Köszi,ha nem lesz más akkor ideiglenesen így orvosolom.Kutakodok a szervizekbe hátha akad hasonló bontásból.Gondolom nem lehet külön kapni ezt a rögzítő villát!
Turbóhalál kezdődik? Mutasd meg dokibácsinak, nehogy meggyilkolja magát. De ettől lehet más is, a füstölés miatt viszont erre gondolok. (+ olajat szív be a levegővel) Minél előbb lássa drbácsi!
Lancia phedra 2.2jtd 6sebességes váltóbowdenhez keresek rögzítő fület ami a bowden házat rögzíti a váltón lévő tartóhoz.Nagy segítség lenne ha valaki tudna egyet nélkülözni.Ma este ment szét és csak ez tőrt el.Valószínüleg elrohadt.
Teljesen ki is ment a fejemből az ajtókapcsoló mizéria. Most hogy mondod, a nagy melegek óta csinálja ezt... Ma fél napot a kocsi alatt/mellett töltöttem, de a kapcsolóig nem jutottam el (sőt az akkusaruig sem).
A klímám nekem is klimaxolt, hőhullámai voltak :D, így kiszedtem a hűtő ventillátorokat, és a hűtőt. Utóbbit bogároldóval vastagon befújtam, majd gőzborotvával kíméletesen átmostam 3-4 alkalommal mindkét oldalát. Ugyanezt tettem az intercooler meg a klíma hűtővel is, de azt a helyükön. A hűtő tartó gumibakos műanyag idomok hiába pattannak a helyükre, leállításkor eléggé berángat a motor és így zörög az egész (múlt idő, mert a kábelkorbács mindenre jó, helyre húzza a dolgokat). Tudom rángatás ellen át kéne nézetni a porlasztókat. Jena bakancslistán van, legyen idő 300km-t besajtolni valahova..
Fékbetéteken van még legalább 5mm, de időszakosan jelezte a fékbetét kopást (300km-es úton volt hogy 30 percen keresztül sípolt). Mivel betét még bőven használható ezért a szenzorokat lehúzgáltam, ideiglenes javításként. GPS térképet akartam frissíteni, de bohém tudás híján amit értelmeztem a letöltött térképekhez tartozott 8.31sw is, és hogy az kell. Mivel nem a saját káromon akartam volna tanulni gyorsan kértem telefonos segítséget Zolysystől, de meg is kaptam hogy mi a töknek az a térképhez. A többi témát az usb miatt akartam volna, de eddig nem sok kommunikációm van usb-n (pendrive bedug, világít folyamatosan ami kb meghajtó hiba, de pc-n hibátlan. adatvonalak nincsenek felcserélve, bekötés helyes...). RT4-re nem is kell semmi aktiválás, kábel csatlakozás után él(ne) az USB port. Azt hogy ez 7.10 sw alatt is vagy csak újabb alatt azt már nem tudom, és most időm sem lesz kideríteni.
Mivel csütörtök éjjel indulunk vakációra dél balkánra így már necces a frissítés (főleg ha itt bexarik), uh nem is piszkálom inkább, marad az mp3 lejátszó, meg telefonról a googlemaps...
No de holnap akkusarut azért leszedem, ha nem javul az ablakemelő akkor szétkapom a kapcsolót (bár azt már egyszer takarítottam fullba mikor a hátsókkal volt ugyanez a gond.
egyelőre működik. hiba nincs, ahogy a real time diag megjelent a kijelzőn, nagyon extrém/irreális adatok nem voltak. szóval eddig jó :) főleg 7 ajróért.
8 litr a tartalék. Szerintem egyszer tankold tele!!! Aztán úgy kísérletezz. Nekem félig telt 5l-es kanna tartalmát beleöntve nőtt a számított hatótáv. Szóval érzékelte.
Szia! Nem vagyok nagy talentum a témában, de úgy tudom a trermosztátunk 85 °C os, tehát a 90-100°C az egy kicsit magas, hűtési elégtelenség lehet a háttérben. Nekem amióta megvan, 90°C nem volt, még tavaly 36°C Bp belváros dugóban se.
c8laci neked is köszönöm, már olvastam a tisztításáról, igazából nem foglalkoztam vele mert 90-100 fok között muzsikál a műszer, viszont most nekiállok majd átnézni.
Lehet, hogy mindhárom hűtődet jól meg kellene tisztítani, vagy kicserélni.
Elképzelhető, hogy nem jár át rajtuk a levegő rendesen.
Mivel a jelenséget nagy tempó mellett produkálta és mégsem hűlt ahogy kellett.
Előbb utóbb kis sebességnél is gond lesz mert a ventilátorok sem lesznek képesek áttolni rajtuk a szükséges hűtőlevegő mennyiséget.( már ha a kosz a probléma)
Azt persze természetesnek veszem, hogy a termosztát teszi a dolgát s a vízszivattyú is jó.
hello! a gyári diag szerintem drága lesz :) a kínai klónra harapnak a vámnál (mint ahogy a komolyabb dashcam-nél, amivel most szívok) . én inkább letettem róla és vettem a kínaitól 7 ajróért egy bluetooth elm klónt. tökéletesen működik. nem kell hozzá laptop és folyamatos diagot is tud, meg hibakód törlést. persze messze nem olyan szuper, mint a rendes diag, de útközben megfelelő :)
Sziasztok, Szekszárd-Linz-Szekszárd, 807, odafele Bécsnél Stop jelzés világít és sípol mint állat, szöveg Engine temperature high blablabla. infarktus indul, gondoltam nagy melegben (33° levegő) nem szereti a 150-et vissza 130, hiba eltűnt. :) Visszafelé Bécs előtt Depollution system blablabla, motor hibajel világít, sípolás, infarktus indul megint, mondtam a családnak köszönjetek el a spórolt ájrótól, de simán hazahozott a kicsike semmi változás nem volt a menet teljesítményben, és nem is álltunk meg. Kicsit később mennem kellett még vele, minden hiba hibajel eltűnt még a check engin sárga is. Most döntöttem el megveszem a gyári diagot, legalább tudjam hol keressem a bajt ha van, mert így egy frászt kap az ember.
Közben megoldottam, a hátsó ülés alatti rúdon lévő reteszt kellett meghúzni, mert nem ugrott ki... Ettől még egy magyar nyelvűt megköszönnék, ha valaki linkelne. Köszi!
Segítsetek, kérlek, SOS ki kellene vennem az üléseket, de nem megy. Nem tudom, hogy én vagyok-e balfasz, de úgy emlékszem, hogy mindegyiknek buknia kell, vagy mégsem? Nekem csak egy bukik, a többi az istennek sem akar, így nem tudom kiemelni őket. Van valami trükk, vagy nálam szorult meg vmi? Esetleg a magyar nyelvű guide-ot be tudja valaki linkelni?