Keresés

Részletes keresés

viricsi Creative Commons License 2004.07.12 0 0 1159

Kedves Windy12

 

Az általad leírtakkal teljes mértékben egyetértek.Igen,mint a te képeid mutatják,így kell ezt csinálni.Cskhogy a lakótelepi emberek ezt nem nagyon szeretnék megfizetni.Marad az én képem általi verzió és bizony nagyon sokan bevállalják ezt a fajta szerelést.Mint írtam,én nem,ezért nincs is hozzá felszerelésem,nem is akarok ilyen szereléseket végezni.(Már válogat is a melók között a szaki!)Tudod sokszor eszembe jut,mi van ha egyszer lekéredszkedik a kezemből a bákó és egy autó,vagy netán valaki alatta van.Na erre valóban nincs pénzem.Ennyit egyetlen munka sem ér.

 

Flag-röl:

Emlékeztetnélek a Flag által 2004.március 22-én datált körlevél 5.pontjára az elvárható gondosságról,valamint 13. pontjára az együttműködés irott és iratlan szabályainak betartásáról.Amit a lamellákról az valóban igaz volt tavaly és ha minden igaz a török beszállító és a magyar vám miatt késett az alkatrész,de megkaptuk.Szerintem egy ilyen piaci felfutás mellett,egy ilyen mennyiségű tömeges meghibásodás esetén elfogadható,hogy némi zökkenővel indul az alkatrész ellátás.Nem tudom,hogy neked mi a véleményed,de nekem semmi bajom nincs a Flaggel.

 

A végére ismét egy kép,ez már saját(csak a kép nem a munka)

Ez a kedvenc helyem,ez egy klímatechnikai állatorvosi ló,amin az összes elkövethető hiba el lett követve. A beltériről csak egy képet küldök,mert a többi sértené az ügyfelet.

A gép egy 5,2 kw-os Vestel,a beltérit a tetőtér feljáró lépcsőjével szemben,szekrények fölött helyezték el és a kettő, oldalra nyíló szobát szerették volna hűteni.Természetesen a lépcső aljában lévő nappalit a gép jól hűtötte.Ezt állítólag klímások szerelték.Na,ez a munka valóban rontja a szakma presztizsét.

És íme a szigeteletlen padlástérbe felszerelt kültéri,valamint a beltéri:

 

Ilyenkor szokták mondani: Na,erre varjál gombot:

 

 

Üdvözlettel: viricsi

Előzmény: windy12 (1157)
windy12 Creative Commons License 2004.07.12 0 0 1158

Bbabi

 

Keverj 3-4 liter Domesztoszos vizet, nyisd fel a beltéri egység fölső rácsát, egy kancsóból öntsd rá lassan az elpárologtatóra az egészet (közben valaki figyelje, hogy a cseppvízcsövön távozik-e a folyadék. Ezután jöhet a gombaölő spray, mindenhova, ahova elérsz. Ez valószínű, hogy segíteni fog.

Az lehet a probléma, hogy a cseppvízelvezetéskor keletkezhetett egy szifon, és ott bepangott a víz, annak van kellemetlen szaga.

 

 

 

 

Gergö9

 

Én elhinném ezt a Media Markt-nak, ha nem jártam volna hasonlóan már vagy ötször. Hol a tévé nam száz Hz-es, hol a számítógépben nem 40 Gb-os a vincsi, hol a fényképezőgép nem négy Mpixeles. De egyszer sem volt jobb a kapható készülék, mint a reklámozott. Szegények, mindig becsapják őket azol a szemét beszállítók.

 

Előzmény: BBabi (1152)
windy12 Creative Commons License 2004.07.12 0 0 1157

Viricsi

 

Isten őrizzen attól, hogy általánosítsak, pláne, hogy megsértsek olyat, aki nem érdemli meg. A Flag Kft. alvállalkozóinak nagy része valószínű, hogy talpig nagyszerű szakemberek (bizony így kell lennie, a mi cégünk is alvállalkozója nekijük). Viszont ismerek még egy-két nekik dolgozó vállalkozót, és azt is tudom, hogy milyen feltételekkel kerültek oda. Ja, és kb. negyedik alkalommal dolgoztam utánuk, megesett, hogy telepítettünk egy gépet, oda, ahol egy évvel korábban valamelyik Flag-es rakta fel az előzőt, és a tulaj kérte, hogy szedjük le azt is, és telepítsük újra, úgy ahogy mi raktuk fel a másodikat. Csöves módon nézett ki az egész, szar konzolt használtak, mozgott az egész kültéri, csúnya olcsó csatornát raktak fel, a 3,6-os géphez egy mérettel kisebb rézcsövet (10-es) használtak, azt is valami gagyi géphez mellékelt vékonyfalút, amit túlperemeztek, hogy a 12-es hollandihoz jó legyen, ez természetesen azzal járt, hogy a perem elvékonyodott, és gyönyörűen átcsúszott a hollandi lyukán. A másik helyre most megyünk a héten átrakni a kültérit, mert egy kertes házban - mondván, hogy márpedig ő nem fúrja a létráról a falat - nem voltak hajlandóak kb. négy méter magasra rakni a kültérit, hanem letették a földre, a csöveket meg egyszerűen hagyták szabadon a falon lelógni. A tulajjal pedig a telepítés 45000 forintján kívül kifizettették azt a négy méter csőhosszt. A Webmaestro esete sem (lásd 1070-es hozzászólás) lelkiismeretes vállalkozóra vall. Egy halál egyszerű telepítésért kért volna az ember klímánként 80.000 forintot olyan helyen, ahol a faházban még faláttörést sem kellett csinálni, a kültéri egység a földre került, tehát még konzol sem kellett. Ráadásul ha jól tudom rendes Flag-es autóval voltak kinn, tehát az is lehet, hogy a cég saját szerelője volt, nem is alvállalkozó.

 

"1. Az hogy trógerek vannak a piacon,nem a Flag hibája."

 

Az viszont igen, hogy minden referencia, és legalább szúrópróba szerinti minőségellenőrzés nélkül közvetíti ki a laikus ügyfelek felé a szerelőket.

 

"2. Csak zöldkártyával,cégháttérrel rendelkező alvállalkozókkal kötnek szerződést."

 

Ne már! Sima bemondás alapján is megtörténik ez a szerződéskötés, tudok konkrét példát.

 

"Eddig a Flag minden megrendelt garanciális alkatrészt biztosított,nem szívódott fel,mint az sokan szokták tenni."

 

Azért a tavaly tömegesen lepottyant légterelő lemeznél ez nem ment olyan gördülékenyen.

 

"Nem hinném hogy a te céged története mentes a hibáktól."

 

Persze, hogy nem. Fájdalmas is mind számomra.

 

Az ablak alá szerelésről:

 

Ez tényleg egyike a legveszélyesebb műveleteknek, dehát a panellakások egyharmada erkély nélküli, és ebben az esetben nincs más lehetőség. Természetesen lehet biztosítókötelet használni, amivel tartozik is az ember a saját biztonságának. Persze ha a költségkeret elbírja ilyen megoldás is létezik:

 

 

 

 

 

Ez a szerelés hatodik emelet magasságában, ipari alpinista módszerrel történt tanult kollegám által.

 

Vagy esetleg így, akár harmadik emeleti ablak alá is:

 

 

 

Szóval lehet ezt így is, csak ezeknek a dolgoknak áruk van, amit sokszor nehéz beépíteni az alapárba.

 

Egyébként ha az egy-két hőnappal ezelőtti hozzászólásokat valaki elolvassa, az tudja, hogy én kiálltam egy kicsit az olcsóbb kategóriájú készülékek mellett (kaptam is érte itt eleget), amiket a multik forgalmaznak. Tettem ezt azért, mert tisztában vagyok vele, hogy nem mindenki engedheti meg magának a magasabb ár és minőségkategóriájú gépeket. Ami nekem nem tetszik, az az, hogy eladnak egy csomó gyenge minőségű készüléket, és aztán a garanciális felelősséget teljes mértékben elhárítják, vagyis áthárítják. Ha a cégünk elad és telepít egy gépet, és azzal később valami probléma adódik, akkor azt mi orvosoljuk, nem küldözgetjük el az ügyfélt a forgalmazóhoz, meg ki tudja hova.

 

 

 

Előzmény: viricsi (1154)
gergo9 Creative Commons License 2004.07.11 0 0 1156

Windy12!

 

(újból átolvasva az előző hozzászólásom) Nem a te elveidet akartam lehúzni, (mert azokkal maximálisan egyetértek), de talán feladata  lennek ennek a topicnak, hogy egy jó és működőképes módszer találjon ki arra, hogy a szemtelenül alacsony árú (de elfogadható minőségű) multis kínálatoknál is egy jól használható rendszert kapjon az ember. Példaként itt az egyik fórumon az olcsó otthoni (kb. 50 000 Ft-os) kerti medencék használatában segítik egymást (hogyan ragasszuk meg azt a k....a vékony fóliát, mit tegyünk alá, hogy ne lyukadjon ki...stb)(világos, hogy a klímánál ez sokkal bonyolultabb..:-)))

 

Más...

 

Ma nem bírtam magammal és elballagtam egy Media Markt-ba, hogy utánanézzek ennek a Midea ügynek.

A hír igaz. Tényleg Lehel gép van helyettük, de nem direkt, hanem kényszerből.

Azt mondták, hogy egyszerűen a beszállítójuk nem szállított le egyetlen darabot sem a határidőre egyik áruházba sem, ezért "helyettesítik" kényszerből a Lehelekkel.

 

Még az is lehet, hogy igaz :-)))

 

 

 

 

gergo9 Creative Commons License 2004.07.11 0 0 1155

Szerintem megint két dologról beszélünk...

 

Egyrészt arról lenne szó, hogy az azonos terméket gyakran jelentősen olcsóbban lehet megvásárolni a multiknál, mint egy "magáncégnél" Ez tény. Feltéve, ha originál a csomagolás akkor ua. kapod mint máshol. Ezért csak izlés kérdése, hogy a "kutyakaja" mellől viszed haza vagy sem.

 Azért egy légkondi nem egy olyan high-tech dolog, hogy csak szaküzletben lehessen vásárolni. (és most tekintsünk el a kisebb beszállító cégek ügyeskedéseitől(gyengébb minőségű áruk multiknak passzolása stb.)

Eddig ugye (jelentősen) olcsóbban jutottál a légkondihoz.

 

A dolog másik része a telepítés, ami ugye sokkal fontosabb. 

Most jön a kijelölt telepítőcég. Ami lehet, hogy bratyiból, de sokkal valószínűbb, hogy szakmai hozzáértés és főleg biztos cégháttér alapján lett partnernek kiválasztva. Gondolom, hogy a multiknak sem az az érdekük, hogy ezek a cégek hipp-hopp egyik napról a másikra felszívódjanak.

Miután kijönnek felmérni a helyszínt (vagy telepíteni), onnantól egy ugyanolyan céggel tárgyalsz a szerelésről, mintha felhívtál volna egyet a telefonkönyvből. És mivel renszeres topic olvasók vagyunk :-))))) Tudjuk, hogy vákumszivattyú és új (ha jól tudom oxigénmentes) rézcsövek nélkül már mehetnek is a sunyiba... :-))

De most már ez a probléma is meg van oldva hiszen a ("Flagos") Viricsivel tudunk szereltetni   :-)))

viricsi Creative Commons License 2004.07.11 0 0 1154

Üdvözlet mindenkinek!

 

Szeretnék egy kicsit megint belevauzni a topicba,különösképp Wind12 meséje ürügyén.

 

Kedves Wind12!

Ha megengeded,a meséd roppant sértő számomra,mivel mint már korábban írtam,én is a Flag Kft alvállalkozója vagyok.Keresd vissza mit írtam a cégről.

1. Az hogy trógerek vannak a piacon,nem a Flag hibája.

2. Csak zöldkártyával,cégháttérrel rendelkező alvállalkozókkal kötnek szerződést.

3. Az alvállalkozó nem ingyen,hanem szerződésben rögzített díjazásért

végzi a garanciális javítást.

4. Természetes,hogy a Flag a szerelési hibából bekövetkezett hibát áthárítja a szerelőre.

5. Eddig a Flag minden megrendelt garanciális alkatrészt biztosított,nem szívódott fel,mint az sokan szokták tenni.

 

Nem értem miért bántja a lelkedet,ha egy cég szolgáltatásszervezéssel foglalkozik?

Szerinted a Matáv,az Elmü,a Gázművek,a Vízművek nem alvállalkozókkal dolgoztatnak?Dehogynem.

 

A szakmai munkát nem a szervezeti forma határozza meg.

Bátran kijelenthetem,nem kell szégyenkeznem azért mert "csak"alvállalkozói szerződéssel dolgozom a Flag,a Stiebel Eltron,a Daewoo szervizeinek.A főállásomban az ország talán legnagyobb,legtöbb tipust üzemeltető,majdem ötven év klímatechnikai történetét használó cégénél dolgozom.Hidd el,van rálátásom a komoly nagy cégek munkavégzésére is.Ott is emberek dolgoznak,úgy ahogy dolgoznak.Ott is előfordulnak igen jelentős hibák,tévedések,hanyag munkavégzések.Nem hinném hogy a te céged története mentes a hibáktól.

Kérlek,ne becsüld le mások munkáját csak úgy általában.Én is elég gyakran dolgozom mások sz.r munkája után,de ez nem jogosít engem arra,hogy szakmailag tévedhetetlennek tartsam magam,sőt....

A Metróban,Tescoban....stb eladott gépekkel semmi baj nincs,a gond az hogy a vásárló előbb megveszi a gépet,azután kérdezi csak meg a szakembert.Ennek talán fordítva kellene lenni.Csak egy szélsőséges,de igaz példa: Gellérthegyi villa kb.70nm.-es nappalijába a tulaj megvásárolt 1db. 2,2kw.-os alsó kategóriás gépet.Nem vállaltam el a beszerelést sem.

 

 

 A végére hagytam a netről leszedett képet.Hát ezért nem vállalok lakótelepen ablak alá kültéri szerelést.

 

 

Üdvözlettel: viricsi

Előzmény: windy12 (1153)
windy12 Creative Commons License 2004.07.11 0 0 1153

Abban K2lacinak igaza van, hogy könnyebb a garanciát érvényesíteni, ha forgalmazó-telepítő cégnél vásároljátok a klímát. Az viszont szinte biztos, hogy - pláne a noname márkáknál - az árban lehetetlen versenyezni a multikkal. Képesek olyat megcsinálni, hogy olcsóbban adják a terméket, mint a kizárólagos disztribútor adja a forgalmazóinak. Ezt úgy csinálják, hogy behozzák nagy tételben ugyanazt a terméket, kikerülve a kizárólagos importőrt, és piacra dobják olcsóbban. Ha a piacvédelem felfigyel a dologra, akkor is csak néhány százezer forint büntetéstől kell tartaniuk, ami a profithoz képest elenyésző, tehát megkockáztatható. A magyar piacon - ha valaki a számítógép-piacot ismeri, akkor neki nem újdonság - jellemzőek az ilyen stiklik, pénz beszél...

 

A mobil splittel kapcsolatban: a két cső, ami összeköti a két berendezést összességében egy 32 mm-es lyukon általában kifér, általában, pláne az újabb készülékek, bonthatók, egy kuplungos csővégződéssel.

 


Mese:

 

"A Tecso, Merto és Társai Korlátolt Felelőségtudatú Társaság egyébként kevés kivétellel a hírhedt Falg hasonló Felelősségtudatú Kft. által szervízelt készülékeket forgalmazza, tehát nem ők vállalják a garanciát, hanem a Falg, de ő sem, hanem az alvállalkozó, aki lehet, hogy Kovács Kettő Gyuri Bácsi vízvezetékszerelő magányvállalkozó, aki nyaranta feldob pár klímát is, hiszen ez is cső, az is cső, és bár talpig becsületes dolgozó, eszébe sincs két év múlva (vagy 22 hónap múlva, hogy még a gari-időn belül legyen a dolog) ingyért megjavítani, ha elromlott. Jön az egymásra mutogatás, meg a mindenki által bevizsgálás, csak éppen a hőség nincs erre tekintettel, a klíma meg nem megy. Ja, és ha a szakértő kimondja (és ez az esetek igen nagy hányadában így történik), hogy a telepítés volt szakszerűtlen, akkor Gyuri Bá sajnos nem áll úgy anyagilag, hogy állja a cseregép árát.

Ekkor aztán a szegény leizzadt hűsölnivágyó elgondolkozik, hogy lehet, hogy érdemesebb lett volna egy szakcégtől egy füst alatt megrendelni a készüléket is, meg a telepítést is, mert bár itt is merülhetnek fel problémák, de legalább csak egy helyre kell rohangálni. Ja, és legalább a középkategóriát megcélozni, már ha a pénztárcánk bírja. Lehet, egyébként, hogy anyagilag még jobban is jár a tisztelt ügyfél, ugyanis járnak olyan mendemondák, hogy az említett garanciát és telepítést kezében tartó cég emberei lehúzás jelleggel adnak árajánlatot. Biztos nem általános a dolog, de éppen egyik topiktársunk járt úgy (lásd. Webmaestro 1068-1070-es hozzászólás), hogy felmérés után két készülékre kapott egy kellemes 160.000 forint körüli árajánlatot tőlük, ami talán az öt méter feletti csőhossz plusz költségét nem is tartalmazta. (önreklám nélkül: mi ezt azért megcsináltuk kb. a feléért, tisztességesen, az ügyfél megelégedésére)"

 

 

Persze mindez csak mese

 

 

BBabi Creative Commons License 2004.07.11 0 0 1152

Sziasztok!

Vásároltunk egy 3,6 KW-os ARGO Split klimát (a telepítő cégtől vettük) és nagyon kellemetlen tapasztalataim vannak.

 

2-3 hét után elkezdtünk valami fura szagot érezni (enyhén szólva Jó büdöset), pár nap elteltével szóltunk a szervizeseknek. kijöttek megnézték, azt mondták fogalmuk sincs mitől a fura szag. Azért a biztonság kedvéért és az én megnyugtatásomra befújták gombairtóval. Még aznap  a beltéri egység elkezdett a lakásban csöpögni. Szervizesek újra ki, másfél órás matatás, végre nem csöpög, nem büdös. Ez szerdán volt, most pedig megint érzem a büdös szagot. (Eldugulva nincs, mert kifolyik a víz.)Mi lehet ennek az oka?

 

Tapasztalt valaki hasonlót?

Nagyon dűhítő a dolog, mert igen meleg van a lakásba, a klimáért szép kis summát fizettünk (230 ezer), most pedig a bűz miatt nem tudjuk használni.

k2laci Creative Commons License 2004.07.11 0 0 1151
A gyakorlat azt mutatja, hogy ha beszólsz egy céghez, hogy "Vettem a Metroba egy klimát fel kellene szerelni..." arra nem mozdulnak rá úgy, mintha tőlük vennéd. Ez fokozottan igaz arra, ha valami garanciális probléma van vele .....
Előzmény: gergo9 (1150)
gergo9 Creative Commons License 2004.07.10 0 0 1150

Hát igen...Van néhány ilyen okos ember, de nekik el kell magyarázni, hogy ez egy telepített berendezés...bla-bla...stb.

De ha jól tudom éppen a garancia meglétéhez írnak elő ezek a multik telepítő cégeket, és ha jól gondolom onnantól már az ő ügyük.

Egyébként én is úgy gondolom, hogy a split klímánál a telepítő cégnél célszerű beszerezni a berendezést, hacsak nem indokolja valami extrém nagy árrés.

 

A Metrós gyakorlatot nem ismerem, de szerencsére nekem pozitív tapasztalataim vannak a Tesco-s vevőszolgálattal. Már másodszor cserélnek ki valamit, szinte kérdés nélkül.(nem légkondi :-))

 

Előzmény: k2laci (1149)
k2laci Creative Commons License 2004.07.10 0 0 1149
Arról már azt hiszem volt itt szó, hogy milyen "könnyű" egy klímánál METRO-s garanciát érvényesíteni ("hozza be, megnézzük!")....
Előzmény: gergo9 (1148)
gergo9 Creative Commons License 2004.07.10 0 0 1148

A Tesco-s ügy nem légkondi volt hanem valami más (már nem emlékszem :-)

Azért önmagában nem bűn az, hogy valaki a Tesco-ban vásárol bármit. És egy kutya, hogy Metro vagy Tesco. Néha még könnyebb az ilyen multiknál érvényesíteni bármilyen garanciát (az eladó nem tulaj+nagyüzem)

Mindazonáltal egyetértek veled abban, hogy légkondit célszerűbb a forgalmazó vagy/és szereltető cégtől vásárolni.

Előzmény: k2laci (1147)
k2laci Creative Commons License 2004.07.10 0 0 1147
Én már 1x leírtam, hogy miért lényeges attól venni a légkondit aki fel is szereli, úgyhogy ezt nem ismétlem meg újra.

Ha valaki úgy gondolja, hogy a TESCO-ban a kutya- és macskaeledel közül vesz egy klímát, annak sok szerencsét (és türelmet) kívánok ....
Előzmény: gergo9 (1146)
gergo9 Creative Commons License 2004.07.10 0 0 1146

Micsoda!!!!

 

Ekkora disznóságot, hogy konkrét márkát (Midea), és típust hírdetnek címlapon! és nem azt árulják... Hát ilyen csak nálunk lehet...

Ezen komolyan fel vagyok háborodva!

Egyszer a (azt hiszem a Tesco-t ) is elmarasztalta valamelyik bíróság, mert kevés volt az akciós árukészlet, de, hogy itt nem is a meghírdetett típúst adják....

 

Lehet, hogy Windy12-nek van igaza, hogy volt 3 darab, és most ez van helyette ua. az áron...

 

Holló! Hogy volt ez pontosan?

Előzmény: holló (1139)
k2laci Creative Commons License 2004.07.10 0 0 1145
Hogy ne csak jót mondjak: Az enyém 1998-ban került 200 eft-ba, de azóta sem láttam 180 eft alatt semmilyet. Én amikor megvettem semmi pénzért nem vettem volna szimpla mobil klimát, mert ez lényegesen energia-takarékosabb.
Ja a klimám neve: Mizushi 20
Előzmény: trumpf (1144)
trumpf Creative Commons License 2004.07.10 0 0 1144

Thx

 

Egyre jobban teccik. A karabineres +oldás a radiátorra nálam is megoldható :D

 

Asszem elmegyek valami szakboltba körülnézni, hosszú még a nyár

 

Hálám örökké üldözni fog.

Előzmény: k2laci (1143)
k2laci Creative Commons License 2004.07.10 0 0 1143
Na akkor sorban:
Nálam most a kültéri az ablak alá fúrt 2 kampón lóg, előtte a légkondihoz adott karabineres pánton lógott ami benn a radiátorra volt fogatva. Ekkor az ablak résnyire maradt nyitva. Most már az ablak aljába vágtam egy 3x5 cm-es rést, ott megy ki az összekötő kábel.
Ami a szétszedést illeti, az enyémet pl. nem lehet, ez be van forrasztva (ráadásul ez akkor derült ki, miután egy lyukat fúrtam neki és levettem a boritást ! :-) A leirása szerint ui. bontható lett volna a kapcsolat, csak a gyakorlatban volt másképp).
Ahol most használom az a szoba DNY fekvésű, hatalmas ablakkal, a szoba mérete 4x5x2,8m, és amig nem volt itt klima sokszor 30C-fok fölött volt itt a hőm. most 24C-fok van. A klima 2 kW-os, áramból 800W-ot vesz fel (van fogyasztásmérőm), persze csak amikor a kompresszor megy (1 órából kb. 10-15 perc) ...

Szólj, ha még tudni akarsz valamit !
Előzmény: trumpf (1142)
trumpf Creative Commons License 2004.07.10 0 0 1142

Előre is kösz.

 

 

Kérdés van bőven ;)

 

Kicsit utána olvastam már a kérdésnek. Valamivel okosabb lettem ;)

Nálam sajnos nincsen erkély :( így oda tenni nem tudom. Van viszont dupla ablak (régi bérház). Arra gondoltam, hogy leveszem a külsőt és akkor talán marad akkora felület, hogy a kültéri megáll. A redőnyt leengedem és kibuktatom előre.

Az összekötő cső mennyire rugalmas? Össze lehet nyomni az ablakkal ha bénázok?

Bár az ablakot is ki lehet fúrni ha másképpen nem megy.

 

Azt is olvastam, hogy x alkalommal szét lehet szedni a csövet, (mégis a gáz megy benne). Te szedted már szét vagy fixen átmászott a lyukon és azóta úgy van?

 

Mekkora a szoba ahol használod és mekkora a hűtőteljesítmény?

 

Mégeccer kösz

 

Előzmény: k2laci (1141)
k2laci Creative Commons License 2004.07.10 0 0 1141
Lásd. 941. és 945. hozzászólást. Egy ilyen mobil split most is itt müxik a hátam mögött, ha kérdésed van, irj nyugodtan. nekem már 4-5 éve üzemel .... Tavalyig a hálószobában volt (mert nekem is jó az alvókám:-))), de ott most már egy telepített split van ....
Előzmény: trumpf (1140)
trumpf Creative Commons License 2004.07.10 0 0 1140

Windy12

 

Te vagy az én emberem. :)

 

Ha "sima" mobilklímát vennék az is zajos lenne. Amúgy x percenként elmegy a troli az ablak alatt, meg jó alvókám van ;)

 

Azt írták valahol, hogy a két egység ca. x m flex csővel van összekötve. A cső ránézésre nem tűnt túl vastagnak, legalábbis vékonyabb mint a "sima" mobil szuszogója. Ránézésre kiférne a leengedett redőny alatt. Mi megy ebben a csőben? Nem a gáz ugye? Van ehhez valami szerkentyűtök amivel ki lehet akasztani párkányra?

Néztem a honlapotokat, nem találtam mobil splitet. :( Forgalmaztok ilyent?

 

Ha gondolod mehet privátban is.

 

Előre is kösz

 

trumpf

Előzmény: windy12 (1138)
holló Creative Commons License 2004.07.09 0 0 1139
Én jártam a mediamarktban, tényleg nem Mideat, hanem "Hajdu"-t árulnak, bár az importőr, vagyís a forgalmazó ugyanaz a tiszafüredi cég. Érdekes, hogy magyar terméknek van feltüntetve, viszont a kezelője angol nyelvű. Gondolom csak az összeszerelést végzik itt.
Előzmény: windy12 (1132)
windy12 Creative Commons License 2004.07.09 0 0 1138

Trumpf

 

A mobil split elég jó áthidaló megoldás, egyetlen hátránya a zajosság, ugyanis itt a kompresszor a beltéri egységben található.

 

 

 

Tündérlala

 

Köszi a dícséretet. Remélem elégedett leszel a masinával.

Előzmény: trumpf (1137)
trumpf Creative Commons License 2004.07.09 0 0 1137

windy12

 

Most láttam, hogy vannak "ablakba akasztós / mobil split" klímák is, ezekről eddig még nem is hallottam. Nálam úgy tűnik nem lehet más, mert a homlokzatra szerelni nem engednek, lyukat fúrni nem engednek, ablaklíma nem férne el :(

 

Ezek mennyire jók? Erkély, széles párkány sajnos nincs, de gondolom lehet hozzá kapni valami "gyári" rögzítő alkalmatosságot amivel biztonságosan ki tudom akasztani az ablakba. Télen meg beraknám a bundák helyére;)

 

Előre is kösz

 

 

 

 

gergo9 Creative Commons License 2004.07.09 0 0 1136

Wyndy12! 

Kösz a megnyugtató szavakat...

Tényleg a darabszámban lehet a turpisság...

Itt csak az olyan könyöklős módszer segít a beszerzésnél, mint egykor a budaörsi Electroworld megnyitóján :-)))

Előzmény: windy12 (1132)
Lmr Creative Commons License 2004.07.09 0 0 1135
alfabeta Hát ha redőny leeresztett állapotban van, akkor 25-25,5 fok körül alalkul a hőmérséklet nálam, hbaár most megnéztem és 26-ot mutat. Lmr
Előzmény: _Coco_ (1124)
Lmr Creative Commons License 2004.07.09 0 0 1134
hát azé nem egyszerű ez, amikor fújja rám a 10-12 fokos hideget... párt kéne cserélnünk :)
Előzmény: PÍT (1131)
tündérlala Creative Commons License 2004.07.09 0 0 1133

Ezúton szeretném megköszönni windy-nek a mai hatékony munkát! :)))

Tegnap előtt felhívtam, és ma már fel is szerelte nekem a szuper cuccot.

Mégegyszer köszi! :)

 

lala

windy12 Creative Commons License 2004.07.09 0 0 1132

Gergo9

 

Megnyugtatlak, a Midea-d nem gagyi, rendes középkategóriás gép, öt éve jelen van a magyar piacon, és igazán megbízhatónak bizonyult. Az, amit Media Markt-ban árulnak 39.900-ért, nem tudom, hogy milyen gép. Az is lehet, hogy csak beetetés, láttunk már hasonlót, hogy meghirdetik, aztán nincs is, aztán meg mutatják, hogy a készlet erejéig, a készlet meg öt darab volt.

Előzmény: gergo9 (1126)
PÍT Creative Commons License 2004.07.09 0 0 1131

Szia!

 

Ma éjjel is feljebb állította (26 Cfok), mert fázik.....:oO

Na mindegy.

Előzmény: Lmr (1129)
zsolt160matizos Creative Commons License 2004.07.09 0 0 1130

Sziasztok!

Én leírást keresnék a Midea msb-18hr készülékhez, ez a split a munkahelyemen van, de nincs leírás! Visszanéztem, és rézgálic gondolom a tar.hu-ról levette, máshol nem találok!

Help!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!