valószínűleg igen,de még nekem sem tűnne fel h.ködlámpa az feltünne h.nem 21w izzó..bár épp tegnap láttam Fiat Bravo-t Marea projectoros lámpákkal hááát messziről szinte mintha ködlámpa lett volna annyira gyengén világítottak,gondolom látni sem nagyon lehet velük ilyen esetben.
Jól látod. Nekem is Xsara 2 van, nem a lökhárítóban van a ködlámpa, hanem fent (sajnos, mert így nem sokat ér). Ezért ezt használom nappali fénynek. Helyzetjelzők természetesen nem működnek ilyenkor.
Mostanában sok autót látok, ahol a ködlámpa a fényszóróban van, nappal ködlámpával. Van a városban egy 4-es Golf taxi, az mindig ködlámpával közlekedik nappal. De láttam már Xsara-t, Mazda 6-ost is. Ha nem figyel az ember, fel se tűnik.
én 1ébként az indexhez építenék menetfényt,utólag valószinüleg nem 1xrű dolog de megold6tó,az enyémen sem oda akartam rakni erdetileg de a lökös mögött szép nagy nyúlványok vannak ugyhogy bárhova nem rak6ttam...nálad az index-hez környékére beépítve nézne ki szépen...
létezik Bmw-hez olyan ccfl technikájú karika ami xenonos kivitelű és simán használ6tó menetfénynek,eredti funkciója ismeretlen de nagyon erőssen világít.
én függőleges beszerelésre 1 példát tudok gyárilag a Citroen C5 azszem a lökös két szélén nagy a szélén van 5-5 led kicsit ívesen vannak beépítve,mondjuk elég szokatlan az elhelyezésük és messziről elég bután is néznek ki.
sütőbe valóban nem raknám,amúgy youtbon vannak videók ahol valóban sütőbe rakják csak azszem a megfelelő hőfokról halgatnak mélyen,forró vízbe sem raknám hamarabb kihül mint a lámpa szétjön,valóban linkeltem a saját lámpámat amit szépen szétszedtem hiba nélkül és össze is raktam..:))) szétszedni széttudom kérdés mit szeretnél vele?...:))) én mondjuk nem raknél bele éndzsöl-ájszt..kicsit lecsengett már...de saját döntésed,a probléma vele h.megfelelő fényerőben nemnagyon van már ami a Puntóba is jó lenne gondollom a xenonos kivitelt meg nem akarnád berakni...2E lámpánként a szétszedés-összerakás
Ha megvan a földtől előírt magasság, akkor én a két szélső légbeömlőt venném. A függőleges beszerelésre gyári példákat is láttam már.(most hirtelen nem jut eszembe a típus)
A kb.100-150 mm-es 4-5 LED-es egyenes építésüek biztosan szépen beépíthetők.(?)
Nem tudom ott milyen lenne, majd megkérem egyik ismerősömet hogy virtuálisan csináljon oda valamit aztán meglátjuk hogy fest :)
Ami most izgatja (egyre jobban) a fantáziámat az "éndzsölájsz" :$ :))
Csak hát azok a lámpák amik ilyen karikásak elég sz@rok ahogy már írták páran /köztük Te is/ régebben. De láttam pár helyen hogy ezt házilag is meg lehet csinálni. Szerinted? Nagy munka?
Egyik ismerős srác most akarta házilag szétszedni a lámpáját, hasonló célból, de jól el is cseszte, mert eltört neki. Sütőbe rakta, meg forró vízbe mert állítólag csak úgy lehet leszedni a búrát. Én biztos nem próbálkoznék ilyennel, de Te linkeltél még egy képet ahol egy lámpát teljesen szétszedtél. Te tudnál ilyet csinálni? És ha igen milyen költsége lenne egy ilyennek? :)
Van YT-on is egy videó ami ilyen házi éndzsölájsz :)
én 1ébként a szélső légbeömlőkbe raknék drl-t és "belőném" őket.mind2őbe lehet túlzás lenne.persze olyat találni ami minél jobban ileszkedjen a kocsi kinézetéhez nem 1xrű dolog.
a "ködlámpás drl" szabálytalan,ezt mondjuk "kibeszéltük" miért is,lehet h.keveset használod a ködlámpád de a rendőrt ez nem 6tja meg ha megállít miatta és kérdőre von,másik h.teljesen már szórása-vetitési képe van a ködlámpának mint 1 drl-nek a ködlámpa alacsonyan és széles sávban terít míg a drl mindenhogyan szélesen terít.látszik a képeken is h.amíg a ködlámpa kb térdközép magasságban világít konkrétan a drl akár 3m magasban is világít még.ha ledet raksz a ködlámpában akkor sem fog másként világítani,sőt elvben lehet romlik a fény szórása mivel nembiztos h.1ezik a középrészük a parabólikus rész megfelelő pontjával.de a te döntésed.
Gondolkoztam én is azon hogy a két légbeömlőbe lehetne valamit, csak az meg ferdén van (képen annyira nem látszik) ha abba beletenne az ember valamit akkr nem előre világítana hanem kicsit oldalra :S
Tompított jól világít, csak ugye ha városban araszolgatok sokszor túlzásnak érzem, a helyzetjelzőt meg kevésnek (sajnos az meg elég gyenge).
Még azon agyaltam hogy a ködlámpába veszek egy SMD LED-es H7 izzót és azzal fogok járni a városban. Keveset fogyszt és még látnak is.