az eset, egy Szolnok - Szeged kosármeccs után, szurkolókkal volt rakva)
Nebassz! Hol? Én is nézem és csak most láttam egy 139GY-t. Amúgy elvonnyák a figyelmemet a sárga-kék Ikarus autóbuszokról készült új képek mivizualizálása :o)))
Melyik volt?
(Tiszta hülyék vagyunk, már ebben a sz@rban is a buszt keressük :o)))))))))
Én csak a Tisza Jolánosra, meg a Benke -félére, azaz erre emlékszem:
Mit ne mondjak, nem egy szépség, sőt... De a Cummins motorjának kellemes, mellmasszírozó hangja van. (Legalábbis a Tiszásnak)És a Cummins motorokról edig rosszat nem hallottam.
Talán nem. Bár ha emlékszel még Kulcsár Imire (imibusz vagy valami hasonló néven volt jelen), neki volt egy Unionja és meg volt vele elégedve. Bár szerintem azóta már lecserélték azt is egy Bovára...
Én a műszertechnikába még nem élném bele magam túlságosan, nehogy pofáraesés legyen. Előfordulhat, hogy az alfabuszhoz hasonlóan ronda iszonyat buszokat fognak gyártani...
A fürediek mindenfelé járatják a kocsijaikat, még nem jöttem rá, hogy milyen rendszer lehet ott. Veszprémben nagyobb rend van (onnan mindig a HVP-053-ös E95 jön, füredről viszont volt már szinte az összes távolsági kocsi a 256-ostól kezdve az E98-át a Scania Irizarig).
Az semmi, hogy a hátulján! A Balaton Volán mostanában LC11H-kat járat hozzánk, a hét elején vettem észre, hogy az egyik buszon még az oldalüvegekre is ki van ragasztva a felirat. Biztos azért, hogy a kedves utas még véletlenül se vegye észre, hogy ez az új _magyar_ autóbusz.
Ismeritek az Asia Center szerződésés járatát?
Útvonala: AsiaCenter-Páskomliget-Nyírpalota sarok-itt megfordul-73GY végállomás-Asia Center.
Kemény 600 méter !
És ez van rajta:
Szóval sikerült kipróbálnom egy 396-ost ma, igaz csak 2 saroknyi távon :-)
"...az a jó buszsofőr, akinek annyi nője volt már, hogy megtölti az utasteret :-)"
Fontos leszögezni a vezetett kocsitípust... 260.00? 260.32? 266? 250? esetleg 280? És az állóhelyek is számítanak? (Hú, ha a 293 -as elterjedt volna...) ~:o)
Erre passzol egy nagyon jó közmondás...
"Nem minden b*szós buszos, de minden buszos b*szós" (bocs) :o)
Azt meg viszont úgy tudom, hogy Széles csak a gyárat vásárolta vissza, az IKARUS nevet nem. Vagy rosszul tudom? Mert ezesetben nem csinálhatna IKARUS buszt. Majd lesz szép új Műszertechnika 260-asunk, meg Müszertechnika 412-esünk :o)))
És akkor nyitsz egy új fórumot "MűszertechIkarus fan club" címmel??
Oh. Mindjárt meg is nyugodtam. Ilyen jó híreket már rég hallottam Ikarussal kapcsolatosan.
Csak legyen is valami abban a csarnokban. Évente sok-sok nagy 6 vagy több kerekű ajtós valamik :o)
Tisztelt BKV! Lassan lehet tervezni az új szóló (esetleg alacsonypadlós) autóbuszok cseréjéről szóló tendert!
Ezt ha kérhetném, kimondottan az IKARUS (Szélesféle) részére írják ki!
Akkor lehet hogy lesz még 412-es? 412.40SZ SZ = Szálasi ... őőőő .... Széles :o)))))
Poénkodás ON:
Most kapcsolok, hogy valami miatt visszakerestem a topicban. Idézlek:
"kis.kavics válasz erre | adatok | e-mail 2003-11-25 20:10:54 (10024)
Szuper! Motass nekik még egy párat :-)
OFF
Most olvastam az alábbi - kissé pihentagyú - viccet:
Mi a különbség az egyesülés és a közösülés között?
- Az egyesülés a buszok bal-, a közösülés a buszok jobb oldalán
található!
:-)"
És a 260.32 hogy "érzi magát" ? :o))))))
Mérges vagyok, két okból is... Az egyik, hogy kedden ismét adtam be cirka 25 digit képet. Valamit elb*sztak, mivel nem a papírra méretezték a képet, hanem fordítva. Így lett jobb és bal oldalon kb. 1-1 fehér csík. Máskor egy hét alatt csinálják meg, de akkor normálisan. Pedig nem mondtam, hogy kapkodjanak vele (nem is akartam bemenni, csak rallynak adtam be a HNP-290-et). A másik meg nem publikus (de talán tudod, hogy miért is morogtam egy hete, most is épp azért :-(
Na, abbahagyom a nyavajgást, teszek fel inkább néhány képet (szavzni nem lehet ;-)
Ez a Műszertechnika bizony a mi Szélesünk kezében van. Én is így tudom.
Azt meg viszont úgy tudom, hogy Széles csak a gyárat vásárolta vissza, az IKARUS nevet nem. Vagy rosszul tudom? Mert ezesetben nem csinálhatna IKARUS buszt. Majd lesz szép új Műszertechnika 260-asunk, meg Müszertechnika 412-esünk :o)))
Bár engem nem érdekelne (dehogynem érdekelne! Tessék csak ráírni, hogy IKARUS), hogy mi van ráírva az elejére, hiszen MI tudjuk milyen busz is az... IKARUS! :o)
Pofám leszakad... Mit láttam a "Városi és elővárosi"... topicban...
Idevágom, jó?
"earpi válasz erre | adatok | e-mail 2003-11-27 17:51:05 (86771)
Hami-nyami:
Újra buszt gyárt egy magyar cég
GÉPIPAR Új autóbuszgyártó leányvállalatot hozott létre a Műszertechnika Holding Rt. vezetősége; a cég rövidesen elkezdi a saját fejlesztésű autóbuszok gyártását és eladását.
forrás: metró"
Szerintem ez egy egetverő faszság hülye kísérlet. Miért nem az Ikarust támasztják fel?
Ugyanis, szintén a "nagytopikból" olvasott infó szerint ez a Műszertechnika Holding is Széles kezében van.
Vagy merő véletlenségből eme buszok az Ikarus nevet fogják viselni? Áh, Tector,már megint barom vagyálmodozol...
A 138-asnak elég furi hangja volt. Ma nem is láttam :o) Ha jól vettem ki a Camponától lett felvéve a hang.
Az 59-es is teccett még, ráadásul a 412ők közül 02-25nek van a legjobb üveghangja. Jót találtál.
Ez pedig a Szent Imrétől egész Csillagtelepig lett felvéve.
Valszeg egy csúcsidei felvétel volt az 59-es, mert a SzentImre megálló után, a Karácsony S. előtt, és a Viztorony előtt is állt egy keveset a lámpánál, sőt ha jól hallottam a Viztoronynál még be is engedett egy másik buszt fordulni szemből. A Kölcseyn meg (mint mindegyik) erőteljesen zörgött ez is. A végállomáson pedig legelőre, az indulóhelyre állt be.
Ezt körülbelül mondom, mivel minden nap járok az 59-essel is, ezért az utolsó utegyenetlenségen megdöccenő busz jellegzetes hangját is ismerem már. Visszafelé is 225tel jöttél?
De naná, hogy nem az 59-es kocsijai közül kerültek ki eme extrás buszok, mindig csak a Palotabusz...
Igen, és is láttam mezőtúrra hajazó új ezüstöket, de láccik ám, hogy nem mezőtúriak. Most majd nézem a rendszámokat is. Valszeg, ha már ennyi kocsit ezüstöznek, akkor esetleg a 23GY mellett a 23-as is ezüst lesz. És akkor egy darabig megint le van tudva Délpest "modernizálása" ...
Nem lenne rossz, ez a megújulás, és bérbeadás, de hagyják meg a ráncajtókat, mert különben... :o)
Annak idején ő is sokat járt a 25 -ösön (a jellegzetes kék fényvédőcsík miatt maradt meg bennem). Most is elég jellegzetes a kinézete...
(Régi kép: HáBé, mostani kép: szerénységem)
03-57 -et sajnos nem láttam én sem az utóbbi időben.
Van még egy kocsi, ami "eltűnt", 03-51 (BY-75-81).
Legutoljára leragasztott -becsomagolt- rendszámokkal, első -hátsó ablakaiban próbarendszámmal láttam a Szentendrei úton, úgy július környékén. Vele is vajon mi lehet?
Nem láttad mostanában 03-57-et? Ő is fülkekondis volt, aztán az utolsó időkben róla is lekerült. Utoljára nyár elején láttam GJSz-ben felemelve, azóta semmi hír róla. Elég viharvert állapotban volt. A 25-ös kocsija volt, de egyszerűen eltűnt.
Át is lehetne csoportosítani Cinkotára, itt úgyis dögrovás van. Ma éppen a 00-03 állt meg a Jókainál (ugyan ma kifelé, ha jól láttam az állandó vezérével volt 2 részes), olyannyira, hogy már rá volt csatolva a vontatóra, amikor én láttam. A ciki csak az volt, hogy teljesen elfoglalták a megállót.
Pótlását a 19-09 látta el.
Más: A 00-08-ra a 20gy-s tábla vajon Délpesten került?