Lehet ide jo kis recepteket is irni, vagy arra csinalni kene egy masik topicot?
Udv, Mike
(elviekben szeretek fozni, gyakorlatban meg nem probaltam annyira, max sutiket)
Hallottam olyan megoldást is a hagymavágásra, hogy a hagymát néhány percre be kell tenni a mélyhűtôbe. Én úszószemüvegben pucolok hagymát.
Gesztike:
Lecsós hús
1-2 kanál zsírt felolvsztasz, mielőtt a zsír nagyon forró lenne, ráteszel 4-5-6 szelet kicsontozott, enyhén kivert. sózott tarjaszeletet. A húsok közé paradicsom-és paprikaszeleteket teszel, minél többet, annál jobb. Vigyázni kell, legalúlra ne kerüljön se paradicsom, se paprika, mert megéghet. Így rotyogtatod 1.5-2 óráig, időközben egyszer-kétszer nem árt megforgatni a húsokat. Nagyon finom! Köretnek jó hozzá rizs, krumplipüré, akármi.
FIGYELEM! A zsírja isteni, úgyhogy magunkkal tolunk ki, ha olajjal csináljuk!
1. olasz tésztát
- bármilyen formájú és méretű olasz tésztát felteszel fôzni a villanyrezsón
- paradicsomot apró kockákra vágsz, beteszed egy nagyobb tálba, sót és (oliva)olajat töltesz rá, majd megszórod különbözô fűszer-füvekkel (rozmaring, bazsalikom kötelezô, lehet még oregano, zsálya, petrezselyem, kakukkfű, bármi; frissen vagy szárítva. Fokhagyma, ízlés szerint.
- a közben megfôtt tésztátleszűröd, beleteszed a fűszeres-paradicsomos tálba, és összekevered
2. Hongkongi csirkét
- felteszel fôzni a villanyrezsón személyenként egy zacskó elôfôzôtt rizst
- csirke (vagy pulyka) mellet (mellfilét) apró kockákra vágsz, leteszed egy tálba, pici citrom (narancs, ananász, stb) levet töltesz rá, ráreszelsz/rászórsz egy kis friss vagy szárított gyömbért, + majoránna, kakukkfű, bármi ilyesmi
- felvágsz kis kockákra egy fej zellert
- addigra éppen megfôtt a rizs, leveszed a rezsóról
- egy palacsintasütôben olajat forrósítasz a rezsón, mikor már pattogva serceg akkor beledobod a zellert, mikor már aranyszínű a zeller akkor beledobod fűszeres húskockákat és azokat is pirosra sütöd
-addigra éppen kicsepeg a víz a rizses zsacskóból
- össze is lehet keverni a rizzsel, mellé is lehet tenni
vegetáriánus változat: csirke helyett cukkini, padlizsán, zsenge tök vagy patisszon, ugyanúgy kockára vágva; esetleg mindez keverve
Hagyma: A testtartást érdemes figyelni. Sokan vágáskor ráhajolnak, pedig egyenes derékkal sokkal kevésbé csíp.
Marhapörkölt: A vasszögről nem tudok, amit én csinálok az vagy lefagyasztani, gyorsan kiolvasztani, vagy pácolni enyhén ecetes zöldséges pácban.
Villanyrezsóval tényleg nehéz, de mindent fel lehet dobni salátákkal, köretekkel.
hagyma ellen a legegyszerubb a bevizezett deszka es kes, meg az sem baj, ha elotte arcot mosol es vizesen hagyod az arcodat. Ez nem varazslat, hanem kemia.
Amugy meg szokas es tures kerdese a dolog. nekem pedaul ugy general nem csipi a hagyma a szememet.
Olyan hozzászólásokat írjatok ide, melyek megkönnyítik az életet!
Ne rekesszünk ki senkit!
A lényeg: ne égjen le a tej, ne legyen csomós a rántás!
Hogy lehet a koleszterint csökkenteni a lágytojásban?
Hogyan készüljön a cukorbeteg madártej?
Hogy lehet megmenteni a lekozmált sólettet?
Hogy lehet ünnepi ebédet rittyenteni 500Ft-ből?
STB...STB...STB...