Keresés

Részletes keresés

kheiron Creative Commons License 1999.06.09 0 0 13
Mike!

Amott, a Kultúrában van az Ínyencek Klubja. először olvasd el, aztán írj bele!

Üdv
Kheirón

Előzmény: Mike (11)
Arghonaut 2 Creative Commons License 1999.06.09 0 0 12
Gesztike:

-hernyót.

Előzmény: gesztike (6)
Mike Creative Commons License 1999.06.09 0 0 11
Lehet ide jo kis recepteket is irni, vagy arra csinalni kene egy masik topicot?
Udv, Mike
(elviekben szeretek fozni, gyakorlatban meg nem probaltam annyira, max sutiket)
mokusleqvar Creative Commons License 1999.06.08 0 0 10
Hallottam olyan megoldást is a hagymavágásra, hogy a hagymát néhány percre be kell tenni a mélyhűtôbe. Én úszószemüvegben pucolok hagymát.

Gesztike:
Lecsós hús
1-2 kanál zsírt felolvsztasz, mielőtt a zsír nagyon forró lenne, ráteszel 4-5-6 szelet kicsontozott, enyhén kivert. sózott tarjaszeletet. A húsok közé paradicsom-és paprikaszeleteket teszel, minél többet, annál jobb. Vigyázni kell, legalúlra ne kerüljön se paradicsom, se paprika, mert megéghet. Így rotyogtatod 1.5-2 óráig, időközben egyszer-kétszer nem árt megforgatni a húsokat. Nagyon finom! Köretnek jó hozzá rizs, krumplipüré, akármi.

FIGYELEM! A zsírja isteni, úgyhogy magunkkal tolunk ki, ha olajjal csináljuk!

devnull Creative Commons License 1999.06.07 0 0 9
Gesztike,

1. olasz tésztát
- bármilyen formájú és méretű olasz tésztát felteszel fôzni a villanyrezsón
- paradicsomot apró kockákra vágsz, beteszed egy nagyobb tálba, sót és (oliva)olajat töltesz rá, majd megszórod különbözô fűszer-füvekkel (rozmaring, bazsalikom kötelezô, lehet még oregano, zsálya, petrezselyem, kakukkfű, bármi; frissen vagy szárítva. Fokhagyma, ízlés szerint.
- a közben megfôtt tésztátleszűröd, beleteszed a fűszeres-paradicsomos tálba, és összekevered

2. Hongkongi csirkét

- felteszel fôzni a villanyrezsón személyenként egy zacskó elôfôzôtt rizst
- csirke (vagy pulyka) mellet (mellfilét) apró kockákra vágsz, leteszed egy tálba, pici citrom (narancs, ananász, stb) levet töltesz rá, ráreszelsz/rászórsz egy kis friss vagy szárított gyömbért, + majoránna, kakukkfű, bármi ilyesmi
- felvágsz kis kockákra egy fej zellert
- addigra éppen megfôtt a rizs, leveszed a rezsóról
- egy palacsintasütôben olajat forrósítasz a rezsón, mikor már pattogva serceg akkor beledobod a zellert, mikor már aranyszínű a zeller akkor beledobod fűszeres húskockákat és azokat is pirosra sütöd
-addigra éppen kicsepeg a víz a rizses zsacskóból
- össze is lehet keverni a rizzsel, mellé is lehet tenni

vegetáriánus változat: csirke helyett cukkini, padlizsán, zsenge tök vagy patisszon, ugyanúgy kockára vágva; esetleg mindez keverve

Ezerféleképpen készíthetô, 25 perc alatt megvan.

Jóétvágyat kíván
devnull

joy Creative Commons License 1999.06.07 0 0 8
PONTOSAN !

Elnézést, de a melóm miatt nem tudok mindig a neten lógni.
Igen, ilyen, mindenki számára hasznos ötletek kellenének, hogy segítsünk egymáson!

A hagymánál nálam a nyitott ablakban történő pucolás, és a zárt mixeres darabolás jött össze.

Előzmény: Simi (2)
magyar tarka nagy barom Creative Commons License 1999.06.07 0 0 7
Hagyma: A testtartást érdemes figyelni. Sokan vágáskor ráhajolnak, pedig egyenes derékkal sokkal kevésbé csíp.
Marhapörkölt: A vasszögről nem tudok, amit én csinálok az vagy lefagyasztani, gyorsan kiolvasztani, vagy pácolni enyhén ecetes zöldséges pácban.
Villanyrezsóval tényleg nehéz, de mindent fel lehet dobni salátákkal, köretekkel.
gesztike Creative Commons License 1999.06.07 0 0 6
Segítsetek! Egy szál villanyrezsón a palacsintán és rántotthúson kívül mi a hernyót lehet pl. vasárnapi ebédnek elkészíteni?
BZoltan Creative Commons License 1999.06.07 0 0 5
hagyma ellen a legegyszerubb a bevizezett deszka es kes, meg az sem baj, ha elotte arcot mosol es vizesen hagyod az arcodat. Ez nem varazslat, hanem kemia.
Amugy meg szokas es tures kerdese a dolog. nekem pedaul ugy general nem csipi a hagyma a szememet.
vivijúú Creative Commons License 1999.06.07 0 0 4
Korty víz, hagymával:

Hát ez az anyósom által megtermelt hagymára nem igazán él.
Megpróbáltam, elkedtem könnyezni, a vizet meg félrenyeltem... :-)

Előzmény: Simi (2)
czaby Creative Commons License 1999.06.06 0 0 3
Hétvégén csináltunk marhapörköltet, és az egyik lány szerint bele kell fözni egy százas vasszöget, akkor hamarabb puhul.
Simi Creative Commons License 1999.06.06 0 0 2
Hi!

Állítólag, ha a szánkba veszünk egy korty vizet, a vöröshagyma pucolásakor, apritásakor nem könnyezünk.

Ha tésztának forralunk vizet, a sót csak a forró vízbe tegyük, így hamarabb forr fel, majd olajat öntunk bele, így nem tapad össze a tészta.

Ilyenekre gondoltál?

yol Creative Commons License 1999.06.06 0 0 1
Hogyan készüljön a cukorbeteg madártej?
hát megfejsz egy cukorbeteg madarat :-)
Előzmény: joy (-)
joy Creative Commons License 1999.06.06 0 0 0
Ez a fórum párt és politika MENTES!
joy Creative Commons License 1999.06.06 0 0 topiknyitó
Olyan hozzászólásokat írjatok ide, melyek megkönnyítik az életet!

Ne rekesszünk ki senkit!

A lényeg: ne égjen le a tej, ne legyen csomós a rántás!
Hogy lehet a koleszterint csökkenteni a lágytojásban?
Hogyan készüljön a cukorbeteg madártej?
Hogy lehet megmenteni a lekozmált sólettet?
Hogy lehet ünnepi ebédet rittyenteni 500Ft-ből?
STB...STB...STB...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!