Na a másik az, hogy én nem tud C. (siirály))
De ebben is elfogadok linkeket, mert most programozásilag túlbuzgó vagyok és nem tudok mit kezdeni magammal.
Egy adenginre lenne szükségem, azonban vannak kikötéseim:
Ő küldje a képet is.
Ő adja a hivatkozás kódját, ami lehetőleg rá mutasson.
Ezáltal követhető legyen, hogy az adott hirdetésre hány találat érjezett és, ha az adott hirdetés túllépi az általunk meghatározott keretet, ne jelenítse meg.
Ha minden AD-nak elfogy a kerete, egy általunk meghatározott jelenjen meg.
Gyakrabban jelenjenek meg azok a hirdetések, amiknek még több találatunk van hátra.
A linkre kattintó felhasználók követhetők legyenek.
Időnként (külön meghatározva) beugorjon egy általunk meghatározott ad,
És természetesen mi határozzuk meg a frissítés gyakoriságát.
Tudom, vannak igényeim, de aki tud ilyet nekem szerezni annak nagyon hálás leszek.
Magyarul, hát nem tudom. Erről van egy elméletem :-) ha már megéri lefordíttatni, kiadni, akkor már annyian akarnak pénzt keresni vele, hogy már nekem nem éri meg a tülekedés.
Ezt sajnos az elején el kell dönteni. A fejlesztőeszközök nyelve még sokáig az angol lesz. A felhasználói programok meg lassan nemzeti nyelven jutnak el mindenhova.
Ráadásul az "igazi programozók" C-ben programoznak.
Eddig a tréfa. Csak angol nyelvű könyveket tudok ajánlani.
http://www.wrox.com/Consumer/Store/Details.asp?ISBN=1861002963
http://www.mcp.com/sams/detail_sams.cfm?item=0672318040
Itthon a SoftwareStation az egyik bolt, ahol szoktam vásárolni.
Egy modPHP nevű csomagot kell vadászni. Ha megvan, telepítsd, és akkor az apache moduljaként fog futni a php.
A weblabor/php pedig az eddigi legteljesebb magyar fordítás. Még nincs kész, de lehet segíteni nekik!
Van kedvem a doksihoz, de úgy nem igazán tudok rá figyelni, hogy közben fordítom. Van fullmagyar fordítás??
Gondolom ahhoz, hogy kapcsolat nélkül PHP-t próbálgassunk kell egy Server progi.
Nekem van Apache meg Sambar, ha ezek nem nyerők, akkor mit válasszak. Gondolom a második lépés belélyükerőszakolni a PHP-t. A Tulajdonképpen a másodikkal van gondom.
OK, doksi unalmas, van ilyen. De nem is úgy kell olvasni, mint a Monte Cristo-t.
Több lehetőségetek van:
1. Mégiscsak elolvasni.
2. Felkeresni néhány site-ot, ami kifejezetten a nemszeretekdoksitolvasni embereknek készült.
3. Venni egy könyvet, ahol szépen elmagyarázzák, példákkal.
Esetleg megbízhatsz, hogy írjam meg helyetted, vagy felkérhetsz tanácsadónak. Na milyen? :-)
Egyébként itt a kért részlet a dokumentációból >>>
Kösz. Egy éve pont itt tartottam, mint most ti. Nektek talán így egyszerűbb, gyorsabb lesz.
De szvsz a dokumentáció használata azért is jó, mert böngészése közben rengeteg olyan ötlet jön belőle, amire nem is gondoltál volna.
Az elmeleted stimmel, csak ugye az maradt ki belole, hogy a cikkek szovege, cime adatbazisbol olvasodik ki az id alapjan. (nalam mySQL-bol.)
Igaz, hogy ez igy konnyebb es gyorsabb, de en en nem igy csinalom.
Hanem, ahogy a fo-index. azaz minden nagyobb cikknek sajat directoryja van es a tobbi aztan nagyjabol ugyanaz. Azaz van egy standard php oldal benne egy vagy tobb valtozoval.
A fo ok, hogy igy csinalom, mert igy a URL-k tobbet mondanak mint a valamiphp?cikkid=32 tipusuak.
Ja es persze includokat hsznalni kell dogivel, ha azt tervezed, hogy a site-od menedzselhetoen nojon nagyra.
az index.Kaliforniai kiadasat foleg PHPval csinalom
Bocsásd meg tudatlanságomat, de még nem hallottam erről a Kaliforniai kiadásról.
Szóval te vagy az emberem, jártas vagy PHP-ben.
Mostanában nagyon divatos ez a index.php?page=fooldal, meg cikk.php?id=265.
Az én elméletem...
Az első esetében létrejön egy $page változó és van eleve a file-ban egy $fooldal változó, aminek az értéke fooldal.php. Kiolvassa a $fooldal értékét, beírja a page-be és odaléptet.
Igaz ez?
A másodikban is biztosan... valahogy így.
Én ezt a cikkeset szeretném megcsinálni, a fenti elvet követi majd, a mellékes dolgokat includeokból gyűjti be.
az index.Kaliforniai kiadasat foleg PHPval csinalom
Installalashoz/konfiguralashoz nem ertek (mert ISP-n fut es nem sajat szerveren), de oldalakat meg egyszerubb applikaciokat irogatok vele. Ha konkret kerdes van akkor vagy tudok valaszolni vagy nem. :)
Ez egy GNU General Public License történet. Ez azt is jelenti, hogy iszonyatos sok dokumentáció van a neten. Valaki a világon már biztos, hogy találkozott a te problémáddal, és nagy valószínűséggel meg is oldotta azt. Így elmondható, hogy minden le van írva.