Keresés

Részletes keresés

Magnat Creative Commons License 2004.07.19 0 0 1205

Sziasztok,

 

 

visszanéztem vagy 500 hozzászólást, de nem találtam rá utalást: tudja vki, h a Vestel/Eurotec klímák miért törik olyan előszeretettel a légterelő lapátot a forgatómotor tengelycsonkjánál? Kb 4 ismerősöm van, akinél eltört, nálam kétszer, és ebből 1szer úgy, h be sem volt kapcsolva ... :-)  Akkor a szerelő leesztergált egy picit a tengelycsonkból, mert szerinte túl hosszú és ezért ívben megfeszül a lapát. Azóta nem tört el, de túl sokat nem is ment még az idén ...

boomerhu Creative Commons License 2004.07.19 0 0 1204
Szerintem meg igenis lehet egy céget az alkalmazottja, és az alvállalkozója után megítélni. Ez a Flag Kft. igencsak érdekes téma, elég sok a rossz vélemény róluk. Valami alapjának csak kell lennie. Én is inkább lemondtam a garanciáról, amikor megláttam, azt a két alakot, akit a Flag küldött ki. Egy szakadt Dacia-val jöttek, de az előttük itt járt szippantós segédmunkásai különbül néztek ki. 45 ezer forintot mondtak a telefonba, aztán a helyszínen közölték, hogy az ár nem tartalmazza a konzol és a két méter feletti csőhossz költségét. Így már 55 ezer forintra jött volna ki a telepítés. Ja, és nem voltak hajlandóak három és fél méter magasra tenni a kültérit, hanem le akarták tenni a földszintre, ami ugye megint három méter plusz cső. Na ekkor küldtem el őket, és hívtam ki a Pannonklímásokat. Negyvenezerért kompletten, flottul megcsinálták, és ráadásul kiderült, hogy ők is szerződésben állnak a Flag-gel, szóval a garancia is megmaradt.
Előzmény: gergo9 (1203)
gergo9 Creative Commons License 2004.07.19 0 0 1203

Alexclassic!

Viricsi hozzászólásával 100%-ban egyetértek. Egészen meglepsz, hogy nem tudod, hogy egy ügyfélszolgálatos pi..a-val érdemben nem lehet azonosítani  egy céget, de még egy "részeg" alvállalkozójával sem nagyon.(valaki már egyszer írta, de gondolj csak pl. Matáv, vízművek...stb ) Mindazonáltal együttérzek veled a kellemetlenségek miatt. Tavaly kijutott nekem is bőven.

 

Ez most nem benyalás vagy ingyenreklám, és személyesen nem is ismerem a Viricsit, de a hozzászólásai alapján vakon szereltetnék vele bármit. Flagos alvállalkozó, tessék őt hívni és kész! Probléma megoldva!:-))

 

Töky 11

Sajna ez a gázkiengedős párátlanítás sokunk gondja(volt) de ahogy tudom legalább a fél országnak így szerelték a klímáját. (nekem is). R22- nél ez "bevált" módszer volt, és úgy tűnik, hogy még mindig mennek. Ha jól csinálták akkor szerintem nem lesz gond. Mindamellet több szempontból is mélységesen elítélem ezt az eljárást.

 

Újaknak :-))

Plííííííz!!!! Legalább 100-200 hozzászólást olvassatok vissza és akkor már mindenki nagyon képben lesz (tényleg hasznos)

viricsi Creative Commons License 2004.07.19 0 0 1202

Kedves alexclassic!

 

Ajánlanám figyelmedbe a géped garancialevelének,valamint ezen topic korábbi levelezéseinek tanulmányozását.

Tekintsünk el attól az apró dologtól,hogy valószínűleg a te modorod sem lehetett kifogástalan,így az írásod alapján.

Te megkérdezted,hogyan juthatnál lamellához,az ügyfélszolgálatos közölte.A dolog nekem úgy jön le,hogy te nem lamellát,hanem ingyen lamellát szerettél volna,ami ha a géped garanciális lett volna,természetesen átszereléssel együtt egy forintodba sem került volna.Amikor te nem Flag-es szerelővel rakattad fel a gépet,gyakorlatilag lemondtál a garanciáról. Olvasd vissza a leveleket és meglátod hány szerelési problémás eset volt.És ez csak az,amit ezen a lapon valaki megír.A Flag nem küld hozzád szerelőt,te egyezel meg velük.Ha nem tetszik bármelyiknek a stílusa,modora,szeme szine,beszólsz a diszpécsernek,elmondod mi a bánatod és ő megpróbál segíteni neked,megadja egy másik szerelő telefonszámát.

Bár nem feladatom,de mint a Flag egyik alvállalkozója visszautasítom a "Nos még 1 szemétláda cég a magyar piacon !! SENKI NE ÁLLJON SZÓBA VELÜK!!!!!!!" című mondatod!Nem szeretek cimkézni,inkább téged idéznélek:"ezt a stílust bunkónak hívják"

 

Üdvözlettel: viricsi

Előzmény: alexclassic (1200)
mr.Baker Creative Commons License 2004.07.19 0 0 1201

Sziasztok!

Ablakklimát be lehet szerelni állítva?? (LG)

alexclassic Creative Commons License 2004.07.19 0 0 1200

Sziasztok!

 

Tavaly tetettünk fel egy Praktikeres Vestel klímát, nincs vele azon kívül semmi baj, hogy a beltéri légterelő lamella műanyagrésze mintha elporladt volna. Én, gondoltam Európában vagyunk, felhívtam a Flag Kft nagybecsű telefonszámát, és megkérdeztem, hogyan juthatnék hozzá e alkatrészhez. Egy nagyon kellemetlen stílusú (szvsz. ezt a stílust bunkónak hívják) hölgy közölte, 3700 Forintért vihetem. Kérdezném én, akkor minek adják a garanciát, ha utána dobhatom ki. Ő közölte, csak akkor garanciális a készülék, ha Ők szerelik fel. Nos, miután járt nálam annó két Flag-által küldött szerelő akikről nem tudtam megállapítani, hogy folyamatosan részegek vagy csak most van szerelmi bánatuk, így nem kértem a szerelést, hanem felhívtam egy klímás céget és Ők szerelték a gépet. Bár ez a műanyag alkatrész nem nagyon szerelendő rajta... :) Megkérdeztem kivel beszélek, azt kaptam, hogy semmi közöm hozzá, majd mikor felettes után érdeklődtem, azt közölte a "kedves és tisztelettudó" ügyfélszolgálatos hölgy, hogy majd ha bemegyek beszélhetek valakivel.

 

Jó mi? Nos még 1 szemétláda cég a magyar piacon !! SENKI NE ÁLLJON SZÓBA VELÜK!!!!!!!

 

u.i.: megyek a FVF-hez...

hnehnszb Creative Commons License 2004.07.19 0 0 1199
(Egy egyszerű kérdésem volna: hogy lehet-é split rendszerű klímából olyan példányt kapni, amely alkalmas (mondjuk télen) a helyiség plusz páratartalmának lecsapolására, hűtés nélkül. Esetleg fűthetne...)

Szeretettel:
Szalma
k2laci Creative Commons License 2004.07.19 0 0 1198
Nekem is Panasonic klimám van, amiben van AUTO üzemmód. Ilyenkor, ha végképp elakadsz utolsó megoldásként esetleg a használati utmutatóhoz is lehet fordulni :-)).

Lényeg, a lényeg, ha AUTO üzemmódra teszed, akkor 25C-foknál hűt, 23C-fok-nál párátlanit, 21C-fok-nál pedig fűt. Tehát függetlenül a kinti időjárás-változástól azonos klimatikus viszonyt teremt odabenn. A Hi és Lo az 2C-fokkal eltolja ezt a határt.

Egyébként ez az elmélet volt, gyakorlatban semmit nem ér ez az üzemmód, ma éjjel pl. Auto-Lo-ra tettem és 3-kor arra ébredtem, hogy 23,8C-fok van 58% párával. Erre áttettem 23C-fok-ra DRY üzemmódra, és reggelre már 22,8C-fok volt 45% párával ....
Előzmény: töky11 (1196)
Mevy Creative Commons License 2004.07.19 0 0 1197

Sziasztok!

 

Kérlek segítsetek! Vettünk egy lakást amihez tartozik egy mobil klíma. Electolux EPM 801. Csak sajna nem kaptunk hozza hasznalati utasitast és a volt tulajt azota nem birtuk elerni. Az electroluxtol csak egy ujabb valtozatanak a hasznalatijat sikerult megszereznunk, de sajna attol nem lettunk okosabbak. A kerdesem: van egy kondenzviz kivezető cső és van a légkondin belül is egy tartály. Akkor most melyik mire van? A csövön fog kifolyni a víz, vagy a tartályba fog belefolyni és azt kell üríteni????

 

Előre is köszönöm a segítséget!!!

töky11 Creative Commons License 2004.07.19 0 0 1196

T Viricsi!

Bocs lehet hogy rosszul fogalmaztam. ammonium hidroxiddal (ammonia 25%)-al dolgozunk! Nem a klimánk ammoniás hanem a levegőnk amit hűteni kell! Sima lg 7kw klima dolgozik 3db.Ez sima klima! csak az ammonia és a kondenzvíz nem igazán használ a rézcsőnek ugyanis néha szép zöld víz folyik ki a kondenzcsőből!

 

Mondjuk multinál dolgozok és nem igazán érdekli a 2 évenkénti csere. Eddig még egy se birta tovább.

 

Akkor reménykedem hogy az én klimám nem lesz rossz. túl sokba került ahoz. Csak sajnos a gari a megvételtöl ketyeg és nem az üzembehelyezéstöl!

 

A szakszervizes kolega mondta hogy megszünt a funai már sehol se lehet kapni. Ezek eredeti japan gyártmány és nem a kinai mint mostanság minden. Én nagyon ockodok a kinai termékektöl de az olcso munkaerő+gyártási kölcség vonza a multikat.

 

Azt irtad hogy az r22 nem lehet semmivel se helyettesíteni! Én szeretném hogy még legalább 15 évig elmenjen a klima!

Itt a cégnél lehet legjobban tesztelni a klimákat! Van samsung, lg, no name pár db. Ezek közül bizony a funai messze veri a többit. lg is. Itt nincs karbantartás csak ha megáll akkor szerelik meg. A szüröt is én szoktam évenként ha eszemejut megmosni. Ha már alig jön a levegö belolle!

 

Kölönben a Panasonik az tényleg ennyire jo vagy csak márkahűség miadt vetették meg velem? Itt a lakoparkba majdnem mindenkinek ilyen van csak új gázas.

az enyém cs-sc12bkp 3,55ös.

 

Ja és még valami! Teljes ventillátor erövel 11-13fokos levegöt fuj ki! Mivel nincs digitális hőméröm csak manuális. közel pontos.

Nem sok ez a 11-13fok?

 

Ja és esetleg az auto üzemmodrol ha valakinek hasonló gépe van mint nekem akkor irjon rola!

Előre is kösz mindenkinek !  

Előzmény: viricsi (1195)
viricsi Creative Commons License 2004.07.19 0 0 1195

Kedves töky11 !

Legjobb az lett volna,ha a gépet szakszerűen üzemelik be.R 407C-csere nem ajánlható. A gázcsere(R22-R22)  szerintem már nem fog kielégítő eredményt hozni,mivel a rendszerben lévő esetlegeses nedvesség az olajban már feloldódott.Ha szerencséd van,nem fog elsavasodni a rendszered,hiába,nem véletlenül találták ki a vákumolást.Korrekt megoldást csak a hűtőkör teljes tisztítása jelenthet.

Az ammónia kérdésedet egyszerűen nem értem.Ammóniás rendszernél egyáltalán nem használnak rézcsövet.

Hogy mennyi gáz van a rendszerben,az csak a hűtőközeg teljes lefejtése után tudod megmondani,nyomásméréssel a töltetsúly nem megállapítható.Egyébként az általad írt módszer  a működés "házi" ellenőrzéséhez megfelelő.

A többi kérdésre(auto,Funai)nem tudok fejből válaszolni,de ha nem kapsz mástól választ,szivesen utánnatúrok neked.

 

Üdvözlettel: viricsi

Előzmény: töky11 (1194)
töky11 Creative Commons License 2004.07.18 0 0 1194

T Viricsi!

 

Ilyenkor akkor az lenne a legjobb ha teljesen lecserélnék az egész gázt és r407 töltenék és mosnák át! De akkor ez mennyi pénz!

Ha esetleg ügyesen csinálta meg akkor nem lehet gond ugye?

A másik nem értem van egy auto üzemmogja a klimának és lo hi beállítás. (panasonic) Hogyan működik ez a funkcio még nem jöttem rá!

hogyan tudom meg hogy mennyi gáz van benne! Ha túl kevés akkor fagy a visszacsonk a kompresszornál ha tul sok akkor nem tud hüteni nem? Suliban tanultuk a kompresszoros hütőket de csak az elméletét! Itt a cégnél ammoniával dolgozunk és kötelező a gépeknek a 20fok (mérési pontosság miadt) és 2 évenként teljes beltéri csere mert megette az ammonia a rezet. akkor nekem se lehet sok hátra(gépnek)

 

Kár hogy leálltak a funai tip. klimával mert étkezöt ill tárolokat hütenek télen nyáron és 5 éve szinte folyamatosan mennek és semmi panasz eddig még nem volt velük. Miért álltek le? Ja és nagyon okos a menüje

Köszi válaszod!

viricsi Creative Commons License 2004.07.18 0 0 1193

Valószínűleg a csepptálca,ill a beltéri egység lejtése nincs jól beállítva.Persze hogy megszűnik egy idő után a csöpögés,mert a páratartalom lecsökken az adott hőmérséklethez tartozó kondenzációs szint alá.(hűű,ezt még én sem érteném meg)

Kissé leegyszerűsítve, elfogy a levegőböl a nedvesség.Hívd vissza bátran a szerelőt,állítsa csak be azt a gépet!

 

Üdvözlettel: viricsi

Előzmény: BBabi (1192)
BBabi Creative Commons License 2004.07.18 0 0 1192

Segítség!!!

Folyik az Argo split klímám beltéri egysége, helyesebben mondva intenziven csöpög.

Nem állandóan, bekapcsolástól számítva úgy 4-5 óra elteltével abbahagyja a csöpögést.

Persze ha a szerelő kijön, akkor bezzeg nem csöpörészik, egyszerűen nem hiszi el hogy folyik.

Lederesedve nincs, a kivezetőcsövön rendesen távozik a víz.

 

Mit tegyek, mitől lehet ez a jelenség.

Lehet, hogy rossz a beltéri egység?

 

 

windy12 Creative Commons License 2004.07.18 0 0 1191
Ez szomorú. Az ember azt gondolná, hogy ilyet már nem csinál senki. Amennyiben elsavasodna a rendszer, és elhal a kompresszor, hozzá kell majd fordulni. 
Előzmény: töky11 (1190)
töky11 Creative Commons License 2004.07.18 0 0 1190

Sziasztok!

 

Sikeresen vettem egy panasonic klimat tokkal vonoval(beszerelés,üzembehelyezés,készülék r22 töltve) 180 000ft.

 

A kérdésem az lenne hogy eléggé fucsán helyezték üzembe.

 

Vákuumolás helyett a szerelő annyi gázt engedett ki a készülékböl (átmosta a rendszert alapon) hogy azt mondta hogy nem kell vákuumolni!

Gondolom hogy eléggé kokány munka amit végzett de ők itt a cégünknél a föszervizes.

 

A kérdésem az lenne hogy mennyire tudja igy a párát kinyomni a gáz,a másik a gombátlanitó sprayt hová kell befujni a beltéribe!

Nagyon csendes kis gép 3,55 kw és állítólg nagyon bevállt már.Ezért rendeltem r22 gázzal. Vegyész vagyok és környezetvédő de ő (szerelő) szerint jobb egy bevállt tipus mint egy másik. Vélemény?

Mivel most építették a házat és minden vezetéket falba vakolták nem szeretném újbol szétszedetni. mennyivel csökkenti a vezetékek élettartalmát?

freonbol a clor meg  a viz sósavvá eggyesül és ez mennyire károsítja a kompresszort.

 

Ja és mi a klimámon az auto üzemmod!

Köszi válaszotokat!!

 

 

viricsi Creative Commons License 2004.07.17 0 0 1189

Ha szabad javasolnom,ne fogadd el az általuk diktált feltételeket.Tárgyalj velük,méghozzá keményen.A te pénzedről,a te jövendő otthonodról van szó és a te pénzedből épül.Igenis hivatkozz a piaci árakra,ne engedd,hogy ilyen békát lenyelessenek veled.Ha más tipusú gépet szeretnél(amit igencsak javasolnék egy vadonatúj lakásba),közöld a kivitelezővel.Ne hagyd hogy a sz.art rádsózzák,pláne ilyen kemény áron.

Ne felejtsd,a TE lakásod épül,TE fogsz ott élni!

 

Üdvözlettel: viricsi

Előzmény: Tulip90 (1188)
Tulip90 Creative Commons License 2004.07.16 0 0 1188

 Mivel ez a lakás egy lakóparkban van, és addig nem az enyém, amíg a használatbavételi engedélyt meg nem kapom, nem tehetek semmit.  Vagy elfogadom az általuk diktált feltételeket, vagy  várok, amíg átadják a lakást, és SAJNOS kezdhetem vésetni a kész falakat és a padlót....

Előzmény: viricsi (1187)
viricsi Creative Commons License 2004.07.15 0 0 1187

Ezt már nevezem!

 

Egyébként nyílván attól drága a szerelés,mert rengeteg napolajra van szükségük,hogy ne süljön le a bőr a képükről. Jegyzem,mi az hogy kizárolagos szerelési jog? A saját lakásodban azzal szereltetsz akivel akarsz.
Üdvözlettel: viricsi

Előzmény: Tulip90 (1186)
Tulip90 Creative Commons License 2004.07.15 0 0 1186

Hehyesbitem a szerelesi arat 79.000 ft + AFA. Ez az alabbiakbol adodik ossze:

Telepites               63.000

Beuzemeles            6.000 

Elektromos betap  10.000

---------------------------------

Osszesen             79.000 + AFA  

Előzmény: windy12 (1184)
Tulip90 Creative Commons License 2004.07.15 0 0 1185

Igen, tenyleg beszeltunk mar telefonon.

Barcsak sikerulne megegyezned a Nadorliget RT -vel, biztos a Ti cegeteket valasztanam, de szerintem sokan masok is. Amennyire en tudom a kizarolagossag nem csak a szerelo cegre vonatkozik, hanem a tipusra is. A nagy otlet ugyanis az, hogy egysegesiteni kell az epulet kulso latvanyat es ezert nem lehet mas tipust felszerelni. Szerintem epp az ellenkezojet fogjak elerni, mert akinek draga ez a szerelesi dij, vagy mas tipust szeretne var a hasznalatba veteli engedely kiadasaig es utana azt szereltet fel amit akar. A ceg elerhetosege egyebkent megtalalhato a honlapjukon www.nadorliget.hu 

Előzmény: windy12 (1184)
windy12 Creative Commons License 2004.07.15 0 0 1184

DLala

 

Privátban szívesen adok árajánlatot számodra. Egyébként egy dual split telepítése kb 60.000 forint. Mail-cím : pannonklima@pannonklima.hu

 

Tulip90

 

Azt hiszem mi már beszéltünk telefonon, erről a Ti klíma-problémátokról. Az a helyzet, hogy eddig még mindig sikerült megegyezni a kivitelezővel, mert a mi cégünkkel általában ők is jobban jártak. A 74.000+Áfa elég brutál, mi 40.000 körül telepítünk öt méter csőhosszig, ami kb. ugyanannyi, mint a 35.000 két méter csőhosszig, mert igen ritka, hogy csak ennyi cső kell. Ettől függetlenül, ha nem lehet velük zöldágra vergődni, legalább azt próbáldd elérni, hogy a tipust Te válaszhasd meg, mert az a Fugitsu nem a legjobb választás.

Előzmény: DLala (1174)
evibly Creative Commons License 2004.07.15 0 0 1183
Az új természetesen hosszú 'u'. Ehh...
Előzmény: evibly (1181)
DLala Creative Commons License 2004.07.15 0 0 1182

Akkor már értem. Nyilván tejelni kell a kizárólagosságért.

Éljenek a lakóparkok.

Előzmény: Tulip90 (1180)
evibly Creative Commons License 2004.07.15 0 0 1181

Az oldal összerakójának üzenem, hogy az állványzat két 'l', az új rövid 'u' és egy 'j', az áru pedig rövid 'u'.

 

Jézusomhaver!

Előzmény: trasgo (1179)
Tulip90 Creative Commons License 2004.07.15 0 0 1180
Meg valami: a szerelest vegzo CS Island Bt kizarolagos jogokat elvez a Nadorliget lakonegyed epitkezesen. 
Előzmény: DLala (1178)
trasgo Creative Commons License 2004.07.15 0 0 1179
Minoségi Német Beltériajtók + ajtókerettel + zárral stb. 18 eFt http://de.geocities.com/attila_szanto2000/index.html
DLala Creative Commons License 2004.07.15 0 0 1178

Én duálért hallottam ennyit, de durvának tartom azt is.

A leggyakoribb ajánlat sima split szerelése 35e + ÁFA, ha 2 méternél nincsenek messzebb egymástól. Ha messzebb van, akkor 2-3e Ft plusz méterenként. Meglévő, hagyományos házban.

Előzmény: Tulip90 (1177)
Tulip90 Creative Commons License 2004.07.15 0 0 1177
Szerintetek 74.000 ft + AFA realis egy splitklima szereleseert? Uj epitesu hazban, vakolas es aljzatbeton elott, tehat helyreallitas nem szukseges. Az elektromos bekotes szamla nelkul, zsebbol fizetendo. A klima tipusa FUGITSU (nem fujitsu). Egyebkent hallott mar valaki errol a markarol? Esetleg van valakinek kozvetlen tapasztalata? Leginkabb az erdekelne, hogy zajos-e?  
PÍT Creative Commons License 2004.07.15 0 0 1176

Szia!

 

Szerelés közben említették a szerelők. Tipus:Daikin/inverter/

Csak kiváncsi voltam...

Üdv:c20xe 

Előzmény: windy12 (1173)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!